Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Alt "Utilizator nou" pe T...

ULBS INFORMATICA

Index preturi

Boxa membrana tweeter infundata
 Am nevoie de poze cu un curcubeu

Whisky for Mac

Xiaomi 14 Gpay

Izolare zid exterior de scandura
 Dezinstalare drivere W11 23H3

Recomandare masina de spalat fiab...

BSOD din cauza Intel Audio DSP dr...

De ce sunt oamenii nostalgici
 Cum vand casa fara factura Hidroe...

Scor FICO minim

Tonometru compensat CAS?

polita RCA ONLINE
 

Emigrare in Australia

- - - - -
  • Please log in to reply
368 replies to this topic

#91
Darkmaster

Darkmaster

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 237
  • Înscris: 17.12.2004
@pcmarius

Si eu ma tot documentez de vreo 2-3 luni cum sa emigrez in Australia si sper sa pot raspunde la cateva din intrebarile care le-ai pus, asta din informatiile pe care am reusit sa le adun pana acum...
1. Ca sa emigrezi in Australia pe independet skilled worker trebuie sa faci un punctaj de minim 120 de puncte.
2. Ca sa obtii acest punctaj ca si inginer trebuie sa iti echivalezi studile de inginerie la asociatia inginerilor din Australia www.engineersaustralia.org.au
3. Pentru a putea sa iti echivalezi ingineria de la noi din tara, ca Professional engineer la ei trebuie sa trebuie sa ai o experienta minima de 12 din ultimele 24 de luni, experienta in munca pe care o pot dovedi cu scrisori de recomandare, fluturas salarii etc si trebuie sa obtii nota minim 7 la Testul IELTS(International, English Language Testing System).
4. Dupa ce unul din voi a obtnut echivalarea studilor puteti aplica pentru viza.
Foarte important e ca sa verifici ce punctaj puteti obtine pentru emigrare si care din voi 2 are punctajul cel mai mare si indeplineste condiiile de mai sus acela ar trebui sa fie aplicantul principal.
Faptul ca sotia ta a terminat facultatea in limba engleza nu o ajuta nici la emigrare nici la echivalarea studiilor tot va trebui sa dea IELTS, mai mult daca ea va fi aplicantul principal nu va primi 5 puncte la testul pentru emigrare tocmai din cauza ca a facut facultatea in engleza, exista un subpunct acolo cu community language care iti ofera 5 puncte daca demonstrezi ca vorbesti una din limbile cerute de ei la nivel de traducator, lb. romana e in lista de limbi, iar acest punctaj ti se ofera daca ai terminat o facultate in limba romana, ei considera ca esti la nivel de traducator daca ai studii superioare in limba ta nativa.

Ca sa emigrezi pe viza de studii e mult mai usor, nu cunosc procesul pt ca eu ma gandesc sa ma duc pe Independent skilled worker, dar pe studii gen master e mai usor, dar platesti studiile destul de mult. Dupa ce termini studiile e mult mai usor sa ceri rezidenta.
Cam acestea sunt informatiile care le cunosc eu.
Si fa testul de emigrare de pe site-ul oficial nu de pe alte site-uri intra pe www.immi.gov.au si cauta aclo, daca nu te descurci am sa caut sa postez link-ul exact.
Toate cele bune si bafta la emigrare.

Edited by Darkmaster, 14 June 2010 - 15:33.


#92
pcmarius

pcmarius

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 21
  • Înscris: 05.06.2008
Aham..... deci daca iau testul engleza cu 7  pot bifa ca sunt translator pt lb materna?   eu intelesesem invers....ca daca am atestat de translator pt lb engleza  (my bad) stand pana dimineata la 6 si citind atatea legilatii am luat-o razna :).    

2. Pt echivalare, e necesar sa fi lucrat 1 an in ultimi 2 ani ca inginer in domeniul meu sau merge orice job.......   partea proasta e ca nici in Ro nu te ia nimeni ca inginer daca nu ai experienta 1-2 ani ca inginer.  O porcarie..........  Chiar nu vad nici o logica ca i m itrebuie experienta  1 an in domeniu sa i m irecunoasca diploma, desi Universitatea mea este  acreditata/recunoscuta in legislatia lor.
Deci eu am vechime 1 an de munca dar mai demult , in 1 an de facultate si asta fara studii sup.  Daca socrul meu are firma de IT :)) , m ar angaja acolo 1-2 luni acuma  si inca 2 luni la sfarsit asa pe acte   iar in final as avea 4 fluturasi.........dupa care i mi poate da scrisori de recomandare garla cu orice continut in favoarea mea , ar fi asta o varianta?


3. Ma gandeam sa fac un master online de 1,5 ani.......... majoritatea costa peste 20.000$  ceea ce nu isi permite orice roman :(. Dar gasisem si la 5-6000$ dar nu stiu cad de recunoscute sunt. Stii ceva universitati din Au online si mai ieftine? ( ieftin si bun :))   )

4. Daca merg in vacanta , Am dreptul sa cumpar de ex casa/apartament in australia  ca apoi sa i mi fac mutatie, visa + restul?

Edited by pcmarius, 14 June 2010 - 23:30.


#93
beastie

beastie

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 748
  • Înscris: 08.12.2004

View Postpcmarius, on 15th June 2010, 07:25, said:

Aham..... deci daca iau testul engleza cu 7  pot bifa ca sunt translator pt lb materna?
Cum ai tras concluzia asta?

View Postpcmarius, on 15th June 2010, 07:25, said:

Daca socrul meu are firma de IT :)) , m ar angaja acolo 1-2 luni acuma  si inca 2 luni la sfarsit asa pe acte   iar in final as avea 4 fluturasi.........dupa care i mi poate da scrisori de recomandare garla cu orice continut in favoarea mea , ar fi asta o varianta?
Recomandarile si fluturasii de salariu trebuie sa acopere intreaga perioada pentru care tu vrei sa demonstrezi vechimea, nu doar inceputul si sfarsitul. Ce spui tu acopera 4 luni, ori tie iti trebuie 12. In plus, ai grija ca nici astia de pe aici nu-s nascuti ieri si au vazut deja lucruri la care tu nici macar nu te gandesti, asa ca ai grija cum iti faci dosarul, trebuie sa arate impecabil, de ne-atacat. Daca vor avea cel mai mic dubiu vor incepe sa puna intrebari, asta in cazul in care nu iti vor refuza assessmentul.

View Postpcmarius, on 15th June 2010, 07:25, said:

4. Daca merg in vacanta , Am dreptul sa cumpar de ex casa/apartament in australia  ca apoi sa i mi fac mutatie, visa + restul?
Daca vrei sa cumperi casa in Au ca foreign investor trebuie sa indeplinesti conditiile enuntate aici:
http://www.firb.gov....residential.asp
Dar cumparand o casa nu ai nici un avantaj in obtinerea vizei de resedinta.

#94
Darkmaster

Darkmaster

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 237
  • Înscris: 17.12.2004
@pcmarius

M-ai inteles gresit cu nota 7 la testul de engleza, ai nevoie de minim 7 ca sa iti poti face assesmentul pe Professional Engineer nu are nici o legatura cu chestia de translator. Acele puncte la community language le obtii cand aplici pentru viza si le obtii daca le demonstrezi ca ai terminat o facultate in limba romana, respectiv ei considera ca ai cunostinte de limba romana la nivel de traducator daca ai facut o facultate in aceasta limba nu are nici o legatura cu testul IELTS si mie mi se pare un pic ciudata treaba, ma refeream aici ca sotia ta care din cate am inteles eu a facut facultatea in engleza nu va primii punctajul tocmai pt ca a studiat in engleza si nu in limba ei materna care aici e limba romana.
Daca iei peste 7 la testul IELTS poti sa iti faci assesmentul + ca obtii punctajul maxim la emigrare petru cunoasterea limbii engleze care este de 25 de puncte, acest punctaj este pentru cand aplici la viza si nu are legatura cu assesmentul :), iar la viza nu poti aplica fara assesment evident. Sper ca nu te-am bagat mai mult in ceata.

2. Pentru echivalare trebuie sa ai minim 12 luni din 24, nu merge cu fluturase de salarii numai pe 4 luni, ei iau in considerare ca tu ai lucrat la o firma in domeniul tau, dar in Romania stim noi cum sta treaba... Ideea e ca trebuie sa demonstrezi ca ai lucrat acest timp, se poate demonstra si cu o simpla scrisoare de recomandare din cate am inteles, acum ca totul va fi real sau iti fabrica cineva scrisoarea si experienta asta e treaba ta, riscul tau.

3. Cu masterul online nu stiu cu sta treaba, insa daca dispui de ceva bani poti aplica sa faci master normal acolo, platit evident si te muti, am inteles ca o sa poti lucra 20 ore pe saptamana cat timp studiezi la master si dupa ce termini e foarte usor de schimbat viza. Mai exista ceva posibilitati de cursuri post universitare sau alte chestii, dar nu stiu exact cum sta treaba pt ca eu o sa incerc pe Independet skilled Worker sa plec, trebuie sa imi fac si eu assesmentul de inginer in toamna :)
La restul ti-a cam raspuns beastie el e acolo si cunoaste mai multe :)

#95
pcmarius

pcmarius

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 21
  • Înscris: 05.06.2008
Da , va multumesc la amindoi pt raspunsuri . Acum mi-am clarificat informatiile.

#96
ccezar2004

ccezar2004

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,318
  • Înscris: 16.06.2004
intru si eu in hora asta cu AU... in schimb ce am descoperit in prima faza este ca informatiile sunt foarte multe si destul de greu de centralizat... am facut si eu teste... am vazut ca am pregatirea in SOL (2129-11 Aeronautical engineer)...

intrebari

1. este undeva un centralizator cu pasii ce trebuie urmati?... site-ul oficial AU mi se pare foarte stufos/neclar...
2. cam cat dureaza tot procesul?
3. odata luatã viza... ce se intampla?... te sui in avion si pleci?... unde?... exista vreo forma de ajutor initial?... pana iti gasesti de munca beneficiezi de ajutor de somaj sau ceva similar?
4. daca am credit in tara, ma intreaba cineva de el?...

atat deocamadata, mersi!

LE: era sa uit ce e mai inportant... cam de ce bani ai nevoie per total pentru obtinerea vizei?

Edited by ccezar2004, 20 June 2010 - 22:41.


#97
beastie

beastie

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 748
  • Înscris: 08.12.2004

View Postccezar2004, on 21st June 2010, 06:37, said:

1. este undeva un centralizator cu pasii ce trebuie urmati?... site-ul oficial AU mi se pare foarte stufos/neclar...
Incepe cu Booklet 6 si vino cu intrebari mai specifice.

View Postccezar2004, on 21st June 2010, 06:37, said:

2. cam cat dureaza tot procesul?
Depinde de cum te misti, pe ce tip de viza, si asa mai departe. Un minim de 2 ani ar fi realist.

View Postccezar2004, on 21st June 2010, 06:37, said:

3. odata luatã viza... ce se intampla?... te sui in avion si pleci?
Da. De fapt, iei intai biletele si impachetezi-despachetezi-impachetezi-despachetezi-impachetezi-despachetezi-impachetezi-despachetezi-impachetezi :)

View Postccezar2004, on 21st June 2010, 06:37, said:

... unde?
Unde iti permite viza. Daca pleci pe 175 te poti stabili unde vrei in Au. Daca vii pe state-sponsored sau pe regional sponsored trebuie sa te stabilesti (loc de munca + domiciliu permanent) in statul unde ai aplicat.

View Postccezar2004, on 21st June 2010, 06:37, said:

... exista vreo forma de ajutor initial?... pana iti gasesti de munca beneficiezi de ajutor de somaj sau ceva similar?
Exista un family allowance pentru copii, daca ai. Trebuie sa te inscrii la Centerlink pentru asta. Dar e mic, vreo suta pe luna parca. Nu primesti somaj sau alt tip de ajutor pentru unemployment. Trebuie sa treaca 2 ani de la intrarea in Au pentru a beneficia de somaj.

View Postccezar2004, on 21st June 2010, 06:37, said:

4. daca am credit in tara, ma intreaba cineva de el?...
Nu.

View Postccezar2004, on 21st June 2010, 06:37, said:

LE: era sa uit ce e mai inportant... cam de ce bani ai nevoie per total pentru obtinerea vizei?
3.5-4K Euro fara biletele de avion.

#98
ccezar2004

ccezar2004

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,318
  • Înscris: 16.06.2004
mersi de detalii... am gasit un booklet de vreo 48 de pagini... o sa il studiez pe ala pentru inceput.......

#99
zuzuzic

zuzuzic

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1
  • Înscris: 21.06.2010
Buna ziua!
Numele meu e Anca, am 34 de ani, si m-ar interesa daca gruparea Scientology este recunoscuta, fiindca am mai multe diplome pe care intentionez sa le folosesc in AU. Nu m-am decis inca intre Canada si AU, insa baiatului meu ( de 14 ani ) i-ar placea mai mult in AU.
Despre Scientology.. am 1 diploma despre ingrijirea copiilor. Ar reprezenta un atu in gasirea unei slujbe de nanny?
Cam cu cat se platesc aceste slujbe?
Si... cam de cati AUD as avea nevoie pentru inceput? Sa inchiriez o casa/apartament, sa platesc taxe, si tot ce mai trebuie?


Multumesc anticipat!

#100
beastie

beastie

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 748
  • Înscris: 08.12.2004
Anca, pentru inceput vezi daca iti poti echivala studiile/experienta cu o meserie de pe SOL. Despre scientologie in particular nu stiu absolut nimic, cu referire la emigrare.

#101
ccezar2004

ccezar2004

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,318
  • Înscris: 16.06.2004
cat de "grav" este daca atunci cand incep toate procedurile sunt cadru militar activ?

#102
beastie

beastie

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 748
  • Înscris: 08.12.2004

View Postccezar2004, on 22nd June 2010, 00:30, said:

cat de "grav" este daca atunci cand incep toate procedurile sunt cadru militar activ?
Nu e grav deloc. Trebuie doar sa le mentionezi, in formularele de emigrare, daca ai servit in armata. Atat in formularul pentru skilled independent cat si in cel de skilled sponsored (probabil si in altele) e urmatoarea intrebare care se refera la cadrele militare, nu la cei care au facut armata: Have you/your partner or any dependent family members (migrating with you or not) ever served in the armed forces? Daca Yes - Give full names, and enclose evidence of service, discharge and rank on discharge

#103
ccezar2004

ccezar2004

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,318
  • Înscris: 16.06.2004
am intrat in legatura cu reprezentanti ai synch1 in romania... s-au recomandat ca reprezentanti si nu intermediari... si mi-au zis ca de fapt ei ma vor pune in legatura cu un avocat din AU si toate discutiile le voi avea cu respctivul/respectiva.... cica synch1 ar fi o agentie guvernamentala din AU specializata si recunoscuta de AU pentru reprezentarea posibililor emigranti.... normal ca au si ei un comision... am calculat eu cam 50% din cat te costa daca mergi singur in procedura...

stie cineva ceva de synch1?...

#104
beastie

beastie

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 748
  • Înscris: 08.12.2004
Din cate stiu eu, singura "agentie" guvernamentala care se ocupa de emigrare e DIAC. Daca vrei sa mergi cu firma de emigrari trebuie sa tii cont de urmatoarele:
- agentia sa fie acreditata MARA, v. http://www.mara.gov.au
- costurile printr-o firma nu sunt mici, uneori ajung sau chiar depasesc 50% din costurile totale estimate, asa cum ai vazut si tu. Costurile la DIAC, autoritatea de assessment, IELTS, medicale, etc. sunt oricum fixe si le suporti basca.
- nici o agentie nu-ti va garanta obtinerea vizei. Intereseaza-te cu atentie de conditiile lor si, daca mentioneaza cumva ca iti garanteaza obtinerea, uita de ei. Daca te decizi, totusi, sa mergi prin agentie, intereseaza-te in ce conditii poti obtine un refund total sau partial in caz de esec. Ei nu-ti vor putea returna, oricum, taxele platite pentru dosar.
- daca mergi prin agentie, asta nu te scuteste pe tine sa te interesezi personal de cum decurg treburile. Sunt si ei oameni si pot gresi, au fost cazuri - eu stiu doua - in care agentia a scrantit-o chiar la inceput, la skills assessment. Unul a renuntat si se orientase apoi, parca, pe Canada, iar celalalt a luat-o de la capat singur.

#105
ccezar2004

ccezar2004

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,318
  • Înscris: 16.06.2004
ei zic ca sunt acreditati MARA... de garantat nu imi  garanteaza decat ca vor face tot posibilul sa mearga bine... despre refund se pune problema doar daca au gresit ei ceva... au nu stiu ce asigurare ei ca firma ca sa plateasca astfel de situatii... cica in cazuri de astea avocatul care te-a reprezentat isi pierde dreptul de a mai profesa...

in fine... sunt constient de faptul ca pot fi costuri foarte mari... as alege varianta asta pentru a sta mai linistit  ca nu gresesc eu ceva... si deoarece nu e chiar un proces simplu si necesita mult timp... timp de care nu prea dispun acum...

o alta mare nelamurire... cu echivalarea studiilor... e o formalitate? in sensul ca le aduci documente si le studiaza... sau depinde unde si ce ai terminat si lor le place sau nu?

revin...

#106
beastie

beastie

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 748
  • Înscris: 08.12.2004

View Postccezar2004, on 23rd June 2010, 00:53, said:

ei zic ca sunt acreditati MARA...
Verifica-i la http://www.mara.gov.au si ia legatura cu reprezentantul lor acreditat inainte de a incepe orice demers, folosind adresele de contact gasite de tine personal.

View Postccezar2004, on 23rd June 2010, 00:53, said:

[...] nu e chiar un proces simplu si necesita mult timp... timp de care nu prea dispun acum...
Scuza cu timpul cade, procesul de emigrare nu e full-time job. Cei care spun ca nu au timp sa-si faca dosarul vor neglija procesul de emigrare o data ce l-au lasat pe mana agentiei. Din experienta proprie, cei care vor sa reuseasca in procesul asta, au suficiente cunostine de engleza, sunt bine pregatiti profesional si nu au un caz extrem de dificil, trebuie sa se ocupe de dosar singuri. Nu e rocket science. Dar fiecare are propria lista de prioritati.

View Postccezar2004, on 23rd June 2010, 00:53, said:

o alta mare nelamurire... cu echivalarea studiilor... e o formalitate? in sensul ca le aduci documente si le studiaza... sau depinde unde si ce ai terminat si lor le place sau nu?
Asta ar fi o prima ocazie sa ii testezi pe cei de la agentie ;)
Hint: cauta in SOL ce autoritate se ocupa de echivalarea pentru ASCO-ul tau si uita-te pe site-ul lor, la sectiunea despre skills assessment, sa vezi ce conditii au.

#107
Ioan-Horia

Ioan-Horia

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 51
  • Înscris: 19.10.2009
Sal'tare! Eu nu inteleg o chestie: punctajul nu se schimba odata cu noul SOL, dar prioritatile in procesare? eu unul nu am gasit nimic pe la immi.gov.au, nici pe downunder...pe nicaieri nimeni nu stie ceva de noile prioritati? Ca alea vechi clar nu se aplica din moment ce nu mai exista CSL/MODL...
Stie cineva ceva? Un zvon, o parere bine fondata?

#108
beastie

beastie

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 748
  • Înscris: 08.12.2004
Suspans maxim :)
Dupa 1 iulie vor aparea probabil mai multe legate de prioritatile in procesare, e greu sa zica cineva din afara DIAC ce va fi. Ca exercitiu mental, incearca sa iei de pe site-ul DIAC lista de prioritati publicata anterior, cand erau CSL & MODL, noile guidelines si incearca sa la "mapezi" peste nou SOL. Probabil ca cei mai avantajati vor fi cei cu oferta de job, urmati de state sponsored, si asa mai departe.
Pe noul SOL ce ANZSCO ai?

Anunturi

Neurochirurgie minim invazivă Neurochirurgie minim invazivă

"Primum non nocere" este ideea ce a deschis drumul medicinei spre minim invaziv.

Avansul tehnologic extraordinar din ultimele decenii a permis dezvoltarea tuturor domeniilor medicinei. Microscopul operator, neuronavigația, tehnicile anestezice avansate permit intervenții chirurgicale tot mai precise, tot mai sigure. Neurochirurgia minim invazivă, sau prin "gaura cheii", oferă pacienților posibilitatea de a se opera cu riscuri minime, fie ele neurologice, infecțioase, medicale sau estetice.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate