Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Scoatere antifurt airtag de pe ha...

Magnet in loc de clește pent...

Cumparat/Locuit in apartament si ...

Pot folosi sistemul PC pe post de...
 Sokol cu distorsiuni de cross-over

Filtru apa potabila cu osmoza inv...

Kanal D va difuza serialul “...

Upgrade xiaomi mi11
 securitate - acum se dau drept - ...

Farmacia Dr Max - Pareri / Sugest...

De unde cumparati suspensii / gar...

[UNDE] Reconditionare obiecte lemn
 Infiltratii casa noua

sugestie usa interior

ANAF si plata la selfpay

Imprimanta ciss rezista perioade ...
 

Insula Madeira

* * * * * 1 votes
  • Please log in to reply
240 replies to this topic

#55
benji81

benji81

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 473
  • Înscris: 07.07.2009

View Postmetalactual, on 28th June 2011, 14:14, said:

Da, misto cazarea.
Pentru P.Santo ma hotarasc acolo, stiu totul mai putin o chestie - am inteles ca exista un pachet care cuprinde si un tur de 3 ore al insulei ( este mica ), dupa care te lasa in voia ta pana seara, pentru plaja, papa bun, etc.
Am renuntat la rent - o sa facem 2 zile excursii organizate, sa mearga ei pe drumurile alea si eu sa ma uit.
Plaja nu avem in program, decat putin la piscina - pentru plaja am pus deoparte cateva zile in Algarve, unde nu mai scap de rent-a-car.

Altceva demn de luat in seama ?
Mai spune cate ceva de lavada walks. Vrem si noi odata.

:)
ce sa zic...eu sunt inginer....compunerile ma pun in dificultate
ideea este ca mergi pe langa levadas  (mici canale aductoare) in inima insulei - ceva gen traseele noastre de la munte. toata experienta este spectaculoasa in sensul in care peisajul este diferit fata de muntii nostri. trebuie sa vezi ca sa-ti dai seama. daca vrei sa incerci o levada iti recomand - Rabacal-25 fontes http://www.google.ro...h...sa=N&tab=wi
- e f frumos si e desul de usor de facut

Edited by benji81, 28 June 2011 - 13:38.


#56
danagh

danagh

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 123
  • Înscris: 20.07.2010
Probabil ca cel mai frumos la Madeira e felul in care stanca si omul coexista. Simbiotic as putea spune.

Dupa spusele localnicilor e bine de vizitat incepand cu 15 iulie si terminand cu 15 septembrie. In afara acestui interval, temperatura scade apreciabil, se cam face de pantaloni lungi. Devine din ce in ce mai umed si din ce in ce mai racoros pe masura ce se tinde spre iarna.

Tot ca recomandare a localnicilor, e foarte periculos - pentru un strain - de condus pe carosabil ud. Singurul mod rezonabil de trecere in revista a insulei e cu masina inchiriata. Uluirea continua si gura cascata intre doua fluieraturi exclud orice alta varianta. Inchinarea la zeul autocar e toxica. Pentru cine colinda zone de genul Transfagarasan & Co volanul nu pune probleme, masina sa fie mica si cat tine buzunarul de puternica. Nu marimea conteaza ci cuplul. Probabil trebuie un pic de nerv cand vezi drumul urcand la verticala in fata ta, ultraingust, cu alt turist motorizat care vine spre tine. Dai politicos cu spatele, ca esti la vale. La vale pe flancul vertical al unui munte adica. Personal, am utilizat pentru 3 persoane un VW Polo Mk5 1.6TDI (19.000km) luat de la Sixt cu 548eu pentru 8zile + o noapte (aranjata inchirierea prin amabilitatea gazdei). Fara asigurari suplimentare insa cu 300eu retinuti ca garantie. Parcursi 950km fara nici o zgarietura. M-am stresat o singura data, pe zona de nord a insulei. Am intalnit doua accidente extrem de proaspete, unul cu masina rasturnata in urma unei tamponari iar altul cu 5 masini ciocnite in lant .... veneau de la o nunta. Am avut doua evenimente, un gura-casca pe contrasens trezit brusc la realitate si altul cu o usoara alunecare a spatelui meu pe depuneri de pietricele in curba stransa. Nu recomand inchirierea de la pirati - ca magoscar - am avut discutii de retardati cu ei. De asemenea, sunt doua tipuri de motorina, nu merita din aia scumpa, asa mi-a soptit un benzinar. A avut dreptate.

Clima este interesanta, se pot parcurge si trei anotimpuri pe zi in acelasi loc. Norii apar si dispar, dimineata in general i-am cam prins pe cer. Racoarea matinala a fost apreciabila inaintea datei de 1 iulie. Sudul insulei e cald, nordul e racoros, umed si parca vesnic innourat. Soarele e omniprezent sus in zona cea mai inalta a platoului, e  o placere sa treci prin nor si sa bei cafeaua in depresiunea unei vechi caldera. Tenta climatica e puternic dependenta SI de altitudine SI de zona. Multi spuneau ca partea cuprinsa intre Calheta si Prazeres ar fi cea mai insorita si placuta. Acum, dupa ce am colindat, cred ca sunt de acord. Pe-acolo am si stat, cam la 300m altitudine. Interesant e ca dupa 1 iulie parca a crescut brusc temperatura. La sosore, diminetile mi-au parut mult mai reci ca la plecare.

Greu tare de facut o ierarhie a ceea ce ar fi de vazut si facut. Foarte greu .... toate sunt cumva aiuritoare. Insula nu e mica, este ENORMA in ceea ce are de oferit. Pentru iubitorii de natura privelistile si senzatiile tactil-olfactive tin de zona nebuniei ori a LSD-ului. Imaginile pot fi puse oarecum pe net, insa mirosul unei paduri de eucalipt nu prea. Sau al pasunilor alpine, cu insule de flori minuscule violacee puternic aromate. Ori a vantului care te sufla pe Areeiro sau a norilor care alearga pe langa tine. Privind fotografiile acum, parerea ca nu reflecta aproape nimic din ce e acolo devine persistenta. Sunt ferm convins ca am reusit sa vad doar un graunte de nisip de pe o plaja.

Din tot sufletul merita traseele montane majore, inclusiv Encumeada pentru cei cu un timp mai bogat ca al meu. Nu e de ratat nicicum Pico Areeiro - Pico Ruivo insa la toate grija foarte mare la cei cu care mergeti. Statistica facuta pe loc, din 10 oameni plecati spre Ruivo cedau nervos si se intorceau 9 dupa primul km parcurs. Daca cineva are o problema la a privi in jos sprijinit de balustrada balconullui etajului 10 il sfatuiesc extrem de insistent sa NU incerce drumurile din munte. Acolo o privire aruncata la intamplare inseamna 1000m de prapastie uneori aproape verticala. E adevarat ca totul arata ca o promenada cu alei pietruite si corzi de protectie, insa nici o poza nu poate reda haurile suieratoare aflate la 30cm distanta de aleea pe care mergi. Foarte curios .... mi s-a parut ca barbatii sunt cei care se inspaimanta cel mai tare. Poate gresesc insa. O eroare foarte mare este iesirea din traseu, se poate muri lesne, foarte multe portiuni sunt acoperite cu grohotis fin de culoare rosie si cand pui piciorul jos parca ai fi pe bile, cred ca e cenusa vulcanica relativ compactata, priza e foarte proasta. Din acelasi motiv mi-am blestemat zilele ca nu mi-am luat bocancii cu profil dur, adidasii mi-au iesit pe nas inclusiv prin levade. Atentie la proviziile de lichid si mancare. Si.... sincer ... nu as urca nici mort pe vreme care presupune risc de descarcare electrica ... stalpii si cablurile de siguranta au multe urme de fulgere, interesant este la primul ''miraduro'' cum spun ei, acolo lemnul din jurul cuielor metalice era ars total in multe locuri, balustradele se balbaiau la liber. Usor si foarte frumos in lumina apusului mi s-a parut drumul intre Achada do Teixeira si Refugiul de la baza lui Pico do Ruivo. Atentie, coborarea din parcare se face pana la ora 21 ca se inchide bariera de la baza muntelui. Iarasi, atentie la traseul rutier, drumul e inchis intre Arco de Sao Jorge si Sao Jorge din cauza unei mari alunecari de teren, cine stie cat o sa dureze repararea, trebuie intrebat.

Plimbarile pe soselele insulei, admirarea locurilor, experimentarea vechilor cai de acces si a drumurilor din vremurile demult apuse este iarasi o estetica in sine. Placerea de a conduce la limita rationalului si de a savura fiecare noua pictura nu mi se pare a avea un echivalent in alta parte a lumii, aici totul e combinat si extrem de bine aromat. Sosele si drumuri bine marcate, excelent intretinute, flori, multe flori si paduri mirositoare, cetoase ori stralucitoare insotesc soferul de-a lungul asfaltului. Multe sunt groaznic de inguste, altele SI inguste SI cu panta extrem de mare, altele prin padure abrupte si pietruite. Nu intelegeam de ce trebuie platita asigurare separata pentru cauciucuri, jante si parbrize. Pai simplu, daca te plimbi pe unde nu trebuie cad pietricele de sus ori daca nu esti atent te trezesti cu cauciucul sfasiat de o roca ascutita proaspat desprinsa din stanca. In partea de nord, atunci cand intra la portiuni cu drum stramt, soferii localnici claxoneaza insistent ca sa nu intre altcineva din fata pana nu ies ei. In multe locuri sunt panouri care avertizeaza ca circuli pe traseele vechi  ''pe propria raspundere'' si normal ca acolo regulile asigurarii nu functioneaza. Harta primita de la Sixt a fost o gluma buna, in plus dinamica modificarii rutelor si a forarii de noi tuneluri e substantiala asa ca cel mai bine e de intrebat locco un taximetrist despre ruta dorita.

Comunitatea umana mi se pare un mister. Sunt absolut toti niste tarani in adevaratul sens al cuvantului, inclusiv cei din Funchal, inclusiv cei care au fost la munca in Anglia. Circumspecti, nu extrem de comunicativi, distanti, saritori la nevoie fara sa le-o ceri, sprijiniti de o banca privind la lume, cu un respect sanatos al banului, tot timpul cu ceva de sapat sau de udat, mosnegi si babe fara dinti in gura si chiorandu-se la lumea care trece pe strada, vesnicii clienti ai bodegilor satesti hilizindu-se la vre-o pitipoanca, centrul morometic de stiri si barfe de la tejgheaua barului, priviri iscoditoare care-ti masoara cei sapte ani de acasa si sonoritatea salutului, plus o alta groaza de imagini scoase tot din Marin Preda. Ma refer la imaginile bune. Curios, am vazut numai doi betivi pe drum. Cei din punctele de tangenta turistica stiu engleza insa cum ai intrat in adevarata comunitate a lor tot filmul turistic se rupe, nu baiguie un cuvant in alta limba decat portugheza, doar unul din 10 reuseste sa priceapa ce vrei si incepe cu un esperanto condimentat cu semne de coduri marinaresti. Dintr-un grup de 8 cheflii de 18-20y doar o fata a putut scoate fraze fluente ... putin a naibii... oricum comparativ cu satele noastre unde daca intrebi in engleza .... ce mai, te descurci totusi cu ai lor .... Au mult respect fata de turistul care plateste si o usoara raceala fata de ala care doar da din gura. Totusi nu sunt deloc dispusi sa faca temenele. Sunt foarte sensibili si zambitori cand vad ca rupi doua-trei cuvinte pe limba lor. Femeile lor sant negre si urate cu draci, barbatii cat de cat tolerabili, batranii mai albi si scosi din pozele noastre cu bunicii de la tara. Ei bine .... comunitatea asta pur rurala a transformat o insula din mijlocul oceanului intr-un parc  uluitor, a construit case amestecate cu o multime de flori, a gaurit muntii ca pe un svaiter, a cladit o infinitate de canale de irigatie cu o munca si un sacrificiu egalat doar de minunatia rezultatului, a marcat strazile asa cum nicicand Bucurestiul nu le va avea, a modelat muntii cu orgoliu de creator. Cum naiba ei pot si noi nu ... nu pricep ... Un chelner situat in zona normala are in mana 500eu lunar si daca are noroc isi dubleaza veniturile cu bacsisul. Somajul e de 15-17% iar in ultimele luni situatia financiara a insulei s-a inrautatit dur. Insa tot au timp sa rada, cu orice ocazie o pun de un chef. Foarte multi din fostii localnici si-au trimis nepotii din nou acasa, nu e nimic anormal sa mananci o carne aromatizata in stil venezuelean ori o budinca chiliana. Insecuritatea i-a facut sa plece inclusiv din Brazilia. Fiecare a adus cu sine o reteta sau un suras nou si e foarte bine asa.

Banii ...... 10 zile din care una jumate pe drum ... zborul facut prin TAP in trei segmente, masina buna fara mofturi pe toata perioada, motorina, cazare, mancare unde cand si cum am vrut, toate-toate adunate pana la ultimul cent inclusiv transport au insemnat 1.180eu/pers. Nu e nici mult nici putin. Dar a fost confortabil si fara vecinatati insuportabile. Am mancat cam pe unde am apucat, o mare varietate de feluri si de stiluri, acelasi fel putea fi facut cu talent sau ca porku' !!! In general se adevereste ca restaurantul bine cotat are si bucatari ok. Exceptia grava o constituie duminica, toti o rasolesc la tigaie, fac de cacao toata arta culinara. Pe creier, ca performante gustativ-estetic-olfactive, mi-au ramas espetada unui tip din munti, pestele cu banana coapta, calmarii de la aperitiv, inghetata de casa si sucurile de maracuja - in special Brisa. Sa nu uit, o inventie remarcabila mi s-a parut painea unsa cu unt amestecat cu usturoi si bagata un pic la cuptor. Supele sunt 2.5eu, aperitivul normal/hq 5/12eu, felul doi normal/hq 8/15eu, desertul norm/hq 1/3eu, sucurile si apele minerale 0.75/2eu, alcool nu stiu ca ma facui frate de cruce cu volanu'. Spre disperearea mea. O masa de trei oameni a costat intre 45 si 85eu, uzual 55eu cu o hrana ultrasuficienta si buna. In nord, unde erau turisti invizibili, preturile erau cam la 2/3 fata de sud. Micul dejun acasa cu diverse luate din supermarket si seara o cina usoara idem, ajungeam cam pe la 10-11 din peregrinari. Mari probleme cu cardurile Visa BCR, nici eu si nici fiul meu nu am putut face nici o plata cu exceptia uneia minuscule. Noroc de inspiratia de a face un copy in bani reali la cheltuielile estimate pe toata perioada, muream de foame altfel si ramaneam fara masina. Carduri diferite din locatii si timpi diferiti, probema a aparut chiar din tara la cumparatul biletelor de avion, nu am putut achizitiona vineri-sambata-duminica ci doar luni seara. Eroarea a fost ca nu le-am dat eject pe loc. Nici de cumparat pe net si nici la magazine/servicii in Elvetia si Portugalia nu au mers. Mai precis nu au mers nicaieri, cu exceptia unui abonament temporar de 4euro pt net in aeroportul din Zurich. In tara am primit de la BCR raspunsuri si afirmatii stil copii de scoala ajutatoare. NU doresc sa le primesc in continuare nici macar pe acest forum.

Levada e o atractie in sine atat prim mentalitatea celor care au conceput-o cat si prin frumusetea si sacrificiul ghicit pe coastele dure ale prapastiilor. Sunt de toate felurile si in toata locurile, unele in zone bucolice iar altele pe marginea prapastiilor. Absolut tot ce am vazut era functional, in unele locuri cu intretinere foarte recenta. Pe portiunea de dupa teava prin care vine apa de la 25 Fontes pana la Rabacal am vazut o groaza de pastravi !!! Peste in levada ... hmmmm ... am facut foto ca nu ma credea nimeni altfel ... Ineditul si frumusetea traseelor cred ca iarasi nu au echivalent, ma uitam seara pe drumurile spre casa cum oameni de toate varstele tot butonau la canalele cu apa.

Nu sunt de acord ca destinatia e una fara ''sun/beach'', chiar deloc ! Ca nu-ti poti expune in voie si spre admiratie silicoanele la un public larg ori ca nu-ti poti asculta maneaua preferata ...... asta e ! Plaje la alegere, de toate tipurile, valuri, stanci, stabilopozi, pescuit in ocean, soare cat cuprinde, surfing, paragliding la buza muntelui, parasailing, jet ski, sailing, ..... etc. Am trei reprosuri : ca nu e prea calda apa, mancarea la terase e cam scumpa si cam pietroasa intrarea in ocean la majoritatea locurilor amenajate. Inca doua observatii, topless nu se face si plaja de nudisti nu am vazut. Cum spuneam, e o insula rurala. Poate ma lumineaza totusi cineva, am vazut la Paul do Mar o lume foarte pestrita si ... atipica ... e ceva ce nu  stiu ?

Mancarea si politia lor merita pomenite, mai intai ca politaii nu au maniere de pradatori la asfalt de tara bananiera cum au la noi, in Congo si in Ghana. Ajuta si supravegheaza. Mancarea e toata curata, fara stricaciuni aruncate in farfuria turistului. Modul de a gati fiintele marii e altul decat la imitatorii nostri, gustul e fin, elaborat, cu atat mai bun cu cat e nota de plata e mai mare. Chiar stiu a practica arta culinara. Carnea e absolut fenomenala, friptura in sange nu are gust de vaca hranita cu untura de peste, nush ce naiba se intampla la noi da toate vacile parca-s pescarusi ori berze. Asta nu inseamna ca nu am luat o teapa cu espetada facuta din carne de taur in calduri ... puah .... ori ca nu am tras pe sub nas calmar cu nisip, se intampla. Nu intotdeauna ce e scump e si bun, exemplu pestele papagal cu legume, 16eu portia. Nu numai ca mi-au dat lacrimile cand am vazut asa un exemplar frumos zacand cu ciocul deschis, dar era naspa la gust, fiertura simpla, livrat intreg si greu de separat carnea putina de piele si oase. O portie foaaaarte primitiva servita in restaurant cu staif. O espetada buna-buna se mananca cu 6.5/8eu si in pretul asta e deseori insotita cu salata si cartofi pai. Mancarea cu rulaj e buna, fiind consumata inclusiv de localnici si are pretul mic. Nu sunt de ocolit budincile si alte dulciuri, multe au un gust excelent si nu costa mult. Enorma teapa se ia cu vinul ’’de Madeira’’ din supermarket, asa o posirca infecta falsificata marlaneste nu mi-am imaginat ca o sa cumpar. Difera total de ceea ce-ti dau sa gusti persoanele avizate. Pentru cine doreste sa cumpere, e bine sa intrebe CE si DE UNDE sa procure marfa buna degustata in prealabil.

Asa … ca o recomandare pentru planuri pentru viitor … nu e destinatie de shopping, de pitipoance, de fente si de cocalari. Muncesti serios ca sa vezi ceva. Daca experimentezi trasee noi e posibil sa nu te mai intorci. Nu e o destinatie ieftina si nici nu te pupa nimeni in fund ca ai venit in vizita sa-i faci PIB.

#57
remg

remg

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 337
  • Înscris: 19.08.2006
Foarte interesant punct de vedere asupra insulei. Madeira este una din destinatiile la care m-am gandit de multe ori insa deocamdata nu s-a finalizat, poate si din lipsa unor date exacte depre cum este acolo. Referitor la drumuri, sincer m-ai cam speriat putin dar nu cred ca poate fi un obstacol major in a renunta la idee. Daca ar fi sa le compari cu Tenerife de exemplu(Masca), sau insulele grecesti ti se par mai grele? O comparatie cu alte drumuri din alte destinatii ar fi binevenita.
Astept, ca si alti utilizatori cred eu, multe fotografii, asta daca ai bineinteles timp.
Multumesc.

#58
danagh

danagh

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 123
  • Înscris: 20.07.2010
Masca e promenada de duminica. Da’ daca un mosnegut englez cu babatia lui conduc fara probleme, nu vad de ce tu nu ai putea. Eu sunt un sofer slab din toate punctele de vedere. Ma ajuta mai mult ratiunea, nu experienta. Daca nu te bagi pe drumurile dintre case nu ai emotii, la fel cu cele turistice consacrate. Daca insa o iei pe drumurile vechi din nord ori pe drumurile secundare e alta treaba, tre’ sa-ti iei masina cat mai mica si cat mai puternica. Deseori cand te apuci de colindat dai de pante abrupte, ai senzatia ca trebuie sa te apleci ca sa le vezi prin parbriz. In plus mai sunt si foarte inguste unele. Manevrez cu creionul pe masa incercand sa apreciez ceva inclinari ... cred ca in jur de 30* ar fi corect pentru unele ... ceea ce este ENORM ... insa nimeni nu te obliga sa si mergi pe ele. Dracia aia de VW m-a ajutat destul de mult, avea un soft interesant la ABS, sesiza inclinatia, cand era cu botu-n sus si trebuia sa pornesti din panta mai mentinea un pic franele blocate ca sa poti tura in voie motorul. In felul asta am avut deseori senzatia ca as calari o racheta la decolare ....  Treaba incurcata apare pe drumul foarte ingust si lung, de pe coastele muntoase, insa si acolo unul da cu spatele pana la primul refugiu  si celalalt merge normal. NU intri pe drum daca vezi pe cineva venind din fata atat timp cat nu ai refugiu apropiat ca sa poti degaja traseul. Toatea astea le spun nu ca sa sperii, sunt insa adeptul invatarii din greselile altora. Repet, pe drumurile consacrate nu ai a te teme de asa ceva. La foto nu am terminat de selectat, o sa incerc sa pun cate ceva insa stau rau tare cu timpul.

#59
flc

flc

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 847
  • Înscris: 18.03.2008

View Postdanagh, on 11th July 2011, 00:59, said:

Probabil ca cel mai frumos la Madeira e felul in care stanca si omul coexista. Simbiotic as putea spune.

.
.
.
.
.
.

Asa … ca o recomandare pentru planuri pentru viitor … nu e destinatie de shopping, de pitipoance, de fente si de cocalari. Muncesti serios ca sa vezi ceva. Daca experimentezi trasee noi e posibil sa nu te mai intorci. Nu e o destinatie ieftina si nici nu te pupa nimeni in fund ca ai venit in vizita sa-i faci PIB.


excelent post , ca viitor turist in madeira apreciez timpul alocat sa scrii asta
numai bine

#60
atupi

atupi

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,583
  • Înscris: 17.08.2007
In sfarsit am decis si noi unde vom sta in Madeira ptr 4 nopti: http://www.booking.c.../escola.en.html
Acum incerc sa-mi dau seama daca e ceva ascuns sau imi scapa mie ref la rezervarile de masini. e siturile specializate englezesti gasesc  preturi de aprox 100lire/5zile ptr o masina micuta noi fiind 2 oameni  pe cand la firmele specializate gen Budget, Avis, Europcar etc preturile sunt mult mai mari.

#61
metalactual

metalactual

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,306
  • Înscris: 17.04.2006
Asa este mai mereu. Site-urile "englezesti" sunt in general revanzatori ( gen booking.com ) si au preturi negociate cu AVIS, HERTZ, etc.
Asa incat inchiriaza prin ei si masina o primesti de la o firma locala, indiferent care o fi ea ( o sa primesti in rezervare toate detaliile ). In general la "cei mari", dai cam 200 eur/5 zile, la "englezi" poti scoate pe la 150 eur cu full insurance - fransiza zero ( mai putin roti, geamuri, betie, etc ). Orice gasesti sub 150 pentru iulie-august este f. bine.

Edited by metalactual, 25 July 2011 - 16:04.


#62
danagh

danagh

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 123
  • Înscris: 20.07.2010

View Postflc, on 15th July 2011, 21:28, said:

excelent post , ca viitor turist in madeira apreciez timpul alocat sa scrii asta
numai bine
multumesc, bafta tie si drumurilor tale
daca ai de gand sa ajungi in madeira cred ca ar fi extraordinar de incercat un 14-18 zile in total cu circuit prin azore.
iese tot bine la pret, SATA are contract de preluare cu TAP, poate scoti convenabil si un transfer inter-azorean
iulie-august ar fi perfect ca temperatura

#63
metalactual

metalactual

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,306
  • Înscris: 17.04.2006

View Postdanagh, on 14th August 2011, 00:52, said:

SATA are contract de preluare cu TAP, poate scoti convenabil si un transfer inter-azorean....

Ai fost si in Azore ?

#64
danagh

danagh

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 123
  • Înscris: 20.07.2010

View Postmetalactual, on 17th August 2011, 08:30, said:

Ai fost si in Azore ?
Nu, din nefericire nu mi-a iesit pasienta. Sper sa ajung vara urmatoare. Stii cum e ...vrabia malai viseaza...

#65
atupi

atupi

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,583
  • Înscris: 17.08.2007
@danagh- te felicit si eu ptr postarea ta plina de detalii. M-am intors si eu din vacanta portugheza si voiam sa spun ca mie nu mi s-a parut deloc scumpa insula daca ai reusit sa ajungi acolo. Hotelul a fost 60 euro **** iar conditiile si serviciile au fost muuult peste asteptari. Masina din pacate a fost una cu motor mic si m-a umplut de draci la ce rampe au acolo insa nici nu am platit mult 160eur/5 zile.
Mi-ar fi placut sa fi avut mai mult timp pentru plimbari montane insa am pris niste zile ploioase/umede si nu am reusit sa parcurgem decat levada 25 fontes si chiar am baut apa din ea in apropiere de izvoare ptr ca pur si simplu nu am luat apa sufi cu noi :)

Noi am fost cu BlueAir pana la Lisabona si mai departe cu EasyJet pana in insula in conditii excelente. Ei au o groaza de zboruri din Uk si Lisabona catre insula.

#66
MATRIXU

MATRIXU

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,930
  • Înscris: 09.10.2003

View Postdanagh, on 18th August 2011, 00:12, said:

Nu, din nefericire nu mi-a iesit pasienta. Sper sa ajung vara urmatoare. Stii cum e ...vrabia malai viseaza...

Eu am fost in Azore in iulie, in Sao Miguel aka Capitala sau Insula Verde! E frumos, relaxant, insa dupa 5 zile deja vazusem si facusem tot, nefiind o insula mare! Plajele cu nisip negru si piscinele naturale sunt atractie maxima!
Legat de avion, am mers cu SATA, Lisabona - Ponta Delgada, si pretul nu a fost mic deloc, vreo 320 EUR de persoana luate biletele cu o luna inainte!
Am vrut sa merg si pe alte insule, insa cel mai ieftin bilet de avion costa 150 EUR de persoana si am zis pas! Mai era varianta vapor insa pierdeam o gramada de timp pe mare si nu era scopul meu!

La cum ai descris Madeira, nu stiu cat te va atrage Sao Miguel :)! Poate doar din punct de vedere oameni care sunt total diferiti de ceea ce ai povestit despre Madeira :)

Edited by MATRIXU, 07 September 2011 - 11:04.


#67
benji81

benji81

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 473
  • Înscris: 07.07.2009

View Postatupi, on 7th September 2011, 11:46, said:

@danagh- te felicit si eu ptr postarea ta plina de detalii. M-am intors si eu din vacanta portugheza si voiam sa spun ca mie nu mi s-a parut deloc scumpa insula daca ai reusit sa ajungi acolo. Hotelul a fost 60 euro **** iar conditiile si serviciile au fost muuult peste asteptari. Masina din pacate a fost una cu motor mic si m-a umplut de draci la ce rampe au acolo insa nici nu am platit mult 160eur/5 zile.
Mi-ar fi placut sa fi avut mai mult timp pentru plimbari montane insa am pris niste zile ploioase/umede si nu am reusit sa parcurgem decat levada 25 fontes si chiar am baut apa din ea in apropiere de izvoare ptr ca pur si simplu nu am luat apa sufi cu noi :)

Noi am fost cu BlueAir pana la Lisabona si mai departe cu EasyJet pana in insula in conditii excelente. Ei au o groaza de zboruri din Uk si Lisabona catre insula.

intr-adevar, preturile in insula sunt relativ mici (mi s-a parut chiar mai ieftin decat in lisabona). frumoasa insula......!!!!!!!!

#68
atupi

atupi

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,583
  • Înscris: 17.08.2007
Lisabona (mai ales Bairro Alto) este clar mai scump decat Madeira sau Algarve. In Algarve la majoritatea teraselor bucataria se inchidea dupa ora 15 si se mai dechidela la 18-19. Am experimentat asta la mai multe taverne.

#69
benji81

benji81

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 473
  • Înscris: 07.07.2009

View Postatupi, on 7th September 2011, 12:23, said:

Lisabona (mai ales Bairro Alto) este clar mai scump decat Madeira sau Algarve. In Algarve la majoritatea teraselor bucataria se inchidea dupa ora 15 si se mai dechidela la 18-19. Am experimentat asta la mai multe taverne.

f tare si berea de altfel :), la ce nume are, romanii ar trebui sa o primeasca moca :)

#70
danagh

danagh

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 123
  • Înscris: 20.07.2010

View PostMATRIXU, on 7th September 2011, 12:03, said:

Eu am fost in Azore in iulie, in Sao Miguel aka Capitala sau Insula Verde! E frumos, relaxant, insa dupa 5 zile deja vazusem si facusem tot, nefiind o insula mare! Plajele cu nisip negru si piscinele naturale sunt atractie maxima!
Legat de avion, am mers cu SATA, Lisabona - Ponta Delgada, si pretul nu a fost mic deloc, vreo 320 EUR de persoana luate biletele cu o luna inainte!
Am vrut sa merg si pe alte insule, insa cel mai ieftin bilet de avion costa 150 EUR de persoana si am zis pas! Mai era varianta vapor insa pierdeam o gramada de timp pe mare si nu era scopul meu!

La cum ai descris Madeira, nu stiu cat te va atrage Sao Miguel :)! Poate doar din punct de vedere oameni care sunt total diferiti de ceea ce ai povestit despre Madeira :)

:) ... gasesc eu un loc in care sa mai capat un nou semn pe corp... Ce temperatura era in iulie ? De pantaloni scurti si in tricou pana seara tarziu ? Si cu vremea ? Senin sau cam acoperit ?
Biletele de avion le cumpar in general cu minimum 4 luni inainte, altfel nu gasesc o fereastra de asa natura incat sa ma incadrez in timpii propusi.
Si oamenii ma fac extrem de curios ... si natura ... si bucataria, in Madeira am consumat ceva produse din Azore, in special carnea provenita de acolo - si untul - mi s-au parut fenomenale. Ma atept ca totul sa fie mult mai spre ''radacini''.

#71
danagh

danagh

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 123
  • Înscris: 20.07.2010

View Postatupi, on 7th September 2011, 11:46, said:

@danagh- te felicit si eu ptr postarea ta plina de detalii. M-am intors si eu din vacanta portugheza si voiam sa spun ca mie nu mi s-a parut deloc scumpa insula daca ai reusit sa ajungi acolo. Hotelul a fost 60 euro **** iar conditiile si serviciile au fost muuult peste asteptari. Masina din pacate a fost una cu motor mic si m-a umplut de draci la ce rampe au acolo insa nici nu am platit mult 160eur/5 zile.
Mi-ar fi placut sa fi avut mai mult timp pentru plimbari montane insa am pris niste zile ploioase/umede si nu am reusit sa parcurgem decat levada 25 fontes si chiar am baut apa din ea in apropiere de izvoare ptr ca pur si simplu nu am luat apa sufi cu noi :)

Noi am fost cu BlueAir pana la Lisabona si mai departe cu EasyJet pana in insula in conditii excelente. Ei au o groaza de zboruri din Uk si Lisabona catre insula.

Pacat ca nu ai avut un timp mai bun. Eu unul m-as intoarce acolo oricand, chiar daca ar fi sa merg taras. Am reusit sa aduc in bagaje ceva plante cu radacina, chiar si eucalipt. Am doi mici, s-au prins, uneori seara ma duc si-i miros. Maaaaaaama !!!!!
Cu preturile ... Calculul l-am facut matematic, comparand fata de tarile arabe si Germania servicii de aceeasi natura si restaurante in aceeasi zona si de acelasi rang cumulat cu preturile mancarii stradale. Pe la nemti in zona istorica mancam la 2/3 de pret fata de Madeira. Am stat de vorba cu multi localnici, inevitabil ajungeam la bani, criza si comparatii fata de Lisabona. Mi-a ramas in minte afirmatia unui proprietar de restaurant, binisor scuturat de valurile vietii, spunea ca Lisabona e mai ieftina si totusi castigul mai substantial ... stau si ma gandesc ca datorita rulajului preturile se balansau convenabil. La fel si castigurile.

#72
MATRIXU

MATRIXU

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,930
  • Înscris: 09.10.2003

View Postdanagh, on 8th September 2011, 22:20, said:

:) ... gasesc eu un loc in care sa mai capat un nou semn pe corp... Ce temperatura era in iulie ? De pantaloni scurti si in tricou pana seara tarziu ? Si cu vremea ? Senin sau cam acoperit ?
Biletele de avion le cumpar in general cu minimum 4 luni inainte, altfel nu gasesc o fereastra de asa natura incat sa ma incadrez in timpii propusi.
Si oamenii ma fac extrem de curios ... si natura ... si bucataria, in Madeira am consumat ceva produse din Azore, in special carnea provenita de acolo - si untul - mi s-au parut fenomenale. Ma atept ca totul sa fie mult mai spre ''radacini''.
22-25 de grade insa cu destul de multi nori dar nu deranjant. Cand aparea insa soarele ardea rau de tot! Neaparat sa iei masina cel putin 2 zile as zice, acum depinde si ce fel de turist esti daca te uiti la fiecare piatra sau nu :)
Poti merge seara linistit la tricou si pantaloni scurti, dar si aici depinde de sensibilitatea fiecaruia.
Bucataria nu m a dat pe spate, comparat cu Lisabona, porto si pe unde am mai fost in portugalia insa branza de azore e fenomenala! Mai au ceva natii de pesti care se gasesc doar pe acolo insa nu i am incercat !
Fructe de mare destul de slab comparat cu portugalia, insa o caracatita tot o gasesti sau un crevete congelat :)

Anunturi

Chirurgia endoscopică a hipofizei Chirurgia endoscopică a hipofizei

"Standardul de aur" în chirurgia hipofizară îl reprezintă endoscopia transnazală transsfenoidală.

Echipa NeuroHope este antrenată în unul din cele mai mari centre de chirurgie a hipofizei din Europa, Spitalul Foch din Paris, centrul în care a fost introdus pentru prima dată endoscopul în chirurgia transnazală a hipofizei, de către neurochirurgul francez Guiot. Pe lângă tumorile cu origine hipofizară, prin tehnicile endoscopice transnazale pot fi abordate numeroase alte patologii neurochirurgicale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate