Chirurgia spinală minim invazivă
Chirurgia spinală minim invazivă oferă pacienților oportunitatea unui tratament eficient, permițându-le o recuperare ultra rapidă și nu în ultimul rând minimizând leziunile induse chirurgical. Echipa noastră utilizează un spectru larg de tehnici minim invazive, din care enumerăm câteva: endoscopia cu variantele ei (transnazală, transtoracică, transmusculară, etc), microscopul operator, abordurile trans tubulare și nu în ultimul rând infiltrațiile la toate nivelurile coloanei vertebrale. www.neurohope.ro |
Termen de valabilitate
Last Updated: Dec 02 2009 17:25, Started by
jay333
, Nov 10 2009 17:09
·
0
#1
Posted 10 November 2009 - 17:09
Facem de mancare. Uneori facem mai multa decat ne trebuie la o masa, intentionat sau nu, si surplusul il bagam la frigider. Cat timp putem pastra mancarea respectiva in frigider fara a-si altera proprietatile, calitatile sau chiar a-ti provoca probleme medicale?
Cate zile pot pastra la frigider maioneza? E facuta din 1 galbenus fiert, 2 crude, ulei de floarea soarelui, sare, lamaie si mustar. Este intr-o cutie de plastic cu capac, inchidere destul de buna. |
#2
Posted 10 November 2009 - 17:49
maioneza nu se pastreaza, oricat te-ai ruga! are ou, se altereaza repede. la fel si mustchdei-ul (sau cum se scrie... pasta aia de usturoi pentru friptura) intr-o zi, sau mai putin e incomestibila!
unele se pot pastra, altele nu. de exemplu, eu sunt singurul din casa care pot manca iute. si cand fac Kare Rice fac in portie normala...imi ajunge 3 luni! dar, sta in pungi la congelator... |
#3
Posted 10 November 2009 - 17:53
jay333, on 10th November 2009, 17:09, said: Facem de mancare. Uneori facem mai multa decat ne trebuie la o masa, intentionat sau nu, si surplusul il bagam la frigider. Cat timp putem pastra mancarea respectiva in frigider fara a-si altera proprietatile, calitatile sau chiar a-ti provoca probleme medicale? Cate zile pot pastra la frigider maioneza? E facuta din 1 galbenus fiert, 2 crude, ulei de floarea soarelui, sare, lamaie si mustar. Este intr-o cutie de plastic cu capac, inchidere destul de buna. Depinde foarte mult de temperatura din frigider. In mod normal, temperatura de refrigerare (la care se pastreaza alimentele in frigider) este cuprinsa intre +1 si +4 grade Celsius. Sub aceasta nu mai avem refrigerare ci congelare iar peste nu mai avem nimic. Daca temperatura in frigider este intre aceste limite, alimentele se pot pastra cateva zile, in functie de perisabilitatea acestora. Un peste negatit nu va tine mai mult de 2 zile dar o supa bine fiarta si racita fortat poate sa tina si o saptamana. In cazul specific al maionezei preparate de tine, acidul citric este un conservant destul de eficace, combinat cu temperatura scazuta poate sa duca la un termen de pastrare de cca 3-4 zile. Oricum a nu se consuma produse alimentare cu proprietati organoleptice modificate (aspect, gust miros) chiar daca au stat in frigider. |
#4
Posted 10 November 2009 - 18:14
pasta de usturoi se inverzeste! si, nu e buna deloc pentru stomac & ficat.
dar vezi, si cu fiertul asta prea bine..eu nu suport sa am legumele desfigurate in farfurie... le vreau cat mai naturale. maioneza posibil sa reziste 2-3 zile datorita acidului citric, dar nu-i garantat! |
#5
Posted 11 November 2009 - 11:07
Bun, 2-3 zile la maioneza. Normal ca nu voi manca ceva ce prezinta modificari de aspect, miros si/sau gust.
|
#6
Posted 11 November 2009 - 15:44
Acas' la mine rareori se mananca o mancare mai departe de a doua zi dupa ce a fost gatita. A treia sau maximum a patra zi se "expediaza" la vecina, care are catei la curte.
|
#7
Posted 11 November 2009 - 16:11
lex404, on 10th November 2009, 18:14, said: pasta de usturoi se inverzeste! si, nu e buna deloc pentru stomac & ficat. dar vezi, si cu fiertul asta prea bine..eu nu suport sa am legumele desfigurate in farfurie... le vreau cat mai naturale. maioneza posibil sa reziste 2-3 zile datorita acidului citric, dar nu-i garantat! pasta de usturoi se inverzeste doar aia din usturoi chinezesc. ai din usturoi romanesc se altereaza dupa o zi de stat in frigider, dar nu se inverzeste. aia din usturoii chinezesc se inverzeste dupa cateva ore. |
#8
Posted 11 November 2009 - 16:20
Eu gatesc in fiecare zi pt ca nu-mi place mancarea care a stat in frigider (incerc sa gatesc exact cat ar manca 2 persoane). Rareori las ceva de pe o zi pe alta dar daca prinde mai mult de 1-2 zile ajunge la gunoi. Poate e extrem dar asa m-am obisnuit.
Exceptie fac ciorbele si mancarurile mai migaloase (gen sarmalute) pe care le tin si 3-4 zile. Nu ca ar contine altceva decat restul pe care le arunc mai repede dar daca as sti ca fac doar pt 1 masa nu m-as apuca in veci de ele. Si uneori mi-e pofta. ^_^ |
#9
Posted 11 November 2009 - 16:36
Dev, on 11th November 2009, 16:20, said: Eu gatesc in fiecare zi pt ca nu-mi place mancarea care a stat in frigider (incerc sa gatesc exact cat ar manca 2 persoane). Rareori las ceva de pe o zi pe alta dar daca prinde mai mult de 1-2 zile ajunge la gunoi. Poate e extrem dar asa m-am obisnuit. Exceptie fac ciorbele si mancarurile mai migaloase (gen sarmalute) pe care le tin si 3-4 zile. Nu ca ar contine altceva decat restul pe care le arunc mai repede dar daca as sti ca fac doar pt 1 masa nu m-as apuca in veci de ele. Si uneori mi-e pofta. ^_^ |
#10
Posted 11 November 2009 - 16:43
O musaca o faceti pentru a o manca toata in aceeasi zi? Care-i termenul ei?
|
|
#11
Posted 11 November 2009 - 16:46
2-3 zile, ca-i migaloasa. Asta daca mai ajunge pana a treia zi :)
|
#12
Posted 11 November 2009 - 16:52
ciorbele le tin 3-4-5 zile (in general gatesc o oala mare si fac jumi-juma cu tata, in 3-4-5 zile se termina si la noi si la tata)
mancaricile rar raman pentru a doua zi, gatesc mai putin cat sa mancam in ziua aia. gatesc mult la cuptor (peste/pui cu legume, sufleuri de legume) si la gratar si in general fac pentru masa respectiva. sarmale face soacra-mea si daca face multe bag la congelator. maioneza nu fac decat din oua fierte si aceasta maioneza tine si o sapt.la frigider. as gati sa tin la frigider si mai multe zile, dar in general smecherii pe care ii detin nu mananca aceeasi mancare de mai multe ori...vor noutati mereu... |
#13
Posted 11 November 2009 - 16:56
anknic, on 11th November 2009, 16:52, said: sarmale face soacra-mea si daca face multe bag la congelator. |
#14
Posted 11 November 2009 - 16:59
soacra-mea face sarmale doar din carne proaspata tocata pe loc (stiu asta pt ca eu nu mananc sarmale decat din carnea pe care i-o duc eu si eu cumpar carnea si mi-o toaca pe loc la magazin si asta doar pentru a pune mai multa vita si mai putin porc si foarte putina grasime).
oricum...de carne tocata congelata n-am auzit pana acum...in general nu prea cumpar carne congelata (exceptie fac jumatatile posterioare de pui din care iau cate un bax o data-le fac la rotisor) LE: sarmale din pui mai facem cand cumpar carne proaspata tocata de pui (se gaseste in selgros, dar nu mereu) sau cumparam piept de pui proaspat si-l dam prin masina de tocat carne, mai facem din curcan, dar curcan doar cumparat proaspat ca aia mari si congelati din magazine nu prea imi inspira incredere (si piept de curcan proaspat gasesc rar prin magazine). Edited by anknic, 11 November 2009 - 17:04. |
#15
Posted 02 December 2009 - 16:32
Am auzit doua metode de pastrare a mancarii gatite/ciorbei pentru mai multe zile de la oameni ce nu au timp sa gateasca des.Una ar fi:pus in pungi si congelat,alta:fierberea timp de 10-15 min.la vreo 3 zile dupa ce a fost gatita.Astept pareri,intrucat pare mai eficient decat gatitul des,pentru cei mai putin pretentiosi+ocupati.
|
|
#16
Posted 02 December 2009 - 16:49
99ton, on 2nd December 2009, 15:32, said: Am auzit doua metode de pastrare a mancarii gatite/ciorbei pentru mai multe zile de la oameni ce nu au timp sa gateasca des. 1. Una ar fi:pus in pungi si congelat, 2. alta:fierberea timp de 10-15 min.la vreo 3 zile dupa ce a fost gatita.Astept pareri,intrucat pare mai eficient decat gatitul des,pentru cei mai putin pretentiosi+ocupati. 1. stiu oameni care fac mancare pentru o luna si o congeleaza; eu n-as suporta da' cred ca e ok 2. asa facea bunica la tara pe vremuri -_- |
#17
Posted 02 December 2009 - 17:25
99ton, on 2nd December 2009, 16:32, said: Am auzit doua metode de pastrare a mancarii gatite/ciorbei pentru mai multe zile de la oameni ce nu au timp sa gateasca des.Una ar fi:pus in pungi si congelat,alta:fierberea timp de 10-15 min.la vreo 3 zile dupa ce a fost gatita.Astept pareri,intrucat pare mai eficient decat gatitul des,pentru cei mai putin pretentiosi+ocupati. mda, si eu stiu oameni care congeleaza in caserole ciorba si mancarica. o cunostinta chiar face intr-o zi mancare cat pt 2 sapt (2-3-4 feluri de ciorba si cateva feluri de mancare) si le pune in caserole la congelator, caserole cat sa decongeleze o data pentru o masa. mi-a zis ca ii e foarte comod, plus ca asa alterneaza mancarea (in fiecare zi are alt fel de mancare) si nu gateste decat o zi intreaga pentru 2 sapt. cred ca e ok si dpdv igienic si dpdv al diversitatii mancarii si as incerca si eu, da' n-am loc in congelator pentru atata mancare (eu congelez multe legume proaspete toamna si deabia primavara e mai gol congelatorul). si chestia cu fiertul am mai auzit-o (prin fierbere se omoara orice fel de bacterii ar incepe sa salasuiasca prin mancare), doar ca totusi in 2-3 zile nu are cum sa se altereze mancarea daca o tii la frigider... |
Anunturi
▶ 0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users