Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Cum sa elimini urmele de acnee?

Wc Geberit

Routere detinute in trecut si in ...

Teii din fața casei
 E-Mail in serie prin Excel si Out...

Modul alimentare rulou/jaluzea ex...

Recuperare fișiere dupa form...

Aplicatii stress test RAM
 Asigurare auto hibrid

Asus B550M - PC-ul nu porneste di...

Tzanca Uraganu - Inconjurat de Fe...

explicatie montaj breadboard
 3 Doors Down - Kryptonite

Semnalizati cand virati pe un dru...

Succesiune - mostenire apartament...

Donez Siofor de 1000mg ( diabet t...
 

Pufoaica si tuica din electrozi

  • Please log in to reply
69 replies to this topic

#1
Gonthar

Gonthar

    Senior Member

  • Grup: Banned
  • Posts: 3,581
  • Înscris: 15.10.2006
A auzit cineva de aceste bauturi?
Exista cu adevarat sau sunt doar niste glume, niste legende urbane -  tuica din electrozi?

#2
Lipsum

Lipsum

    Moderator extrem de rău

  • Grup: Moderators
  • Posts: 4,722
  • Înscris: 29.01.2008
Exista.
Ca "rafinament", daca se poate vorbi de asa ceva in acest caz, pufoaica e peste electrozi.
Am auzit, deci mai multe detalii nu pot da.

#3
D_FENS

D_FENS

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,387
  • Înscris: 18.09.2007
 Știți cum se face țuica de pufoaică? Mulți dintre voi știți, știu, ați prins vremurile. Poate mai e vreunul mai tânăr și merită să-i explic: se ia o pufoaică, adică o haină de-aia groasă și – of course – pufoasă și se leagă de un arac. Aracul se bagă într-un veceu de-ăla de țară, cu pufoaica în jos, așa încât pufoaica să absoarbă cât mai mult căcat fermentat. Căcatul fermentat e plin, se pare, de alcool etilic. După aia se scoate și se stoarce în cazanul pentru țuică (da, pufoaica n-are decât rol de burete; dacă aveți burete, puteți încerca direct țuica de burete). Pentru aromă, se poate ca jumate din cazan să fie umplut cu prune-mere-pere fermentate. Dacă e un an în care nu s-au făcut prunele-mele-pere, sigur s-a făcut căcatul, așa că fructele poa’ să lipsească. Și se mai storc câteva tuburi de pastă de dinți, preferabil Cristal cu aromă de fructe, sau măcat Pell Amar. Tot pentru aromă. Se distilează și gata: luna străluce, moonshine is served. A se bea cu țoiul.

...gasita pe net. :huh:

#4
dan84

dan84

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,028
  • Înscris: 25.09.2006
Da, e cum a zis DFENS, in schimb de tuica de electrozi nu am auzit !

#5
Lost_Prophet

Lost_Prophet

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 514
  • Înscris: 18.10.2009

View PostD_FENS, on 8th November 2011, 20:24, said:

 Știți cum se face țuica de pufoaică? Mulți dintre voi știți, știu, ați prins vremurile. Poate mai e vreunul mai tânăr și merită să-i explic: se ia o pufoaică, adică o haină de-aia groasă și – of course – pufoasă și se leagă de un arac. Aracul se bagă într-un veceu de-ăla de țară, cu pufoaica în jos, așa încât pufoaica să absoarbă cât mai mult căcat fermentat. Căcatul fermentat e plin, se pare, de alcool etilic. După aia se scoate și se stoarce în cazanul pentru țuică (da, pufoaica n-are decât rol de burete; dacă aveți burete, puteți încerca direct țuica de burete). Pentru aromă, se poate ca jumate din cazan să fie umplut cu prune-mere-pere fermentate. Dacă e un an în care nu s-au făcut prunele-mele-pere, sigur s-a făcut căcatul, așa că fructele poa’ să lipsească. Și se mai storc câteva tuburi de pastă de dinți, preferabil Cristal cu aromă de fructe, sau măcat Pell Amar. Tot pentru aromă. Se distilează și gata: luna străluce, moonshine is served. A se bea cu țoiul.

...gasita pe net. :huh:
Intr-adevar, chestia asta se gaseste pe net, dar refuz sa cred ca e si reala.

#6
D_FENS

D_FENS

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,387
  • Înscris: 18.09.2007
Eu nu stiam reteta,dar stiam din ce-i facuta tuica de pufoaica.In schimb nu am auzit de tuica din electrozi.

#7
Batranelul

Batranelul

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,962
  • Înscris: 25.04.2007

View Post>ficus, on 8th November 2011, 20:31, said:

cam gretos topicul pentru aceasta arie :D de ce nu se foloseste o galeata sau alt recipient pentru a culege rahatul fermentat?

cu o galeata ar fi fost prea simplu, iar noua, romanilor ne plac solutiile complicate

in plus, in galeata mai pui apa, una / alta si o spurci :deadtongue:
pe cand haina doar daca o mai imbraci  :naughty:

asa ca de-acu e clar: tuica de electrozi se face la fel ca cea de pufoaica, doar ca se ia materia prima cu electrodu din veceu..cam asa cum manca japonezii  :thumbup:

Edited by Batranelul, 08 November 2011 - 21:11.


#8
Gonthar

Gonthar

    Senior Member

  • Grup: Banned
  • Posts: 3,581
  • Înscris: 15.10.2006
Tuica din electrozi se facea pe vremuri pe santierele patriei..
Se curatau niste electrozi de sudura de materia de pe ei, se amesteca cu apa, se fierbea si gata bautura.

#9
Fane

Fane

    cipat

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 28,104
  • Înscris: 05.06.2002
legende urbane. intamplator am discutat cu un chimist alimentar care stia destul despre producerea alcolului si l-am intrebat si eu de chestia cu tuica de pufaica si a spus ca-i legenda urbana. in schimb se poate obtine si s-a practicat pe vremea lui ceausescu producerea alcolului din gainat de pasare, asta din cauza ca stomacul pasarilor digera doar o mica cantitate din amidonul din cerealele cu care sunt hranite si cu ajutorul unei enzime obitute din grau incoltit amidonul nedigerat poate fi usor transformat in glucide, iar glucidele + drojdie....

View PostGonthar, on 8th November 2011, 22:08, said:

Tuica din electrozi se facea pe vremuri pe santierele patriei..
Se curatau niste electrozi de sudura de materia de pe ei, se amesteca cu apa, se fierbea si gata bautura.
probabil prin fierbere dizolvau niste substante din electrozi care-i tumaneau de cap. dar alcool prin metoda asta nu se obtinea.

Edited by Fane, 08 November 2011 - 21:21.


#10
>ficus

>ficus

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,455
  • Înscris: 22.06.2007

View PostFane, on 8th November 2011, 21:19, said:

probabil prin fierbere dizolvau niste substante din electrozi care-i tumaneau de cap. dar alcool prin metoda asta nu se obtinea.
deci in loc sa vanda electrozii si sa-si ia un parfum acolo sau un spirt de trecut prin paine, preferau etnochimicalele :uhuhno:

#11
Fane

Fane

    cipat

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 28,104
  • Înscris: 05.06.2002
la noi in zona e un sat unde oamenii beau eter, chicușuri ii spuneau ei. un articol pe tema asta aveti aici si e pe bune, ca am avut in liceu un coleg din satul respectiv si a adus si la scoala si a baut fata de mine asa ceva. n-am avut tupeul sa incerc sa va spun cum e.

#12
kelu84

kelu84

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 84
  • Înscris: 12.02.2007
romanii care au lucrat pe santierele din orient stiu cum se face cel mai bine tuica din pufoaica sau din eletrozi, lant ruginit. cu pufoaica ne-am lamurit toti si asa cum scrie si mai sus, exact asta e procedeul... cu eletrozii si cu lantul  la fel...in cazan se puneau printre "ingrediente" pentru tarie..cea din electrozi se numeste "matrafox"

#13
D_FENS

D_FENS

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,387
  • Înscris: 18.09.2007
Nu stiu daca sunt off sau nu,dar rachiu de drojdie ati baut?Era oribila,cand eram in armata,pe santier la fosta Casa a Republicii...

#14
bubalus

bubalus

    Membru chel

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,206
  • Înscris: 15.02.2005

View Postripper, on 8th November 2011, 22:05, said:

Eu cand eram in liceu, am cumparat o bautura ce se numea Jamaică. Erau niste sticle de 0.5, ca cele de apa minerala. Era groaznica, nu va puteti imagina. Bautura boschetarilor.
vodca saniuta.....
la sticla maro de 0.5 cu capsa de bere

nu o puteam bea deca jumi-juma cu hellas

acum vreo 10-12 ani

#15
ripper

ripper

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 13,257
  • Înscris: 25.03.2002
Da o stiu, aia era alta! :lol: Jamaica asta era ceva din trestie de zahar cica, un fel de rom! :D

#16
andrei_0

andrei_0

    fishy

  • Grup: Moderators
  • Posts: 3,990
  • Înscris: 15.02.2006
da, da, o stiu, se facea exact din trestia care crestea vis-a-vis de lanul de pufoaica :D

#17
Fane

Fane

    cipat

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 28,104
  • Înscris: 05.06.2002
trifazat (o parte alcool rafinat, doua parti apa).

imediat dupa revolutie se aducea de pe la rusi am impresia vodca rasputin. se gasea si o varianta pt barbati adevarati de 60 grade. :eek:

#18
SylexMM

SylexMM

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,986
  • Înscris: 15.04.2010

View PostFane, on 9th November 2011, 00:56, said:

trifazat (o parte alcool rafinat, doua parti apa).

imediat dupa revolutie se aducea de pe la rusi am impresia vodca rasputin. se gasea si o varianta pt barbati adevarati de 60 grade. :eek:
Mai ții minte reclama "Un praznic napraznic cu vodca Rasputin "? Cea de 60 de grade avea etichetă roșie.

Anunturi

Chirurgia endoscopică a hipofizei Chirurgia endoscopică a hipofizei

"Standardul de aur" în chirurgia hipofizară îl reprezintă endoscopia transnazală transsfenoidală.

Echipa NeuroHope este antrenată în unul din cele mai mari centre de chirurgie a hipofizei din Europa, Spitalul Foch din Paris, centrul în care a fost introdus pentru prima dată endoscopul în chirurgia transnazală a hipofizei, de către neurochirurgul francez Guiot. Pe lângă tumorile cu origine hipofizară, prin tehnicile endoscopice transnazale pot fi abordate numeroase alte patologii neurochirurgicale.

www.neurohope.ro

2 user(s) are reading this topic

0 members, 2 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate