Second Opinion
Folosind serviciul second opinion ne puteți trimite RMN-uri, CT -uri, angiografii, fișiere .pdf, documente medicale. Astfel vă vom putea da o opinie neurochirurgicală, fără ca aceasta să poată înlocui un consult de specialitate. Răspunsurile vor fi date prin e-mail în cel mai scurt timp posibil (de obicei în mai putin de 24 de ore, dar nu mai mult de 48 de ore). Second opinion – Neurohope este un serviciu gratuit. www.neurohope.ro |
Legume rare-legume orientale-legume/fructe 'altfel'
Last Updated: Feb 26 2024 15:45, Started by
subway_guru
, Feb 10 2012 22:32
·
11
#2773
Posted 18 December 2022 - 04:27
Si la mine e cam la fel. Nu trebuie lasat sa imprastie seminte.
|
#2774
Posted 12 April 2023 - 14:45
#2776
Posted 13 April 2023 - 19:07
#2777
Posted 13 April 2023 - 19:51
Am pus. Anul trecut. Inca n-au rasarit dar am zgarmat finut pamantul la o tufa si am dat de varfuri de lastari la 1 cm. Peste 2 ani vor fi 3 ani si voi culege.
Edited by claudia313, 13 April 2023 - 19:52. |
#2778
Posted 28 April 2023 - 12:47
Pentru a folosi ceva tulpini proaspete de sparanghel iti trebuie o mica parcela de cca 4mp de unde sa decupezi tulpinile primavaratice si apoi sa lasi sa creasca tulpinile frunzifere, altfel nu prea vei avea ce culege pentru consum.
Trebuie sa lasi cel putin o tulpina de frunzis per planta care sa hraneasca radacinile tufei peste vara. Frunzisul nu e comestibil, e foarte decorativ dar ocupa spatiul de vara pana toamna si eventual face seminte daca planta e femela. Edited by subway_guru, 28 April 2023 - 12:59. |
#2779
Posted 28 April 2023 - 16:56
In gradina de legume mai am de plantat doua brazde, una cu ridichi orientale si cealalta cu edamame, nu pentru consum ci ca sa prezervez semintele pe care le mai am din anii trecuti.
|
#2780
Posted 28 April 2023 - 18:01
La fel si un gard cu fasolea urcatoare yardlong…
Mi-ar parea rau sa pierd samanta ca nu mai am de unde sa procur alta cu toate restrictiile astea. Edited by subway_guru, 28 April 2023 - 18:04. |
#2781
Posted 28 April 2023 - 18:23
Mai am si cateva seminte de castraveti buburosi pe care nu as vrea sa le pierd, sunt cei mai buni castraveti pentru consum proaspat toata vara, nu sufera de fainare, sunt crocanti si dulci, nu provoaca reactii adverse dupa consum. Singurul dezavantajul e ca nu sunt prea potriviti la murat, doar muraturi rapide de vara in stil japonez.
Edited by subway_guru, 28 April 2023 - 18:25. |
#2783
Posted 28 April 2023 - 19:54
Am descris mai demult pe acest topic…
Sunt trei tipuri de castraveti: 1. Cornisonii uzuali la noi, sensibili la fainare vara, excelenti pentru murat de vara sau pentru iarna; 2. Aia lungi englezesti netezi numiti si Fabio, sunt insipizi, nu sunt buni de nimic; 3. Castravetii orientali lungi, de regula buburosi, excelenti pentru consum proaspeti toata vara. Mai sunt si unii orientali albi scurti foarte zemosi tot pentru consumul proaspat de vara… Cei trei muschetari sunt totdeauna patru! Edited by subway_guru, 28 April 2023 - 20:05. |
#2784
Posted 28 April 2023 - 20:58
Sunt și semi... Dracu să-i pieptene, la vreo 15-20 cm asa, curați ca Fabio....
Eu am avut niște buburosi d'astia luați de la noi, de pe la hornbach.. Niște mizerii infecte.. Am rămas pe hibrizii oartenocarpici.. Produc, rezista, cu câteva fire crești și 2 porci și o piață de găini.. Fasolea aia la metru tot asa, sămânță luata de la noi.. Ar fincwrnoasa ea asa, în trecut îmi mai plăcea, în anii trecuți era cumva mălai ață după o lansare, o aroma idioata de mâncare de porci/furajer Mai puneam ma Gold, țelină de petiol... Renunț, ar fi interesanta în tocăniță de vara, rămâne cumva crocanta dacă nu exagerezi cu fierul... Dar e degeaba și mai cruda are aceeași aroma de sfecla pt porci.. Ușor ușor singurul exotism care pt mine merita și la care nu voi renunță sunt basmele pt ca îmi plac mie, vara în mâncarea de șorici cu putin orez... În rest, toate chinezăriile pământului. Cu foarte mici mare excepții sunt... Chinezării.. |
#2785
Posted 28 April 2023 - 21:20
Nu te contrazic prea mult, telina de petiol e buna doar la aromatizat ciorbe si mancarici gatite.
Am incercat si pak-choi si varza chinezeasca dar fara rezultate notabile, au nevoie de vreme racoroasa si umeda… La castravetii buburosi probabil nu ai avut samanta de calitate potrivita, mie din seminte japoneze mi-au iesit excelenti. Urmaresc un legumicultor irlandez si la el in clima lui toate chinezismele merg brici chiar si in aer liber, nu ca la mine… Edited by subway_guru, 28 April 2023 - 21:28. |
#2786
Posted 05 May 2023 - 19:27
@claudia
Despre sparanghel [ https://www.youtube-nocookie.com/embed/s5tyAXEVxVY?feature=oembed - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ] |
#2788
Posted 02 July 2023 - 18:59
subway_guru, on 28 aprilie 2023 - 18:23, said:
Mai am si cateva seminte de castraveti buburosi pe care nu as vrea sa le pierd, sunt cei mai buni castraveti pentru consum proaspat toata vara, nu sufera de fainare, sunt crocanti si dulci, nu provoaca reactii adverse dupa consum. Singurul dezavantajul e ca nu sunt prea potriviti la murat, doar muraturi rapide de vara in stil japonez. Eu am din astia Green Apple, rotunzi. Sunt singurii castraveti pe care ii pot manca, ca de la aia clasici ma doare stomacul. Sper sa se faca anul asta, ca am avut probleme la insamantare si nici seminte nu mai am. Super buni si dulci. https://www.diggers....ond-green-apple Edited by cumparator, 02 July 2023 - 19:00. |
#2789
Posted 02 July 2023 - 20:47
Baga niste Anghirol inainte de masa ca probabil nu stomacul te doare ci colecistul, cam ala face urat de la castraveti.
|
#2790
Posted 02 July 2023 - 21:05
claudia313, on 02 iulie 2023 - 20:47, said:
Baga niste Anghirol inainte de masa ca probabil nu stomacul te doare ci colecistul, cam ala face urat de la castraveti. Probabil ca asa e, dar am probleme numai cu castravetii. Astia rotunzi sunt perfecti. Daca se fac, ca anul trecut nu au trait si n-am mancat un castravete toata vara. Edited by cumparator, 02 July 2023 - 21:06. |
Anunturi
▶ 0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users