Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Incalzire in pardoseala etapizata

Suprataxa card energie?!

Cum era nivelul de trai cam din a...

probleme cu ochelarii
 Impozite pe proprietati de anul v...

teava rezistenta panou apa calda

Acces in Curte din Drum National

Sub mobila de bucatarie si sub fr...
 Rezultat RMN

Numar circuite IPAT si prindere t...

Pareri brgimportchina.ro - teapa ...

Lucruri inaintea vremurilor lor
 Discuții despre TVR Sport HD.

Cost abonament clinica privata

Tremura toata, dar nu de la ro...

Renault Android
 

As Dori Sa Invat Linux...

- - - - -
  • Please log in to reply
613 replies to this topic

#1
Alice

Alice

    Big Boobs

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,132
  • Înscris: 05.12.2002
Am primit urmatorul PM (nu conteaza de la cine):

Quote

Salut ...hmmm ...am atatea de spus si nici nu stiu cum sa incep ..dar incerc .....
  Am incercat prima oara sa invatz Linux acum freun an de zile ..mi s-a parut ceva "cool" sa zik si bine de stiut ..dar mai ales am fost intaratat de un pasaj pe care l-am citit pe internet ( probabil un articol facut ptr americani ..sa-i aduka la ceva cursuri platite ) - si care suna cam asa:
  "Linux is somehow like Windows". Everyone who knows a little bit about Windows will have a deja-vu sensation when installing Linux".
   Bun ...un bullshit mai mare nu am mai auzit pana-n ziua de azi, intrucat parerea mea: nu arata deloc k Windoza ...nu e nici makar p-aproape - dovada k deshi ma pricep un pic la Windows- sau cel putin inteleg ceea ce citesc dintr-o documentatie - in Linux abia pot sa dau drumu' la jocuri ( imagine that ...: ) ).

   Ama incercat sa citesc inainte de a pune intrebari insa, asha cum e si normal fiecare incearca sa-si rezolve probleme punctuale pe care le are...si nu pot sa-mi fac o imagine de ansamblu.
  Citind diverse posturi am vazut ca ai dat niste raspunsuri clare si la obiect ...ceea ce mi-a parut a fi un personaj avizat in treaba asta ( Linux )...asa ca te deranjez cu o intrebare :

   -Unde pot gasi o documentatie care sa explice cat de cat modul de abordare Linux...ceva care sa ma faca sa inteleg cam cum sta treaba cu acest sistem de operare ??? ce trebuie invatat mai intai ? peste tot in toata documentatia pe care am citit-o vad trimiteri la modul consola ...la ceva similar DOS-ului sau MS-Dosului - si nu pot intelege cum tot sistemul de operare poate sta la "mina" unei console care in Windows este depasita !!! - exista ceva documentaie care sa sparga aceasta "bariera" Windows Linux ????

  Cam atat vroiam sa te intreb si scuze de deranj. Oricum sunt dezamagit ..eu ma gindeam sa fac un server pe Linux si sa testez diverse treburi- si dupa un an de zile abia dau drumu la jocuri ..nimic nu se lanseaza, totul trebuie "montat" si "demontat" - asha scrie in documentatii cu o nonshalanta dezarmanta ....dar nu-ti spune ...du-te bah prostule la START - clik- cutare - apoi - cutare - si asha mai departe ...

Raspunsul pe care il pregatisem este valabil pt. foarte multa lume:

ti-as spune transant: linux nu e pt. tine.
linux nu inveti pt. ca e la moda, pt. ca asa ti s-a spus ca e bine sau pt. ca te pune cineva.
nu, linux inveti pt. ca iti place consola aia pe care tu o urasti atat de mult.

eu am invatat linux la liceu, in orele de mate si de fizica in care stateam in lab-ul de info. Asta se intampla in clasa a 9-a, cand nu stiam nimic despre linux. deja pe la jumatatea anului eram admin pe 2 din cele 3 servere. nu intelegeti gresit, era un liceu bine dotat cu niste admini foarte buni. asta se intampla prin '97, aveam internet pe cablu (kappa), asta cand putini isi permiteau dial-up.

de atunci pana acum am invatat foarte multe, am trecut prin multe distributii, configuratii hardware exotice, componente pt. care nu existau drivere si a trebuit sa scriu/modific drivere & bucati din kernel.

X-windows? DA, am folosit si inca mai folosesc: navigare pe web, acolo unde am nevoie de vazut multe poze sau flash/java. altfel folosesc lynx.
altceva? nu sunt de acord cu ideea ca linux poate fi folosit ca siste de operare desktop. iar pe un server nu prea are ce cauta X (exceptia este mai sus).

redhat? mandrake? jucarele. daca nu folosesti programele lor pt. configurat, iti prinzi urechile.

inca ceva, si sa va intre FOARTE bine in cap: linux & windows sunt complementare. Poate ca windows-ul ar rezista si fara linux, cu 2k3-ul aparut relativ de putin timp, dar linux fara windows sigur nu se poate.

Regula 1: linux-ul se instaleaza, configureaza & utilizeaza folosind consola. personal, in 99% din cazuri, instalez linux-ul de pe cd, downloadez kernelul, il recompilez si apoi imi deschid laptop-ul si folosesc Putty. Apoi urmeaza patch-urile si restul de configurare / instalare de alte programe. X-ul este pt. jucarele.

Regula 2: nu se downloadeaza binare, ci surse care se vor compila. ai controlul asupra programelor, librariilor & locatilor pe care/unde le instalezi.Exceptii: cand te grabesti foarte tare, stii exact ce copiezi & de unde copiezi, de obicei de pe un server facut de tine

Regula 3: un sistem instalat bine, cu patch-urile la zi, nu are nevoie de firewall.Exceptie: porturile 445/135-139 care ar trebui inchise din bun simt.

#2
cianura

cianura

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,754
  • Înscris: 19.01.2004
Hmm, eu as spune ca trebuie rabdare si pasiune pt a invata linux. De ce? Pentru ca sint multe lucruri care trebuiesc configurate manual, trebuie sa te zbati si sa citesti cu atentie mesajele de eroare, sa cauti prin grupurile de stiri cei care au avut probleme, sa stii ca programul cutarica are un bug la distributia cutarica si ca workaround-ul e asta. Trebuie sa iti placa sa iti bagi nasul prin sistemul de operare, sa cunosti tehnologii, sa stii cum opereaza o comunicatie, indiferent de sisteme. Sa stii atit intestinele windows-ului cit si ale unui unix. Daca te plictisesti repede sa citesti documentatie si vrei totul "right-on", cu click-click-click, atunci nu are cum sa mearga linux-ul.

Eu tn minte ca mi-a placut linuxul pt ca era altfel. Era altfel fata de windows-ul 95, era altfel structura de fisiere, nu avea ecrane albastre.... era... ceva similar cu ce auzisem ca ruleaza pe masini puternice, pe altavista.digital.com de exemplu. Si puterea asta, toate comenzile alea ciudate si de neinteles le aveai pe un nenorocit de 486!

Nu pot sa spun ce impresie mi-a facut cind am vazut o masina rulind linux, tin minte ca o saptamina am avut o stare de confuzie totala, incercind sa caut similitudini cu windows. Un fvwm2 care seamana cu win95, un mc ce seamana cu norton....Am gasit, erau prea putine insa si am realizat ca fara ceva ajutor nu ma voi descurca. Am pus mina pe o carte de unix scoasa de Teora, renumita serie "Unix for Dummies" tradusa f. inspirat si in romana: Unix pentru to(n)ti. Am citit-o. In 4 zile era gata, mi-am notat pe caietel comenzile de supravietuire (mai am si acum acel caiet, ros de vreme, purtat mereu cu mine) Eram fascinat de consola, cit de multe chestii poti sa afli cu ea, nefiltrat, direct de la sursa. Mi-am instalat linux-ul cu ajutorul cuiva care stia putin mai multe ca mine. Am recitit cartea, am mai invatat cite ceva, am reinstalat linux-ul, am reinstalat linux-ul, am reinstalat linux-ul... am intrebat ! Eram un nucleu la universitate care faceam primii pasi si cu totii ne informam despre problemele noastre. Marele meu avantaj a fost ca eram cu biroul aproape de cei de la RoEDU si toata ziua ii secam cu intrebari. Si toata ziua era pe ftp-ul lor facind download la un redhat 4.2. Si tot cei de la RoEDU Iasi m-au scos din multe belele si m-au invatat sa imi securizez masina... In fine, dupa cum vezi e o chestie care vine si tzine. E o chestie care se construieste. Si dupa cum vezi, nu a fost numai X-ul cel care a m-a determinat sa-l invat ci tocmai consola. Ehee, vremuri...

De ajuns cu amintirile pe azi ...

#3
warrior

warrior

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 199
  • Înscris: 08.10.2003

cianura, on Oct 13 2004, 15:51, said:

Nu pot sa spun ce impresie mi-a facut cind am vazut o masina rulind linux, tin minte ca o saptamina am avut o stare de confuzie totala, incercind sa caut similitudini cu windows. Un fvwm2 care seamana cu win95, un mc ce seamana cu norton....Am gasit, erau prea putine insa si am realizat ca fara ceva ajutor nu ma voi descurca. Am pus mina pe o carte de unix scoasa de Teora, renumita serie "Unix for Dummies" tradusa f. inspirat si in romana: Unix pentru to(n)ti. Am citit-o. In 4 zile era gata, mi-am notat pe caietel comenzile de supravietuire (mai am si acum acel caiet, ros de vreme, purtat mereu cu mine) Eram fascinat de consola, cit de multe chestii poti sa afli cu ea, nefiltrat, direct de la sursa.

<{POST_SNAPBACK}>


  Aaa ...ma gindeam ca ar fi foarte greu sa reproduci toate acele comenzi din caietul ros de vreme ...dar poate daca pui un scan dupa ele ??? ;)

10x alot anticipat !

#4
dragos_avram

dragos_avram

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,633
  • Înscris: 29.12.2003
Mie personal imi place mult si interfata grafica, dar asta nu inseamna ca nu gust consola. Este o parere larg raspandita printre userii de windows ca lucrul in consola este nashpa. Dar asta vine de la implementarea proasta a unei console in windows.
De ce lucrez in linux. M-a atras de mult timp ideea, si initial m-am gandit sa fac ceva complementar (la lucru avem windows). Cu timpul, a inceput sa-mi placa, iar dupa ce m-am bagat la reteaua de cartier si la net, pe de o parte ma stresau virusii, pe alta parte e super sa ai acces la ultimele pachete. Si din martie nu mai am windows acasa - si nici probleme.
Funny: de curand a venit un amic cu un laptop si l-a bagat in retea. In 2 minute s-a virusat (win xp, probabil fara SP2, dar cu antivirus)

"linux fara windows sigur nu se poate"
de ce ? cred ca e paguboasa ideea asta. De asta nu sunt mai multi useri, pentru ca 90% sunt useri de desktop, iar astia afla de la voi ca linux nu e bun pentru desktop - adica in traducerea LOR linux sux

Acum ma joc DOOM 3 - uite ca se poate

Dragos

#5
Alice

Alice

    Big Boobs

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,132
  • Înscris: 05.12.2002
de ce nu se poate linux fara windows?
pentru ca nu se poate, pur si simplu :)
da-mi ceva comparabil cu Dreamweaver & Flash
da-mi ceva comparabil cu Photoshop (nu, GIMP nu e photoshop)
da-mi ceva comparabil cu MS-Office, aici incluzand toate aplicatiile (nu-mi zice de open office ca stim foarte bine care e diferenta intre el si MS Office).
autocad? aplicatii specializate pe diverse echipamente hardware? si multe altele...

pe de alta parte, vorbind de consola, in windows nu poti face prea multe din ceea ce poti face in linux. iar la remote-admin, consola e baza. cu alte cuvinte linux se preteaza mult mai bine pt. remote admin, adica pt. servere.

nu veniti cu remote desktop... incercati un ssh pe 56k si un remote desktop.
ssh merge fara probleme, si bine, pe cand remote desktop nu prea.

#6
dragos_avram

dragos_avram

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,633
  • Înscris: 29.12.2003
Sunt de acord cu tine ca GIMP nu e Photoshop - dar cat la suta din useri au nevoie de photoshop si nu-i ajuta gimp ? BTW, photoshop are si un pret... nu-mi veni cu 'suntem in romania blah blah pretul nu conteaza'. Am observat ca multi din cei care fac grafica lucreaza pe mac. Atentie, nu vorbesc de % din userii de programe de grafica, ci % din TOTI userii. Cred ca gimp (si dreamweaver) nu e un factor decisiv.

Autocad? sunt destule aplicatii dezvoltate pe statii Unix (presupun ca si CAD), si care pot fi usor portate pe Linux. Uita-te la industria filmului, toate (sau aproape) efectele din filmele actuale sunt facute in linux.

Si nu e nevoie de consola pentru toate configurarile, de fapt consola iti ofera o flexibilitate pe care nu o obtii din ferestre, dar nu toti au nevoie de flexibilitatea asta. Consola nu trebuie sa fie o obligatie, ci o alegere data de rapiditate.

Nu mai speriati potentialii useri cu linux==consola, sau cel putin explicati-le ca 'consola de linux != consola de windows"
Trebuie atrasi userii care folosesc mult net-ul si multimedia - ca sa asculte muzica si sa se uite la filme, nu mai mult. Linux face foarte bine astea, si e si usor. Restul vor veni dupa.

Dragos

#7
warrior

warrior

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 199
  • Înscris: 08.10.2003
AAAAA .... ;)

Sorry to interfere guys ......

..Cred ca "dobitocul" care a trimis primul mesaj vroia sa afle ceva gen tutoriale mai ptr to'n'ti, si eventuale comenzi "de supravietuire"...in loc de asta insa, vede ca a deschis cutia Pandorei, starnind o polemica intre cei care ar vrea ca tot mai multi utilizatori de PC sa incerce acest OS si cei care ar vrea sa fie singurii cunoscutori de acest OS - nu inainte de da cu tifla celor care vor sa-L incerce !!!

    Think about it a little bit . . . . . . . .  :o


Cu stima,
The Man hwo sold the Linux

#8
Alice

Alice

    Big Boobs

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,132
  • Înscris: 05.12.2002
dragos, ai spus ca SE POATE linux fara windows. ti-am dat exemple pt. care nu se poate.
warrior,

Quote

Bun ...un bullshit mai mare nu am mai auzit pana-n ziua de azi, intrucat parerea mea: nu arata deloc k Windoza ...nu e nici makar p-aproape - dovada k deshi ma pricep un pic la Windows- sau cel putin inteleg ceea ce citesc dintr-o documentatie - in Linux abia pot sa dau drumu' la jocuri ( imagine that ...: ) ).
In linux primul lucru pe care il inveti nu este cum sa instalezi un joc :)

#9
cianura

cianura

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,754
  • Înscris: 19.01.2004

warrior, on Oct 14 2004, 19:03, said:

AAAAA .... ;)

Sorry to interfere guys ......

..Cred ca "dobitocul" care a trimis primul mesaj vroia sa afle ceva gen tutoriale mai ptr to'n'ti, si eventuale comenzi "de supravietuire"...in loc de asta insa, vede ca a deschis cutia Pandorei, starnind o polemica intre cei care ar vrea ca tot mai multi utilizatori de PC sa incerce acest OS si cei care ar vrea sa fie singurii cunoscutori de acest OS - nu inainte de da cu tifla celor care vor sa-L incerce !!!

    Think about it a little bit . . . . . . . .  :o
Cu stima,
The Man hwo sold the Linux

<{POST_SNAPBACK}>


Mai usurel cu limbajul! Ti-am dat o indicatie de unde sa pornesti daca doresti sa inveti linux. Nu exista solutii magice. Chiar daca s-a deviat uneori de la discutie, nu te revolta si nu produce flame-uri pe forum, citeste si selecteaza ceea ce ai nevoie. De asemeni nici ideea ta nu mi cu scanarea nu mi se pare deloc reusita... nu am timp,  stau sa selectez tot felul de comenzi cu care sa incepi. Plus de asta trebuie sa depui si putin efort. Asa ai sa vezi daca merita sau nu sa inveti. Ti-am spus, cauta Unix pt To(n)ti si citeste-o, dupa parerea mea este un pct f. bun de plecare si as spune chiar si distractiv. Lectia nr 1: comanda de baza in orice linux: man .

Daca citesti forumul asta ai sa vezi o multime de comenzi insirate de-a lungul lui. Inainte de a le folosi pe calc tau, da un man numele_comenzii sa vezi ce face si cit de periculoasa este.

Nimeni nu a spus ca vrea sa fie singurul cunoscator al acestui sistem de operare, dar dat fiind faptul ca e mai greutz, selectia se face in primele luni. Multi renunta. Daca vei avea puterea  si vointa sa treci de aceste luni de inceput, atunci poti sa spui de fapt ca incepi sa inveti. De aia nici nu ti se ofera mare lucru pe tava acum.

#10
gtk

gtk

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 11,868
  • Înscris: 18.09.2004
Mai da' rautaciosi mai sunteti!

Intr-adevar utilizarea unui os(distributie) linux e mai dificila decat a windows-ului. Eu cred ca cel care a vrut sa se informeze despre linux in acest caz, a gandit despre acea "consola" din perspectiva unui utilizator windows destul de nou, si sa nu uitam ca tot Micro$oft a promovat ideea de "consola"depasita.

In Linux, de la acea consola se poate manipula cam tot sistemul de operare, nefiind nici pe departe ceea ce e "dos"-ul in Wndows. De fapt "inima" sistemului de
operare la Linux este kernel-ul a carui dezvoltare este coordonata de Linus Torvalds care este "inventatorul" Linux-ului. Celelalte aplicatii pot fi considerate niste add-on-uri.  Un exemplu e "X-windows"(XFree86)  care permite rularea interfetelor grafice. Nici compilatoarele nu sunt intotdeuna facute de cei care fac kernel-ul. Drept urmare un OS Linux e de fapt o suita mare de programe. Pentru ca lucrurile sa nu fie prea incurcate s-au creeat distributiile linux care sunt coordonate de obicei de un grup care are grija sa configureze toate programele astfel incat sa functioneze bine intre ele. Insa OS-ul poate functiona foarte bine si fara multe dintre acele programe suplimentare(in cazul serverelor de ex.). De aceea consola e considerata de baza in linux, insa nu e tocmai obligatorie pana la urma, si nu sunt de acord ca Linux-ul nu poate fi folosit ca desktop.


Cateva carti pt. incepatori:
Complete Idiot's guide to Linux - O'Reilly
Linux administration made easy - parte din Linux Documentation Project
.... astea le poti gasi pe net... daca vei cauta bine...

Poti incerca un Knoppix pt. inceput sa vezi cam cum poate arata un linux pt. partea de desktop, si nici nu trebuie sa-l instalezi, ruleza direct de pe CD.

#11
pd

pd

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 328
  • Înscris: 04.05.2004
poate ma bag si eu in vorba aiurea, dar ... poate parerea mea de incepator ajuta la ceva.

Linux nu e windows si nici macar nu trebuie sa te obosesti sa-l compari. Asta o spun pt ca pana nu am inteles acest lucru nu am putut inainta in linux.
De vre-o 3-4 ani am avut mici tangente cu linuxul. La inceput mi s-a parut ciudat, inutil... acu vre-o 2 ani mi-a picat in mana un server cu linux redhat 7. mi s-a parut super, am fost nevoit sa lucrez pe el dar din pacate dupa cateva luni a trebuit sa pun windows NT server (politica firmei). In acel moment mi-am propus sa fac rost de un linux si sa invat linux. Am facut rost de redhat9 apoi de Fedora core 1 pe care le-am instalat si reinstalat de n ori pana am inteles unde si ce greseam.
E greu dar nu imposibil. Totul e sa iti placa, sa vrei si sa ai un scop, pt ca daca nu ai un scop te pierzi... te plictisesti si renunti.
Eu am inceput prin a face un server de fisiere (sa fac shar pt altii din retea), apoi sa fac un server web, un server mail.... Nu merg perfect dar merg. Principalul e ca am inceput cu ceva.
Chiar daca sap de mai bine de un an in linux tot incepator ma consider... dar imi place ceea ce fac.
Exista gramada de documentatie dar tot e bine sa ai pe cine intreba. Fara ajutor nu poti (cel putin la mine nu a mers).

Linux fara windows se poate doar daca nu ai pretentii de la un calculator, il folosesti la internet, aplicatii office (la nivel minim-mediu), multimedia (nivel minim). daca vrei mai mult de la un linux trebuie sa fi destul de tare sau sa ai pe cineva langa tine care sa-ti faca lucrarile.

Cineva zicea: "Cand vreau sa fac bani stau pe windows, cand ma relaxez sau pe linux"

#12
cianura

cianura

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,754
  • Înscris: 19.01.2004
Nu am gasit Unix pt to(n)ti desi cartea asta ar fi fost fun de citit.. (are si niste sketch-uri simpaticute) dar ceva de nivel incepator si poate putin mai plictisitor:

UNIX in imagini, autori Deborah S. Ray, Eric J. Ray, 360 pagini, 290.000 lei scoasa de editura Teora. Consider ca iti trebuie pt inceput o carte si un calculator cu care sa lucrezi. Cuprinsul cartii il gasesti aici si mi se pare super pt  incepatori. Ah, cartea o poti cumpara si online ! :)

Spor!

Edited by cianura, 14 October 2004 - 21:45.


#13
big_manevra

big_manevra

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 97
  • Înscris: 04.05.2004
aveti idee de un link pt documentie Knoppix in limba ROMANA.

#14
dncrash

dncrash

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 499
  • Înscris: 20.05.2004
La un nivel avansat in linux potzi sa faci orice ...si FARA limitari de gen "multimedia minim" si alte chestii. Oricum e de-a dreptul placut sa invetzi linux-ul chiar daca este destul de greu la inceput. Eu zic ca merita efortul :)

PS: consola de linux e cea mai tare ! :D

#15
Tuliman

Tuliman

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,690
  • Înscris: 27.10.2004
Intrebare de bou in materie de Linux:
deabia am reusit sa instalez Red Hat 9 pt ca nu ne intelegeam deloc la partitii, pana la urma i-am dat de cap, doar ca:
- nu-mi deschide filmele; la .avi imi spune ceva de genul ca nu recunoaste formatul (ca si cum nu ar avea codec????)
- nu imi deschide mp3-urile, nici cu dublu clic, nicu cu clic dreapta si open with...
Poate sunt eu prea bou, dau dublu clic pe melodie, direct de pe cd, ar trebui sa o deschida zic eu, imi deschide media player-ul, dar doar atat, mai departe nimic
Placa de sunet e instalata ok, am drivererul instalat, ce mai imi trebuie??

#16
horatzica

horatzica

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,436
  • Înscris: 20.03.2002
Pentru filme incearca sa instalezi mplayer, xine. Pentru mp3 cel mai folosit este xmms. Datorita unor probleme legate de patente acesta nu este inclus in red hat dar sigur gasesti pachetele rpm pe net.

#17
dragos_avram

dragos_avram

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,633
  • Înscris: 29.12.2003
horatzica: postul lui Tuliman e bine tintit, omul vrea sa ajunga la ideea ca in Windows poti sa te uiti la ORICE film odata ce ai instalat sistemul de operare... nu ca in alte SO in care tre sa-ti instalezi tu media player.
Tuliman: Sper sa fi gresit in privinta ta, asa ca iti recomand Mandrake, e mai usor pentru inceput (eu folosesc Fedora BTW, dar mi-am instalat singur mplayerul si xine)

Dragos

#18
Crash

Crash

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,066
  • Înscris: 27.08.2002

dragos_avram, on Nov 6 2004, 12:00, said:

horatzica: postul lui Tuliman e bine tintit, omul vrea sa ajunga la ideea ca in Windows poti sa te uiti la ORICE film odata ce ai instalat sistemul de operare... nu ca in alte SO in care tre sa-ti instalezi tu media player.
Tuliman: Sper sa fi gresit in privinta ta, asa ca iti recomand Mandrake, e mai usor pentru inceput (eu folosesc Fedora BTW, dar mi-am instalat singur mplayerul si xine)

Dragos

<{POST_SNAPBACK}>



-nu e chiar asa......si in windows trebuie sa instalezi codecuri(cu media player o sa deschizi doar amaratele de mpeg-uri)
-majoritatea distributiilor au pe cd xine(de ex.) dar daca nu l-ai selectat la instalare (vrei sa se instaleze singur?)


P.S:pana si Slack-ul 10(despre care se spune ca nu este user-friendly) vine cu xine si xmms...pe deasupra nu iti mai trebuie nimic de instalat ....iti va deschide orice fisier audio/video

Anunturi

Second Opinion Second Opinion

Folosind serviciul second opinion ne puteți trimite RMN-uri, CT -uri, angiografii, fișiere .pdf, documente medicale.

Astfel vă vom putea da o opinie neurochirurgicală, fără ca aceasta să poată înlocui un consult de specialitate. Răspunsurile vor fi date prin e-mail în cel mai scurt timp posibil (de obicei în mai putin de 24 de ore, dar nu mai mult de 48 de ore). Second opinion – Neurohope este un serviciu gratuit.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate