Chirurgia endoscopică a hipofizei
"Standardul de aur" în chirurgia hipofizară îl reprezintă endoscopia transnazală transsfenoidală. Echipa NeuroHope este antrenată în unul din cele mai mari centre de chirurgie a hipofizei din Europa, Spitalul Foch din Paris, centrul în care a fost introdus pentru prima dată endoscopul în chirurgia transnazală a hipofizei, de către neurochirurgul francez Guiot. Pe lângă tumorile cu origine hipofizară, prin tehnicile endoscopice transnazale pot fi abordate numeroase alte patologii neurochirurgicale. www.neurohope.ro |
Pufoaica si tuica din electrozi
Last Updated: Oct 04 2022 20:14, Started by
Gonthar
, Nov 08 2011 20:17
·
0
#1
Posted 08 November 2011 - 20:17
A auzit cineva de aceste bauturi?
Exista cu adevarat sau sunt doar niste glume, niste legende urbane - tuica din electrozi? |
#2
Posted 08 November 2011 - 20:23
Exista.
Ca "rafinament", daca se poate vorbi de asa ceva in acest caz, pufoaica e peste electrozi. Am auzit, deci mai multe detalii nu pot da. |
#3
Posted 08 November 2011 - 20:24
Știți cum se face țuica de pufoaică? Mulți dintre voi știți, știu, ați prins vremurile. Poate mai e vreunul mai tânăr și merită să-i explic: se ia o pufoaică, adică o haină de-aia groasă și – of course – pufoasă și se leagă de un arac. Aracul se bagă într-un veceu de-ăla de țară, cu pufoaica în jos, așa încât pufoaica să absoarbă cât mai mult căcat fermentat. Căcatul fermentat e plin, se pare, de alcool etilic. După aia se scoate și se stoarce în cazanul pentru țuică (da, pufoaica n-are decât rol de burete; dacă aveți burete, puteți încerca direct țuica de burete). Pentru aromă, se poate ca jumate din cazan să fie umplut cu prune-mere-pere fermentate. Dacă e un an în care nu s-au făcut prunele-mele-pere, sigur s-a făcut căcatul, așa că fructele poa’ să lipsească. Și se mai storc câteva tuburi de pastă de dinți, preferabil Cristal cu aromă de fructe, sau măcat Pell Amar. Tot pentru aromă. Se distilează și gata: luna străluce, moonshine is served. A se bea cu țoiul.
...gasita pe net. :huh: |
#4
Posted 08 November 2011 - 20:28
Da, e cum a zis DFENS, in schimb de tuica de electrozi nu am auzit !
|
#5
Posted 08 November 2011 - 20:30
D_FENS, on 8th November 2011, 20:24, said: Știți cum se face țuica de pufoaică? Mulți dintre voi știți, știu, ați prins vremurile. Poate mai e vreunul mai tânăr și merită să-i explic: se ia o pufoaică, adică o haină de-aia groasă și – of course – pufoasă și se leagă de un arac. Aracul se bagă într-un veceu de-ăla de țară, cu pufoaica în jos, așa încât pufoaica să absoarbă cât mai mult căcat fermentat. Căcatul fermentat e plin, se pare, de alcool etilic. După aia se scoate și se stoarce în cazanul pentru țuică (da, pufoaica n-are decât rol de burete; dacă aveți burete, puteți încerca direct țuica de burete). Pentru aromă, se poate ca jumate din cazan să fie umplut cu prune-mere-pere fermentate. Dacă e un an în care nu s-au făcut prunele-mele-pere, sigur s-a făcut căcatul, așa că fructele poa’ să lipsească. Și se mai storc câteva tuburi de pastă de dinți, preferabil Cristal cu aromă de fructe, sau măcat Pell Amar. Tot pentru aromă. Se distilează și gata: luna străluce, moonshine is served. A se bea cu țoiul. ...gasita pe net. :huh: |
#6
Posted 08 November 2011 - 20:36
Eu nu stiam reteta,dar stiam din ce-i facuta tuica de pufoaica.In schimb nu am auzit de tuica din electrozi.
|
#7
Posted 08 November 2011 - 21:02
>ficus, on 8th November 2011, 20:31, said: cam gretos topicul pentru aceasta arie :D de ce nu se foloseste o galeata sau alt recipient pentru a culege rahatul fermentat? cu o galeata ar fi fost prea simplu, iar noua, romanilor ne plac solutiile complicate in plus, in galeata mai pui apa, una / alta si o spurci :deadtongue: pe cand haina doar daca o mai imbraci :naughty: asa ca de-acu e clar: tuica de electrozi se face la fel ca cea de pufoaica, doar ca se ia materia prima cu electrodu din veceu..cam asa cum manca japonezii :thumbup: Edited by Batranelul, 08 November 2011 - 21:11. |
#8
Posted 08 November 2011 - 21:08
Tuica din electrozi se facea pe vremuri pe santierele patriei..
Se curatau niste electrozi de sudura de materia de pe ei, se amesteca cu apa, se fierbea si gata bautura. |
#9
Posted 08 November 2011 - 21:19
legende urbane. intamplator am discutat cu un chimist alimentar care stia destul despre producerea alcolului si l-am intrebat si eu de chestia cu tuica de pufaica si a spus ca-i legenda urbana. in schimb se poate obtine si s-a practicat pe vremea lui ceausescu producerea alcolului din gainat de pasare, asta din cauza ca stomacul pasarilor digera doar o mica cantitate din amidonul din cerealele cu care sunt hranite si cu ajutorul unei enzime obitute din grau incoltit amidonul nedigerat poate fi usor transformat in glucide, iar glucidele + drojdie....
Gonthar, on 8th November 2011, 22:08, said: Tuica din electrozi se facea pe vremuri pe santierele patriei.. Se curatau niste electrozi de sudura de materia de pe ei, se amesteca cu apa, se fierbea si gata bautura. Edited by Fane, 08 November 2011 - 21:21. |
#10
Posted 08 November 2011 - 21:27
|
#11
Posted 08 November 2011 - 21:35
la noi in zona e un sat unde oamenii beau eter, chicușuri ii spuneau ei. un articol pe tema asta aveti aici si e pe bune, ca am avut in liceu un coleg din satul respectiv si a adus si la scoala si a baut fata de mine asa ceva. n-am avut tupeul sa incerc sa va spun cum e.
|
#12
Posted 08 November 2011 - 21:58
romanii care au lucrat pe santierele din orient stiu cum se face cel mai bine tuica din pufoaica sau din eletrozi, lant ruginit. cu pufoaica ne-am lamurit toti si asa cum scrie si mai sus, exact asta e procedeul... cu eletrozii si cu lantul la fel...in cazan se puneau printre "ingrediente" pentru tarie..cea din electrozi se numeste "matrafox"
|
#13
Posted 08 November 2011 - 22:08
Nu stiu daca sunt off sau nu,dar rachiu de drojdie ati baut?Era oribila,cand eram in armata,pe santier la fosta Casa a Republicii...
|
#14
Posted 08 November 2011 - 22:26
ripper, on 8th November 2011, 22:05, said: Eu cand eram in liceu, am cumparat o bautura ce se numea Jamaică. Erau niste sticle de 0.5, ca cele de apa minerala. Era groaznica, nu va puteti imagina. Bautura boschetarilor. la sticla maro de 0.5 cu capsa de bere nu o puteam bea deca jumi-juma cu hellas acum vreo 10-12 ani |
#15
Posted 08 November 2011 - 22:27
Da o stiu, aia era alta! :lol: Jamaica asta era ceva din trestie de zahar cica, un fel de rom! :D
|
|
#16
Posted 08 November 2011 - 23:02
da, da, o stiu, se facea exact din trestia care crestea vis-a-vis de lanul de pufoaica :D
|
#17
Posted 09 November 2011 - 00:56
trifazat (o parte alcool rafinat, doua parti apa).
imediat dupa revolutie se aducea de pe la rusi am impresia vodca rasputin. se gasea si o varianta pt barbati adevarati de 60 grade. :eek: |
#18
Posted 09 November 2011 - 08:07
Fane, on 9th November 2011, 00:56, said: trifazat (o parte alcool rafinat, doua parti apa). imediat dupa revolutie se aducea de pe la rusi am impresia vodca rasputin. se gasea si o varianta pt barbati adevarati de 60 grade. :eek: |
Anunturi
▶ 2 user(s) are reading this topic
0 members, 2 guests, 0 anonymous users