Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Mezina familiei, Merida BigNine

The Tattooist of Auschwitz (2024)

Se poate recupera numar de telefo...

Upgrade de la MacBook Pro M1 cu 8...
 Ce tip de monitor am nevoie pt of...

Resoftare camera supraveghere

Cu ce va aparati de cainii agresi...

Nu imi platiti coletul cu cardul ...
 Exista vreun plan de terorizare p...

Schimbare adresa DNS IPv4 pe rout...

Recomandare Barebone

Monede JO 2024
 Suprasolicitare sistem electric

CIV auto import

Mutare in MOZAMBIC - pareri, expe...

Scoatere antifurt airtag de pe ha...
 

Romania nu a luat nimic din fondurile structurale

- - - - -
  • This topic is locked This topic is locked
24 replies to this topic

#1
romaximusro

romaximusro

    ↑↑ Fiabilitate by Fauve :D ↑↑

  • Grup: Banned
  • Posts: 40,874
  • Înscris: 16.05.2005
Is curios de ce dracu platim atatia specialisti prin ministere, daca nici pana acum nu am reusit sa luam un eurocent din fondurile structurale. Ce fac aia din guvern? Dorm? E absolut rusinos sa nu reusesti sa iei macar un eurocent din fondurile structurale, in timp ce cotizezi la greu (1.1 miliarde euro) la bugetul uniunii europene. Incompetenti!

Quote

Tara noastra nu a fost in stare sa acceseze nici un euro din fondurile structurale in primul an dupa aderare.

Aderarea la Uniunea Europeana a facut din tara noastra un contribuitor net la bugetul Uniunii, Romania nereusind sa beneficieze de fondurile europene postaderare. Desi am cotizat cu peste 1,1 miliarde de euro la bugetul UE, nu am reusit sa accesam nici un ban din fondurile structurale care ni se cuveneau, aferente anului 2007. Astfel, din cele 1,2 miliarde de euro la care tara noastra era indreptatita anul trecut, nu s-a reusit nici macar solicitarea vreunui ban. ,,Exista unele proiecte pentru programele de mediu si de dezvoltare regionala. O parte dintre acestea sint in curs de aprobare, dar va mai dura putin pina vor primi acceptul final si va putea incepe derularea lor’’, a spus Adrian Ciocanea, seful Departamentului pentru Afaceri Europene. Procedura prevede ca, dupa lansarea perioadei de depunere a cererilor, beneficiarii sa depuna proiectele, iar autoritatile sa le analizeze si sa le aprobe pe cele eligibile. Analiza poate dura intre o luna si trei luni.

Pe la mijlocul anului trecut, autoritatile se aratau optimiste si estimau ca vor reusi sa finalizeze procedurile pina in toamna, iar potentialii beneficiari vor depune proiecte inainte de finele anului. S-a dovedit insa ca nu au reusit sa se mobilizeze si sa finalizeze documentele necesare pentru a putea fi elaborate proiectele de solicitare de fonduri. Desi se dorea ca lansarea perioadei de depunere a cererilor sa aiba loc in lunile august-septembrie, iar prin decembrie sa se semneze contractele, nici macar atit nu s-a realizat.

Banii care se cuveneau tarii noastre au aparut totusi in bugetul Comisiei Europene, iar Romania va putea trage de ei pina in 2010, intrucit Comisia ne permite sa ii accesam in patru ani. Astfel, la finalul anului 2010, noi trebuie sa avem la CE cereri de plata pentru cele 1,2 miliarde de euro. Tot asa pentru cele 1,8 miliarde de euro alocati tarii noastre pentru 2008, Romania trebuie sa prezinte facturile Comisiei pina la finalul anului 2011.

Romania a primit totusi niste bani de la UE in acest an, nu din fondurile structurale, ci, mai exact, fonduri in avans oferite de Comisie pentru a fi utilizate la pregatirea proiectelor, fonduri care se acorda insa oricarui stat nou intrat in UE. ,,Am primit totusi sumele care constituie intrari naturale’’, a spus Ciocanea. Este vorba despre 400 de milioane de euro, bani ce reprezinta cei 2% care sint folositi ca prefinantare pentru a putea demara unele proiecte ale autoritatilor locale sau ale unor ONG-uri.

Potrivit fostului negociator-sef al Romaniei pentru aderarea la UE Vasile Puscas, situatia tarii noastre este singulara. ,,Cele zece state care au aderat in 2004 au atras in primul an intre 12 si 30% dintre fondurile structurale ce le reveneau’’, a spus Puscas. El a confirmat faptul ca Romania nu a accesat decit fonduri din programele de preaderare si fondurile de 400 de milioane de euro.

Daca in cazul Programului de Dezvoltare Regionala mai exista o speranta pentru 2008, fiind elaborate mai multe proiecte in valoare de aproximativ 800 de milioane de euro, iar in programului de mediu exista 15 proiecte, in valoare de circa un miliard de euro care asteapta aprobarea, in cazul transporturilor, intirzierile sint foarte mari si probabil va mai dura pina vor fi elaborate proiecte. Pentru fondurile de dezvoltare rurala, autoritatile nu au reusit nici macar sa elaboreze Planul National pe baza caruia se pot face proiectele.

    *
      Regula n+3/ n+2

    n este anul angajamentului, n+3 este anul pina la sfirsitul caruia fondurile angajate in anul „n“ trebuie cheltuite. Sumele necheltuite in intervalul mentionat se pierd. In perioada 2007-2010 se aplica regula n+3, iar in perioada 2011-2013, regula n+2.


#2
cardinal

cardinal

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,127
  • Înscris: 28.06.2006
banuiesc ca e la fel cu fondurile date pentru scolarizare in toronto. aplici, si ti se refuza aplicatia pe vicii de procedura, ca nu esti gasit la telefon, apoi esti amanat de cate 3 4 ori, in timp ce cei cu pile, primesc aprobare imediat, si in conditii mult superioare celor de rand.

doar nu credeti ca ne-au primit in ue sa ne fie bine, ci sa le fie lor bine ! :curse:

#3
edy_wheazel

edy_wheazel

    Superior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 51,023
  • Înscris: 31.07.2007

 romaximusro, on Jan 16 2008, 09:37, said:

Is curios de ce dracu platim atatia specialisti prin ministere, daca nici pana acum nu am reusit sa luam un eurocent din fondurile structurale. Ce fac aia din guvern? Dorm? E absolut rusinos sa nu reusesti sa iei macar un eurocent din fondurile structurale, in timp ce cotizezi la greu (1.1 miliarde euro) la bugetul uniunii europene. Incompetenti!

Romania a fost cea mai prost reprezentata natiune la negocierile de aderare. Suma cu care Romania sare anual la UE (1.1 miliarde) nu a ridicat nici o obiectie, nici macar nu s-a incercat negocierea (uneori nici macar nu erau prezenti toti membrii comisiei).
Nu reusim sa accesam fonduri tot din cauza incompetentei absolut ridicole...

#4
C.F.S.

C.F.S.

    Jos comunismul!

  • Grup: Banned
  • Posts: 7,214
  • Înscris: 04.10.2007
Discutia a inceput aici: http://forum.softped...t...=299225&hl=

Pai nu se acceseaza inca bani pentru ca nu sunt gata procedurile de lucru pe toate domeniile. Cei responsabili cu realizarea lor au intarziat, Comisia Europeana a amanat la randul sau derularea cu multe solicitari (unele intemeiate, unele de neam prost)... Si iata ca momentan nu se depun proiecte decat pe POS CCE - in domeniul cercetarii (proiecte pentru institutii de cercetare, universitati = de multe ori bani aruncati pe fereastra).

Asta e. Romanica.

#5
Delano

Delano

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 9,187
  • Înscris: 05.11.2006

 edy_wheazel, on Jan 16 2008, 10:41, said:

Nu reusim sa accesam fonduri tot din cauza incompetentei absolut ridicole...
Incompetenta aia de care zici tu inseamna de fapt dezinteres, pentru ca din proiectele facute cu fonduri europene nu se pot da spagi, nu se pot trage bani - trebuie justificat la U.E. fiecare banut cheltuit

#6
>ficus

>ficus

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,455
  • Înscris: 22.06.2007
adevarul e ca romanul sfideaza prostia cu comoditatea lui

#7
pucon

pucon

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,050
  • Înscris: 20.05.2006
UE nu va acorda ajutor Romaniei, cat timp nu exista stabilitate politica si o justitie independenta.UE ne va pune motive la infinit,pt ca interesul lor e sa nu acorde,iar de agatat au de ce se agata,la cata coruptie este in tara.Ei sunt bucurosi (ue) ca primesc de la noi si au motive sa ne ne dea,putand astfel sa umble buzunarele unor "aliati mai filotimi" decat noi. Vina nu este a lor.faptul ca gasesc motive sa ne refuze,vina este a noastra.

Hai sa va dau un exemplu,ce au facut anul trecut (2007) primariile comunale.

Se dadea de la UE 45/E/ha,primariile in multe localitati, au marit impozitele pe Ha de 2-4 sau 6 ori chiar,motivand ca au nevoie de bani sa modernizeze/imbunatateasca infrastructura localitatii.Impozitele au fost marite,taranul a platit din banii primiti de la UE,pt ca altii nu aveau, dar infrastructura nu a fost imbunatatita.

Iata o metoda prin care se fura banii oferiti de UE.

#8
Diogene

Diogene

    Isailă Brătfălean

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,722
  • Înscris: 15.09.2005
Contuinare de la http://forum.softped...m...t&p=3937949

 Marius1989, on Jan 18 2008, 01:00, said:

Ambalarea și etichetarea obligatorie a produselor, de pildă, nu lasă consumatorii să aleagă dacă doresc sau nu ca produsele pe care le cumpără să fie ambalate și etichetate. La produse alimentare, spre exemplu (unde obligația a fost deocamdată amînată), posibilitatea de a gusta produsele înainte de cumpărare e o chezășie a calității mai bună decît existența unei etichete care să spună numele producătorului și denumirea mărfii.

Guști alimentul și așa afli conținutul de proteine, de grăsimi saturate (care produc colesterolul, principalul ucigaș al bătrânilor epocii noastre - baiul este că mai întâi sunt paralizați de atacuri cerebrale), afi dacă nu conține substanțe cancerigene, genetic mutagene, dacă nu e burdușit de microbi etc. se vede clar cât trebuie să fii de incult ca să respingi  protecția consumatorului și a mediului natural. M-am tot uitat la Drava la Maribor în Slovenia, cu lebede și apa curată de se vede până în fund și mă uit la Someș în Cluj-Napoca, pe care nu-l mai descriu.


 Marius1989, on Jan 18 2008, 01:00, said:

“Taxa verde” aplicată electrocasnicelor și electronicelor este un alt exemplu de problemă născocită pentru a avea apoi motiv de mulțumit UE pentru ajutorul primit la rezolvarea ei. Nici 1% din deșeurile românilor nu-l reprezintă aparatele electrocasnice, efectul real de reducere a poluării rezultat din programele complicate de înființare a centrelor de colectare e practic neglijabil. Cel mai ecologic comportament nu este să produci multe deșeuri din care să reciclezi o mare cantitate ci să produci cît mai puține deșeuri. Birocrații au însă de raportat la Bruxeles o cantitate cît mai mare de deșeuri reciclată “ecologic”, de aceea și producția deșeurilor trebuie stimulată. Toată această joacă a lor, pe noi, cetățenii obișnuiți, ne ustură la buzunar.

Altă mostră de gândire logică. Taxa verde se aplică doar produselor electrotehnice, dar ea nu ar trebui aplicată prețurilor produselor electrotehnice pentru că românii nu produc deșeuri din produsele electrotehnice pe care le cumpără. Românii sublimează televizoarele, mașinile de spălat, frigiderele pe care le cumpără.

Edited by Diogene, 18 January 2008 - 09:54.


#9
Marius1989

Marius1989

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,919
  • Înscris: 09.04.2006

 Delano, on Jan 16 2008, 21:44, said:

Incompetenta aia de care zici tu inseamna de fapt dezinteres, pentru ca din proiectele facute cu fonduri europene nu se pot da spagi, nu se pot trage bani - trebuie justificat la U.E. fiecare banut cheltuit

Sfîntă naivitate!

#10
Marius1989

Marius1989

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,919
  • Înscris: 09.04.2006

 Diogene, on Jan 18 2008, 09:49, said:

Continuare de la http://forum.softped...m...t&p=3937949 (discuție despre http://ro.altermedia...rimit_8255.html )

Guști alimentul și așa afli conținutul de proteine, de grăsimi saturate (care produc colesterolul, principalul ucigaș al bătrânilor epocii noastre - baiul este că mai întâi sunt paralizați de atacuri cerebrale), afi dacă nu conține substanțe cancerigene, genetic mutagene, dacă nu e burdușit de microbi etc.

Diogene, pe mine pur și simplu nu mă interesează conținutul de proteine și grăsimi din alimente. Cine e interesat, găsește și alimente etichetate cu informațiile astea, nimeni n-a cerut interzicerea etichetelor, s-a protestat doar împotriva impunerii obligativității lor. Cine nu are etichete pentru produse? Exact țăranii care vînd în piață, și a căror eliminare din competiția economică se dorește, în favoarea marilor firme. "Nu cumpărați de la țărani că e otrăvitor" e una din lozincile campaniei publicitare, dar în loc ca această campanie să fie făcută pe banii firmelor interesate e făcută pe banii contribuabililor, același contribuabil care plătește și polițiști, inspectori, judecători și alți asemenea birocrați care se vor ocupa cu lichidarea concurenței neagreate de UE.

 Diogene, on Jan 18 2008, 09:49, said:

Altă mostră de gândire logică. Taxa verde se aplică doar produselor electrotehnice, dar ea nu ar trebui aplicată prețurilor produselor electrotehnice pentru că românii nu produc deșeuri din produsele electrotehnice pe care le cumpără. Românii sublimează televizoarele, mașinile de spălat, frigiderele pe care le cumpără.

Nu știu cum e pe la tine la Cluj, dar eu plătesc deja taxă de salubritate pentru firma care ridică gunoiul de la bloc. Taxa s-a mărit considerabil în ultimii ani, peste rata inflației. Nu văd de ce aș plăti în plus "taxă verde". Altminteri, exista reciclare și pe vremea Împușcatului și chiar după el, mai sînt țigani care strîng fier vechi. UE nu acceptă însă reciclarea fără control birocratic, căci nu reciclarea e importantă ci controlul birocratic.

#11
Delano

Delano

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 9,187
  • Înscris: 05.11.2006

 Marius1989, on Jan 18 2008, 17:02, said:

Sfîntă naivitate!
Ai alta parere? Sunt gata sa te ascult :)
Daca nu, du-te si plimba cerculetzul .

#12
Diogene

Diogene

    Isailă Brătfălean

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,722
  • Înscris: 15.09.2005

 Marius1989, on Jan 18 2008, 17:20, said:

Diogene, pe mine pur și simplu nu mă interesează conținutul de proteine și grăsimi din alimente. Cine e interesat, găsește și alimente etichetate cu informațiile astea, nimeni n-a cerut interzicerea etichetelor, s-a protestat doar împotriva impunerii obligativității lor. Cine nu are etichete pentru produse? Exact țăranii care vînd în piață, și a căror eliminare din competiția economică se dorește, în favoarea marilor firme. "Nu cumpărați de la țărani că e otrăvitor" e una din lozincile campaniei publicitare, dar în loc ca această campanie să fie făcută pe banii firmelor interesate e făcută pe banii contribuabililor, același contribuabil care plătește și polițiști, inspectori, judecători și alți asemenea birocrați care se vor ocupa cu lichidarea concurenței neagreate de UE.



Nu știu cum e pe la tine la Cluj, dar eu plătesc deja taxă de salubritate pentru firma care ridică gunoiul de la bloc. Taxa s-a mărit considerabil în ultimii ani, peste rata inflației. Nu văd de ce aș plăti în plus "taxă verde". Altminteri, exista reciclare și pe vremea Împușcatului și chiar după el, mai sînt țigani care strîng fier vechi. UE nu acceptă însă reciclarea fără control birocratic, căci nu reciclarea e importantă ci controlul birocratic.
Zici tu ceva, dar pui problema atat de grosier incat obtii exact opusul rezultatului scontat. Nu capital iti trebuie in primul rand ca sa demonstrezi ca un produs este "bio" ci stiinta de carte. Si piata romaneasca este foarte nepregatita ca sa fac distinctia intre un mar sanatos biologic, care arata natural, chiar daca e mai mic,  si unul "frumos" colorat si umflat cu steroizi. Poate ca daca se pun ceva etichete afla si consumatorul roman cum se pune problema. Asta vara vedeam etichete cu "mere romanesti', sper ca sa gasesc etichete cu "mere fara chimicale". In etapa urmatoare va aparea langa ele si un certificat, adica exact cum se cere in U.E..

Am avut mare noroc cu integrarea in U.E. ca altfel agricultura romaneasca devenea terenul de proba al organismelor modificate genetic din S.U.A. Se putea si mai rau decat cu U.E. Cola si Mc Donald putea fi destinul nostru.

#13
alalaltu

alalaltu

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 12,837
  • Înscris: 30.10.2006

 Marius1989, on Jan 18 2008, 18:20, said:

Cine nu are etichete pentru produse? Exact țăranii care vînd în piață, și a căror eliminare din competiția economică se dorește, în favoarea marilor firme.

Marius, dar tu cand ai vazut ultima data un taran adevarat intr-o piata timisoreana? Eu doar "intermediari" am mai vazut care vindeau de obicei marfa de la angro.

Edited by alalaltu, 18 January 2008 - 20:12.


#14
Marius1989

Marius1989

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,919
  • Înscris: 09.04.2006

 alalaltu, on Jan 18 2008, 20:11, said:

Marius, dar tu cand ai vazut ultima data un taran adevarat intr-o piata timisoreana? Eu doar "intermediari" am mai vazut care vindeau de obicei marfa de la angro.

Adevărul e că n-am cerut nimănui certificatul de producător înainte de a cumpăra. Oricum mi se pare nerelevant. Intermediarul e un lucru firesc în economia de piață, supermarketurile tot intermediari sînt care cumpără de la țărani, n-au producție proprie. Se lichidează concurența reprezentată de micii întreprinzători, astfel ca țăranii să nu mai aibe de ales cînd vor să-și vîndă produsele și să fie siliți să vîndă supermarketurilor. În lipsa concurenței, acestea își vor putea impune condițiile proprii.

Demagogia care se face prin înfierarea intermediarilor din piețe este anticapitalistă. Libera concurență trebuie să stabilească cine poate să vîndă și cine nu, nu Primăria, Direcția Sanitar-Veterinară sau Protecția Consumatorului. Asta e părerea mea de consumator care vreau să fiu lăsat să-mi apăr singur interesele, n-am nevoie de birocrați plătiți din impozitele mele care să hotărască în locul meu. N-am nimic împotriva lui nea Gheorghe care cumpără marfă de la 10 țărani din satul lui și o vinde la piață, cred că trebuie să i se dea posibilitatea să facă asta, spre binele său personal, al țăranilor de la care cumpără și al clienților care cumpără de la el.

#15
romaximusro

romaximusro

    ↑↑ Fiabilitate by Fauve :D ↑↑

  • Grup: Banned
  • Posts: 40,874
  • Înscris: 16.05.2005
vad ca suma la care am fi avut dreptul in 2007, ca proaspat membru ue ar fi mult mai mare, de 2 miliarde de euro, din care s-au accesat doar 440 de milioane de euro. Adica putin. Inca odata intreb: ce dracu pazeste guvernul tariceanu2, de nu reuseste sa mobilizeze ministerele implicate in atragerea de bani comunitari? Consultanta gratis, in locatii cat mai multe, publicitate la greu care sa ajunga la cine trebuie...


Isarescu: Atragerea fondurilor europene este o problema stringenta a Romaniei


Quote

Accesarea fondurilor europene e o problema stringenta a Romaniei, iar momentan contribuim la fondurile europene cu sume mai mari decat suntem in stare sa atragem, ceea ce reflecta dezechilibre macroeconomice majore, a declarat guvernatorul Bancii Nationale a Romaniei (BNR), Mugur Isarescu, relateaza NewsIn.

Guvernatorul BNR a argumentat ca accesarea fondurilor europene reprezinta problema principala a Romaniei pentru ca "sintetizeaza o serie intreaga de disfunctionalitati". "Acesti bani nu ne sunt dati, ei trebuieaccesati, nu sunt parasutati. Accesarea acestor bani de multe ori ajunge la paradoxuri, adica zonele cele mai nevoiase pot sa acceseze cu mult mai multa dificultate asemenea surse pentru ca accesarea lor inseamna calificare, nu sararcie", a explicat Isarescu.

Guvernatorul a amintit ca Romania a avut dreptul la fonduri de 2 miliarde euro in 2007, din care a reusit sa atraga doar 440 milioane euro, respectiv 21% din suma pusa la dispozitie de Uniunea Europeana si numai pe un singur domeniu am accesat toti bani - la fondul european pentru pescuit. "La fondurile totale pentru agricultura si dezvoltare rurala, gradul de accesare a fost de numai 3%. Fondurile de dezvoltare regionala, desi au mers cam cu 30%, iar fondul social cu 31%, arata un grad de accesare relativ scazut", a precizat Isarescu.

La un an de la aderarea la Uniunea Europeana, la noi gradul de acesare e de 21-22% din care 32% fonduri structurale si de coeziune si numai 3% fonduri pentru agricultura si dezvoltare rurala, "in timp ce in anul de aderare in Cehia a fost de 41%, Polonia 42%, Slovacia 41%, Ungaria 42%, deci aproximativ dublu", a observat guvernatorul bancii centrale.

"Accesul la fondurile structurale nu e unul facil, nu e o organizatie nebirocratica, "dar combinatia dintre birocratia noastra si a lor ne poate fi fatala", a mai spus Isarescu si a atras atentia ca celelalte tari au reusit sa atraga de la UE mai mult decat au platit la bugetul comunitar.

"Exceptie face Romania, unde din cauza gradului scazut de acces am fost contributori neti, la noi raportul fiind de - 0,36, in vreme ce la celelalte tari e intre 0,18- 0,38", a explicat Isarescu.

Pentru 2007, Romania a avut dreptul sa acceseze fonduri europene de 2 miliarde euro (1,7% din PUB), iar in 2008 va avea dreptul la 2,9 milioane euro (2,2% din PIB-ul estimat), in 2009 la 4 miliarde euro (2,5% din PIB), in 2010 – 4,3 miliarde euro (2,5% din PIB), in 2011 - 4,5 milioane euro (2,4% din PIB).

"Va reamintesc ca un deficit bugetar care e discutabil se situeaza undeva intr-o tara care vrea sa imbine convergenta reala cu cea nominala undeva intre 1-2% din PIB, ramanand ca cifra de 3% deficit din PIB sa fie atinsa in momentul de slabire a activitatii economice, deci politica fiscala sa nu fie tot ciclica, ci anticiclica", a adaugat guvernatorul BNR.

"Cifrele arata ca exista si o potentiala solutie la problema deficitului bugetar, care nu e una simpla. Sinteza la nivel macroeconomic nu e atinsa pentru ca doreste un guvern sau altul, ci pentru ca acel guvern poate sa asigure la nivel microeconomic ca fondurile respective sa imbine perfect marimea deficitului bugetar si politica fiscala. Contributiile nu sunt nici ele mici, se plimba de la 1,2% din PIB in 2007, inseamna 1 miliard euro contributie la bugetul comunitar, si ajung la 1,3 miliarde euro, adica 0,7% din PIB  in 2011. Daca procesul de accesare nu se va imbunatati radical, Romania va ramane in pozitia de a fi o tara sarac dezvoltata, contribuabil net la bugetul european", a avertizat Isarescu.

sursa: http://www.romaniali...a-romaniei.html

#16
olteanul

olteanul

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,285
  • Înscris: 05.12.2005
Maximuse, dincolo de a te informa din anumite ziare si a scrie de zor pe forum cred ca ar fi mai bine sa te informezi de la surse si abia apoi sa iti dai cu parerea.
E foarte simplu sa spunem ca nu a fost guvernul romaniei in stare sa ia fondurile structurale si pe chestia asta sa incepi sa crosetezi povestea cu incompetenta, ca nu sunt in stare de nimic...
NU lucrez in domeniu, dar sunt si eu la randul meu interesat de aceste fonduri si am urmarit - atat cat am putut - proceduril.
Ti-am mai spus, anul trecut s-a asteptat pana in vara cand UE sa aprobe liniile pe care sa se dirijeze organizarea de proiecte.
si apoi au urmat procedurile care sunt etapizate si bine definite.
Toate tarile care au aderat la UE au trecut prin etapele astea si niciuna nu a fost in stare sa absoarba mai mult de 15 - 25% din fondurile alocate.
Ca suntem noi romani si credem ca vom fi mai priceputi ca altii, e o alta poveste.
Dar nu mai abera pe aici cu gratie ca nu s-au luat bani din fondurile structurale.

#17
romaximusro

romaximusro

    ↑↑ Fiabilitate by Fauve :D ↑↑

  • Grup: Banned
  • Posts: 40,874
  • Înscris: 16.05.2005

 olteanul, on Mar 15 2008, 19:05, said:

Maximuse, dincolo de a te informa din anumite ziare si a scrie de zor pe forum cred ca ar fi mai bine sa te informezi de la surse si abia apoi sa iti dai cu parerea.
E foarte simplu sa spunem ca nu a fost guvernul romaniei in stare sa ia fondurile structurale si pe chestia asta sa incepi sa crosetezi povestea cu incompetenta, ca nu sunt in stare de nimic...
NU lucrez in domeniu, dar sunt si eu la randul meu interesat de aceste fonduri si am urmarit - atat cat am putut - proceduril.
Ti-am mai spus, anul trecut s-a asteptat pana in vara cand UE sa aprobe liniile pe care sa se dirijeze organizarea de proiecte.
si apoi au urmat procedurile care sunt etapizate si bine definite.
Toate tarile care au aderat la UE au trecut prin etapele astea si niciuna nu a fost in stare sa absoarba mai mult de 15 - 25% din fondurile alocate.
Ca suntem noi romani si credem ca vom fi mai priceputi ca altii, e o alta poveste.
Dar nu mai abera pe aici cu gratie ca nu s-au luat bani din fondurile structurale.


eu stiu (din amintiri e adevarat) ca fata de ungaria, polonia, cehia stam mult mai prost. Da daca ai tu niste cifre relevante ca sa-si sustii afirmatiile , pls share. Oricum asta nu scuza incompetenta guvernului, care ar fi trebuit sa organizeze mai bine lucruririle.

#18
olteanul

olteanul

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,285
  • Înscris: 05.12.2005

 romaximusro, on Mar 15 2008, 20:31, said:

eu stiu (din amintiri e adevarat) ca fata de ungaria, polonia, cehia stam mult mai prost. Da daca ai tu niste cifre relevante ca sa-si sustii afirmatiile , pls share. Oricum asta nu scuza incompetenta guvernului, care ar fi trebuit sa organizeze mai bine lucruririle.

ai tu cumva cunostinta despre modul in care a organizat lucrurile?
Ai intrat vreodata pe site-ul asta ?

Anunturi

Chirurgia endoscopică a hipofizei Chirurgia endoscopică a hipofizei

"Standardul de aur" în chirurgia hipofizară îl reprezintă endoscopia transnazală transsfenoidală.

Echipa NeuroHope este antrenată în unul din cele mai mari centre de chirurgie a hipofizei din Europa, Spitalul Foch din Paris, centrul în care a fost introdus pentru prima dată endoscopul în chirurgia transnazală a hipofizei, de către neurochirurgul francez Guiot. Pe lângă tumorile cu origine hipofizară, prin tehnicile endoscopice transnazale pot fi abordate numeroase alte patologii neurochirurgicale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate