Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Presbiopia - la 43 ani ?

Termen transcriere autovehicul

Cazare Timisoara pe 4-5 zile

Primele zile ale internetului per...
 Ditra 25

Casti USB-C ptr A-54

Aplicatie medicala / asistent med...

De ce vor atația politicieni...
 ERR_ADDRESS_UNREACHABLE

Legea 18/1968 Se mai aplica?

Digi conectare 2 routere prin fir

Succesiune notar versus instanta ...
 Montaj aer conditionat in balcon ...

Cont curent mulți valuta far...

Sugestii plan casa

Experiente cu firme care cumpara ...
 

Am deschis o crama!

- - - - -
  • Please log in to reply
257 replies to this topic

#19
Mtz

Mtz

    Retired member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 16,545
  • Înscris: 01.12.2002

 turkkkkku, on 8th October 2009, 11:02, said:

ar fi o idee sa vorbesti sa distribui la niste restaurante etc...
Nu te baga. 99% sunt tepari.

Cu controalele si spagile va trebui sa te obisnuiesti. Opreste-ti profitul pe o luna pentru amenzi+spagi.

enjoy,
Mtz

#20
kos_funny

kos_funny

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,185
  • Înscris: 11.07.2007

 TLGTLC, on 5th October 2009, 10:56, said:

Afacerea mea care debutase foarte bine sufera! Cauza? Hiperproductia de anul acesta. Si multa si de buna calitate. Acum toti vand vin. Preturile au scazut mult si planurile s-au schimbat. Trebuie sa supravietuiesc! Toti ma incurajeaza, dar concluzia e una singura. Afacerea nu e mare fas daca doar vinzi in magazin. Devine rentabila daca ai comenzi, distribui cantitati mari. Altfel poti doar sa-ti asiguri un salariu si cam atat! Treaba cu vinurile merge foarte bine lipita de alta afacere. Sau sa ai mai multe magazine de vinuri plasate prin cartiere. Ma gandesc foarte serios sa mai deschid o crama.
Nu ceda! Criza asta impinge oamenii si mai tare catre alcool. Rezervele proprii se vor epuiza repede.
Tu sa fii corect , comunicativ, sa aduci marfa buna si vei ramane pe piata. Chiar daca vei fi tentat sa faci cate o mantocarie stapaneste-te. Daca vinzi si in recipientele tale ai grija sa aiba cantitatea corecta. Nu vreau sa iti spun aici ce a patit un mare "comerciant" din Big , care vindea in bidoane de 5 litri care aveau 4.5. A avut ghinionul sa cumpere un politist vinul de nunta de la el!

#21
TLGTLC

TLGTLC

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,700
  • Înscris: 27.06.2007

 mirceaor, on 15th October 2009, 20:51, said:

Salutare!
Te rog, da-ne si unele detalii generale, cum ar fi capitalul de start-up, durata intocmirii documentatiei necesare deschdierii afacerii, intervalul de timp estimat amortizarii investitiei initiale, samd. Generalitati de astea, care sa ne deschida/mareasca si noua apetitul pt afaceri  :D
Capitalul a fost de vreo 10000 Ron. In asta au intrat infiintare firma, amenajare spatiu, chirie in avans. 10% din firma este detinut de producatorul care ma aprovizioneaza. E foarte important sa ai calitate si fluenta in aprovizionare.

 Mtz, on 15th October 2009, 21:08, said:

Nu te baga. 99% sunt tepari.

Cu controalele si spagile va trebui sa te obisnuiesti. Opreste-ti profitul pe o luna pentru amenzi+spagi.

enjoy,
Mtz
Ai dreptate! Restaurantele vor sa ia vinul cu 3 lei si-l vand cu 15. In privinta spagilor traim in Romania! Ei te imping la ilegalitati. Nu te ajuta nimeni, nu-i pasa nimanui, doar sa te jupoaie!

 kos_funny, on 17th October 2009, 00:06, said:

Nu ceda! Criza asta impinge oamenii si mai tare catre alcool. Rezervele proprii se vor epuiza repede.
Tu sa fii corect , comunicativ, sa aduci marfa buna si vei ramane pe piata. Chiar daca vei fi tentat sa faci cate o mantocarie stapaneste-te. Daca vinzi si in recipientele tale ai grija sa aiba cantitatea corecta. Nu vreau sa iti spun aici ce a patit un mare "comerciant" din Big , care vindea in bidoane de 5 litri care aveau 4.5. A avut ghinionul sa cumpere un politist vinul de nunta de la el!
In primul rand cred ca ma incadrez la categoria magazin de vinuri! Am peste 60 de sortimente luate de la producatori. Vorbesc de sticle, pet-uri, bag-in-box. Daca te uiti la preturile pe care le practic iti vine sa zici ca glumesc. Esentialul e ca ce am eu nu mai vinde nimeni la mine in oras. Vrac am 4 sortimente 2 albe, 2 rosii. Calitate de exceptie. Clientii chiar imi sunt fideli. Am satisfactia ca sunt multumiti de ce le ofer.
Am inceput cu distributia, merge mai greoi pentru ca am produse  noi pe piata de la mine in oras. Pot oferi o alternativa la Babanu de exemplu la jumatate de pret si calitate peste el. Ca sa imi vand produsele am recurs la stategia urmatoare: deschizi sticla, gusti si daca nu iti place nu cumperi. Dupa cativa clienti nu a mai fost nevoie.
Acum sunt luni de sacrificiu: caut sa imi promovez produsele, sa ma fac cunoscut si apoi sa merg cu motoarele turate cand va veni sezonul( isi vor termina ei vinul) :D. Am clienti care trec si ma saluta, si imi spun ca ma vor vizita dupa ce vor da gata propriul butoi!
Cam asta e! va mai tin la curent.

#22
kos_funny

kos_funny

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,185
  • Înscris: 11.07.2007
Incearca sa vinzi si tarie (tuica, palinca) asa cum te impinge statul sa o faci! Esti baiat istet si o sa te descurci!  :D

#23
TLGTLC

TLGTLC

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,700
  • Înscris: 27.06.2007
Iau in calcul si asa ceva! Dar nu stiu nimic despre legislatia in domeniu.
De la vama am luat autorizatia de vanzare en-gros doar pentru vin.
Ar mai fi o problema, nu stiu producator de tuica si palinca care mi-ar aduce marfa la magazin. Eu nu am decat masina personala. Va veni si masina de marfa dar imi trebuie bani si magazinul de vinuri inca nu produce suficienti. Adica inca mai bag bani de acasa.
Mai dati-mi sugestii, ce sa fac sa mearga, pentru ca am facut cam tot ce m-am priceput! Reclama in ziar, pliante, afise lipite, dus oferte prin magazine. Poate ma ajutati cu vreo idee sa o pun in practica. Repet, produsele pe care le vand sunt de foarte buna calitate, preturile sunt rezonabile si ofer discounturi. Am organizat si degustari-toti au plecat cu impresii foarte bune. Dar inca nu vand suficient!

#24
reovel

reovel

    Doesn't she look darling?!

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,757
  • Înscris: 17.01.2009
Ai putea incerca sa lipesti pe stalpi reclame cu crama ta, sau sa imparti fluturasi. Asa ai mai aduna cativa clienti.
Cauta pe net si uite-te de ''logan van'' ca vand nemtii multe si ieftine. 3000E parca am vazut. Si nici taxa de prima inmatriculare la ea nu-ti da mari batai de cap

#25
dany_ell78

dany_ell78

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1
  • Înscris: 20.10.2009

 TLGTLC, on 18th October 2009, 19:30, said:

Capitalul a fost de vreo 10000 Ron. In asta au intrat infiintare firma, amenajare spatiu, chirie in avans. 10% din firma este detinut de producatorul care ma aprovizioneaza. E foarte important sa ai calitate si fluenta in aprovizionare.


Ai dreptate! Restaurantele vor sa ia vinul cu 3 lei si-l vand cu 15. In privinta spagilor traim in Romania! Ei te imping la ilegalitati. Nu te ajuta nimeni, nu-i pasa nimanui, doar sa te jupoaie!


In primul rand cred ca ma incadrez la categoria magazin de vinuri! Am peste 60 de sortimente luate de la producatori. Vorbesc de sticle, pet-uri, bag-in-box. Daca te uiti la preturile pe care le practic iti vine sa zici ca glumesc. Esentialul e ca ce am eu nu mai vinde nimeni la mine in oras. Vrac am 4 sortimente 2 albe, 2 rosii. Calitate de exceptie. Clientii chiar imi sunt fideli. Am satisfactia ca sunt multumiti de ce le ofer.
Am inceput cu distributia, merge mai greoi pentru ca am produse  noi pe piata de la mine in oras. Pot oferi o alternativa la Babanu de exemplu la jumatate de pret si calitate peste el. Ca sa imi vand produsele am recurs la stategia urmatoare: deschizi sticla, gusti si daca nu iti place nu cumperi. Dupa cativa clienti nu a mai fost nevoie.
Acum sunt luni de sacrificiu: caut sa imi promovez produsele, sa ma fac cunoscut si apoi sa merg cu motoarele turate cand va veni sezonul( isi vor termina ei vinul) :D. Am clienti care trec si ma saluta, si imi spun ca ma vor vizita dupa ce vor da gata propriul butoi!
Cam asta e! va mai tin la curent.


care e vanzarea medie zilnica in bani. la ce suma s-a plafonat? initial erai in crestere. unde s-a oprit?

#26
TLGTLC

TLGTLC

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,700
  • Înscris: 27.06.2007

 dany_ell78, on 20th October 2009, 19:35, said:

care e vanzarea medie zilnica in bani. la ce suma s-a plafonat? initial erai in crestere. unde s-a oprit?
Luni, marti pana in 200 lei, miercuri, joi 200 si un pic, vineri sambata duminica, 300 si ceva. Mai dau la firme cam de 1000 - 2000 lei saptamanal. Dar vand la firme cu discount si nu se intelege mare lucru. Am dat pet-uri multe la tara! Acolo merge binisor si comerciantii sunt seriosi. Sloganul meu a fost: nici nu va puteti da seama ce vin bun se poate afla intr-o porcarie de pet! Peturile sunt ordinare ca aspect dar vinul e foarte bun. Acum cateva zile mi-a venit un avocat de seama din oras care a comandat un Bax de pet-uri cu vin rosu! Mare mi-a fost mirarea cand mi-a declarat ca a devenit fan al acelui vin! Secretul: in pet se afla babeasca neagra autentica!
Maine am o comanda ferma de 100 de litri! Discountul e atat de mare ca nu ma bucur! Dar trebuie facut macar rulaj si de bani si in butoaie!

#27
kos_funny

kos_funny

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,185
  • Înscris: 11.07.2007
Deschide un topic si la "nunti si botezuri"! Poate se leaga ceva.

#28
bertone

bertone

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 277
  • Înscris: 22.01.2007

 TLGTLC, on 20th October 2009, 22:33, said:

Luni, marti pana in 200 lei, miercuri, joi 200 si un pic, vineri sambata duminica, 300 si ceva. Mai dau la firme cam de 1000 - 2000 lei saptamanal. Dar vand la firme cu discount si nu se intelege mare lucru. Am dat pet-uri multe la tara! Acolo merge binisor si comerciantii sunt seriosi. Sloganul meu a fost: nici nu va puteti da seama ce vin bun se poate afla intr-o porcarie de pet! Peturile sunt ordinare ca aspect dar vinul e foarte bun. Acum cateva zile mi-a venit un avocat de seama din oras care a comandat un Bax de pet-uri cu vin rosu! Mare mi-a fost mirarea cand mi-a declarat ca a devenit fan al acelui vin! Secretul: in pet se afla babeasca neagra autentica!
Maine am o comanda ferma de 100 de litri! Discountul e atat de mare ca nu ma bucur! Dar trebuie facut macar rulaj si de bani si in butoaie!

spune-mi te rog , in ce judet ai afacerea ? sau in ce oras , asta daca poti spune . iti zic si eu dupa , ce am vrut de ce ma intereseaza chestia asta

#29
cspot

cspot

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 12,855
  • Înscris: 22.07.2004
Insista mult pe produse ambalate la PET. Multi nu vor sa li se serveasca direct din butoi.
   Atentie mare la prezentarea produselor. Afiseaza clar si deslusit preturile la diverse dozaje avand grija sa faci un rabat corespunzator la cantitate.  Personal as incerca sa ambalez atat la sticle de 1l cat si la sticle de 5L.
   Incearca sa folosesti etichete. Nu trebuie sa fie etichete profesionale ci mai degraba unele banale unde sa specifici exact cine a ambalat produsul, cand , ce soi de vin este in interior , regiunea de provenienta.
  Adauga 1-2 vinuri foarte scumpe pe lista. Nu vrei sa creada lumea ca vinzi vin ieftin si ca atare sa te evite.
  Alunga boschetarii de pe langa magazin. Daca ai 1-3 clienti care servesc in apropierea magazinului lumea o sa te evite.

Vinul si lumina nu se potrivesc , dar ... Evita sa ai un magazin intunecat. Nu expune vinul la lumina. Vinul care sta la soare se degradeaza . Foloseste inainte de vanzare cutii de carton .
    Atentie cum expui marfa , pentru ca trebuie sa ai una doua monstre la vedere. Evita praful si murdaria. Butoaiele mucegaite sau inegrite de vreme , vin scurs pe jos sunt inevitabile intr-o crama, dar e foarte bine sa nu ai asa ceva.

#30
TLGTLC

TLGTLC

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,700
  • Înscris: 27.06.2007
Multumesc pentru sfaturi! Nu ambalez eu vinul, imi vine gata ambalat. Magazinul meu e o bijuterie, butoaie noi, goblen-uri, bibelouri si tablouri cu specific, mobila din lemn natur, colt de degustare etc. etc.

#31
Header

Header

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,505
  • Înscris: 13.09.2009

 TLGTLC, on 5th September 2009, 19:27, said:

Am deschis o crama intr-un cartier de mana a 3-a pe data de 1 septembrie. Vand vin vrac, la pet si sticle, bag in box, spumant etc. Preturile sunt bune, produsele sunt de calitate foarte buna! Adaosul comercial il tin undeva la 40% si preturile tot mici sunt.
Pe 1 sept in prima zi am avut 250 lei incasari, a doua zi 275, a treia zi 300, a patra 480, a 5-a nu am inchis inca dar deja am depasit incasarile zilei 4. Cam cat credeti ca ar fi randamentul maxim al unui astfel de magazin? Mentionez ca nu am avut vanzari en-gros dar se prefigureaza. Dati-mi sfaturi incotro s-o apuc cu aceasta afacere? Stau in dubii; distributie sau un lant de vinarii?
Distributie,merge si-n vreme de razboi,asta si painea.
Si la distractii si la vreme tulbure  pahare tot se vor inchina.  :cheers:

Mtz ti-a sugerat ceva,ia aminte si ce spune.

Edited by Header, 21 October 2009 - 11:31.


#32
Jo_Klaus

Jo_Klaus

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 33
  • Înscris: 09.09.2009

 TLGTLC, on 21st October 2009, 11:17, said:

Multumesc pentru sfaturi! Nu ambalez eu vinul, imi vine gata ambalat. Magazinul meu e o bijuterie, butoaie noi, goblen-uri, bibelouri si tablouri cu specific, mobila din lemn natur, colt de degustare etc. etc.


Salut si bafta pentru curajul dovedit sa pornesti o asemenea afacere. Nu stiu cum o sa-ti mearga in continuare insa daca ai pornit bine, am inteles ca tinta ta este sa ai o crama care sa-ti aduca un profit prin care sa-ti asigure traiul astazi si sa-ti asigure si viitorul - si asta nu numai al tau, dar si pe al familiei tale.

Pentru ca ai dat cateva raspunsuri care mi-au atras atentia, am ajuns in situatia sa-ti scriu cateva randuri pentru a incerca sa-ti fiu de ajutor cu cateva idei, daca nu cumva le cunosti si singur si nu le-ai pus deja in aplicare.

Daca stii sa pornesti, cu o afacere clara si cautata pe piata poti sa realizezi acest scop de a-ti asigura viitorul. Insa indiferent de afacere trebuie sa-tii pui niste bareme-conditii clare de atitudine de afacerist inca din start. Totul trebuie sa inceapa cu niste intrebari la care sa cauti sa dai raspunsuri fara a lasa loc la interpretari. Cand raspunsurile te multumesc, totul este OK!

Intrebarile ar fi:

1. Cat vrei-poti sa investesti in total pana afacerea va ajunge sa se "porteze" singura si sa scoata o rentabilitate de minimum 10-25%?
    (sub aceasta rentabilitate nu merita sa faci afaceri caci la sume mici de investitii si realizarile sant foate mici si nu te pot tine la suprafata ..!)

2. Care este timpul-data limita ... de "point of no return" ...  fixa stabilita anterior de tine si "daruit" afacerii, data la atingerea careia sa
    stii ca afacerea ta ori va merge mai departe cu profit, ori va trebui sa o abandonezi ... luand in calcul fara probleme pierderile suferite
    pana atunci, insa ingradindu-le totusi ca sa nu ajungi sa faci si mai multe pierderi decat ai dorit la inceput cand ai pornit afacerea ..!?

3. Care este suma de bani lunara (salariul tau personal), care trebuie sa fie atinsa prin vanzari pentru a putesa privi cu incredere viitorul
    tau, al afacerii si al familiei tale ? ( calculat separat de profitul intreprinderii-Cramei)

4. Care este suma de bani lunari (salariul personalului ajutator), pe care o vei considera ca trebuie sa fie atinsa si ea din vanzari ?

5. Nu uita ca-ti trebuie tinuta si o contabilitate fara cusur, caci altfel vei avea probleme serioase cu Fiscul si mai ales cu functionarii lui ..!?

6. Calculeaza si amortizarea costului masinii pe care doresti s-o cumperi ca sa poti face livrarea produselor oferite?

Daca ne gandim la rece si pragmatic, ai nevoie de cel putin 2 salariati inafara ta(in total 3)! Asta reiese din conjunctuara situatiei tale actuale, din necesitatea de expansiune si de prospectare a pietei pentru a castiga mai multi clienti. Sant activitati paralele care necesita mai multi salariati.

Pentru ca sa faci livrare, va trebui sa te ocupi personal in prima faza (pentru a-ti convinge clientii ca discuta direct cu seful - asta aduce mari avantaje psihologice ).

In timpul cat tu esti pe drum, trebuie sa ai in Crama, la vanzare, pe cineva de incredere( ca sa nu te fure prin a vande in buzunarul propriu si nici sa nu-ti sperie clientii cu o comportare neadecvata in relatiile sale cu clientii si prin lipsa profesionalismului de care are nevoie un vanzator de vinuri ..!

Va mai trebui sa mai ai pe cineva care sa ajute cu cel putin jumatate de norma la toate muncile necesare intr-o institutie de servicii, intretinere, curatenie, ordine, imbuteliere, inlocuirea personalului bolnav sau in concediu( nu inchizi localul daca tu trebuie sa fii pe drum la clienti si vanzatorul se afla in concediu de odihna, medical sau indisponibil din motive independente), etc.

Asa ca acuma trebuie sa te gandesti, care ar fi un salariu care sa multumeasca niste salariati demni sa te reprezinte cand lipsesti tu, salariu care sa nu-i faca sa plece la concurenta la cea mai mica ocazie .. deci sa nu ai o permanenta fluctuatie in randul personalului.

Dupa propria mea presupunere, as spune ca numai ca salariu, ar trebui sa aduca vanzarile cel putin 10.000 RON / Luna ( brut ca net sa ramana cam 6.000 RON - 3.500 RON pentru tine, 1.700 RON pt. salariatul cu vanzarile si 800 RON pt. salariatul cu jumatate de norma.
Daca ti se par sume mari pentru salariati, trebuie sa nu uiti ca este o bransa unde se poate fura prin "adaugare " de apa la vin si astfel nu numai ca ai sa incasezi mai putini bani, insa ca ai sa-ti pierzi si clientii prin "indoirea" calitatii vinului vandut... multumirea salariatului printr-un salariu bun este de fapt lucrul de baza in aceasta bransa( nu este o garantie de succes insa scade simtitor riscul de a pierde clienti ).

La cei 10.000 RON pune si Chiria Cramei, Intretinerea, Benzina, pretul de amortizare al masinii, asugurarea masinii, asigurarea cramei, Impozitul masinii si sa nu uiti si sumele de care vei avea nevoie si pe care nu le vei putea trece pe facturi ... sa zicem .. "darurile"-"obolurile" catre "milogii bugetari", de care nu vei scapa oricat ai dori tu.

Sa zicem ca suma pentru o masina de mana a doua de aprox. 10.000 Euro, pe care va trebui s-o schimbi la 5 ani, cu asigurare si impozit, ar reprezenta cam 200 Euro / luna. Cu reparatii, revizii, benzina, cauciucuri, ulei, piese uzabile etc., mai pune inca 200 Euro / luna.

Cu neprevazut( accident, boala ..etc ), trebuie adaugat in total cam 5.000 RON / luna .

Deci, in concluzie finala, Crama va trebui ca in afara rentabilitatii de dezvoltare( Profit minim de 15-25.000 Euro/an), din vanzarea vinurilor ar trebui sa "rezolve" si cheltuielile salariilor, al unei masini, costuri fixe
=> aprox. 15.000 RON / luna = 180.000 RON / an = 42.857 Euro /an

Totalul veniturilor ( calculate doar asa la repezeala, dupa cum ai vazut ) = Profit mediu + Costuri Salarii + Fixe + Masina + etc.  
=> Total = 20.000 Euro + 42.857 Euro = 62.857 Euro.

O suma foarte mandra, nu-i asa?

Si acuma vin intrebarile care stau la baza existentialitatii tale si pentru care m-am pus pe scris acest mesaj .... !?


1. Cat vin trebuie sa vinzi pentru a scoate din castigul vanzarii lui suma de 62.857 Euro?

2. Poti sa vinzi asa de mult vin pe an ?

3. Ai atatia clienti sa poti plasa cateva sute de tone de vin pe an pentru a putea castiga suma necesara sa-ti asiguri existenta ta si a familiei?

4. Exista atatia clienti in zona Cramei ca sa poti vinde atata vin cat este necesar sa-ti poti asigura viitorul?

5. In afara vecinatatii amplasamentului Cramei, mai ai posibilitate de extindere in zona din imediata apropiere ..!?

6. Ai reusit sa-ti faci un contract de distribuitor de zona? Cum poti evita o posibila concurenta direct din partea producatorului sau a altui distribuitor care lucreaza cu acelasi prodcator ?


Deci, doar daca ai posibilitatea sa vinzi sute de tone anual ai posibilitatea sa te "ridici" mai mult. Pentru asta insa trebuie sa mai investesti si in alte doomenii si nu numai intr-o masina.

Trebuie sa-ti faci o pagina web cu prezentarea tuturor produselor din portfoliu si cu vanzare directa - livrare la domiciliul clientului Trebuie sa imbuteliezi vinul bun la sticle personalizate care sa te defineasca si sa te diferentieze fata de ceilalti vanzatori-distribuitori.
Eu de exemplu, nu sufar sa beau alcolul(vin, bere, tuica) din sticle PET. In occident nu exista asa ceva(cu exceptia berii de vara) si asta din foarte bune motive. PET-ul nu este indicat sa se tina alcol in el. Pe deasupra ma da si o
imagine "boschetareasca" bauturii.
Asa ca eu as imbutelia vinul doar la sticle de 0,75 L(consum privat) si de 2L(restaurante-baruri) si la damigene de peste 5L(la cererea clientului).
Si toate acestea ar avea etichetele mele.
Eu gandesc in felul urmator. Daca-mi cumpar vin pentru acasa mi-l cumpar in damigeana si-l beau in cateva saptamani sau la ocazii de grup .. gratar, meciuri, intalniri cu prietenii la o ocazie prieteneasca(carti, sah, table etc).

Pentru ocazii "intre 4 ochi" sau la sarbatori speciale ... la o nunta, la botez, sau la o sarbatoare in familie nu pun in nici un caz un PET pe masa, ci sticle frumoase cu un vin bun care sa placa si la gust dar si vizual celor pe care-i servesc cu vinul meu, vin care nu se  gaseste pe orice raft din Auchan, Carrefour sau Co ci doar la distribuitorul meu de la coltul strazii .... adica la tine !!
Asa ca PETuri as folosi numai pentru cei ce-m cer asta in mod explicit. Pentru toti ceilalti mi-as face o marca a mea(eticheta), pe care de comun acord cu producatorul as pune-o la vanzare si ar fi numai a mea. Cine va dori sa cumpere acele vinuri ... le-ar gasi numai la mine in sticle ieftine dar frumoase si de efect( ori mai subtiri, ori mai lungi .. in orice caz, un pic diferite de cele obisnuite ). Iar pentru asta as cere mai multi bani. Altfel nu voi munci decat pentru luna in curs insa in nici un caz si pentru un viitor caci nu ar ajunge.


In ce oras ti-ai deschis Crama?
Faci vanzare si la masa sau ai voie numai sa vinzi vinul inbuteliat pentru acasa?
Poti vinde si alte produse din Crama ta penntru a rotunji venitul?


Astept cu interes raspunsul tau .. !
JK

#33
bertone

bertone

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 277
  • Înscris: 22.01.2007
Vai deci m-ai terminat cu postul tau JK ! Esti constient banuiesc ,  ca la 62.000 de euro / an profit , multe din micile magazine ar disparea
Acuma el nu are voie sa imbutelieze din cate stiu , la modul la care te referi tu . El are voie sa puna vinul vracd in recipiente ! Atata tot , nu imbuteliat . Cat despre etichete in calitate de distribuitor posibilitatile is cam limitate .
Restaurantele , in majoritatea lor , nu cauta produse de calitate . Prima categorie care se respecta si care-s foarte putine cumpara vin la sticle de 0,5 si 1 litru . A doua categorie prefera vrac si le trantesc clientilor o carafa in fata cu denumirea de vinul casei .
Nu conteaza atat de mult calitatea .

#34
rexkroki

rexkroki

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,191
  • Înscris: 24.11.2006
cele 62.000 euro erau venituri nu profit...

#35
Jo_Klaus

Jo_Klaus

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 33
  • Înscris: 09.09.2009

@bertone

dupa cum a recunoscut si rexkroki, era vorba de venit. Si pornind de la premiza ca TLGTLC doreste sa-si faca un viitor din aceasta afacere am derulat cateva ganduri vizand punctul acesta de vedere.
Micii vanzatori de vinuri care vand orice doar pentru ca este ieftin(inclusiv restaurantele care pun "vinul casei" fara un gust deosebit si fara eticheta pe masa), se descalifica singure in timp.
Iar restaurantele cu asemenea vinuri fara identitate vor avea mai mult de suferit. Vor pierde clienti ceea ce este fatal pentru restaurante deoarece ar trebui sa vada in fiecare client, o reclama mobila a propriului restaurant. Chiar daca au o mancare foarte buna, cei ce beau cu placere un vin bun la masa se vor "transfera" in timp la alte restaurante care-si vor "transparentiza" toate alimentele ... inclusiv vinurile.
Oricine doreste sa stie ce mananca si ce bea. Iar cu invitatii se vor duce acolo unde se serveste si un vin "bun" dar cu identitate. Epoca de inchiderea ochilor si de acceptare a "prelucrarii" vinurilor cu surogate o sa dispara. Toti vor deveni constienti ca pentru preturi destul de omenesti se poate bea si un vin personalizat si nu trebuie baut numai "un vin de casa" no name. Daca stai si te gandesti bine, un vin "no name" nu inseamna altceva decat ... "bea si nu te interesa ce bei ... daca vei avea probleme este numai problema ta si nu raspunderea mea !!"
Este adevarat ca asta nu va veni peste noapte. Dar va veni sigur. Vanzatorii de vinuri care vor face miscarea asta in timp si cu incetul vor avea numai de castigat.
Tocmai pentru ca toti vand "Vinuri de Casa" nu trebuie sa o faci si tu pentru ca atunci nu mai este nici o oportunitate si nici un produs de nisa daca majoritatea deja vinde "vin de casa".
Cine-si personalizeaza "Vinul lui de Casa" cu un nume( de comun acord cu producatorul), are numai de castigat. Implicit si producatorul. Este parerea mea.

JK

Edited by Jo_Klaus, 22 October 2009 - 11:31.


#36
bertone

bertone

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 277
  • Înscris: 22.01.2007
Uite iti dau exemplu de doua carciumi la care stiu de unde provine vinul casei si e de kko :

Vila Bran , Cheile Gradistei

Sunt restaurante profitabile zic eu . M-am lasat demult de ideea de a mai oferi produse de calitate carnatilor . Prefer sa mi le desfac singur , app de discutia de fata

Anunturi

Bun venit pe Forumul Softpedia!

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate