Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Incalzire in pardoseala etapizata

Suprataxa card energie?!

Cum era nivelul de trai cam din a...

probleme cu ochelarii
 Impozite pe proprietati de anul v...

teava rezistenta panou apa calda

Acces in Curte din Drum National

Sub mobila de bucatarie si sub fr...
 Rezultat RMN

Numar circuite IPAT si prindere t...

Pareri brgimportchina.ro - teapa ...

Lucruri inaintea vremurilor lor
 Discuții despre TVR Sport HD.

Cost abonament clinica privata

Tremura toata, dar nu de la ro...

Renault Android
 

Zborul hiperspatial, acele scurtaturi interdimensionale

- - - - -
  • Please log in to reply
33 replies to this topic

#19
Cyber-sapiens

Cyber-sapiens

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,912
  • Înscris: 04.10.2007

View Postarchaeus5, on 8th November 2010, 14:22, said:

Nu ti se pare logic si empiric ca acel wormhole sa aiba o forma apropiata de cea sferica pentru stabilitate avand in vedere ca la nivel macro catre asta se tinde? Poate la nivel micro se poate sa existe acea "palnie". Asa ca pana va ajunge la aceea "palnie", care e un e orizont de eveniment in definitiv, va trece aceea nava prin "menghina" si nu cred ca va ajunge la destinatie intreaga.

Bun.. sa admitem totusi ca exista acea "palnie" sau vartej cum vrei sa ii spui si ca in "fata" ei e spatiu normal. Dar odata intrata "inauntru" se confrunta cu fortele care modeleaza insasi matrita universului si prea vad cu ar iesi intreaga si ce ar putea sa ne garanteze refacerea sa la forma initiala.

Oricum, e frumoasa ideea, dar nu toate ideile frumoase sunt fezabile. La fel de interesant e si orizontul de eveniment dintr-o gaura neagra, dar din pacate pana la el e "cam greu" de ajuns intreg.

Ma repet, nu vom traversa structuri similare gaurilor negre, de fapt nu vom traversa "nimic", golul de tranzit neavand o structura stabila consistenta, ... imagineaza-ti ca treci printr-un spatiu bidimensional 2D, acesta neavand adancime /latime, va fi ca si cum nici nu l-ai fi traversat, ... similar si pt. tesarectarea multidimensionala spre trecutul compact al universului "calea epocilor" asa cum este descrisa in seria Andromeda.

Daca o iei instinctiv, golul de tranzit prezinta fortele in echilibru, altfel fie s-ar comprima, fie ar intra in expansiune, deci nava nu se va dezintegra.

PS: Probabil macrogravitatia ori un alt camp de forte nucleare /sub-nucleare, mentine falia interdimensionala, iar o forta contrara o deschide, ... probabil ideea este sa nu atingem marginile golului de tranzit.

[ http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/8/84/Wormhole.png - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]

[ http://www.nasa.gov/centers/glenn/images/content/84575main_wormhole.jpg - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]

Edited by Cyber-sapiens, 09 November 2010 - 18:02.


#20
sparnica

sparnica

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 72
  • Înscris: 14.05.2008

View PostNASTYPRIMUL, on 30th October 2010, 11:53, said:

Au fost fotografiate de niste bucuresteni, fante pe cer. In jurul lor erau obiecte lenticulare care intrau si ieseau prin acele fante, inchise la culoare. Toate manifestarie semanau cu un stol de pasari, fiind la distanta mare de observatori. La zoomare, aparea ca fiind lenticulare.


Parerea mea ca in realitate trecerea prin hipersapatiu, va fi instantanee. Parerea mea.

De fapt problema nu va fi atit cu tehnica, ci cu modificarea constiintei noastre, ptr a putea trece cu corpul. Si cu aparat bineinteles. Altfel numit, fenomenul teleportarii.

Cum se pune acum problema, cum ca ne-ar trebui nu stiu ce energie, ptr teleportari, este cam gresita. In realitate, se renunta la tot in punctul de plecare, si se reface structura, la sosire, prin aparatul numit...."constiinta". Concentrarea mentala, a fiintelor din aparat. Dar e mult prea devreme ce spun eu.
Am impresia ca il urmaresti pe David si ceea ce imi place e ca si intelegi ce zice el acolo. GJ.

#21
Cyber-sapiens

Cyber-sapiens

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,912
  • Înscris: 04.10.2007
http://www.theregist.../06/hyperdrive/

Furthermore, Dröscher and Häuser's proposed practical experiment to prove their theory requires "a magnetic coil several metres in diameter capable of sustaining an enormous current density" - something which the majority of engineers say is "not feasible with existing materials and technology".*

So, Mars in three hours? As NS puts it: "Dröscher is hazy about the details", but "suggests that a spacecraft fitted with a coil and ring could be propelled into a multidimensional hyperspace" where "the constants of nature could be different, and even the speed of light could be several times faster than we experience". Then, he says, a quick three-hour jaunt to Mars would indeed be on the cards. ź

Bootnote
*Roger Lenard, a space propulsion researcher at Sandia National Laboratories in New Mexico does think it might be possible, though, using an X-ray generator called the Z machine which "could probably generate the necessary field intensities and gradients".

#22
laserdance

laserdance

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,058
  • Înscris: 12.10.2008
Revenind la spatiu si hiperspatiu, tin sa precizez ca nu exista vid sau nimic absolut ci doar un vid cuantic, un vacuum cosmic plin de energie in care radiaza lumina si tot ce exista. Sa nu confundam incintele vidate cu vidul cuantic, o alta discutie. Chiar si intr-o incinta vidata spre exemplu tot exista gravitatie, particule subatomice etc. Densitatea vidului cuantic e infinita la distanta Planck de 1,6 x 10 la minus 35 m care descrie marimea unei cuante de energie. Insa teoria campului unificat din pacate doar renormalizeaza densitatea energetica infinita a vidului cuantic, practic se debaraseaza de ea, desi in realitate densitatea ENERGETICA a unei cuante e infinita. Vorbim de densitatea cuantica, sa nu existe confuzii la fel ca incintele vidate. E si o chestie de logica, daca imparti la infinit matematic vorbind o sfera, obtii parti si particule din ce in ce mai mici, insa undeva se termina si exista un camp unificat care reprezinta chiar energia, sursa ei, care ar trebui sa detina o densitate infinita. Daca nu ar fi infinita, plina de energie punctiforma, deci INFINITA, inseamna ca nu exista ''cea mai mica particula'' ci doar alte ''spatii goale'' si tot asa la infinit. Realitatea e ca de fapt chiar vidul cuantic reprezinta o sursa constanta de particule virtuale, de cuante de vacuum. Vidul cuantic e aflat intr-un echilibru vectorial punctiform, deci nu ''explodeaza si nici nu implodeaza'', vezi Big-Bangul sau gaurile negre care incalca putin regula asta pana la un anumit orizont evident si nu spre cele 2 infinituri, insa chiar si astea sint fenomene fizice care depasesc niste orizonturi ale evenimentelor situate in universul din prezentul continuu. Dar dupa cum spuneam, fizica cuantica actuala doar normalizeaza problema asta. E ca si cum ai spune ca o infinitate de puncte inexistente, infinit de mici alcatuiesc realitatea. CEVA INEXISTENT ALCATUIESTE CEVA EXISTENT. Nu exista inexistent ci doar puncte de vacuum cuantic infinit de dens in oricare punct din univers. Repet, vorbim de densitatea cuantica. In realitate spatiul cosmic e infinit si nu exista un spatiu gol sau un imens nimic care e INEXISTENTA, ci un vacuum plin de energie. Si nu doar ca e infinit, ci e si dinamic. Extrem de dinamic. Big-Bangul demonstreaza ca universul poate fi concentrat intr-un singur punct de marimea Planck( 1,6 x10 la minus 35 metri ).Poate ca problema e ca nu intelegem noi ce reprezinta energia asta, de aia spunem mereu ca exista o separare intre energie si spatiu( nimic). De fapt atomii si toate particulele subatomice actuale nu sint decit modele despre structura universului, in realitate universul e un fractal imens structurat la toate nivelele subatomice si macrocosmice.  :naughty:

==========================================================================

Daca te uiti in natura si pretutindeni de la lantul de ADN, galaxii, rotatia planetelor etc, totul descrie o spirala. Chiar si unda de lumina alcatuita din fotoni( cuante de spatiu aflat in dinamica sau fluctuatii cuantice, noi le numim particule elementare de o anumita frecventa ) chiar si unda de lumina nu se propaga doar intr-o sinusoida simpla liniara ci descrie o miscare turbionara, o rotatie de spin ca intr-un virtej. Asta se aplica si electronilor si tuturor particulelor elementare care nu sint decit cuantificari conventionale ale energiei in fizica actuala, dar de fapt sint fenomene ondulatorii ale corzilor spatiale. Deci SPATIU=ENERGIE. Problema pentru care multi nu inteleg amploarea acestor fenomene si nu le constientizeaza se datoreaza dimensiunilor atit de mici de care vorbim, precum constanta Planck, sau vitezei si frecventelor atit de mari ( viteza luminii ). E ceva inimaginabil. De fapt corzile sint chiar delimitari de spatiu cuantic care descriu marginile unor fractali la nivel cuantic. Tin sa precizez ca toata aceasta structura e dinamica, foarte dinamica, deci nu sta pe loc ci radiaza energie prin dilatare si produce gravitatie si ''asa zisul spatiu gol care fuge mereu de noi, vid separat de materie'' prin contractie. Astfel, tot spatiul din univers ar fi infasurat. Hiperspatiul ar fi doar o scurtatura. Timpul descrie miscarea, dinamica contractiei si dilatarii spatiului( energiei la infinit ). Gravitatia controleaza dilatarea vidului cuantic care radiaza energie( tot in vid, deci vidul nu e gol), daca creste gravitatia acolo unde avem mai multa materie densa( lumina incetinita la frecvente foarte mici) se dilata timpul sau incetineste dilatarea spatiului cuantic in acel loc.   :naughty:
Despre gaurile negre aveti cateva informatii si aici : [ https://www.youtube-nocookie.com/embed/SM4xomSQDXM?feature=oembed - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]
In interiorul lor ar exista foarte multa lumina, e chiar lumina absorbita din exterior. Se spune ca gaurile negre vazute dinspre interior ar fi mai luminoase decit soarele.

Edited by laserdance, 20 November 2010 - 20:37.


#23
Cyber-sapiens

Cyber-sapiens

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,912
  • Înscris: 04.10.2007

View Postlaserdance, on 20th November 2010, 20:31, said:

Revenind la spatiu si hiperspatiu, tin sa precizez ca nu exista vid sau nimic absolut ci doar un vid cuantic, un vacuum cosmic plin de energie in care radiaza lumina si tot ce exista. Sa nu confundam incintele vidate cu vidul cuantic, o alta discutie. Chiar si intr-o incinta vidata spre exemplu tot exista gravitatie, particule subatomice etc. Densitatea vidului cuantic e infinita la distanta Planck de 1,6 x 10 la minus 35 m care descrie marimea unei cuante de energie. Insa teoria campului unificat din pacate doar renormalizeaza densitatea energetica infinita a vidului cuantic, practic se debaraseaza de ea, desi in realitate densitatea ENERGETICA a unei cuante e infinita. Vorbim de densitatea cuantica, sa nu existe confuzii la fel ca incintele vidate. E si o chestie de logica, daca imparti la infinit matematic vorbind o sfera, obtii parti si particule din ce in ce mai mici, insa undeva se termina si exista un camp unificat care reprezinta chiar energia, sursa ei, care ar trebui sa detina o densitate infinita. Daca nu ar fi infinita, plina de energie punctiforma, deci INFINITA, inseamna ca nu exista ''cea mai mica particula'' ci doar alte ''spatii goale'' si tot asa la infinit. Realitatea e ca de fapt chiar vidul cuantic reprezinta o sursa constanta de particule virtuale, de cuante de vacuum. Vidul cuantic e aflat intr-un echilibru vectorial punctiform, deci nu ''explodeaza si nici nu implodeaza'', vezi Big-Bangul sau gaurile negre care incalca putin regula asta pana la un anumit orizont evident si nu spre cele 2 infinituri, insa chiar si astea sint fenomene fizice care depasesc niste orizonturi ale evenimentelor situate in universul din prezentul continuu. Dar dupa cum spuneam, fizica cuantica actuala doar normalizeaza problema asta. E ca si cum ai spune ca o infinitate de puncte inexistente, infinit de mici alcatuiesc realitatea. CEVA INEXISTENT ALCATUIESTE CEVA EXISTENT. Nu exista inexistent ci doar puncte de vacuum cuantic infinit de dens in oricare punct din univers. Repet, vorbim de densitatea cuantica. In realitate spatiul cosmic e infinit si nu exista un spatiu gol sau un imens nimic care e INEXISTENTA, ci un vacuum plin de energie. Si nu doar ca e infinit, ci e si dinamic. Extrem de dinamic. Big-Bangul demonstreaza ca universul poate fi concentrat intr-un singur punct de marimea Planck( 1,6 x10 la minus 35 metri ).Poate ca problema e ca nu intelegem noi ce reprezinta energia asta, de aia spunem mereu ca exista o separare intre energie si spatiu( nimic). De fapt atomii si toate particulele subatomice actuale nu sint decit modele despre structura universului, in realitate universul e un fractal imens structurat la toate nivelele subatomice si macrocosmice.  :naughty:

==========================================================================

Daca te uiti in natura si pretutindeni de la lantul de ADN, galaxii, rotatia planetelor etc, totul descrie o spirala. Chiar si unda de lumina alcatuita din fotoni( cuante de spatiu aflat in dinamica sau fluctuatii cuantice, noi le numim particule elementare de o anumita frecventa ) chiar si unda de lumina nu se propaga doar intr-o sinusoida simpla liniara ci descrie o miscare turbionara, o rotatie de spin ca intr-un virtej. Asta se aplica si electronilor si tuturor particulelor elementare care nu sint decit cuantificari conventionale ale energiei in fizica actuala, dar de fapt sint fenomene ondulatorii ale corzilor spatiale. Deci SPATIU=ENERGIE. Problema pentru care multi nu inteleg amploarea acestor fenomene si nu le constientizeaza se datoreaza dimensiunilor atit de mici de care vorbim, precum constanta Planck, sau vitezei si frecventelor atit de mari ( viteza luminii ). E ceva inimaginabil. De fapt corzile sint chiar delimitari de spatiu cuantic care descriu marginile unor fractali la nivel cuantic. Tin sa precizez ca toata aceasta structura e dinamica, foarte dinamica, deci nu sta pe loc ci radiaza energie prin dilatare si produce gravitatie si ''asa zisul spatiu gol care fuge mereu de noi, vid separat de materie'' prin contractie. Astfel, tot spatiul din univers ar fi infasurat. Hiperspatiul ar fi doar o scurtatura. Timpul descrie miscarea, dinamica contractiei si dilatarii spatiului( energiei la infinit ). Gravitatia controleaza dilatarea vidului cuantic care radiaza energie( tot in vid, deci vidul nu e gol), daca creste gravitatia acolo unde avem mai multa materie densa( lumina incetinita la frecvente foarte mici) se dilata timpul sau incetineste dilatarea spatiului cuantic in acel loc.   :naughty:
Despre gaurile negre aveti cateva informatii si aici : [ https://www.youtube-nocookie.com/embed/SM4xomSQDXM?feature=oembed - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]
In interiorul lor ar exista foarte multa lumina, e chiar lumina absorbita din exterior. Se spune ca gaurile negre vazute dinspre interior ar fi mai luminoase decit soarele.

Corect, elegant si atot cuprinzator.

PS: La fel cum viteza luminii, radioul si PC-ul, niciuna nu a fost imaginata inainte de realizarea lor propriu-zisa, in mod similar si tehnologia hiperspatiala se va naste dintr-o data.

La fel cum viteza luminii, radioul si PC-ul, au fost "anticipate" intr-o maniera superficiala prin: viteza valurilor, vantului, sunetului; apoi pt. radio -telepatia, gandul; pt. PC - masinile de calcul mecanice; in mod similar astazi "intuim" hiperspatiul prin comparatii uneori aberante, fara finalitate tehnologica concreta, dar ...

PC-ul de astazi nu prea mai are de a face nici ca soft, nici ca hard, cu calculatorul lui Blaise Pascal, nici cu automatele cu placute perforate, decat ca idee generala, cum se poate face oarecum comparatia cu mintea umana.  B)

Edited by Cyber-sapiens, 21 November 2010 - 08:53.


#24
Cyber-sapiens

Cyber-sapiens

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,912
  • Înscris: 04.10.2007
Astazi, zborurile cosmice transplanetare stagneaza, deoarece chiar in acest moment ne reorientam energiile spre alte tehnologii de zbor cosmic.

Propulsia chimica, ionica, plasmica, inertiala, s-au dovedit a fi nepractice in cazul zborurilor interplanetare;

Propulsia LASER /MASER, functioneaza doar in cadrul sistemului nostru planetar si deci reprezinta o etapa intermediara spre pasul urmator, spre propulsia spre spatiul interstelar, in plus tehnologia inca nu este disponibila.

Propulsia hiperspatiala ar rezolva toate problemele din start, de aceea astazi se cauta rezolvarea acestei probleme si nu se urmareste dezvoltarea tehnologiilor deja mature (propulsia chimica, ionica, plasmica, inertiala), nici a tehnologiilor de tipul propulsia LASER /MASER.

#25
Cyber-sapiens

Cyber-sapiens

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,912
  • Înscris: 04.10.2007
http://www.scienceda...90507175838.htm

'Star Trek' Warp Speed? Physicists Have New Idea That Could Make It So
ScienceDaily (May 8, 2009) — With the new movie ‘Star Trek’ opening in theaters across the nation, one thing movie goers will undoubtedly see is the Starship Enterprise racing across the galaxy at the speed of light. But can traveling at warp speed ever become a reality?

Two Baylor University physicists believe they have an idea that can turn traveling at the speed of light from science fiction to science, and their idea does not break any laws of physics.
Dr. Gerald Cleaver, associate professor of physics at Baylor, and Dr. Richard Obousy, a Baylor post-doctoral student, theorize that by manipulating the space-time dimensions around the spaceship with a massive amount of energy, it would create a “bubble” that could push the ship faster than the speed of light. To create this bubble, the Baylor physicists believe manipulating the 11-dimension would create dark energy. Cleaver said positive dark energy is responsible for speeding up the universe as time moves on, just like it did after the Big Bang, when the universe expanded faster than the speed of light.
“Think of it like a surfer riding a wave,” said Cleaver, who co-authored the paper with Obousy about the new method. “The ship would be pushed by the bubble and the bubble would be traveling faster than the speed of light.”
The method is based on the Alcubierre drive, which proposes expanding the fabric of space behind a ship into a bubble and shrinking space-time in front of the ship. The ship would not actually move, rather the ship would sit in between the expanding and shrinking space-time dimensions. Since space would move around the ship, the theory does not violate Einstein’s Theory of Relativity, which states that it would take an infinite amount of energy to accelerate an object faster than the speed of light.
String theory suggests the universe is made up of multiple dimensions. Height, width and length are three dimensions, and time is the fourth dimension. Scientists believe that there are a total of 10 dimensions, with six other dimensions that we can not yet identify. A new theory, called M-theory, takes string theory one step farther and states that the “strings” actually vibrate in an 11-dimensional space. It is this 11th dimension that the Baylor researchers believe could help propel a ship faster than the speed of light.
The Baylor physicists estimate that the amount of energy needed to influence the extra dimensions is equivalent to the entire mass of Jupiter being converted into energy.
“That is an enormous amount of energy,” Cleaver said. “We are still a very long ways off before we could create something to harness that type of energy.”
The paper appeared recently in the Journal of the British Interplanetary Society.

Edited by Cyber-sapiens, 23 November 2010 - 22:26.


#26
NASTYPRIMUL

NASTYPRIMUL

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,605
  • Înscris: 20.09.2008

View Postsparnica, on 11th November 2010, 10:42, said:

Am impresia ca il urmaresti pe David si ceea ce imi place e ca si intelegi ce zice el acolo. GJ.
Nu urmaresc pe cineva anume.
Sint sinteze ale mele, din ce am aflat ca sigur. Constiinta ca motor si informatie, spatiul ca o bariera in deplasare, teleportare, etc.
SINTEZA.
si le am in cap, de vreo 25-30 de ani.

#27
Cyber-sapiens

Cyber-sapiens

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,912
  • Înscris: 04.10.2007
http://www.nasa.gov/...ssible.html#vac

Vacuum Fluctuations of Quantum Physics

"Zero Point Energy"
Zero Point Energy (ZPE), or vacuum fluctuation energy are terms used to describe the random electromagnetic oscillations that are left in a vacuum after all other energy has been removed. If you remove all the energy from a space, take out all the matter, all the heat, all the light... everything -- you will find that there is still some energy left. One way to explain this is from the uncertainty principle from quantum physics that implies that it is impossible to have an absolutely zero energy condition.
For light waves in space, the same condition holds. For every possible color of light, that includes the ones we can’t see, there is a non-zero amount of that light. Add up the energy for all those different frequencies of light and the amount of energy in a given space is enormous, even mind boggling, ranging from 10^36 to 10^70 Joules/m3.

In simplistic terms it has been said that there is enough energy in the volume the size of a coffee cup to boil away Earth’s oceans. - that’s one strong cup of coffee! For a while a lot of physics thought that concept was too hard to swallow. This vacuum energy is more widely accepted today.

What evidence shows that it exists?

First predicted in 1948, the vacuum energy has been linked to a number of experimental observations. Examples include the Casimir effect, Van der Waal forces, the Lamb-Retherford Shift, explanations of the Planck blackbody radiation spectrum, the stability of the ground state of the hydrogen atom from radiative collapse, and the effect of cavities to inhibit or enhance the spontaneous emission from excited atoms.

The Casimir Effect:
The most straight-forward evidence for vacuum energy is the Casimir effect. Get two metal plates close enough together and this vacuum energy will push them together. This is because the plates block out the light waves that are too big to fit between the plates. Eventually you have more waves bouncing on the outside than from the inside, the plates will get pushed together from this difference in light pressure. This effect has been experimentally demonstrated.

Can we tap into this energy?

It is doubtful that this can be tapped, and if it could be tapped, it is unknown what the secondary consequences would be. Remember that this is our lowest energy point. To get energy out, you presumably need to be at a lower energy state. Theoretical methods have been suggested to take advantage of the Casimir effect to extract energy (let the plates collapse and do work in the process) since the region inside the Casimir cavity can be interpreted as being at a lower energy state. Such concepts are only at the point of theoretical exercises at this point.

With such large amount of energy, why is it so hard to notice?

Imagine, for example, if you lived on a large plateau, so large that you didn't know you were 1000 ft up. From your point of view, your ground is at zero height. As long as you're not near the edge of your 1000 ft plateau, you won't fall off, and you will never know that your zero is really 1000. It's kind of the same way with this vacuum energy. It is essentially our zero reference point.

What about propulsion implications?

The vacuum fluctuations have also been theorized by Haisch, Rueda, and Puthoff to cause gravity and inertia. Those particular gravity theories are still up for debate. Even if the theories are correct, in their present form they do not provide a means to use electromagnetic means to induce propulsive forces. It has also been suggested by Millis that any asymmetric interactions with the vacuum energy might provide a propulsion effect.


1994 Workshop on Faster-Than-Light Travel
In May 1994, Gary Bennett of NASA Headquarters (now retired), convened a workshop to examine the emerging physics and issues associated with faster-than-light travel. The workshop, euphemistically titled "Advanced Quantum/Relativity Theory Propulsion Workshop," was held at NASA’s Jet Propulsion Lab. Using the "Horizon Mission Methodology" from John Anderson of NASA Headquarters to kick off the discussions, the workshop examined theories of wormholes, tachyons, the Casimir effect, quantum paradoxes, and the physics of additional space dimensions. The participants concluded that there are enough unexplored paths to suggest future research even though faster-than-light travel is beyond our current sciences. Some of these paths include searching for astronomical evidence of wormholes and wormholes with negative mass entrances (searches now underway), experimentally determining if the speed of light is higher inside a Casimir cavity, and determining if recent data indicating that the neutrino has imaginary mass can be credibly interpreted as evidence for tachyon-like properties, where tachyons are hypothesized faster-than-light particles.


http://www.space.com...warp-drive.html

In the lab

Already some studies have claimed to find possible signatures of moving space-time. For example, scientists rotated super-cold rings in a lab. They found that still gyroscopes placed above the rings seem to think they themselves are rotating simply because of the presence of the spinning rings beneath. The researchers postulated that the ultra-cold rings were somehow dragging space-time, and the gyroscope was detecting the effect.

Other studies found that the region between two parallel uncharged metal plates seems to have less energy than the surrounding space. Scientists have termed this a kind of "negative energy," which might be just the thing needed to move space-time.

Edited by Cyber-sapiens, 25 November 2010 - 21:11.


#28
Cyber-sapiens

Cyber-sapiens

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,912
  • Înscris: 04.10.2007
http://www.gravitywa...rek_Physics.htm

varianta UFO -Bob Lazarus

#29
NCRRanger

NCRRanger

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 185
  • Înscris: 13.12.2010
Referitor la hiperspatiu.
Hiperspatiu este un sub-spatiu care teoretic se poate accesa cu ajutorul unui camp magnetic combinat cu gravitatia.
Acest ''Motor'' ar fi format dintr-un bobina circulara cu raza de cativa metri prin care trece curentul.In centrul bobinei s-ar crea o fereastra spre hiperspatiu.
Aplicatiile pot fi incredibile practic o nava care e inconjurata de un cerc si o bobina ne-ar putea transporta la distante enorme.

#30
Cyber-sapiens

Cyber-sapiens

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,912
  • Înscris: 04.10.2007

View PostNCRRanger, on 15th December 2010, 20:17, said:

Referitor la hiperspatiu.
Hiperspatiu este un sub-spatiu care teoretic se poate accesa cu ajutorul unui camp magnetic combinat cu gravitatia.
Acest ''Motor'' ar fi format dintr-un bobina circulara cu raza de cativa metri prin care trece curentul.In centrul bobinei s-ar crea o fereastra spre hiperspatiu.
Aplicatiile pot fi incredibile practic o nava care e inconjurata de un cerc si o bobina ne-ar putea transporta la distante enorme.

Gravito-magnetism (Heisenberg, Heim, Droscher).

Intr-o forma ori alta si tot vom ajunge la stele, am aceasta ferma convingere! B)

http://www.zamandayo...ativityFile.htm

Cica mirajele cosmice se datoreaza curbarii gravitationale a spatiului si nu a luminii, care oricum altfel nu poate fi curbata !

... daca am accelera niste pilitura de fier intr-un sincrotron, ori niste plasma densa, ...

Edited by Cyber-sapiens, 15 December 2010 - 22:41.


#31
the_northpole

the_northpole

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,797
  • Înscris: 10.01.2010
"Intr-o forma ori alta si tot vom ajunge la stele"

problema nu este cum ,ci cand (sau avem deja?).si problema cea mai mare este ca nu facem cercetari destule in domeniu.

#32
NCRRanger

NCRRanger

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 185
  • Înscris: 13.12.2010

View Postthe_northpole, on 16th December 2010, 17:58, said:

"Intr-o forma ori alta si tot vom ajunge la stele"

problema nu este cum ,ci cand (sau avem deja?).si problema cea mai mare este ca nu facem cercetari destule in domeniu.


Ce te face sa crezi ca nu se fac cercetari :eheyebrow:

#33
the_northpole

the_northpole

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,797
  • Înscris: 10.01.2010
Bun,are armata ,și? Te lasă sa mergi cu ele,când o sa fie făcută public o sa fim bătrâni de nu mai putem,un "motor de hiperspatiu" nu are blueprintul pus pe net,si mult noroc sa cerșești de la "uncle Sam".De aia am spus cercetări oficial, sa pornească turismul spatial.după aia mai vorbim

#34
Cyber-sapiens

Cyber-sapiens

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,912
  • Înscris: 04.10.2007
1.) Aceasta teorie este singura care pare a sta in picioare (zborul subspatial interdimensional initiat si controlat prin ecranaj gravitational efectuandu-se prin universul primordial comprimat, dar material necoagulat inca.

2.) Sa ne imaginam ca putem controla gravitatia in asa mod incat sa putem plia spatiul cosmic din fata navei, astfel incat ne vom genera niste scurtaturi cai-stelare prin spatiul normal, la viteze normale, astfel ca vom parcurge un spatiu normal, la viteza mica, insa acest spatiu va fi cutat gravitational si deci mult mai scurt, ... dar gravitatia spatiului pliat, va trage inclusiv nava inapoi, adica nu vom putea inainta, ... la fel precum am decola de pe Soare ori mai degraba de pe o supe-stea neutronica! Vom ajunge la stele in cateva minute-saptamani.
La fel cum viteza luminii, radioul si PC-ul, niciuna nu a fost imaginata inainte de realizarea lor propriu-zisa, in mod similar si tehnologia hiperspatiala se va naste dintr-o data.

La fel cum viteza luminii, radioul si PC-ul, au fost "anticipate" intr-o maniera superficiala prin: viteza valurilor, vantului, sunetului; apoi pt. radio -telepatia, gandul; pt. PC - masinile de calcul mecanice; in mod similar astazi "intuim" hiperspatiul prin comparatii uneori aberante, fara finalitate tehnologica concreta, dar ...
PC-ul de astazi nu prea mai are de a face nici ca soft, nici ca hard, cu calculatorul lui Blaise Pascal, nici cu automatele cu placute perforate, decat ca idee generala, cum se poate face oarecum comparatia cu mintea umana.

3.) Totusi nu trecem printr-o gaura neagra si nici macar printr-ul spatiu normal dar cutat gravitational, ci cum spuneam mai degraba printr-un gol de tranzit bidimensional, ori un gol multidimensional.

NU! nu! nu! am gresit, gaura de tranzit, cum ar fi ea, ca sa stea deschisa trebuie sa se invarta, adica in interior ar contine forte centrifuge ce ar dezintegra absolut totul, ... inclusiv nava noastra (la fel se realizeaza un anumit vid in ochiurile vartejurilor de apa, in ochiurile furtunilor, uraganelor si tornadelor) ...

PS: asadar din trei paradigme una pare a fi viabila.

Anunturi

Neurochirurgie minim invazivă Neurochirurgie minim invazivă

"Primum non nocere" este ideea ce a deschis drumul medicinei spre minim invaziv.

Avansul tehnologic extraordinar din ultimele decenii a permis dezvoltarea tuturor domeniilor medicinei. Microscopul operator, neuronavigația, tehnicile anestezice avansate permit intervenții chirurgicale tot mai precise, tot mai sigure. Neurochirurgia minim invazivă, sau prin "gaura cheii", oferă pacienților posibilitatea de a se opera cu riscuri minime, fie ele neurologice, infecțioase, medicale sau estetice.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate