Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Incalzire in pardoseala etapizata

Suprataxa card energie?!

Cum era nivelul de trai cam din a...

probleme cu ochelarii
 Impozite pe proprietati de anul v...

teava rezistenta panou apa calda

Acces in Curte din Drum National

Sub mobila de bucatarie si sub fr...
 Rezultat RMN

Numar circuite IPAT si prindere t...

Pareri brgimportchina.ro - teapa ...

Lucruri inaintea vremurilor lor
 Discuții despre TVR Sport HD.

Cost abonament clinica privata

Tremura toata, dar nu de la ro...

Renault Android
 

Zoonoze

- - - - -
  • Please log in to reply
427 replies to this topic

#217
HBOT

HBOT

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 206
  • Înscris: 11.08.2009
Pe baza RMN-urilor se poate pune doar diagnosticul de leziune de demielinizare, diagnostic care intii trebuie verificat daca nu cumva este o neuroborrelioza sau un neurosifilis sau poate o cisticercoza, iar daca acestea ies negative atunci se poate emite suspiciunea de SM, moment in care neurologul desigur ca poate face o serie intreaga de teste ce pot sau nu confirma diagnosticul de SM. Sa zici pe baza unei leziuni de demielinizare ca pacientul are SM, atunci toate titlurile acelea de care vorbiti Dvs., indiferent cit de straine ar fi nu fac doi bani.

ORICUM si indiferent cit de bun este raspunsul la antibiotice, acest lucru nu constituie o dovada ca acest pacient are borrelioza, ci doar un diagnostic imunologic sau unul direct poate confirma un diagnostic. Ori cel putin la ora actuala atit sifilisul cit si borrelioza se pot diagnostica fara dubii, nu numai intr-un singur laborator ci in mai multe!

A lua in continuare antibiotice fara a identifica o infectie, DOAR ASA CA SE SIMPTE BINE, chiar daca ar putea alerga la maraton nu este corect mai mult chiar este la fel de RAU ca si diagnosticul de SM pe care l-a avut! ORI TOCMAI UN PACIENT CU SM este in primul rind un pacient care n-ar trebui sa accepte acest lucru. Mai mult chiar antibiotice luate fara o supraveghere medicala, in special intravenos, pot sfirsi rau si extrem de rapid, in special in cazul unei borrelioze.

NU stiu SA CITESC IN SEMNE si nu stiu sa va spun cit de bine este ceea ce faceti, cert este ca o borrelioza se trateaza pe baza unui diagnostic cit mai exact si in functie de acesta se alcatuieste si schema terapeutica, care uneori poate sa NU functioneze chiar asa de bine sau de rapid precum se pare ca functioneaza in cazul descris, si nu pe ideea ca mai bine incerc si o schema de antibiotice, deoarece daca "astia" cu diplome si titluri si asa se cearta intre ei ca e sau nu SM.

Posibil ca reactia buna la antibiotic, mai ales daca vorbim de macrolide sau tetracicline, sa apara ca urmare a nediagnosticarii unei borrelioze dar acest lucru nu are relevanta, ceea ce are relevanta sint analizele facute corect. APOI puteti merge la toate aceste "titluri" si sa le explicati in ce consta diagnosticul diferentiat, poate asa mai invata!

AR FI TRIST ca pacientii din exasperare sa sara peste etapele de diagnostic si sa se terapieze singuri, mai ales ca o borrelioza nu se trateaza simplu, iar netratata poate duce la aparitia simptomaticii.

Cu stima,
dr. Ion

Aici am scris despre ce se poate intimpla in cazul antibioterapiei si borreliozei:
http://www.medicinah...mp;p=4928#p4928

Edited by HBOT, 02 February 2012 - 00:25.


#218
eclati

eclati

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 15
  • Înscris: 30.01.2012
Multumesc,
de-asta mi-era si mie teama, ca a raspuns prea repede la antibiotice.
Se poate ca la borelioza sa se raspunda asa de repede (practic cam 4 luni de antibiotic adunate).?
Citisem ca tratamentul poate dura si ani, pentru un raspuns favorabil

#219
ditaanca

ditaanca

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 338
  • Înscris: 12.06.2010
@eclati,
Raspunsul favorabil la antibiotic (in cazul borreliozei ) poate sa apara oricand, mai devreme sau mai tarziu in terapie . Eradicarea infectiei ( adica , sa se scape de prezenta spirochetelor ) se realizeaza uneori  dupa un an-doi de terapie .

Faptul ca a raspuns favorabil la antibiotic si intr-un timp relativ scurt , este un semn bun. Discutati cu medicul curant (cel care va recomandat tratamentul ) si o sa va lamureasca (poate )toate neclaritatile.

Pentru ca sa putem schimba mentalitati (asa cum doriti si dumneavoastra ) trebuie sa aducem argumente , dovezi clare .  Nu este corect sa se trateze cineva impotriva borreliozei doar pentru ca nu vrea sa aiba SM ! Cei care se trateaza impotriva acestei infectii trebuie sa aiba un diagnostic de borrelioza. Asa cum nu este corect sa se puna un diagnostic de SM doar pe fler sau pe baza unui RMN .

#220
ditaanca

ditaanca

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 338
  • Înscris: 12.06.2010
Am citit si recitit tot topicul acesta , pentru ca am ramas cu marea intrebare :" De ce ? "   De ce prefera clinicienii diagnosticul de boli autoimune ? ( De ce NU il prefera pacientii , este usor de inteles .)
Cred ca explicatia este urmatoarea (filozofie ) :

Fie X un clinician cu mai multe sau mai putine titluri .
Si fie Y pacienti (ca numar ) , candidati la boli autoimune  care solicita ajutorul de la X.

Tot ceea ce se intampla cu unul dintre cei y pacienti  de-a lungul timpului , in evolutia bolii, daca sunt diagnosticati cu boli autoimune , se datoreaza bolii autoimune .
Daca X se apuca sa investigheze si sa  trateze borrelioza , tot ceea ce se intampla in timpul  tratamentului , este raspunderea directa a lui X. Deci , orice "fenomen neplacut " care apare in tratamentul borreliozei , necesita gandire medicala din partea clinicianului ,necesita intelegere a problemelor ivite ...necesita efort suplimentar , (deranj ) .
Problema este ca borrelioza se trateaza greu , pacientii de multe ori nu-si asculta  medicul curant , iar responsabilitatea este a medicului.

Clinicianul X (n titluri ) nu poate fi invinuit de ceea ce i se intampla pacientului care are un diagnostic de boala autoimuna ( evolutie proasta si ...finish-ul ) dar poate fi tras la raspundere si poarta responsabilitatea pentru orice s-ar intampla in timpul tratamentului impotriva borreliei!


Principiul romanesc : noua nu ne este teama de munca , noi stim sa ne ferim de ea !


Clinicianul care munceste  trebuie sa  aiba capacitatea de a gandi in acelas timp generalul si particularul , de a cuprinde simultan amanuntul si intregul , analiza si sinteza , trebuie sa aiba puterea de a privi in profunzimea lucrurilor , dincolo de aparente .

#221
HBOT

HBOT

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 206
  • Înscris: 11.08.2009
Borrelioza este pur si simplu o boala scapata de sub control la nivel global. Acest lucru insa se datoreaza unor mituri pe care multi clinicieni nu au curajul sa le demaste. In Lancet este o constatare interesanta:

"This divergence has produced a disconnection between the recognition of B burgdorferi as one of the most invasive and elusive bacteria known to man, and the clinical perception that Lyme disease is “hard to catch and easy to cure”.". Sursa:

http://www.thelancet...677215/fulltext

Eu as adauga ca au dreptate americanii, deoarece inca nu au reala perceptie a ceea ce poate face borrelia garinii sau afzelii singure, fara a mai vorbi de ce iese cind se asociaza!

Daca am incerca sa facem o paralela intre borrelioza si alte boli infectioase, considerate asemanator de "dificile" constatam ca principiile de abordare ale acestor afectiuni, daca ar fi aplicate si in cazul borreliozei aceasta ar fi "usor" de tratat.

Daca am face doar o paralela cu tuberculoza, considerata de asemenea o boala infectioasa dintre cele mai grave, observam ca exista programe nationale complexe, atit de diagnostic cit si de tratament.

Diagnosticul include examene clinice si paraclinice (RX, CT, RMN), si legat de RMN sa stiti ca imaginile dintre o tuberculoza osoasa si o artroborrelioza nu sint chiar asa de diferite. Din fericire insa tuberculoza osoasa are o serie de particularitati legate in special de neomogenitatea leziunii osoase, care o face relativ facil de diferentiat de artroborrelioza, dar mai usor de confundat cu determinarile secundare neoplazice. Deasemenea examene imunologice, care intaresc diagnosticul

DAR tratamentul se bazeaza pe EXAMENE DIRECTE, adica se cauta bacteria prin inmultirea pe medii de cultura, obtinute din sputa sau biopsie, in cazul tbc osos, tratamentul continuindu-se pina cind aceasta infectie este eradicata!!

Aici:

http://forum.softped...p?showforum=628

discuta pacienti despre tratamentul in TBC: 9 luni, 16 luni, 24 luni de POLIANTIBIOTERAPIE, pe scheme complexe, unele intinse continuu, altele intermitente (Tipul de terapie ca al BZ AUGSBURG: patru zile antibiotic 3 pauza/ saptamana). Si stiti care este culmea? NICI un neurolog, reumatolog, medic de familie, FARMACIST, vecin, prieten, coleg, HOMEOPAT sau NATURIST nu COMENTEAZA ca e prea mult antibiotic sau ca ar putea cu ceai de pedicuta sa trateze tbc-ul.

In plus daca esti gasit cu tb stiti ce urmeaza? IN PRIMUL RIND cei din jur sint cautati (desigur ca pe buna dreptate deoarece micobacterium se poate gasi in sputa si astfel de poate lua foarte usor), iar cei pozitivi, fara urme de boala sint TRATATI, dar nu ghiara mitei, ci cu 6 luni de antibiotic, poliantibioterapie. Despre borrelie stim ca nu se ia, ca s-ar da numai prin capusa, dar daca incepem sa cautam in jurul pacientului bolnav/simptomatic, constatam ca povestea asta cu capusa nu prea este chiar atit de corecta.

Interesant despre borrelia este oare ce-o fi pe sectiile specializate in tratamentul unor boli pe care aceasta le mimeaza cel mai bine: poliartrita si SM! Chiar as fi curios daca personalul dintr-o astfel de sectie s-ar testa, apoi si familia acestora, CAM CARE AR FI REZULTATELE. Eu cred ca acest lucru ar fi deosebit de important, deoarece borrelia se poate lua azi si genera sindroame dupa zeci de ani. Daca chiar am gasi o pondere semnificativa in rindul personalului ce lucreaza in astfel de sectii atunci probabil ca nimeni nu v-a mai crede in povestea lui Ixodes!

Si sa ne intoarcem la tbc, sa zicem pulmonar! Oare cum decurge tratamentul. Pai pacientul vine cu tuse, stare de oboseala iar dupa ce incepe tratamentul antibiotic o buna perioada, citeva saptamani, este si mai rau! Adica incep sa apara dureri in tot felul de zone, in special articulatii! SURPRIZA insa consta ca daca facem RMN-uri pe zonele care par a "durea" cel mai tare, gasim LEZIUNI! La fel se intimpla si in borrelioza. DE unde stim acest lucru, deoarece CMHC este implicat si in tratamentul tuberculozei, dar nu oricare, ci MDR TBC si in special tbc osos, iar acest studiu constituie baza legala a activitatii noastre:

http://www.ncbi.nlm....pubmed/19836957

Dupa aceasta perioada mai tumultoasa, urmeaza o perioada "plictisitoare" in viata pacientului cu tbc, durerile si simptomele in general diapar, DAR PACIENTUL mai trebuie sa ia antibiotice cu pumnul luni de zile pina scapa de micobacterium. Oare de ce le ia? SIMPLU, pentru ca exista consens intre medici!

Daca in tuberculoza tratamentul merge in directia curentului, in borrelioza acesta se desfasoara impotriva curentului si de aceea este dificil. Ce ar fi daca cuiva i-ar trece nazbitia prin cap sa trateze tuberculoza simptomatic, adica sa administreze antibiotic pina la disparitia simptomelor, adica 1-2 luni, si sa nu-i caute pe cei din jur. Pai cei simptomatici, purtatori de micobacterium, i-ar infesta, incet dar sigur, pe mai toti din jurul lor, iar simptomatica acestora, cam in 6-10 luni ar reveni, iar o luna de antibiotic si iar 6 luni fara simptome. Interesant este ca o astfel de ATITUDINE TERAPEUTICA in cazul TUBERCULOZEI ar fi un NONSENS, O IDIOTENIE, dar in cazul borreliozei este ceea ce ne invata manualele si constituie protocolul terapeutic IDSA!

Poate ca aceasta paralela nu este tocmai cea mai indicata, deoarece chiar daca borrelioza este asemanatoare in evolutie cu tuberculoza, micobacterium este diferit de spirochete. AH! borrelia este o spirocheta! OK! Atunci sifilisul cronic, adica tertiar (artrosifilis sau neurosifilis), oare cum se trateaza? Pai se incepe cu cautarea sistematica a tuturor celor din jurul bolnavului manifest, iar apoi se trateaza cu antibiotic de durata. Interesant insa este faptul ca daca un pacient se duce la farmacie sau la medicul de familie cu ACEIASI schema de poliantibioterapie, dar cu diagnosticul: neurosifilis acestia n-au nici un comentariu, din contra sint foarte draguti si pun totul in practica, daca insa pe biletul de trimitere sta neuroborrelioza, cel mai frecvent comentariu este: de ce atit de mult antibiotic?

In borrelioza exista citeva mituri, alaturi de cel al capusii, cel al seronegativitatii si cel al lipsei de raspuns la tratament. Parerea mea este ca:

- si capusa transmite borrelia, dar daca aceasta infectie este suficient de raspindita, alti vectori, alaturi de preparatele pentru transfuzii infestate, pot deveni factorul primordial in transmitere,
- seronegativitatea este influentata de complexitatea chiturilor de analize si felul in care acestea se fac. Daca se fac cu chituri complexe si din singe proaspat, eventual dupa citeva saptamani de imunostimulante, toti acesti "seronegativi" devin seropozitivi,
- raspunsul la un tratament haotic, de multe ori intrerupt datorita lipsei de intelegere in rindul medicilor, este redus. Pacientii insa care urmeaza scheme de tratament complexe si echilibrate scapa de borrelii, tratamentul insa este destul de asemanator cu al sifilisului cronic sau al tuberculozei, in sensul duratei de tratament.

ORICUM, la fel ca si la sifilis sau tuberculoza, a scapa de borrelii nu inseamna ca scapi si de LEZIUNILE provocate de aceste infectii, la fel cum un pacient cu tbc nu scapa de gaurile din plaman (caverne) si un pacient cu sifilis nu scapa de gaurile din piele sau oase, nici un pacient cu borrelia nu scapa de gaurile din creier!

Cu stima,
Dr. Ion

#222
ditaanca

ditaanca

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 338
  • Înscris: 12.06.2010
Din ultimul link am inteles ca hiperbara potenteaza activitatea  medicamentatiei si scurteaza perioada de administrare . (asa-i ?)
Asta  este un lucru important . Probabil ca terapia combinata ar da rezultate mai rapide si mai sigure. ( de fapt chiar am exemplul fetei de 19 ani care a avut microscopia negativa dupa numai un an dar in varianta combinata: hiperbara+antibiotice )
Un alt lucru important este ca pacientii sa nu ajunga la diagnostic si tratament cand leziunile sunt mari si recuperarea dificila.  Daca diagnosticarea ar fi precoce , daca nu s-ar mai preleva nimeni de scuze gen:" nu avem boala in tara din motive  bio-geo-politico-crizo-economico-etco  " ... de parca diferitele specii de capuse  au nevoie de pasapoarte  sau de parca oamenii n-ar pleca si prin alte tari ... atunci altfel ar sta situatia.
Nu s-ar ajunge la ceea ce ne-ati prezentat aici  pe RMN-uri in prima postare a topicului http://forum.softped...howtopic=839883
si nici n-ar ajunge oamenii cu "gaurile in creier ".

Pana cand aceasta situatie se va schimba ... numarul de curajosi printre clinicieni este mic , numarul de pacienti creste ...si pana sa-si gaseasca fiecare dintre cei bolnavi raspunsurile ...leziunile avanseaza...

   Intr-un curs de microbiologie am gasit urmatoarea fraza :
" Schimbarile globale , au influientat , de asemenea, arealul de raspandire  al anumitor agenti patogeni , in timp ce patogenii animali si-au pierdut specificitatea de specii si au infectat omul , adaptandu-se la noua gazda si generand astfel fenotipuri adaptate speciei umane ."
  Apar alte boli  , si noi n-am terminat sa ne certam pe seama celor vechi...  :angry:

#223
ditaanca

ditaanca

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 338
  • Înscris: 12.06.2010
Numarul medicilor care incep sa caute informatii, sa caute  raspunsuri la diversele probleme de cauza necunoscuta pe care le intalnesc , creste in fiecare zi .
Azi , unul din medicii care ne-a vizitat ne-a spus ca : in America, mai nou , se considera ca  sarcoidozele sunt in 95% din cazuri,de origine borreliana.  Si ca  americanii  aplica un  tratament cu antibiotic in doza mica , timp indelungat !

#224
ditaanca

ditaanca

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 338
  • Înscris: 12.06.2010
Laboratorul despre care se vorbea in postarile trecute:
http://www.lymediagnostic.ro/

Nu stiu daca a inceput lucrul cu publicul .

#225
ditaanca

ditaanca

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 338
  • Înscris: 12.06.2010
Azi  am primit confirmarea serologica la toxoplasmoza depistata prin microscopie la  yorkshire terrier-ul cu manifestari epileptiforme.Se intrase deja  pe  un tratament specific si este mai bine.
Diagnosticul toxoplasmozei poate fi facut prin izolarea directa a parazitului din sange. In fazele acute a bolii, parazitul este regasit in sange si in toate umorile organismului (lichid peritoneal, cefalo-rahidian ,etc) ...eu asa am invatat ...nu dau lectii nimanui...ma refer la cei care citesc din "umbra " . Acum avem imagini in camp intunecat cu toxoplasme! :)  

   Si ,ca si noutate am aflat protocolul de lucru in borrelioza la francezi ! B)

#226
HBOT

HBOT

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 206
  • Înscris: 11.08.2009

 ditaanca, on 13th February 2012, 08:50, said:

Nu stiu daca a inceput lucrul cu publicul .

l-au inceput si au inceput sa apara si primele confirmari de borrelioza!

#227
ditaanca

ditaanca

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 338
  • Înscris: 12.06.2010
Mai am un pozitiv la toxoplasma , confirmat serologic.Dar , asta implica o cadere imunologica serioasa , nu-i asa ?

Si am o pisica in tratament care a manifestat mers in manej , criza epileptiforma (una singura ) , si NISTAGMUS. Am facut DFM: spirochetoza . Are doi ani . A intrat pe tratament specific +neurologic si a raspuns pozitiv . Inca din a doua zi a disparut mersul in cerc , iar ochii se miscau mult mai putin. A treia zi  a inceput sa manance si a trecut pe pastile , acasa . Este posibil sa plece stapanii in Olanda . Se intereseaza acolo pentru efectuarea PCR-ului .

#228
HBOT

HBOT

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 206
  • Înscris: 11.08.2009
DA!
Toxoplasmoza de regula apare pe imunodeficienta, nu numai in HIV, ci si in borrelioza.

#229
ditaanca

ditaanca

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 338
  • Înscris: 12.06.2010

 HBOT, on 20th February 2012, 17:47, said:

DA!
Toxoplasmoza de regula apare pe imunodeficienta, nu numai in HIV, ci si in borrelioza.

Pai , am gasit si borrelii.  
Deci , mai mult ca sigur , toxoplasmoza este o infectie oportunista.
Cu ceva timp in urma ,( circa 10 ani) , o cunostinta care avea atunci 32 de ani , a orbit brusc.  S-a plimbat pe la multi oftalmologi , in tara si  strainatate si concluzia a fost : ca avea o imunitate foarte scazuta care a permis  ca nervul optic sa fie afectat de infectia cu toxoplasma . Nimeni nu a stiut si nu a incercat sa afle de ce i-a scazut imunitatea . S-a emis ipoteza ca" imunitatea ei a fost data peste cap " datorita  unei cure de slabire pe care o tinuse.

Nu pot sa nu ma intreb... :confuzzled:

#230
dr_rezi

dr_rezi

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 11
  • Înscris: 23.01.2012
Buna seara,
Am o curiozitate care ma roade. Inainte de a ajunge la medicul curant care ma trateaza, am avut neplacerea de a ajunge la un mare infectionist de la noi din tara. Am mers sincer va spun cu o mare speranta in suflet avand in vedere ca e o somitate in domeniu. Ma intreaba pe ce criterii zic eu ca am borrelioza, ii arat analizele de la Gogoase si imi zice ca Gogoase e un escroc si ca analizele de la dansul sunt un "fake" si imi explica (dupa ce imi zice ca ar trebui sa stiu asta-anul 3 imunologie) ca nu are cum IgM sa fie pozitiv dupa 6 ani de cand a debutat boala la mine intrucat IgM tine 6 luni. Intorcandu-ma la anul 3 -imunologie nu pot sa nu-i dau dreptate. Dar, da, borrelioza am!!!
Si atunci stau sa ma intreb care e treaba cu acesti Ac igM de ce raman pozitivi dupa 6 luni...
Va dati seama ca am fugit cat am vazut cu ochii din cabinet, imi gasea cate un dg ptr fiecare simptom...stiti am parestezii...pai ai poliradiculonevrita, stiti dar mai am si migrene destul de urate...pai trebuie sa faci un rmn ai crescut brusc in inaltime, stiti dar ma doare si colonul descendent am si constipatie ....te doare colonul?????

#231
HBOT

HBOT

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 206
  • Înscris: 11.08.2009

 dr_rezi, on 22nd February 2012, 19:23, said:

....Am mers ...avand in vedere ca e o somitate in domeniu...

Stimata colega, probabil ca ceea ce vreau sa exprim s-ar putea interpreta gresit, legat de mine si colegii mei din Germania, dar ca idee si in Somalia sau Afganistan or exista somitati de acest calibru, de care insa la Berlin nu prea s-a auzit de ele!

 dr_rezi, on 22nd February 2012, 19:23, said:

....si imi explica (dupa ce imi zice ca ar trebui sa stiu asta-anul 3 imunologie) ca nu are cum IgM sa fie pozitiv dupa 6 ani de cand a debutat boala la mine intrucat IgM tine 6 luni. Intorcandu-ma la anul 3 -imunologie nu pot sa nu-i dau dreptate....

Ca idee chiar are dreptate legat de de IgM-uri in general, dar legat de borrelioza lucrurile nu stau chiar asa de clar pe cit crede distinsa somitate. In principiu legat de borrelii acestea au o serie de plasmide care se pot modifica pe parcursul bolii, mai mult borrelioza poate fi incadrata nu numai in categoria BOLILOR CONTAGIOASE, dar si in categoria celor ce dau deficite imunitare. Modificarile ce au loc la nivelul acestor plasmide, cel putin teoretic, pot modifica imunologia, astfel ca atit IgG-urile cit si IgM-urile ba apar, ba dispar si uneori iar apar, pe perioada asa numitelor reacutizari.

Aici:

http://www.mediculta...a-recurenta.php

sint descrise aceste fenomene legate de spirochetele din grupul borrelia care dau febra recurenta (FR). Sa nu cumva sa credeti ca aceste lucruri sint descrise de somitati din tara Dvs., ci sint traduse si copiate (sau invers) dupa scrierile unor somitati din occident (de aceea apar atitea greseli in text, pentru ca NICI MACAR UN TEXT MEDICAL NU SINT IN STARE SA-L TRADUCA, va puteti da seama cam cit de mult il pot intelege)! Daca vreti va dau si sursa originala!
Oricum in acest text se fac referiri la incertitudinea datorata plasmidelor a analizelor imunologice, DAR si la metodele de diagnostic de certitudine: MICROSCOPIA IN CIMP INTUNECAT!

Acuma desigur ca nu stiu despre ce somitate vorbiti si poate o fi o somitate in materie de gripa sau diarei, nu trebuie sa rideti, si acei pacienti care fac continuu pe ei au nevoie de medici, uneori chiar de somitati, dar daca va referiti la un infectionist cit de cit la curent cu problemele legate de borrelioza, acesta ar fi trebuit sa va poata explica totul legat de IgM-uri in borrelioza, inclusiv de modificarile acestora in timp.

In primul rind ar fi trebuit sa inceapa discutia cu tipul de IgM. Adica este vorba de ELISA sau WB. La ELISA vorbim de un screening, iar in cazul testului ELISA facut in Fundeni si eu il privesc cu destul scepticism, fiind vorba de un test facut manual, mai ales intr-un Spital din Lumea aIIIa (oricit v-ati supara si v-ati crede in Europa, acest lucru este doar geografic valabil), il iau cel mult in considerare ca o suspiciune, care trebuie si altfel confirmata. Un rezultat pozitiv pe IgM-uri, nu-i dau atentie, mai degraba il iau ca o eroare de diagnostic. Daca este vorba de IgM din WB, fiind vorba de o analiza automata, lasind de-o parte polemica legata de Fundeni, capata o alta valoare, pozitivarea acestora putind fi un indiciu de acutizare al unei afectiuni cronice, care ORICUM necesita un diagnostic complet si complex.

Indiferent insa de aceasta, importanta acord WB-ului, indirect, si anume a statusului imunitar al pacientului, dar ma gindesc ca fiind vorba de o somitate, a reusit performanta sa va interpreteze WB-ul Dvs. Ori pornind de la acest lucru imi lipsesc din textul Dvs. comentariile legate de testele de diagnostic directe.

Aici:

http://forum.softped...howtopic=838935

am incercat sa argumentez cam care sint limitele unor analize foarte complexe, imunologice, in Borrelioza. Lucruri care, cu ajutorul Dr. Butte, de la Lyme Diagnostic, sper sa le concluzionam intr-un studiu si sa le corelam cu microscopiile in cimp intunecat ale acestui laborator. Oricum au inceput sa vina si microscopiile in cimp intunecat de la Lyme Diagnostic, si tinind cont ca sint parafate de Dr. Butte, rezultatul lor este indubitabil, in privinta spirochetelor, iar daca si WB evidentiaza una sau alta dintre Bbsl, atunci diagnosticul de LD sau LLD, respectiv borrelioza, nu mai poate fi contestat, de nici o somitate, de oriunde!
Dar sa ne intoarcem la somitatea respectiva. Imi este greu sa cred, indiferent de nivelul de pregatire si specializarea unui medic, ca nu a auzit ca in poliradiculonevrita trebuie sa faci un diagnostic diferentiat cu neuroborrelioza, mai mult chiar ultima constituie criteriu de excludere a primei.

Dar nu este mai putin adevarat ca in 1970, primavara, de ultima inca nu se stia, si este foarte posibil ca toate somitatile din aceea perioada sa nu fi avut habar, chiar daca unele poate au intuit, de criteriile moderne de excludere.

 dr_rezi, on 22nd February 2012, 19:23, said:

....si imi zice ca Gogoase e un escroc si ca analizele de la dansul sunt un "fake" ....

Iarasi nu am inteles, v-ati adresat unei somitati in excrocherii sau in materie de boli infectioase? Pentru ca observ ca la asa ceva pare a se pricepe!

Despre Dr. Gogoase Gervan Marian se pot spune multe, unele chiar pe buna dreptate, dar nu cred ca este un excroc, la fel cum nu cred nici despre Tadiana sau Fam. Dres. Moscu. Desigur ca am auzit deseori folosindu-se aceasta expresie, alaturi de altele, cred insa mai degraba ca sint exprimarea unei neputinte profesionale, a unor frustari decit a realitatii!

Nu este mai putin adevarat insa ca Sp. Fundeni si sectia de Parazitologie sint intr-o situatie deplorabila, dar oare aceasta nu este o caracteristica a intregului sistem sanitar al Romaniei? Nu cred ca acest lucru poate fi imputat Dr. Gogoase sau altui medic. Mai mult chiar nu cred ca WB-urile facute de acesta sint un fake, mai ales ca deseori, ORI DE CITE ORI s-a cautat acest lucru, sint confirmate in Ungaria, Germania sau de Contagioase Cluj si chiar de Ecoparadiagnostic. Ca aceasta confirmare nu vine din partea Cantacuzino-ului, Bals-ului sau Colentinei nu este de mirare, dar cred ca stiti si de ce!

Foarte probabil ca in cursul antibioterapiei si in cadrul unei borrelioze cronice sa avem de-a face cu pozitivari repetate ale IgM-urilor. Acest lucru insa nu contravine chiar teoriilor emise in "anul III", prin prisma faptului ca schimbarile de 'expunere" a unor proteine specifice borreliilor fac parte din strategia antiimunitara a spirochetozelor, in special a speciilor de borrelii, astfel ca deseori pe parcursul infectiei cronice, aceasta infectie pare "acuta". Mai mult chiar borrelia insasi se supune unor transformari, din cyst in forma spiralata sau ca patogen intracelular. Ori aceste transformari repetate, probabil trecerea lor in forma de spirocheta circulanta, adica aparitia ciclica a unor intregi generatii (asa cum sint descrise de exemplu fenomenele in cadrul febrei recurente) pot constitui reactivari repetate, adica un trigger pentru aparitia continua de IgM-uri. Chiar daca aceasta constituie chiar explicatia, legat de ELISA facuta in Fundeni si de IgM-uri la borrelia pozitive sau negative, am si eu rezerve, dar in sensul de a aprofunda aceste analize.

O conduita terapeutica bine aleasa "tine" aceste IgM permanent pozitive pe toata durata tratamentului, adica uneori ani!

Cu stima,
Dr. Ion

Edited by HBOT, 22 February 2012 - 21:55.


#232
ditaanca

ditaanca

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 338
  • Înscris: 12.06.2010
Ieri , am primit confirmari  de la Inus , din Germania.  Este acel centru care face microscopie in camp intunecat :
http://www.inus-worl...rreliosezentrum

Pe langa ceea ce gasisem noi in campul microscopic s-au gasit si : virusul coxsackie , si chlamydia. I s-a spus ca problemele pulmonare pot apare din acest motiv.

  Analiza pe microscop costa la fel indiferent de rezultat. Nu conteaza ca este pozitiv sau negativ .  Avem un numar reprezentativ de microscopii negative. Saptamana trecuta una din probele negative apartinea unui copil de 3 ani , a carui mama, colega de-a noastra, are borrelioza, confirmata in Colentina.
  Tot ieri ,am avut o proba negativa iar persoana avea diagnostic de SM.

#233
dr_rezi

dr_rezi

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 11
  • Înscris: 23.01.2012
Doamna Anca, ma bucur sa aud de numarul tot mai mare al microscopiilor negative, la cat mai multe pe viitor!
Domnule Ion, era vorba de IgM de la ELISA, la WB am vazut ca mi-a facut dr. Gogoase doar ptr IgG. Cand am efectuat analizele nu eram pe tratament antibiotic.
Multumesc pentru explicatie, am inceput sa inteleg oarecum fiziopatologia borreliozei.
Nu o sa dau numele somitatii, ca stiti vorba aceea...mi-e rusine de rusinea lui!! Si da, se ocupa mai mult de gripe...aviara , porcina ...din astea ...pe astea le cunoaste destul de bine se pare...recunosc numai ce le convine in interes propriu
Mai am o nelamurire: tratamentul antibiotic se face pana la disparitia simptomatologiei sau pana la negativarea probei? Ma gandesc ca ar trebui obtinute ambele si apoi stop tratament

#234
ditaanca

ditaanca

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 338
  • Înscris: 12.06.2010
Povestea  Thaliei  ,( o actrita cunoscuta iubitorilor de telenovele ) , si a bolii prin care a trecut :

Thalia thought something else was going on. “They didn’t care what I said,” she writes. “It was as if I was talking to a wall.”

Nothing her doctors gave her helped at all. “I continued to feel like I had been run over by a truck that had dragged me for a thousand miles, along with a steamroller that had crushed every last bone in my body. I literally thought I was dying.”

Articolul este aici :
http://lymedisease.o...yme/thalia.html

Edited by ditaanca, 24 February 2012 - 09:11.


Anunturi

Chirurgia spinală minim invazivă Chirurgia spinală minim invazivă

Chirurgia spinală minim invazivă oferă pacienților oportunitatea unui tratament eficient, permițându-le o recuperare ultra rapidă și nu în ultimul rând minimizând leziunile induse chirurgical.

Echipa noastră utilizează un spectru larg de tehnici minim invazive, din care enumerăm câteva: endoscopia cu variantele ei (transnazală, transtoracică, transmusculară, etc), microscopul operator, abordurile trans tubulare și nu în ultimul rând infiltrațiile la toate nivelurile coloanei vertebrale.

www.neurohope.ro

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate