Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Incalzire casa fara gaz/lemne

Incalzire in pardoseala etapizata

Suprataxa card energie?!

Cum era nivelul de trai cam din a...
 probleme cu ochelarii

Impozite pe proprietati de anul v...

teava rezistenta panou apa calda

Acces in Curte din Drum National
 Sub mobila de bucatarie si sub fr...

Rezultat RMN

Numar circuite IPAT si prindere t...

Pareri brgimportchina.ro - teapa ...
 Lucruri inaintea vremurilor lor

Discuții despre TVR Sport HD.

Cost abonament clinica privata

Tremura toata, dar nu de la ro...
 

recomandare marca fiabila de laptop

- - - - -
  • Please log in to reply
22 replies to this topic

#1
fredy2007

fredy2007

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,644
  • Înscris: 09.09.2007
Intrucat actualul laptop, un HP, vechi de 7 ani, incepe sa dea semne de oboseala, as vrea sa il inlocuiesc.Tinand cont de experienta cu actualul laptop, si din ce am auzit si de la altii, produsele HP(ma refer la laptopuri)se incalzesc foarte repede(au probleme cu sistemul de ventilare) si in timp apar probleme la ecran(dispare imaginea, lucru constatat pe actualul laptop), motiv pentru care am exclus aceasta marca pentru viitoarea achizitie.Laptopul va fi folosit pentru internet, descarcare filme si fotografii, eventual a rula unele jocuri.Conteaza mult ca procesorul sa fie Intel? Unii stramba din nas cand aud de procesor AMD.
M-as orienta spre Toshiba, insa un vanzator mi-a spus ca acesta are probleme cu ecranul LED.Unii lauda DELL-ul, alti il hulesc, lucru valabil si pentru Asus sau Lenovo.Am auzit cuvinte numai de bine despre Sony Vaio, ca nu ai probleme cu ele, insa  sunt mai scumpe.Se justifica pretul lor?
Dupa Sony Vaio, ce marci imi recomandati?
Va multumesc frumos.

Edited by fredy2007, 19 April 2012 - 20:11.


#2
driftking91

driftking91

    Freak on a leash

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 19,727
  • Înscris: 28.12.2008
Ce buget ai ? Pentru durabilitate îþi recomand un Lenovo Thinkpad.

#3
Alex-AR

Alex-AR

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,277
  • Înscris: 19.03.2009
Din experienta proprie, am avut 2 lenovo-uri din seria ThinkPad care inca merg, singura problema la unul din ele fiind hdd-ul care l-am schimbat(unul de 5 ani, altul de 3). Acum am un IdeaPad de 3 luni, dar nu pot sa sa spun ca e fiabil. E mult mai bine construit ca un Dell Inspiron sau Asus, nu se incazeste si cam atat. De Sony nu stiu nimic, dar daca vrei Lenovo mergi pe seria ThinkPad.

#4
fredy2007

fredy2007

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,644
  • Înscris: 09.09.2007

View Postdriftking91, on 19th April 2012, 21:10, said:

Ce buget ai ? Pentru durabilitate îþi recomand un Lenovo Thinkpad.



Din ce am vazut pe situl emag,Lenovo Thinkpad poate fi cumparat de la 2.489,99 lei.Cel mai ieftin model.Celelalte sunt peste 3000 lei.La acesti bani ma intreb daca nu este mai bine sa optezi pentru un Sony Vaio.Nu as da mai mult de 2700 lei pe laptop.

Edited by fredy2007, 19 April 2012 - 20:52.


#5
priderzaur

priderzaur

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,309
  • Înscris: 26.02.2010
Sony nu-s cine stie ce. Modelele lor de top da, sunt excelente. Dar astea ieftine sunt la fel de budget-oriented, doar ca puse intr-o coaja frumoasa. Deci practic au facut acelasi rahat ca si restul, dar le-au ornat mai frumos. Nu spun ca-s in aceeasi oala cu Acer-urile ieftine sau cu HP-urile Compaq, dar nu-s nici cu mult peste un Lenovo Ideapad sau un ASUS K.
Mai zicea cineva ceva foarte adevarat pe aici: "am avut si ala, si ala, pana si X din seria business si tot am avut probleme". Daca e sa se strice, se strica. Un coleg de-aici si-a luat un Lenovo Z570 si la nici 2 saptamani a avut probleme mari cu el, de nici nu l-au putut repara. Un coleg de-al meu(de scoala, nu de forum de data asta) are acealasi laptop tot de acum vreo luna si ceva si ii merge perfect. Alt coleg are ACER de 5 luni si functioneaza impecabil.
Sfatul meu: garantie sa fie si grija sa nu-l "marchezi fizic".
Cat despre ecrane: in bugetul asta chiar toate-s la fel de proaste. Singura diferenta e cu alea NON GLARE(care nu reflecta lumina). Sunt mai putin obositoare, mai placute per total, desi n-au chiar aceeasi stralucire, iar la unghiuri de vizibilitate stau tot la fel de prost.
Thinkpad-urile (chiar si alea EDGE) sunt calitative, ca si rezistenta sunt intr-adevar cu ceva clase peste restul, dar in bugetul tau inseamna sa sacrifici multisor din performanta.

#6
Hansolo

Hansolo

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,457
  • Înscris: 17.09.2007
Nu stiu daca ajuta statistica asta
Personal as cauta un model la care garantia sa fie exemplara, asa cum e la Dell clasa business (Next business day).
Sunt chiar curios de exemple bune in acest sens, s-a dat exemplul de la Lenovo pe topic si in mod cert pentru mine e un stopper modelul actual de garantie de la ei.
Asus ofera ceva similar in Romania?

#7
Papillon_

Papillon_

    2B

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,990
  • Înscris: 15.04.2011
Recomand Dell, Lenovo si Asus.

#8
eiffel

eiffel

    BusyWorm

  • Grup: Moderators
  • Posts: 68,364
  • Înscris: 15.06.2004
Fiabilitate ? Lenovo. Merg si ASUS.
Dell si HP nu mai sunt ce au fost.

#9
AlexIP

AlexIP

    marele licurici

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 17,763
  • Înscris: 25.09.2004
De cand au inceput sa se bage aceleasi componente in toate laptop-urile, fiabilitatea absoluta nu mai exista. Ai avantaje si dezavantaje la fiecare model sau serie de laptop-uri, in functie de componente.

Acu vreo 4 ani a fost o problema cu o serie de GPU-uri (procesoare video) de la Nvidia, toate laptop-urile de la toate firmele din seriile alea au avut probleme cu ele. Ca urmare, Nvidia sufla si in iaurt si toate seriile de dupa au fost verificate si ras-verificate, dar unele firme au renuntat sa mai foloseasca placi video de la ei. :)

Referitor la restul "chestiilor" care fac un laptop fiabil, in general, cu cat e mai scumpa o serie de laptop-uri, cu atat sunt mai mici sansele sa fie componente proaste in el. Ecranele ieftine (cele care le gasesti pe toate gardurile, 15,6" 1366x768) sunt facute de 2-3 firme si le gasesti in orice laptop ieftin.

Practic, cand platesti un laptop, cumperi o combinatie de:

- componente (unde nu e musai vina producatorului laptop-ului daca e vreo buba)
- partile caracteristice fiecarui model (constructia - motivul pentru care seriile ieftine de la Dell si Acer sunt atat de hulite si Lenovo Thinkpad sunt asa de apreciate, design-ul - problema seriei tale de HP pe care o ai acum cu supraincalzirea, softul specific - gen Fast Start cum e la unele Samsung-uri - care iti porneste laptop-ul din standby in 3-4 secunde) - cele care fac cu adevarat diferenta.
- suportul de service si "brand"-ul.

Eu acum am un Lenovo Thinkpad seria W, taica-meu are un MSI de 5 ori mai ieftin, amandoua generatie 2011. El il foloseste ca desktop replacement, tinut tot timpul pe birou, regim light / office, eu il car dupa mine peste tot si il folosesc ca pe briceagu' elvetian, numa ca nu fac si cafea cu el si sap in gradina cu el. Cu toate astea, eu am avut "norocul" sa prind un HDD Seagate dintr-o serie suspecta si ca sa fiu sigur ca nu am probleme cu datele mi-am pus un WD, taica-meu a prins un HDD Hitachi si n-are nici o problema. 1-0 pentru cel ieftin, nu? In schimb, daca prin absurd am face schimb si il iau eu pe al lui dupa mine peste tot si ii dau de lucru cat nu poate duce sunt sigur ca MSI-ul o sa inceapa sa dea semne de oboseala mult mai repede decat Lenovo-ul.

La banii tai (2700 lei) si la ce ai zis ca vrei sa faci cu el, oricare model te va satisface. Ce fel de jocuri o sa vrei sa joci? Cat de mare vrei sa fie ecranul? Daca nu o sa il plimbi, la banii astia ti-ai putea lua unul de 17.

#10
fredy2007

fredy2007

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,644
  • Înscris: 09.09.2007
Am vazut ca si laptopuri mai scumpe, avand pretul peste 3000 lei, marca Sony Vaio, prezinta probleme.Prefer jocuri in genul Call of Duty  sau Medal of Honor(ultimele versiuni).Pentru ca voi folosi  HDMI-iul la TV, ma multumesc si cu un ecran de 15''.Samsung a evoluat foarte mult, in ultimii ani, in electronica, asa ca am luat in calcul si aceasta marca, alaturi de Toshiba.De modelele Sony Vaio, cu pretul sub 3000 lei, nu stiu ce sa zic.Ma mai documentez.Nu as vrea sa arunc bani mai multi pe marca,respectiv pe carcasa Sony Vaio,  calitatea fiind insa identica cu cea oferita de cele doua firme mentionate mai sus.

#11
AlexIP

AlexIP

    marele licurici

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 17,763
  • Înscris: 25.09.2004
Eu am cumparat pentru niste cunostiinte, prima data un laptop de 3000 lei cu win preinstalat pentru domnul si dupa aceea unul de 2000 lei fara win preinstalat pentru doamna, ca ea avea deja licenta. Am luat un Vaio si un Samsung, pana la urma, alea fiind ce-au preferat clientii din lista de optiuni. Sony-ul e mai bine construit, are un ecran mult mai ok, intr-adevar, dar Samsung-ul are niste plusuri ale lui (boot rapid, pentru clientii astia design-ul), si "domnul" mi-a zis ca parca, parca, prefera Samsungul doamnei. :lol: Concluzia e ca fiecare stie ce-i place.

Tehnic vorbind, daca vrei COD si alte jocuri echivalente, o sa-ti trebuiasca ca chestie de baza placa video sa fie suficient de buna.

Uite aici cum se comporta 3 dintre placile cele mai intalnite din gama asta de pret. Daca te uiti in dreapta o sa vezi o lista cu ele, si cam fiecare dintre placi care a fost testata are si rezultatele in FPS in COD, ca sa poti sa-ti faci o parere.

http://www.notebookc...0M.43843.0.html
http://www.notebookc...0M.41715.0.html
http://www.notebookc...5M.43889.0.html

#12
eiffel

eiffel

    BusyWorm

  • Grup: Moderators
  • Posts: 68,364
  • Înscris: 15.06.2004

Quote

Am vazut ca si laptopuri mai scumpe, avand pretul peste 3000 lei, marca Sony Vaio
:D Aici platesti doar ca scrie Sony pe ele. N-as cumpara in veci un laptop Sony. Iar 3000 lei este unul din cele mai ieftine de la ei. Mai jos nu gasesti decat cu hardware extrem de slab - bazate pe Atom/Ion sau Fusion C-urile de la AMD.

#13
AlexIP

AlexIP

    marele licurici

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 17,763
  • Înscris: 25.09.2004
Alea mici de 11,6 cu E-450 (~2000 lei cu Windows) sunt mult peste Atom/Ion/Fusion C, dar in conditiile in care cel putin pe piata noastra singura alternativa e stoc epuizat (Lenovo S205 la 1500 lei fara Windows), Sony se cam bate singur pe segmentul asta aici. Daca ar oferi si o varianta fara OS pretul ar fi tot cam pe-acolo cu ce ofera concurenta, ceea ce nu mi se pare mult.

La fel, la categoria 13-14 inch si colorat Sony are seria aia de laptop-uri cu carcasa colorata. Mie nu imi plac, dar pana acum am fost intrebat de 2 persoane diferite cum ar putea sa gaseasca ceva de genul ala (13-14 inch, COLORAT) dar la un pret mai acceptabil, pentru fata lor adolescenta. Ala e un pic overpriced, dar are targetul lui si nu are concurenta. Serios acuma, pune-i la o fata de 14 ani Sony-ul ala in fata si pune-i orice alt laptop la fel de mare dar viu colorat si sunt curios ce ar alege. :lol:

In schimb, in gama celor de "uz general" 15 inch (15,5 fata de 15,6) Sony nu se prea poate impune, raportul pret/performanta nefiind in favoarea lui, cel putin aparent. Scade 445 lei din pretul oricarui Sony ca sa-l poti compara cu FreeDOS/Linux celelalte, tine cont de garantie de obicei mai mare ca la restul si parca incepe sa devina competitiv.

#14
estropy

estropy

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,676
  • Înscris: 22.02.2010
Eu iti propun Toshiba sau Samsung in gama de pret maxim 2700.
Macar Toshiba nu se incalzeste, iar Samsung are 4 ani garantie la unele magazine .

#15
gumball3000

gumball3000

    ...

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 49,649
  • Înscris: 24.09.2006
Eu zic sa nu te uiti la marca, poti sa iei si un amarat de Acer si in caz ca iti crapa il schimbi si tu mai repede si iti cumperi o configuratie mult mai buna.
In cazul in care versi berea pe el/il scapi pe pisica/iti cade un avion pe el nu o sa-ti para prea rau.
Totusi ti-as recomanda sa-ti iei ceva de la Asus/Toshiba daca ai de gand sa pastrezi un laptop >7 ani.

#16
fredy2007

fredy2007

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,644
  • Înscris: 09.09.2007

View Postgumball3000, on 23rd April 2012, 21:36, said:

Eu zic sa nu te uiti la marca, poti sa iei si un amarat de Acer si in caz ca iti crapa il schimbi si tu mai repede si iti cumperi o configuratie mult mai buna.

Ma calauzesc dupa dictonul:,,sunt prea sarac sa imi cumpar lucruri ieftine,,. :)
Probabil va fi Samsung sau Toshiba.Am vorbit cu cineva de la  vanzari electronie Metro.Tipul mi-a spus ca Samsung , Toshiba si Lenovo, nu au fost cu probleme, in schimb celelalte, ACER, MSI, ASUS, au fost aduse multe la service.Tipul lucra in domeniu de cativa ani.

View Posteiffel, on 22nd April 2012, 11:18, said:

:D Aici platesti doar ca scrie Sony pe ele. N-as cumpara in veci un laptop Sony. Iar 3000 lei este unul din cele mai ieftine de la ei. Mai jos nu gasesti decat cu hardware extrem de slab - bazate pe Atom/Ion sau Fusion C-urile de la AMD.

Stiu, si vreau sa evit acest lucru. :)

#17
Hansolo

Hansolo

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,457
  • Înscris: 17.09.2007
Sfaturi foarte bune nu prea exista aici. In cazul tau as merge pe sfatul lui gumball3000.
Cateva experiente personale care nu pot sa te ajute neaparat la idee:
- depinde mult daca vezi laptop-ul ca un bun de folosinta (mai mult sau mai putin) indelungata sau ca mijloc de business
- primul laptop cumparat acum 7 ani a fost un Fujitsu, am platit licenta de Windows+Office SB, in final o poala de bani, vreo 58mil. M-a tinut 1,5 ani dupa care a puscat placa de baza, bug aleator, trimis in garantie, tinut cateva luni, revenit la fel de defect. Dupa o gramada de nervi am renuntat la el.
- al doilea laptop cumparat acum 5 ani l-am ales pe criteriul cel mai ieftin sa nu-mi para rau de bani (un Packard Bell Easynote). Vreo 20mil, merge si acum desi a inceput sa cam gafaie (deh, doua instante de SQL, webservere, masini virtuale) si s-a crapat putin plasticul de la ecran. Care ecran glossy e mult mai odihnitor la ochi decat monitorul desktop HP LP2475W (25mil, gama pro).
- fratele meu lucreaza in SUA ca programator si l-am intrebat care e trendul la utilizarea laptopurilor. In domeniul business cica e mare trend cu Macbookpro, are si el; pana acum a fost in doi ani de 3 ori in service, cu HDD, placa de baza.
- personal caut si eu ceva fiabil, am extins gama de pret din nou insa nu sunt convins ca nu sunt bani aruncati.

Concluzia e ca daca nu vrei un Toughbook sau mai stiu ce chestii exotice, asigura-te ca ai o garantie buna cat mai mare si prompta... banii suplimentari te ajuta doar daca nu-ti pare prea mult de ei, nu si la o garantie ca 7 ani nu vei avea nimic.

Edited by Hansolo, 23 April 2012 - 22:03.


#18
estropy

estropy

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,676
  • Înscris: 22.02.2010
Primul meu laptop a fost un toshiba satellite L40 cumparat in 2007.
Merge si azi, e la sora mea si il foloseste cel putin 5 ore/zi. Un laptop "plictisitor" pentru ca n-a facut nicio figura, niciodata, nici macar nu s-a incins.

Al doilea laptop un toshiba satellite C660 cumparat in 2010. La fel de "plictisitor". Merge si azi, totusi plasticul din care e facut e mai putin calitativ decat L40. Dar e rezistent. Nu flexeaza ecranul, nu se incinge, nu blue-screen, nu erori, ..asta e.

Am prieteni cu Dell - s-au dus in service dupa maxim 1 an.
Am prieteni cu HP - bad bad choice.
Am prieteni cu Samsung tot in gama asta 20-22mil - le merge foarte bine.

Acum nah..poate am avut noroc, oricum e subiectiv.

Anunturi

Chirurgia spinală minim invazivă Chirurgia spinală minim invazivă

Chirurgia spinală minim invazivă oferă pacienților oportunitatea unui tratament eficient, permițându-le o recuperare ultra rapidă și nu în ultimul rând minimizând leziunile induse chirurgical.

Echipa noastră utilizează un spectru larg de tehnici minim invazive, din care enumerăm câteva: endoscopia cu variantele ei (transnazală, transtoracică, transmusculară, etc), microscopul operator, abordurile trans tubulare și nu în ultimul rând infiltrațiile la toate nivelurile coloanei vertebrale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate