Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Wc Geberit

Routere detinute in trecut si in ...

Teii din fața casei

E-Mail in serie prin Excel si Out...
 Modul alimentare rulou/jaluzea ex...

Recuperare fișiere dupa form...

Aplicatii stress test RAM

Asigurare auto hibrid
 Asus B550M - PC-ul nu porneste di...

Tzanca Uraganu - Inconjurat de Fe...

explicatie montaj breadboard

3 Doors Down - Kryptonite
 Semnalizati cand virati pe un dru...

Succesiune - mostenire apartament...

Donez Siofor de 1000mg ( diabet t...

Izolatie intre parter si etaj
 

Slumdog Millionaire (2008)

- - - - -
  • Please log in to reply
70 replies to this topic

#37
busila

busila

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 25
  • Înscris: 16.12.2007
comparativ cu GRAN TORINO slumdogul ramine chiar slumdog iar cei ce voteaza dovedesc inca odata ca n-au nici o treaba cu cinematografia

#38
kastor

kastor

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,415
  • Înscris: 17.12.2006

 busila, on Mar 4 2009, 23:11, said:

comparativ cu GRAN TORINO slumdogul ramine chiar slumdog iar cei ce voteaza dovedesc inca odata ca n-au nici o treaba cu cinematografia

Si ce are Gran Torino in plus fata de SD? E un film bun, nu zic ca nu e, dar nu crezi ca e prea mult cand zici ca toate persoanele care au apreciat SD mai mult nu au nicio treaba cu cinematografia?

PS: Mi-a placut mai mult Gran Torino, desi acting-ul era de toata jena si desi povestea aia a mai fost zisa de atatea ori. Probabil din cauza lui Clint Eastwood.

Edited by kastor, 04 March 2009 - 23:19.


#39
busila

busila

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 25
  • Înscris: 16.12.2007
1.daca tu spui ca actingul din GRAN TORINO e de porc este destul pentru a ma edifica asupra posibilitatii tale de a aprecia corect un film.
2.cind m-am referit la votantii slumdog-ului,m-am referit la acei votanti care aleg sa premieze cu oscar filmul si nu la vreo 2 miliarde de indieni pentru care filmul respectiv e un summum

#40
kastor

kastor

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,415
  • Înscris: 17.12.2006

 busila, on Mar 4 2009, 23:28, said:

1.daca tu spui ca actingul din GRAN TORINO e de porc este destul pentru a ma edifica asupra posibilitatii tale de a aprecia corect un film.

De porc? :huh:

Si da, toti actorii inafara de CE, au jucat slab. Si, ca sa ma cobor la nivelul tau, tu CLAR n-ai vazut filme in care actorii jucau toti bine.

#41
M0n0

M0n0

    Cinefil

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,146
  • Înscris: 03.09.2005
Busila, am inteles ca ti-a placut Gran Torino, dar totusi...Gran Torino a fost ignorat de academie din cauza ca s-au mai facut filme de genu asta, nu identice dar asemanatoare, cel putin in poveste...
Clint anume a folosit actori necunoscuti fie ca sa iasa el in evidenta ca na, e batran si chiar nu mai poate juca cu aceeasi vigoare decat daca e pus in aceeasi scena cu actori complet neexperimentati cum e pustiu ala enervant. Pustoaica aia ce mai stia ce si cum sa se comporte.
Eu unu le-am dat aceeasi nota ca din multe puncte se aseamana...ambele te invata ceva, in ambele vedem un pusti care se lupta, in ambele vedem stereotipuri, etc...
Clint a jucat bine...dar atat.
Slumdog e o telenovela manelistica care a atras atentia publicului (in mare american) din cauza impactului cultural diferit. Daca era regizat de un regizor indian, chiar si identic, nu mai era apreciat. Vedeti cazul lui Cidade de Deus, un film de 100 de ori mai bun decat Slumdog si foarte asemanator.

@kastor...de porc probabil inseamna de porcarie...

#42
busila

busila

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 25
  • Înscris: 16.12.2007
intradevar,tema din Gran Torino este universala,iar aia indiana e o raritate.nu s-a mai vazut pina acu in cinematografia mondiala nici un film in care un bebe sau un copil,sau un tinar,sau un batrin,sau un barbat,sau o fata,sau...sau..sau ce vret voi chiar si un animal care devin peste noapte(dupa aprige lupte si misterioase peripetii) milionari.Inseamna ca filmul ala cu Nicholas Cage in care era politist si cistiga la loto e o crunta porcarie.asa e domnilor si doamnelor hollywood-ul american in goana dupa fonduri(de,e criza si la ei) s-a aliat cu BOOOLYWOOD-ul si a trintit un oscar.ca bine sta slumdogul linga atita cistigatori veritabili de oscaruru.
acu revenind la Gran Torino vedeti ce se poate face cu un buget mic,oameni necunoscuti(exceptie Clint) dar cu regie adevarata scenariu excelent, interpretare superba s.a.m.d(a se vedea cronicile europene-,singurii care stiu cu adevarat sa aprecieze un film bun-de ciitiva ani buni ai sint).Pacat ca lipsa majora a lui Gran Torino e lipsa unor costumatii turbate,a unor melodii inginate pe nas,a unor dansuri ritmate.Ce-o fi in sufletul lui EMIR KUSTURICA ca el e mereu pe linga oscaruri.si slumdogul e cam zero barat pe linga creatiile lui.P.S. vedet filme(gramada) de oscar pe B1,Kanal D,National TV toate cu actiune nemaivazuta,toate cu joc de glezna nemaipomenit,toate cu o coloana sonora pe linga care Pink Floyd-ul e scincet de copil,toate cu o costumatie ce l-ar face invidios si pe Harun Al Rasid combinat cu Suleiman Pasa si trecind pe la Goering(si asta le avea cu hainele).in concluzie asteptam urmatoarele suberbe si nemaiintilnite in galaxia noasta coproductii indiano-germana,franceza,italiana,spaniola,rusa,engleza,chineza,eschimosa,martiana,jeanl
uc picardiana si ce mai vreti voi.
bafta la vizionat

#43
kastor

kastor

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,415
  • Înscris: 17.12.2006
Dea, superb acting.

[ https://www.youtube-nocookie.com/embed/OLdIKlXl3ZA?feature=oembed - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]

E si mai rau ca domnisoara aia apare in o gramada de scene.

Edited by kastor, 06 March 2009 - 08:49.


#44
KoShiMin

KoShiMin

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,813
  • Înscris: 06.09.2006
Offf, Doamne...  :ewwpu:  Discutia asta nu se mai termina. Ba ca filmul e "manea", ba ca actorii indieni starnesc stari de voma, ba ca Brad Pitt, ba ca Clint Eastwood...
Incercati sa va impacati cu ideea ca Slumdog a castigat Oscarul anul acesta  (nothing to do about it) si sa va continuati vietile la fel ca mai inainte. E un premiu american, e acordat de Academia lor de film, de membrii unui juriu calificat, nu de votantii SoftPedia, lasati-i pe ei sa traiasca "frustrarea" si rusinea de a nu fi acordat Oscarul marelui june prim Brad sau - mai nou, dupa cate vad - "genialului" actor pistolar Clint.

Cu tot respectul, nu vad de ce considerati filmul o "manea" (doar pentru ca are actori indieni?!?)... Nu e decat o melodrama in cel mai pur sens al cuvantului, fara fite si fara complicatii, asa cum ar trebui sa fie cam orice film de dragoste/viata/&shit lacrimogen (by the way, daca reuseste cineva sa-mi expuna si mie 2-3 subtilitati/idei filosofico-bullshito-religioase and so on ale filmului "Love Story", primeste de la mine ca premiu o bicicleta de ciocolata).

Daca filmul ar fi fost turnat la Hollywood (nu la Bollywood, unde  a vrut Boyle sa demonstreze ca oriunde, oricand, o poveste de genul asta are EXACT FIX acelasi impact asupra oamenilor normali la cap si la suflet pe care l-ar avea si daca ea s-ar petrece pe Riviera, la Verona sau New York), daca filmul ar fi fost turnat la Hollywood zic, avandu-l pe - hai sa-l mai luam o data, ca tot l-am lasat in pozitia aplecat - Brad Pitt pe post de haimana de periferie si pe - uite ca nici asta nu s-a ridicat - Clint Eastwood in rolul sau atat de indragit de "politaicaredatarecupumnul", daca filmul ar fi avut-o in cele doua-trei scene in care a avut ghinionul sa apara pe ecran in loc de actrita aia brunetica al carei nume nici nu ne-am chinuit sa-l retinem pe una de genul Nicole Kidman, Agelina fata buna and so on, iar daca in rolul pramatiei care punea intrebari inteligente ar fi binevoit sa apara de-alde simpaticutul Clooney.... Ei bine, atunci - mama! - ce hiperultrasuperproductie am fi avut...
Cum nu mai cârtea nimeni ca actorii-s prea tigani, ca povestea-i prea banala si peltea... cum nu se mai gasea unul care sa zica "Ba, da parca filmul ala cu Raj Kapoor, cand danseaza el pe-acoperișul "cășii", parca era mai bun, "trebea" sa ia el Oscarul, da' l-au furat taranii astia de la Academie".

Povestea din Slumdog e simpla si "peltea" pentru ca asa trebuie sa fie... Are dintr-o manea la fel de mult cat are Gutza putza de maimutza din personalitatea unui cantaret de muzica pop (nu clasica, nu rock... pop din ala batranesc, linistit si apasat). Nu e Simfonia a noua, dar nici "As da zile de la mine" (asta atata vreme cat ai ureche cat de cat).
N-a avut nimeni pretentia sa faca un film original, draga busila... De altfel, daca vine cineva si imi recomanda un film de dragoste sau viata "original" (o poveste de dragoste sau un life story care nu s-a mai spus pana acum intr-un fel sau altul pe ecran), primeste premiu de la mine inc-o bicicleta de ciocolata (ma simt foarte generos azi).

Va rog eu, lasati filmul asta in pace. Nu e nici mai bun, nici mai prost decat peliculele care se toarna an de an in iuesei, iar Oscarul nu ar trebui sa insemne nici macar (sau MAI ALES) pentru un cinefil altceva decat alegerea mai mult sau mai putin avizata, mai mult sau mai putin interesata a unui juriu care, ca oricare alt juriu de pe planeta, isi permite sa aiba si el o parere. Dati-le dreptul ca parerea aia sa nu coincida cu a voastra. Nu mai fluturati ca disperatii aia naufragiati ideea ca "Filmul asta nu merita Oscarul, pentru ca mie nu mi-a placut, Oscarul trebuia luat de filmul asta, care, dupa mine, e mult mai bun!".

#45
StarSteel

StarSteel

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,234
  • Înscris: 06.10.2006
M-am pacalit si am vazut filmul cap-coada, insa nu m-a impresionat cu nimic, mi-a provocat doar un imens dezgust datorita infectei atmosfere indiene....probabil sunt subiectiv insa desi nu sunt rasist nu suport indienii si tiganii cu exceptia celor civilizati, cauza o reprezinta indienii cu care lucrez si tiganii al caror comportament il vad zilnic. Indienii aciuati in Galati ce considerau ca salariatii romani sunt coborati din copaci si faze de genul coboara soferul sa-i deschida usa indianului sau un zbir de director cu romanii devine catelus in fata patronatului indian, altul ii saruta mana directorului general, indience care stau ca putorile in casa si fac mizerii morale menajerelor romance, m-au facut sa am o repulsie totala pt. aceasta natie care e formata in marea majoritate din analfabeti, hoti, puturosi, oameni care intotdeauna de-a lungul istoriei au fentat munca preferand cersitul, cantatul si furatul. Cand aud de excursionisti ce viziteaza India ma apuca o greata profunda, daca mi-ar oferi cineva un bilet la un hotel de 5 stele sincer l-as refuza iar daca totusi as fi nevoit sa fac o astfel de excursie mai intai in mod sigur mi-as face toate vaccinurile posibile si mi-as cara dupa mine alimente si apa pt. intreaga perioada cat as fi nevoit sa umblu pe acolo.

#46
KoShiMin

KoShiMin

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,813
  • Înscris: 06.09.2006
Stai bland, conasule, sa nu-ti puste vreo vena...  :) In afara de faptul ca am inteles din prima propozitie ca nu-ti plac filmele cu indieni (ceea ce e OK, nu-ti taie nimeni capul pentru asta), restul asertiunii tale e o insiruire de aberatii fara nicio legatura cu aria "Filme" (tot timpul te inflamezi asa, pierzandu-ti controlul din orice?).
Inteleg ca ai avut niste experiente nefericite cu niste oameni, dar nu generaliza si nu mai arunca remarci sovine si rasiste de genul: "natie care e formata in marea majoritate din analfabeti, hoti, puturosi, oameni care intotdeauna de-a lungul istoriei au fentat munca preferand cersitul, cantatul si furatul". "Greata profunda" pe care o resimti se trateaza cu Metoclopramid, iar data viitoare fa bine si limiteaza-te strict la consideratii legate de specificul acestei arii, pentru comentarii sovine si crize de nervi avem Arii Specializate (ramane insa de vazut daca nu esti un caz pierdut chiar si pentru acele arii).

PS - Data viitoare nu vei mai scapa doar cu un simplu sfat, asa ca , te rog, cantareste-ti mai cu atentie cuvintele pe viitor.

Edited by KoShiMin, 06 March 2009 - 11:43.


#47
StarSteel

StarSteel

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,234
  • Înscris: 06.10.2006
Ceea ce am mentionat stie toata lumea ca e adevarat iar de rasist nu pot fi acuzat deoarece am mentionat clar ca nu-mi plac indienii si tiganii necivilizati ceea ce inseamna ca nu am absolut nimic cu cei civilizati....langa indieni si tigani necivilizati mergea evident si  romani. Tu numesti "un simplu sfat" incercarea modesta de punere la colt a mea folosind: peiorativul "conasule", "puste(?!) vreo vena", "insiruire de aberatii", "te inflamezi pierzandu-ti controlul", "remarci sovine si rasiste", "metoclopramid", "crize de nervi", "caz pierdut" In cazul asta trebuie sa-ti transmit ca mentionarea off-topic (partial) si tente rasiste ar fi putut fi de ajuns dar asta depinde de caracterul fiecaruia si de frustrarile din viata reala. Uite ca sa nu fiu off-topic total pot sa spun ca din film e reprezentativa faza cu plonjatul in rahat, iar urmarind nuvelele episodice ale filmului am anticipat corect ca vor urma fazele cu cersitul si furatul....sunt caracteristice spiritului indian si implicit al tiganilor care se trag tot din acea zona a lumii. Pt. amatorii culturii indiene le-as fi dorit sa vada filmul intr-un cinematrograf care sa prezinte si mirosurile specifice peliculei.
Uite cateva mentionari in Wikipedia despre migratia tiganilor.....
"regele Persiei îi va cere suveranului Indiei 12.000 de lăutari care ar fi urmat să distreze auditorii și să se stabilească acolo pentru a deveni agricultori și a munci pământul, primind în schimb vite, măgari și grâne.
50 de ani mai târziu în poemul epic național persan Șah (Cartea Regilor) aflăm că lurii (țiganii) au mâncat grânele și vitele refuzând munca pământului fiind ca urmare izgoniți de către regele Bahram Gur. Migrația masivă a țiganilor în Europa începe din secolul XIV
"
si despre obiceiurile tiganilor.....
"sunt condamnați recidiviști sau nu au mijloace de existență, sau ocupație precisă din care să trăiască în mod cinstit prin muncă și deci constituie o povară și un pericol pentru ordinea publică"
Sursa http://ro.wikipedia....rg/wiki/Ćąigani ....in concluzie nu pot fi acuzat de mentionarea unor adevaruri ce se regasesc si in enciclopediii universale.

P.S. La cate invective ai folosit la adresa mea se pare ca ai fost mai inflamat decat mine fara ca macar sa ma cunosti....apropo nick-nameul tau e groaznic, cum de te-ai putut gandi la asa ceva? Personajul real a fost sinistru!

Edited by starsteel, 06 March 2009 - 14:51.


#48
Mosotti

Mosotti

    Geniu umil

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 33,295
  • Înscris: 21.04.2004

Quote

(by the way, daca reuseste cineva sa-mi expuna si mie 2-3 subtilitati/idei filosofico-bullshito-religioase and so on ale filmului "Love Story", primeste de la mine ca premiu o bicicleta de ciocolata).

life sucks and then you die? :huh:

#49
KoShiMin

KoShiMin

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,813
  • Înscris: 06.09.2006

 Mosotti, on Mar 6 2009, 14:52, said:

life sucks and then you die? :huh:

Nesatisfacator, bicicleta ramane la mine.  :icecream:


@starsteel

Normal ar fi sa nici nu ma obosesc sa iti raspund. Arunci cu rahat intr-o intreaga cultura si civilizatie pentru ca tie iti face probleme seful indian la serviciu si vii si te ataci pentru ca ti-am spus "conasule"?!? Vruiam sa-ti zic vreo cateva mai apasate, dar am zis sa te iau cu binisorul. Esti culmea tupeului ca, dupa aberatiile pe care le-ai turnat aiurea-n tramvai in postul precedent, sa mai si ceri o adresare cu "stimate domn".

Pentru cultura ta generala, ca tot suntem pe topicul cu Slumdog Millionaire, pe vremea cand in India se nastea Mahabharata si Ramayana, ai nostri daci inca isi mai scriau misivele pe ciuperci... Tara aia de rahat a dat unii dintre cei mai mari ganditori si savanti ai antichitatii (iar in prezent India detine atat tehnologia nucleara, cat si pe cea cosmica), asa ca ai grija cu cine te (ne) compari.

Daca nu suporti indienii si tiganii, du-te si te-mpusca la mormantul lui Zelea Codreanu sau fa-l fericit pe mosotti si baga-te pe Poiana lui Iocan, sa vezi ce ti se-ntampla, nu mai polua aria de Filme.

Iar ingrijorarea ta cu privire la nickname-ul meu e amuzanta si in acelasi timp patetica, n-are nicio legatura "cu prefectura" (e un nick pe care-l foloseam pe vremea cand ma jucam cu prietenii in retea ceva joc de strategie cu populatii asiatice antice. Prenumele meu e Cosmin si de acolo KoShiMin, o parodiere...). Sigur nu ti-a puscat deja vena aia? Invitatia mea de a trece pe aria de sfaturi medicale ramane deschisa.

Peseu: Asta a fost chiar ultimul off-topic pe care ti-l mai iert. Discuta despre film sau abtine-te. S-auzim numai de bine.

#50
StarSteel

StarSteel

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,234
  • Înscris: 06.10.2006
Mentii acelasi ton al discutiei asa ca nu are rost sa continuam.....mai spun doar ca despre cultura nu-mi aduc aminte sa fii comparat dacii cu indienii, oricum m-as pleca in fata culturii grecesti si romane care a oferit extrem de mult umanitatii, de admirat favoritii mei asiatici raman japonezii atat in ceea ce priveste trecutul cat si fabulosul prezent.....mijloace putine, munca si creiere multe, adica invers decat indienii.
P.S. Te irita tare aversiunea mea fata de nespalatii indieni....sa fie cumva originea de vina?  :D Scuze daca nu ai gustat gluma.  
Acum cativa ani am primit un exemplu cum e posibil sa consumam x litri apa/om/zi cand in India se consuma doar 6 litri/zi?!!!!  Deacum poti sa continui precum televizorul, pun definitiv punct aici!  :wave: Numai bine!

Edited by starsteel, 06 March 2009 - 18:49.


#51
KoShiMin

KoShiMin

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,813
  • Înscris: 06.09.2006
Bine, cum vrei tu... Pana una-alta ia o pauza si sa speram ca-ti trece.

#52
Pantaleon

Pantaleon

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 67
  • Înscris: 21.03.2008
Dupa parerea mea, cel mai bun film ar fi trebuit desemnat The Reader. Exceptional. Departe de Slumdog Millionaire. Si Doubt e un film memorabil, cu prea putine premii. Oscarul nu mai e de mult un reper.

#53
Above_Gods

Above_Gods

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 844
  • Înscris: 03.06.2008

 lawrence38, on Feb 15 2009, 16:42, said:

Celor carora le-au placut acest film, le recomand sa vada si Amal, un film care mie  mi-a placut mai mult decat Slumdog Millionaire...


unde pot sa gasesc filmul Amal ? ca l-am tot cautat si nu am dat de nimic . un link,ceva ... pls  :)

#54
d4m4g3

d4m4g3

    The best or nothing.

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 24,753
  • Înscris: 23.05.2013
Am vazut si eu filmul asta... Aiurea. Ce valva se facea in jurul lui, si cand colo, nimic spectaculos. Doar interesant.  <_<

 Ann0nim, on Mar 21 2009, 02:34, said:

Nu cred. ;) Tu ai parerea ta si e a ta, eu o am pe a mea si e a mea. Tie ti-a placut, mie nu.

 aquadig, on Mar 21 2009, 09:40, said:

Exista filme bune despre care se discuta mult si filme slabe despre care se discuta mult. Asta e doar un film despre care se discuta mult. Daca e sa aleg un film despre care pot sa spun ca este impresionant, spectaculos, amintesc titluri precum TheGodfather, Godfellas.

La capitolul muzica e incredibil Slumdog Millionaire, are o melodie care o baga de doua ori. Costume - ireprosabil! Se poate observa linia Armani...of, 3 zdrente ce au pe ei, nu e nevoie de imaginatie, e nevoie de 5 minute sa tragi de niste haine si ajung in felul ala. Noroc ca e simpatica Latika in unele scene, si mai schimba putin imaginea filmului.

P.S: Sunt filme rusesti super! Si daca nu intelegi tu, inseamna ca nu intelegi tu. Atat.

Edited by d4m4g3, 21 March 2009 - 10:40.


Anunturi

Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă

Tehnicile minim invazive impun utilizarea unei tehnologii ultramoderne.

Endoscoapele operatorii de diverse tipuri, microscopul operator dedicat, neuronavigația, neuroelectrofiziologia, tehnicile avansate de anestezie, chirurgia cu pacientul treaz reprezintă armamentarium fără de care neurochirurgia prin "gaura cheii" nu ar fi posibilă. Folosind tehnicile de mai sus, tratăm un spectru larg de patologii cranio-cerebrale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate