Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
PC game stream catre Nvidia Shiel...

Pompa de apa HEPU ?!

Vreau o masina electrica de tocat...

Cum ajunge remorca de tir inapoi ...
 Alt "Utilizator nou" pe T...

ULBS INFORMATICA

Index preturi

Boxa membrana tweeter infundata
 Am nevoie de poze cu un curcubeu

Whisky for Mac

Xiaomi 14 Gpay

Izolare zid exterior de scandura
 Dezinstalare drivere W11 23H3

Recomandare masina de spalat fiab...

BSOD din cauza Intel Audio DSP dr...

De ce sunt oamenii nostalgici
 

e scump un proiect de casa?

- - - - -
  • Please log in to reply
60 replies to this topic

#37
gabian22

gabian22

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,630
  • Înscris: 26.01.2007

View Postomi, on 15th April 2011, 12:46, said:

Buna!
Stiti site-uri (romanesti sau straine) de pe care ma pot inspira pt un proiect de casa de maxim 130 m2 utili? Multumesc!
Doar sa ai suficienta rabdare sa cauti  :)

http://www.gservis.r...h...at&cat=asml
http://www.archeton.ro/
http://www.ncase.ro/...arie_1=1&plan=1
http://www.icase.ro/...?id=ce25&etaj=1
http://www.casamodel...asa-toledo.html
http://www.proiectec...oiecte-case-e18
http://proiectecase....-case.php?cat=1
http://www.catalogde...oiecte-case.php

http://www.projekty.domow.pl/
http://www.archipelag.pl/
http://domyzwizja.pl/
http://www.horyzont.com/
si altele poloneze http://www.google.pl...o...&lr=lang_pl

http://www.globalhouseplans.com/
http://www.architect...lan-33505eb.asp
http://www.hebelhaus...x.php/C86?mgd=3
http://www.rensch-ha.../hauslinien.php
http://www.weberhaus.de/haeuser.html
http://www.buedenben...es-wohnens.html
http://www.fingerhau...php?parent=1002
http://www.schwoerer...lienhaeuser.php
http://www.kampa-haus.de/
http://www.allstav-h...usprogramm.html
www.okal-haus.de
http://www.griffner.com/en/homes/

#38
omi

omi

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 15
  • Înscris: 29.03.2007

View Postgabian22, on 15th April 2011, 13:26, said:


Multumesc mult!!! Am ce studia! :))

#39
andreeadigeo

andreeadigeo

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 11
  • Înscris: 05.07.2010

View PostIocan, on 15th April 2011, 08:30, said:

Stai puțin că nu pricep. Adică, a făcut fiecare proiect de capul lui? Păi asta e greșeală fatală. Poate amatorii de chilipiruri lucrează așa, dar în mod normal arhitectul e cel care coordonează toate celelalte spacialități. La el vin toate proiectele (structura, geo, instalații, edilitar etc) și el le integrează în planul general, sau le dă înapoi pentru modificări.
De asemenea, el urmărește pe șantier respectarea planului și tot el răspunde în fața beneficiarului de acuratețea proiectării și a execuției.
Bimeînțeles, că dacă îl plătim pe arhitect cu banii de covrigi, primim ce merităm.
Covrigii mei atunci au fost cam scumpi. Proiectul m-a costat vreo 2500 euro. Pe urma am avut de ales ce sa fac cu aia 10000 de euro care m-au costat extra: sa ii bag in casa (si sa refac ce au proiectat ei gresit) chiar daca aveam contract, factura ... si puteam sa ii dau in judecata sau sa ii dau in judecata si sa ma judec cu ei nu stiu cati ani si pe urma sa termin casa. Voi ce a-ti fi facut? Ca sa nu mai vorbesc despre faptul ca desi eu aveam un contract cu arhitectii au avut neobrazarea sa imi spuna chiar ca intr-adevar eu am contract cu ei si pot chema pe ei la fazele care erau trecute in contract, dar daca vreau sa vina si structuristul atunci pe ala trebuie sa il platesc ca nu pierde o zi degeaba (vezi doamne). Daca arhitectul coordoneaza atunci inseamna ca s-au coordonat de nu au mai putut ...

#40
Iocan

Iocan

    Tefelist, fan Kövesi

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,781
  • Înscris: 02.06.2006
Înseamnă că ai dat de niște șpăgari de toată jena. E drept că în perioada de maximă isterie imobiliară cam toți erau mari vedete, de nu le ajungeai cu prăjina la nas, inclusiv bancherii, furnizorii de materiale, constructorii și chiar simplii pălmași. Culmea, pe banii tăi!
Eu m-am apucat de construcție înainte de istreria imobiliară și am asistat detașat și cu sacii-n căruță la felul în care s-a degradat tot sectorul de construcții în momentele de apogeu. Concluzia mea din toată treaba e că nu e bine să se apuce omul să-și facă casă în perioadele în care toată lumea face același lucru: stresul e maxim, costurile sînt maxime și calitatea e minimă.

#41
porphyrogenitus

porphyrogenitus

    priveste profund

  • Grup: Validating
  • Posts: 23,297
  • Înscris: 30.10.2005

View Postandreeadigeo, on 17th April 2011, 14:13, said:

Covrigii mei atunci au fost cam scumpi. Proiectul m-a costat vreo 2500 euro. Pe urma am avut de ales ce sa fac cu aia 10000 de euro care m-au costat extra: sa ii bag in casa (si sa refac ce au proiectat ei gresit) chiar daca aveam contract, factura ... si puteam sa ii dau in judecata sau sa ii dau in judecata si sa ma judec cu ei nu stiu cati ani si pe urma sa termin casa. Voi ce a-ti fi facut? Ca sa nu mai vorbesc despre faptul ca desi eu aveam un contract cu arhitectii au avut neobrazarea sa imi spuna chiar ca intr-adevar eu am contract cu ei si pot chema pe ei la fazele care erau trecute in contract, dar daca vreau sa vina si structuristul atunci pe ala trebuie sa il platesc ca nu pierde o zi degeaba (vezi doamne). Daca arhitectul coordoneaza atunci inseamna ca s-au coordonat de nu au mai putut ...
1. Fazele determinante specificate în memoriul de rezistență vizat de ISC obligă proiectantul de structuri la prezență pe șantier. Trebuie doar înștiințat în timp util. La fazele determinante participă și inspectorul ISC asignat zonei și atât proiectantul de structuri cât și inspectorul, dau cu subsemnatul.

2. Beneficiarul unui proiect de execuție, adică tu, ai obligația să rulezi verificări ale proiectului, cel puțin la faza de rezistență. Adică, trebuie să plătești un verificator de proiecte atestat care să verifice documentația, respectiv să emită un referat de verificare pe care-l semnează-ștampilează.

Pentru că marea parte a beneficiarilor nu cunosc legislația, de cele mai multe ori proiectantul își asumă contractual costul acestei verificări obligatorii. Asta nu înseamnă că dacă verificatorul de proiect este plătit de inginer sau de către arhitect, el își face munca mai puțin responsabil. Dimpotrivă. Eu spre exemplu, suport din onorariul cerut, verificarea proiectului pe disciplina de arhitectură, acolo unde legislația o cere și de fiecare dată, verificatorul îmi indică și mă corectează. La fel procedează și inginerii cu care lucrez. În mod normal, comunic acest serviciu și explic unui client, obligativitatea lui.

3. Dirigintele de șantier are obligația să verifice la rândul lui documentația de arhitectură și rezistență și, dacă observă necorelări, este obligat să ceară din timp proiectantului, modificările necesare. Este de bun simț să crezi că înainte de a executa o casă, atât dirigintele cât și constructorul, vor petrece câteva ore răsfoind dosarele familiazându-se cu proiectul. Diringintele este sub contract cu beneficiarul, deci, orice acțiune a dânsului este în favoarea clientului lui.

Un aspect f important. Diringintele NU are autoritatea să ceară modificări ale proiectului în funcție de piticii lui. Dirigintele trebui să identifice erorile de proiectare. Este o diferență.

4. De știut că absolut la orice proiect se fac greșeli. Majoritatea dintre ele sunt minore și nu afectează construcția într-o maniera gravă. Se fac totuși și greșeli mai serioase iar de neiertat sunt cele care țin de siguranța structurală a imobilului. Este povara inginerilor. Am convingerea că aceste greșeli grave se fac deoarece nu se respectă toți pașii firești și legali care ar fi:

- Timp suficient pentru proiectare și o bună organizare.

- Plata unui onorariu care să permită alocarea unui timp suficient pentru proiectare. Aici este și vina proiectantului deoarece, din dorința lui de a comisiona lucrarea, oferă un preț mai mic pentru a fi competitiv. Acel preț NU permite alocarea unui timp lejer pentru proiectare și lucrurile se grăbesc.

- Presiunea pieței și boomul în construcții care a creat haos în această industrie. Această presiune nu este atributul celor care lucrează în proiectare, este născută din economie și din modul în care publicul alocă resurse anumitor investiții. Presiunea a dus la grabă, graba a dus la vicii, viciile au născut nervi, iritări, etc... și au dus la investiții proaste calitativ. Același motiv a dus la vicii de execuție chiar dacă proiectul era bine făcut.

- Lipsa de pregătire și corupția personalului aparatului birocratic menit să avizeze aceste documentații. Indiferența lor a dus la acumulări în fluxul de avizare și perioade mari de timp necesare avizării, care au înfuriat investitorii, care la rândul lor și-au vărsat nervii pe arhitect, el fiind gestionarul acestui proces dar nu și responsabilul cu timpii.

- Nerespectarea și neefectuarea verificărilor de proiect, atât la disciplina de arhitectură cât și la rezistență pentru a se face economii bănești. Repet, verificarea este obligația beneficiarului dar este musai ca acesta să fie informat de proiectant.

- Delăsarea și proasta gestiune a dirigintelui de șantier în mare parte și datorită presiunii pusă de constructor pentru a grăbi finalizarea lucrărilor și comisionarea alteia noi. De foarte multe ori, constructorul având la dispoziție și alte lucrări, amenința investitorul cu retragerea din lucrare dacă dirigintele mai emite pretenții din manual. Investitorul era constrâns și căuta să facă pace, deși acțiunea în sine era în defavoarea lucrării.

- Lipsa unui project manager care să organizeze fluxurile de materiale și resursă umană în lucrarea executată. Acest job a fost preluat de simpli investitori care nu aveau experiența gestiunii unei astfel de lucrări și, inevitabil, frustrarea și lipsa lor de experiență a dus la exportul de răspundere.  

- Proasta finațare a șantierului datorată în primul rând unor estimări eronate care nu au avut la bază proiectul de execuție, mai degrabă zvonistici și folclor.

Mai sunt și altele dar cele de mai sus le găsesc cele mai relevante și situații pe care le-am întâlnit destul de des. De cele mai multe ori, răul este generat de un cumul de energii și sinergii la care, cu toții contribuim.

Edited by paradigmatic, 18 April 2011 - 12:55.


#42
andreeadigeo

andreeadigeo

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 11
  • Înscris: 05.07.2010
Pct. 1: Obliga si nu prea, depinde de ce zona vorbesti si de natura constructiei. Proiectul a fost vizat personal de mine la ISC. Ei mi-au spus ca in acea zona nu este obligatorie prezenta cuiva de la ei, constructia respectiva  (casa P+M) nefiind incadrata in categorie de risc ... Totusi eu i-am chemat vb de ISC (in scris) dar ei nu au aparut (nefiind obligati probabil). Verificatorul a intrat in plata proiectului si a fost responsabilitatea arhitectului. Stampila am avut, acum daca si cum a verificat .... Proiectul a fost inclusiv vizat de ordinul arhitectilor si ... ?
2. Pe arhitecti i-am instintat din timp si iei au aparut intr-adevar, a aparut si structuristul pe care pana la urma l-am platit si eu si arhitectii jumate jumate ca sa fie prezent la fazele determinante (desi daca ma luam dupa contract nu trebuia sa imi pese, dar mi-am dorit sa fie totul OK). Problema mea nu a fost in sine la partea de rezistenta propriuzisa a cladirii cat la modul de calcul al rezistentei serpantei si la sprijinirea acesteia. Am ajuns in final sa dau tigla jos de pe casa, astereala pentru a putea suplimenta grinzi si pene de coama, pentru a turna inca un stalp care sa sutina o parte din serpanta iesita in consola cam 1.5-2 m si care era sustinuta in proiect doar de pana de coama etc...
3. Ok dirigintele ca dirigintele, contractul cu el a fost de genu vine si verifica inainte de fazele determinate sa fie totul in regula, daca nu, nu se da aceptul sa se toarne pana nu se remediaza. Am observat cosul de fum care dadea in grinda dar ce se mai putea face: turnam o placa alipita fundatiei si il scoatem in exteriorul casei. (cosul de fum a fost doar un exemplu despre cum se colaboreaza).
4. Atat timp cat lucrez cu o firma si nu in regie proprie consider ca e responsabilitatea firmei sa isi gestioneze fluxul de materiale si nu a mea pt ca altfel faceam in regie proprie si stateam eu pe santier
5. Plata si timp. Plata au avut jumatate la semnarea contractului si jumatate la sfarsit (cand au predat proeictul semnat si parafat). Timp vreo 3 luni de zile pentru o casa P+M (nu stiu ce si daca au mai lucrat in paralel).
Ok atunci era bum si asta este o scuza pentru incompetenta?
Si de ce ar trebui sa verifice inca "n" persoane un proiect platit si care se presupune ca ar trebui sa fie in regula pt ca doar e verificat si reverificat? E ca si cum ai cumpara o masina noua dar inainte te duci cu ia la RAR sa o verifice si aia inca o data sau poate la un service sa vada daca este totul in regula.
Daca proeictul era beton = toti cei implicati in faza de proiectare isi respectau meseria atunci nu ar fi aparut probleme, restul ca X tb sa verifice, ca a fost BUM, ... sunt dupa parerea mea scuze ieftine

#43
bagerajungle

bagerajungle

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,180
  • Înscris: 25.03.2011

View Postparadigmatic, on 18th April 2011, 13:36, said:

1. Fazele determinante specificate în memoriul de rezistență vizat de ISC obligă proiectantul de structuri la prezență pe șantier. Trebuie doar înștiințat în timp util. La fazele determinante participă și inspectorul ISC asignat zonei și atât proiectantul de structuri cât și inspectorul, dau cu subsemnatul.

2. Beneficiarul unui proiect de execuție, adică tu, ai obligația să rulezi verificări ale proiectului, cel puțin la faza de rezistență. Adică, trebuie să plătești un verificator de proiecte atestat care să verifice documentația, respectiv să emită un referat de verificare pe care-l semnează-ștampilează.

Pentru că marea parte a beneficiarilor nu cunosc legislația, de cele mai multe ori proiectantul își asumă contractual costul acestei verificări obligatorii. Asta nu înseamnă că dacă verificatorul de proiect este plătit de inginer sau de către arhitect, el își face munca mai puțin responsabil. Dimpotrivă. Eu spre exemplu, suport din onorariul cerut, verificarea proiectului pe disciplina de arhitectură, acolo unde legislația o cere și de fiecare dată, verificatorul îmi indică și mă corectează. La fel procedează și inginerii cu care lucrez. În mod normal, comunic acest serviciu și explic unui client, obligativitatea lui.

3. Dirigintele de șantier are obligația să verifice la rândul lui documentația de arhitectură și rezistență și, dacă observă necorelări, este obligat să ceară din timp proiectantului, modificările necesare. Este de bun simț să crezi că înainte de a executa o casă, atât dirigintele cât și constructorul, vor petrece câteva ore răsfoind dosarele familiazându-se cu proiectul. Diringintele este sub contract cu beneficiarul, deci, orice acțiune a dânsului este în favoarea clientului lui.

Un aspect f important. Diringintele NU are autoritatea să ceară modificări ale proiectului în funcție de piticii lui. Dirigintele trebui să identifice erorile de proiectare. Este o diferență.

4. De știut că absolut la orice proiect se fac greșeli. Majoritatea dintre ele sunt minore și nu afectează construcția într-o maniera gravă. Se fac totuși și greșeli mai serioase iar de neiertat sunt cele care țin de siguranța structurală a imobilului. Este povara inginerilor. Am convingerea că aceste greșeli grave se fac deoarece nu se respectă toți pașii firești și legali care ar fi:

- Timp suficient pentru proiectare și o bună organizare.

- Plata unui onorariu care să permită alocarea unui timp suficient pentru proiectare. Aici este și vina proiectantului deoarece, din dorința lui de a comisiona lucrarea, oferă un preț mai mic pentru a fi competitiv. Acel preț NU permite alocarea unui timp lejer pentru proiectare și lucrurile se grăbesc.

- Presiunea pieței și boomul în construcții care a creat haos în această industrie. Această presiune nu este atributul celor care lucrează în proiectare, este născută din economie și din modul în care publicul alocă resurse anumitor investiții. Presiunea a dus la grabă, graba a dus la vicii, viciile au născut nervi, iritări, etc... și au dus la investiții proaste calitativ. Același motiv a dus la vicii de execuție chiar dacă proiectul era bine făcut.

- Lipsa de pregătire și corupția personalului aparatului birocratic menit să avizeze aceste documentații. Indiferența lor a dus la acumulări în fluxul de avizare și perioade mari de timp necesare avizării, care au înfuriat investitorii, care la rândul lor și-au vărsat nervii pe arhitect, el fiind gestionarul acestui proces dar nu și responsabilul cu timpii.

- Nerespectarea și neefectuarea verificărilor de proiect, atât la disciplina de arhitectură cât și la rezistență pentru a se face economii bănești. Repet, verificarea este obligația beneficiarului dar este musai ca acesta să fie informat de proiectant.

- Delăsarea și proasta gestiune a dirigintelui de șantier în mare parte și datorită presiunii pusă de constructor pentru a grăbi finalizarea lucrărilor și comisionarea alteia noi. De foarte multe ori, constructorul având la dispoziție și alte lucrări, amenința investitorul cu retragerea din lucrare dacă dirigintele mai emite pretenții din manual. Investitorul era constrâns și căuta să facă pace, deși acțiunea în sine era în defavoarea lucrării.

- Lipsa unui project manager care să organizeze fluxurile de materiale și resursă umană în lucrarea executată. Acest job a fost preluat de simpli investitori care nu aveau experiența gestiunii unei astfel de lucrări și, inevitabil, frustrarea și lipsa lor de experiență a dus la exportul de răspundere.  

- Proasta finațare a șantierului datorată în primul rând unor estimări eronate care nu au avut la bază proiectul de execuție, mai degrabă zvonistici și folclor.

Mai sunt și altele dar cele de mai sus le găsesc cele mai relevante și situații pe care le-am întâlnit destul de des. De cele mai multe ori, răul este generat de un cumul de energii și sinergii la care, cu toții contribuim.
Salutare,felicitari pt raspuns,foarte obiectiv si la subiect.Fiind ing pe excutie,am patit niste "traume"de iti vine sa fugi din santier.In perioada 2007-2009 am lucrat cu c.m. pe 6-9 luni,avind sefi de proiect niste copii de tita,la 28-30 de ani care,in santier scoteau niste "dude"din ei,de rideau dulgherii si fierarii pina lesinau,eu am acum 43 de ani,din care cam 18 pe executie structura si finisaje,din care cca 9 ani prin Roma,cart de lux,aerop fiumicino,primaria Romei si putintel pe la Vatican.Realizezi cam ce simteam cind primeam indicatii de la acesti copii inconstienti,plimbau 5 hirtii,furau materialele mina in mina cu antreprenorul general,eu fiind supervizorul din partea beneficiarului, care de regula era cam afon cu c tiile.Acesti copii de tita,multi din ei vor ajunge pe la puscarie pt ca merita,am facut 4 dosare la doi dirig si 5 RTE,care avea cca 5-6 ani experienta in c tii,nu stiu pe ce cai au obtinut acele diplome,legal este imposibil pt ca trebuie sa ai 7 ani minim in proiectare...asa ca Romanica a juns sa dea diplome la toti "spagarii"/copii inconstienti dar cu un tupeu fantastic,(le am ami taiat eu din tupeu).In proiectare,aici e jalea cea mai mare,in 4 proiecte/blocuri de locuit si sedii birouri/banci,proiectul era un fel de "strutocamila"AMETITA DE FOAME,SPUN ASTA, pt ca zilnic primeam dispozitii de santier cu modificari pe structura de rezistenta,de mi venea sa i impusc,tot niste copii de tita le "calculau"dar le iesea cu "zecimale"cam multe.Vorbind de ISC,este un fel de" Cappo di tutti capii" corupti pina in maduva oaselor,care au firme agreate si firme ce trebuiesc sabotate(culmea ele isi cam fac bine treaba,cele sabotate),imi este greata de acesti indivizi care au adus c tiile la un nivel putin spus "DEZASTRU ABSOLUT SI TOTAL",sper sa nu vina vreun cutremur de peste 7 gr ca va fi jale mare cu noile c tii,facute chiar si pe terenuri ce nu s bune pt construit blocuri,ca sa nu mai spun ca ,la inceput blocul are 6 nivele ,iar la final ajunge pe la 10-12 nivele,nu va riscati in blocurile noi aviz amatorilor.In principiu in Bucuresti fazele determinante erau,sint si vor fi f rare,cu inspectori alcoolici de regula,sau corupti,nu i intereseaza decit "cascavalul",restul e "foaie verde",dai "inainte ca merge "sau" nu stie fraierul ce cumpara".In Italia,este o organizare si o disciplina in c tii cred ca atinge perfectiunea,acolo nu gresesti decit odata cel mult,a doua oara nu mai apuci,ajungi mincare la pesti sau in vreo fundatie de beton.Proiectele sint clare,meseriasii sint adevarati profesionisti,organizati precum romanii(italienii vechi) de altadata,fiecare stie ce are de facut,nu e o rusine sa gresesti sau sa ai probleme,toata lumea ajuta pe toata lumea,mentalitate de occidentali,profesionisti.La noi,totul e o "VARZA TOCATA" pina ajunge pudra de faina,de aceea m am lasat de inginerie  si m am apucat de executat termoseminee,prefer sa dorm linistit acasa,sa nu mai suport ordine aberante de la" copii de tita" care au terminat unversitatile cu bani multi la examene,plus ca, cistig de cel putin 3-4 ori mai mult,chiar daca muncesc (calculez,sudez ,zidarie,placari,cosuri,instalatie completa)enorm,merita efortul.Eu va recomand sa alegeti bine firmele de consultanta si proiectare ,pt ca intre case ,vile si cotete nu e mare diferenta vizibil ,se vede doar la final,crapaturi,fereasca Dumnezeu de un cutremur!ATENTIE DISTRIBUTIVA,Bafta sanatate la toti!Razvan

#44
vrabiuta80

vrabiuta80

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 2
  • Înscris: 22.04.2011

View Postomi, on 15th April 2011, 12:46, said:

Buna!
Stiti site-uri (romanesti sau straine) de pe care ma pot inspira pt un proiect de casa de maxim 130 m2 utili? Multumesc!
Eu de aici m-am inspirat pentru casa si am gasit ceva pe placul nostru.
http://www.modele-proiecte-case.ro/
http://www.proiecte-case-online.ro/
http://www.proiectetip.ro/

#45
moldoveanu00

moldoveanu00

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 455
  • Înscris: 24.02.2011

View Postmaskaev, on 24th April 2011, 10:56, said:

si am cautat un proiect tip asemanator cu ceea ce imi doream eu.
si , care ti-a placut de pe acolo ?!  :naughty:

#46
radu_vasile59

radu_vasile59

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,255
  • Înscris: 02.04.2011
Hristos a Inviat!

Pun si eu un link cu idei de arhitectura, mai putin proiecte in sine. Majoritatea dorim case in afara orasului, deci ideile din link s-ar potrivi pe ici, pe colo.
Conservarea Arhitecturii Populare

#47
gelone21

gelone21

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 205
  • Înscris: 15.05.2010
oare exista in romanica  noastra draga un proiect de casa complet cu detalii de structura si tot ce trebuie
ca sa nu dam miiiiiii de euroi ? ceva de genul CASA FELICIA!! IL DESCARCI DE PE NET SI IL DUCI LA APROBARE??? :rolleyes:

#48
moldoveanu00

moldoveanu00

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 455
  • Înscris: 24.02.2011
si flori nu vrei ?!

#49
gelone21

gelone21

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 205
  • Înscris: 15.05.2010
FLORI CA FLORI ! ITI PUN O CRACA DA DE UNDE BANI DE GROAPA?? :rolleyes:

#50
moldoveanu00

moldoveanu00

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 455
  • Înscris: 24.02.2011

View Postgelone21, on 25th April 2011, 12:47, said:

DE UNDE BANI DE GROAPA?? :rolleyes:
ii descarci de pe net  :peacefingers:

#51
radu_vasile59

radu_vasile59

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,255
  • Înscris: 02.04.2011
Poti sa descari proiect de pe net, sunt ceva site-uri, chiar romanesti. Buba e ca dai pana la 100-200 RON pe miniproiect pt CU, apoi mai trebuie sa achiti pretul poiectului si gata, dai click pe el si ii al tau. Te poti duce la primarie pt demarat constructia.  :naughty:
Gratis proiectul, mai rar, si daca tot iti faci casa, o sa vrei sa iti faci ceva cat de cat decent. Poti face chiar si fara proiect, daca esti curajos ... La noi se poarta inca, is mici amenzile si nu prea demoleaza nimeni case ilegale (inca ...)

#52
gabian22

gabian22

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,630
  • Înscris: 26.01.2007

View Postradu_vasile59, on 25th April 2011, 14:05, said:

La noi se poarta inca, is mici amenzile si nu prea demoleaza nimeni case ilegale (inca ...)

Bine spus ... INCA, dar chestia asta trebuie si se va termina.

Cand se fac exproprieri pentru largirea/construirea de drumuri cei care au constructii fara AC primesc doar pretul terenului  :)

#53
arh_CosminB

arh_CosminB

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 6
  • Înscris: 12.04.2011

View Postgelone21, on 25th April 2011, 11:42, said:

oare exista in romanica  noastra draga un proiect de casa complet cu detalii de structura si tot ce trebuie
ca sa nu dam miiiiiii de euroi ? ceva de genul CASA FELICIA!! IL DESCARCI DE PE NET SI IL DUCI LA APROBARE??? :rolleyes:


Orice proiect depus spre aprobare, trebuie stampilat de arhitect, inginer de rezistenta, verificator unde e cazul, firma proiectanta, etc.
Si pe nici un site nu gasesti case la nivel DTAC.

Uite, eu ofer ouă gravate, daca clocirea se face tot cu mine.
Sau poti achizitona un gravaj, care este gata facut. Insa daca se doresc modificari, creste pârtul.

Hristos a înviat!

3puncte3cuvinte: esteprohibiție lainvitațiide colaborări  ;)

Edited by euribiontuL, 29 April 2011 - 09:30.


#54
aureliu

aureliu

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 252
  • Înscris: 09.06.2008

View Postkahn_2, on 18th February 2011, 20:40, said:

...Problema cu arhitectii este ca, spre deosebire de masini, nu stii de la inceput daca ai ales Trabantul sau BMW-ul. ...
Am trimis PM-uri, poate s-au "ratacit"...

Anunturi

Chirurgia spinală minim invazivă Chirurgia spinală minim invazivă

Chirurgia spinală minim invazivă oferă pacienților oportunitatea unui tratament eficient, permițându-le o recuperare ultra rapidă și nu în ultimul rând minimizând leziunile induse chirurgical.

Echipa noastră utilizează un spectru larg de tehnici minim invazive, din care enumerăm câteva: endoscopia cu variantele ei (transnazală, transtoracică, transmusculară, etc), microscopul operator, abordurile trans tubulare și nu în ultimul rând infiltrațiile la toate nivelurile coloanei vertebrale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate