Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Teii din fața casei

E-Mail in serie prin Excel si Out...

Modul alimentare rulou/jaluzea ex...

Recuperare fișiere dupa form...
 Aplicatii stress test RAM

Asigurare auto hibrid

Asus B550M - PC-ul nu porneste di...

Tzanca Uraganu - Inconjurat de Fe...
 explicatie montaj breadboard

3 Doors Down - Kryptonite

Semnalizati cand virati pe un dru...

Succesiune - mostenire apartament...
 Donez Siofor de 1000mg ( diabet t...

Izolatie intre parter si etaj

Hranirea pasarilor din orase -pro...

[unde] goarna tramvai
 

Nicorette

- - - - -
  • Please log in to reply
56 replies to this topic

#37
sunflowergirlo

sunflowergirlo

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 30
  • Înscris: 08.10.2007
eu personal n am incercat nicorette, insa prietenul meu a incercat. si eu sunt fumatoare si am zis ca am sa incerc cu plasturi insa nu m am hotarat inca cand :D
este foarte adevarat ca inlocuiesti o dependenta cu alta insa gumele alea chiar funtioneaza pana la un punct. intri in sevraj de la lispa fizica a tigarii si a gestului insa cel putin scapi o perioada de sevrajul de la nicotina.
eu am incercat sa ma las de fumat fara nici un fel de gume si plasturi si am dat-o in bara. Sincer nu mi pot permite sa stau la servici cu durerile alea de capatana si cu dracusorii pe care ii aveam de la lipsa de fumat.
Eu zic ca depinde de fiecare chestia asta, daca poti sa te inchizi 2 saptamani casa cu dureri de cap si nervi cel mai bine e sa incerci fara plasturi si alte chestii de genu (exagerez cu inchisul in casa :P). E mai greu dar si mai rapid.
Plasturii si guma nu fac minuni dar ajuta daca chiar vrei sa te lasi. Dupa ce scapi de obicei lasi si guma si o sa mai intri o tura in sevraj si speri sa te tina si dupa ai scapat :).

Spor

#38
rich1974

rich1974

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 16,275
  • Înscris: 25.07.2007
salut....mie imi place sa fumez tigari mentolate. si nu fumez mult...cam 3-4 tigari pe zi. este asta un risc pentru sanatate? trec printr-o perioada nasoala a vietii mele si de aceea am inceput sa fumez...... :console:

#39
X_plode4you

X_plode4you

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 115
  • Înscris: 23.02.2007

View Postrich1974, on Nov 2 2008, 18:34, said:

salut....mie imi place sa fumez tigari mentolate. si nu fumez mult...cam 3-4 tigari pe zi. este asta un risc pentru sanatate? trec printr-o perioada nasoala a vietii mele si de aceea am inceput sa fumez...... :console:
Toata lumea a inceput de la o tigara-2-3...fie ea mentolata sau nu...cert este ce pana si o tigara pe zi prezinta un risc pentru sanatate .
Daca continui sa fumezi 3-4 azi, maine 4-5 si tot asa in cele din urma o sa realizezi ca "nu poti" fara 1 pachet....
Ce mai bine ar fi sa nu te apuci sau in cazul tau sa te opresti...
Incearca Orbit,o bomboana daca tot iti place mentolul ;)

#40
bubu™

bubu™

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,629
  • Înscris: 29.12.2006
cand o sa simtiti un junghi in inima dupa ani de fumat sa vedeti cum va lasati, mai bine renuntati acum... si avantajele - o stare psihica mai buna ca nu mai fumezi si nu te omori singur si ca ai bani mai multi:)

#41
>ficus

>ficus

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,455
  • Înscris: 22.06.2007
la mine nu au nici un efect, parca mai abitir vrei sa fumezi
o gagica insa a vomat cu sughituri de la guma aia dubioasa B)

#42
DayDreamer

DayDreamer

    Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,724
  • Înscris: 07.07.2007

View Post>ficus, on Nov 7 2008, 00:34, said:

la mine nu au nici un efect, parca mai abitir vrei sa fumezi
o gagica insa a vomat cu sughituri de la guma aia dubioasa B)



Mama a incercat cu plasturi, s-a lasat dupa de fumat, fuma de cca20de ani 1-2 pachete la zi. Eu am incercat si plasturi si guma. Sincer, cand aveam plasture simteam nevoia de a fuma. Guma mi se pare extraordinara. Chiar substituie nicotina din tigara si avantajul e ca poti sa o iei in momentele de''criza'', cand iti vine sa o iei razna dupa o tigara. Primele gume pot parea rele la gust, la urmatoarele te obisnuiesti. Io aveam 10ani de fumat in medie 1pachet/zi si macam 10 gume pe zi(4mg concentratie) , care chiar au ajutat, pe bune si nu am avut nicio reactie adversa. Probabil ca trebuie vorbit in prealabil cu un medic in cazul celor mai sensibili sau cu anumite afectiuni. Desi mai trebuie in plus ambitie si mentalitate de invingator. Cand am incercat sa renunt fara guma nu am reusit deoarece sevrajul nu ma lasa. Tigara de dimineata era criminala. Aia mi se parea indespensabila. Guma insa o compensa in mare masura. Acuma aia e inlocuita de mancarea de dimineata care nu exista pe vremuri in programul meu. Mentionez ca stiu multe persoane care s-au lasat si fara inlocuitori...dar daca asa nu tine...merita incercat...chiar daca e de vorbit cu un medic intai. Succes, fiindca tigari=moarte inainte de vreme.

#43
schaff

schaff

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1
  • Înscris: 05.05.2008
Este incredibil Nicorette!!!!!!! Am reusit de la 2+ pachete pe zi de K8 timp de 10 ani sa ajung la 1-2 max 3 tigari pe zi, si nu simt nevoia de fumat, doar din placere cred....Oricum, recomand  :thumbup: . Este bine sa folositi si plasturii si pastilele de guma, daca nu adoptati ceva constant, tot degeaba, veti simti nevoia sa fumati....Sunt extraordinar de fericit ca dupa 10 ani am SANSA sa ma las, traiasca Nicorette (sper sa vad cum o sa ma simt dupa ce termin cura) poate devin dependent de plasturi si guma :nonobad:

#44
GrLght

GrLght

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,211
  • Înscris: 13.11.2003
Dupa cinci zile fara tigari am crezut ca nu mai rezist. Am iesit dimineata din casa pornit spre chioscul de ziare sa-mi iau tigari. Dar am vazut o farmacie si am zis ca poate mai merit o sansa si am intrat sa-mi cumpar aceste gume de mestecat. Am luat varianta light (acelea de 2mg). Ideea e ca aceste gume de mestecat nu te fac sa te lasi de fumat ci doar reprezinta un adaos al vointei de a te lasa de fumat. Fara vointa poti sa mesteci si un kil de guma pe zi si sa-ti acoperi tot corpul cu plasturi, ca nu te vei lasa de fumat.
Efectul e de regula de 2-3 ore sau chiar mai mult daca iti faci de lucru. Insa daca stai degeaba sau te afli intr-o situatie stresanta iar clocoteste creierasul cu gandul la mult iubita tigara si trebuie sa incepi sa mesteci ca sa-ti treaca (la mine isi face efectul cam in 10 -15minute). Deocamdata ma descurc cu 5-6 pastile pe zi si sper sa le micsorez numarul cu timpul.

#45
jamalex2000

jamalex2000

    Astept sa apara Starcraft 2!

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,338
  • Înscris: 05.07.2006
hai aici sa povestesti cum e cu lasatul :)

#46
adidas00

adidas00

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 218
  • Înscris: 30.08.2006
Eu nu mai fumez de duminica, adica de 6 zile. Nu e mult, dar nici putin pentru un fumator "cum am fost", am spus-o la trecut pentru ca educandu-mi mentalul pot trece mult mai usor peste. Nu am avut nici un motiv care sa duca la renuntatul de fumat, pur si simplu am dat pachetul si bricheta unei amice si am zis GATA. In aceste 6 zile, am simtit nevoia doar de 2,3 ori sa fumez. Singurele efecte adverse ar fi: insomniile si transpiratul excesiv noaptea. Acum, cand ma gandesc la o tigara ma cam cutremura gandul, se acutizeaza pofta, dar incerc sa ma gandesc la altceva si reusesc sa-mi inhib dorinta de fumat. Prietenii, au si ei un rol in toata povestea asta, la mine toti sunt fumatori, petrecareti si motociclisti :D dar pe mine ma ajuta intr-un mod fantastic, ma lauda in fiecare zi pentru pasul pe care l-am facut. E un sentiment placut cand stii ca toti au incredere in tine iar tu nu ai vrea sa-i dezamagesti. Acum vreo doua zile, cautam un motiv pentru care m-am lasat de fumat si nu am gasit, insa azi incep sa gandesc ca voi merge la o sala de fitness, voi alerga prin Herastrau, impreuna cu toate bunaciunile  :wub:  voi reincepe sa joc baschet sau fotbal cum o faceam odinioara, voi avea mai multa energie, voi putea urca pana la etajul 6 fara sa obosesc insa voi renunta la placerea de a savura o tigara noaptea, la geam inainte de culcare sau pe o banca, asteptand pe cineva. Daca e sa pun avantajele si dezavantajele intr-o balanta ies mai castigat cu renutatul la fumat. Dimineata mi-am lipit si eu un plasture din ala, nici macar efectul Placebo nu-l am, dar poate totusi e inca prea devreme sa ma pronunt. :D Bine ca se scumpesc cu 50% si se interzic in locurile publice, ma ajuta enorm.  :lol:

Buna, sunt Radu, am 26 ani si am 6 zile de cand nu mai fumez!  :punk:

#47
ozechii

ozechii

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 4
  • Înscris: 25.03.2008
Buna!

De pe 7 iulie 2009 ma chinui si eu sa ma las de fumat.De pe 7 cam pana pe 20 am fumat cante una ,maxim doua pe zi,(in toata aceasta perioada luam cate  o guma nicorette sa ma mai potolesc cand nu mai rezistam de pofta)apoi  am crescut usor  la 3-4,apoi cateva zile 5 si pe 29 si 30 am fumat cate 8.Greseala mea este ca nu m-am tinu tde progranm ca lumea cu guma,normal se incepe cu vreo 10-12 gume pe zi timp de vreo 6 saptamani,si apoi se scade progresiv.Guma ajuta foarte mult,nimic de zis,bineinteles ca ai nevoie si de vointa,dar chinul e mult mai mic cu guma decat fara,nu exista comparatie.

Si, cum va spuneam,pe 30 luna trecuta am fumat 8,si eram chiar suparata ca nu m-am mentinut pe linia de plutire.Saptamana trecuta am cumparat niste plasturi,si de 25 mg,si de 15,si am zis ca de pe 1 iulie incep sa ii aplic.Asa ca ieri mi-am lipit unul de 25 insa,eu fumand in medie ,in ultimul timp max 15 tigari,plasturele s-a dovedit mult prea puternic.Mi l-am aplicat dimineata,nu am avut nicio problemA,tentatie inca a fost pana si-a facut efectul,apoi nu  am mai simtit nevoia sa fumez.In schimb pe la ora 5 dupa masa m-a luat o durere cumplita de cap,aveam palpitatii,mi se facuse rau,ma simteam aiurea tare.Am luat un paracetamol , mi-am dat si plasturele jos si m-am mai linistit.In final,ieri nu am fumat deloc.

Azi mi-am aplicat un plasture de 15 mg,si vad ca si azi ma doare capul(e adevarat,nu asa mult ca ieri,dar..)asa ca acum 10 minute l-am dat jos si pe asta.Oricum,azi nu am fumat.
Ce sa zic,ieri,cu acel plasture,numai cat ma gandeam la fumat mi se facea rau,asa ma imbacsise cu nicotina,.hahaha.Iar azi nu pot sa z\ic ca m-am gandit foarte mult la tigara.
Concluzia e ca plasturii sunt nemaipomeniti,dar si guma e foarte buna.Aveti grija doar la ce dozaj de nicotina va orientati,sa nu fie prea mare.


Luptati-va cu propriul psihic,e cel mai periculos,el e aliatul de nadejde al demonului nicotina,Succes! :rolleyes:

#48
alishor

alishor

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 2
  • Înscris: 25.10.2006
Pe data de 3 Iunie 2009 am luat decizia cea mare....de a ma lasa de fumat (dupa ani buni de cel putin un pachet de tigari pe zi). Zis si facut...."asta e ultimul pachet de tigari pe care il voi fuma pana la capat si dup-aia, asta e, Nu mai fumez!" mi-am zis eu undeva pe la ora 18 dupa ce calculasem ca eu cheltui cel putin 25 milioane anual pe tigari. Pe 4 Iunie ora 11 savuram ultima tigara. Am fost la farmacie, luat o cutie de guma Nicorette de 4 mg si mi-am inceput aventura. In prima zi 6 gume nicorette (+guma orbit care era nelipsita). A doua zi tot 6 gume. In urmatoarele zile am tot redus din guma pana nu am mai avut nevoie de ea. Total aprox 6 zile si 22 gume nicorette mestecate. Deci DA, Nicorette ajuta dar, nu te forteaza sa nu mai fumezi asa cum ar crede unii. Nu veti reusi sa va lasati de fumat daca mestecati guma si apoi aprindeti o tigara. Vorba unui cunoscut de-a meu "Nu e buna de nimic, cu guma in gura fumez", perfect de accord. Guma nu te va face ea sa te lasi de fumat, doar te ajuta, trebuie sa ai o vointa de fier si chiar sa vrei sa te lasi de fumat, altfel......Ca si concluzie, am mai mult de 4 luni de cand nu mai fumez, deci da, pe mine Nicorette m-a ajutat.

#49
corneliafirican

corneliafirican

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1
  • Înscris: 18.10.2009
Am fost fumatoare 20 de ani cu aprox 15 tigari pe zi.Dupa revolutie cred '92 am primit 6 plasturi nicotinel in concentratie de 20% (cred ca este acelasi lucru cu nicorette).Am folosit 2 plasturi intr-o saptamana si de atunci nu am mai fumat de loc.Primul plasture l-am pus luni pe la ora 11 (inainte fumasem 2 tigari camila care erau f tari pt mine)si pana la ora 15 cand am plecat de la servici nu am simtit nevoia sa fumez cu toate ca tigarile mele preferate erau pe birou,iar al doilea l-am pus miercuri pt ca se dezlipise primul .Va rog sa ma credeti ca nu am simtit nevoia sa fumez  ,iar cand am incercat ,cred marti nu mi-a placut gustul tigarii,parca as fi fumat frunze uscate de copac .Tigarea pe care am incercat-o era pe vremea aceea foarte greu de procurat si destul de scumpa ,si deschidea orice fel de usa ,iar eu salivam cand cineva fuma langa mine.Cand am incercat sa fumez nu mi-a placut de loc.Vreau sa va spun ca sunt foarte fericita ca numai fumez de aprox 17 ani.Sotul meu s-a lasat tot cu plasture doar 2 luni pentru ca a insistat sa fumeze .Fumatul este ca atunci cand nu-ti place o mancare si daca continui sa maninci ca nu ai incotro pe urma iti place .Ar fi bine sa incercati cu nicorette daca vreti sa va lasati,daca nu vreti nu incercati.SUCCES CELOR CARE STIU CA NOI AVEM CREIER SI NU TIGAREA NU VAD CARE AR FI INCONVENIENTUL.NU TIGAREA ESTE ACEEA CARE HOTARASTE DACA SA FUMATI CI VOI AVETI DECIZIA FINALA FIIND AJUTATI DE NICORETTE.

                                        SUCCES TUTUROR CARE GINDESC

#50
badmania98

badmania98

    Nenea

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 9,591
  • Înscris: 28.11.2001
Fumez de 26 de ani. In vara am pus mana pe Nicorette si am zis , fara un motiv anume, ca ma las de fumat. Cred , daca-mi aduc aminte bine , ca nu am fumat 2 luni. Cand am incercat sa aprind o tigare si aveam Nicorette in gura , aveam senzatia ca fumez carton. Avea un gust foarte rau. Dupa cele 2 luni am incercat o tigare in prezenta unor musafiri si, usor usor, m-am reapucat de fumat. De fumat nu fumez mult, doar 2 pachete daca e o zi normala si vreo 3 daca apare putina actiune :deadtongue: . De Ieri am zis stop. Ce m-a determinat? Faptul ca m-am chinuit sa vand niste aparate electronice din casa ( nu mai aveam nevoie de ele) , pe care le-am ?fumat? in maxim 2 saptamani. Si am zis ca am muncit degeaba. Si am mai spus ca ma zgarcesc sa-mi cumpar alte aparate electronice ca vezi doame costa mult, cand, daca nu mai arunc banii pe tigari , le pot achizitiona intr-o perioada relativ scurta. Asta e telul meu. Banii dati pe tigari sa-i dau pe alte nebunii palpabile ( si mai sanatoase, de ce sa nu recunosc). Dar ca sa fiu on topic: pe mine Nicorette ma ajuta. Si sa nu uit: nu mai am tigari in casa, cel putin 1 saptamana ma feresc pe cat posibil sa stau in preajma celor care fumeaza.

Edited by badmania98, 07 January 2010 - 08:42.


#51
MaiMeri2000

MaiMeri2000

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 12
  • Înscris: 03.01.2010
am cumparat plasturi nicorette, este prima zi, dar am fumat, chiar cu lasturele pe mana, insa am o usoara senzatie de greata si respir cam greu oare de ce? stie cineva?am citit ca altii au spus ca trebuie scosi cand fumezi, de ce? au contraindicatii?

#52
Celline

Celline

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1
  • Înscris: 18.02.2010

View PostMaiMeri2000, on 11th February 2010, 19:39, said:

am cumparat plasturi nicorette, este prima zi, dar am fumat, chiar cu lasturele pe mana, insa am o usoara senzatie de greata si respir cam greu oare de ce? stie cineva?am citit ca altii au spus ca trebuie scosi cand fumezi, de ce? au contraindicatii?

Mai inainte de toate hotaraste-te daca vrei sa te lasi de fumat. Dupa asta mergi la farmacie si specifica-i farmacistei cat ai fumat in medie/ zi ca sa-ti poata recomanda plasturii cu doza justa ptr tine. Dupa asta citeste cu atentie prospectul si respecta-l intocmai.

Eu am fumat in medie 1 pachet tigari/zi timp de aproape 20 ani. Acum 4-5 ani am avut o perioada in care am fumat mai mult de 1 pachet /zi timp in care m-am simtit destul de rau. Ragusisem f tare, transpiram, aveam palpitatii, ma sufocam la cel mai mic efort, simteam intepaturi in piept , aveam tendinta sa-mi <dreg> glasul si chiar capatasem acest tic, inspiratia nu avea o amplitudine normala. Am fost la medic si dupa o serie de teste si analize mi s-a spus ca trebuie sa renunt la fumat, in caz contrar consecintele vor fi grave. Am renuntat (timp de 8 luni) fara nici un ajutor, speriata fiind de ceea ce avea sa mi se intample. si fiind convinsa ca nu voi mai fuma niodata. Am trecut prin chinuri fizice si psihice ingrozitoare mai ales in primele 2 saptamani. Dupa 2 luni de cand renuntasem la fumat, mi se facea greata daca simteam miros de tigara, pana intro zi cand  (trecusera mai mult de 8 luni de cand nu mai fumam), am aprins o tigara.  In timp ce fumam mi se facuse rau, aveam ameteala, imi venea sa vomit dar am continuat. Asta s-a intamplat in ziua in care a decedat mama. Am fumat cateva tigari si  in zilele care au urmat, chiar daca in continuare imi faceau rau, pentru ca nu mai puneam atat de mult pret pe sanatatea mea, pe viata. Mi-am revenit dupa o vreme din depresia pe care o dobandisem dar era prea tarziu, devenisem iarasi dependenta de tigari. Din experienta va spun ca este foarte greu sa te lasi daca nu ai vointa. Exercitiul de vointa pe care il depui este direct proportional cu nr de tigari fumate zilnic. La fel de greu este si sa fii consecvent deciziei de a nu fuma  Cu toate astea este posibil.Hai sa nu mai cautam scuze si slabiciuni inchipuite pentru ca duc la autodistrugere. Fiecare din noi are suficienta putere si vointa pentru a-si controla modul de a trai. Hai sa ne demonstram noua insine acest lucru dar si celor din jurul nostru ca putem. Setisfactia reusitei, stima de sine, preluarea controlului propiei vieti, aprecierile celor din jurul nostu sant cele mai frumoase recompense de care ne vom bucura.
PS De data asta am folosit Nicorette plasturi, mi-a fost mult mai usor sa trec de perioada critica si cel mai important lucru : orice s-ar intampla stiu ca facandu-mi rau singura nu indrept o situatie sau un fapt.
Va doresc multa sanatate , multa vointa si putere pentru ca o sa reusiti!

Ptr <adidas00>

Felicitari Radu .... esti tare   :coolspeak:   Tine-o tot asa :thumbup:

Edited by antigen, 18 February 2010 - 12:19.


#53
Gallenus

Gallenus

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 3
  • Înscris: 05.02.2010

View PostMaiMeri2000, on 11th February 2010, 19:39, said:

am cumparat plasturi nicorette, este prima zi, dar am fumat, chiar cu lasturele pe mana, insa am o usoara senzatie de greata si respir cam greu oare de ce? stie cineva?am citit ca altii au spus ca trebuie scosi cand fumezi, de ce? au contraindicatii?

Plasturii Nicorette, ca si altii folositi in acelasi scop, contin o anumita doza de nicotina. care se elibereaza treptat in organismul tau, mai exact 15 mg in 16 ore. De ce? Pentru ca marea majoritate a fumatorilor aprind tigara nu atat din nevoia de nicotina ci dintr-un gest reflex. Cu alte cuvinte isi alimenteaza singuri dependenta. Plasturele iti "baga" in corp nicotina ( in doza mai mica decat tigara) pentru ca tu sa nu simti nevoia de substanta, deci purtand plasturele esti "aprovizionat". Daca peste doza introdusa de plasture tu vii cu tigara si mai bagi inca o data pe atat, cel putin, apar acele simptome pe care le-ai descris, pentru ca tocmai ai facut o intoxicatie acuta cu nicotina! Mai fa asa pana intr-o zi... :notangel:

#54
adrianqwe

adrianqwe

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 43
  • Înscris: 29.11.2009
Am folosit nicorette si cred ca efectul era mai mult psihologic ,  daca vrei sa te lasi de fumat iti trbuie ceva mai mult decit nicorette, iti trbuie VOINTA .Oricum multa bafta.

Anunturi

Chirurgia spinală minim invazivă Chirurgia spinală minim invazivă

Chirurgia spinală minim invazivă oferă pacienților oportunitatea unui tratament eficient, permițându-le o recuperare ultra rapidă și nu în ultimul rând minimizând leziunile induse chirurgical.

Echipa noastră utilizează un spectru larg de tehnici minim invazive, din care enumerăm câteva: endoscopia cu variantele ei (transnazală, transtoracică, transmusculară, etc), microscopul operator, abordurile trans tubulare și nu în ultimul rând infiltrațiile la toate nivelurile coloanei vertebrale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate