Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Vand Proiect AI cu ChatGPT 4(Gene...

E-Mail in serie prin Excel si Out...

Modul alimentare rulou/jaluzea ex...

Recuperare fișiere dupa form...
 Aplicatii stress test RAM

Asigurare auto hibrid

Asus B550M - PC-ul nu porneste di...

Tzanca Uraganu - Inconjurat de Fe...
 explicatie montaj breadboard

3 Doors Down - Kryptonite

Semnalizati cand virati pe un dru...

Succesiune - mostenire apartament...
 Donez Siofor de 1000mg ( diabet t...

Izolatie intre parter si etaj

Hranirea pasarilor din orase -pro...

[unde] goarna tramvai
 

izolare casa interior si exterior

- - - - -
  • Please log in to reply
111 replies to this topic

#55
til

til

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,691
  • Înscris: 30.07.2003
Salut,
cam aceeasi intrebare o am si eu, pentru ca sunt cativa care m-au sfatuit sa scap rapid de treaba, placand cu polistiren direct peste zidarie la exterior, iar in interior vata si rigips.

Eu as fi tentat sa tencuiesc atat interior cat si exterior, ca sa inchid fantele ramase, in unele locuri se vede afara printre caramizi. La fel printre riglele suprapuse.

Peretele e gros de doar 12-15cm , cat o latime de caramida. Motiv pentru care m-as gandi la polistiren de 15-20 cm la exterior.

La interior ce ma sfatuiti? Eram reticent la rigips, dar ma pot gandi si la asta la urma urmei. Ce ma deranjeaza in plus la rigips e faptul ca ia spatiu din camera, in conditiile in care am disponibili doar vreo 3 metri latime.
Altfel, tencuiala simpla la interior? Lambriu de lemn? Daca da, pe toata inaltimea peretelui sau doar jumatate?


Pun si niste poze, orice sfat e binevenit.

Attached Files



#56
Kendo

Kendo

    Aspargus de Pontaforte

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,063
  • Înscris: 03.06.2003
Cat mai mult pe exterior, pe interior doar tencuiala. Vezi si ce scrie in link-ul de mai jos, explica foarte bine de ce Posted Image
http://forum.softped.../#entry16807182

Edited by Kendo, 04 March 2015 - 17:15.


#57
til

til

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,691
  • Înscris: 30.07.2003
Multumesc, scurt clar si la obiect :)
Se pare ca un polistiren de minim 15cm ar fi recomandat pentru zidurile mele subtiri.

Cautand pe net, am gasit doua filmulete despre montarea polistirenului, unul pe depozit-online.ro, care recomanda montarea pe mamaligi, altul facut de Misiunea Casa, sponsorizat Ceresit, care recomanda aplicare uniforma a adezivului, mentionand ca e necesara acoperirea a minim 40% din suprafata placii. Mai recomanda si umplerea eventualelor crapaturi cu spuma, evitarea aplicarii adezivului acolo unde se atinge placa cu placa, si alte sfaturi ce-mi par utile. Aplicarea plasei peste adeziv, nu plasa peste polistiren , abia apoi impregnata cu adeziv. etc etc.

Ca sa fac ca la carte, cum spune Misiunea Casa, ar trebui sa tencuiesc inaintea izolatiei, ca sa indrept peretii, altfel cred ca as avea slabe sanse sa iasa niste pereti drepti.

#58
teo3

teo3

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 183
  • Înscris: 30.01.2004
Hai ca ma bag si eu in seama pe aici Posted Image, poate aflu lucruri noi si poate solutia pe care vreau sa o aplic este cat de cat viabila. M-am tot uitat pe unde sa postez si aici mi s-a parut, cel putin la prima vedere, locul bun.

Asadar, se da o camera la mansarda, aprox. 12m2 (cam 4x3), incalzire in pardoseala electrica cu fir incalzitor bagat in sapa, finisaj din parchet laminat special pt ipel.
Tavanul compus din doua parti, o parte orizontala care da catre un pod, podul avand acoperisul izolat cu vata de 10 si polistiren de 5 intre capriori si bariera de vapori. Nu-i asta ordinea in care sunt puse, dar sunt puse bine. Posted Image
Si partea inclinata care este direct afara, adica este continuare acoperisului de la pod, deh, de aia ii zice mansarda, nu, ca are parte de tavan direct acoperisul. Posted Image Si aici avem aceeasi izolatie, polistiren, vata si bariera.
Doua geamuri nu foarte mari dar nici mici, cam 1200x800 fiecare. Unul orientat catre este si altul catre sud. partea inclianta a acoperisului, deci cea direct afara este orientata catre sud. Deci, avem doi pereti exteriori fiecare cu cate un geam pe el si inca jumatate din tavan tot perete exterior. O problema ar fi cu sapa pentru ca din cauza placii turnata mai stramb am diferente destul de mari de grosime intre diferitele zone ale camerei. reveni mai tarziu la acest aspect. Peretii sunt din caramida de 250 cu goluri, tencuit la interior, netencuit la exterior.
Izolatia exterioara este facuta cu polistiren de 100 pe parte de est si cam de 150 pe cea de sud. Nu ma intrebati de ce, ca iar ma enervez, dar va spun. Posted Image)) Initial trebuia sa fie peste tot de 100 dar atat de bine au facut muncitorii fatada incat pe partea de sud parca era harta muntilor carpati, si i-am pus sa indrepta si nu au gasit alta cale decat sa mai puna 50 peste, si tot nu a iesit bine, dar este ceva mai bine, in fine.
Revenind la problema mea, incalzirea deficitara in aceasta camera. Chiar daca termostatul arata 20-21 de grade tot se simte racoare, fata de camera de langa unde tot atat arata termostatul si se simte infinit mai bine. Stiu ca peretii au un coeficient de radiatie cand sunt reci sau calzi si de acolo se simte asa.
Folosind o camera termica am costatat urmatoarele:
Pardoseala are 25 de grade si tavanul intre 6 si 10-12 grade, pe o inaltime de aproape 3 metri. Este foarte mare diferenta, deci pe undeva se pierde. La parter am maxim 3 grade intre podea si tavan, aceeasi incalzire doar ca acolo sapa a fost turnata bine, unifor, cam 4-6 cm si la aceeasi grosime peste tot.
Ei, deci o problema ar fi sapa prea groasa, asa cum am zis mai sus, pentru ca 25 de grade la finisaj ajung daca am 28-29 pe senzorul din sapa, deci cam la maximul admis, ca o paranteza, la parter daca am 28 pe senzor in sapa am cam 27-28 la suprafata finisajului.
Asadar, necesarul termic pentru camera este mult diminuat din cauza montarii gresite a sapei si din cauza ca nu se incalzeste suficient cat sa fiu in parametrii normali.
Plus ca am mai descoperit ca tavanul este extrem de rece, deci pe acolo se pierde destul de multa caldura, voi ce ziceti? Culmea este ca tavanul care da in pod este mai rece decat cel care da direct afara. Posted Image(
Idee este ca tavanul orizontal care da in pod nu are nici un fel de izolatie deasupra, eu m-am bazat doar pe izolatia acoperisului si am omis total aceasta despartire dintre pod si camera.
Acum, ideea mea era sa plachez la interior, ca de dat gips-cartonul jos si pus dupa el izolatie nu am nici un chef, cu ceva izolatie, eventual vata bazaltica de 100 si pe urma peste sa vin cu placi de tavan fals, lipite ca sa scap de partea cu finisajul de glet, astfel obtin un finisaj la gata pentru placile alea sunt gata facute.
Intrebarea este, se va produce condens intre izolatie si rigips, avand in vedere ca in spatele rigipsului este aer care da in pod, pod izolat totusi, temepratura in pod fiind apropiata cu cea a tavanului, poate cateva grade in minus, deci intre 4 si 8 grade.
Ideea era sa elimin acel tavan rece care radiaza, evident rece Posted Image, in camera si poate in felul asta incalzirea incepe sa faca fata la temperaturi normale, nu se mai simte asa racoare si mai scare si factura, ca si asta este o alta problema. Eu cred ca consum cu camera aia o gramada de curent aiurea din cauza ca nu-i izolat tavanul ala.
Ca idee, am lipit provizoriu o bucata de polistiren de 20 intr-un colt unde este pierderea cea mai mare, temperatura tavanului acolo este de 4-5 grade. Ei bine, doar cu polistirenul pus acolo temepratura in acelasi punct ca mai devreme a crescut la 12-13 grade, deci mai bine de dublu. Ma gandesc ca cu o vata bazaltica de macar 50 sau 80, poate chiar 100 sigura o sa fie bine.
Solutia sigur functioneaza, dar vroiam sa stiu daca sa-mi fac griji cu condensul si ulterior igrasia mai mult decat cu factura la curent. Posted Image)
Peretii au temperaturi bune, 19-21 de grade, deci prin eu nu se pierde prea mult.
Pe la garniturile de la geamuri se mai pierde, evident, dar nu ceva extrem, deci singura problema ramane tavanul asta buclucas.
Atasez si cateva foto termice ca sa vedeti despre ce vorbesc.

1. Coltul despre acare vorbeam fara polistiren
2. Acelasi colt dar cu bucata de polistiren, se vede in poza
3. Pardoseala
4. Portiune din tavanul orizontal, cel care da in pod si nu este izolat
5. Portiune din tavanul inclinat, deci care da direct afara. Se vede ca sta mult mai bine la izolatie decat ala care da in pod
6. Geamul dinspre sud
7. Geamul dinspre est

Attached Files


Edited by teo3, 10 March 2015 - 01:25.


#59
til

til

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,691
  • Înscris: 30.07.2003
Spunea cineva ca pierderile cele mai mari sunt in general prin tavan. In conditiile in care tavanul tau nu-i izolat, ba chiar inteleg ca nici macar nu-i inchis ermetic, e de inteles ca ai asa pierderi de caldura. S-ar putea sa fie mai cald in pod :lol: , daca acoperisul e ermetic.

Nu ai posibilitatea sa pui izolatie deasupra tavanului, in pod?

#60
teo3

teo3

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 183
  • Înscris: 30.01.2004
Complicat, podul este finisat si el, si ar trebui sa dau jos gips-cartonul ca sa ajung in spate deasupra camerelor, oricum ar fi tot aiurea este, voi vedea, m-am gandit si la varianta asta.

#61
til

til

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,691
  • Înscris: 30.07.2003
si oricum ai face, trebuie s-o rezolvi

#62
nicoletagheorghe1

nicoletagheorghe1

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 7
  • Înscris: 06.12.2007
Buna ziua.

Nu stiu daca adresez aici bine intrebarea mea. Acum 2 ani ne-am cumparat un apartament in care peretele de la dormitorul mare fiind exterior a fost izolat pe interior cu polistiren extrudat de 5 cm. Acum prin sedinta de bloc ni s-a pus in vedere noua si vecinilor de la etajul 3 sa ne izolam acest perete exterior si pe afara (noi fiind singurii care nu facusem asa ceva). intrebarea mea este:
Se poate izola peretele dormitorului mare si pe exterior, tinand cont ca pe interior a fost izolat cu poliester extrudat de 5 cm? Ma intereseaza daca in timp nu va mucegai. Asta este cea mai mare temere.
Va multumesc.

#63
teo3

teo3

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 183
  • Înscris: 30.01.2004
Buna ziua,

Revin cu problema tavanului de la mansarda, 5 posturi mai sus :), nu am rezolvat inca, poate in vara asta daca reusesc sa aflu care este varianta optima.
Daca este cineva dispus, de preferitna din Bucuresti, fac cinste, dau bere, dar nu in timpul programului :), numai sa imi dea un sfat avizat in directia izolatiei respective.
Cred ca ar fi mult mai simplu pe privat ca sa nu incarcam aiurea topicul cu problema mea particulara.

Ca idee, am mai studiat un pic problema si as putea sa ajung din pod, spargand rigipsul, deasupra camerelor unde imi trebuie pusa izolatia, se pare ca asa este cel mai bine. Ce vata sa pun, merita din aia cu aluminiu? Daca da, in ce directie se monteaza folia de aluminiu, catre acoperis sau catre camera? Eu ma gandesc ca spre acoperis ca sa reflecte inapoi caldura sau frigul, nu?

Intre izolatia asta si cea a acoperisului am bariera de vapori, mai este nevoie sa pun alta intre rigipsul de la tavan si noua izolatie?

Multumesc anticipat si astept, totusi, in privat pe cineva cu care sa ajung la o concluzie.

#64
creatorul

creatorul

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 616
  • Înscris: 23.08.2004

View Postmisu1976, on 28 august 2008 - 19:13, said:

Buna seara
Am construit de curind o casa p+m. Voi face automat izolare pe exterior cu polistiren expandat (grosime 8 cm).
Vreau sa izolez pe interior cu rigips si vata minerala in grosime de 5 cm. Fac asta si pentru a avea niste pereti drepti.
Intrebare: fac ceva gresit? poate avea vreun efect negativ asupra casei?


Iti recomand sa faci izolare doar la exterior daca iti permit limitele de proprietate. Pentru intreptarea peretilor la interior mergi pe retencuire daca ai mai diferente de planeitate. Cu grosmiea polistirenului eu zic sa ramai pe la 10. Eu mi-am pus de 15 semigrafitat si pana acum nu m-a convins ca merita diferenta de bani. Vara asta la etaj nu a prea facut fata caldurii de unde rezulta alta cheltuiala cu instalatie AC (care n-a fost prevazuta) si curent electric.
Ai grija ca pe forum e si mult marketing ... multi o sa iti recomande diverse produse in cantitati cat mai mari daca se poate (avantaj comerciant, dar nu si avantaj client ..).

#65
til

til

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,691
  • Înscris: 30.07.2003
Cred ca areusit in 7 ani sa rezolve cumva. Dar sfatul e binevenit pentru cei care ar avea aceeasi intrebare.

Vin si eu cu o intrebare "post-mortem". Recomandati evazarea vederii ferestrelor prin decuparea colturilor polistirenului?

Eu am pus polistiren de 20cm si am vrut sa reduc efectul de umbrire dat de peretele ingrosat, decupand destul de mult din polistiren.

#66
teo_columb

teo_columb

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 12
  • Înscris: 12.04.2007
Buna ziua,
Am si eu o rugaminte ... cand am facut casa acum 4-5 ani tavanul unui hol a fost facut fara izolatie ... practic tavanul este facut din scandura batuta pe grinzi peste care a fost aplicat rigips - lipsa de fonduri ... vorba este ca pe acest hol este frig aproape ca afara ...holul  are o lungime de 8m si o latime de 1.03 si are 3 ferestre din care una este din termopan iar 2 sunt ferestre duble ... nu stiu ce sa fac ca temperatura de pe acest hol sa nu mai fie egala cu cea de afara ... holul este construit practic paralel cu una din camere si da in bucatarie -  acest  hol face accesul in casa... stau in dubii > sa aplic polistiren peste rigips sau sa fac altceva dar nu stiu ce.... Va rog dati-mi si mie un sfat ...

Multumesc anticipat

#67
til

til

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,691
  • Înscris: 30.07.2003
Depinde, daca ai nevoie sa calci prin zona respectiva din pod sau nu.

#68
teo_columb

teo_columb

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 12
  • Înscris: 12.04.2007

View Posttil, on 27 iulie 2015 - 16:55, said:

Depinde, daca ai nevoie sa calci prin zona respectiva din pod sau nu.
nu voi calca in pod ...

#69
til

til

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,691
  • Înscris: 30.07.2003
Asa ca experiment si rapid de aplicat, poti sa arunci niste "plapumi" de vata, eventual acoperite cu o folie.

Pentru ceva mai serios ar trebui sa-ti pui ceva cu rol distantier (grinzi/patrati de 10) intre care pui vata, peste care pui scandura sau OSB.
Izolatia de 10 e minimul, ar trebui sa incerci chiar 20cm.

#70
teo_columb

teo_columb

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 12
  • Înscris: 12.04.2007

View Posttil, on 27 iulie 2015 - 17:18, said:

Asa ca experiment si rapid de aplicat, poti sa arunci niste "plapumi" de vata, eventual acoperite cu o folie.

Pentru ceva mai serios ar trebui sa-ti pui ceva cu rol distantier (grinzi/patrati de 10) intre care pui vata, peste care pui scandura sau OSB.
Izolatia de 10 e minimul, ar trebui sa incerci chiar 20cm.
eu ma gandeam sa lipesc niste polistiren extrudat peste rigips si cam atat ... ma gandesc ca ies mai ieftin asa ... nu stiu daca este si indicat ...

#71
roPopa

roPopa

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,249
  • Înscris: 21.01.2011

View Postteo_columb, on 27 iulie 2015 - 17:50, said:

eu ma gandeam sa lipesc niste polistiren extrudat peste rigips si cam atat ... ma gandesc ca ies mai ieftin asa ... nu stiu daca este si indicat ...
extrudatul nu se merita "daca nu calci pe el".
eu mi-am pus in pod extrudat pentru ca calc pe el .. dar altfel merita expandat. (e mai ieftin)
cum zicea un antevorbitor, sa-ti faci un fel de caroiaj din lemn (ca la capriori) in interiorul caroiajului sa pui polistirenul, lipit pe margini cu spuma poliuretanica, si peste o foaie de osb de (cat te tin banii).
daca OSB-ul e mai gros o sa poti si sa calci pe el.
sper ca ai prins ideea.

Edited by roPopa, 28 July 2015 - 08:40.


#72
til

til

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,691
  • Înscris: 30.07.2003
In plus, grosimea conteaza. Extrudatul e subtire.

Anunturi

Second Opinion Second Opinion

Folosind serviciul second opinion ne puteți trimite RMN-uri, CT -uri, angiografii, fișiere .pdf, documente medicale.

Astfel vă vom putea da o opinie neurochirurgicală, fără ca aceasta să poată înlocui un consult de specialitate. Răspunsurile vor fi date prin e-mail în cel mai scurt timp posibil (de obicei în mai putin de 24 de ore, dar nu mai mult de 48 de ore). Second opinion – Neurohope este un serviciu gratuit.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate