Second Opinion
Folosind serviciul second opinion ne puteți trimite RMN-uri, CT -uri, angiografii, fișiere .pdf, documente medicale. Astfel vă vom putea da o opinie neurochirurgicală, fără ca aceasta să poată înlocui un consult de specialitate. Răspunsurile vor fi date prin e-mail în cel mai scurt timp posibil (de obicei în mai putin de 24 de ore, dar nu mai mult de 48 de ore). Second opinion – Neurohope este un serviciu gratuit. www.neurohope.ro |
Pareri cutite bucatarie
Last Updated: Feb 01 2024 16:45, Started by
Alinda
, Jan 06 2009 10:37
·
33
#1
Posted 06 January 2009 - 10:37
Ma poate ajuta cineva sa imi aleg niste cutite, de data asta unele bune, ca m-am saturat de stifturi... am auzit de unele Zwilling, dar sint cam scumpe.. stie cineva daca chiar merita banii?
___________________ I cook, therefore i am. |
#2
Posted 06 January 2009 - 11:22
Vezi poate le gasesti in Metro la promotie.
Parerea mea e ca fac toti banii. Constructie SIGMAFORGE si sunt forjate dintr-o singura bucata. |
#3
Posted 06 January 2009 - 15:01
Sint cutite Tefal, otelul e bun si sint foarte usoare - mie imi plac mai grele, dar daca esti fata iti vor place.
Mi-au mai placut Victorinox, Fissler (astea parca sint cam scurte dupa gustul meu) La Metro am mai vazut parca Ion Moș le zice, m-a tentat sa cumpar unul, dar nu stiu cum sint. Cred ca merita sa dai un ban pe un cutit pt ca te ajuta mult sa fie de calitate, si te tine zeci de ani. |
#4
Posted 06 January 2009 - 15:49
Morosanul, on Jan 6 2009, 15:01, said: Sint cutite Tefal, otelul e bun si sint foarte usoare - mie imi plac mai grele, dar daca esti fata iti vor place. Mi-au mai placut Victorinox, Fissler (astea parca sint cam scurte dupa gustul meu) La Metro am mai vazut parca Ion Moș le zice, m-a tentat sa cumpar unul, dar nu stiu cum sint. Cred ca merita sa dai un ban pe un cutit pt ca te ajuta mult sa fie de calitate, si te tine zeci de ani. Constructie de care? Si cum adica Ion Mos? Si cu intrebarile astea, tocmai am dovedit ca sint fata ! :-) Sa nu fie foarte usoare fiindca am deja un set de cutite usoare si nu sint prea multumita. Nu spun de unde le-am luat ca sa nu fac anti-reclama. ______________________ I cook, therefore i am. |
#5
Posted 06 January 2009 - 15:53
#6
Posted 06 January 2009 - 20:50
Eu folosesc momentan Chefking, dar nu stiu daca se vand undeva in tara. Le-am primit din Germania. Le folosesc de vreo 6 ani si nu le-am ascutit niciodata. Nici macar pe piatra nu le-am tras s taie beton. Au o constructie care permite autoascutirea. Am pierdut in schimb cutitul de carne din set si am rupt varful cutitului profesonal (care si asa e putin scurt pentru gustul meu) asa ca, am comandat niste cutite Zepter. Le-am primit chiar inainte de sarbatori, dar nu le-am folosit inca. Par foarte bine lucrate si otelul e de calitate.Sper sa fiu multumit de ele in timp.
|
#7
Posted 07 January 2009 - 09:28
Alinda, on Jan 6 2009, 15:49, said: Constructie de care? Si cum adica Ion Mos? Si cu intrebarile astea, tocmai am dovedit ca sint fata ! :-) Sa nu fie foarte usoare fiindca am deja un set de cutite usoare si nu sint prea multumita. Nu spun de unde le-am luat ca sa nu fac anti-reclama. In general cutitele alea usoare si subtiri - cae se gaseau prin buticuri - nu se iau in considerare :lol: Tefal sint ceva mai usoare, si lama e un otel asemanator cu cel depe talpa de la fierul de calcat, are un fel de striuri f. fine, si nu se zgarie. Poti sa iei unul in mana, sa vezi, ca se gasesc si in Metro si in Real. |
#8
Posted 07 January 2009 - 17:08
Ion Mos e o firma care comercializeaza tot felul de aditivi si alte prafuri pentru ind alimentara si aduce si ustensile pt gastronomie. Cutitele sunt bune si ca pret sunt intre cele de "consum curent" si alea care te tin cu adevarat 20 de ani.
Cine vrea un cutit adevarat trebuie sa caute in Japonia. Aia sunt marii maestri. Dar nu stiu cum s-ar putea aduce de acolo decat daca merge cineva la locul faptei. |
#9
Posted 07 January 2009 - 17:40
Alinda, on Jan 6 2009, 10:37, said: Ma poate ajuta cineva sa imi aleg niste cutite, de data asta unele bune, ca m-am saturat de stifturi... am auzit de unele Zwilling, dar sint cam scumpe.. stie cineva daca chiar merita banii? ___________________ I cook, therefore i am. Buna. Si eu am avut mereu probleme cu instrumentele de la bucatarie, imi place sa gatesc, cu conditia sa am instrumente de cea mai buna calitate, altfel mi se pare o corvoada. Dupa tot felul de experiente cu cutite, m-am hotarat sa dau ceva bani mai multi si mi-am comandat un set Miracle Blade, mai ales ca aveam posibilitatea sa le dau inapoi daca nu eram multumita. Vreau sa-ti spun ca le am de ceva ani buni si sunt foarte multumita, parca ar fi noi. Cred ca indiferent ce iti alegi, cutitele scumpe au un motiv sa coste mult, eu nu as mai lua niciodata lucruri ieftine, mai ales daca acestea urmeaza sa-mi usureze munca. |
#10
Posted 08 January 2009 - 11:41
Da, in Japonia sint scoli de cutite (ca alea de sabii Katana), deci sint facute cu pasine de maestri, etc.
Si pretul e pe masura. Acesta care mi-a placut mie: [ http://www.cookingforengineers.com/pics2/640/DSC_0232_crop.jpg - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ] costa pate 120 E, dar exista si peste 30 E Aici e un aricol bun despre asta: http://www.cookingfo...fs-Knives-Rated |
|
#11
Posted 08 January 2009 - 20:24
E foarte important sa ai niste cutite bune. Eu am un set de cutite Zwilling si sint foarte multumit, desi sotia mea le foloseste mai mult decit le folosesc eu :-)
Cind le-am cumparat, vanzatorii mi-au facut capul calendar cu tehnologia spatiala, constructie Sigmaforge si lama Friodur. Daca te intereseaza tehnic, iti pot explica pe larg ce inseamna fiecare. Insa ce pot sa iti spun este ca sint exceptionale si ca sint durabile. Lucrul asta a interesat-o si pe sotia mea. Deci, merita toti banii. |
#12
Posted 09 January 2009 - 10:20
Multumesc tuturor pentru sfaturi. Da, m-ar interesa sa stiu mai multe amanunte. Ca sa stiu pe ce dau banii...
|
#13
Posted 12 January 2009 - 08:50
Alinda, on Jan 9 2009, 11:20, said: Multumesc tuturor pentru sfaturi. Da, m-ar interesa sa stiu mai multe amanunte. Ca sa stiu pe ce dau banii... Pt cutite Victorinox poti sa incerci la firmele de mai jos , eu lucrez cu ele de 11 ani si sunt foarte multumit de ele se ascut foarte usor fara piatra sau masat Multi-Tools Cutlery Travel Gear AG Comexim s.r.l. Dr. Alexandru Locusteanu no 8, BI 77D, apt 32 052082 Bucharest Tel +40(21)4 23 22 99 Fax +40(21)4232299 [email protected] www.agcomexim.ro Cutlery RIA DO Trading s.r.l. Str. Anastasie Panu 17 BL.D3, SC.1, AP. 35 031162 Bucharest Tel +40(21)322 72 91 Fax +40(21)3200943 [email protected] www.riado.ro Multi-Tools Cutlery Weber 2000 s.r.l. str. Soseaua Borsului 24/a 410065 Oradea Tel +40(2)594 79 852 Fax +40(2)59479852 [email protected] www.weber.ro |
#14
Posted 15 January 2009 - 15:46
Daniel, cu ce se pot ascuti in afara de piatra sau masat? Eu folosesc smirghel de gradatii din ce in ce mai fine, pe care il pun deasupra unui mousepad. Dar banuiesc ca nu la metoda asta te referi (mai ales ca nu e cea mai la indemana).
|
#15
Posted 15 January 2009 - 16:49
Unde se gasesc cutite Zwilling?
Eu am unul de paine de la Tefal, mi-a placut ca era greu. Taie foarte bine. Si, recent, a adus prietenul meu din Franta un cutit ceramic care e foarte periculos. N-am idee daca se gasesc si in Ro. |
|
#16
Posted 16 January 2009 - 08:37
Se gasesc cutite ceramice in Ro. Totusi, nu stiu daca ar trebui sa fie prima alegere, din cel putin doua motive (asta exceptand pretul):
- sunt ceva mai casante decat cele clasice (ca s-ar sparge precum sticla - e doar mit); - sunt foarte greu de ascutit. Pentru ca au o rezistenta la abraziune foarte mare, sunt mult mai greu de ascutit chiar decat otelurile inoxidabile de calitate. Ai nevoie de piatra ceramica cel putin, desi mult mai indicata ar fi piatra diamantata (de fapt mai multe). Daca totusi te intereseazaz, ai PM. Legat de Zwilling, nu stiu nimic. P.S. TOATE cutitele se tocesc la un moment dat. Autoascutirea e o vrajeala de marketing. Un tais de cutit trebuie sa se termine in mod ideal intr-un V perfect (sau intr-un V (italic) in cazul unor cutite japoneze). Dar in realitate, varful acestui V are o anumita latime (de la 0.1 microni daca e ascutit f. bine, pana la sute de microni daca e tocit rau (desi asta nu se mai cheama de mult cutit)). Ideea e ca aceasta latime intra in contact cu substante/materiale/corpuri, extinzandu-se. |
#17
Posted 17 January 2009 - 19:54
Abureala aia cu autoascutirea vine cred de la cutitele alea oribile cu zimti, care nu trebuie ascutite dintr'un motiv foarte bun: rup mancarea, nu o taie.
Anyway, eu am un cutit Nirosta de la Fackelman (din metro) si pentru 40 de lei ma declar pe deplin multumit. Ideea e sa taie bine, restul sunt secundare. |
#18
Posted 20 January 2009 - 23:20
shiva, on Jan 15 2009, 16:49, said: Unde se gasesc cutite Zwilling? Eu am unul de paine de la Tefal, mi-a placut ca era greu. Taie foarte bine. Si, recent, a adus prietenul meu din Franta un cutit ceramic care e foarte periculos. N-am idee daca se gasesc si in Ro. Cutitele Zwilling se gasesc la www.pentrugatit.ro. Am verificat preturile si sunt chiar mai ieftine decat in Germania. florinaker, on Jan 16 2009, 08:37, said: Se gasesc cutite ceramice in Ro. Totusi, nu stiu daca ar trebui sa fie prima alegere, din cel putin doua motive (asta exceptand pretul): - sunt ceva mai casante decat cele clasice (ca s-ar sparge precum sticla - e doar mit); - sunt foarte greu de ascutit. Pentru ca au o rezistenta la abraziune foarte mare, sunt mult mai greu de ascutit chiar decat otelurile inoxidabile de calitate. Ai nevoie de piatra ceramica cel putin, desi mult mai indicata ar fi piatra diamantata (de fapt mai multe). Daca totusi te intereseazaz, ai PM. Legat de Zwilling, nu stiu nimic. P.S. TOATE cutitele se tocesc la un moment dat. Autoascutirea e o vrajeala de marketing. Un tais de cutit trebuie sa se termine in mod ideal intr-un V perfect (sau intr-un V (italic) in cazul unor cutite japoneze). Dar in realitate, varful acestui V are o anumita latime (de la 0.1 microni daca e ascutit f. bine, pana la sute de microni daca e tocit rau (desi asta nu se mai cheama de mult cutit)). Ideea e ca aceasta latime intra in contact cu substante/materiale/corpuri, extinzandu-se. Florin, vad ca te pricepi la cutite. Ai perfecta dreptate. Ii mai auzi pe unii ca vor cutite pe care sa nu le ascuta niciodata.... ;) Intra sa vezi si ce vand cei de la KitchenShop. Au cutite Zwilling si articole despre cum se ascut cutitele, cum se ingrijesc , etc. Mie mi se pare interesant site-ul lor. |
Anunturi
▶ 4 user(s) are reading this topic
0 members, 4 guests, 0 anonymous users