Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Wc Geberit

Routere detinute in trecut si in ...

Teii din fața casei

E-Mail in serie prin Excel si Out...
 Modul alimentare rulou/jaluzea ex...

Recuperare fișiere dupa form...

Aplicatii stress test RAM

Asigurare auto hibrid
 Asus B550M - PC-ul nu porneste di...

Tzanca Uraganu - Inconjurat de Fe...

explicatie montaj breadboard

3 Doors Down - Kryptonite
 Semnalizati cand virati pe un dru...

Succesiune - mostenire apartament...

Donez Siofor de 1000mg ( diabet t...

Izolatie intre parter si etaj
 

Facultatea Energetica Poli Bucuresti - experienta de absolvent

- - - - -
  • Please log in to reply
63 replies to this topic

#55
carmenvas

carmenvas

    New Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 1
  • Înscris: 08.04.2017
Citesc si imi dau seama ca aproximativ 80% din cei care scriu nu sunt informati cum trebuie, fie pentru ca nu au acces la informatie, fie pentru ca refuza sa se informeze corect. Din pacate noi nu intelegem raportul munca/rasplata, studentul nu stie ce asteptari ar trebui sa aiba de la facultate, de la munca si in cele din urma de la viata. In primul rand, as vrea sa corectez marea majoritate si astfel imi permit sa spun: trebuie sa alegi o facultate pentru ca iti place, pentru ca te atrage, pentru ca doar astfel poti avea rezultate si poti aspira la un salariu bun. NU TREBUIE sa iti alegi facultatea pentru ca "s-ar putea" sa am salariu "smecher".  Cum sa ai pretentia sa te angajeze cineva cand tu nu ti-ai ales meseria care ti se potriveste? Cum poti sa crezi, vreodata, ca vei fi capabil sa faci un job 100% corect si bine cand tu nu ti-ai dorit jobul acela efectiv? Cum crezi ca ai putea practica meseria de inginer energetician cand tu nu iti doresti sa faci asta, cum crezi ca ti-ar placea fac de energetica daca tu nu ti-ai dorit sa vii aici..si vii pentru ca a zis x, y sau z?
Am intrat la Energetica in anul 2008 pentru ca mi-am dorit, pentru ca imi placea domeniul acestea si pentru ca stiam ca astfel pot da 100%. Nu am regretat, nu regret si as lua aceeasi decizie all over again. Da, au existat momente grele, profesori care poate nu mi-au placut in mod special, materii care poate nu m-au atras in totalitate. Dar facultatea este facuta sa iti dai seama de astfel de lucruri, sa intelegi, sa te interesezi, sa te gestionezi, sa alergi si sa gandesti, in mod special sa gandesti. Materiile sunt bine structurate, cadrele didactice sunt foarte bine pregatite, metodele de predare sunt adaptate latehnicile moderne de predare, sunt propuse competitii, concursuri, stagii de practica, burse in strainatate,programe oprionale, o biblioteca foarte bine echipata, moderna etc. Din pacate, studentul nostru, sau studentul modern, e un pic mai puturos, e invatat cu usor, e invatat sa dea search pe google si gata;  cand de greu, nu e de vina el, e de vina sistemul, societatea. Dar cum ar putea el sa stie asta daca nu are un alt element comparativ, un alt sistem educativ?
Prin anul 2 de facultate, m-am interesat si am aflat ca Fac de Energetica propune difertite parteneriate in strainatate pentru studenti si ca sunt accesible studentilor INTEGRALISTI, cu note bune. Da, asa e, revin la ce spuneam, nu e suficient sa fii student, trebuie sa fii si bun. Trebuie sa lupti daca vrei ceva in viata nu doar sa astepti sa primesti. Mi s-a oferit oportunitatea de a pleca in Franta la facultate, si sa obtin 2 diplome de licenta in paralel. Dar pentru asta trebuia sa invat, nu invata nimeni pentru tine. Si pot spune cu mare drag, ca am primit cea mai buna indrumare din partea colectivului didactic din Energetica, cele mai bune sfaturi, cel mai bun ajutor si sprijin. Am intrat la master, Surse Regenerabile, tot la Energetica si am absolvit masterul intr-un an. Conducerea a fost de acord sa ma sprijine in aceasta decizie a mea, profesori au fost intelegatori si mi-au permis sa ma prezint atat la anul 1 cat si la anul 2, dar toate astea invatand.
Si astazi sunt in Romania, dupa o diploma de ing in Franta, una in Romania, 2 diplome de master (idem), si un doctorat in cotutela (Fac de Energetica cu o universitate din Franta), ma prezint acasa in Romania, si lucrez aici, pentru ca se POATE. Pentru ca si la noi eforturile, munca, curajul, vointa sunt rasplatite pe masura. Trebuie sa intelegi ca daca vrei, poti. Un sfat ar fi sa cautati informatia unde trebuie, nu sa asteptati sa vina ea la voi!
Spor la treaba!
Energetica a fost biletul meu la meci, la THE meci!

#56
andreineg

andreineg

    New Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 1
  • Înscris: 11.04.2017
Sunt uimit de majoritatea dintre voi. Am crezut ca daca am sa citesc fiecare comentariu in parte am sa gasesc un raspuns potrivit la intrebarea : "De ce Energetica?" .
Au fost cateva raspunsuri potrivite, dar se pare ca majoritatea dintre voi nici nu va doriti sa ajungeti la aceasta facultate. Este foarte bine sa cereti sfaturi, este foarte bine sa aveti optiuni, dar inainte de a face o alegere, ce va determina viitorul vostru, incercati sa fiti mai informati. Majoritatea facultatetilor din Politehnica au birouri de informatii exclusiv pentru studenti.
Nu trebuie sa mergi pe premiza ca : "ce voi face eu la energetica?" , "ce salariu voi obtine dupa terminarea facultatii?" , "exista joburi in acest domeniu?" . Gresit. Cei care pleaca pe acest drum pleaca cu piciorul stang in fata. Facultatea este facuta pentru a deschide ochii unui student privind la viitorul ce-l asteapta. Indiferent de facultatea pe care doresti sa o absolvesti cel mai important lucru este SA-TI PLACA! Iar de aici , totul este floare la ureche. Profesorii iti vor parea mai ingaduitori, materiile mai usoare, vei lucra mai cu spor,  vei fi mai implicat in tot ceea ce faci, vei cauta asociatii de studenti care sa te ajute, vei aplica sa la voluntariat si cel mai important...vei trece peste examene cu usurinta.
Am absolvit Facultatea de Inginerie in Limbi straine ( filiera francofona - inginerie aplicata) in anul 2008 pentru ca am fost informat si stiam ceea ce-mi doresc. Intr-adevar, a fost o alegere dificila intre filiera engleza si filiera franceza dar biroul de informatii de la FILS mi-a sugerat sa incerc si pe franceza datorita conexiunilor pe care facultatea le are cu tarile din Europa, in special cu Franta. Am intrat intr-o asociatie de studenti imediat ce am ajuns pe bancile facultatii, am inceput sa ma dezvolt conform planului. Inainte de terminarea facultatii, am fost invitat de catre un profesor la o conferinta despre "Sistemele regenerabile de energie" si mi-a placut atat de mult incat am zis ca vreau sa stiu mai multe referitor la acest domeniu. Nu mi-a pasat ce urma sa se intampla in viitor, cum voi avea salariu, sau ce oportunitati mi se vor ivi. Tot ce am vrut sa fac era sa dau la Energetica si sa urmez masterul de Surse Regenerabile. Norocul a fost de partea mea , am intalnit oameni foarte frumosi, profesori foarte bine pregatiti din punct de vedere didactic, profesori tineri care m-au indrumat spre ceea ce imi doream sa fac, stagii de practica exceptionale, o bibliotea bogata si moderna si nu in ultimul rand....burse in strainatate.  In urma unei indrumari din partea profesorului coordonator dar si a unui sprijin fantastic din partea conducerii facultatii , am aplicat la un proiect in Cotutela, ce presupune studierea a 6 luni pe an, dintr-un ciclu de 3 ani, intr-o tara straina.  Uimirea a fost si mai mare cand am observat stransa colabarea intre Facultatea de Energetica si Facultatea INSA de Lyon din Franta. Prin urmare, astazi, in urma finalizarii cu succes al proiectului de Cotutela, ma aflu in Romania, lucrand intr-o firma romaneasca si fiind mandru de realizarile obtinute. Cred cu tarie ca si in Romania "se poate", atata timp cat stii cum sa-ti canalizezi eforturile si vointa spre realizarea visului tau.
Am inteles ca prin munca si daruire, orice este posibil. Nu am asteptat ca altii sa-mi spuna ceea ce trebuie sa fac, am cautat informatia, am obtinut-o si am reusit.
Asa ca ,va doresc si voua spor la treaba si mai ales spor la intrebari inteligente!

#57
Clovis

Clovis

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,215
  • Înscris: 24.04.2007

 MBD, on 11 august 2008 - 15:50, said:

Si totusi pariez pe asta, se va cauta in urmatorii ani oameni capabili pentru acest domeniu, poate ca nu acum ! Peste 2-3 zile o sa dau si eu acolo la facultate si nu ma sperie nimic din ce este scris aici! Posted Image
Au trecut 9 ani de la postare.....ne poti spune acum daca s-a schimbat ceva in acesti ani?

#58
Gabrriieell

Gabrriieell

    New Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 1
  • Înscris: 27.09.2017
Domeniul Energetic...un domeniu care nu moare niciodata

Poate ma numar printre norocosi sau poate pur si simplu cei care obisnuiesc sa se exprime mai mult sunt aceia care sunt nemultumiti, frustrati etc. Din fericire mie acest domeniu mi-a oferit multe oportunitati. Din fericire am mai multi alti colegi care au o serie de realizari in acest domeniu.
Poate ca punct de plecare s-ar putea spune ca salariile oferite de angajatori nu fac parte din top, insa odata cu acumularea experientei oferta este mult mai generoasa. Evident depinde si de candidat si de ceea ce ofera acesta.
De altfel, in afara de automatisti unde lucrurile stau mult mai bine din punct de vedere salarial, insa la 40 de ani dupa atata timp de stat in fata calculatorului ajungi practic o leguma, cam in toate domeniile se intampla ca initial salariul oferit sa nu fie unul wow...
Insa domeniul energetic este unul in care se poate promova usor si care permite acumularea rapida de experiente si cunostinte ceea ce ofera un plus pentru negocierea cu angajatorul.
Nu mai mentionez faptul ca va exista intotdeauna oferta pe piata muncii in acest domeniu. Poate cel mai de viitor domeniu il reprezinta de aici inainte automatizarile sistemelor energetice, iar pentru aceasta zona exista specializarea Stiinte Ingineresti Aplicate - SA din cadrul Facultatii de Energetica.

#59
tehnics

tehnics

    acolo unde vara-i zi la miezul noptii

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 30,767
  • Înscris: 01.11.2005
Nu stiu daca am mai postat-o...
Auditie placuta.

Attached Files



#60
Clovis

Clovis

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,215
  • Înscris: 24.04.2007
Uau....numai reclame pe aici...toti cei care au reusit in domeniu si sunt extraordinar de multumiti de cum merg lucrurile in energie au fix "1" postare.....
Nu mai pacaliti lumea....te caci pe ea de inginerie in momentul de fata in Romania.....Faceti medicina, medicina veterinara, stomatologie, drept, ...gasiti voi ceva frumos ...daca aveti inclinatie.....politehnica e pierdere de vreme.....

Edited by Clovis, 03 October 2017 - 19:15.


#61
XON-XOFF

XON-XOFF

    Big Fat Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,442
  • Înscris: 27.05.2006
Adevărul că postul lui "Andreineg" sună cam... propagandistic si neconvingător.

Totuși, pe global, nu-i dracul așa negru, și cariera profesională a unui om nu se rezumă la jobul de rahat pe care l-a obținut în primii 5 ani de la absolvire. La întîlnirea de 20 de ani o să ai colegi care au schimbat 3-4 joburi și au ajuns într-o poziție cu adevărat bună, evident vorbim de un domeniu cît de cît avînd legătură cu facultatea (nu cei care s-au reprofilat și s-au apucat de afaceri)

#62
wargod

wargod

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 145
  • Înscris: 29.05.2003
E adevarat ce spune initiatorul forumului despre piata de munca din domeniul energiei in Romania. Este saraca in job-uri, cele care exista sunt foarte prost platite de catre niste angajatori mizerabili iar la companiile de stat intri politic sau pe pile.Sunt absolvent de energetica, am lucrat in domeniul asta dar am avut buna inspiratie de a ma reorienta. In Romania  nu prea ai ce sa faci in domeniul asta, e totala pierdere de timp .Chiar daca sunt cativa care se lauda ca au reusit in domeniul asta , ei sunt putini,sunt exceptii . Absolventii de liceu ar trebui sa se reorienteze spre alte domenii  sau sa nu aiba pretentia de a-si gasi un job in domeniul asta in Romania. Nu stiu cum va fi in viitor in domeniul acesta dar in ultimii ani piata de locuri de munca e in cadere libera in domeniul energetic in momentul de fata iar joburile sunt din ce in ce mai putine.

#63
drflorinel12

drflorinel12

    New Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 1
  • Înscris: 17.11.2015
Salutare tuturor!

Daca initiatorul topicului mai traieste si ne poate spune unde lucreaza in prezent, ar putea fi el insusi raspunsul cautarilor lui.
Plecand de la premisa ca este greu si ca nu vei avea nimic de lucru si ca studiezi degeaba, cu siguranta nu vei face nimic in viata ta. (mai ales in Romania)
Sunt absolvent al Facultatii de energetica din cadrul Politehnicii, 2006-2010 si pot sa spun ca nu a fost nici frig, nici profesori dificili (eh unul sigur se gaseste oricand, asa e peste tot), distractie pe masura etc. Inca inainte de liceu stiam ce vreau: imi placeau la nebunie toate electronicele, masinute, becuri, etc. Ca sa nu lungesc...trebuie sa ai o deschidere spre...ceva. Daca nu ai aceasta deschidere, te vei impotmoli, indiferent in ce domeniu de activitate.
Vreau sa scriu aici pentru toti cei ce isi cauta un job in acest domeniu - energetic - urmatoarele:

1. daca esti bine pregatit, faci fata la angajare chiar si celor cu pile; (asa am patit si eu, mi-am dat seama dupa)
2. locul de munca nu va fi bine platit la inceput, cam peste tot e asa; (lipsa de experienta, tanar si nelinistit)
3. exista permanent posibilitatea de a avansa in cariera si implicit marirea salariului; (aici depinde de fiecare, daca ii place postul cu raport bun intre salariu si libere, de exemplu lucrul in ture)
4. sa nu uite niciodata ca in acest domeniu este nevoie permanenta de personal; (oricat de automatizat ar fi un sistem, tot e nevoie de o persoana sa faca ceva -- cel putin mentenanta);
5. exista beneficii pe termen lung. (sporuri, transport, etc)

Si da, lucrez pentru sistemul energetic national, intr-o statie de transformare, dupa 4 locuri de munca in 2 judete, cu perioade efectuate in aproximativ 4 ani dupa facultate. La angajare nu m-a interesat nimic altceva decat sa intru in sfera electricului si am reusit doar cu ce stiam din facultate si din propria experienta.
Pentru restul, care comenteaza ca doar cativa reusesc sa ajunga in sistem, cu pile sau fara, pot sa confirm ca asa este. Insa acei cativa au acel ceva pentru aceasta meserie. (o paranteza aici, am cel putin 5 colegi de facultate care lucreaza in domeniul energetic si pastram legatura, desigur nu neaparat angajati in sistem/de stat, dar care sunt bine platiti si le place ceea ce fac, deci se poate).
Ce vreau sa subliniez si cu asta inchei, este ca nu e suficient sa stii, sa detii informatii, ci trebuie sa stii si unde si cand sa le aplici in mod eficient si fara balbaieli (asta se numeste oriunde: loc de munca sigur). SUCCES!
* (fara nicio urma de reclama, nici pentru facultate si nici pentru angajare intr-un anumit domeniu, este o postare pe care am simtit ca e nevoie sa o expun celor ce dau peste acest topic si citesc doar pareri/opinii negative si nu numai)

#64
wargod

wargod

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 145
  • Înscris: 29.05.2003
E posibil ca conditiile de studiu din facultati sa se fi imbunatatit cu timpul. Chiar daca terminati facultatea cu brio si deveniti ingineri energeticieni va asteapta un viitor nu tocmai stralucit. Sfatul meu pentru viitorii absolventi de liceu este sa evite acest domeniu, deoarece iti aduce un viitor nesigur si prost platit.Ocaziile de a putea avansa in cariera in acest domeniu sunt mici, niste miracole, iar sansele voastre de a lucra cu adevarat in domeniu in tara noastra, pe plaiurile noastre mioritice sunt infime,putini colegi de-ai mei lucreaza in domeniu iar daca totusi aveti sansa veti lucra in niste conditii mizerabile si intr-o atmosfera comunista. Nu va pierdeti timpul cu aceasta facultate. Nu merita. Decat sa faceti o reconversie profesionala mai tarziu, asa cum am fost fortat eu sa fac, mai bine va reorientati spre alte domenii.Mai bine sa previi decat sa combati.  Posted Image

Anunturi

Second Opinion Second Opinion

Folosind serviciul second opinion ne puteți trimite RMN-uri, CT -uri, angiografii, fișiere .pdf, documente medicale.

Astfel vă vom putea da o opinie neurochirurgicală, fără ca aceasta să poată înlocui un consult de specialitate. Răspunsurile vor fi date prin e-mail în cel mai scurt timp posibil (de obicei în mai putin de 24 de ore, dar nu mai mult de 48 de ore). Second opinion – Neurohope este un serviciu gratuit.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate