Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
casa verde 2024

Intrerupator cu N - doza doar cu ...

Incalzire casa fara gaz/lemne

Incalzire in pardoseala etapizata
 Suprataxa card energie?!

Cum era nivelul de trai cam din a...

probleme cu ochelarii

Impozite pe proprietati de anul v...
 teava rezistenta panou apa calda

Acces in Curte din Drum National

Sub mobila de bucatarie si sub fr...

Rezultat RMN
 Numar circuite IPAT si prindere t...

Pareri brgimportchina.ro - teapa ...

Lucruri inaintea vremurilor lor

Discuții despre TVR Sport HD.
 

Receptoare H.D. la Digi Satelit în martie 2014.

- - - - -
  • Please log in to reply
3086 replies to this topic

#37
rz

rz

    Moderator

  • Grup: Moderators
  • Posts: 22,136
  • Înscris: 05.05.2003
Am uitat sa precizez ca prima oferta Digi HD s-ar putea sa nu fie pentru Romania ci pentru alte tari...

#38
doktorofsat

doktorofsat

    Senior Member

  • Grup: Banned
  • Posts: 3,901
  • Înscris: 04.04.2008

View Postamadeus79, on May 12 2008, 14:39, said:

las ca iti da boom receptor hd gratis

tare v-ati obisnuit cu totul de a gratis :D :D :D

#39
bimba

bimba

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 3
  • Înscris: 11.01.2007

View PostFC72, on May 11 2008, 08:57, said:

Pentru fanii CRT:
Formatul HD este destinat LCD-urilor si plasmelor HD , imaginea digitala HD afisata de un astfel de panou HD ridiculizeaza pana la absurd orice CRT indiferent de categorie, producator, clasa, pret.
Practic digital-hd insemna ca semnalul este capturat la nivel digital apoi transmis si afisat fara nici o conversie analogica pana la un panou matriceal.

Exista multi care injura imaginile LCD-Plasma din motive mai mult decat evidente si anume ca orice astfel de panou trebuie sa prelucreze, proceseze semnalele analogice existente acum.In momentul cand aceste panouri sunt alimentate cu semnal HD digital s-a terminat orice comparatie cu CRT.
Sunt unele tv-uri CRT care pot accepta si semnale HDMI dar asta nu insemna ca au vreun avantaj, convertesc semnalul digital in unul analogic si il afiseaza intelaced  :confuzzled:  afisand frumos un flicker superb, chiar si cele de 100Hz , tuburile CRT folosesc principul cursei inverse afisand un semicadru negru.Pe langa astea orice tub sufera de probleme evidente de convergenta, focus, geometrie.Cu alte cuvinte daca se face o evaluare reala a calitatii imagini , nu o impresie artistica gen ce culori frumoase, se poate constata ca nici un CRT nu poate fi incadrat, in acceasi clasa, nu comparat cu un panou HD.

Orice device HD are si iesiri video analogice compozit sau altceva si poate fi conectat si la un tv-u alb-negru cu lampi din 1969, imaginea din astfel de sursa arata mai bine decat una clasica dar asta nu insemna ca este compatibil HD.
Probabil majoritatea care au reusit sa vada o imagine HD astfel aplicata pe un TV-u CRT chior au ramas impresionati deoarece este intradevar mai buna decat un disc dvd redat de un super player.
Pentru ca un monitor sa fie considerat HD-Ready (standardul cel mai de jos HD) trebuie sa afiseze fizic minim 720 linii orizontale(repet sa afiseze nu sa accepte) si sa dispuna de o conexiune digitala DVI,HDMI.
On topic : nu inteleg aici se scrie despre zvonuri , presupuneri sau exista vreun comunicat oficial despre intentiile operatorului?
Mai citeste inainte de a vorbi. Captura imaginii se face analogic de pe senzor si este convertitia in semnal digital, iar panoul lcd lucreaza tot cu semnal analogic obtinut prin conversia semanlului digital primit de monitor/tv.
Majoritatea monitoarelor CRT mari pot afisa o rezolutie mai mare de cea a semnalului 1080p si, culmea, chiar progresiv.
Suprematia LCD-urilor si a plasmelor e data de alte considerente decat calitatea imaginii. Pretul, greutatea si volumul fac un LCD mai atractiv.
http://en.wikipedia....ki/Image_sensor
http://en.wikipedia.org/wiki/LCD_panel

Edited by bimba, 12 May 2008 - 16:28.


#40
amadeus79

amadeus79

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,660
  • Înscris: 26.07.2004

View Postrz, on May 12 2008, 15:45, said:

Am uitat sa precizez ca prima oferta Digi HD s-ar putea sa nu fie pentru Romania ci pentru alte tari...

din partea mea sa fie pentru kurkustan, dar sa fie primii care ofera HD pe piata romaneasca

#41
FC72

FC72

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 9,614
  • Înscris: 06.03.2005
Orice dispozitiv digital este in esenta  tot analogic, bitii 10001,0011 au valori analogice discrete si intervale de timp tot analogice.Denumirea de biti este abstracta si reprezinta un model matematic mai usor de inteles si dezvoltat.
Capturarea imagini de catre senzori se transmite sub forma digitala adica biti catre prelucrare, stocare  si transmitere.Afisarea se face poate face tot digital, informatia la nivel logic putand fi afisata pixel cu pixel fara tranformari analogice de o complexitate macabra.
Sistemul anlogic de de prelucrare, stocare si transmitere TV vechi de mai bine de 50 ani este complet anacronic iar evolutiile in sisteme NTSC, PAL, SECAM sunt o oribilitate impotriva firi.
Sistemul clasic TV a fost dezvoltat imediat dupa al doilea razboi mondial si reprezenta maximum de intelepciune si maximum de tehnologie aplicabila la acel moment ...standardul a ramas pana in zilele noastre pana la eliminarea sa completa in 2012 moment in care emisiile analogice trebuie sa inceteze definitiv.Televiziunea color, aparuta ulterior, a fost o improvizatie urata datorita faptului ca semnalul transmis trebuia sa fie compatibil cu tv-urile alb-negru si trebuia manarit cumplit in asa fel incat sa poata fi receptat si redat de tv-urile alb-negru corect ...adica un fel sa ne scarpinam cu calcaiul dupa ureche.Asa au aparut sistemele NTSC,PAL, SECAM.

Modul de transmitere si afisare analogic, vechi de jumatate de secol are limitari grave si nu mai poate fi considerat acceptabil la ora asta.Pentru cine este curios sa citesca pe wikipedia principiile functionarii atat ca televiziune cat si ca afisare CRT.
Ai afirmat corect ca monitoarele CRT pot afisa progresiv si rezolutii mai mari decat 1920/1080 dar atentie este vorba de monitoare nu tv-uri!Telviziunile clasice nu transmit progresiv iar tv-rile CRT nu afiseaza progresiv.Noi vorbim de tv-uri si televiziune nu de monitoare si pc-uri.Dar nici aceste monitoare nu sunt absolvite de defectele inerente ale tehnologiei CRT.

Pentru tv-uri normale CRT modul de afisare a posturilor tv clasice este ceva nativ , practic tv-urile au fost concepute si construite pentru acest mod.Modelele LCD sau plasma se zbat sa transforme acest semnal obosit si depasit in o imagine ce apare ca o matrice de pixeli si reusesc treaba asta cu mai mult sau mai putin succes in functie de model.
In momentul in care lucreaza cu semnal digital imaginea este perfecta frizeaza absurbul iar privirea ei te lasa cu gura cascata iar realitatea pare mai fada mai stearsa in comparatie cu o imagine artistica full-hd afista de un panou de ultima generatie full-hd.Nici un CRT nu a reusit vreodata sa creeze o astfel de senzatie.
Recomand celor care inca se cramponeaza de CRT sa vada un panou full-hd cu un film Blu-Ray , treaba asta va schimba cu siguranta perspectiva si referintele ulterioare.
Uite si un citat dupa wikipedia:" The development of imaging technologies without these disadvantages has caused CRTs to be largely displaced by flat plasma screens, liquid crystal displays, DLP, OLED displays, and other technologies."

#42
ovidiu_d

ovidiu_d

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 145
  • Înscris: 24.01.2005
bai baieti(si fete), terminati cu cearta cu lcd si crt ca nu e topicul pt asa ceva.

AICI SE VB DE DIGI HD!!!!!

#43
calinescubogdan

calinescubogdan

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 149
  • Înscris: 18.05.2007

View Postovidiu_d, on May 13 2008, 11:43, said:

bai baieti(si fete), terminati cu cearta cu lcd si crt ca nu e topicul pt asa ceva.

AICI SE VB DE DIGI HD!!!!!
Digi nu are nici macar receptoare normale sa dea la noii abonati daramite hd! Sau poate pastreaza banii pt cele hd  :P

#44
florinj

florinj

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 165
  • Înscris: 14.03.2008

View Postrz, on May 12 2008, 15:45, said:

Am uitat sa precizez ca prima oferta Digi HD s-ar putea sa nu fie pentru Romania ci pentru alte tari...
Oferta Digi HD se va lansa, initial, in Romania.
Nu se vor oferi receptoare in custodie.
Aceste informatii provin, neoficial, de la reprezentantii DigiTv Arad.
Cu stima,
florinj

#45
marius_ar

marius_ar

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,085
  • Înscris: 14.01.2007
Tot neoficial, oferta se va adresa si abonatilor DigiCablu, sau doar DigiSatelit?

#46
a_d_y

a_d_y

    Hobby Telecom & Mass Media

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 11,362
  • Înscris: 05.09.2005
Pai, ar fi misto!.

1. Discovery HD
2. National Geo HD
3. History Channel HD
4. TVR HD
5. DIGI Film HD
6. DIGI Film 2 HD

De la a zice si pana la a face, este CALE LUUUNGA!.  :)

#47
florinj

florinj

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 165
  • Înscris: 14.03.2008

View Postmarius_ar, on May 14 2008, 18:04, said:

Tot neoficial, oferta se va adresa si abonatilor DigiCablu, sau doar DigiSatelit?
Nu am alte detalii in afara de cele postate mai sus.
Cred ca nici ei nu au primit informatii detaliate in legatura cu oferta si vorbesc doar din "auzite".
Cu stima,
florinj

#48
tcdr

tcdr

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 675
  • Înscris: 03.10.2007
Din pacate, nu au facut oficial lansarea Digi Mobilului pe site-urile aferente (cu exceptia reclamelor la TV) ce sa mai zicem de o lansare oficiala, printr-un site a asa zis-ului Digi TV-HD sau Digi Cablu-HD, cum s-o putea numi ! ! ! ! ! ! ! ! ! ! ! !  Pana acum, doar zvonuri! Am inteles ca vor sa transmita meciuri de fotbal impreuna cu Antena 1, poate ca acestea implica obligativitatea unora din acestea de ale transmite in HD - pt. viitor, ma refer - (cum se preconizeaza pt. viitor pt. L. Campionilor). Scuze poate am fost oarecum off-topic!

#49
dan b.

dan b.

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,392
  • Înscris: 28.11.2005
vrabia "malai viteazu'"

#50
lukas75

lukas75

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 674
  • Înscris: 28.03.2005
Receptoarele HD de la digi vor fi pe la 150 euro si abonamentu promotional 3-6 luni mocca ......... Ideal ar fi sa ridice si PROTV ul HD si sa abem macar astea 2 TVR si PROTV HD anu asta + cele straine .............
O bomba ar fi si EUROSPORT HD mai ales pt meciurile din ANGLIA dar desi va fi lansat in 25 mai nu zice nimeni nimik de el pt romania ...

Edited by lukas75, 16 May 2008 - 12:09.


#51
amadeus79

amadeus79

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,660
  • Înscris: 26.07.2004

View Postlukas75, on May 16 2008, 12:09, said:

Receptoarele HD de la digi vor fi pe la 150 euro si abonamentu promotional 3-6 luni mocca ......... Ideal ar fi sa ridice si PROTV ul HD si sa abem macar astea 2 TVR si PROTV HD anu asta + cele straine .............
O bomba ar fi si EUROSPORT HD mai ales pt meciurile din ANGLIA dar desi va fi lansat in 25 mai nu zice nimeni nimik de el pt romania ...

eurosport hd va avea meciurile din anglia ? (nu cred ...)

#52
bulbimic

bulbimic

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 82
  • Înscris: 06.05.2008
Pana si Bulgarii ne-au luat-o inainte cu HD-ul.
http://www.engadgeth....d-programming/

#53
softpedic

softpedic

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,243
  • Înscris: 10.07.2007

View Postbulbimic, on May 28 2008, 09:46, said:

Pana si Bulgarii ne-au luat-o inainte cu HD-ul.
http://www.engadgeth....d-programming/
Din moment ce albanezii au HD, de mult, nu mai vad nimic spectaculos ca au si bulgarii.

#54
RODigitalum-megafanro

RODigitalum-megafanro

    *Pro-Digital*

  • Grup: Moderators
  • Posts: 21,752
  • Înscris: 07.04.2006

View Postsoftpedic, on May 28 2008, 22:47, said:

Din moment ce albanezii au HD, de mult, nu mai vad nimic spectaculos ca au si bulgarii.
Subscriu. :lol:  :D

Edited by megafanro, 28 May 2008 - 23:35.


Anunturi

Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă

Tehnicile minim invazive impun utilizarea unei tehnologii ultramoderne.

Endoscoapele operatorii de diverse tipuri, microscopul operator dedicat, neuronavigația, neuroelectrofiziologia, tehnicile avansate de anestezie, chirurgia cu pacientul treaz reprezintă armamentarium fără de care neurochirurgia prin "gaura cheii" nu ar fi posibilă. Folosind tehnicile de mai sus, tratăm un spectru larg de patologii cranio-cerebrale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate