Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Presbiopia - la 43 ani ?

Termen transcriere autovehicul

Cazare Timisoara pe 4-5 zile

Primele zile ale internetului per...
 Ditra 25

Casti USB-C ptr A-54

Aplicatie medicala / asistent med...

De ce vor atația politicieni...
 ERR_ADDRESS_UNREACHABLE

Legea 18/1968 Se mai aplica?

Digi conectare 2 routere prin fir

Succesiune notar versus instanta ...
 Montaj aer conditionat in balcon ...

Cont curent mulți valuta far...

Sugestii plan casa

Experiente cu firme care cumpara ...
 

Știri îndoielnice

- - - - -
  • Please log in to reply
60 replies to this topic

#37
ardetelevizorul

ardetelevizorul

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 25
  • Înscris: 15.02.2011
BIG BANG BIG BOOM ? Teoria evolutiei (Lumea vazuta de la bing-bang pana in prezent si un pic mai departe)

[ https://player.vimeo.com/video/13085676 - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]


Creativitate fara limite .. si munca de titan! putem zice ca Blu este isus si a venit sa ne deseneze big bangul!

Blu este un street artist de origine italiana extrem de talentat, un artist care nu se multumeste doar sa umple pereti cu vopsea, ci pune mare accent si pe ceea ce urmeaza sa transmita operele sale.

Edited by ardetelevizorul, 15 February 2011 - 17:17.


#38
drgroza

drgroza

    Junior

  • Grup: Members
  • Posts: 1,609
  • Înscris: 19.05.2002
"Un fenomen inexplicabil s-a produs in China: pe cer au aparut doi Sori, care au fost filmati unul langa celalalt. Fenomenul este un mister pe care nici stiinta nu-l poate explica. Poate fi un efect de refractie sau un miraj.

La saptamani dupa povestea care a dat lovitura pe Internet, ce sustinea ca explozia iminenta a unei stele ar duce la aparitia celui de-al doilea Soare pe cer, doi Sori au fost surprinsi de camerele de filmat vineri in China. Cei doi Sori - unul pufos si portocaliu, celalalt ca o sfera galbena - au aparut unul langa altul, unul fiind putin mai mare decat celalalt, informeaza Space.com.

Ce se intampla? Un site, Life's Little Mysteries, l-a intrebat pe Jim Kaler, astronom la Universitatea din Illinois, care a scris mai multe carti de specialitate, despre acest fenomen. "Imaginea soarelui dublu este un efect optic de refractie, dar este un fenomen destul de rar si care nu este explicat in intregime de stiinta", a spus Kaler.

"Ma indoiesc ca a fost realizat pe calculator. Acolo trebuie sa fi fost ceva in atmosfera, care sa fi provocat acest spectaculos fenomen, care intr-un sens este un miraj", a mai declarat el.

Mirajele apar atunci cand particulele din atmosfera reflecta sau deformeaza lumina. De obicei, acest lucru se intampla aproape de orizont, unde aerul este mai dens, desi mirajele sunt aliniate vertical mai sus sau mai jos, nu langa el, cum apare in inregistrarea video.

Este posibil ca un neobisnuit "petic de cer" din atmosfera sa se fi ratacit in fata Soarelui pentru a crea acest efect neobisnuit.

"Acesta nu este un fenomen optic obisnuit. Ma intreb daca acest fenomen este datorat lentilelor camerelor de filmat, dar daca asa ar fi fost, atunci imaginile s-ar muta in raport cu fiecare miscare a camerei. Dar asta nu se intampla," a spus Grant Perry, un om de stiinta de la Universitatea din Wisconsin."
===========ziare.com
[ https://www.youtube-nocookie.com/embed/MJkurPs9smA?feature=oembed - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]

#39
drgroza

drgroza

    Junior

  • Grup: Members
  • Posts: 1,609
  • Înscris: 19.05.2002
Statistic este posibila o legatura intre activitatea solara si cutremure...

http://thewatchers.a...-a-week-before/

Priviti graficul...

http://www.nwra.com/spawx/comp.html

#40
drgroza

drgroza

    Junior

  • Grup: Members
  • Posts: 1,609
  • Înscris: 19.05.2002
...de la cutremur s-a mutat cu 10 cm si axa de rotatie a Pamantului!

http://www.corriere....=box_primopiano

... :thumbup: stire indoielnica

#41
drgroza

drgroza

    Junior

  • Grup: Members
  • Posts: 1,609
  • Înscris: 19.05.2002
Japan's Record Quake Corresponds to Solar Flare Activity

Several well-known scientists chime in to corroborate the connection between the recent solar flare activity and the March 11 Japan 8.9 earthquake via the Sun-Earth connection.
The Earthquake in Japan follows a week of exceptional skip in the Amateur Radio bands. This means that the Ionosphere was exceptionally energized and the reception at exceptional ranges indicated that the Sun had extraordinary influence on this event.

http://pesn.com/2011...s_to_Sun_Flare/

http://forum.softped...howtopic=724463 :thumbup:

#42
Ixtl

Ixtl

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,442
  • Înscris: 27.04.2006
Stirea este indoielnica, debunking-ul nu :D

Edited by Ixtl, 18 March 2011 - 11:07.


#43
MasterOfDark

MasterOfDark

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,390
  • Înscris: 16.06.2005
Astronomul argentinian Sergio Toscano, directorul Centrului de Studii Astronomice din provincia Misiones, susține că cele două OZN-uri sunt ascunse de ochii pământenilor de cometa Elenin, care străbate în prezent sistemul nostru solar, relatează marți tabloidul rus Komsomolskaia Pravda, citat de Agerpres.



Cometa a fost numita Elenin dupa numele astronomului care a descoperit-o, Leonid Elenin
Imaginea 1/1.Într-un raport publicat luna trecută, Sergio Toscano indică 10 septembrie 2011 ca data la care pământenii ar putea primi vizita reprezentanților unor civilizații extraterestre. Argumentele sale în favoarea unei vizite a extratereștrilor pe Pământ gravitează în jurul cometei Elenin, descoperită în decembrie anul trecut. Astronomul argentinian afirmă că a studiat cu atenție cometa și a văzut clar că ea este urmată în zbor de doi cilindri uriași, despre care a declarat publicației argentiniene Contexto că sunt nave spațiale ale unor civilizații extraterestre.


"Omuleții verzi se ascund în spatele cometei pentru a nu fi descoperiți mai devreme. În plus, aceasta le servește și ca scut împotriva asteroizilor. Sau poate cometa este ea însăși parte a unei nave gigantice, formată din două compartimente, cu care extratereștrii călătoresc în spațiu, vizitând diferite planete", a prezentat Sergio Toscano presupusul eveniment. Potrivit acestuia, și astronomii chinezi au avansat astfel de supoziții anul trecut, dar NASA a căutat să clasifice aceste informații.

Conform calculelor sale, pământenii ar urma să primească vizita "străinilor" din Univers la 10 septembrie 2011, scrie evz.ro. Însă s-au încins dezbaterile în acest sens, deoarece referințele astronomice arată că Elenin, cometa, se va apropia la o distanță minimă de Pământ - 34,9 milioane km - la 16 octombrie 2011. Și dacă omuleții verzi ar dori într-adevăr să aterizeze pe Terra, o ocazie ca aceasta mai rar să găsească, comentează Komsomolskaia Pravda, întrebându-se dacă Toscano nu a comis cumva vreo eroare de calcul.

"Este vorba nu doar de o eroare, ci de o inflamare deliberată a pasiunilor nesănătoase față de această cometă", afirmă astronomul rus Leonid Elenin, angajat al Institutului de Matematică Aplicată Keldâș din Moscova, care a și descoperit cometa. Efortul de observare a cometei s-a făcut de la observatorul independent ISON- NM, care funcționează în baza proiectului rusesc de cercetare a asteroizilor ISON (International Scientific Optical Network).

Descoperirea cometei în decembrie trecut de către un savant rus a fost un fapt remarcabil, întrucât ultima descoperire a oamenilor de știință sovietici datează din 1990. În prezent, cometa se află la 60 milioane de km de Pământ, de aproximativ cinci ori mai departe decât Luna. Dar, chiar și așa generează foarte multe speculații pe internet.


sursa : http://www.realitate...rie_833494.html
si http://www.evz.ro/de...ian-929733.html

Attached Files


Edited by MasterOfDark, 10 May 2011 - 15:26.


#44
Ixtl

Ixtl

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,442
  • Înscris: 27.04.2006

 MasterOfDark, on 10th May 2011, 16:25, said:

Astronomul argentinian Sergio Toscano, directorul Centrului de Studii Astronomice din provincia Misiones, susține că cele două OZN-uri sunt ascunse de ochii pământenilor de cometa Elenin, care străbate în prezent sistemul nostru solar, relatează marți tabloidul rus Komsomolskaia Pravda, citat de Agerpres.
Pravda, o publicatie recunoscuta international pentru acuratetea stirilor pe care le prezinta. Right.
Mai era un idiot care sustinea ca in 1997 cometa Hale Bopp ascundea cel putin un OZN.
O fi un sindrom...

Quote

Descoperirea cometei în decembrie trecut de către un savant rus a fost un fapt remarcabil, întrucât ultima descoperire a oamenilor de știință sovietici datează din 1990. În prezent, cometa se află la 60 milioane de km de Pământ, de aproximativ cinci ori mai departe decât Luna.
Da, cat se poate de corect, mai ales ca Uniunea Sovietica s-a desfiintat in 1991, asa ca s-a creat subit o lipsa acuta de oameni de stiinta sovietici dupa asta.

Quote

Dar, chiar și așa generează foarte multe speculații pe internet.
Iar onor cei citati nu fac decat sa le propage, in tonul imbecilitatii ce cuprinde presa romaneasca incet incet.

#45
quaSe

quaSe

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 13
  • Înscris: 21.06.2010
Voi ce credeti ?!
puteau, daca era intradevar ceva acolo, sa omita cei care au realizat Google Mars?!!

[ https://www.youtube-nocookie.com/embed/sTJt0LJZG2k?feature=oembed - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]

Edited by quaSe, 01 June 2011 - 12:00.


#46
asasinuxp

asasinuxp

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,387
  • Înscris: 23.08.2010
http://www.realitate...oto_925137.html Prima impresie pe care am avut-o a fost  :eek: :surprise: . Cum puii lu' Putifer sa se deformeze pamantul asa in 100 de ani?Si 100 de ani ... In primul rand acum 100 de ani n-a fost nimeni in spatiu sa observe asta,in al doilea rand in timpul misiunilor Apollo nu s-a observat asta,iar in al treilea rand cu ce au reusit ei sa cartografieze pamantul in asa hal,si in ultimul rand,cum noi n-am observat asta?Cica sursa NASA,mie mi se pare ca imaginea aia indica altceva,nu deformarea pamantului.

#47
barbu78

barbu78

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 13,590
  • Înscris: 03.11.2011
Terra face pui?
Daca modificarea este atit de radicala, burtica din nordul Australiei trebuie sa fie mai inalta decit Himalaia si ar trebui sa aiba o clima corespunzatoare.
Axa de rotatie ar fi trebuit sa migreze mai hotarit si perioada de rotatie ar fi sarit calul.
In realitate, cit de exagerata a fost prezentata forma geoidului pentru a fi vazuta si unde este imaginea cu forma veche venita de la aceeasi sursa?

#48
Ixtl

Ixtl

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,442
  • Înscris: 27.04.2006
Din ciclul 'Suntem stupizi si ne place-asa ca scoatem bani mancati-as'
Mai sunt PATRU ZILE până când cerul va aduce dezastrul îmbrăcat în splendoare. Efectele catastrofale ale fenomenului
Stupzi sunt cat sa dea si altora, si nu-s la prima abatere.

#49
xhermesx

xhermesx

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 652
  • Înscris: 14.03.2007
"Invenția unei puștoaice de 19 ani i-a umilit pe cei de la NASA. Geniul care pune o țară obscură pe harta științei" dailymail ; yoda
Nu stiu cat este de indoielnica, deoarece nu am gasit mult mai multe referinte despre, dar in cazul in care se verifica, aplicabilitatea este fantastica.
Ca nota suplimentara, observam ca marile descoperiri pot proveni de unde ne asteptam mai putin, chit ca sunt exceptiile de la regula.

#50
Ixtl

Ixtl

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,442
  • Înscris: 27.04.2006

 xhermesx, on 24th May 2012, 12:04, said:

Textul rrromanesc este absolut cretin, scris probabil de-un habarnist in toate.

#51
xhermesx

xhermesx

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 652
  • Înscris: 14.03.2007
Tocmai ca nu consider yoda si nici dailymail niste adrese serioase, am pus stirea la "indoielnice". Astept sa apara si in reviste serioase si, in timp poate, sa vedem ce si cum se va aplica.

#52
Ixtl

Ixtl

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,442
  • Înscris: 27.04.2006
Tranzitul lui Venus. Compilatie de aberatii. :)

#53
Engineer_xxl

Engineer_xxl

    Fara glie

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,328
  • Înscris: 14.04.2010
Se pare ca imaginatia mai incropeste ceva din imaginile primite de pe MArte... dar dupa cum ar zice britanicul: "You never know... you know..."

Sursa indoielnica: Skull on Mars (dar mai sunt si alte site-uri cu chestia asta)

Attached File  skull.png   425.33K   10 downloads

#54
vyctoras1985

vyctoras1985

    Guru Member

  • Grup: Validating
  • Posts: 11,765
  • Înscris: 01.07.2013

 muteki, on 21 ianuarie 2011 - 11:50, said:

Teoria relativitatii zice ca nimic in univers nu poate depasi viteza luminii. Asadar tot cu cel mult viteza luminii se propaga si radiatiile unei supernove.

ma intreb cum reuseste atunci gravitatia unei gauri negre sa atraga lumina.....

Anunturi

Chirurgia endoscopică a hipofizei Chirurgia endoscopică a hipofizei

"Standardul de aur" în chirurgia hipofizară îl reprezintă endoscopia transnazală transsfenoidală.

Echipa NeuroHope este antrenată în unul din cele mai mari centre de chirurgie a hipofizei din Europa, Spitalul Foch din Paris, centrul în care a fost introdus pentru prima dată endoscopul în chirurgia transnazală a hipofizei, de către neurochirurgul francez Guiot. Pe lângă tumorile cu origine hipofizară, prin tehnicile endoscopice transnazale pot fi abordate numeroase alte patologii neurochirurgicale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate