Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Suprataxa card energie?!

Cum era nivelul de trai cam din a...

probleme cu ochelarii

Impozite pe proprietati de anul v...
 teava rezistenta panou apa calda

Acces in Curte din Drum National

Sub mobila de bucatarie si sub fr...

Rezultat RMN
 Numar circuite IPAT si prindere t...

Pareri brgimportchina.ro - teapa ...

Lucruri inaintea vremurilor lor

Discuții despre TVR Sport HD.
 Cost abonament clinica privata

Tremura toata, dar nu de la ro...

Renault Android

Recomandare bicicleta e-bike 20&#...
 

Casa ieftina de vacanta noua, moderna, langa lac / padure

- - - - -
  • Please log in to reply
28 replies to this topic

#1
mir6

mir6

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 72
  • Înscris: 10.09.2005
Solutia o reprezinta o casa mobila amplasata pe un teren extravilan care poate fi oriunde langa padure, lac, balta etc. Casa costa intre 5.000 (second hand) si 15.000 (noua), iar terenul extravilan cel putin 5.000 euro pentru ca, in general, loturile sunt mari de teren extravilan.

Ce ziceti de un mini-cartier de 5-10 astfel de casute mobile pentru a avea in acest fel posibilitatea de a angaja 1-2 paznici care sa asigure paza lor?

Pe ce teren extravilan de langa Bucuresti credeti ca s-ar preta amplasarea unui mini-cartier de astfel de casute?

A fost cineva intr-o astfel de casa?

Iata in continuare mai multe info despre casele mobile ce pot fi achizitionate si in Romania:

Case mobile, ideale pentru concediu
Vineri, 01 Iunie 2007 17:42

Românii care au 17.000 de euro pot să-și cumpere o casă de vacanță pe care să o ducă oriunde vor să meargă în concediu. Imobilul vine pe roți și poate fi mutat de ori câte ori doresc proprietarii. Pe piața românească sunt doar câteva firme care vând astfel de case iar comercianții spun că afacerea merge mai bine de la an la an.

Casa mobilă are două dormitoare, o bucătărie și o baie. Clientul o primește complet utilată. Tot ce trebuie să facă cel care o cumpără este să o conecteze la sistemul de gaze, apă și curent electric.

"Bucătăria este complet echipată cu aragaz, hotă, cu frigider, dulapuri și chiuvetă. Avem clienți din zonele de munte, din Deltă sau alți clienți care au dorit ca acestea să fie birou mobil", spune Daniela Oieșdean, director de vânzări.

Casele mobile sunt aduse din Slovenia. O locuință de dimensiuni medii are 8 metri lungime, 3 metri lățime și o suprafață totală de 24 de metri pătrați. Prețul este de circa 17.000 de euro. Puțin mai ieftină este casa mobilă cu numai o cameră. Costă circa 14.000 de euro și are aproximativ 17 metri pătrați. Comercianții spun că vânzarea de case de vacanță mobile merge foarte bine.

"E o variantă rapidă, economică și foarte scurtă, pentru ca termenul de livrare de aproximativ 2 luni. Un alt avantaj e că nu necesită autorizație de construcție", spune Nicolae Oieșdean, patron al unei firme de distribuție de case mobile. Mai mult, transportul este gratuit până în locul în care urmează să fie amplasată locuința.

Sursa: Realitatea TV

Casa migratorilor

Casele de vacanță mobile se livrează cu un sasiu fix. Sunt complet echipate pentru patru-sapte persoane, au un dormitor matrimonial, unul pentru copii, bucătărie si baie complet echipate, canapea extensibilă, sistem de încălzire si toate conexiunile pregătite pentru legare la utilități: energie electrică, apă curentă, gaz si canalizare. Casele mobile din gama Adria Home au pereții exteriori din panouri sandvis, acoperis din plăci metalice anticorozive, podea din panouri sandvis cu grosimea de 25 mm, tavan din panouri sandvis cu izolație de 29 mm grosime si suprafețe cuprinse între 16 si 34 mp. Prețul caselor mobile din seria Adria cu sistem de încălzire variază între 14.400 si 27.200 euro fără TVA.

Avantajele caselor mobile
Se poate amplasa pe teren extravilan care este mult mai ieftin decat cel intravilan
Nu necesită autorizatie de constructie
Te muti imediat in ele, sunt dotate cu baie, dus, aragaz, sistem de incalzire pe gaz (cu butelie), mobilate etc, vezi pozele din site-urile producatorilor
Nu se plateste impozit

Dezavantaje
Spatiu stramt, dar foarte bine utilizat. Iar daca chiar vrei spatiu, iesi "in curte" si padurea/lacul/livada sunt langa tine!
Asigurarea pazei in perioada saptamanii
Necesita racordarea la curent, forarea unui put si constructia unei fose septice

Site-uri utile

http://www.adria.com.ro/

http://www.auto-rulota.ro/ - vor aduce in curand si case mobile, deocamdata au doar case mobile la mana a doua in Saftica

www.mobilhouse.hu - case mobile la mana a doua, site-ul are varianta si in limba romana, sunt comecializate de cineva din Oradea

http://www.mobilheime.com/

http://www.holinex.com/eng/start.html

http://www.latra.at/

http://www.hausammann.ch/

http://www.truma.com

Pareri despre aceasta varianta de a avea o mini-casa de vacanta aproape de Bucuresti?

#2
Astrul

Astrul

    PHD in fiare si betoane

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 15,529
  • Înscris: 10.05.2007
Sincer, nu-i mai simplu cu cortul in spate sau o rulota? Plus ca ma asez unde poftesc.

#3
mir6

mir6

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 72
  • Înscris: 10.09.2005

View PostAstra_rullz, on Jun 8 2008, 14:04, said:

Sincer, nu-i mai simplu cu cortul in spate sau o rulota? Plus ca ma asez unde poftesc.

Bineinteles, cu cortul sau cu rulota e mult mai simplu.

Imi place foarte mult ideea acestor case mobile pentru ca-ti ofera tot confortul vietii moderne (aragaz, frigider, toaleta, dus, apa calda) intr-un spatiu mai mare, aproape dublu, decat o rulota. In cazul unei rulote platesti foarte mult pentru mobilitatea ei, in cazul casei mobile platesti pentru spatiul mai mare pe care-l ai la dispozitie. Latimea unei rulote este de 2,2 - 2,5 m, cea a unei case mobile este de 4 m. La lungime lucrurile stau cam la fel cu un mic avantaj in favoarea caselor mobile.

Cred ca ar fi interesant sa vezi o rulota noua sau o casa mobila noua. Si eu inainte de a intra intr-o asemenea locuinta cu regim temporar eram foarte neincrezator in aceasta varianta.

#4
porphyrogenitus

porphyrogenitus

    priveste profund

  • Grup: Validating
  • Posts: 23,297
  • Înscris: 30.10.2005
solutii de moment pt. cei saraci ca si locuinta permanenta iar ca si locuinta de vacanta, mai mare bataia de cap cu mutatu' pazitu'....etc...mai ieftin la hotel sau pensiune + ca ai nevoie de acordurile proprietarului terenului.

ca si locuinte sociale, DA, este o idee excelenta. La noi familiile defavorizate sau obisnuit sa cerseasca prin primarii locuinte in blocuri din beton armat prin buricu' tirgului.

In felul acesta se realizeaza niste platforme betonate la periferia oraselor, se fac racorduri la alimentarea cu apa, curent canalizare si hopa tzomp "here is beverlly hills"....sau aceeasi abordare cind apar dezastre naturale.

Edited by punkt, 08 June 2008 - 15:45.


#5
blimpyway

blimpyway

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,954
  • Înscris: 03.11.2005
Prefer pentru locuinte sociale ceva mai durabil, mai ieftin,  mai incapator si mult mai bine izolat termic. Un handicap al rulotelor pe post de locuinte sociale este izolatia termica foarte proasta, dificultatea (imposibilitatea?) de le incalzi cu lemne.

Iar pentru vacanta iarasi mi se pare aiurea - bagi 20000 intr-un teren + rulota . Hai sa zicem 10000 daca rulota e second hand. Cate vacante poti face cu banii aia prin pensiuni, de fiecare data in alt loc? Cu rulota esti mult mai putin mobil, cel putin la noi in tara sunt multe locuri frumoase unde nu ai cum sa ajungi cu rulota (sau "casa mobila", cu atat mai greu).

Si ideea de "campus" pe malul lacului este destul de fragila, caci  presupune existenta unui drum de acces asfaltat si curent electric pana la un teren extravilan intr-o zona pitoreasca usor accesibila intr-un timp scurt! Va urez bafta sa gasiti asa ceva, dar va garantez ca terenu s-a dat de mult cu mult peste 5000 euro "parcela".


Dar daca tot e vorba de case de vacanta am o intrebare - ce conditii trebuie sa implineasca un adapost (sa nu-i zic locuinta permanenta) pentru a nu necesita atatea formalitati si aprobari pentru constructie.
Inteleg ca in anumite situatii se permit cu mai putine formalitati locuinte "temporare", dar care e criteriul dupa care se decide ca un proiect anume e temporar sau nu?
Am auzit diverse variante:
- sa nu aibe fundatie sapata (ar merge pe piloni)
- sa nu fie fixa - adica sa aibe roti/senile/picioroange sa demonstrezi ca poate fi mutata de colo pana colo.
- sa nu aibe conectare permanenta la utilitati - gen curent si/sau canalizare cu (sau fara) fosa septica (asta ar fi tot un criteriu de mobilitate)
- sa fie o suprafata minima?

Sau sunt reguli diferite in fiecare tara/zona/localitate? Prin ce se distinge o cabanuta  de lemn de 20mp de la Bricostore de o constructie "adevarata" - sau dpdv legislativ este si aia "adevarata"?

--------------

Citisem pe alt forum ca uneori aceasta zona umbroasa a (i)legalitatii duce la solutii bizare - de ex. in anumite locuri din state e mai rentabil sa platesti amenda pt. constructie neconforma cu codul decat sa  pierzi timp si bani cu toate aprobarile. Sau primaria te da in judecata dar nu are buget sa trimita si un avocat care sa-i sustina cauza in proces, a.i. paratul are castig de cauza cu un avocat "specializat" care-l "rezolva" mai ieftin.
Nu stiu daca-s doar "mituri rurale", dar la noi in RO unde e demarcatia?

Edited by blimpyway, 09 June 2008 - 13:55.


#6
porphyrogenitus

porphyrogenitus

    priveste profund

  • Grup: Validating
  • Posts: 23,297
  • Înscris: 30.10.2005
extras din legea 50/1991

   ART. 3 Autorizatia de construire se elibereaza pentru:


  • lucrari de construire, reconstruire, modificare, extindere sau reparare a cladirilor de orice fel;
  • lucrari de construire, reparare, protejare, restaurare, conservare, precum si orice alte lucrari, indiferent de valoarea lor, ce urmeaza a fi efectuate la constructii reprezentind monumente si ansambluri istorice, arheologice, de arhitectura, arta sau cultura, inclusiv cele din zonele lor de protectie;
  • lucrari de construire, reconstruire, modificare, extindere sau reparare privind cai de comunicatie, dotari tehnico-edilitare subterane si aeriene, imprejmuiri si mobilier urban, amenajari de spatii verzi, parcuri, piete si celelalte lucrari de amenajare a spatiilor publice;
  • foraje si excavari necesare studiilor geotehnice si ridicarilor topografice, exploatari de cariere, balastiere, sonde de gaze si petrol, precum si alte exploatari;
  • constructii provizorii de santier necesare executiei lucrarilor de baza, daca nu au fost autorizate o data cu acestea;
  • organizarea de tabere de corturi, casute sau de rulote;
  • lucrari cu caracter provizoriu: chioscuri, tonete, cabine, spatii de expunere situate pe caile si in spatiile publice, corpuri si panouri de afisaj, firme si reclame.


#7
blimpyway

blimpyway

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,954
  • Înscris: 03.11.2005
Mersi Punkt,
e interesant.

pt. 7. mi se pare ca specifca destul de clar ca-i vorba de constructii pe drumuri si spatii publice, nu pe terenuri private. Deci inteleg ca tonetele, chioscurile si cabinele nu sunt cladiri (altfel s-ar incadra la pt. 1 si acest pt.7 nu ar mai fi necesar)

pt. 6. e intr-adevar interesant. Sau mai exact diferenta intre pt. 1 si 6.  
Intrebarea poate fi formulata altfel - unde se termina aprobarea pt.  "organizare de tabere de corturi, casute si rulote" si de unde acele "casute, rulote si corturi campate in tabara", si eventualele "cabine, chioscuri si tonete"  incep a fi considerate constructii (incadrate la pt. 1).

In plus nu-mi dau seama care e diferenta intre a amplasa cortu sau rulota pe terenul lui nea' Gheorghe si a "organiza  o tabara de corturi, casute si rulote",  care sa necesite aprobare. Daca-l parasc vecinii  care au vazut doua rulote faine pe pasunea lui, ce pateste?

Edited by blimpyway, 09 June 2008 - 15:08.


#8
Lukkkkas

Lukkkkas

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 161
  • Înscris: 14.01.2007

View Postblimpyway, on Jun 9 2008, 16:02, said:

Mersi Punkt,
e interesant.

pt. 7. mi se pare ca specifca destul de clar ca-i vorba de constructii pe drumuri si spatii publice, nu pe terenuri private. Deci inteleg ca tonetele, chioscurile si cabinele nu sunt cladiri (altfel s-ar incadra la pt. 1 si acest pt.7 nu ar mai fi necesar)

pt. 6. e intr-adevar interesant. Sau mai exact diferenta intre pt. 1 si 6.  
Intrebarea poate fi formulata altfel - unde se termina aprobarea pt.  "organizare de tabere de corturi, casute si rulote" si de unde acele "casute, rulote si corturi campate in tabara", si eventualele "cabine, chioscuri si tonete"  incep a fi considerate constructii (incadrate la pt. 1).

In plus nu-mi dau seama care e diferenta intre a amplasa cortu sau rulota pe terenul lui nea' Gheorghe si a "organiza  o tabara de corturi, casute si rulote",  care sa necesite aprobare. Daca-l parasc vecinii  care au vazut doua rulote faine pe pasunea lui, ce pateste?

Nu merita...ce vezi in poze e denaturat...in realitate sunt ridicol de mici, prind miros dupa ceva timp, vara le bate soarele etc. Daca esti curios cum arata una vezi in otopeni pe partea dreapta...si ai sa te lecuiesti de case mobile. Cu 17000 poti sa-ti faci o cabana de 70 mp pe care sa o fixezi pe piloni , daca e vorba de preobleme cu autorizatia, si vei avea o locuinta adevarata al carei pret sa creasca nu sa scada.

#9
blimpyway

blimpyway

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,954
  • Înscris: 03.11.2005
Lukkkas, nu te-ai prins, de fapt asta vreau sa stiu: de unde pana unde o cabana asa cum o descrii - 70mp pe piloni NU necesita autorizatie? sau necesita, dar alt tip de autorizatie decat cel de constructie de locuinte, care sunt restrictionate la intravilan si au o desfasurare a "ostilitatilor de aprobare & santier" deja ras-discutata pe forumu asta.

Edited by blimpyway, 09 June 2008 - 15:41.


#10
Lukkkkas

Lukkkkas

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 161
  • Înscris: 14.01.2007

View Postblimpyway, on Jun 9 2008, 16:39, said:

Lukkkas, nu te-ai prins, de fapt asta vreau sa stiu: de unde pana unde o cabana asa cum o descrii - 70mp pe piloni NU necesita autorizatie? sau necesita, dar alt tip de autorizatie decat cel de constructie de locuinte, care sunt restrictionate la intravilan si au o desfasurare a "ostilitatilor de aprobare & santier" deja ras-discutata pe forumu asta.

Detalii nu cunosc, dar stiu ca se poate obtine autorizatie de cabana pe piloni....asa sunt toate in jurul lacurilor etc. Cabane gasesti...in felul urmator, in jurul marilor orase sunt cabane facute in anii 90' intre timp preturile terenurilor au explodat si proprietarii fie construiesc vile fie vand terenul, iar cabana de pe teren o dau uneori la mai putin de 50% din pret...eu am umblat sf asta de saptamana in jurul Clujului ( bonus...vei avea certitudinea ca lemnul e uscat ) :-)

Cel mai simplu e sa mergi la primaria din cumona de care apartine respectivul teren si sa te interesezi concret.

#11
barbarian

barbarian

    Active Member

  • Grup: Banned
  • Posts: 1,174
  • Înscris: 23.03.2008

View Postmir6, on Jun 8 2008, 08:14, said:

Solutia o reprezinta o casa mobila amplasata pe un teren extravilan care poate fi oriunde langa padure, lac, balta etc. Casa costa intre 5.000 (second hand) si 15.000 (noua), iar terenul extravilan cel putin 5.000 euro pentru ca, in general, loturile sunt mari de teren extravilan.

Ce ziceti de un mini-cartier de 5-10 astfel de casute mobile pentru a avea in acest fel posibilitatea de a angaja 1-2 paznici care sa asigure paza lor?

Pe ce teren extravilan de langa Bucuresti credeti ca s-ar preta amplasarea unui mini-cartier de astfel de casute?

A fost cineva intr-o astfel de casa?

Iata in continuare mai multe info despre casele mobile ce pot fi achizitionate si in Romania:

Case mobile, ideale pentru concediu
Vineri, 01 Iunie 2007 17:42

Românii care au 17.000 de euro pot să-și cumpere o casă de vacanță pe care să o ducă oriunde vor să meargă în concediu. Imobilul vine pe roți și poate fi mutat de ori câte ori doresc proprietarii. Pe piața românească sunt doar câteva firme care vând astfel de case iar comercianții spun că afacerea merge mai bine de la an la an.

Casa mobilă are două dormitoare, o bucătărie și o baie. Clientul o primește complet utilată. Tot ce trebuie să facă cel care o cumpără este să o conecteze la sistemul de gaze, apă și curent electric.

"Bucătăria este complet echipată cu aragaz, hotă, cu frigider, dulapuri și chiuvetă. Avem clienți din zonele de munte, din Deltă sau alți clienți care au dorit ca acestea să fie birou mobil", spune Daniela Oieșdean, director de vânzări.

Casele mobile sunt aduse din Slovenia. O locuință de dimensiuni medii are 8 metri lungime, 3 metri lățime și o suprafață totală de 24 de metri pătrați. Prețul este de circa 17.000 de euro. Puțin mai ieftină este casa mobilă cu numai o cameră. Costă circa 14.000 de euro și are aproximativ 17 metri pătrați. Comercianții spun că vânzarea de case de vacanță mobile merge foarte bine.

"E o variantă rapidă, economică și foarte scurtă, pentru ca termenul de livrare de aproximativ 2 luni. Un alt avantaj e că nu necesită autorizație de construcție", spune Nicolae Oieșdean, patron al unei firme de distribuție de case mobile. Mai mult, transportul este gratuit până în locul în care urmează să fie amplasată locuința.

Sursa: Realitatea TV

Casa migratorilor

Casele de vacanță mobile se livrează cu un sasiu fix. Sunt complet echipate pentru patru-sapte persoane, au un dormitor matrimonial, unul pentru copii, bucătărie si baie complet echipate, canapea extensibilă, sistem de încălzire si toate conexiunile pregătite pentru legare la utilități: energie electrică, apă curentă, gaz si canalizare. Casele mobile din gama Adria Home au pereții exteriori din panouri sandvis, acoperis din plăci metalice anticorozive, podea din panouri sandvis cu grosimea de 25 mm, tavan din panouri sandvis cu izolație de 29 mm grosime si suprafețe cuprinse între 16 si 34 mp. Prețul caselor mobile din seria Adria cu sistem de încălzire variază între 14.400 si 27.200 euro fără TVA.

Avantajele caselor mobile
Se poate amplasa pe teren extravilan care este mult mai ieftin decat cel intravilan
Nu necesită autorizatie de constructie
Te muti imediat in ele, sunt dotate cu baie, dus, aragaz, sistem de incalzire pe gaz (cu butelie), mobilate etc, vezi pozele din site-urile producatorilor
Nu se plateste impozit

Dezavantaje
Spatiu stramt, dar foarte bine utilizat. Iar daca chiar vrei spatiu, iesi "in curte" si padurea/lacul/livada sunt langa tine!
Asigurarea pazei in perioada saptamanii
Necesita racordarea la curent, forarea unui put si constructia unei fose septice

Site-uri utile

http://www.adria.com.ro/

http://www.auto-rulota.ro/ - vor aduce in curand si case mobile, deocamdata au doar case mobile la mana a doua in Saftica

www.mobilhouse.hu - case mobile la mana a doua, site-ul are varianta si in limba romana, sunt comecializate de cineva din Oradea

http://www.mobilheime.com/

http://www.holinex.com/eng/start.html

http://www.latra.at/

http://www.hausammann.ch/

http://www.truma.com

Pareri despre aceasta varianta de a avea o mini-casa de vacanta aproape de Bucuresti?


5000 de euro hectaruL?? mai gasesti asa ceva pe langa bucuresti pana la o distanta de 100km?? ma indoiesc, sincer. insa ideea nu e rea. cum mai vedeam pe alt topic, am putea sa ne strangem mai multi si sa cumparam o suprafata mai mare unde sa construim fiecare o casa de vacanta unde sa nu mergem numai in weekend ci incepand din luna mai, sa zicem, pana la jumatatea lui septembrie, sa locuim permanent acolo. in extrasezon ne intoarcem la apartamentele noastre cele de toate silele. la o curte de 1000 de m.p. iti poti aranja un paradis de gradina. ce e mai fain decat sa vii de la servici si seara sa te intinzi in hamacul instalat in gradina, sa asculti greierii si sa lasi racoarea noptii sa-ti mangaie obrajii. mmm, cred ca incem sa bat campii. :)). va dati seama cat de mult ne-ar iubi nevestele sa aiba gradina lor unde sa-si puna ce flori vor ele? fiind numai pentru sezonul cald nu ar mai trebui sa tragi gaze, 1-2 panouri solare iti asigura a.c.m. iar pentru gatit ori butelie ori aparatura electrica. huuh, aici e problema ca macar sa ai sau sa poti sa tragi curentul in casa.. cat despre rulotele alea parerea mea e ca nu se merita. mi se par scumpe la cat spatiu ofera. mai repede o casa pe structura de lemn ca alea arata macar a casa. aa, sa nu uit. am vazut odata la teveu un reportaj despre pensionari din bucuresti care faaceau asa, cum dadea oleaca de caldura cum plecau cu lunile pe valea prahovei, asta dupa ce se scoteau de la plata intretinerii la bloc. chiar daca plecau de saracie macar asta e o optiune cu mult mai sanatoasa decat sa traiesti ca pensionar in aerul otravit al capitalei. si de aici mi-a venit ideea. cat despre faptul ca sa nu mai treci terenul in intravilan ci sa-l lasi extravilan si sa declari ca virgula casuta ta de maxim 100 m.p. nu e de vacanta ci e de fapt o anexa gospodareasca unde iti tii sculele agricole, inca e un mister pentru mine. am mai vazut topicuri pe tema asta dar nu a incercat nimeni, ori ca nu avem curaj orica nush.... ca si pe mine m-ar interesa.

#12
blimpyway

blimpyway

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,954
  • Înscris: 03.11.2005
Apropos de locuinte (semi)transportabile - si ideea de casuta pliabila pare interesanta: http://www.habitafle...le.php?tabs=H|H
[ http://www.habitaflex.com/img/splashDepliable.jpg - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]

#13
Apollonia26

Apollonia26

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 11
  • Înscris: 04.07.2008
Am terenul:)
Cine doreste sa construiasca?
Si la munte si la 15 km de bucuresti.

#14
adi_master

adi_master

    sef de tura!-in retragere

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,270
  • Înscris: 19.07.2007
Sa pricepem ca donezi pamantul si tu dormi noaptea linistit ca ai facut o fapta buna!? :w00t:

#15
Apollonia26

Apollonia26

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 11
  • Înscris: 04.07.2008

View Postadi_master, on Aug 9 2008, 17:55, said:

Sa pricepem ca donezi pamantul si tu dormi noaptea linistit ca ai facut o fapta buna!? :w00t:

LinistitA as dormi pt ca nu doresc sa  fac parte din grupul proprietarilor de terenuri parasite.
Nu donez nici un pamant si nici nu vand.
Aveam alta idee...Pt ca norocul si inteligenta-mi sclipitoare B) mi-au zambit la un moment dat, am cumparat un pamant absolut splendid.
Mi-a disparut intre timp norocul dar am ramas cu inteligenta...:))...acum serios, nu am suficiente fonduri sa construiesc pe terenurile pe care le detin.
Mi-ar placea sa aloc cate 500-1000mp, pt ca fiecare doritor sa construiasca o  casa.Eu detin pamantul...respectivul (a) constructia.
Inchiriem cat nu locuiesc proprietarii in ea si gata, asa recuperez "donatiile".Bineinteles, constructiile sa fie tip "vacanta" nu permanente, asa cum e specificat in topic.

p.s. DAca ai vedea terenurile, crede-ma ca ai fi mai mult decat interesat:)

Edited by Apollonia26, 11 August 2008 - 10:30.


#16
blimpyway

blimpyway

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,954
  • Înscris: 03.11.2005
ceva poze?

#17
Apollonia26

Apollonia26

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 11
  • Înscris: 04.07.2008

View Postblimpyway, on Aug 11 2008, 12:04, said:

ceva poze?

Poze...am o gramada.Dar e mai simplu si mai putin riscant pt mine,sa cautati pe google.terenul de la munte este intr-o zona propusa a fi una dintre cele 7 minuni ale tarii, langa BV.

Edited by Apollonia26, 11 August 2008 - 11:34.


#18
adi_master

adi_master

    sef de tura!-in retragere

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,270
  • Înscris: 19.07.2007
interesant si admirabil gestul :)
Totusi   Eu detin pamantul...respectivul (a) constructia.cum vine asta!?Aloci 500m² de teren,cineva construieste....dar pamantul e tot al tau!!In caz de litigiu.....constructia trebuie demolata.E fix o tampenie cata vreme intre tine si cel care construieste nu exista(sau poate faci) un contract de dare spre folosinta pe o perioada de...15,20 ani,timp in care cel care construieste scoate investitia si ceva profit din asta.

Edited by adi_master, 11 August 2008 - 12:43.


Anunturi

Bun venit pe Forumul Softpedia!

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate