Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Rename SQL column

Achiziționare tuner TV !

Din ce este facuta terasa asta?

Cum accesez site-ul CNAS ?
 Algoritm simplu de calculare al u...

Bitdefender Total Security ș...

casa verde 2024

Intrerupator cu N - doza doar cu ...
 Incalzire casa fara gaz/lemne

Incalzire in pardoseala etapizata

Suprataxa card energie?!

Cum era nivelul de trai cam din a...
 probleme cu ochelarii

Impozite pe proprietati de anul v...

teava rezistenta panou apa calda

Acces in Curte din Drum National
 

Bratul Kassandra vs Sithonia

- - - - -
  • Please log in to reply
10 replies to this topic

#1
atupi

atupi

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,548
  • Înscris: 17.08.2007
Salut,

am fost de mai multe ori in Grecia, am fost si pe Sithonia dar niciodata pe Kasandra pentru ca in mintea mea pare ca este bratul cel mai "turistic" si ma enerveaza genul asta de destinatii.
Asadar imi poate spune cineva care a fost pe ambele brate si caruia i-a placut Sithonia (mi-e mi-a placut tare mult dar nu vreau sa ma repet) cum se prezinta Kasandra ?

Plajele sunt din acelea laaargi (si plictisitoare) sau mai gasesti golfulete si ceva stanca in jur ? Cam care sunt formele de relief predominante ?
Nu sunt genul care sa zaca la un hotel/plaja tot sejurul si imi place in fiecare zi sa merg in alt loc si sa mai gasesc locuri autentice cu cat mai putin kitsch.

Astept impresii cu interes caci vreau sa rezerv ceva ptr final de iunie. Multumesc !

Edited by atupi, 31 May 2012 - 17:44.


#2
Fane

Fane

    cipat

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 28,110
  • Înscris: 05.06.2002
eu am locuit la gerakini beach, cam intre brate, am fost cu masina si m-am plimbat pe ambele brate. sithonia e mai slab populata, mai salbatica si mai linistita. kasandra e mai populata si cu mai multe magazine, restaurante, discoteci si piete pline de kitsch. eu zic sa mergi pe sithonia si daca ti se face dor de "civilizatie" inchiriezi o masina si mergi o zi - doua pe kasandra.

#3
atupi

atupi

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,548
  • Înscris: 17.08.2007
Cam asta este si imaginea pe care o am eu despre Kasandra desi nu am fost decat pe Sithonia. As fi vrut sa mai diversific si eu un pic ...

#4
BlueKing-69

BlueKing-69

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,734
  • Înscris: 26.08.2008
Daca tu - sau altcineva - vreti sa explorati si altceva in zona tot in genul Sithoniei (ca liniste) puteti merge pe partea vestica a Kassandrei.
Este slab populata, are sosea care strabate toata coasta exact pe langa mare, gasesti plaja mare in Possidi si plaje micute in satele pescaresti pe langa care treceti.  
Pe de alta parte, cine este pe Sithonia si doreste un orasel ceva mai aglomerat, aveti la dispozitie Neos Marmaras.

Asadar, in mici proportii gasesti cate putin din orice (plaje diverse, liniste sau aglomeratie, peisaje) pe fiecare brat.
Dar, clar, fiecare brat are pe ansamblu specificul sau, relevat si mai sus si pe topicul dedicat Halkidiki.

#5
danavl62

danavl62

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 515
  • Înscris: 09.03.2009
Eu am fost in ambele si fara ezitare pot spune ca Sithonia mi-a ramas in suflet,dret urmare anul acesta voi reveni aici pt. o vacanta in Toroni.
Asa cum s-a spus ,Kasandra e mult mai agitata cu statiuni mai mari si aglomerate si cu plaje mai putin spectaculoase pe partea ei estica,iar pe coasta de vest am regasit putin din farmecul Sithoniei-mult mai "aerisita",mai putin dezvoltata turistic, cu statiuni micute si linistite si cu un peisaj mai frumos. In plimbarea pe care am facut-o in jurul peninsulei, cel mai mult mi-a placut plaja de la intrare in Possidi si champingul de rulote din acea zona situat pe malul marii, intr-o padure de pini si leandri.Un mic colt de rai care m-a impresionat.Statiunile de pe coasta estica nici nu le-am vizitat(doar am trecut de vreo 2-3 ori prin ele,dar nu am oprit),in afara de Pefkohori(unde am avut cazarea) deoarece eram satui de agitatia si inghesuiala de la noi.Nu pot spune insa ca mi-a displacut  si ca am regretat alegerea facuta.Am vazut "si altceva" si chiar am descoperit locuri dragute, insa nu am rezistat sa nu facem si o escapada in Sithonia.
In concluzie, daca vrei sa schimbi putin peisajul si vei alege Kasandra,parerea mea este sa alegi o statiune de pe partea de vest,chiar daca nu-ti ofera confortul si oportunitatile celor de pe est.
Astfel vei simti mai putin diferenta dintre cele doua brate.Parerea mea.

#6
BlueKing-69

BlueKing-69

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,734
  • Înscris: 26.08.2008

 danavl62, on 31st May 2012, 23:19, said:

In concluzie, daca vrei sa schimbi putin peisajul si vei alege Kasandra,parerea mea este sa alegi o statiune de pe partea de vest,chiar daca nu-ti ofera confortul si oportunitatile celor de pe est.
Stai cuminte, are Kassandra pe partea de vest chiar si Porto Carras-ul ei   :)  Se numeste Sani!     :peacefingers:

Edited by BlueKing-69, 31 May 2012 - 23:50.


#7
atupi

atupi

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,548
  • Înscris: 17.08.2007
Pana la urma am revervat ceva in Possidi.
A fost cineva prin Possidi ?

#8
MembruAnonim

MembruAnonim

    MembruAnonim

  • Grup: Banned
  • Posts: 398,226
  • Înscris: 08.10.2015

 BlueKing-69, on 31 mai 2012 - 23:49, said:

Stai cuminte, are Kassandra pe partea de vest chiar si Porto Carras-ul ei   Posted Image  Se numeste Sani! Posted Image

A fost odată demult, în 2010...
Spre deosebire de Porto Carras, unde am putut sta la plajă sub supravegherea unor agenţi de securitate 2/2 fără ca respectivii să ne stânjenească în vreun fel, în Sani Beach a trebuit să plătim 10 euro pentru o pereche de şezlonguri, bani în care nu ni s-a oferit nimic - spre deosebire de Sarti, unde la un beach bar, pentru trei euro, stăteam toată ziua şi ne alimentam cu câte un frappe delicios. La Porto Carras, pe o distanţă de vreo 100 m stânga-dreapta, nu era nimeni, cu excepţia agenţilor de securitate. La Sani Beach aglomeraţia era ca la Mamaia, dacă nu erai atent te loveai de vecinul de şezlong. La Sani Beach am uitat aparatul foto pe masa dintre şezlonguri (scos din husă, ca la expoziţie) şi am intrat amândoi în apă (eu şi soţia), reamintindu-ne de el de-abia când am ieşit din apă. Nu s-a legat nimeni de el, probabil tot datorită supraveghetorilor care patrulau pe malul apei; nu erau 2/2, dar aveau staţii de emisie-recepţie cu care chemau întăriri la nevoie.
Până acum, dintre toate locaţiile vizitate, pot spune că în Sani Beach plaja şi apa sunt cele mai bune calitativ, depăşind chiar şi apa limpede de la Koukounaries sau de la Karidi.
În compensaţie, când am părăsit Sani Beach, pe marginea drumului am oprit la nişte producători locali de la care am cumpărat legume şi fructe delicioase, la preţuri bune (cu bon fiscal! Posted Image   ).

Edited by PSC, 21 July 2014 - 10:19.


#9
MembruAnonim

MembruAnonim

    MembruAnonim

  • Grup: Banned
  • Posts: 398,226
  • Înscris: 08.10.2015
Două locaţii de pe Kassandra care mi-au plăcut în mod deosebit sunt Loutra şi Nea Skioni. Vizitate tot în 2010, amândouă - într-o zi am făcut turul Sithoniei, în cea următoare turul Kassandrei.
Loutra m-a impresionat cu abundenţa de flori cu care erau decorate casele, majoritatea crescând natural. Am văzut o plajă undeva jos, n-am coborât (avea look de plajă privată şi n-aveam timp).
Nea Skioni mi-a plăcut pentru străduţele înguste, pline de taverne, ce aminteau oarecum de Skiathos, pentru portul unde numai privind vasele ancorate te linişteai instantaneu (în niciun port n-am mai încercat senzaţia asta) şi pentru plaja de lângă port, pe lângă care mergea strada de acces către ieşire. Scuze de imprecizie, dar a trecut mult timp din 2010 şi nu am însemnările de atunci la mine, dar dacă e cineva interesat, pot da lămuriri.
De la Nea Skioni şoseaua merge pe lângă mare o perioadă, un drum superb.
Ambele locaţii sunt puţin frecventate de turişti, nu am văzut absolut niciun român acolo, niciun autocar şi n-am auzit altă limbă vorbindu-se, în afară de greacă.

Kassandra este braţul cel mai dezvoltat dpdv turistic. Asfaltul şoselei este ceva mai bun decât pe Sithonia, locaţiile de cazare sunt mult mai multe, aglomeraţia este mult mai mare (implicit sunt mai mulţi motociclişti şi scuterişti, deci atenţie mare la trafic), gălăgia este mai mare, seara sunt mai multe lumini.
Sithonia este mai slab dezvoltat turistic, dar compensează prin peisaje mult mai frumoase, chiar sălbatice, panoramele şi terasele de tip belvedere fiind mai numeroase. Şi aici sunt destui motociclişti, fiind chiar o plăcere să-i vezi gonind pe şoseaua ce tranzitează câteva scurte defilee, însă locaţiile de cazare sunt mai puţine (predomină campingurile, cui îi plac), sunt mai multe corturi, sunt mai multe plaje ferite de ochii lumii, are câteva zone abundent împădurite cu pini (o căprioară a traversat şoseaua în faţa mea, lângă Porto Carras), pantele sunt mult mai abrupte şi curbele şi serpentinele mult mai strânse, făcând condusul o plăcere, dacă eşti prudent.

#10
marijuan

marijuan

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 199
  • Înscris: 28.07.2006
aveti informatii despre campinguri in Sithonia? multumesc!

#11
rivali

rivali

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 266
  • Înscris: 09.01.2008
O recomandare va rog.

La inceputul lui iulie vreau sa mergem cu copii ( 6 si 8 ani ) in Halkidiki.
In principiu ma intereseaza sa vizitam vreo 4-5 plaje, insa vreau ca acestea sa fie cu nisip, apa mica si linistita , adica potrivita pentru niste copii care invata sa inoate.
Daca aceste plaje mai au si putina umbra, si niste terase/restaurante cu mancare gustoasa si accesibila ca pret, atunci am nimerit in paradis.

Va rag sa imi spuneti care dintre brate este mai potrivit pentru ce caut si daca puteti sa imi faceti cateva recomandari cu aceste plaje.

Anunturi

Chirurgia endoscopică a hipofizei Chirurgia endoscopică a hipofizei

"Standardul de aur" în chirurgia hipofizară îl reprezintă endoscopia transnazală transsfenoidală.

Echipa NeuroHope este antrenată în unul din cele mai mari centre de chirurgie a hipofizei din Europa, Spitalul Foch din Paris, centrul în care a fost introdus pentru prima dată endoscopul în chirurgia transnazală a hipofizei, de către neurochirurgul francez Guiot. Pe lângă tumorile cu origine hipofizară, prin tehnicile endoscopice transnazale pot fi abordate numeroase alte patologii neurochirurgicale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate