Chirurgia spinală minim invazivă
Chirurgia spinală minim invazivă oferă pacienților oportunitatea unui tratament eficient, permițându-le o recuperare ultra rapidă și nu în ultimul rând minimizând leziunile induse chirurgical. Echipa noastră utilizează un spectru larg de tehnici minim invazive, din care enumerăm câteva: endoscopia cu variantele ei (transnazală, transtoracică, transmusculară, etc), microscopul operator, abordurile trans tubulare și nu în ultimul rând infiltrațiile la toate nivelurile coloanei vertebrale. www.neurohope.ro |
Tigaie pentru plita cu inductie !
#19
Posted 23 April 2012 - 17:58
Alta problema-eu am tigaie "good for induction" dar orice vreau sa prajesc in ea se prinde de fund. Stiti vreo tigaie care sa fie buna la inductie dar partea de interior unde se gateste sa fie gen teflon care sa nu se prinda de fund la gatit?
|
#20
Posted 23 April 2012 - 20:07
Selsin, on 23rd April 2012, 18:58, said: Alta problema-eu am tigaie "good for induction" dar orice vreau sa prajesc in ea se prinde de fund. Stiti vreo tigaie care sa fie buna la inductie dar partea de interior unde se gateste sa fie gen teflon care sa nu se prinda de fund la gatit? La fonta asezonata e imposibil sa se prinda mancarea.Am si eu plita cu inductie si folosesc doar tigai din fonta asezonata.Nu mi s-a prins mancarea niciodata. Mita |
#21
Posted 23 April 2012 - 21:21
Iti iei frumusel o placa de fier (cred ca se gasesc in orice supermarket) si pe ea pui ce tigaie de teflon vrei, in care nu se va lipi nimic, evident
|
#22
Posted 24 April 2012 - 04:50
Nu merge orice placa de fier, am incercat si iese un fum de nu te vezi. Aia cu placa adaptoare dedicata pentru asa ceva o stiam si eu dar are un pret prohibitiv si nu se justifica(187Ron)-dau banii astia dar pe o tigaie nu pe o placa adaptoare.
Edited by Selsin, 24 April 2012 - 04:57. |
#23
Posted 24 April 2012 - 05:14
Orice placa feromagnetica se va "ARDE" chiar de mai multe ori (poti sa o aduci la rosu, sunt protejate contra ruginei cu diferite grasimi, ceruri), bineinteles ca nu in casa!
Edited by mihaiC1, 24 April 2012 - 05:17. |
#24
Posted 24 April 2012 - 05:54
Am gasit 2 modele, tigaie teflon inductie si tigaie din fonta asezonata.
Preturile sunt cam aceleasi dar nu stiu pe care sa o aleg. Vreo recomandare ceva? |
#26
Posted 24 April 2012 - 07:34
Selsin, on 24th April 2012, 06:54, said: Am gasit 2 modele, tigaie teflon inductie si tigaie din fonta asezonata. Preturile sunt cam aceleasi dar nu stiu pe care sa o aleg. Vreo recomandare ceva? Nu fa greseala sa iei tigaia de teflon.O sa regreti mai tarziu Mitza |
#27
Posted 24 April 2012 - 10:08
Cred ca m-ati convins sa trec pe fonta(initial inclinam spre tefal pentru inductie), daca voi ziceti ca fonta asezonata are mai multe avantaje atunci o s-o incerc pe asta-sper sa nu-mi para rau dupa bani pentru ca oricum am vreo 5 tigai de tefal care nu sunt bune pentru inductie deci n-am ce sa mai fac cu inca una-o iau numai in ideea sa fie buna pentru inductie si mai mult SA NU SE LIPEASCA MANCAREA DE FUNDUL TIGAII.
mita72-spune-mi te rog cine fabrica tigaile astea. PS Din ce-am observat in ultima perioada, tot mai multe persoane evita din ce in ce mai mult tefalul! Edited by Selsin, 24 April 2012 - 10:25. |
#28
Posted 24 April 2012 - 12:00
Selsin, on 24th April 2012, 11:08, said: Cred ca m-ati convins sa trec pe fonta(initial inclinam spre tefal pentru inductie), daca voi ziceti ca fonta asezonata are mai multe avantaje atunci o s-o incerc pe asta-sper sa nu-mi para rau dupa bani pentru ca oricum am vreo 5 tigai de tefal care nu sunt bune pentru inductie deci n-am ce sa mai fac cu inca una-o iau numai in ideea sa fie buna pentru inductie si mai mult SA NU SE LIPEASCA MANCAREA DE FUNDUL TIGAII. mita72-spune-mi te rog cine fabrica tigaile astea. PS Din ce-am observat in ultima perioada, tot mai multe persoane evita din ce in ce mai mult tefalul! Tigaile sunt fabricate in Suedia.Astia le fabrica si Astia le distribuie in RO |
|
#29
Posted 24 April 2012 - 13:02
mita72, on 24th April 2012, 08:34, said: Eu mi-am luat si modelul de tigaie grill pt gratare e bestial. Poti sa-mi spui si ce model de tigaie grill ptr. gratare ai luat(o folosesti tot la plita pe inductie sau pe alta sursa?)? - poate dau comanda si pentru asta odata cu tigaia. Mersi. Edited by Selsin, 24 April 2012 - 13:05. |
#30
Posted 24 April 2012 - 13:13
Selsin, on 24th April 2012, 14:02, said: Poti sa-mi spui si ce model de tigaie grill ptr. gratare ai luat(o folosesti tot la plita pe inductie sau pe alta sursa?)? - poate dau comanda si pentru asta odata cu tigaia. Mersi. Acuma totul depinde de gusturi daca vrei cu maner de lemn negru,maro,siliconat,de inox etc e alegerea ta Mult succes Mita |
#32
Posted 30 May 2012 - 13:56
Selsin, on 24th April 2012, 11:08, said: Cred ca m-ati convins sa trec pe fonta Otelul carbon are avantajul unei greutati mai mici decat fonta, in plus fiind mai subtire are un timp de incalzire mai redus. De aceea parerea mea e ca pentru tigai e de preferat, spre deosebire de gatitul la ceaun unde sunt alte prioritati si fonta castiga detasat. Desigur depinde si cine produce tigaia in cauza - diverse chinezarii no-name folosesc otel reciclat pentru tigai de otel carbon, si implicit apar probleme la asezonare si la distributia temperaturii. Alte chinezarii de fonta sunt prea subtiri si tind a se crapa usor, iar diverse modele vestice din fonta sunt prea grele pentru o folosire comoda. Din nefericire in Romania nu am vazut sa existe importatori pentru asa ceva, asa ca cine doreste produsele le comanda de pe amazon de exemplu. Edited by AMDG, 30 May 2012 - 14:03. |
#33
Posted 31 May 2012 - 10:36
Eu iti recomand o tigaie cu fund tip sandwich (inox-aluminiu-inox). Avantajele fata de fonta sunt ca e mult mai usoara, se incalzeste mai repede si uniform (fonta e un conducator de caldura foarte slab). Mancarea nu se arde/prinde intr-o tigaie de genul asta atata timp cat o utilizezi corect. In plus poti gati in ea lucruri de neimaginat intr-o tigaie teflonata. Eu am asa ceva si e o placere s-o folosesc, plus ca are maner de inox si merge si la cuptor fara probleme. Mai am si o tigaie teflonata pe care o folosesc doar pentru oua, peste si clatite si o craticioara din aluminiu anodizat pe care o folosesc pentru unele sosuri. Daca ar fi sa cumpar din nou ustensile pentru bucatarie, primele lucruri pe care le-as cumpara ar fi un cutit al bucatarului bun, un tocator mare si o tigaie de inox :)
|
|
#34
Posted 31 May 2012 - 11:27
andrei_0, on 31st May 2012, 11:36, said: Eu iti recomand o tigaie cu fund tip sandwich (inox-aluminiu-inox). Avantajele unei tigai de acest fel - tri-ply - sunt in primul rand pretul ( la fel ca fonta/otel carbon ) si timpul scurt de incalzire ( timp fonta > timp otel carbon > timp inox simplu > timp 3,5 sau 7 ply > timp cupru ). Desigur e mult mai usoara decat fonta si ceva mai usoara fata de otel carbon. Dezavantajele ar fi in primul rand obligativitatea de a gati cu ulei ( o tigaie de fonta sau otel carbon se asezoneaza si nu are nevoie de asa ceva in timp ), modelele no-name tind a se deforma la incalziri si raciri repetate, sau in cazuri extreme invelisul exterior se erodeaza. andrei_0, on 31st May 2012, 11:36, said: Mai am si o tigaie teflonata O tigaie cu acoperire ceramica are mai putine riscuri de toxicitate in comparatie cu una teflonata - celelalte caracteristici sunt similare, problema e ca stratul ceramic e mai putin rezistent in general si astfel doar modelele premium sunt cat de cat durabile. Se poate argumenta ca o tigaie din otel cabon ce e mai subtire decat fonta bate o tigaie teflonata per ansamblu daca se ia in calcul si durabilitatea si riscurile de toxicitate. Eu de exemplu nu mai folosesc tigaile teflonate Tefal ce le-am cumparat acum 2 ani. Edited by AMDG, 31 May 2012 - 11:33. |
#35
Posted 31 May 2012 - 14:01
AMDG, on 31st May 2012, 12:27, said: Avantajele unei tigai de acest fel - tri-ply - sunt in primul rand pretul ( la fel ca fonta/otel carbon ) si timpul scurt de incalzire ( timp fonta > timp otel carbon > timp inox simplu > timp 3,5 sau 7 ply > timp cupru ). Desigur e mult mai usoara decat fonta si ceva mai usoara fata de otel carbon. AMDG, on 31st May 2012, 12:27, said: Dezavantajele ar fi in primul rand obligativitatea de a gati cu ulei ( o tigaie de fonta sau otel carbon se asezoneaza si nu are nevoie de asa ceva in timp ) AMDG, on 31st May 2012, 12:27, said: , modelele no-name tind a se deforma la incalziri si raciri repetate, AMDG, on 31st May 2012, 12:27, said: O tigaie cu acoperire ceramica are mai putine riscuri de toxicitate in comparatie cu una teflonata - celelalte caracteristici sunt similare, problema e ca stratul ceramic e mai putin rezistent in general si astfel doar modelele premium sunt cat de cat durabile. Se poate argumenta ca o tigaie din otel cabon ce e mai subtire decat fonta bate o tigaie teflonata per ansamblu daca se ia in calcul si durabilitatea si riscurile de toxicitate. Eu de exemplu nu mai folosesc tigaile teflonate Tefal ce le-am cumparat acum 2 ani. |
#36
Posted 31 May 2012 - 14:33
andrei_0, on 31st May 2012, 15:01, said: Si eu ce am zis? Merita adaugat ca o tigaie de cupru cu otel/cositor la interior e mai buna decat un 3/5/7 ply, asta daca iti place sa gatesti rapid cu ulei la tigaie. Exista si modele mult mai durabile decat o tigaie multistrat tipica, si chiar mai ieftine decat o tigaie multistrat de top gen Demeyere. andrei_0, on 31st May 2012, 15:01, said: Si cu ce se "asezoneaza" o tigaie de fonta? :) N-ar strica sa amintesti si de modul in care o astfel de tigaie "asezonata" trebuie spalata si ce ingrediente poti gati in asa ceva ca sa nu strici stratul protector. Si nu in ultimul rand, ce se intampla cu otelul carbon sau chiar si cu fonta daca e expus timp indelungat la apa si medii acide. Eu mi-am luat tigaia ca sa gatesc in ea, nu sa-i port de grija :) Cu mult mai putin ulei/grasime decat cantitatea cu care se gateste tipic intr-o tigaie inox/multistrat, si se ajunge in timp ca sa nu mai fie nevoie de nici un astfel de ingredient - tigaie devine in sine non-adeziva. Ca ingrediente se pot gati mai de toate cu exceptia lichidelor acide ( vezi cate gatesc chinezii in wok-urile lor de fonta subtire ). Pentru a evita rugina se recomanda stergerea dupa folosire sau daca esti precaut ungerea cu slanina. De o tigaie de acest gen ai de fapt mai putina grija, spre deosebire de teflon ce se transforma in otrava la temperaturi inalte cand e uitat pe foc, si in plus stratul se zgarie in timp, sau de 3-ply ce se deformeaza/erodeaza in timp si la raciri bruste. Spre deosebire de otelul carbon o asemenea deformare face sa plezneasca straturile de aluminiu, nu e doar ceva estetic ce poate fi rezolvat cu un ciocan. Ca bonus fierul din otel carbon/fonta combate anemia :) Tigai de acest gen se pot folosi - si unii chiar o fac - de sute de ani, devenite non-adezive in mod natural, si nu mai e nevoie sa le incalzesti ca si inoxurile. Apropo, teflonul inert pare a fi ok, insa teflonul supraincalzit se descompune evident in tot felul de substante toxice. Pentru un Master Chef o tigaie de cupru e cea mai buna - se preteaza cel mai bine la emisiunile TV unde ii poate face pe ceilalti sa se simta niste nepriceputi ce pierd timpul si carora li se prinde mancarea :) Edited by AMDG, 31 May 2012 - 14:41. |
Anunturi
▶ 0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users