Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Achiziționare tuner TV !

Din ce este facuta terasa asta?

Cum accesez site-ul CNAS ?

Algoritm simplu de calculare al u...
 Bitdefender Total Security ș...

casa verde 2024

Intrerupator cu N - doza doar cu ...

Incalzire casa fara gaz/lemne
 Incalzire in pardoseala etapizata

Suprataxa card energie?!

Cum era nivelul de trai cam din a...

probleme cu ochelarii
 Impozite pe proprietati de anul v...

teava rezistenta panou apa calda

Acces in Curte din Drum National

Sub mobila de bucatarie si sub fr...
 

Scleroza Multipla

- - - - -
  • Please log in to reply
120 replies to this topic

#1
need_alex

need_alex

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 639
  • Înscris: 03.04.2007
Sotia mea a fost diagnosticata cu Screloza Multipla. "Tratamentul" clasic este cel cu beta interferon, in cazul ei i-a fost prescris Avonex, problema noastra este daca sa-l luam sau nu? Pt ca se cunosc diferite si diverse cazuri de reactii adverse destul de grave.  O alta problema este ca acest betaferon nu vindeca boala ci doar o incetineste sau in foarte rare cazuri sau nici unul o stopeaza.
In prezent urmeaza un tratament cu venin de albine si cu produse apicole si nu numai.

Astept pareri si sfaturi cu privire la betainterferonul Avonex.

Va multumesc!

Edited by need_alex, 20 October 2009 - 09:49.


#2
romananca

romananca

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 6
  • Înscris: 29.08.2009
Am 41 de ani si de 1 an si jumatate diagnosticata cu scleroza multipla, in prezent pe tratament cu Betaferon. Sfatul meu este ca sotia ta sa accepte tratamentul cu betaferon, singura metoda recunoscuta ca modalitate de incetinire a bolii.  Nu trebuie ratata sansa de a intra intr-un  programul national de tratament. De la medicul fitoterapeut stiu ca betaferonul nu este compatibil cu veninul de albine, pentru ca ambele sunt imunomodelatoare. La mine efectele adverse au fost minime.Monitorizarea bolnavilor inscrisi in program se face semestrial, si daca exista reactii adverse grave medicul neurolog este cel care decide intreruperea tratamentului.
Va doresc multa sanatate,

#3
corinadaniela

corinadaniela

    Guru Member

  • Grup: Moderators
  • Posts: 11,495
  • Înscris: 05.06.2009
buna,

imi pare rau pentru ce i se intampla sotiei tale...
sunteti siguri ca este SM ? intreb asta deoarece foarte multi sunt diagnosticati eronat cu aceasta afectiune, dar de fapt sunt bolnavi in urma muscaturii de capusa (boala Lyme, borelioza).
iata un citat :

"Boala este extrem de parsiva. Persoana in cauza poate functiona perfect normal zeci de ani, pana cand la un moment dat in urma unui soc sau pe fondul unui sistem imunitar slabit se poate declansa ! Imita perfect Sleroza Multipla in Placi, Parkinsonul, Altzeimer, Reumatism , Arterosleroza si alte boli extrem de grave. De aceea este foarte greu de diagnosticat iar pacientul este trimis la 'n' specialitati pana cand ori acesta cedeaza nervos cazand in depresii ori renunta pur si simplu abandonandu-se bolii.

Simptomele acestei boli se caracterizeaza prin faptul ca fac foarte mult rau insa nu pot fi definite exact (tocmai de aceea toti pacientii trec la un moment dat prin psihiatrie, medicii considerand ca sunt dureri inchipuite...)

Nu spun acum ca toti cei care au ameteli sau dureri de cap au Lyme. Spun doar ca atunci cand luati in considerare sa faceti investigatii sa vedeti ce se intampla cu voi, aveti in vedere si aceasta boala foarte raspandita insa putin cunoscuta si mai mult chiar - negata de majoritatea medicilor din Romania si nu numai.

'Principiul' pe care functioneaza boala este urmatorul - suprima treptat oxigenul din organism, in lipsa acestuia organele incep sa se imbolnaveasca, apar ameteli, dureri (cauzate de toxinele eliberate in limfa) etc si apoi invaliditatea, pacientul depanzand total de ajutorul celor din jur pentru cele mai elementare miscari si nevoi.

Imi asum cele scrise si va scriu in cunostinta de cauza, mama fiind foarte bolnava de 3-4 ani ( acum 59 ani).
In 2004 am inceput cu urologul, reumatologul, neurologul, ginecologul, psihiatrul, psihologul, infectiologul, etc...le-am pierdut numarul si sirul...toti au fost profesori, conferentiari, sefi de clinici si toate cele la un loc.

Mama, o persoana extrem de activa toata viata, in urma cu 3/4 ani a inceput sa acuze ameteli tot mai puternice, senzatii ca-i fuge pamantul de sub picioare, dezechilibru, se lovea de obiecte in casa apoi a ajuns sa si cada, vedere dubla, dureri de ceafa puternice, slabiciune foarte mare in picioare (semipareza), tulburari de vorbire, de scriere, de judecata - practic tot organismul este redus treptat la invaliditate. Toate astea apar treptat, pe nesimtite, mai intai asa usurele ca intensitate si apoi tot mai des si mai intens, pana se ajunge ca senzatiile sa fie permanente.

In decembrie 2006 am primit diagnosticul de Sleroza Multipla si am fost trimise acasa cu niste vitamine de luat si cu perspectiva tintuirii la pat...
M-am agatat de ideea ca daca la RMN nu s-a confirmat SM (3 RMN-uri facut cu rezultat ok ) inseamna ca nu este Sleroza si punct ! Diagnosticul a fost dat pe baza complexului de simptome si nu pe baza RMN-urilor.
Faptul ca nu iti amintesti de muscatura de capusa care provoaca aceasta boala este irelevant , numai 10% din pacienti mai stiu de muscatura ( mama nu o tine minte ).
Am sa scurtez povestea si am sa spun ca am luat legatura cu un medic din Budapesta, am mers acolo cu sange pentru diagnosticare, a iesit pozitiv si am pornit tratamentul...asta ar fi alta poveste...
Am vrut sa zic si povestea noastra pentru a da mai multa credibilitate semnalului meu de alarma.

Atentie la capuse, atentie la Borelioza, atentie la Lyme !
Puteti sa va salvati, faceti testul ! "

#4
need_alex

need_alex

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 639
  • Înscris: 03.04.2007
Pt. romanca
merci de raspuns!
Problema este ca si medicul fitoterapeut i-a recomandat sa nu urmeze tratamentul cu betaferon. Tocmai pt efectele adverse pe care le are nu neaparat imediat ci si pe termen lung.

Dvs. cu ce betaferon face-ti tratament si de cand?

 corinadaniela, on 20th October 2009, 12:06, said:

buna,

imi pare rau pentru ce i se intampla sotiei tale...
sunteti siguri ca este SM ? intreb asta deoarece foarte multi sunt diagnosticati eronat cu aceasta afectiune, dar de fapt sunt bolnavi in urma muscaturii de capusa (boala Lyme, borelioza).

RMN-ul a confirmat ca este SM si in plus am facut si testul pr Borelia, care a iesit negativ.

Pt. boala Lyme ce test se face?

Multumesc de raspuns!

Edited by need_alex, 20 October 2009 - 11:14.


#5
corinadaniela

corinadaniela

    Guru Member

  • Grup: Moderators
  • Posts: 11,495
  • Înscris: 05.06.2009
din cate am inteles, borelioza si boala lyme sunt acelasi lucru...dar poate nu am inteles eu corect, poate exista cineva care cunoaste mai multe detalii

daca moderatorii permit, pe forumul desprecopii.com, la "clinica virtuala" exista topicuri dedicate acestui subiect, cu informatii detaliate privind medici, analize, tratamente, etc. am inteles ca s-a format si un grup de suport, al bolnavilor sau al celor care au in familie bolnavi.

cred ca si aici, pe softpedia s-a mai discutat despre "boala muscaturii de capusa". se pare ca in romania boala nu este suficient cunoscuta, investigata, de aceea majoritatea bolnavilor apeleaza la clinica din budapesta. voi unde ati facut testul pentru borelia ?

multa sanatate sotiei tale !

#6
need_alex

need_alex

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 639
  • Înscris: 03.04.2007
Da ai dreptate, boala lyme si borelioza sunt acelasi lucru, am aflat intre timp.
Noi am facut testul la Institutul Cantacuzino din Bucuresti si a iesit negativ, deci nu vad cum ar putea sa aiba asta.

#7
romananca

romananca

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 6
  • Înscris: 29.08.2009
Substanta se numeste interferon iar medicamentele  sunt Betaferon, Avonex, Rebif, etc. Eu fac Betaferon din iunie anul trecut, adica aproape imediat dupa diagnosticare (aprilie 2008). Problema este ca tratamentul este de lunga durata, ani de zile. Bola Lyme sau borelioza este acelasi lucru. Am facut si eu testul care a iesit negativ. Laboatoarele Siveco fac testul complet (igg, igp, iga).

#8
HBOT

HBOT

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 206
  • Înscris: 11.08.2009
@ need_alex

faptul ca serologia la Cantacuzino a iesit negativa nu zice nimic despre borrelioza! Acest test evidentieaza anticorpii antiborrelie si nu intotdeauna iese si pozitiv. Uneori pacientii sint seronegativi si totusi au borrelioza, alteori insa aceste teste nu functioneaza. Nu rareori pacienti seronegativi la un institut sint gasiti pozitivi la altul. Personal daca rezultatul testului nu vine in aceeasi zi nu il iau in considerare, mai ales in cazul unei simptomatici sugestive prezente si repet testul la alt institut. Daca un test este pozitiv este destul de sigura boala (in cazul prezentei simptomaticii) daca este negativ, boala este totusi posibila. Uneori testul se pozitiveaza dupa inceperea antibioterapie. Cea mai buna experienta o am cu parazitologia din Fundeni (DR. Gogoasa), majoritatea pacientilor suspicionati primindu-si confirmarea si desigur cu Dr. Bozsik din Budapesta, care poate da un diagnostic exact, direct, prin microscopie in cimp intunecat si in plus poate identifica si specia prezenta.

Borrelioza este asa cum ati spune o infectie, dar aceasta infectie nu este aceeasi la toti. Pe linga faptul ca exista mai multe tipuri distincte de Borrelii, de regula se asociaza si cu alte coinfectii. Este greu de spus ce este mai rau afzeli sau burgdorferii, dar uni le au pe amindoua iar altii sint afectati de garinii sau de alte specii mai rare. Un alt exemplu il constituie Babesia (cu multe subspecii), care deseori se asociaza cu Borrelia si lista este lunga. Borrelioza inseamna muscatura de capusa, iar capusa poate trai mult: de exemplu azi este in Hamburg si se infesteaza cu o serie de bacterii prezente in sobolanii din nordul Europei pe care ii paraziteaza, apoi se suie pe o rata care vine in delta si poate lua de acolo si o filarie de exemplu dupa care din maidanez in maidanez ajunge la primavara exact pe iarba unde faceti gratarul, iar un picior gol in iarba este o atractie irezistibila pentro ori ce capusa. Deci cam tot ce au avut sobolanii, mistretii, caprioarele, vulpile si alte oratanii parazitate, daca va musca aceasta capusa le puteti lua, printre care si borrelioza. Si de aceea Lyme se numeste boala cu o mie de fete, deoarece fiecare reactioneaza altfel la cocteilul parazitar inoculat de capusa la muscatura si deseori avem combinatii luate cite n-ori dintre toate aceste monocelulare. Daca aveti borrelioza si vreti sa stiti mai multe cel mai bine este sa intrebati un veterinar cam de ce sufera ciini din orasul dumneavoastra. Veterenarii au teste de unica folosinta pentru filarii, anaplasme, ehrlichii si borrelii. Pentru borrelia la ciini testul este specific pentru burgdorferii si din acest motiv nu prea iese (pe la noi mai des se intilneste afzeli si garinii), dar celelalte ies toate. Testul fiind cu antigene de capra merge si la oameni, dar oficial este produs exclusiv pentru uz veterinar. Acum sa nu credeti ca toti vederinarii stiu despre ce este vorba, dar cei mai luminati stiu! Am pomenit de filaria si partea interesanta a lucrurilor o constituie ca Institutele din Romania care ar trebui sa traga un semnal de alarma DORM: in delta veterinarii se confrunta cu o problema: din ce in ce mai multi ciini cu filarii iar de la ciini la om pasul este mic, iar capusa si mai mica!

Si inca ceva foarte important: nu maidanezii au vre-o vina in borrelioza, ei saracii sint o gazda intermediara ca si noi, desigur ca ajuta la perpetuarea infectiei, la fel ca si orice alt animal dar problema o constituie incalzirea globala si perpetuarea capusilor, viata lor din ce in ce mai lunga. Daca aveti un ciine sau o pisica sinteti chiar mai protejat deoarece aceste animale de companie fiind mai calde atrag capusele din iarba si riscul sa se suie pe stapin este mai mic, dar mersul descult prin iarba, in parcuri, paduri, gradini sau pescuitul in pielea goala constituie un risc deosebit de crescut pentru a va intilni cu o capusa, iar in acest caz sansa de nu face borrelioza este mai mica decit de a o face.

In MS, SLA primul lucru, poate cel mai important, este excluderea neuroboreliozei (Boala Lyme). Si in Lyme apar zonele de demielinizare, asemanator SM. Desigur ca personal nu stiu ce este mai bine neuroborrelioza sau SM, dar sint doua boli cu o simptomatica aproape identica dar cu un tratament complet diferit, insa asi putea spune asemanator de dificil.

A doua problema a neuroborreliozei o constituie faptul ca simptomatica in acest caz tine de neurologie, dar tratamentul boli de infectioase si de cele mai multe ori neurologul este depasit de aceasta situatie, asta ca sa ramanem prietenosi si colegiali.

Oricum ORICE PARALIZIE PROGRESIVA trebuie sa ne duca cu gindul in primul rind la NEUROBORRELIOZA dupa care la alte cauze posibile, iar daca am face un screening la toate cefaleele, sindroamele vertiginoase, durerilor musculare, oboselii cronice si pe cei suspicionati cu boli autoimune am gasi la borrelioze si micoplasmoze de n-am mai stii ce sa facem cu ei.

Cu stima,
Dr. Ion

#9
need_alex

need_alex

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 639
  • Înscris: 03.04.2007
Pt. Dr. Ion

In primul rand va multumesc pentru raspuns.
In al doilea rand as vrea sa va intreb, Borelioza cum s-ar manifesta in decursul a trei ani?, caci practic problemele au inceput acum 3 ani, iar diagnosticul de SM a fost pus acum 1 an, tocmai dupa ce rezultatul pt Borelia a iesit negativ. Adica ar putea avea borelia si totusi in 3 ani sa nu se agraveze situatia, dar nici sa nu se imbunatateasca?

Va multumesc anticipat!

#10
HBOT

HBOT

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 206
  • Înscris: 11.08.2009
Borrelioza este o infectie care poate evolua sau nu, poate avea accese sau nu. Unii pacienti poarta borreliile o viata fara simptome, altii paralizeaza in decurs de un an. Totul depind, cred, de tipul borreliei si de coinfectii. Spun cred deorece eu nu sint infectionist si nici de diagnostic nu ma ocup. Ca medic de medicina hiperbara ma ocup de o metoda terapeutica care are efecte bactericide si astfel vin deseori in contact cu borrelioza, sau alte infectii, dar tangential. Eu trebuie sa stiu cum imi dozez eu terapia sa omor bacteriile fara a produce soc anafilactic.

Din cite stiu, afzeli ar da leziuni de demielinizare, garinii paralizii iar burgdorferii sensu stricto tulburari psihice. Dar si aici exista o multime de controverse! Important este numai sa excludeti posibilitatea unei borrelioze, iar un test negativ nu exclude acest lucru. Aceste teste nu sint atit de sensibile pe cit cred unii si nu cred ca ati facut un Western-Blot desfasurat. Pe ELISA, daca testul nu se face in ziua recoltarii (adica daca rezultatul va vine dupa o luna de zile) deseori iese negativ, chiar daca colcaie in singe de borrelii. Daca vreti certitudine de 100% atunci exista microscopie in cimp intunecat (Budapesta-Dr. Boszic). De exemplu personal am avut o pacienta care a intrat in terapia cu o micoplasmoza, care avea testul de IgG si IgM la borrelie negativ (facut la Dr. Gogoasa), desi dupa simptomatica parea mai mult sa tina de borrelioza decit de micoplasmoza (fibromialgie) si dupa vre-o 2-3 saptamani de HBOT si cam tot atitea reactii Herxheimer, la refacerea testului au aparut si IgM antiborrelie. Deci acesti anticorpi fie ca nu apar tot timpul, fie ca nu reusesc sa fie tot timpul identificati, oricum sint doar un indiciu ca aveti boala cind apar, dar nu si un indiciu ca nu o aveti cind nu apar. Oricum la Fundeni testele se fac in ziua recoltarii ceea ce mie personal imi da macar o senzatie de siguranta, mai ales ca majoritatea pacientilor suspicionati de mine au fost confirmati pozitiv, dar nu toti si unii chiar aveau borrelioza. Desigur ca in Budapesta se face un examen diferentiat pe specii si pot fi identificate si alte coinfectii, respectiv evidentiate borreliile, dar este mai anevoios fata de Fundeni, scump si nu la indemana oricui, din pacate.

Asta NU inseamna ca d-voastra aveti borrelioza, poate n-aveti, dar poate aveti, oricum sint doua boli (SM si neuroborrelioza) care se aseamana, deseori greu de diferentiat clinic, insa cu o evolutie diferita, si ar fi destul de important pentru terapiile ulteriore sa excludeti posibilitatea unei neuroborrelioze.

Evolutia borreliozei tine strict de imunitatea fiecarui pacient, atita vreme cit aceasta este buna, evolutia este modesta (adica nu se manifesta), dar ori de cite ori bolnavul este supus unui stres major, borrelioza evolueaza, de regula. De aceea este clinic greu de diferentiat aceasta de SM unde de asemenea evolutia nu este predictibila. Ceea ce am abservat este rectia la doxiciclina/minociclina si anume dozele mici pot imbunatatii simptomatica pacientilor cu borrelioza, fara ai vindeca iar dozele mari ii poate vindeca dar si inrautatii simptomatica, probabil prin eliberare de toxine bacteriene si vasculita. Important este sa nu va vina ideea de a experimenta singuri cu antibiotic deorece una din marile probleme ale tratamentului borreliozei o constituie Reactia Jarisch-Herxheimer, un fel de soc anafilactic produs de distrugerile bacteriene si eliberarea de toxine, situatie in care daca nu esti pe faza, ca medic, se poate incheia rapid cazul, iar pacienti cu borrelioza care mor subit nu sint putini! Dar iarasi nu toti reactioneaza la fel deoarece nu toti au aceeasi specie de borrelie si aceeasi coinfectie. Ginditi-va ca incriminate sint peste 30 de specii de bacterii si protozoare (nici macar nu stim care sint toate si nici nu exista chituri de diagnostic pentru toate), combinate cite 2 sau cite 3 sau cite 4 sau cite 5, sau chiar si mai multe, asta fac mii de combinatii, asa ca nu-i un pacient la fel ca celalalt, mai ales daca tinem cont si de imunitatea fiecaruia si de faptul ca la unul se asociaza o serie de boli, la altul nu. Cheia, cred, ca este vasculita: adica cazurile grave, mortale de Lyme, pe vasculita evolueaza sau se diferentiaza de cazurile benigne. Oricum nu este o infectie placuta sau usor de tratat, din contra.

Borrelia este o microbacterie, adica foarte mica si poate fi prezenta in cantitate mare in singe sau intracelular, dind o infectie diseminata, de cele mai multe ori insa asimptomatica.
Diacnosticul rapid si antibioterapia sustinuta, de lunga durata, in doze mari poate duce la ameliorari, dar uneori leziunile provocate pot fi atit de mari incit pacientii cu neuroborrelioza numai cu greu recupereaza.

Cu stima,
Dr. Ion

Edited by HBOT, 28 January 2010 - 21:16.


#11
need_alex

need_alex

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 639
  • Înscris: 03.04.2007
La Fundeni ce test anume sa fac, iar la Dr, Bozsik la Budapesta, cum pot ajunge, cum il pot gasii? Si daca stiti, cam cat costa analiza in sine, se poate trimite doar sange, fara pacient, cum este mai indicat?
Acum chiar ca m-ati pus pe ganduri.

#12
HBOT

HBOT

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 206
  • Înscris: 11.08.2009
La Fundeni la parazitologie, cred, la Dr. Gogoasa. Acolo stiu ei singuri ce-i de facut. Sau la Dr. Tatiana Rosca, neurooftalmolog la spitalul Pantelimon. Amindoi sint medici care lucreaza la stat si sint usor de gasit, Dr. Rosca poate pe baza fundului de ochi sa constate daca este vorba sau nu de un proces infectios si va poate da o trimitere catre Dr. Gogoasa. Oricum stiu ce este borrelioza. Dar cred ca merge si fara trimitere.

Dr. Boszik ii gasiti datele de contact daca dati un google cu lyme si numele lui. Ca si costuri n-am idee dar analiza in Ungaria este pe la 100 de euro (Western-Blot) si cam tot atit microscopia, drumul si cazarea sint mai scumpe. Se poate trimite si singele dar necesita conditii speciale de transport si costa mai mult ca trambalarea la Budapesta.

Eu recomand intii vizita la Pantelimon sau Fundeni si daca cei de acolo gasesc ceva, atunci si drumul spre Budapesta pentru certitudine. Mai stiu de Sinevo Bucuresti care face Western-Blot desfasurat in Germania dar inca n-am datele de contact ale lor. De indata ce aflu mai mult voi posta.

Pe ginduri nu trebuie sa cadeti d-voastra ci medicii care va trateaza, nu neaparat pentru a vedea daca aveti borrelioza ci in primul rind pentru a o exclude cu certitudine.

#13
need_alex

need_alex

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 639
  • Înscris: 03.04.2007
Si daca medicul de la Fundeni imi da rezultatul negativ, ce ar trebuii sa fac? Sa ma incred in acest rezultat?

Si Synevo, cum face WB desfasurat in Germania? Iti trimite rezultatul acolo, sau cum? Ca i-am gasit eu in Bucuresti. Si aceasi intrebare, daca rezultatul e negativ, sa ma incred in el?

Va multumesc frumos pentru raspunsuri.

Edited by need_alex, 01 February 2010 - 09:49.


#14
HBOT

HBOT

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 206
  • Înscris: 11.08.2009
Din cite am inteles, de la o pacienta care este si medic, sinevo in grozovici recolteaza la prinz si in aceeasi zi trimite pe avion in Germania.

Fundeniul este cel mai ieftin, urmat de sinevo si de Budapesta. Daca toate aceastea ies negative, este posibil sa nu aveti borrelioza, daca un singur test iese pozitiv este improbabil sa nu aveti borrelioza. In cazul Fundeni am avut o singura pacienta care a iesit negativ la borrelioza, dar pozitiv la micoplasmoza si numai dupa antibiotic si HBO s-a pozitivat testul, dar de regula, ca screening, rezultatele de la Fundeni sint OK. Sinevo permite o diferentiere intre tipurile de borrelioza, iar Dr. Boszik permite si diagnosticarea Babesie, altfel destul de dificil. Desigur ca toate aceste coinfectii au o importanta deosebita pentru alegerea schemelor de antibiotic, adica pentru asocierea antibioticelor.
Personal cred ca daca Fundenii si Sinevo dau un rezultat negativ probabilitatea unei borrelioze este mica. De cind practic in Romania (de paste anul trecut) mi s-au adresat o serie de pacienti cu SM pentru tratament HBO, dar intimplarea face ca nici macar unul dintra acestia sa fi avut SM, adica diagnosticul de SM a fost infirmat de cel de neuroborrelioza. Desigur vorbim numai de citeva zeci de cazuri, adica NEREPREZENTATIV pentru Romania si cu siguranta ca nu toate SM sint neuroborrelioza, dar multe borrelioze sint diagnosticate si tratate gresit ca fiind SM, sau cefalee sau sindroame vertiginoase sau chiar ca reumatism. Acest lucru insa poate constitui un semnal de alarma, mai ales pentru neurologii romani, care, dupa parerea mea, mult prea usor pun diagnosticul de SM, fara macar sa ia in calcul si aceasta posibilitate , cel putin la fel de fregventa, daca nu chiar mult mai fregventa. Mai ales daca tinem cont de faptul ca multe dintre medicamentele folosite in SM sint STRICT contraindicate in neuroborrelioza sau chiar pot agrava masiv evolutia infectiei.

SM este o entitate patologica distincta, care insa necesita INTOTDEAUNA diagnostic diferentiat cu borrelioza, pentru excluderea acesteia. Orice reactie Herxheimer, chiar si simpla stare de rau cu frison si dureri musculare, la un antibiotic necesita diagnostic diferentiat cu borrelioza, la fel ca si ORI CE muscatura de capusa identificata, cu sau fara eritrem.

Borelioaza este o boala complicata si nimeni nu prea vrea sa-si bata capul cu ea deoarece este o infectie extrem de greu de tratat. Cel putin la SM lucrurile sint simple: este incurabila, dar la borrelioza lucrurile sint mult mai complicate iar tratamentul datorita reactiilor herxhaimer (soc anafilactic) un cosmar, uneori ca medic nici nu stii ce e mai bine! Deseori pe parcursul tratamentului avem de-a face cu 2-3 sau chiar mai multe socuri anafilactice de luptat, deci chiar daca s-ar confirma aceasta borrelioza nu este un motiv de bucurie. Borrelioza ingite enorm de multe resurse si deseori tratamentul nu poate fi dus pina la capat, dar cel putin teoretic macar se poate trata.

Cu stima,
Dr. Ion

#15
need_alex

need_alex

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 639
  • Înscris: 03.04.2007
Ok! Va multumesc frumos!
Am sa merg sa fac analizele, atat la Fundeni cat si la Synevo, si am sa postez aici rezultatele.

#16
HBOT

HBOT

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 206
  • Înscris: 11.08.2009
Am facut si eu rost de datele de la sinevo:
Grozovici nr. 6
02413162160
La laborator va puteti adresa Dr. Iana Irina, iar la Fundeni la Parazitologie ma gindesc ca nu este greu de dat de Dr. Gogoasa (daca tot va duceti acolo sa va faca si IgM si la clamidii si micoplasme), la fel ca si la Sf. Pantelimon de Dr. Rosca (neurochirurgie).
Cu stima,

#17
derman

derman

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 117
  • Înscris: 28.06.2009
Toti bolnavii de scleroza multipla ar trebui sa citeasca linkul de mai jos.
http://csvi-ms.net/e...tiple-sclerosis

scleroza multipla e cauzata de venele congestionate in zona gatului. venele astea trebuie descongestionate.
link pt o pacienta din slovacia care a fost vindecata de scleroza multipla prin operatie in polonia.
http://www.thisisms....orderasc-0.html
operatia a costat 2100 - 2300 euro in polonia.

Edited by derman, 06 February 2010 - 21:10.


#18
need_alex

need_alex

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 639
  • Înscris: 03.04.2007
Eu inteleg din link-ul dat de tine, ca nu s-a videcat de SM, ci doar a avut anumite imbunatatiri in starea generala, i-au disparut vateva simptome, dar care se pare ca revin inapoi.

Oricum foarte interesant acel Forum.

Multumesc!

Anunturi

Second Opinion Second Opinion

Folosind serviciul second opinion ne puteți trimite RMN-uri, CT -uri, angiografii, fișiere .pdf, documente medicale.

Astfel vă vom putea da o opinie neurochirurgicală, fără ca aceasta să poată înlocui un consult de specialitate. Răspunsurile vor fi date prin e-mail în cel mai scurt timp posibil (de obicei în mai putin de 24 de ore, dar nu mai mult de 48 de ore). Second opinion – Neurohope este un serviciu gratuit.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate