Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Sub mobila de bucatarie si sub fr...

Rezultat RMN

Numar circuite IPAT si prindere t...

Pareri brgimportchina.ro - teapa ...
 Lucruri inaintea vremurilor lor

Discuții despre TVR Sport HD

Cost abonament clinica privata

Tremura toata, dar nu de la ro...
 Renault Android

Recomandare bicicleta e-bike 20&#...

Bing-Content removal tool

Nu pot accesa monitorulsv.ro de l...
 Cum sa elimini urmele de acnee?

Wc Geberit

Routere detinute in trecut si in ...

Teii din fața casei
 

Pr. Arsenie Boca: "Ecumenismul? Erezia tuturor ereziilor! "

- - - - -
  • This topic is locked This topic is locked
368 replies to this topic

#19
sorin2007

sorin2007

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,709
  • Înscris: 01.04.2007
Deja nu se mai pune problema daca, ci cand va fi instaurata noua ordine mondiala. Se mai indoieste cineva ca in noua ordine mondiala (new-age-ul lui peste) nu va exista si o noua ortodoxie (ecumenista, bineinteles)? Iar o sa ma mustre Leinarius dar nu tac, nu fac eu dezbinare, altii o fac, eu doar constat.
Am mai zis eu : daca vorbesti, esti taxat ca si cartitor, daca zici ca nu-i treaba ta, ca esti mic si poti face nimic iar nu-i bun ca ori nu mai ai contact cu realitatea (traiesti in iluzii), ori accepti prin neimplicare minciuna, viclenia, erezia, ratacirea ca si cum ar fi partas la ele. Dintre doua rele aleg cea mai mica. Deci, in "spiritul" ecumenismului, a dragostei fratesti, a colaborarii intre biserici, a...mai stiu eu ce motive "bine intemeiate" se relativizeaza, mai rau, se incalca cu buna stiinta si fara nici o remuscare o parte din temelia Bisericii: canoanele.
Problema e ca numele de "Biserica Ortodoxa" va fi folosit atat pentru bisericile modernizate in stil ecumenist si pentru cele traditionale, apostolice care vor pastra nestirbit adevarul mai ales respectarea cu sfintenie a canoanelor, intrebarea e: cum le vom putea deosebi? De exemplu, in Biserica Ortodoxa Romana s-au incalcat (si se incalca, oficial si repetat, intr-o veselie, aproape a devenit o normalitate) canoanele, amintesc numai cateva [din postarea muzicianului] :
Canonul 10 al Sfintilor Apostoli – “Daca cineva s-ar ruga, chiar si în casa cu cel afurisit (scos din comuniune) acela sa se afuriseasca.
Canonul 45 al Sfintilor Apostoli – “Episcopul, presbiterul sau diaconul, daca numai s-ar ruga impreuna cu ereticii, sa se afuriseasca, iar daca le-a permis acestora sa savârseasca ceva ca si clerici (sa savîrseasca cele sfinte), sa se cateriseasca.
Canonul 46 al Sfintilor Apostoli – “Episcopul sau presbiterul care primesc botezul sau jertfa ereticilor, poruncim sa se cateriseasca. Caci ce întelegere poate sa fie între Hristos si Veliai? Sau ce parte are credinciosul cu necredinciosul?
Canonul 64 al Sfintilor Apostoli – “Daca vreun cleric sau laic intra în sinagoga iudeilor sau a ereticilor ca sa se roage, sa se cateriseasca si sa se afuriseasca."
Ce ma doare pe mine cel mai tare e ca nu se spune clar domle (de catre conducatorii nostri bisericesti, ca tot se dau hotarari, comunicate de presa, exista Trinitas sau mai stiu eu pe ce cai): ori canoanele sunt relative si se aplica cand si cum vrea Sfantul Sinod, functie de imprejurari, ori canoanele trebuie respectate(cu pogoramintele de rigoare care se pot face, ca nimeni nu e absurd) pentru ca fara ele de Biserica Ortodoxa ramane numai numele.
Ici si colo mai ia atitudine cate un duhovnic imbunatatit (si ei sunt pe cale de disparitie) dar sunt imediat marginalizati.
Se despica firul firul in patru pe orice tema(mai ales la Trinitas) dar cand e vorba sa se spuna ca menirea Bisericii este, in primul rand, sa calauzeasca oamenii vertical catre cer cat si pastrarea adevarului, si apoi lucrarea pe orizontalitate: buna intelegere intre oameni, acte de caritate sau alte fapte, se face toata lumea ca ploua. Fatarnicie pe linie, cand se apuca un prelat "oficial"sa ne explice cum sta treaba te ia durerea de cap, vorbeste jumate de ora si nu transmite nimic. O vorbulita nu s-a spus la Trinitas, ori pe alte cai oficiale de gravitatea incalcarii canoanelor de care unii ierarhi, ca si cum nu ar fi existat. Si acum se incalca constant, e normal? Sunt canoanele facultative, un fel de vorbe fara rost? Vad ca nimeni nu le mai baga in seama, toti inaltii sunt ocupati ca nu cumva sa se sifoneze imaginea Bisericii, indiferent prin mijloace, chiar fatarnicia, minciuna prin omisiune si cate si mai cate. Sa ma ierte Dumnezeu, dar parca toti vorbesc in dodii, chiar e totul perfect si nu se gaseste nimeni sa spuna raspicat : fratilor, de ducem la vale si ne pacalim ca totul e in ordine.

De unde am pornit si unde am ajuns...e oficial si cat se poate de clar : vom avea guvern mondial, problema e cand? Cat de repede posibil, acum ne gandim ca tre sa fie si o religie mondiala din care o sa faca parte sigur si ortodoxia ca doar nu lupta degeaba ecumenistii, nu?  
Noi, traditionalistii, cam incurcam treburile, spun baietii destepti ca suntem depasiti de vremuri, asa o fi, pentru asa vremuri "duhovnicesti" (se citeste umaniste), abia daca mai poti tine calea dreapta. Asta e, s-a proorocit de la inceputuri si va fi si mai rau, insa nu cred ca e bine sa ne facem ca nu stim.

"Financial Times: Lumea se indreapta catre un guvern mondial
Aparitia unui guvern mondial este mai aproape decat oricand, datorita reusitei sistemului comunitar european, aparitiei unor probleme globale precum criza economica, incalzirea climei si razboiul impotriva terorismului, scrie"Financial Times". In opinia cotidianului, modelul Uniunii Europene, unde functioneaza la nivel suprastatal o Curte Suprema, un Parlament, o moneda si o forta militara, ar putea fi adoptat la nivel mondial.
"Financial Times" considera ca presedintele ales, Barack Obama, este mult mai deschis catre forme superioare de colaborare la nivel mondial decat a fost predecesorul sau George W Bush. “Cand singura superputere a lumii isi restrange puterea si abilitatile de buna voie prin standarde de comportament stabilite international, trimite un un mesaj clar ca exista reguli care merita urmate”, a scris viitorul presedinte al Statelor Unite in cartea sa “Audacity of Hope”. In opinia cotidianului citat, aceaste idei si faptul ca a numit-o ambasador la ONU pe Susan Rice, un consilier apropiat, dovedeste atasamentul lui Obama fata de Natiunile Unite. O mostra de idei vehiculate in cercurile lui Obama este oferita de un raport recent al Managing Global Insecurity (MGI), care-i include in grupul sau mic de consiliere pe John Podesta, omul care conduce echipa de tranzitie a lui Obama, si pe Strobe Talbott, presedintele Brookings Institution, din care s-a ridicat Susan Rice. Raportul cere infintarea unui inalt comisar al ONU, care sa se ocupe de problema terorismului, crearea unui pachet de legi internationale, care sa reglementeze problema schimbarilor climatice si infiintarea unei forte de mentinere a pacii de 50.000 de oameni, care sa se afle sub controlul direct al Organizatiei Natiunilor Unite. Cu toate acestea, datorita faptului ca in Statele Unite oamenii tind sa puna mana pe arme cand aud asemenea idei, raportul nu vorbeste despre un “guvern mondial” ci despre o “guvernare mondiala”. Europenii considera insa ca nu este nici o diferenta intre cei doi termeni. Jacques Attali, consilierul presedintelui Frantei, Nicolas Sakozy, a explicat ca termenul “guvernare mondiala” este un eufemism pentru “guvern mondial”. Concluzia cotidianului este ca un guvern mondial nu are sanse sa apara decat daca este creat intr-o maniera anti-democratica, pentru cele mai multe proiecte pentru crearea unor institutii suprastatale au fost blocate prin referendum. Totusi, daca ar fi infiintat “guvernul mondial” ar presupune adoptarea unor caracteristici statale la nivel international, cu un set de legi universal valabile si obligatorii, lucru de care lumea actuala, dominata de un sistem anarhic in care statele - entitati suverane egale - se lupta pentru putere, este foarte departe. (sursa: ziua.ro)."

Alt articol :

"Apare Noul Guvern Mondial? Formula prin care Planeta noastra sa fie condusa de un guvern unic care sa vegheze la dezvoltarea civilizatiei umane pare una desprinsa din cartile de conspirationism. Cu toate acestea, pe modelul Statelor Unite si al Uniunii Europene, se pregateste o noua forma de conducere planetara anunta prestigiosul "Financial Times", citat de "Descopera". Un guvern mondial va include concepte noi si complexe, superioare acordurilor de cooperare intre natiuni si state, bazate pe legi si contracte internationale, este de parere Geoffery Barney, profesor la o serie de universitati de prestigiu."

#20
zexelica

zexelica

    Nebisericos relaxat

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 36,859
  • Înscris: 30.01.2007
Mi se pare stupid sa afirmi ca formarea unui guvern mondial poate dicta ecumenismul, in cazul in care biserica are ca autoritate pe Dumnezeu.
In cazul real, in care suntem, aceeasi autoritate o au si guvernul mondial precum si toate bisericile: satan.

Ce te mai miri?

#21
sorin2007

sorin2007

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,709
  • Înscris: 01.04.2007

 zexelica, on Dec 11 2008, 17:36, said:

Mi se pare stupid sa afirmi ca formarea unui guvern mondial poate dicta ecumenismul, in cazul in care biserica are ca autoritate pe Dumnezeu.
In cazul real, in care suntem, aceeasi autoritate o au si guvernul mondial precum si toate bisericile: satan.
Ce te mai miri?
Toate bisericile si toti oamenii sunt de la satan, numai tu esti un heruvim prin care vorbeste Dumnezeu, nici nu m-am indoit vreodata, ba da, cand am inceput noi sa discutam prima data, credeam ca mai ai sanse de scapare, acum sunt sigur ca esti "alesul" cu mintea limpede. Ia vezi, ti se pare cunoscuta ispita asta :
"Am observat ca astazi si cei mici si cei mari pe toate le justifica cu o gandire satanica. Diavolul pe toate le explica in modul sau personal si astfel se afla in afara realitatii. Indreptatirea este o talcuire satanica.
- Si cum se face, Parinte, ca unii la fiecare cuvant afla replica?
- O, este infricosator sa discuti cu un om care s-a obisnuit sa se indreptateasca! Este ca si cum ai vorbi cu un indracit. Cei care se indreptatesc - Dumnezeu sa ma ierte - il au de staret pe diavolul. Sunt niste oameni chinuiti. Nu au pace inlauntrul lor. Iar din aceasta au facut o stiinta. Adica precum un hot nu doarme toata noaptea si se gandeste cum poate reusi sa fure, tot astfel si acestia se gandesc mereu cum sa-si indreptateasca o greseala sau alta a lor. Sau precum cineva se gandeste cum sa afle ocazia de a face un bine sau cum sa se smereasca, acestia, dimpotriva, se gandesc cum sa justifice pe cele ce nu se pot justifica. Se fac avocati! N-o poti scoate la capat cu unii ca acestia. Este ca si cum ai vorbi cu diavolul insusi. Ce-am patit cu unul! In timp ce ii spuneam: “Ceea ce faci nu este corect, la cealalta trebuie sa iei aminte, nu mergi bine. Trebuie sa faci asta si asta…“, acela pentru orice afla indreptatiri si la sfarsit imi spune: “Nu mi-ai spus ce sa fac”. “Bre, omule, oare ce vorbim de atatea ceasuri? Iti spun greselile tale, ca nu mergi bine si mereu te indreptatesti. Trei ceasuri m-ai sufocat, m-ai topit! Cum nu ti-am spus ce sa faci?” Sa-i spui pilde ca sa-i dai sa inteleaga ca nu este decat egoism satanic in felul cum infrunta lucrurile, ca primeste influente diavolesti si ca, daca nu se schimba, se va pierde, si in cele din urma sa spuna: “Nu mi-ai spus ce sa fac“! Cum sa nu explodezi?  (…) Sa suferi pentru un indurerat, aceasta are sens. Dar ca sa te topesti cu acesta, sa-i spui atatea si atatea si in cele din urma sa-ti spuna: “Nu mi-ai spus ce sa fac”, si sa justifice cele ce nu se pot justifica! In felul acesta din om se face diavol. Infricosator! Daca s-ar gandi numai la osteneala pe care o faci - ca sa nu mai vorbim de durere - ca sa-l ajuti, s-ar schimba putin. Desi te vede ca suferi, te ostenesti, te chinuiesti, nu ia in seama nimic."

In cazul in care intelegi ceva s-ar putea sa-ti ajute.
Cat despre ecumenism, vad ca te pricepi si la bantuiala din Biserica Ortodoxa, de fapt nu cred ca e ceva pe lumea asta ce sa nu stii, comparand scriptura cu scriptura, bineinteles. La asta te refereai:

"Avem un prieten in Muntele Athos care urmareste de multi ani situatia din manastirile grecesti. Se duce in locuri unde, de pilda, cineva a devenit un “gheronda” faimos, cu numerosi ucenici. Observandu-i pe acesti “stareti”, el a ajuns la concluzia ca adesea oamenii de acolo isi inchipuie si zamislesc fantezii, ca si oricare altii. Au anumite pareri despre cineva, pe care le raspandesc pretutindeni, in jurul acestuia, transformandu-l dintr-odata intr-un „batran sfant”, cu o multime care se strange imprejurul lui. In realitate, nu exista nici o pricina pentru acest fapt - sunt multe persoane sfinte carora nimeni nu le da vreo atentie. La Muntele Athos, se poate vedea acest lucru in cazul unui Batran numit Teodosie, un om foarte sfant, care a scris un jurnal despre cum s-a rugat cu Rugaciunea lui Iisus, la un nivel foarte sporit. Nimeni nu stie nimic despre el, in timp ce toata lumea a auzit de altii, deoarece li s-a „facut reclama” si toti ii dau crezare.
Printre noi, convertitii apuseni la Ortodoxie, tendinta aceasta - de a asculta o parere pe care cineva a raspandit-o si de a-i da crezare - este foarte puternica. Totusi, nu aceasta este ceea ce ar trebui sa facem. Ar trebui sa ne folosim mintea, incercand sa ne inaltam inimile la un nivel la care sa putem simti mai profund Ortodoxia. Este imperios necesar, in aceste vremuri, sa avem un discernamant patrunzator. (…)
Daca duhul autentic al Ortodoxiei nu ne este transmis astfel, apare ispita de a urma „intelepciunea exterioara”, intelepciunea acestei lumi. Atunci, venind catre Ortodoxie, vom alerga dupa lucruri exterioare: icoane bune, slujbe minunate dupa Tipic, biserici frumoase, dupa felul corect de a canta, de a face danii… Toate aceste lucruri sunt minunate si bune, dar nu ne putem apropia de ele fara sa stabilim ca fiindu-ne prioritar a avea o inima calda, crestina si a purta lupta launtrica prin care sa dobandim smerenia. Daca neglijam aceste prioritati esentiale, atunci toate aceste lucruri minunate pot fi asezate intr-un muzeu al antichitatilor ortodoxe, asa cum istoriseste filosoful Vladimir Soloviev - si acest lucru va fi pe placul Antihristului.'

Ia vezi, scrie asa ceva in scriptura sau sunt rataciri diavolesti invataturilele astea Ti-am mai zis odata, tu n-ar trebui sa vezi si sa crezi decat ce scrie negru pe alb, recunoaste ca te mai ia valul si mai bagi si interpretari de la tine in unele chestiuni arzatoare. Recunosti?  :rolleyes:

#22
zexelica

zexelica

    Nebisericos relaxat

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 36,859
  • Înscris: 30.01.2007

Quote

Toate bisericile si toti oamenii sunt de la satan, numai tu esti un heruvim prin care vorbeste Dumnezeu, nici nu m-am indoit vreodata, ba da, cand am inceput noi sa discutam prima data, credeam ca mai ai sanse de scapare, acum sunt sigur ca esti "alesul" cu mintea limpede.
Toata bisericile promoveaza doctrina liberului arbitru si a slavirii omului.
Trebuia ca odata si odata sa li se ia binecuvantarea propovaduirii, dupa cum le-a si promis in Apoc 2:5.........cum a si promis Israelului si a facut-o la momentul crucii. :lol:
Aia mai jmecheri ca voi se vad si azi..... nici nu le ajungi la nas de ce credinciosi sunt ei. :lol:

#23
Monahism

Monahism

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 15
  • Înscris: 20.12.2008

 zexelica, on Dec 11 2008, 18:46, said:

Toata bisericile promoveaza doctrina liberului arbitru si a slavirii omului.
Trebuia ca odata si odata sa li se ia binecuvantarea propovaduirii, dupa cum le-a si promis in Apoc 2:5.........cum a si promis Israelului si a facut-o la momentul crucii. :lol:
Aia mai jmecheri ca voi se vad si azi..... nici nu le ajungi la nas de ce credinciosi sunt ei. :lol:

respingi chipul Lui Hristos pictat pe o icoana...dupa parerea ta mai Dumnezeiesc este sa ai la avatar un personaj dintr`un desene animat care nici nu exista ba chiar copiii cresc uitandu`se la acest gen de desene animat crescand intr`un mod de viata nu tocmai placut Lui Dumnezeu. esti un "model" pentru "crestinii" de genul tau dar marele zexelica le stie pe toate pustnicii doar niste oameni "nebuni" pentru tine...dar tine minte...smerenia lor niciodata nu o vei avea si nici intelepciunea lor...acesti sfinti parinti au fost si sunt un model in Biserica ortodoxa ei au talcuit Biblia cu ajutorul Duhului Sfant ca nu cumva fiecare sa o talcuiasca dupa propria sa putere ca asta e vatamare...eu ma bazez pe un om plin de duh sfant nu pe mintea mea plina de pacate..numai bine

#24
zexelica

zexelica

    Nebisericos relaxat

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 36,859
  • Înscris: 30.01.2007

 Monahism, on Dec 20 2008, 22:57, said:

...eu ma bazez pe un om plin de duh sfant nu pe mintea mea plina de pacate..numai bine
Da, stiu ca te bazezi pe om...... se vede din nerespectarea Cuvantului lui Dumnezeu.

Ieremia 17

5,,Așa vorbește Domnul: blestemat să fie omul care se încrede în om, care se sprijinește pe un muritor și își abate inima dela Domnul!

Edited by zexelica, 21 December 2008 - 18:48.


#25
Monahism

Monahism

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 15
  • Înscris: 20.12.2008

 zexelica, on Dec 21 2008, 16:48, said:

Da, stiu ca te bazezi pe om...... se vede din nerespectarea Cuvantului lui Dumnezeu.

Ieremia 17

5,,Așa vorbește Domnul: blestemat să fie omul care se încrede în om, care se sprijinește pe un muritor și își abate inima dela Domnul!
deci daca sfantul duh iti vorbeste printr`un om sa nu il iei in seama ca e nebun nu?:) acolo se refera la cu totul altceva versetul care mi l`ai dat dar inca odata dovada ca intelegi Biblia cum vrei tu
suntem invatati sa nu ne bazam pe oamenii care in primul rand n`au nici o treaba cu Dumnezeu....
daca un om iti da sfaturi duhovnicesti e bine sa iei aminte ca asa au fost Sfintii apostoli au dat sfaturi Duhovnicesti la toata lumea i`a invatat....si la randul lor au avut ucenici fiecare apostol...vai de tine

#26
zexelica

zexelica

    Nebisericos relaxat

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 36,859
  • Înscris: 30.01.2007

 Monahism, on Dec 21 2008, 21:24, said:

deci daca sfantul duh iti vorbeste printr`un om sa nu il iei in seama ca e nebun nu?:)
Daca aduce alta invatatura decat Scriptura, da, este un nebun si nu-l ascult. Daca aduce cineva proba biblica DIRECTA care explica o notiune sau concept, il ascult si dupa aceea il verific. Daca gasesc doua-trei versuri care sa contrazica ce spune el, nu-l mai cred.

Quote

suntem invatati sa nu ne bazam pe oamenii care in primul rand n`au nici o treaba cu Dumnezeu....
Suntem invatati sa nu ne bazam pe oameni, ci doar pe Dumnezeu. Punct. Ai tu vers care sa invete ca trebuie sa ne punem increderea in om si nu in Dumnezeu?

Quote

...vai de tine
Vai de cei care nu asculta de Dumnezeu!!!!

Edited by zexelica, 22 December 2008 - 13:13.


#27
nullbyte

nullbyte

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 94
  • Înscris: 27.02.2008

Quote

Ieremia 17

5,,Așa vorbește Domnul: blestemat să fie omul care se încrede în om, care se sprijinește pe un muritor și își abate inima dela Domnul!

zex , tu nu înțelegi spiritual și simbolic versetele, ci doar practic. Prin acel verset, Dumnezeu spune să fie blestemat omul care își pune încrederea (de mântuire, de putere, de ajutor deplin etc.) în alt om și cel care îl părăsește pe Dumnezeu în favoarea altui om. Interpretează-le simbolic și spiritual, treci peste barierele "logicii".

Dacă era cum zici tu, toți oamenii ce au avut încredere în apostolii ce au împrăștiat în lume creștinismul și voia lui Dumnezeu erau blestemați. Adică toți creștinii.

#28
zexelica

zexelica

    Nebisericos relaxat

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 36,859
  • Înscris: 30.01.2007

 nullbyte, on Dec 22 2008, 13:29, said:

zex , tu nu înțelegi spiritual și simbolic versetele, ci doar practic. Prin acel verset, Dumnezeu spune să fie blestemat omul care își pune încrederea (de mântuire, de putere, de ajutor deplin etc.) în alt om și cel care îl părăsește pe Dumnezeu în favoarea altui om. Interpretează-le simbolic și spiritual, treci peste barierele "logicii".

Dacă era cum zici tu, toți oamenii ce au avut încredere în apostolii ce au împrăștiat în lume creștinismul și voia lui Dumnezeu erau blestemați. Adică toți creștinii.
Nu e cum zic eu sau tu sau oricare alt om, ci este dupa cum SCRIE.

Unde scrie sa-mi pun increderea in om si nu in Dumnezeu?

#29
nullbyte

nullbyte

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 94
  • Înscris: 27.02.2008
Tu nu înțelegi că biblia trebuie să fie interpretată?! Fiecare cuvânt are unul sau mai multe înțelesuri. Crezi că e o carte pentru copii de 2 ani? Ei bine, nu este.

LE:

Petru 1:20-21
"Fiindcă mai întâi de toate, să știți că nici o proorocie din Scriptură nu se tâlcuiește singură. Căci nici o proorocie n-a fost adusă prin voia omului; ci oamenii au vorbit de la Dumnezeu, mânați de Duhul Sfânt."

Edited by nullbyte, 22 December 2008 - 13:54.


#30
zexelica

zexelica

    Nebisericos relaxat

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 36,859
  • Înscris: 30.01.2007

 nullbyte, on Dec 22 2008, 13:50, said:

Tu nu înțelegi că biblia trebuie să fie interpretată?!
Petru 1:20-21
"Fiindcă mai întâi de toate, să știți că nici o proorocie din Scriptură nu se tâlcuiește singură. Căci nici o proorocie n-a fost adusă prin voia omului; ci oamenii au vorbit de la Dumnezeu, mânați de Duhul Sfânt."
Unde scrie ca trebuie sa-mi pun increderea in om? Versul.

Iar, 2 Petre 1:20 nu l-ai studiat in koine, asa ca te faci de rusine copiind dupa traducatori, cand nu este asa scris.

?????? ?? 1

20????? ?????? ??????????? ??? ???? ????????? ?????? ????? ????????? ?? ???????

  
?????  adjective - genitive singular feminine
idios  id'-ee-os:  pertaining to self, i.e. one's own; by implication, private or separate

?????????  noun - genitive singular feminine
epilusis  ep-il'-oo-sis:  explanation, i.e. application -- interpretation.

??  particle - nominative
ou  oo:  no or not -- + long, nay, neither, never, no (man), none, (can-)not, + nothing, + special, un(-worthy), when, + without, + yet but.

Deci, nu este cum faceti voi, spunand ca versul "se refera la". Aia nu e hermeneutica ci bagabonteala.

Quote

Fiecare cuvânt are unul sau mai multe înțelesuri.
A, da? Si atunci cand este vorba de vindecari, pusul mainilor, botez, ungere, spovedanie si alte doctrine gresite ale voastre, de ce nu respecti aceasta regula, huh?
"Spiritualizezi" numai cand gasesti un vers care dovedeste biserica ta de doctrina falsa........
Nici macar nu e spiritualizare. Daca vrei, am cateva versuri in Daniel 12:11,12 sau Daniel 9:24-27 unde se poate vedea daca macar te poti apropia de intelesul spiritual al Scripturii.......
Nici tu, nic cineva care este parte a vreunei biserici nu va putea si nici n-a putut sa gaseasca intelesul si versurile proba din Daniel 12 si 9. Numai "se refera" si alte prostii d-astea bisericesti si idolatrie.

 nullbyte, on Dec 22 2008, 13:50, said:

Tu nu înțelegi că biblia trebuie să fie interpretată?!
Petru 1:20-21
"Fiindcă mai întâi de toate, să știți că nici o proorocie din Scriptură nu se tâlcuiește singură. Căci nici o proorocie n-a fost adusă prin voia omului; ci oamenii au vorbit de la Dumnezeu, mânați de Duhul Sfânt."
Unde scrie ca trebuie sa-mi pun increderea in om? Versul.

Iar, 2 Petre 1:20 nu l-ai studiat in koine, asa ca te faci de rusine copiind dupa traducatori, cand nu este asa scris.

ΠΕΤΡΟΥ Β΄ 1

20τουτο πρωτον γινωσκοντες οτι πασα προφητεια γραφης ιδιας επιλυσεως ου γινεται

  
ιδιας  adjective - genitive singular feminine
idios  id'-ee-os:  pertaining to self, i.e. one's own; by implication, private or separate

επιλυσεως  noun - genitive singular feminine
epilusis  ep-il'-oo-sis:  explanation, i.e. application -- interpretation.

ου  particle - nominative
ou  oo:  no or not -- + long, nay, neither, never, no (man), none, (can-)not, + nothing, + special, un(-worthy), when, + without, + yet but.

Deci, nu este cum faceti voi, spunand ca versul "se refera la". Aia nu e hermeneutica ci bagabonteala.

Quote

Fiecare cuvânt are unul sau mai multe înțelesuri.
A, da? Si atunci cand este vorba de vindecari, pusul mainilor, botez, ungere, spovedanie si late doctrine gresite ale voastre, de ce nu respecti aceasta regula, huh?
"Spiritualizezi" numai cand gasesti un vers care dovedeste biserica ta de doctrina falsa........
Nici macar nu e spiritualizare. Daca vrei, am cateva versuri in Daniel 12:11,12 sau Daniel 9:24-27 unde se poate vedea daca macar te poti apropia de intelesul spiritual al Scripturii.......
Nici tu, nic cineva care este parte a vreunei biserici nu va putea si nici n-a putut sa gaseasca intelesul si versurile proba din Daniel 12 si 9. Numai "se refera" si alte prostii d-astea bisericesti si idolatrie.

Edited by zexelica, 22 December 2008 - 14:30.


#31
sorin2007

sorin2007

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,709
  • Înscris: 01.04.2007

 zexelica, on Dec 22 2008, 14:30, said:

Unde scrie ca trebuie sa-mi pun increderea in om?
Du-te in padure daca n-ai incredere in oameni. :wave:

#32
zexelica

zexelica

    Nebisericos relaxat

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 36,859
  • Înscris: 30.01.2007

 sorin2007, on Dec 22 2008, 14:35, said:

Du-te in padure daca n-ai incredere in oameni. :wave:

Romani 3

4Nicidecum! Dimpotrivă, Dumnezeu să fie găsit adevărat și toți oamenii să fie găsiți mincinoși, după cum este scris: ,,Ca să fii găsit neprihănit în cuvintele Tale, și să ieși biruitor cînd vei fi judecat.``

Scriptura, dusmanul de moarte al bisericilor, spune clar si de ce sa nu te increzi in oameni.

#33
nullbyte

nullbyte

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 94
  • Înscris: 27.02.2008
zexelica ho cu tata, ce sari așa? Nu mi-ai răspuns. Deci toți creștinii care au ascultat de apostoli (a căror datorie era să propovăduiască religia creștină) au fost blestemați? That sucks dude.

Quote

11.   Și din vremea când va înceta jertfa cea de-a pururi și va începe urâciunea pustiirii vor fi o mie două sute nouăzeci de zile.
12. Fericit va fi cel ce va aștepta și va ajunge la o mie trei sute treizeci și cinci de zile.

Avem două numere deci. 1290 și 1335.

În gematrie, numărul 1290 simbolizează:
Cifra unu este asociata cu divinitatea, ca sursa, suport si scop unic al intregii creatii.
Cifra doi este sinonima cu notiunea de "diferenta". Teritoriul lui "doi" incepe acolo unde se sfarseste limita unitatii. Cifra doi inseamna conflict, opozitie, dezbinare.
NOUA. Este cifra asociata cu Judecata si cu Deznodamantul. Descompusa fragmentar, cifra 9 este 3x3 sau produsul perfectiunii divine. Valorile lui noua si ale multiplilor lui apar in Biblie acolo unde este vorba despre judecata.
Deci, interpretat, numărul 1290 reprezintă întâi creeația, apoi opoziția oamenilor contra creștinismului, iar 9 este sfârșitul, Judecata.
Și din vremea când va înceta jertfa cea de-a pururi și va începe urâciunea pustiirii va fi opoziția oamenilor și Judecata.

Cât despre 1335:
Cifra unu este asociata cu divinitatea, ca sursa, suport si scop unic al intregii creatii.
Defineste echilibrul si suficienta. Cifra trei este asociata si cu Invierea, caci in cea de a treia zi a iesit la iveala pamantul de sub acoperisul de ape si a dat nastere la belsugul de vegetatie, ca un prim salt de la materia moarta la cea vie. Mai reprezinta de asemenea si Sfanta Treime.
CINCI. Este cifra Harului (4 1). Este realitatea pamantescului in care apare contributia factorului divin.
Deci, creație, echilibru spiritual, Har.

Acestea sunt interpretările mele, prin gematrie. Cât de corecte sunt, nu știu.
Fericit va fi cel care va fi creat, va ajunge la echilibru spiritual și va primi harul Sfântului Duh.

Dacă e cum zici tu, crezi că Biserica era așa de proastă să mai susțină Biblia? Nicidecum.

Edited by nullbyte, 22 December 2008 - 15:00.


#34
zexelica

zexelica

    Nebisericos relaxat

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 36,859
  • Înscris: 30.01.2007
Gemalalelie...... merge pe la biserica, sunt convins.
In Daniel 12:11 scrie ca este data, nu ce spui tu, arbitrar, fara sa aduci macar un vers proba. Scrie "de la"  "pana la" deci este clar perioada de timp.
Las-o moarta, ca nu au gasit-o ai tai "de 2000 de ani" :lol: :lol:
Nici macar nu stii de unde sa incepi, nu stii sa probezi biblic, etc.......
Numerele sunt cuvinte care au un anumi inteles. Cum BOTEZUL iti place tie sa crezi ca-l definesti biblic, tot asa trebuie sa faci si cu numerele. Ai vreo proba biblica, sau doar "se refera" d-astea bisericesti?

Inafara de asta, si operatia matematica andorsata de Scriptura in calculare trebuie probata, ca adunarea nu are proba, de ex.

#35
nullbyte

nullbyte

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 94
  • Înscris: 27.02.2008

Quote

Deci toți creștinii care au ascultat de apostoli (a căror datorie era să propovăduiască religia creștină) au fost blestemați?
Putem continua la nesfârșit.

#36
zexelica

zexelica

    Nebisericos relaxat

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 36,859
  • Înscris: 30.01.2007

 nullbyte, on Dec 22 2008, 15:19, said:

Putem continua la nesfârșit.
Eu stiu ca la voi, in cultul mariei, sunteti invatati ca s-a transmis Duhul Sfant ca la leapsha si de aceea preotii vostrii sunt urmasii apostolilor si orice ar spune ei trebuie sa ascultati.

Nu este biblic.

Anunturi

Second Opinion Second Opinion

Folosind serviciul second opinion ne puteți trimite RMN-uri, CT -uri, angiografii, fișiere .pdf, documente medicale.

Astfel vă vom putea da o opinie neurochirurgicală, fără ca aceasta să poată înlocui un consult de specialitate. Răspunsurile vor fi date prin e-mail în cel mai scurt timp posibil (de obicei în mai putin de 24 de ore, dar nu mai mult de 48 de ore). Second opinion – Neurohope este un serviciu gratuit.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate