Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Se poate recupera numar de telefo...

Upgrade de la MacBook Pro M1 cu 8...

Ce tip de monitor am nevoie pt of...

Resoftare camera supraveghere
 Cu ce va aparati de cainii agresi...

Nu imi platiti coletul cu cardul ...

Exista vreun plan de terorizare p...

Schimbare adresa DNS IPv4 pe rout...
 Recomandare Barebone

Monede JO 2024

Suprasolicitare sistem electric

CIV auto import
 Mutare in MOZAMBIC - pareri, expe...

Scoatere antifurt airtag de pe ha...

Magnet in loc de clește pent...

Cumparat/Locuit in apartament si ...
 

Idee Afacere cu Fonduri Europeene

- - - - -
  • Please log in to reply
31 replies to this topic

#1
grimlord

grimlord

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 158
  • Înscris: 10.03.2009
Buna tuturor.
Ma numesc Marius, am 21 de ani sunt student si vreau sa va cer niste sfaturi, informatii cu privire la accesarea unor fonduri europene.
Sa va explic, in mare, cum sta treaba.

Sunt din Resita, dar am o casa intr-un sat Valisoara, la ~12 km de Caransebes (Caras-Severin). Am sa atasez o poza din Google Earth pt. o descriere mai complexa a locatiei.

[ http://img29.imageshack.us/img29/2447/caransebesvalisoara.th.png - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]

Dupa cum vedeti in poza, atat Caransebes-ul cat si Valisoara sunt situate pe drumul european E70, un drum foarte circulat, ceea ce este un lucru bun pt. ce vreau eu.
Ideea ar fi ca vreau sa concensionez pt minim 50 de ani de la Primarie un teren de 400x180m, care sa-l folosesc pentru a deschide o afacere.

Terenul ar fi acesta:
[ http://img37.imageshack.us/img37/9303/34834131.th.jpg - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]
In partea dreapta a drumului, un vecin a obtinut fonduri europene pt. o ferma (de vaci cred). La fel a facut si el, a concesionat terenul de la Primarie.

As dori sa accesez fonduri europene si sa deschid o fabrica (pungi ecologice, reciclare hartie, cherestea) sau chiar un MOTEL + TIR parking + Restaurant. Prioritare ar fi fabrici sau hale, deoarece locatia este aproape de Caransebes, iar un Motel nu cred ca ar avea prea mare succes (ma gandesc ca lumea ar alege sa mearga pana in oras pt. cazare+mancare decat sa stea in afara orasului).

Deocamdata sunt niste idei pe care le am si sunt deschis la orice fel de propuneri. Vreau sa va intreb:

1. De cati bani am nevoie pt. inceput ? Mentionez ca vreau fonduri nerambursabile, deoarece nu am atatia bani cat sa incep o astfel de afacere.
2. Cat ar costa realizarea un proiect european pt. a fi aprobat ?
3. Cat timp necesita aprobarile si realizarea efectiva a proiectului ?
4. Ce conditii ar trebui sa indeplinesc pt. a fi acceptat ?

PS: Stiu ca este un proiect MARE si COSTISITOR, dar va rog sa tratati cu seriozitate subiectul si veniti cu argumente (atat pro cat si contra).

#2
t-balt

t-balt

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,136
  • Înscris: 05.08.2005
dute la  Biroul Regional de Cooperare Transfontaliera Timisoara, uite site-ul http://www.brct-timisoara.ro/. ei cu asa ceva se ocupa. te ajuta sa iti dezvolti un proiect, apoi proiectul este trimis la o comisie independenta care iti va analiza proiectu si daca ai unda verde, vei primi bani de la UE. De asemenea, tot ei te vor ajuta sa il implementezi si iti vor monitoriza activitate.

Ei sunt cei mai in masura sa iti dea toate informatiile.
Bafta si succes.

#3
notice

notice

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 70
  • Înscris: 21.02.2009
Treaba cu fondurile europene sta cam asa :
   - nu le ia oricine ! trebuie sa te sprijine cineva .... :rolleyes:
   - in principiu trebuie sa-ti angajezi o firma de consultanta care costa ceva bani  :naughty: ca sa-ti faca proiectu
   - trebuie sa dovedesti ca ai cu ce sa sustii proiectul ...adica sa ai bani
   - in principiu , daca esti eligibil poti sa te apuci de treaba pe banii tai desigur . Banii le la UE vin doar dupa ce ai terminat proiectul sau la anumite stadii de implementare . Odata un stadiu terminat , daca nu te-ai abatut de la proiectul initial primesti banii .
   - nu se deconteaza integral toate cheltuielile . Fondurile europene acopera un procent din investitie , dar un procent din acele cheltuieli care implica strict investitia respectiva .
Trebuie sa te astepti sa ai o gramada de cheltuieli colaterale care nu vor fi luate in calcul .
   - investitia este urmarita in timp . Daca faci o ferma de vaci si apoi in loc de vaci cresti oi ti se iau banii inapoi .

#4
Startpause

Startpause

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 19,712
  • Înscris: 05.03.2005

 overseas, on 26th June 2009, 13:44, said:

Tinand cont de ceea ce stie toata lumea: UE ne da pe la nas cu 'jde miliarde de euroi din care nu putem absorbi decat foarte putin, si ma refer aici numai la motivele obiective (nu la furaciunea si prostia unora dintre romani), am o propunere. Fondurile sa se reduca la jumate, dar realizarea investitiei sa o faca direct expertii UE, dupa care sa gaseasca un beneficiar eligibil.
Am auzit prea multe povesti imposibile privind obtinerea finantarilor europene: in primul rand UE iti deconteaza cheltuieli, adica intai scoti tu banul 100% dupa care ei iti aproba (sau nu) o parte la decontare; iar pe vremurile astea nici banca nu te mai finanteaza cu un bridge loan; ca sa-ti deconteze cheltuiala, sa vezi birocratie si hartogaraie; daca nu poti executa un detaliu al proiectului asa cum a fost previzionat initial, mai stai cateva luni sa se aprobe modificarea etc...
Si atunci, eu propun sa faca expertii UE in Romania: fabrici, uzine, ferme si alte alea, iar dupa ce le-au finisat la cheie 100% pe banii lor, sa le dea la beneficiari eligibili care sa le ramburseze partea de cofinantare. Sa-i vad eu pe expertii europeni ai lui peshte cum pun un business pe picioare cu acte in regula. Si pe aceasta chestie hai sa reducem la jumate miliardele alea de ni le arata ei pe dupa gratii 'uite osul, nu ti- dau'. Mai bine 100% din jumate decat 5% din 'jde miliarde.


 nisda, on 26th June 2009, 17:52, said:

Salut!
    Eu astept de anul trecut din septembrie sa aplic pe o masura in cadrul fondurilor europene pentru dezvoltarea rurala dar de fiecare data se amana .Ceea ce am observat este ca se dau drumul fondurilor numai pe anumite masuri pentru care sunt interesati 'frumosii' nostri oameni de afaceri si numai atat.Cred ca este o gluma ceea ce se intampla!
Si de asemenea ma enerveaza la culme cand ii vad cum sunt ei ingrijorati ca nu sunt aplicanti pentru proiecte!Dureaza 3-6 luni pana iti accepta proiectul(luam cazul ideal!)plus 3-n luni pana semnezi contractul si apoi pana la decont alte cateva luni bune.Asta daca vor sa iti deconteze mai ales ca acum vor sa deconteze treptat partea lor de finantare chiar daca tu ai investit 100% si vrei sa iti intorci banii la banca .
Mi se pare o mare abureala dar inca nu sunt lamurit daca romanii sunt de vina sau europenii!Sau ambii!
Sanatate!

continuati aici va rog discutiile despre fonduri europene.
7 topicuri in 7 parti nu duc la nimic bun vizavi de subiect

#5
nisda

nisda

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 19
  • Înscris: 29.04.2007
Ok! Ai dreptate! Imi cer scuze.

#6
kappa_man84

kappa_man84

    Fiord

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,226
  • Înscris: 15.02.2007
grimlord, in primul rand trebuie sa te decizi ce vrei sa faci cu exactitate. Cand vorbesti de fonduri, de sume mari investite, de o investitie pe termen lung, nu merge cu "hale sau ferma sau parcare tiruri sau...etc". NU? :P

#7
grimlord

grimlord

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 158
  • Înscris: 10.03.2009
Ma asteptam la un reply de genul acesta :) si raspunsul este: DA .. ai perfecta dreptate !
Dar deocamdata, cum vi-am spus, sunt la stadiul de idee/informare. Ce am propus eu sunt cateva idei de afaceri care mi s-au parut "potrivite".

Fii sigur ca daca voi ajunge sa fac un proiect, voi sti sigur pe ce merg. Acuma doar ma informez, ca asa se procedeaza inainte de a incepe ceva ;)

Oricum, multumesc pt. sfaturile si experientele care le impartasiti cu mine.

#8
kappa_man84

kappa_man84

    Fiord

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,226
  • Înscris: 15.02.2007
Ok, ma bucur ca esti receptiv. :D

Pentru hale/fabrica in zona rurala poti accesa fonduri prin masura 312  "Sprijin pentru crearea și dezvoltarea de micro-întreprinderi  se încadrează în Axa III Îmbunătățirea calității vieții în zonele rurale și diversificarea economiei rurale și are ca obiectiv general dezvoltarea durabilă a economiei rurale prin încurajarea activităților non-agricole, în scopul creșterii numărului de locuri de muncă și a veniturilor adiționale. .
So, prin fabrica de pungi sau altceva diversifici activitatile non-agricole din zona rurala, logic cresti si numarul locurilor de munca deci esti practic eligibil.

Ti-am upload-at si lista actiunilor eligibile pentru finantare, dupa codurile CAEN, pentru o mai buna edificare. :)

Edited by kappa_man84, 30 June 2009 - 07:19.


#9
grimlord

grimlord

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 158
  • Înscris: 10.03.2009
De post-uri din astea am nevoie. Imi va fi de folos !
Multumesc !

#10
nisda

nisda

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 19
  • Înscris: 29.04.2007
Salut!
Exact pe aceiasi masura intentionez si eu sa aplic dar asa cum am mai precizat in postul meu anterior inca nu s-a deschis sesiunea de depuneri proiecte pe aceasta masura.Mai asteptam si poate avem noroc.
Sanatate1

#11
kappa_man84

kappa_man84

    Fiord

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,226
  • Înscris: 15.02.2007
nisda, si daca maine afiseaza pe apdrp ca s-a dat drumul la masura iar ultima zi de depunere e 15 august spre exemplu, ce te faci? Crezi ca ai timp sa faci proiectul? Sa iei avizele, autorizatiile si toate prostiile alea de hartii intr-un timp atat de scurt? :unsure:
Daca esti hotarat sa te apuci parerea mea e sa incepi deja proiectul, cel putin proiectul tehnic si SF nu strica sa il ai dinainte...

Zic si eu. :P

#12
grimlord

grimlord

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 158
  • Înscris: 10.03.2009
Deocamdata nu ma grabesc. Cum vi-am mai spus,  sunt la stadiul de informare. Cu toate ca multe "secrete" le aflii pe parcurs, pana nu stiu cam despre ce este vorba, nu o sa ma apuc. Iar daca o sa ma apuc, o sa fac tot posibilul sa fie aprobat, pt. ca proiectul costa bani, si nu am chef sa ies in pierdere aiurea, doar de curiozitate :)

Un proiect de asa anvergura trebuie gandit, calculat si multa alergatura + bani cheltuiti. Asta ca sa fie bun.

#13
kappa_man84

kappa_man84

    Fiord

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,226
  • Înscris: 15.02.2007
Daca il faci cu OJCA de care apartine locatia proiectului vei iesi mult mai ieftin decat printr-o firma de consultanta. Singura problema o au cu proiectele tehnice, acolo tre' sa gasesti singur un proiectant, cel putin asa e prin cateva locuri. In rest, te duci la ei cu ideea, vezi ce si cum, te ajuta si cu acte, implementare, cam tot in principiu. Da' sunt si multi incompetenti p'acolo, pe aia sa ii ocolesti. :lol:

Mult succes!

#14
dannielghi

dannielghi

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 174
  • Înscris: 25.05.2006
ceea ce e naspa cu fondurile de la UE este birocratia; si pentru a obtine bani ptr masura 141 aia de 1500 euro pe an timp de 5 ani ptr fermieri este o procedura foarte incurcata, complicata si stupida, plus ca ai nevoie de nervi de otel pentru un proiect asa cum te gandesti tu. nu vreau sa te descurajez, insa trebuie sa stii ca la noi in romania totul este fooooarte complicat si prost gandit.

#15
fitness4mind

fitness4mind

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 426
  • Înscris: 16.08.2007

 kappa_man84, on 2nd July 2009, 09:12, said:

Daca il faci cu OJCA de care apartine locatia proiectului vei iesi mult mai ieftin decat printr-o firma de consultanta. Singura problema o au cu proiectele tehnice, acolo tre' sa gasesti singur un proiectant, cel putin asa e prin cateva locuri. In rest, te duci la ei cu ideea, vezi ce si cum, te ajuta si cu acte, implementare, cam tot in principiu. Da' sunt si multi incompetenti p'acolo, pe aia sa ii ocolesti. :lol:

Mult succes!

La OJCA-ul local de aici n-am auzit sa se ocupe ei de proiecte, ci din contra, seful de acolo mi-a sugerat ca imi face el un proiect prin firma lui, asigurandu-ma de obtinerea finantarii . Oricum, activitatea lor e axata mai mult pe popularizare si scolarizare pe diferite calificari agricole, cel putin aici. Daca cineva are experienta in derularea unui proiect agricol prin vreun OJCA, poate scrie aici pe forum diferentele fata de lucrul cu o firma de consultanta.

#16
nisda

nisda

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 19
  • Înscris: 29.04.2007
Salut!
Eu deja m-am apucat pe cont propriu cu hala si astept sa ma contacteze firma de consultanta cand se va da drumul pe  masura 312.
Daca nu vor face lucrul asta pana prin toamna- iarna voi investi singur si renunt la ideea de accesare a fondurilor. Pentru constructia unei hale mici de aproximativ 100m2 ar fi trebuit sa platesc aproximativ 10000 de euro studiul de fezabilitate . Erau sanse ca proiectul sa nu fie aprobat si sa raman si fara bani asa ca am renuntat si cu banii astia imi ridic sigur o hala care va ramane a mea oricum.
Sanatate!

#17
kappa_man84

kappa_man84

    Fiord

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,226
  • Înscris: 15.02.2007

 fitness4mind, on 2nd July 2009, 21:54, said:

La OJCA-ul local de aici n-am auzit sa se ocupe ei de proiecte, ci din contra, seful de acolo mi-a sugerat ca imi face el un proiect prin firma lui, asigurandu-ma de obtinerea finantarii . Oricum, activitatea lor e axata mai mult pe popularizare si scolarizare pe diferite calificari agricole, cel putin aici. Daca cineva are experienta in derularea unui proiect agricol prin vreun OJCA, poate scrie aici pe forum diferentele fata de lucrul cu o firma de consultanta.

Noi avem in derulare cu OJCA Calarasi un proiect, suntem la un stadiu incipient, dar vreau sa-ti spun ca ei il fac complet, in afara PT-ului, iar comisionul negociat este foarte foarte bun, mult sub ce este pe piata consultantei. Sunt obligati prin lege sa ofere consultanta daca nu ma insel.

#18
r@zvan

r@zvan

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,126
  • Înscris: 01.01.2007

 nisda, on 3rd July 2009, 10:06, said:

Pentru constructia unei hale mici de aproximativ 100m2 ar fi trebuit sa platesc aproximativ 10000 de euro studiul de fezabilitate .

aoleu mama, dar ce construiesti, reactor nuclear?  :)

Anunturi

Second Opinion Second Opinion

Folosind serviciul second opinion ne puteți trimite RMN-uri, CT -uri, angiografii, fișiere .pdf, documente medicale.

Astfel vă vom putea da o opinie neurochirurgicală, fără ca aceasta să poată înlocui un consult de specialitate. Răspunsurile vor fi date prin e-mail în cel mai scurt timp posibil (de obicei în mai putin de 24 de ore, dar nu mai mult de 48 de ore). Second opinion – Neurohope este un serviciu gratuit.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate