Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Vand Proiect AI cu ChatGPT 4(Gene...

E-Mail in serie prin Excel si Out...

Modul alimentare rulou/jaluzea ex...

Recuperare fișiere dupa form...
 Aplicatii stress test RAM

Asigurare auto hibrid

Asus B550M - PC-ul nu porneste di...

Tzanca Uraganu - Inconjurat de Fe...
 explicatie montaj breadboard

3 Doors Down - Kryptonite

Semnalizati cand virati pe un dru...

Succesiune - mostenire apartament...
 Donez Siofor de 1000mg ( diabet t...

Izolatie intre parter si etaj

Hranirea pasarilor din orase -pro...

[unde] goarna tramvai
 

DESPRE IEPURI

- - - - -
  • Please log in to reply
128 replies to this topic

#37
Luminitza

Luminitza

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 8
  • Înscris: 05.03.2006
Am si eu o intrebare si va rog nu o ocoliti. Am primit de curand un iepure de angora si vreau sa stiu daca are voie sa bea apa. E importanta pt mine intrebarea asta. Daca ma poate ajuta cineva si imi poate spune...

Edited by me_and_myself, 29 February 2008 - 07:06.


#38
emil_b76

emil_b76

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1
  • Înscris: 14.03.2008
este important sa bea apa proaspăta din vas curat
atenție ca roade orice, mai ales cabluri,ar fi bine daca ar avea la dispozitie o bucata de lemn mai moale ( plop, salcie, tei )
PS daca cumparai un soi mai mare faceai din el o fripturaaaa  :rolleyes:

#39
Diavol2005

Diavol2005

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 29
  • Înscris: 26.12.2005
Salut.. vad ca nu s`a mai postat de ceva timp pe aici dar am si eu o problema,daca se poate zice asa. Mi-am cumparat de la un magazin de animale din Carrefour un iepuras. Mi s-a zis ca e de rasa belgian,e dintr`ala cu urechi lungi :)  si nu are mai mult de o luna. E foarte micut,imi vine sa il mananc,atat de drag imi este.. il ador,DAR isi face nevoile pe oriunde + ca am auzit ca atunci cand va creste "treburile" lui vor mirosi de nici nu o sa poti sta in casa din cauza lui. Problema mea e urmatoarea : am fost sfatuita sa il dau acum cat nu sunt foarte atasata de el din cauza mirosului si din cauza ca iepurele nu e un animal care poate fi invatat sa faca intr`un anumit loc ca pisicile (am un motan care s-a obisnuit deja cu el.. pe langa faptul ca e gelos uneori ca il alint,il cauta cand nu il vede prin preajma!) .

E adevarat ca miroase ingozitor ? Ce sa fac? Eu as vrea sa`l pastrez dar ma inspaimanta gandul de miros pt ca detest chestia asta! Il ador,dar ce sanse sunt sa il invat sa faca intr`un anume loc ? Mentionez ca stau la apartament,fara balcon.. fara debara.. :(

Va multumesc anticipat !

#40
ade_yce

ade_yce

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1
  • Înscris: 18.05.2008
Si eu am un iepuras pitic de 4 luni! La inceput facea treburile peste tot pe unde mergea, dar cu timpul s-a obisnuit sa faca doar intr-un singur loc: in tava cu rumegus (eu i-am pus rumegus cu miros de lamaie ca sa absoarba mirosul si nici nu se simte in casa ca as avea un animal). Din cauza ca iepurii nu se pot spala eu i-am cumparat sampon uscat, e ca o pudra cu care il dau seara , iar a doua zi de dimineatza il periez ca sa dau jos surplusul. Miroase foarte bine si ii si curata blana ( al meu e alb cu ochii rosii :)). De mancat ii dau de toate dar granule cu vitamine pt dinti are mereu, ii dau cate 3 vitamine pe zi .... Cel mai mult imi place ca il pot scoate la plimbare ( eu stau la bloc) I-am cumparat o lesa cu ham speciala pt iepurii pitici si asa il pot scoate la plimbare, prin iarba... fara sa il pierd cumva. Am citit mai sus ca zicea cineva ca e buna salata verde, dar nu e adevarat - de la salata verde poate muri ca e foarte toxica pt iepuras. Nu e adevarat nici ca iepurele nu poate fi dresat. Al meu isi face nevoiele intrt`-un singur loc, iar daca  il vad ca merge pe la cabluri sau undeva unde nu are nevoie e destul sa strig o data la el si merge de acolo. E foarte foarte scumpic. De ex cand intru in casa si imi aude vocea fuge la mine ... si cand il chem, chiar daaca e dupa pat sau pitit pe undeva si il strig vine la mine. II place sa il mangai pe spate, iar cand fac asta ma linge. Tot asa cand stie ca vreau sa il bag in cusca lui ma linge pe mana ca sa nu il bag :) DECI NU VA FACETI PROBLEME, IEPURASII NU MIROS DACA II SCHIMBATI TOT LA 2 ZILE RUMEGUSUL, POATE FI DRESAT, POATE FI PLIMBAT, CURATAT .... TOT CE TREBUIE SA FACETI E SA STAI SA VA JUCATI CU EL CEL PUTIN 15 20 DE MIN PE ZI.

#41
kiss4you

kiss4you

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 54
  • Înscris: 30.06.2008
Buna all.Mi-am cumparat acu vreo 1 sapt 2 iepuri belgieni.Si nu stiu ce sa fac:Sa le dau sau nu apa sa bea???Am intrebat mai multi dar unii mi-au raspuns ca au voie,altii ca nu  :)
Ce sa fac??? :samui:

#42
bebe_mik

bebe_mik

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 53
  • Înscris: 01.07.2008
"Iepurii ar trebui sa aiba intotdeuna la dispozitie apa proaspata si cat mai multe legume. Adaparea cantitatii de apa se face in functie de temperatura mediului ambiant, de tipul furajelor ( in cantitati mai mari in cazul hranirii cu furaje concentrate si in cantitati mai mici in cazul hranirii cu furaje verzi ), de starea de sanatate sau de starea de gestatie.

Iepurasii adora salata, laptucile, varza, telina, napi, conopida, sfecla (atat frunze cat si radacini), gulii, castraveti, dovleci si dovlecei, trifoi, lucerna, grau (verde) sau ovaz."

Sper sa-ti fie de ajutor ^_^    Am avut si eu un iepuras.Apa nu prea bea..Dar daca va avea nevoie nu va ezita sa o faca.Deci nu-ti face probleme. Insa in cantitate mica.   L-am dat pentru ca mirosea destul de urat :puke:   Si ai mei nu m-au mai lasat sa-l tin.  :thumbdown:

#43
V.Valy

V.Valy

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 24
  • Înscris: 04.06.2006
A trecut cava timp, dar vreau sa precizez si eu cate ceva:
- igiena este cea mai importanta deoarece sunt animale foarte sensibile
- apa este obligatorie (cea mai mare prostie este sa nu-i dai), cel mai bine este sa o fierbeti inainte
- chiar si atunci cand are diaree sa nu-i iei apa (pierde foarte multa apa si daca nu bea din nou se deshidrateaza)
- fanul este cel mai important in dieta (este bine sa aiba in permanenta)
- salata cat mai rar sau chiar deloc (desi le place foarte mult, salata are efect laxativ)
- varza constipa
- de cartofi sa va feriti ca trebuie sa sunt prea multe la care trebuie sa fiti atenti
- painea numai uscata (lasa o bucatica de paine de ex pe masa sa se intareasca sa vezi cu ce pofta o mananca)
- meiul le place iar foarte mult, dar nu le dati prea mult
- nu au voie citrice
- le place foarte mult banana (nu multa si des ca e cam dulce si ingrasa), dar si merele, perele si prunele. Mai nou am descoperit ca a mea e moarta dupa curmale, dar ii dau numai una si rar ca e prea dulce.
- in caz de diaree sau constipatie trebuie sa aiba apa si fan permanent, iar cel mai rapid se rezolva cu 5ml la o ora suc de ananas dintr-o conserva (canstipatia pe langa faptul ca nu mai face nimic se mai observa prin faptul ca nu mai mananca si are burta umflata mai mult intr-o parte sau chiar lasata)
- in caz de balonare se pune un carbune medicinal(maruntit) intr-o cescuta cu apa si i se dau tot 5 ml, dar se mai poate face si masaj pe burtica(balonarea se observa prin burta umflata si sunetul acela de "apa balacita" ca si la om

Iepurii nu miros! Sunt dupa parerea mea cele mai curate animale. Blanita lor au chiar un miros placut. Daca cusca in care o tineti si isi face nevoile este cu gratii va asigur ca nu miroase deloc, dar daca este din plastic o sa miroasa putin, dar in nici un caz asa insuportabil cum spun unii mai ales daca se schimba talasul la minim 3 zile.
As mai avea un sfat: nu-i scoateti afara prin iarba. Sunt prea sensibili si imediat se imbolnavesc. Insectele pentru ei sunt foarte daunatoare, purtatoare de multe boli mortale pentru ei. Bolile de piele nu mai zic ce repede se prind de ei (ex raia).

Sper ca v-am putut fi de ajutor.

#44
iulia1029

iulia1029

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 5
  • Înscris: 25.08.2008
Buna. Am si eu un iepuras pitic de angora, care in noiembrie face 1 an, pana acum nu am avut probleme si am incercat sa-i ofer o alimentatie corespunzatoare, dar am observat ca de ceva vreme ii cade blana foarte tare.este aceasta perioada lor de naparlire, sau s-ar putea sa aiba o boala.Am observat ca sta si suparat si devine agresiv cand il iau sa ma joc cu el. Va rog daca ma poate lamuri cineva  :samui: :samui: :samui: :samui:

#45
V.Valy

V.Valy

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 24
  • Înscris: 04.06.2006

 iulia1029, on Aug 25 2008, 14:41, said:

Buna. Am si eu un iepuras pitic de angora, care in noiembrie face 1 an, pana acum nu am avut probleme si am incercat sa-i ofer o alimentatie corespunzatoare, dar am observat ca de ceva vreme ii cade blana foarte tare.este aceasta perioada lor de naparlire, sau s-ar putea sa aiba o boala.Am observat ca sta si suparat si devine agresiv cand il iau sa ma joc cu el. Va rog daca ma poate lamuri cineva  :samui: :samui: :samui: :samui:


Daca nu are goluri in blanita eu nu cred ca este vreo problema. Iepurasii naparlesc de foarte multe ori intr-un an. Din cate retin ca am citit si am observat si la a mea naparlesc mai mult treptat(de ex mai intai pe cap, apoi ceafa, spate etc.). Cateodata naparlesc mai putin si cateodata poti observa chiar si niste ghemotoace de par care ies mai inafara, dar cand le tragi nu trebuie sa ramana vreun gol.
Pentru linistea ta sufleteasca poti consulta un medic veterinar.

#46
Marina_C

Marina_C

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 55
  • Înscris: 08.08.2008
buna ziua... ieri mi-am luat si eu iepuras. din cate am inteles este un iepuras de angora.... are 2 luni e superb.
am citit aici mesajele voastre. dar am 2 probleme
1. pot sa-i dau frunze de telina?
2. am o nepotica de 2 ani jumate, este innebunita dupa el.. mereu sta cu el in pat... debea ne lasa sa-l bagam in cusca.. e jale mare.... credeti ca o sa aibe iepurasu zile bune aici ? avem posibilitatea sa-l ducem in alta parte, nu ne-am atasat de el inca,.... dar prob. e cu nepotica, e f. stresanta... nu vrem sa-i facem vrun rau iepurasului... am vrut sa-i facem o surpriza copilului.... si sincer parerea mea e ca am facut o mare greseala.. e prea mica... dar ce sa facem acum...

multumesc mult :)

#47
helmut26

helmut26

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 2
  • Înscris: 05.09.2008
salutare ...vreau sa stiu si eu la cate saptamani incep sa se hranesca singuri puii de iepure???

#48
V.Valy

V.Valy

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 24
  • Înscris: 04.06.2006

 Marina_C, on Sep 4 2008, 13:40, said:

buna ziua... ieri mi-am luat si eu iepuras. din cate am inteles este un iepuras de angora.... are 2 luni e superb.
am citit aici mesajele voastre. dar am 2 probleme
1. pot sa-i dau frunze de telina?
2. am o nepotica de 2 ani jumate, este innebunita dupa el.. mereu sta cu el in pat... debea ne lasa sa-l bagam in cusca.. e jale mare.... credeti ca o sa aibe iepurasu zile bune aici ? avem posibilitatea sa-l ducem in alta parte, nu ne-am atasat de el inca,.... dar prob. e cu nepotica, e f. stresanta... nu vrem sa-i facem vrun rau iepurasului... am vrut sa-i facem o surpriza copilului.... si sincer parerea mea e ca am facut o mare greseala.. e prea mica... dar ce sa facem acum...

multumesc mult :)

1. Nu stiu cu frunzele cum e, dar telina au voie. Cel mai bine e sa nu te risti.
2. Parerea mea este ca ar fi perfect sa-l duceti in alta parte.

 helmut26, on Sep 5 2008, 14:55, said:

salutare ...vreau sa stiu si eu la cate saptamani incep sa se hranesca singuri puii de iepure???

Iepurica mea cand am luat-o avea 2 saptamani si manca singura. Acum pe langa multe altele am gasit in Hornbach niste cutii foarte interesante. Sunt de la Vitakraft si se numesc Vita Special. Eu le iau Regular ca au peste 6 luni. Te-as sfatui sa ii iei Juniorul care e pana in 6 luni. La ai mei le plac la nebunie. Pe langa ele da-i fan si apa cam timp de o luna, pe urma mai poti adauga. Nu prea stiu nici eu exact daca asa e bine au nu. Asemanator m-a sfatuit si pe mie atunci, dar ce ti-am recomandat eu zic ca e mai calitativ.

#49
Marina_C

Marina_C

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 55
  • Înscris: 08.08.2008
am inteles.. pana la urma i-am dat frunze ..
si am vorbit cu ai mei, cred ca am sa-l ducem....
deja lasa destul par... sau puf, ce-o fii

#50
coathill

coathill

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 21
  • Înscris: 07.09.2008
Salutari... azi am primit un iepure cadou... e dinala de la tara :) are vreo luna cam asa...  as dori si eu niste sfaturi va rog in legatura cu cresterea lui.. Stiu ca scrie si mai sus despre asta dar vreau sfaturi clare de la cineva in legatura cu cata mancare sa ii dau, unde trebuie tinut, eventual chestii minore despre intretinerea lui.. Nu vreau sa stea intr-o cutie de carton pe viatza :D
    Va multumesc.

#51
kiss4you

kiss4you

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 54
  • Înscris: 30.06.2008
Eu voi avea si iepurasi pe 19,luna asta :D ...

#52
Marina_C

Marina_C

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 55
  • Înscris: 08.08.2008
si... nu mai are  nimeni iepurasi ???
al meu a  crescut enorm :| ... e f. cuminte.

apropo. am o intrebare.
i-a cumparat sora mea niste vitamine... ii plac la nebunie iepurelui.. cum sa i le dam? pana acum ii dadeam de 2 ori pe zi, dim. si seara... sau chiar de 3.. ziceti-mi si mie cum sa i le dau..

multumesc!!

#53
Aladin66

Aladin66

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,542
  • Înscris: 06.10.2008

 Marina_C, on Oct 23 2008, 05:47, said:

si... nu mai are  nimeni iepurasi ???
al meu a  crescut enorm :| ... e f. cuminte.

apropo. am o intrebare.
i-a cumparat sora mea niste vitamine... ii plac la nebunie iepurelui.. cum sa i le dam? pana acum ii dadeam de 2 ori pe zi, dim. si seara... sau chiar de 3.. ziceti-mi si mie cum sa i le dau..

multumesc!!
cel mai indicat e sa intrebi un dr veterinar, trust me

#54
iulia1029

iulia1029

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 5
  • Înscris: 25.08.2008
Am un iepuras pitic de agora si de cateva zile..maxim o sapt sta f trist, mananca mai putin si bea foarte multa apa ! Nu stiu ce sa fac s-a mai confruntat cineva cu asemenea probleme??  :confuzzled:

Anunturi

Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă

Tehnicile minim invazive impun utilizarea unei tehnologii ultramoderne.

Endoscoapele operatorii de diverse tipuri, microscopul operator dedicat, neuronavigația, neuroelectrofiziologia, tehnicile avansate de anestezie, chirurgia cu pacientul treaz reprezintă armamentarium fără de care neurochirurgia prin "gaura cheii" nu ar fi posibilă. Folosind tehnicile de mai sus, tratăm un spectru larg de patologii cranio-cerebrale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate