Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Amenintat cu moartea de un numar ...

La multi ani @AndReW99!

Alegere masina £15000 uk

TVR vrea sa lanseze o platforma d...
 Strategie investie pe termen lung...

Modulator FM ptr auto alimentat p...

orange cablu f.o. - internet fara...

Robinet care comuta traseul
 A fost lansata Fedora 40

Samsung S24 plus

Imi iau un Dell? (Vostro vs others)

Abonati Qobuz?
 transport -tren

Platforma electronica de eviden&#...

Cot cu talpa montat stramb in per...

Sfat achizitie sistem audio pentr...
 

Ne așteaptă o nouă catastrofă financiară anul acesta

- - - - -
  • Please log in to reply
46 replies to this topic

#19
porphyrogenitus

porphyrogenitus

    priveste profund

  • Grup: Validating
  • Posts: 23,297
  • Înscris: 30.10.2005
Colac peste pupaza, Rubini ne inroseste viitorul

Quote

Roubini: Creșterea economiei americane se va situa cu mult sub 1% în trimestrul trei

Nouriel Roubini, profesorul din cadrul Universității din New York care a anticipat criza financiară mondială, a declarat că rata de creștere a economiei Statelor Unite se va situa cu "mult sub" 1% în trimestrul al treilea și a plasat șansele declanșării unei noi recesiuni la 40%, scrie Bloomberg. Roubini, președinte al companiei de analiză economică Roubini Global Economics, a arătat că estimarea respectivă ia în calcul ipoteza că guvernul își va reduce proiecția de creștere pe trimestrul doi la o rată anuală de 1,2% "în cel mai bun caz". "Toți factorii care au impulsionat creșterea în prima jumătate a acestui an se vor transforma în factori care vor sta în calea creșterii în cea de-a doua jumătate", declară Roubini, enumerând printre factorii respectivi planul de stimulente de 814 mld. dolari (642 mld. euro) al guvernului, programe precum cel de reînnoire a parcului auto și creditele fiscale acordate celor care cumpără pentru prima dată o locuință. În cel mai bun caz, Roubini estimează o recesiune sub formă de U timp de mulți ani având în vedere nevoia de reducere a gradului de îndatorare a gospodăriilor, guvernelor și sistemului financiar.
sursa

U...dar ce fel de U?. Un "U" mai suplu sau un "U" mai grasut?

Edited by gugutata, 27 August 2010 - 15:22.


#20
pointiv

pointiv

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 610
  • Înscris: 18.03.2009
si daca in loc de un "U" grasut vor fi 2 "U" grasi?

#21
floraur

floraur

    pitic insignifiant

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,275
  • Înscris: 22.07.2005
Ati innebunit lumea cu literele voastre...

#22
porphyrogenitus

porphyrogenitus

    priveste profund

  • Grup: Validating
  • Posts: 23,297
  • Înscris: 30.10.2005
Roubini revine si reconfirma ca:

Quote

Până la sfârșitul anului, cel puțin 400 de bănci vor da faliment

Economistul Nouriel Roubini insistă pe faptul că economia americană nu dă, sub nicio formă, semne de revenire. După ce a contrazis estimările optimiste ale Fondului Monetar Internațional, Roubini afirmă că "până la finalul acestui an, între 400 și 800 de bănci vor da faliment".

Acesta a  ținut să precizeze că economia mondială nu poate încă să fie independentă de consumul american, astfel că până nu se va observa o revenire solidă a consumului în Statele Unite, economia mondială nu va da decât semne timide de creștere.

Si daca ne gandim ca pana la sfarsitul anului mai este chiar foarte putin, inseamna ca in urmatoarele 3 luni vom avea o "apocalipsa" financiara. :o

#23
flaviand

flaviand

    Flavian, motan de serviciu

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,326
  • Înscris: 14.09.2005
Equilibrium, my dear architect, equilibrium... :)

Lumea nu e de obicei impartita in alb si negru. De obicei este gri, iar totul e relativ.

Sa nu impartim asadar economia doar in cresteri forever si apocalipse.

Si sa nu uitam: curatarea sistemului prin falimente si colaps va avea in final un efect benefic.

#24
porphyrogenitus

porphyrogenitus

    priveste profund

  • Grup: Validating
  • Posts: 23,297
  • Înscris: 30.10.2005
nenea Buffett contrazice toti "analizatorii" din cursul anului.

Quote

Economia Statelor Unite nu va intra într-o nouă recesiune, a afirmat miliardarul american Warren Buffett, adăugând că afacerile holdingului Berkshire Hathaway, pe care îl conduce, înregistrează creșteri în toate domeniile, transmite Bloomberg, citat de Mediafax Business.

"Sunt foarte încrezător în țara asta. Nu vom avea deloc o recesiune în «W»", a spus Buffet. O recesiune în W descrie revenirea pe scădere a PIB al unei țări, după un trimestru sau două de creștere
Adica face ce stie mai bine...multi bani.
sursa

Dr Doom vs Buffett 0-0.

#25
flaviand

flaviand

    Flavian, motan de serviciu

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,326
  • Înscris: 14.09.2005
Cine-l mai crede si pe asta ? Macar Roubini a fost pe aproape de adevar la inceputul crizei. Nu ca Schiff, Martenson sau altii, dar oricum.

Pe cand Buffet in primavara 2008 zicea asa:

Quote

Stocks are a better buy today than they were a year ago. Or three years ago... The American economy is going to do fine... etc
Tot atunci recomanda actiuni la banci sau la AIG:

Quote

He has added to his equity positions in several key financial firms, including Wells Fargo and U.S. Bancorp. I rate these two firms, as well as AIG, as outstanding buys at this level. Plus, you get the benefit of dividends. All three pay them, and as the markets return to normal, each company will also provide large capital gains.
In toamna 2008 si primavara 2009 stim ce a urmat pe burse, iar AIG a intrat in faliment, fiind nationalizata de statul asa-zis "capitalist".

#26
porphyrogenitus

porphyrogenitus

    priveste profund

  • Grup: Validating
  • Posts: 23,297
  • Înscris: 30.10.2005
Statul nu poate fi capitalist. Sistemul este unul capitalist. Statul este doar o entiate politic-administrativa ce "ingrijeste" sistemul. Statul, cel putin teoretic, este non-profit.

Buffett are totusi o reputatie ca fiind sincer. El daca vrea sa minta, tace din gura.

#27
flaviand

flaviand

    Flavian, motan de serviciu

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,326
  • Înscris: 14.09.2005
Sa nu ne incurcam in detalii.. americanii sunt vazuti ca taticii "capitalismului" pentru ca lumea uita de episoadele cu nationalizarea AIG sau bailouturile pentru cei "too big to fail".

Iar reputatia e mai putin relevanta in cazul de fata. Ba chiar cei cu "reputatie" au pecit-o cel mai tare in ce priveste estimarile privind actuala "criza" economica.

#28
center_2001

center_2001

    Member

  • Grup: Banned
  • Posts: 385
  • Înscris: 08.09.2010

View Postgugutata, on 8th January 2010, 13:38, said:

Deci:
Ce parere aveti?!
Anul e pe sfarsite. :D

#29
tuareg

tuareg

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 225
  • Înscris: 21.01.2006
Si diavolii inca rezista . Dar nu mai au mult .

#30
porphyrogenitus

porphyrogenitus

    priveste profund

  • Grup: Validating
  • Posts: 23,297
  • Înscris: 30.10.2005

View Postcenter_2001, on 3rd October 2010, 03:21, said:

Anul e pe sfarsite. :D
Știu. Devine palpitant. Simt deja emoția, fiorul dulce al dezastrului iminent.

#31
porphyrogenitus

porphyrogenitus

    priveste profund

  • Grup: Validating
  • Posts: 23,297
  • Înscris: 30.10.2005
Revin cu noi completări despre catastrofa financiară care ne paște într-un viitor extrem de apropiat (după afirmațiile lor).

De data aceasta, Alan Greenspan, unul din artizanii bunăstării din anii trecuți, se arată îngrijorat.

Quote

Fostul președinte al Rezervei Federale Americane (Fed) Alan Greenspan - considerat unul dintre principalii responsabili pentru recesiunea globală, pentru că în mandatul său (1987-2006) a ținut dobânzile mici, impulsionând creditarea și iluzia prosperității - afirmă că deficitele fiscale ale SUA au ajuns la cote "înspăimântătoare", din cauza "injecțiilor" de fonduri guvernamentale pentru stimularea economiei". "Avem nevoie de austeritate", spune Greenspan la un eveniment organizat de Bloomberg.

"Ne aflăm într-un joc periculos. Datoria publică crește într-un ritm uluitor. Avem nevoie de austeritate", a declarat Greenspan, la o conferință în New York. Mesajul lui completează un editorial publicat săptămâna aceasta în Financial Times, în care fostul șef al Fed susține că firmele se abțin de la investiții în SUA, cand văd că avansul deficitului federal face incertă prognoza privind viitoarele politici de taxe și impozite. "trebuie să reducem din programele guvernamentale. Reducerea bugetului e mai bună decât majorarea taxelor", pledează Greenspan.
Articolul se găsește în zf.ro

Tot în zf.ro, Roubini își arată mușchii conștiinței și revine cu acceași forță, căutînd parcă să-și țină la vedere opiniile.

Quote

Încă o predicție a lui Doctor Doom: Economia europeană va reintra în recesiune. WSJ pune sub semnul întrebării notorietatea economistului

Nouriel Roubini, supranumit și Doctor Doom al economiei după ce a previzionat criza economică din 2008, a făcut o nouă predicție declarând vineri că Banca Centrală Europeană va trebui să relaxeze politica monetară mai mult, existând 40% șanse ca economia europeană să reintre în recesiune.

Vorbind în cadrul unei conferințe la Peterson Institute din Washington, economistul a declarat că un euro la un cost de 1,4 dolari este un nivel "dureros" pentru regiunea euro, conform Bloomberg.

Numindu-l "faimosul pesimist", Justin Lahart, editorialist la Wall Street Journal, consideră că "Regula de 40%" este o tactică folosită de mulți economiști.

Conform acestuia, regula de 40% este metoda perfectă pentru a ajunge pe prima pagină a ziarelor și de a te proteja în același timp. "Prezici că sunt 40% șanse ca indicele bursier Dow Jones Industrial Average va ajunge la 12.000 până la sfârșitul anului: dacă așa se întâmplă, vei fi considerat un înțelept, iar dacă nu se confirmă, poți să declari nu ai spus că este cea mai probabil rezultat".

Astfel, folosindu-te de sintagma "sunt 40% șanse ca...", posibilitățile sunt fără sfârșit.
După cum se vede din articol, credibilitatea lui este pusă sub semnul întrebării.

Dar, găsesc răutăcios comentariile celor de la WSJ pentru că credibilitatea lui se va reconfirma pînă la sfîrșitul acestui an, perioadă în care este așteptat un nou val de falimente bancare de pînă la 400. 2-3 luni și vom ști, deci răutăcismele celor de la WSJ nu sunt necesare decît poate după 1 ianuarie 2011.
În opinia mea, nici după 1 ianuarie nu sunt necesare pentru că oricum în 2012 vom muri cu toții...așa că...

Edited by paradigmatic, 10 October 2010 - 10:13.


#32
porphyrogenitus

porphyrogenitus

    priveste profund

  • Grup: Validating
  • Posts: 23,297
  • Înscris: 30.10.2005
Roubini reconfirmă...adică vrea să nu uităm.

Quote

Economia globală va scădea din nou puternic, după ce a fost alimentată artificial de stimulentele financiare care au curs doldora pentru a stopa efectele recesiunii, a anunțat economistul Nouriel Roubini, potrivit capital.ro.  

Cel care a avertizat înainte cu un an că va urma o criză financiară globală susține că o nouă scădere puternică este posibilă cu atât mai mult cu cât excesele fundamentale care au dat naștere crizei – nivelele aberante de îndatorare și marjele mari de tranzacționare din sectorul privat – nu au fost corectate încă. În momentul de față, statele care au cheltuit prea mult – SUA, Marea Britanie, Spania sau Grecia – sunt nevoite să scape de povara financiară și, prin urmare, cheltuie, consumă și importă mai puțin.

În schimb, statele care au economisit prea mult – China, Germania, statele asiatice emergente și Japonia – nu cheltuie destul cât să compenseze zgârcenia țărilor de mai sus. Motiv pentru care cererea globală va fi mai mică în toate sectoarele, iar evoluția economiei mondiale – așijderea.

El a atras atenția că scăderea economiei globale se va accelera până la finalul anului. Stimulentele fiscale vor dispărea și vor fi înlocuite, în cele mai multe state, de programe de austeritate. Reducerile de stocuri, care au relansat piețele în ultimele câteva trimestre, nu vor mai avea efect.

Nouriel Roubini a spus că problemele de risc suveran ale zonei euro se pot agrava. Nu trebuie să uităm de eventualitatea unui atac israelian asupra Iranului în următorii 12 ani, ofensivă care ar duce la explozia prețului petrolului - factor care, în vara lui 2008, a contribuit din plin la instituirea recesiunii globale. În tot acest timp, guvernele au rămas fără instrumentele necesare evitării acestui scenariu. În economiile avansate, stimulentele fiscale nu-și mai găsesc locul, iar încercările de a salva instituțiile financiare considerate "prea mari ca să dea faliment" vor fi limitate serios.


sursa

#33
flaviand

flaviand

    Flavian, motan de serviciu

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,326
  • Înscris: 14.09.2005
Pe 11 noiembrie.. sigur pe 11 noiembrie... :)

Iar daca nu, atunci pe 7 decembrie dau faliment bancile... :D

#34
porphyrogenitus

porphyrogenitus

    priveste profund

  • Grup: Validating
  • Posts: 23,297
  • Înscris: 30.10.2005
Dr Doom a cedat nervos...în sfîrșit.

Previziunile lui Dr. Doom pentru 2011: creștere a economiei globale de 4%

Quote

Nouriel Roubini, supranumit și Doctor Doom pentru previziunile sale pesimiste, a declarat că se așteaptă ca economia globală să urce cu 4% în 2011, menționând însă că în continuare există pericole de cădere, informează The Telegraph.

Cel care a previzionat criza financiară globală a declarat că se așteaptă ca China, India și Brazilia să înregistreze împreună o creștere de 6,3% în 2011, față de economiile dezvoltate de la care se așteaptă la un avans de doar 2,1%.

"Vestea bună legată de economiile avansate este că riscul unor reintrări în recesiune a scăzut", a spus Roubini în cadrul prezentării estimărilor Roubini Global Economics pentru 2011.

Dintre economiile avansate, Roubini previzionează pentru SUA o creștere de 2,7%, pentru Germania, un avans de 2,2% și pentru Marea Britanie, un plus de 1,7%.

Acesta a mai spus că există încă riscul ca "ceva dezordonat să aibă loc" în zona euro. "În prezent, politica este încă de tipul 'împrumută, roagă-te și speră că nu este vorba decât de o problemă de lichiditate și nu una de insolvență'".

Măsurile de austeritate vor menține Grecia și Portugalia în recesiune în 2011, iar Spania va avea o creștere de 0,1%, este de părere Roubini. De asemenea, economia Irlandei, a doua care a fost salvată de țările din zona euro, va înregistra o creștere de 1%.
sursa

#35
porphyrogenitus

porphyrogenitus

    priveste profund

  • Grup: Validating
  • Posts: 23,297
  • Înscris: 30.10.2005
Cireașa de pe tort. Deși tot anul 2010 ne-a bombardat realmente cu știri negative bagînd frica-n noi, Dr. Doom s-a gîndit și la confortul lui personal.

Quote

Criza financiară globală s-a dovedit profitabilă pentru Dr. Doom. Vedeți aici cum arată noua locuință de 5,5 milioane dolari a lui Nouriel Roubini - GALERIE FOTO

Nouriel Roubini, economistul care a previzionat criza financiară globală, și-a cumpărat un penthouse, pentru acesta plătind 5,5 milioane de dolari, scrie Bloomberg.

Conform publicației care citează documente publice, Roubini a făcut un împrumut ipotecar de 2,99 milioane dolari în vederea cumpărării locuinței din Manhattan. Având 344 metri pătrați și trei etaje

Roubini, care a declarat că încă există riscuri ca economia americană să reintre în recesiune, a declarat luna trecută că un alt "dezastru" ar putea avea loc dacă prețurile de pe piața imobiliară vor coborî din nou.


"Dacă prețurile caselor vor mai coborî cu încă 5%-10%, încă 8 milioane de gospodării vor ajunge să fie supraevaluate", a spus Roubini la 2 noiembrie. "Vom avea de-a face cu o altă criză urâtă. Asta se va întâmpla în cazul în care nu reacționăm în niciun fel".

sursa

5 500 000 usd / 344 = 15 988 usd/mp Holy Shit  :o

#36
flaviand

flaviand

    Flavian, motan de serviciu

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,326
  • Înscris: 14.09.2005
Mda, rubini a mai nimerit-o dar nu cred ca e cel mai avizat sa dea sfaturi in privinta crizei economice. Ba chiar pe nea Roubini l-as pune pe ultimul loc sincer daca e sa vorbim despre cei care au prevazut criza asta INAINTE sa aibe loc. Ca restul oricum nu conteaza.

Mai aproape de adevar au fost vulpoi de bursa gen Jim Rogers ori Marc Faber. Si mai aproape au fost Peter Schiff sau Ron Paul. Astia i-as baga insa la categoria "economisti fara o privire de ansamblu".

Daca vrei sa vezi un tip cu o privire mai de ansamblu, neaparat Chris Martenson. Care este cam in aceeasi liga cu dom profesor Albert Bartlett.

Ceva mai sus de ei este Gerald Celente, desi e usor negativist, ca si George Ure. La optimisti, sa zicem un David Wilcock sau Matthew Ward.

Edited by flaviand, 20 December 2010 - 14:49.


Anunturi

Chirurgia spinală minim invazivă Chirurgia spinală minim invazivă

Chirurgia spinală minim invazivă oferă pacienților oportunitatea unui tratament eficient, permițându-le o recuperare ultra rapidă și nu în ultimul rând minimizând leziunile induse chirurgical.

Echipa noastră utilizează un spectru larg de tehnici minim invazive, din care enumerăm câteva: endoscopia cu variantele ei (transnazală, transtoracică, transmusculară, etc), microscopul operator, abordurile trans tubulare și nu în ultimul rând infiltrațiile la toate nivelurile coloanei vertebrale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate