Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Incalzire in pardoseala etapizata

Suprataxa card energie?!

Cum era nivelul de trai cam din a...

probleme cu ochelarii
 Impozite pe proprietati de anul v...

teava rezistenta panou apa calda

Acces in Curte din Drum National

Sub mobila de bucatarie si sub fr...
 Rezultat RMN

Numar circuite IPAT si prindere t...

Pareri brgimportchina.ro - teapa ...

Lucruri inaintea vremurilor lor
 Discuții despre TVR Sport HD.

Cost abonament clinica privata

Tremura toata, dar nu de la ro...

Renault Android
 

Tower Park Cluj

- - - - -
  • Please log in to reply
78 replies to this topic

#55
profi

profi

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 13
  • Înscris: 20.10.2008

 star_trek, on 8th October 2009, 20:38, said:

de lucrat se lucreaza, incet, dar se lucreaza...

sambata au turnat jumatate din plafonul de la etajul 5 la a, jumatate din stalpii de sustinere la b, si au mai turnat ceva pilonu, vreo 2-3 la hotel, asta cred de ochii lumii.
Am vazut si eu zilele trecute ca se misca o macara pe santier. Probabil ca s-a transformat intr-un santier fantoma cu fantome adevarate care manevreaza utilajele ! :))

#56
star_trek

star_trek

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 4
  • Înscris: 01.09.2008
fantoma, nefantoma se mai face cate ceva ...

mai e mult pana departe, dar se vede deja blocul a de billa =)) deci marele bloc cu 18 etaje se observa de dupa o cladire minuscula ;)

Edited by star_trek, 17 October 2009 - 15:20.


#57
liviu-01

liviu-01

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 4
  • Înscris: 07.09.2009
[quote name='Ysera' date='29th September 2009, 22:23' post='7123913']
Nici eu nu sunt in tara si nu am mai dat pe acolo. Dar ultima veste pe care o aveam era ca se lucreaza. Si au trimis scrisoare recent cum ca se lucreaza.
am primit niste poze de la ei acum recent daca vreti sa le vedeti

Attached Files



#58
gamezcdr

gamezcdr

    Active Member

  • Grup: Validating
  • Posts: 1,474
  • Înscris: 26.08.2005
SC Iulius Mall și alte firme așteaptã bani de la unul dintre cei mai mari dezvoltatori imobiliari din oraș

Firmele afaceriºtilor implicaþi în proiectele imobiliare „Tower” au acumulat datorii ºi sînt în cadrul unor proceduri premergãtoare falimentului. Chiar dacã au deschis procese, creditorii au slabe speranþe cã îºi vor putea recupera banii. În tabelul celor care au de primit bani de la firmele implicate în afacerea „Tower” s-au înscris chiar persoanele care au avut legãturã cu aducerea acestor firme în insolvenþã. Mihai Chezan (foto), unul dintre cei implicaþi businessul „Tower”, spune cã a intrat în aceste afaceri pentru a ajuta o firmã care s-a prãbuºit dupã un an. Dumitru Mihai Chezan, Mihaela Barboº ºi Ion Bondane sînt oamenii de afaceri clujeni implicaþi în trei proiecte imobiliare (River Tower, Tower Park ºi Silver Tower), prin intermediul mai multor firme care au în comun denumirea de „Tower” ºi SC Mox Construction (antreprenorul acestor proiecte imobiliare). Aceste societãþi au obþinut avize de construcþie pentru mai multe blocuri de locuinþe ºi birouri, au cumpãrat materiale de construcþii de la diverse firme ºi au vîndut mai multe locuinþe din faza de proiect. În momentul de faþã, o parte din aceste firme au ajuns în incapacitate de platã, iar creditorii ºi instituþiile statului au cerut începerea procedurilor de insolvenþã pentru a-ºi recupera datoriile. Pentru cã datoriile pot fi transferate de la o firmã la alta, o parte din datoriile fãcute de Mox Construction au fost preluate de SC Tower Management. Pînã în anul 2008, Mihai Chezan ºi Mihaela Barboº figurau ca acþionari în cadrul SC Mox Construction, însã aceºtia au plecat din firmã, iar la aproape un an dupã plecarea lor, SC Mox Construction a intrat în incapacitate de platã. Societãþile aflate în aceastã situaþie sînt administrate de o firmã de insolvenþã care stabileºte un tabel al creditorilor care au de primit bani în urma acestei proceduri.

Afaceri cu Mox

SC Mox Construction are de returnat o sumã totalã de 24.839.842 de lei (aproximativ 6 milioane de euro), iar din aceºti bani, conform tabelului preliminar al creanþelor, aproape jumãtate din sumã ar ajunge la Virgil Fiastru (158.043 lei), Mihaela Barboº (500.509 lei), Mihai Chezan (5.500.001 lei), Cristina ºi Ion Bondane (5.500.000 lei), adicã la cei care sînt implicaþi în proiectele Tower. Chezan spune cã s-a implicat în aceastã ecuaþie pentru a ajuta o firmã aflatã în impas. „Mox Construction a luat o linie de credit de 1,5 milioane de euro de la CEC. Noi am pus terenuri personale ca garanþie, ca sã ajutãm firma. Acum, banca are opþiunea sã execute terenul meu, caz în care eu trec în locul bãncii. La momentul respectiv, terenul era supraevaluat, iar eu am trecut valoarea creditului, dar nu-i asta suma realã. În cazul ãsta sînt eu ºi Bondane, iar Bãrbos are dividente neridicate înainte de a intra în insolvenþã”, explicã Chezan care, cînd a girat pentru Mox Construction, ieºise din acþionariatul acestei firme. Conform unui raport al specialiºtilor care se ocupã de procedura de insolvenþã în care a ajuns SC Mox Construction, majoritatea creanþelor (89,96%) sînt deþinute de SC Tower SRL.

Modus operandi

SC Readymix România este o firmã de la care SC Mox Construction a cumpãrat ciment în valoare de 116.201 de lei. În martie 2009, Ion Bondane (reprezentantul SC Mox Construction - n.r.) a încheiat un act oficial prin care SC Tower Management se obligã sã preia aceastã datorie ºi sã plãteascã cimentul. Acest lucru nu s-a mai întîmplat, iar reprezentanþii SC Readymix au apelat la instanþe ºi au cerut insolvenþa SC Tower Management. „Am primit o propunere de concesionare de creanþe (datorii - n.r.) ºi am acceptat. Nu ºtim dacã cele douã firme au vreo legãturã între ele. Nu ºtim dacã ne vom recupera datoriile, pentru cã legea spune cã, în cazul insolvenþei, pe primul plan intrã instituþiile bugetare, apoi societãþile comerciale, aºa cã sînt ºanse cam mici sã ne recuperãm datoria”, spune unul dintre consilierii juridici ai SC Readymix România. Mihai Chezan spune cã nu vede nici o problemã, pentru cã aºa se fac afacerile.„Care-i problema dacã o firmã nu plãteºte? E vorba de un contract comercial între douã pãrþi ºi existã posibilitatea ca una dintre pãrþi sã nu plãteascã banii niciodatã. Mox Construction avea un cec garanþie ºi am fãcut un schimb de creanþe cu un bilet la ordin, efectiv sã ajut firma. Le-am dat de pe o firmã curatã (fãrã datorii - n.r.), un bilet la ordin în locul cecului. Acum, fiecare încearcã sã scoatã banii, dar, între timp, am fãcut o înþelegere sã ia un apartament în barter, sã-ºi stingã creanþã”, spune Chezan.

Din top, în pragul falimentului

Anul trecut, conform unui top al Direcþiei Generale a Finanþelor Publice (DGFP) Cluj, în 2008, SC Mox Construction a avut o cifrã de afaceri de 35.596.345 de lei, iar conform unui alt raport oficial, în 2007, aceastã societate de construcþii a avut un profit de 1,26 milioane de lei. Conform raportului de insolvenþã, principalele proiecte la care a lucrat SC Mox Construction SRL sînt River Tower, Tower Parc ºi Silver, proiecte care în final depindeau de aceeaºi sursã de finanþare. „Am putea susþine chiar cã Mox Construction SRL a depins de un client unic - finanþatorul celor trei proiecte. Pe fondul crizei economice, care a afectat foarte grav ºi investiþiile în domeniul imobiliar, finanþarea proiectelor de cãtre dezvoltatorii imobiliari a fost sistatã începînd cu trimestrul IV al anului 2008. Acest aspect a împiedicat în mod direct activitatea antreprenorului general, care s-a vãzut în ipostaza de a nu putea recupera de la beneficiari contravaloarea lucrãrilor efectuate, fapt ce s-a rãsfrînt mai departe asupra subantreprenorilor ºi furnizorilor debitoarei”, aratã raportul menþionat.

Firmã insolventã cu 3,5 milioane de euro

În vara lui 2008, Mox Construction a cumpãrat de la SC Tower 33 de apartamente din ansamblul Tower Parc, cu o valoare totalã de 3,5 milioane de euro. „Conform antecontractului încheiat, plata acestor apartamente se va realiza prin compensare între cele douã societãþi cu datoria pe care Tower SRL o are faþã de Mox Construction SRL. La momentul întocmirii prezentului raport, administratorul judiciar analizeazã oportunitatea denunþãrii sau menþinerii acestui contract ºi în funcþie de posibilitãþile Tower SRL de a achita datoria cãtre debitoare”, aratã raportul de insolvenþã. Conform avocatului Vasile Godîncã-Herlea, unul dintre specialiºtii care se ocupã de insolvenþa SC Mox Construction, procedurile juridice sînt în derulare ºi se încearcã reorganizarea societãþii pentru a nu ajunge în faliment.

Firme care cer bani de la afacerea „Tower”:

* SC Strabag
* SC Emuge Franken Tools România SRL
* SC Iulius Mall
* SC Petroconstruct SA
* SC Celina Prodcom SRL
* Direcþia Generalã a Finanþelor Publice Cluj


#59
greenangel

greenangel

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1
  • Înscris: 30.10.2009
In raportul de insolventa a Mox Construction se precizeaza ca Mihai Chezan a incheiat un contract de inchiriere a casei in care este sediul firmei, adica Republicii 103 pentru suma de 22000 euro + TVA pe luna. Mihai Chezan apare in lista creditorilor cu suma 5 500 000 ron (probabil un imprumut) dar nu cu chirii restante, ceea ce inseamna ca de la data infiintarii si pana la declararea insolventei Chezan a scos acesti bani din firma, in conditiile in care nu si-a plati sistematic furnizorii.

#60
JustMe2007

JustMe2007

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 444
  • Înscris: 19.03.2007
http://www.citynews....-clujene-62799/

#61
gamezcdr

gamezcdr

    Active Member

  • Grup: Validating
  • Posts: 1,474
  • Înscris: 26.08.2005
Stiu personal persoana care si-a cumparat apartament in Tower Park cu banii jos platind integral apartamentul, momentan are rata la banca de 4-5.000 lei/luna. Important e ca a beneficiat de reducere la cumparare :(.

#62
asiria

asiria

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 2
  • Înscris: 03.11.2009
Ma mir ca in presa se scrie numai de furnizorii care nu au fost platiti, dar consecintele proiectului Tower Park al marelui dezvoltator imobiliar al Clujului sunt grave si pentru cumparatorii care au achizitionat apartamente in toate ansamblurile societatii Tower. Tower Park cu probleme lui, River Tower  cu ale lui. Bietii cumparatori din ansamlul Tower Park....s-au achitat sume de zeci de mii de euro ( fiecare cumparator, fiindca avansul a fost foarte mare), iar acum vin ei sa ceara rata a doua si penalitati de intarziere de sute de euro pe zi, conform antecontractului de vanzare cumparare plin de clauze abuzive. Multi ar renunta la banii dati, dar sa fie lasati in pace. Cumparatorii din River nici astazi nu sunt proprietari pe apartamentele pe care le-au platit integral, fiindca terenul e ipotecat si nu sunt bani pentru plata creditului obtinut de Tower. Daca as fi cumparator, as mai da niste bani - taxa de timbru pentru a-i da in judecata.

#63
profi

profi

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 13
  • Înscris: 20.10.2008

 asiria, on 3rd November 2009, 01:31, said:

Ma mir ca in presa se scrie numai de furnizorii care nu au fost platiti, dar consecintele proiectului Tower Park al marelui dezvoltator imobiliar al Clujului sunt grave si pentru cumparatorii care au achizitionat apartamente in toate ansamblurile societatii Tower. Tower Park cu probleme lui, River Tower  cu ale lui. Bietii cumparatori din ansamlul Tower Park....s-au achitat sume de zeci de mii de euro ( fiecare cumparator, fiindca avansul a fost foarte mare), iar acum vin ei sa ceara rata a doua si penalitati de intarziere de sute de euro pe zi, conform antecontractului de vanzare cumparare plin de clauze abuzive. Multi ar renunta la banii dati, dar sa fie lasati in pace. Cumparatorii din River nici astazi nu sunt proprietari pe apartamentele pe care le-au platit integral, fiindca terenul e ipotecat si nu sunt bani pentru plata creditului obtinut de Tower. Daca as fi cumparator, as mai da niste bani - taxa de timbru pentru a-i da in judecata.

Nciun teren nu e ipotecat. Este terenul Agronomiei prin urmare banuiesc ca al statului. Asta e marea problema. Din cate am inteles executorii nu pot face mare lucru la proiectul Tower Park. Din pacate au ce face cu proiectul River Tower care e cam in aceeasi situatie ( cumparat aproape integral ). In blocul ala oamenii s-au mutat dar risca sa fie dati afara. Pentru ca, nu-i asa, prioritari la recuperarea datoriilor sunt statul si bancile ! Bietilor oameni fraieriti nu le va ramane decat sa-l dea in judecata pe Chezan si sa-si recupereze banii cum si-au recuperat si cei care i-au pierdut la Caritas si FNI ( era sa criu FMI - tot un fel de FNI ).
Si cand ma gandesc ca in primavara - vara erau oameni care credeau minciunile celor de la Towers si ma acuzau pe mine ca vorbesc prostii. Acuma ce mai zic oare ?
PS : ai dreptate cu judecata, ar fi trebuit insa sa va fi miscat mai repede, poate asa ati fi avut o sansa sa fiti primii la impartirea pagubelor. Acum tot ce puteti face e sa sperati ca va fi vandut cat de curand proiectul la licitatie iar cel care-l va lua  va fi mai  serios decat Chezan & co

Edited by profi, 03 November 2009 - 09:45.


#64
asiria

asiria

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 2
  • Înscris: 03.11.2009

 profi, on 3rd November 2009, 09:40, said:

Nciun teren nu e ipotecat. Este terenul Agronomiei prin urmare banuiesc ca al statului. Asta e marea problema. Din cate am inteles executorii nu pot face mare lucru la proiectul Tower Park. Din pacate au ce face cu proiectul River Tower care e cam in aceeasi situatie ( cumparat aproape integral ). In blocul ala oamenii s-au mutat dar risca sa fie dati afara. Pentru ca, nu-i asa, prioritari la recuperarea datoriilor sunt statul si bancile ! Bietilor oameni fraieriti nu le va ramane decat sa-l dea in judecata pe Chezan si sa-si recupereze banii cum si-au recuperat si cei care i-au pierdut la Caritas si FNI ( era sa criu FMI - tot un fel de FNI ).
Si cand ma gandesc ca in primavara - vara erau oameni care credeau minciunile celor de la Towers si ma acuzau pe mine ca vorbesc prostii. Acuma ce mai zic oare ?
PS : ai dreptate cu judecata, ar fi trebuit insa sa va fi miscat mai repede, poate asa ati fi avut o sansa sa fiti primii la impartirea pagubelor. Acum tot ce puteti face e sa sperati ca va fi vandut cat de curand proiectul la licitatie iar cel care-l va lua  va fi mai  serios decat Chezan & co

De recuperat ceva din avans este greu de imaginat ca se poate, de aceea cei care au interesul sa se termine apartamentul, trebuie sa astepte, poate mult timp de acum inainte. Insa multi cumparatori s-au exprimat in sensul de renunta la avans, avand in vedere ca restul de pret care a ramas de dat ar fi destul pentru a cumpara un alt apartament care EXISTA si e  INTABULAT. Ceea ce e mare lucru, fiindca se poate cumpara ACUM ..si ar fi al lor, nu al urmasilor urmasilor lor. Fiecare cumparator poate fie sa continue cu plata pretului ,fie cu rezolutiunea antecontractului, in functie de intersul pe care il are. Si..cu multele clauze abuzive din antecontract, cat si cu intarzierile mari fata de termenele asumate, sunt sanse mari si pentru obtinerea rezolutiunii in instanta.

#65
JustMe2007

JustMe2007

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 444
  • Înscris: 19.03.2007
http://www.citynews....rtamente-63617/ am mai gasit asta :)

#66
gamezcdr

gamezcdr

    Active Member

  • Grup: Validating
  • Posts: 1,474
  • Înscris: 26.08.2005
Oferta de nerefuzat in Piata A-Z Vand ap in Tower 86 metri etaj 5 din 18 103.000 euro. "Anuntatorul" specifica ca ansamblul va gata in iunie 2010 :).

#67
katti

katti

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,021
  • Înscris: 16.09.2008

 gamezcdr, on 18th November 2009, 08:53, said:

Oferta de nerefuzat in Piata A-Z Vand ap in Tower 86 metri etaj 5 din 18 103.000 euro.

Da, si cateva saptamani era anunt platit in ziar si in Piata online (primele 3-4 pagini, alea cu chenar rosu), cum ca au mai ramas 39 de apartamente cu 5% TVA, si cica proiect aprobat pentru Prima Casa (se da Prima Casa pe apartamente fantoma?) :D
Acum vad ca a disparut.

#68
mircius

mircius

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 98
  • Înscris: 05.01.2004
din pacate e trist ce se intampla acolo. cei care au dat rate vor trebui sa indure hartuiala celor de la tower, iar cei care au dat toata suma nu au decat o speranta....construirea blocului; ceea ce se pare ca va dura cu mult peste termenul maxim al celor de la tower.

#69
mara9

mara9

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 7
  • Înscris: 15.12.2008

 liviu-01, on 7th September 2009, 14:17, said:

serios  ii adevarat ca incep sa lucreze am dat si eu un avans la un apartament in blocul A as vrea si eu sa stiu daca incep sau nu.Sunt plecat si cind a fost soramea pe acolo au dat jos o macaraua deaia jos ca ziceau ca tre sa puna alta mai mare. Sunt curios si eu acuma daca o sa fie un final fericit sau nu. astept raspuns.VA MULTUMESC.
buna ziua..vroiam sa va intreb daca stiti ceva de sedinta care s-a tinut simbata...ve ati hotarit in legatura cu tower?

#70
star_trek

star_trek

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 4
  • Înscris: 01.09.2008

 mara9, on 31st March 2010, 11:06, said:

buna ziua..vroiam sa va intreb daca stiti ceva de sedinta care s-a tinut simbata...ve ati hotarit in legatura cu tower?

poi no, cei care au fost acolo am cam decis sa dam banii, ar fi bani daca se dau... si in felul asta se termina o data si blocul ala, altfel pierdem tot ...

#71
liviu-01

liviu-01

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 4
  • Înscris: 07.09.2009
name='mara9' date='31st March 2010, 10:06' post='8014065']
buna ziua..vroia[quote m sa va intreb daca stiti ceva de sedinta care s-a tinut simbata...ve ati hotarit in legatura cu tower?
[/quote]
mam hotarit sa le dau si eu ceva dar nu prea mult ca inca nu o ajuns la etaju meu.Dar si eu sper sal faca ca banii oricum nui mai vedem!

#72
mia21m

mia21m

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 3
  • Înscris: 20.04.2010
noi in schimb am spus ca nu mai dam niciun ban, am ramas oricum cu ei in aer. tb sa respecte contractul si apoi mai vedem, prin vara ce facem. v-au sunat pt mutarea apartamentelor care nu sunt in corpul A in acesta din urma?

Anunturi

Second Opinion Second Opinion

Folosind serviciul second opinion ne puteți trimite RMN-uri, CT -uri, angiografii, fișiere .pdf, documente medicale.

Astfel vă vom putea da o opinie neurochirurgicală, fără ca aceasta să poată înlocui un consult de specialitate. Răspunsurile vor fi date prin e-mail în cel mai scurt timp posibil (de obicei în mai putin de 24 de ore, dar nu mai mult de 48 de ore). Second opinion – Neurohope este un serviciu gratuit.

www.neurohope.ro

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate