Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Boxa membrana tweeter infundata

ajutor

Whisky for Mac

Xiaomi 14 Gpay
 Izolare zid exterior de scandura

Dezinstalare drivere W11 23H3

Recomandare masina de spalat fiab...

BSOD din cauza Intel Audio DSP dr...
 De ce sunt oamenii nostalgici

Cum vand casa fara factura Hidroe...

Scor FICO minim

Tonometru compensat CAS?
 polita RCA ONLINE

Termostat frigider - verificare

Mai au PC-urile vreun viitor?

Centrala termica immergas
 

RO.A.D.2012.10 - probabil cea mai completa harta GPS a Romaniei

- - - - -
  • Please log in to reply
213 replies to this topic

#1
Courage

Courage

    Founder

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 21,658
  • Înscris: 26.11.2001
RO.A.D.2012.10, probabil cea mai completa harta GPS a Romaniei

Quote

Lansare RO.A.D.2012.10

Vechi si nou intr-o viziune tehnologica moderna, in cea mai noua editie a Atlasului Digital al Romaniei, RO.A.D.2012.10

Dupa un efort de aproape 3 ani, echipa de la Sheba Distribution SRL, distribuitorul Garmin in Romania (www.garmin.ro) si conducatorul Proiectului Romania Digitala (www.romaniadigitala.ro) are deosebita placere sa anunte disponibilitatea noului Atlas Digital al Romaniei, RO.A.D.2012.10.

Cu peste 1200 de localitati din Romania la nivel de detaliu, cu acoperire din Delta Dunarii si pana in varful Muntilor Carpati, Atlasul Digital al Romaniei beneficiaza de ultimele avansuri tehnologice disponibile pe platformele de varf ale dispozitivelor de navigatie Garmin.

Tehnologia 3D a permis – pe baza studiilor fundamentate istoric si arheologic in literatura de specialitate – reconstituirea unor monumente istorice inregistrate in patrimoniul UNESCO din trecutul Romaniei, cum ar fi Cetatile dacice din Muntii Orastiei: Costesti, Blidaru, Piatra Rosie si incinta sacra de la Sarmizegetusa Regia. Nici realizarile de exceptie ale cuceritorilor romani nu au fost lasate ignorate, in Atlas putandu-se vizualiza cladirile magnifice ale Palatului Augustaliilor si Amfiteatrului Roman de la (Ulpia Traiana) Sarmizegetusa, impreuna cu castrele de la Drobeta, Buciumi si Bologa. O atentie deosebita a fost acordata reconstituirii Podului lui Apolodor din Damasc de la Drobeta, care facea legatura in trecut intre castrele Pontes (din Bulgaria) si Drobeta si pe care au trecut in Dacia armatele lui Traian in al doilea razboi dacic (105-106 e.n.).

Reconstituirile 3D sunt doar partea cea mai spectaculoasa a unui efort de a realiza primul repertoriu topografic al tuturor fortificatiilor din Romania, din toate perioadele istorice: neolitic, epoca bronzului, epoca fierului, perioada Latene si stapanirea romano-bizantina, epoca migratiilor, feudalism si epoca moderna. S-au identificat si plasat pe harta sute de fortificatii. La o parte din acestea s-au publicat planurile trase la scara si georeferentiate, astfel incat cei interesati pot ajunge, ghidati de GPS-urile Garmin pe drumuri de pamant si poteci de munte, sa viziteze locurile in care s-a scris istoria acestei tari.

Din istoria medievala s-au modelat de asemenea 3D monumente valoroase consacrate ca atare in patrimoniul UNESCO: bisericile de la Voronet, Moldovita, Sucevita, Putna si Arbore. Mari atractii turistice medievale ale Romaniei sunt si ele prezente: Bisericile fortificate de la Viscri si Valea Viilor, Castelul Bran si Castelul Huniazilor.

Din patrimoniul modern de valoare al Romaniei amintim Palatul Peles si Pelisor de la Sinaia, Palatul Culturii de la Iasi si Palatele Elisabeta, Ghica, Cantacuzino din Bucuresti. Cladirile publice monument istoric au fost modelate cu grija si atentie la detalii fiind peste 50 la numar numai in Bucuresti bunaoara: Palatele BNR, Palatul CEC, Palatul Patriarhiei, Muzeul National de Istorie, Palatul Scoalelor, Palatul de Justitie, sediul MAI, Primaria Municipiului Bucuresti si multe, multe altele. Nu putea lipsi o cladire emblematica pentru Romania contemporana: Palatul Parlamentului. In general s-au modelat cladiri moderne si contemporane valoroase arhitectonic: Palatul Telefoanelor, Ateneul Roman, Biblioteca Centrala Universitara, Muzeul National de Arta al Romaniei, Opera Romana, etc.precum si monumente industriale: Podul Carol I (cunoscut si ca Podul Saligny) de cale ferata de la Cernavoda si Podul rutier in arc de la Agigea.

Fata de alte implementari prezente pe piata, modelele 3D din Atlasul Digital al Romaniei sunt elaborate si finisate cu mare atentie la detalii, contribuind si la experienta estetica a calatoriei si pregatirii acesteia, nu doar la cea vizuala/orientativa.

In Bucuresti s-a demarat un amplu program de introducere al restrictiilor de incadarare in banda. Conducatorii auto vor fi avertizati din timp pe ce banda sa se incadreze pentru realizarea anumitor manevre. De-a lungul tuturor autostrazilor s-au implementat indicatii vocale speciale si de incadrare in banda pentru ca soferii sa fie avertizati din timp si cu maximum de acuratete asupra manevrelor de efectuat. Acoperirea cu drumuri s-a extins in judetele Giurgiu, Tulcea, Constanta, Braila, Brasov, Mures, Bistrita-Nasaud, Mures si Sibiu.

Peste o suta de sensuri giratorii noi au fost implementate in harta. Fata de harti provenind de la firme de prestigiu din domeniu din strainatate (CNE2012.30 cu date de la Navteq), Atlasul Digital al Romaniei RO.A.D.2012.10 aduce in plus acoperire de ultima ora fara egal:
- centura Sibiu;
- autostrada Timisoara-Arad (se deschide pe 15 decembrie);
- autostrada A2 de la Murfatlar la Lazu impreuna cu nodul mare de autostrazi si portiunea din A4 pana la DN3;
- autostrada A3 completa, incluzand bucata Turda – Campia Turzii si nodul de la Turda;
- ocolitoarea Adunatii Copaceni pe DN5;
- ocolitoarea Valcele-Apahida (zona Cluj);
- centura NE Timisoara (intre DN6 si DN69);
- centura de nord Bucuresti incluzand podul de la Otopeni;
- spatiile de servicii de pe A2 Bucuresti-Cernavoda;
- Pasajul Basarab complet, strapungerile 1 Mai-Marinescu si Matei Basarab;
- varianta noua de rutare de la Razoare (!) data in folosinta acum cateva zile.

Pe langa acestea s-au adaugat foarte multe solutii de acces la centre mari comerciale, cel mai nou fiind cel de la Colloseum in Bucuresti. Peste 30 de orase mari au implementate blocurile extrudate 3D pentru o experienta de navigatie fara egal.

Harta s-a marit de la 395 MB la 470 MB si beneficiaza de o tehnologie noua de criptare care necesita actualizarea firmware-ului de pe aparate. RO.A.D.2012.10 este, la data acestui anunt, disponibila doar pentru urmatoarele familii de aparate GPS Garmin:

1. Dakota 20;
2. Edge 605 si 705;
3. Etrex Venture CX;
4. Etrex Vista HCX si etrex Legend HCX;
5. gpsmap 60 CX, 60 CSX si 76 CX, 76 CSX;
6. gpsmap 62, 62s, 62st, 78, 78s si 78st;
7. toate Nuvi 2xx (Nuvi 2×0, 2x0W, 2×5, 2x5W);
8. Nuvi 5xx;
9. Nuvi 6xx;
10. Nuvi 7×5;
11. Nuvi 12xx;
12. Nuvi 13xx si 14xx;
13. Nuvi 37xx;
14. Nuvi 300 si 350;
15. Nuvi 310, 360 si 370;
16. Nuvi 2360;
17. Oregon 200 si 300;
18. Oregon 450, 550, 450T si 550T;
19. Zumo 4xx si 5xx;
20. Zumo 660;
21. Gpsmap 620;
22. Gpsmap 420s;
23. Gsmap 421s;
24. Gpsmap 526s.

Cu ocazia lansarii noului RO.A.D. re-lansam si situl Proiectului Romania Digitala www.romaniadigitala.ro. Realizat de creatorii modelelor 3D din harta, Symmetric Studios SRL (Hunedoara, Timisoara, www.symmetricstudios.com), situl beneficiaza de un look modern si atractiv si un nivel sporit de interactivitate .

Noile actualizari la harta se vor succeda in ritm trimestrial de acum incolo, urmatoarea editie a Atlasului, RO.A.D.2012.20 fiind planificata pentru 18 februarie 2012, cand se estimeaza si disponibilitatea acesteia pe PC in programul MapSource.

RO.A.D. este o marca inregistrata a Sheba Distribution SRL.

Sursa

#2
banat

banat

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 974
  • Înscris: 02.08.2011
Cea mai completa e tot nea google maps
mare dezamagire cu ROAD 2009, multe drumuri judetene puse prost sau inexistente, la google pana acum doar unele drumuri temporare de pe camp nu sunt !
Pana la google maps pe device-uri portabile, ROAD era tatic, versiunea 2006 chiar ok pentru vremea aia dar lucrurile s-au schimbat, la Garmin muncesc 3 ani pentru actualizare, Google face o poza noua si vectorizeaza noile cai, intr-o sapt. e gata si mai precisa :thumbup:  nu mai zic de Street View

#3
f300

f300

    30k si ma duc

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 30,000
  • Înscris: 27.09.2008
Hehe, mai exista Sheba SRL - ma gindeam ca s-au reprofilat numai pe vindut mincare pentru pisici...
Pentru a parafraza de pe alte forumuri release-urile au fost: 2005-2006-2008-2011. Cine se baga sa estimeze cind va fi urmatorul (eu pariez ca in nici un caz nu vor fi trimestriale!)?
Oricum se pare ca nu o sa mearga (cel putin pina o sa fie sparta) decit pe (o parte) din device-urile oficiale care altminteri sint monstruoase. Astia vorbesc de incadrarea in banda in Bucuresti dar ma intreb daca Garmin are macar pina la ora asta optiune sa-ti arate ce distanta mai ai pina la destinatie!

#4
fgk

fgk

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 595
  • Înscris: 22.12.2006
cred ca e cea mai buna harta pt Romania la ora  actuala,pe mine intereseaza harta pt ca are anumite lucruri.

#5
f300

f300

    30k si ma duc

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 30,000
  • Înscris: 27.09.2008
E neindoielnic cea mai buna harta offline la alte chestii decit strazi (unde au ajuns mai toate sa fie ok). Problema e ca daca nu ai o varianta Mapsource (=buna de netbook) degeaba te chiorasti pe un GPS la o harta super-aglomerata cu ursi, capre copaci si fintini.

#6
fgk

fgk

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 595
  • Înscris: 22.12.2006
si care ar fi cea mai buna harta la strazi ca eu nu stiu sa existe  o harta completa

#7
Courage

Courage

    Founder

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 21,658
  • Înscris: 26.11.2001
Nu stiu altii cum sunt, dar eu sunt f. fericit cu iGo Primo updatat f. des pe iPhone (cumaprat).
E lifetime si m-a facut sa renunt la dispozitivele dedicate de navigatie.

#8
fredy2007

fredy2007

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,644
  • Înscris: 09.09.2007
Mai este un pic pana cand putem  sa vedem ce poate Road 2012.10.

View PostCourage, on 17th November 2011, 21:43, said:

Nu stiu altii cum sunt, dar eu sunt f. fericit cu iGo Primo updatat f. des pe iPhone (cumaprat).
E lifetime si m-a facut sa renunt la dispozitivele dedicate de navigatie.

In Romania, IGO-ul tau te duce la nr de imobil sau doar pe strada pe care o cauti?La ce interval de timp se face reactualizarile hartii?

#9
razor74

razor74

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 816
  • Înscris: 09.10.2006

View Postfredy2007, on 17th November 2011, 22:18, said:

In Romania, IGO-ul tau te duce la nr de imobil sau doar pe strada pe care o cauti?La ce interval de timp se face reactualizarile hartii?
Te duce garantat iar reactualizarile hartilor se fac odata la 4 luni nu la ani de zile cum e harta celor de la sheba care dupa cum spunea un coleg de mai sus e plina de ursi, vulpi, buruieni si mai nou site-uri arheologice- de parca m-ar ajuta cu ceva la rutare pentru masina. Poate s-au gandit ca la cum face romanul accidente teribile de ajunge cu masina in buruieni - o fi si asta o noua caracteristica a hartilor gps- rutarea pe campuri(special pentru romani teribilisti)...

#10
f300

f300

    30k si ma duc

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 30,000
  • Înscris: 27.09.2008

View Postfgk, on 17th November 2011, 18:54, said:

si care ar fi cea mai buna harta la strazi ca eu nu stiu sa existe  o harta completa
"Cea mai buna" e destul de nerelevant, diferenta e intre cele "suficient de bune" (la acoperire) si cele care au Romania doar teoretic (drumuri principale si citeva strazi in ceva orase mari). In cele "suficient de bune" intra sygic, igo, RO.A.D. si de curind Google Maps (nu spun intimplator, a se vedea postul meu facut cind situatia era total diferita).
Dupa cum spuneam diferentele nici nu merita discutate la strazi dar intr-adevar RO.A.D. are multe alte chestii in afara strazilor, pentru mine de exemplu in particular interesanta fiind Delta Dunarii.

#11
dorin_2k

dorin_2k

    Master Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 48,261
  • Înscris: 01.12.2001
Pe site scrie:
"necesita actualizarea firmware-ului de pe aparate"
Cine si unde se face acest update?
Se pastreaza astfel garantia?

Vad ca se livreaza doar pe micro SD. Nu va fi niciodata disponibila si varianta MapSource?

#12
dorin_2k

dorin_2k

    Master Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 48,261
  • Înscris: 01.12.2001

View Postdorin_2k, on 18th November 2011, 14:22, said:

Vad ca se livreaza doar pe micro SD. Nu va fi niciodata disponibila si varianta MapSource?
Am gasit si informatia exacta:

Quote

urmatoarea editie a Atlasului, RO.A.D.2012.20 fiind planificata pentru 18 februarie 2012, cand se estimeaza si disponibilitatea acesteia pe PC in programul MapSource.
Na, astept inca 3 luni sa vad cum va fi. Oare pretul pt versiunea MapSource va fi acelasi?

#13
byteworks

byteworks

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 865
  • Înscris: 04.04.2003
Firmware-ul este unul produs de terti special pentru a introduce criptarea personalizata, e distribuit de Sheba, anuleaza garantia internationala Garmin (daca mai e valabila, fiind vorba de produse nu chiar ultimul racnet) ramanand insa garantia Sheba pentru aparatele vandute de ei, nu garanteaza tinerea pasului cu ultimele versiuni scoase de Garmin - care de exemplu la 37xx sunt tot la cateva saptamani in ultima vreme, cu modificari ultra necesare!

#14
f300

f300

    30k si ma duc

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 30,000
  • Înscris: 27.09.2008
NEED MORE POPCORN NOW!

Devine din ce in ce mai distractiv. Sa vedem cine o sa le cumpere balaria, in afara de citiva pe device-uri cumparate de la ei.
Si dupa ce s-au chinuit trei ani cu protectia estimez maxim 3 saptamini dupa versiunea de mapsource ca o sa existe o versiune "imbunatatita"...

#15
crmj440

crmj440

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 78
  • Înscris: 07.05.2011
Cred ca nu dureaza "ceva timp si o gasiti in forumurile care au in dispozitie...",fratilor ,am ajuns....si nu folosim "RO.A.D.2012.10" ...ca zic ei?  ce harta sau soft nu este disponibil?
Discuti sunt,vorbe,dar sa nu uitam ca si realizari exista.
Este  si posibil,TomTom cu noul navcore 10 nu poti face nimic....,si este de ...aproape un an!

Edited by crmj440, 18 November 2011 - 20:21.


#16
it24tang

it24tang

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 11
  • Înscris: 29.11.2011
@byteworks: de unde ai scos aia cu "anuleaza garantia internationala"? Nu anuleaza nimic, Garmin nici nu te intreaba de sanatate, daca ti se strica gps-ul ti-l schimba pe loc, vorbim de Garmin, nu de pocnitori chinezesti. Firmware-ul ala este un simplu fisier care se copie in directorul "garmin" cu explorer. Fisierul vechi (firmware-ul vechi) l-am copiat intr-un folder pe calculator. Daca chiar o sa fie nevoie vreodata pot instala inapoi firmwareul vechi. Dar nu stiu de ce as face-o, imi functioneaza perfect si road 2012 si nuvimaps 2012.30.
@f300 - distanta pana la destinatie? Te-ai trezit cumva in anii 90? Am un garmin de 5 ani, deci vechi, si iti arata tot ce vrei tu: distanta pana la destinatie, jurnal de calatorie, distanta parcursa deja, viteza medie, viteza instantanee, ora la care ajungi la destinatie, timpul petrecut la volan, viteza maxima atinsa, etc etc.
Mi-am actualizat harta la road 2012: spun un singur cuvant: extraordinara. Cred ca e singura harta din Romania care te duce la numarul de imobil in fata intrarii imobilului, si nu la bulevardul la care e alocat imobilul (stie toata lumea ce haos este cu numerele de imobil in romania, numarul cutare de pe bulevardul x are de fapt intrarea pe aleea y, din spate). Asta e problema mea, am mare nevoie de adresa exacta, prin natura meseriei, si absolut toate gps-urile si hartile trateaza romania ca pe america: un bulevard, cladirile cu intrare la bulevard, si numerele intr-o logica impecabila. Ori in Romania nu se intampla asa. Pot sa va dau vreo 20 de exemple.

#17
foxbat

foxbat

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 13,865
  • Înscris: 22.12.2005

View PostCourage, on 17th November 2011, 21:43, said:

Nu stiu altii cum sunt, dar eu sunt f. fericit cu iGo Primo updatat f. des pe iPhone (cumaprat).
E lifetime si m-a facut sa renunt la dispozitivele dedicate de navigatie.
si cum faci cand trebuie sa upgradezi ios-ul ca sa mearga igo=ul?
eu am vrut sa-l cmapr si ce sa vezi..emrge doar de la 4.3 in sus..

#18
f300

f300

    30k si ma duc

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 30,000
  • Înscris: 27.09.2008

View Postit24tang, on 30th November 2011, 21:44, said:

@f300 - distanta pana la destinatie? Te-ai trezit cumva in anii 90? Am un garmin de 5 ani, deci vechi, si iti arata tot ce vrei tu: distanta pana la destinatie, jurnal de calatorie, distanta parcursa deja, viteza medie, viteza instantanee, ora la care ajungi la destinatie, timpul petrecut la volan, viteza maxima atinsa, etc etc.
Vrei sa imi pui un screen shot cu respectivii parametrii (evident in harta principala, nu sapind prin cine stie ce meniuri) si sa-mi spui ce program folosesti si pe ce OS din cele cit de cit raspindite? Uite aici un screen shot foarte familiar pentru fanii Garmin, numai cu timpul la sosire si viteza curenta:

http://www.dcellphon...50050-maps.html

Anunturi

Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă

Tehnicile minim invazive impun utilizarea unei tehnologii ultramoderne.

Endoscoapele operatorii de diverse tipuri, microscopul operator dedicat, neuronavigația, neuroelectrofiziologia, tehnicile avansate de anestezie, chirurgia cu pacientul treaz reprezintă armamentarium fără de care neurochirurgia prin "gaura cheii" nu ar fi posibilă. Folosind tehnicile de mai sus, tratăm un spectru larg de patologii cranio-cerebrale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate