Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Whisky for Mac

Xiaomi 14 Gpay

Izolare zid exterior de scandura

Dezinstalare drivere W11 23H3
 Recomandare masina de spalat fiab...

BSOD din cauza Intel Audio DSP dr...

De ce sunt oamenii nostalgici

Cum vand casa fara factura Hidroe...
 Scor FICO minim

Tonometru compensat CAS?

polita RCA ONLINE

Va rog recomandati echipa serioa...
 Termostat frigider - verificare

Mai au PC-urile vreun viitor?

Centrala termica immergas

Amenda in Lipsa ?
 

Cimitir Privat

- - - - -
  • Please log in to reply
43 replies to this topic

#1
Alex-Softpedia

Alex-Softpedia

    Împărat Republican

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,381
  • Înscris: 10.03.2009
Ce parere aveti,ati apela la serviciile unui cimitir privat?

Ma gandeam ca in Romania,desi probabil mai exista asa ceva,in tara inca nu e foarte dezvoltat subiectul iar business-ul ar putea avea un real succes.Ideea mi-a venit vazadu-i pe cei ce si-au deschis firme care se ocupa cu inmormantari (Transport,achizitionat toate cele necesare etc) iar succesul nu a intarziat sa apara,m-am gandit daca ei s-au limitat doar la cele enumerate anterior,cineva de ce sa nu se ocupe de absolut tot?

Nu e un business pe care vreau sa il incep imediat,poate nici nu o sa il incep din motive financiare,poate o sa il incep cand o sa fiu suficient de bine informat si pregatit financiar,insa sunt interesat de ideea in sine si de parerea voastra despre asa ceva.

Ideea de baza ar fi urmatoarea,fara detalii ca inca nu e cazul :

- 5 masini funerare(spre surprinderea mea sunt foarte scumpe,ajung si la 10.000e bucata insa nu toate)dar pentru inceput sunt ok si 2.

- Apartament inchiriat in oras pentru firma + 2 angajati

- Teren exterior-ul orasului ( 5 MAXIM 10 km de oras ) in jur de 20.000 mp

- Multe alte detalii: masini de tuns iarba,echipament pentru angajati (salopete cu firma inscriptionata pe ele) etc etc etc

- Microbuz pentru transport angajatii, tur-retur (asta inca n-ar fi foarte sigur deoarece s-ar putea sa nu merite investitia,trec microbuzele statului pe acolo asa ca angajatii au mijloc de transport in comun)

- 200-300 locuri de veci construite pentru inceput (ideea de baza e sa se ajunga la cat mai multe(1000-2000+),dar pana nu sunt cereri nu se construiesc decat cele mentionate) 100 de locuri sa fie intr-un sector VIP unde constructia e mai speciala precum si locul dar si pretul de intretinere+achizitionare,mai e nevoie de o bisericuta + gard beton,alei,pomi,banci plus multe alte detalii de care ai nevoie.

- Sistem supraveghere video

- Angajati :

Preot (pentru biserica,slujbele si absolut tot se vor tine in cimitir,defapt asta e si ideea sa ai absolut toate conditiile necesare pentru inmormantari fara a mai fi nevoit sa apelezi la altcineva)

4 Ingrijitori (care curata zilnic cimitirul,tund iarba etc),program de 8 ore de la 7 la 15.

3 paznici + o ghereta unde sa stea si sa urmareasca aparatura video + patrulare (program de 8 ore,pe tura intra cate un paznic)


Sa zicem ca se percepe o taxa de 200-300 ron pe luna pentru fiecare loc de veci (pentru banii respectivi clientul primeste o curatenie desavarsita la locul de veci,lumanari aprinse in fiecare duminica + rugaciuni spuse de preot,siguranta ca mormantul nu ii va fi devastat de hoti.La sector-ul vip taxa sa fie undeva la 500-800 ron\luna chiar si 1000 depinde de conditiile cerute de client,sectorul vip ofera cel mai bun loc din cimitir, precum si o ingrijire aparte si nu in ultimul rand morminte cu totul si cu totul speciale din punct de vedere al design-ului facute chiar si individual pentru fiecare client in parte,fiind lucrate cu o precizie maxima pana la cel mai mic detaliu.

Intervine o problema,sa se poata oare achzitiona mormantul de catre cei voitori sau doar sa fie inchiriat? Cred ca se recupereaza o mare pare din investitie daca se poate si cumpara pentru ca practic omul isi plateste constructia + taxa lunara pentru intretinere.Asa ca putem spune ca pretul unui loc de veci sa fie undeva intre 1500e si 10000e+ (poate sumele sunt destul de mari insa cam pe acolo cred ca se invart locurile si intr-un cimitir normal (800-1500-2000e+) in Bucuresti chiar depasesc cu mult sumele mentionate,poate si in provincie,in fine ideea e recuperarea de investitie + un mic adaos,profitul urmand sa fie din taxa lunara de intretinere.

Salarii angajati :

- Paznic 750 lei\luna x 2 = 1500 lei
- Ingrijitor 1000 lei\luna x 4 = 4000 lei
- Preot nu am nici o idee ce salariu ar putea avea,oricum cu alte costuri suplimentare sa se duca toata suma lunara la maxim 10000 lei.

Profit :

- 300 locuri = 90.000 lei cu 300 lei taxa lunara,iar cu 200 lei taxa lunara 60.000 lei,locuri VIP inca nu le luam in calcul.
Dupa achitarea altor taxe (chirie apartament,benzina\motorina masini,anumite defectiuni etc) sa se ramana cu 40.000 lei daca se percepe taxa de 200 si cu 70.000 daca se percepe de 300.

La apogeul business-ului,2000 locuri x 300 taxa + 100 VIP x 1000 taxa = 700.000 lei \lunar

Costuri incepere business in jur de 85.000euro adica 340.000 lei

Timp mediu acoperire investitii 5 ani,in functie de profit se poate recupera investitia in mult mai putin,dar si in ceva mai mult timp daca totusi nu se atinge pragul relativ repede macar de 1000 locuri ocupate.

Cel ce alege optiunea cimitirului privat e obligat sa incheie un contract in care se specifica ca odata ce nu mai e de acord cu achitarea taxe de intretinere si se sustrage de la plata taxei este obligat ca in termen de 1 an sa vanda locul de veci sau sa il paraseasca.La inceput se face un contract pe minim 3 ani intre cumparator si firma.

Posibil sa fi uitat anumite chestii,daca pe parcurs imi amintesc ceva postez aici.Daca e posibil as vrea ca topicul sa nu degenereze intr-o caterinca,e un lucru cat se poate de serios.Astept pareri,idei.

#2
_Smiley_

_Smiley_

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 20,025
  • Înscris: 24.02.2006
si daca cineva nu mai plateste "chiria" lunara, ce faci? autorizatiile de deshumare nu se dau prea usor.

#3
Alex-Softpedia

Alex-Softpedia

    Împărat Republican

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,381
  • Înscris: 10.03.2009
Pai aici e un lucru destul de sensibil deoarece necesita o schema exacta si legala dupa care sa actionezi,pana la urma cred ca cea mai buna solutie e doar cu "chiria" fara a avea posibilitatea de a cumpara locul.

Desi asa am scris in postul anterior e destul de ciudat totusi daca are locul de veci CUMPARAT sa obligi omul sa scoata mortu' in termen de maxim 1 an sau 6 luni daca are restante mari sau daca nu mai are vre-un gand sa plateasca chiria,dar daca e inchiriat nu e mare lucru.Nu plateste il somezi odata de 2 ori daca tot nu plateste "i-ai dat cu mortu-n strada" :)

Probabil ai dreptate cu deshumarile,dar in cazul de fata ma gandesc ca se foloseste o alta metoda dupa alta lege...

Edited by alex-softpedia, 13 May 2009 - 11:43.


#4
_Smiley_

_Smiley_

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 20,025
  • Înscris: 24.02.2006
pe total, nu mi se pare o idee prea grozava
oamenii vor sa se poata duce la morminte, sa mai aprinda o lumanare, sa mai puna ceva flori. daca pui cimitirul la 10km de oras, o sa fie greu de ajuns.
in plus, tu folosesti preturile din bucuresti atunci cand te gandesti la ce preturi poti practica, dar folosesti preturi de provincie atunci cand iti calculezi costurile. la 10 km de bucuresti, terenul este destul de scump si nu stiu daca o sa-ti permiti sa cumperi 20.000 mp .
la salarii ia in calcul si taxele platite la stat.

#5
Alex-Softpedia

Alex-Softpedia

    Împărat Republican

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,381
  • Înscris: 10.03.2009
In oras e greu de cumparat un teren pentru un cimitir,sa nu zic aproape imposibil la ce preturi sunt pe mp.Eu nu am pus preturile din Bucuresti,ci am dat un search pe net la locuri de veci iar ele se invart in Buc. undeva la 6000 lei,si la 2500 euro si la 6000 de euro si mai mult ca sigur gasesti si peste 10.000,dar nu se compara e adevarat,oricum am pastrat proportiile,fiind mai ieftine nu cred ca e un dezavantaj deoarece nu se pot cumpara ci doar inchiria,constructii mai ieftine=buget mai restrans pentru cine face afacerea.20 mii mp ii iei cam cu 30.000 de euro in situatia actuala la 10 km de Craiova.

Tot iese un profit mare si la 300-400 de locuri,40000 mii lei si tot e super ok daca ies pe luna,chiar si mai putin.Asa ca taxele pe care zici ca nu le-am inclus sa fie de 30.000 de lei pe luna cu tot cu salarii,si tot iese super ok.

Zici bine cu distanta prea mare,dar totusi la cimitir nu te duci in fiecare zi,este neaparat necesar sa fie un mijloc de transport in comun (asta pentru oamenii mai in varsta) pentru ceilalti banuiesc ca au si ei masina daca si-au permis un cimitir privat,10 km ii faci in 10-15 minute.

Edit:Ti se pare mult 200-300 lei pe luna ? Totusi e un loc pentru cei dragi oamenilor cu salarii de peste 2000 lei in medie,sau poate si pentru o vanzatoare cu 700 lei pe luna care prefera insa sa manance ceapa cu paine dar sa isi stie persoana draga "in siguranta"  :D

Nu prea am treaba eu in general cu biserica si chestii,deci nu sunt un tip foarte credincios sa zic,am auzit ca in momentele acelea grele de dupa deces-ul persoanei dragi oamenii arunca cu bani foarte multi pentru a cladi diverite mormite spectaculoase incercand prin asta sa mai aline din suferinta...Daca se promoveaza destul de mult cimitir-ul "de lux" eu zic ca are mare succes.

Edited by alex-softpedia, 13 May 2009 - 13:44.


#6
floraur

floraur

    pitic insignifiant

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,267
  • Înscris: 22.07.2005
BA E CEA MAI TARE IDEE, numai ca nu cred sa o poti face... doar marii smecheri prind astfel de bomboane.

#7
EL-GABRY

EL-GABRY

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 555
  • Înscris: 04.01.2006
Pt.1000 euro/luna,ma bag DJ la Mistic Club (clopotar la biserica).Iti las numarul?
Scuze,ideea in sine nu e rea in conditiile in care cu greu mai poti deschide ceva fara sa aiba si concurenta.Trebuie doar sa iti placa...mie ideea de inmormantare imi da fiori,dar daca iese banu'...Apropo,Zavoranca (de fapt ma-sa),parca are asa ceva,nu?

#8
bubalus

bubalus

    Membru chel

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,206
  • Înscris: 15.02.2005
300 lei / luna mi se pare cam mult

#9
_Smiley_

_Smiley_

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 20,025
  • Înscris: 24.02.2006
uite un articol pe tema asta: http://www.9am.ro/st...n-Capitala.html

iar aici gasesti tarifele practicate de un cimitir particular din bucuresti: http://www.cimitir.ro/servicii.html . de observat acolo atat taxele de concesionare (intre 585 si 1950 RON pe 7 ani) cat si taxele de administrare ( 45-69 RON pe an). situatia e asemanatoare cu cea descrisa in primul post (un cimitir in afara orasului, la cativa km de marginea lui), dar preturile la care te-ai gandit tu, alex, sunt mult mai mari.


cred ca din afacerea asta se castiga bani, dar nu repede si nu extem de multi.

#10
floraur

floraur

    pitic insignifiant

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,267
  • Înscris: 22.07.2005

View Post_Smiley_, on May 13 2009, 15:45, said:

cred ca din afacerea asta se castiga bani, dar nu repede si nu extem de multi.

Da, dar este pentru o vesnicie. E o afacere de familie foarte generoasa, insa e cam greu sa gasesti terenul potrivit, sa-ti poti lua aprobarile... Lumea nu e asa curioasa sa vada cimitir langa vreun cartier de vile si daca e pre departe nu mai vine nimeni.

... nu e chiar asa simplu, m-am gandit si maine fac.

#11
Alex-Softpedia

Alex-Softpedia

    Împărat Republican

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,381
  • Înscris: 10.03.2009

View Post_Smiley_, on May 13 2009, 15:45, said:


Se pot reduce foarte mult,profit tot este si e profit bunicel si constant,sa zicem ca punem la 80 ron pe luna si vin 160.000 lei\luna la 2000 de locuri,dar sa le ai ocupate,aia e :) si la 1000 locuri vin 80.000 adica 800 milioane vechi,din care 300 sa dai salarii si taxe sa ramai cu 500,hai cu 400 hai zi cu 300 si tot e bine,300 milioane pe luna eu zic ca nu e rau deloc :)

Ideea eu zic ca e buna,pentru cineva care are teren si e scutit de plata lui,cunoaste meseriasi buni care la o lucrare de asa amploare il scuteste de ceva bani,are ceva pile sa curga actele si aprobarile repede,e super ok.

In legatura cu cimitirele din Bucuresti private da,si eu as practica un tarif similar la 5000-10000 mii de locuri de veci sa le am ocupate pe cativa ani garantat si sa am terenul+locurile construite sa zicem de tata sau bunicu cum a spus cineva mai sus business de familie pe termen lung,sa mi le fi lasat mostenire bunicu,si eu as practica un tarif usor incat sa-mi scoata ceva bani cat sa traiesc decent spre bine.Dar eu daca fac treaba asta acum,poate fimiu' sa aiba profit :D ,eu pana atunci nu imi recuperez banii.

Edited by alex-softpedia, 13 May 2009 - 15:58.


#12
AlexIP

AlexIP

    marele licurici

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 17,763
  • Înscris: 25.09.2004
Cimitirul e o chestie pe termen lung, ca sa zic asa. :)

Daca o familie intreaga ajunge de-a lungul timpului la tine (suna cam morbid sa le dai bonus de fidelitate), urmasii cat o sa plateasca? 300 de lei / luna x 8 membri? Incepi sa dezgropi din ei dupa n ani by default si ii trimiti la domiciliul rudelor daca nu mai platesc taxele?

#13
Iuliutz

Iuliutz

    Hairmaster

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,405
  • Înscris: 27.01.2005
Varianta mea ar fi.... Concesionarea locului de veci pe 10-15 ani pentru o suma de.....si posibilitatea de prelungire a concesiunii
Pentru a scuti o investitie mare la inceput, m-as inscrie in partidul politic care este la putere in consiuliul local, primarie...... as sponsoziza niste investitii si as cere spre concesionare pe 100 de ani cimitirul din oras, l-as renova si de acolo mai departe va descurcati voi.....

#14
Alex-Softpedia

Alex-Softpedia

    Împărat Republican

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,381
  • Înscris: 10.03.2009
AlexIP:  Nu suna morbid deloc,se fac si discount-uri evident daca's persoane serioase :D Daca o familie are mai mult de 3 membrii se plateste mai putin si chestii de genul,sau depinde de infrastructura cimitirului  :lol: daca omul nu are pretentii se mai poate face o gropita acolo langa cea a persoanei drage pentru altcineva din familie,mica fara insa a deranja aleile sau pomii cum sunt in cimitirele de stat in care calci pe locurile de veci ca aleile nu mai sunt,aia chiar e bonus sau cu un pret de intretinere lunar de 50% din pretul actual sau 30%,si chestii de genul dar fara a afecta design-ul cimitirului.

Trebuie o consultanta juridica pentru a stii ce "legi" sa aplici daca cineva intarzie plata mai mult de 3 luni,deshumare silita sau ceva de genul asta :)

Edited by alex-softpedia, 13 May 2009 - 16:13.


#15
mihai!

mihai!

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,800
  • Înscris: 15.04.2006
Ideea este buna. Dar la un cimitir particular nu vad castigul prin chiria lunara ci numai prin faptul ca cumperi terenul cu 40 euro mp si il vinzi cu cel putin 1000 parcela de 3mp.
        Oricum ''chiria'' lunara avansata de tine mi se pare  mare. Ar putea fi pe an.
        
        Am impresia ca deshumare se poate face , ca imi ziceau ai mei, ca atunci cand nu vor mai fi, sa trec anual  pe la cimitir sa platesc taxa pentru locul de veci ca aia te  
        dezgroapa. Ei chiar au vazut cazuri.

       Sa zicem ca il scoti pe un nene  din groapa , daca are cativa ani ,e ok iei oasele le pui intr-o cutiuta si o ingropi in spatele cimitirului.
       Dar daca este relativ ''proaspat'' unde il ingropi? ca ocupa acelasi loc. Il ingropi in  picioare ? Ca la poarta cimitirului nu il poti scoate.

Edited by mihai!, 14 May 2009 - 01:12.


#16
Alex-Softpedia

Alex-Softpedia

    Împărat Republican

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,381
  • Înscris: 10.03.2009

View Postmihai!, on May 14 2009, 02:11, said:

Dar daca este relativ ''proaspat'' unde il ingropi? ca ocupa acelasi loc. Il ingropi in  picioare ? Ca la poarta cimitirului nu il poti scoate.

Il incinerez,sau mai pe romaneste ii dau foc :)

#17
_Smiley_

_Smiley_

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 20,025
  • Înscris: 24.02.2006
nu cred ca poti face asta, fara acordul rudelor.

daca te apuci de afacerea asta, atunci trebuie sa fii decis sa bagi bani multi si sa-i recuperezi dupa o gramada de timp. fa-ti niste calcule pornind de la preturile de pe site-ul dat de mine (deci maxim 70 ron/an intretinerea, nu pe luna; si maxim 300 ron/an concesiunea) si vezi daca mai iesi pe profit.
poti, in schimb, sa mai umnbli pe la cheltuielile la care te-ai gandit tu. nu-ti trebuie mai mult de 2 ingrijitori, in schimb la paza nu stiu daca ajung 2 persoane. poate sa asigure paza doar noaptea, iar in timpul zilei sa te bazezi pe faptul ca ar trebui sa fie macar un ingrijitor prin zona.

#18
bubalus

bubalus

    Membru chel

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,206
  • Înscris: 15.02.2005
si nici la popa nu-i dai salariul....isi scoate el banii ...nu-ti fa griji
ce popa crezi ca ar accepta 10 mil salariu...cand el isi ia banii aia din cateva inmormatari

Edited by bubalus, 14 May 2009 - 12:07.


Anunturi

Bun venit pe Forumul Softpedia!

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate