Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Presbiopia - la 43 ani ?

Termen transcriere autovehicul

Cazare Timisoara pe 4-5 zile

Primele zile ale internetului per...
 Ditra 25

Casti USB-C ptr A-54

Aplicatie medicala / asistent med...

De ce vor atația politicieni...
 ERR_ADDRESS_UNREACHABLE

Legea 18/1968 Se mai aplica?

Digi conectare 2 routere prin fir

Succesiune notar versus instanta ...
 Montaj aer conditionat in balcon ...

Cont curent mulți valuta far...

Sugestii plan casa

Experiente cu firme care cumpara ...
 

Semanatul si repicatul

* * * * * 4 votes
  • Please log in to reply
11708 replies to this topic

#11395
fane52

fane52

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 314
  • Înscris: 21.11.2021
Acum 4 ani sotia a primit seminte de rosii si le-a pus la germinat.Am privit cu ingaduinta initiativa insa,doar cu apa si pamant de padure amestecat cu cel de gradina,printesele au atins 20-30cm,tulpina groasa ,tocmai bune de plantat in locatia cumparata de fi-mio la10 km distanta,cu un an in urma.Am lasat in seama ei producerea rasadului, ca si de acum inainte.Pe parcurs am folosit alveole si repicatul in pahare de unica.Anul asta,in alveole de104 cu repicare in cele de24,voi urmari temperatura de 22-24grade pt germinare,osmocote  de 1,5 luni si plantare afara intre 1 si 6 mai.Precizez ca,urmatorii ani,plantutele n-au mai fost de calibrul primelor,iar in 2022 aveau cca 10-15 cm.Mi-erea mai mare mila dar asta nu le-a oprit sa ajunga la 3m inaltime si viguroase de ma speriau.De vina a fost si terenul folosit,dupa lucerna(azot),si corcitura care s-a zamislit dupa inghesuiala pe 25 mp a 7 soiuri plantate cu un an inainte.Desi rudimentara tehnologia, o voi pastra dar,un "ceva plus"(sigur sunt n)fara mari schimbari anul asta,cred ca s-ar gasi.Ce ziceti?

#11396
gabiroa

gabiroa

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,470
  • Înscris: 28.12.2010
Eu imi fac rasaduri de legume de vreo 4 ani. Anul asta va fi al 5-lea in care fac asta. Am ajuns la o concluzie: creeaza dependenta. Acum deja am intrat in trepidatii desi mai sunt vreo 45-50 de zile pana incepe. Anul asta ca upgrade vreau sa pun si niste perlit in amestec cu turba. Semintele le am deja. Alveole am de anul trecut. Rosiile le pun in o alveola de 160 iar ardeii in una de 104. Anul asta nu voi mai semana ardeii cu vinetele impreuna. Mai bine seman direct vinetele intr-o alveola de 28 si nu le mai repic. Iar ardeii ar trebui sa-i pun intr-o alveola de 104 pe toti ( kapia, iute, gogo si gras ). Problema e ca nu rasar toti la fel de repede si aia care rasar primii se alungesc. Deci asa cum mi-a sugerat un prieten de aici voi taia alveola de 104 pentru a pune fiecare soi intr-o alveola aparte. Turba am folosit de la Agro CS de la Dedeman. Am cumparat ieri 2 saculeti de cate 20 de litri si un saculet de perlit de 10 litri. Eu le cresc in balconul inchis. Tratamente nu am facut dar anul asta voi face inainte de plantare cu ceva insecticid sistemic. Am cumparat si niste Sprintene si il voi aplica conform instructiunilor. Cu 7-10 zile inainte de plantare le mut in balconul deschis. La repicat voi folosi substrat pentru legume de la Agro CS care contine ingrasamant pentru 6 saptamani pentru ca anul trecut din nestiinta am folosit numai turba simpla fara nici un ingrasamant si cu ceva timp inainte de plantare au inceput sa mi se ingalbeneasca rosiile. Cam asta e planul meu sper sa am rasaduri frumoase si va doresc tuturor la fel
Recitind imi dau seama ca nu am explicat bine treaba cu taiatul alveolei. Eu le germinez in casa mai exact in baie care e destul de mare. Am 23-24 de grade acolo constant. Pe masura ce rasar le mut in balconul inchis.

Edited by gabiroa, 22 January 2023 - 23:12.


#11397
fane52

fane52

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 314
  • Înscris: 21.11.2021
Pt ca nu am acces la PM,doi colegi m-au contactat pe email.M-am straduit sa raspund cumva dar,intentia de dezabonare nu a existat.
gabiroa,
Uite cum se schimba macazul din mers.Voi folosi turba si substratul cu eliberare lenta de la Dedeman,ca solutie buna pt mine la acest moment;si nu mai  cumpar Osmocote.In cele 104 alveole voi avea diverse rasaduri pe care le voi separa prin taiere,al doilea  motiv fiind acela ca voi aseza alveolele in tavi cu apa pt a umezi turba si nu am tavi atat de mari.Cred ca voi amplasa rasadurile in dormitor unde temperatura o voi mentine in plaja 20-24 grade pentru germinare,dupa care cu ele in balconul cu orientare E-S-V(e semirotund) unde si-au trait veacul in fiecare an de pana acum dar fara fortarea germinarii.Bineinteles le voi muta mai la soare sau la umbra dupa  caz si le voi aerisi.Balerine  nu vor deveni pt ca au suficienta lumina.
Multumesc.

#11398
cumparator

cumparator

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 26,509
  • Înscris: 11.03.2006
Bad post.

Edited by cumparator, 23 January 2023 - 22:07.


#11399
horia100

horia100

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 608
  • Înscris: 19.02.2011
Buna,   O intrebare,anul acesta vreau sa imi fac rasadnita electrica  si in loc de nisip as folosi pamint (este putin nisipos) ,ar fi probleme?

#11400
dingradina

dingradina

    Junior Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 158
  • Înscris: 08.11.2018
Eu am renuntat la tavitele alveolare si m-am dotat cu ghivece de 100ml, 6x6 cm de la Leroy Merlin, asa ca le pot organiza in functie de cum rasar. Pana acum puneam 4 seminte de ardei intr-un ghiveci, dar cred ca anul asta o sa pun doar una ca sa economisesc timpul pierdut cu separarea lor. Oricum anul asta trebuie sa reduc temporar gradina, asa ca or sa incapa. Din ce am observat daca alveolele sunt mai mici de atat trebuie mai multa atentie la udat. Ghivecele au fost vreo 6 lei 40 de bucati, dar pe majoritatea le-am refolosit si anul urmator.

#11401
parintele

parintele

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 14,040
  • Înscris: 17.03.2005
Cu ghivecele e bine, sunt avantaje(le poți rasfirs, muta, etc..
Au însă un foarte mare dezavantaj dacă faci mai multe  sau ai nevoie, din vari motive, sa le manipulezi... Iti trebuie lăzi/tăvi, trebuie atenție, durează o groaza.

60 de ghivece daca trebuie putin mutate șamd.... Le mai păcălești.... Dar dacă faci 600 te canta cucii și le faci varza în luna aia jumate-doua pana le plantezi.
Nu mai spun ca și simpla etichetare devine prilej de pierdut vremea.

Asa ca grija mare ce va doriți, nu degeaba aia care se ocupa cu asa ceva de mukta vreme și la nivel mai serios au ajuns la anumite practici: semănat în alveole mici, repicat și sortat, folosite tăvi alveolare potrivite speciei și vârstei la care faci repicatul respectiv plantatul.

Exista fără îndoială întotdeauna un "mai bine" dar pracric va spun ca pana la urma majoritatea ajung la concluzia ca "mai binele e dușmanul binelui"


#11402
dingradina

dingradina

    Junior Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 158
  • Înscris: 08.11.2018
Cu mutatul nu e problema, le am in tavi de 60cm/30cm. Insa intr-adevar etichetatul e plictisitor. Daca am multe de acelasi fel pun eticheta doar pe tava, dar trebuie sa fiu atenta daca vreau sa le separ. Ideal le lipesc cate un patrat de leucoplast cu un numar pe el si fac o lista cu ce am semanat. Pana anul asta si eu aveam cateva sute, dar varianta asta cu ghivece mi s-a parut cea mai usoara. La alveole singurul avantaj mi se pare ca le umpli mai usor cu pamant.

#11403
corsica

corsica

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,944
  • Înscris: 13.04.2007
Principalul avantaj la repicatul în ghivece este că le poți spația, astfel încât răsadurile să nu atingă între ele și să se alungeasaca. Vorbesc aici în special de răsadurile de tomate.
Eu așa procedez pentru cele 300 de fire din seră, cu mențiunea că folosesc ghivece de 85 mm în care intra suficient substrat.
În final, totul se rezumă la spațiul de repicat și suprafața de încălzit, manevratul, umplutul, etichetatul nu se iau în calcul.


#11404
dingradina

dingradina

    Junior Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 158
  • Înscris: 08.11.2018
Clar nu-i bine sa ramana pana la final in ghiveciul mic. In timp le mut in ghivece patrate de 7-10cm adancime.

#11405
parintele

parintele

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 14,040
  • Înscris: 17.03.2005

 dingradina, on 28 ianuarie 2023 - 08:06, said:

Clar nu-i bine sa ramana pana la final in ghiveciul mic. In timp le mut in ghivece patrate de 7-10cm adancime.
Si apoi în ghivece dd 13 diametru...🤣🤣

Roșia se plantează la cât, la 55 de zile?
Da zicem ca fiind ciclul 1, vreme rea și imprevizibila cu evoluție fluctuanta, te îndepărtezi nițel... Dar oricum...
Nu cred ca tu plantezi în martie....
La ce bun atata zbatere cu mutat de 14 ori? Ce beneficii crezi ca aduce graba de a semăna atata de devreme cât sa necesite 2 repicari vs minusurile date de vârsta mai mare a rasadul ui?


Mie nu prea îmi ies calculele astea.
Decât munca și atâtea bătăi de cap, as prefera sa investesc resursele într-o răsadnita cu parametri cât mai. Aproape de optim în care sa pot face rasadul la vârsta optima, nu cu trei saptămâni mai bătrân.

Repet, înțeleg multe, ca toată lumea și eu sunt pățit, de la treburi care mănâncă timpul la vreme la alți factori care pracric ar impune și distanțarea, folosesc și eu ghivece în unele situații.

Spun doar, nu atât pt tine cât pentru cei care citesc fără sa aibă poate "experiente" prea multe, ca povestea cu ghivecele nune chiar asa "un pas inainte" fata de a folosi tăvi alveolare și atât.

E o chestie care are sens in, doar în. Anumite situatii, odată cu unele avantaje aduc și multe bătăi de cap și nu reprezinta o soluție asa de "jmechera" cum poate sa li se para.


Altfel toate sunt instrumente și pot fi folosite foarte bine cu reztate bune.


Dacă tot m-am apucat și nu am ce face pt ca a nins, mai zic 2-3 chestii.

-spatierea despre care vorbește Corsica... E un criteriu, evident.
Totuși pledez mai degrabă pentru a gândi mai bine evoluția rasadul ui și a nu te grăbi cu semănatul, pt condiții care sa îți permită sa faci rasadul optim, repede, și sa Plantezi la vârsta din carte, dacă faci asta nu ajunginsa ai plante mari, nu are cine de ce sa se a lungească.
Semeni tarziu (de fapt la timp) și asta va insemana dacă ai cât de cât conditii și ca vei avea plante repicat mai tarzior când ai și lumina și căldură ziua pt ca deja e final de martie-început de aprilie

- etichetarea ghiv3celor, dacă 3 cazul sa ai ghivece, o faci folosind marker cu vopsea dacă nu le refolosesti, dacă le cei refolosi nu folosești leucoplast cu banda de mascare din hârtie.

-utilitatea ghiv3celor vine din altceva în cazul majorității celor ca noi...

Hobbistii ca noi seamana multe feluri și puține semințe din fiecare..
10 d'alea, 15 din celelalte, 30 de alt fel...
Răsar câte răsar....
La repicare în alveole, dincolo de sortarea pe dimensiuni, chiar dacă totul ar fi răsărit și crescut uniform pana în acel moment, tot ai o problema.... Spațiul și faptul ca alveola are rand de 4 fire sa zicem

Dacă ai 9 fire de soiul x, în alveola ce faci sa Le replici?
Pui 2 rânduri de 4 și...?
Ultima o pui pe rand nou... Pe care îl lași gol? E și nune o soluție ok.
Continui cu altceva? Poți, ma găleți tava cu vopsea dwr pracric pana la plantare o sa le faci marca, nu mai știi care unde se termina și de unde începe indiferent cum ai nota și marca.

În aceste condiții 3 foarte simplu sa pui 8 plante, similare ca dezvoltare, adică 2 rânduri complete din tava alveolara, și ce e în plus pui în ghiveci.


Sau, cum toți avem prieteni și toți (probabil) dacă tot putem face și tot încercăm nspe varietăți, mai dam din ele...
Uneori ajungem cine știe când pe la x say y prieten, sau invers, ajung ei cine știe când pe la noi ca să le putem da câteva fire din ce încercăm noi...

E mult mai simplu sa pui mana pe grămadă de ghivece și sa pe pui într-o ladita   plantele ajung la om în bune condiții....
Dacă te apuci sa jumulesti din tăvi alveolare,  sa le ciufulesti, sa le lași cu radscina expusa, ala ajunge acasă și poate are timp peste 3 zile sa. Le planteze șamd.... Jumate se duc dracu.

-similar și pt cârpit sau când plantezi mai târziu, tu sau cei cărora le dai câteva fire cadou... Folosești ghivece mai mari și plantele alea se dezvolta decent încât le poți planta 2-3 săptămâni... Nu e asta norma dar ca excepție e soluția cea mai potrivita.


Cam pentru astfel de situații cred eu ca ar trebui folosite ghivecele....


Asa, pentru a-ți face tu rasadul, cu excepția situației când ai tu motive clare și foarte bine întemeiate, știi bine ce și de ce faci, eu nu pledez pt ghivece.

Pt cei mai mulți problema cu producerea răsadurilor, în special pt ciclul 1 neincalzit, adică lucrul pe care îl fac majoritatea dintre noi, principala problema este spațiul și evitarea nopților foarte friguroase csnd deja avem răsad repicat și răsadnita nu mai e suficienta pt a le tine în condiții optime.
Răsadurile trebuie protejate, necesita în majoritatea situațiilor și mutare, mai mukt sau mai outin....

Sa stai cu jde tăvi pt tot rasadul sau sa muti ghivece, lenspatiezi azi și. Poimâine vin - 6 noaptea și trebuie învelite șamd... Pracric spun, e chin.




Deci cine are ghivece și motive sa le folosească   experienta șamd... Sa o dacă liniștit...

Cei care citesc însă dar nu au ajuns ei înșiși la soluția asta prin propriile experiente... Sa stea liniștiți, folosiți tăvile alveolare, nu ghivecele va vor ajuta sa evoluați spre mai bine...as spune ca dimpotrivă.







#11406
Solar-1

Solar-1

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 504
  • Înscris: 08.01.2015
Da, foarte bine punctat. Cel mai ușor pentru început este cu tăvițe alveolare de 28, care permit și o ținere a răsadului cu câteva zile în plus, dacă nu putem planta datorită temperaturii mai scăzute. După ce vedem cum stă treaba cu tăvițele, putem trece la ghivece dacă este numaidecât nevoie. Eu folosesc în acest sezon de exemplu, ghivece VCC9 pentru cele câteva mii de răsaduri pe care le plantez în solar.

Edited by Solar-1, 28 January 2023 - 10:30.


#11407
dingradina

dingradina

    Junior Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 158
  • Înscris: 08.11.2018
Eu le seman la mijlocul lui martie, le plantez in mai daca vremea permite. Le mut in ghiveci mai mare o data, maxim de doua ori daca am probleme cu spatiul. Ghiveciul de 13 e cam mare, n-am zis asa ceva. Cred ca-s cam nevorbita si din cauza asta ma ia gura pe dinainte. Imi pare rau Parintele daca v-am ofensat povestind aiurea despre cum fac eu. O sa-mi gasesc alt loc de socializare ca n-are sens sa starnesc conflicte pe forumuri.

#11408
Solar-1

Solar-1

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 504
  • Înscris: 08.01.2015
Nu trebuie să vă necăjiți atât. În tăvițe de 28 este arhisuficient, la data când le semănați dvs.. Nu știu câte fire semănați, însă dacă sunt mai puține merg și semănate direct. Și nu mai aveți treabă cu mutatul.

#11409
dingradina

dingradina

    Junior Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 158
  • Înscris: 08.11.2018
In martie la mine de obicei e inca zapada. Oricum, inteleg ca nu-i nimic personal, unii oameni au nevoie sa-i ia peste picior si sa-i minimizeze pe ceilalti. Dar nefiind prima data, consider ca n-are sens sa starnesc conflicte pe aici, asa ca asta e ultimul meu post pe forum. Desi e offtopic, as zice la revedere persoanelor dragute cu care am interactionat pe forum si il las pe Parintele sa dea sfaturi si lectii in continuare. Nu-i face nimeni concurenta. Uneori in viata ajuta mult o abordare mai relaxata.

#11410
Solar-1

Solar-1

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 504
  • Înscris: 08.01.2015
Tăvițele de 28 le puteți ține lângă o ferestră cu orientare spre sud sau est. Dvs. semănați la jumătatea lunii martie. Apoi, sunt necesare aproximativ 7 zile pentru răsărire. Până se ,,dezmeticesc,, puțin de cap plăntuțele, iată că este aprilie. Și numai bine, încă 40-45 de zile stau frumos și cresc acolo până la plantarea în luna mai. Așa am avut și eu. Ce frumos au crescut așa! Posted Image

Edited by Solar-1, 28 January 2023 - 12:18.


#11411
parintele

parintele

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 14,040
  • Înscris: 17.03.2005

 dingradina, on 28 ianuarie 2023 - 10:45, said:

Eu le seman la mijlocul lui martie, le plantez in mai daca vremea permite. Le mut in ghiveci mai mare o data, maxim de doua ori daca am probleme cu spatiul. Ghiveciul de 13 e cam mare, n-am zis asa ceva. Cred ca-s cam nevorbita si din cauza asta ma ia gura pe dinainte. Imi pare rau Parintele daca v-am ofensat povestind aiurea despre cum fac eu. O sa-mi gasesc alt loc de socializare ca n-are sens sa starnesc conflicte pe forumuri.

Cred ca ai înțeles greșit "demersul" meu.
Nu ai ofensat pe nimeni cu absolut nimic, dimpotrivă, e foarte bine ca exista păreri diverse și moduri diverse prin cwre oamenii își rezolva problemele pentru ca și situațiile sunt diverse și o soluție poate fi în anumite circumstanțe mai eficienta decât altele.

Ceea ce am vrut eu sa explic(mai pe larg pentru ca tot ninge și avem mai mult timp de discuții) este ca și în acest caz dwr nu numai, în general, lucrurile, abordările, ideile sau metodele celorlalți ar fi bine sa fie înțelese într-un context(pe cât posibil), ținând cont și de argumentele care stau în spatele acelor metode pentru ca doar asa cel care citește o idee o poate implementa eficient la el în curte.

În speță, mulți ar putea fi tentati sa înțeleagă doar ca e cmai bine" cu ghivece... Pot vedea doar avantajele metodei, e și normal în general ca oamenii sa omita părțile nevlvative, cu atât mai mult cu cât ele sunt omise în prezentarea soluției respective.

Eu asta am vrut sa fac, sa expun și posibilele, chiar probabilele în unele privinte, neajunsuri... Ale unei metode, nu are nicio treaba persoana din spatele prezentării. Aici cred ca discutam idei, nu persoane.

Având tabloul complet, ca la matematica, plusuri și minusuri, fiecare își evaluarea apoi ce e mai potrivit pentru situația lui particulara și evita astfel sa comita greșeli pe care unii din noi legam facut și care negau dat bătai de cap.

Pasadar nicio intenție belicoasa, dacă asa a părut îmi cer scuze, nu e cazul sa deranjeze cineva pe altcineva șamd. Eu în mod cert nu prea dezbat din principiu oameni ci idei/păreri.

PS. Cât privește ghivecele de 13...am făcut referire la ele pt ca, dacă am citit bine, spuneai ceva de ghivece de 10 adâncime.
De regula ghivecele uzuale sunt mai mult largi decât adânci, evident ca exista și excepții, tot de regula nu doar adâncimea contează când planta o ia în creștere, și volumul total devine important..
Poate și pt. Ca 12-13 diametru e mărimea ghivecelor alese de mine pentru situația în care vreau sa țin plantele mai multișor (dimensiune alea pe criterii începând de la mărime necesara, cost per unitate, cost cu substratul șamd cam asta e compromisul ales de mine pt ce dac eu) asa am ajuns sa ma refer la 13..sau 12 cât am zis...
Irelevanta dimensiunea, relevant e ca sunt ghivece și au atât avantajele cat și neajunsurile.

Si încă o observație, apropos de ceea ce spunea corsica, faptul ca folosește ghivece la tomate.
Evident ca el știe cel mai bine ce face acolo, și de ce.
Însă că principiu, spun la modul general, nu e neapărat cazul ca cititorii sa înțeleagă spre exemplu ca roșia e specia pentru care e mai potrivit/ necesar sa utilizezi ghivece.
Normal ca și roșia poate trage foloasele folosiți ghiveciului însă as spune ca alte specii sunt mult mai afectate de alungire decât roșia, și nundoar alungirea ci și epuizarea spațiului pentru rădăcini.

Roșia e o specie care se "regenerează" mult mai ușor, se adaptează mult mai ușor, e mukt mai outin pretențioasă decât celelalte doua cele mai cultivate specii, chiar 3 dacă băgăm și castravetele(deși castravetele l-aș scoate din discuție pentru ca lejer îl poți arunca și fiind deja cald în scurt timp îl poți reface)
Ardeiul e problematic la alungire, chiar și vânătă.... Acolo e beleaua, nu la roșie.


Roșia o plantezi culcata, emite adventive și pleacă tun...unii chjar prefera asemenea metode, sa îngroape o parte din tulpina.

Ce faci însă cu ardeiul care dacă sga lungit, ala e.
În plus ardeiul se mai și semilemnifica, îmbătrânește, mukt mai ușor întra în dezechilibru nutrițional, e mai sensibil la lipsa ori excesul de umiditate..

Din punctul meu de vedere nu mi-as bate capul prea tare cu roșia, de la cum o crești la cum o plantezi, la ce vârstă, ce condiții are după aia șamd... Roșia e cea mai puțin pretențioasă și își revine.. Evident, poate nu va da 100% din potențial dar un 70g80 tot obții de la ea.

Ardeiul dacă e puțin îmbătrânit, dacă după plantare nu are un minim de condiții mult mai propice decât Tomata... Nu îți mai da nici jumate din ce poate.

Nu mai spun ca în solar mai e cum mai e dar ardeiul la general vorbind se mai plantează și afara în câmp, adesea cu o palisare sumara sau fără....
Pai daca mâine și plăpând, lung și îmbătrânit, cu internodii lungi... Si fără sa surfere îți va da bătăi de cap și va produce prost...
Dacă mai prinde și frig, umezeala... Sau e deja întrat în deficiente /dezechilibre nutriționale din stadiul de răsad... Il cam pui degeaba...





#11412
cotzi

cotzi

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,756
  • Înscris: 07.09.2004
Ce varsta trebuie sa aiba rasadul de broccoli gata de plantare si cam in ce perioada se planteaza afara?

Anunturi

Neurochirurgie minim invazivă Neurochirurgie minim invazivă

"Primum non nocere" este ideea ce a deschis drumul medicinei spre minim invaziv.

Avansul tehnologic extraordinar din ultimele decenii a permis dezvoltarea tuturor domeniilor medicinei. Microscopul operator, neuronavigația, tehnicile anestezice avansate permit intervenții chirurgicale tot mai precise, tot mai sigure. Neurochirurgia minim invazivă, sau prin "gaura cheii", oferă pacienților posibilitatea de a se opera cu riscuri minime, fie ele neurologice, infecțioase, medicale sau estetice.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate