Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Alt "Utilizator nou" pe T...

ULBS INFORMATICA

Index preturi

Boxa membrana tweeter infundata
 Am nevoie de poze cu un curcubeu

Whisky for Mac

Xiaomi 14 Gpay

Izolare zid exterior de scandura
 Dezinstalare drivere W11 23H3

Recomandare masina de spalat fiab...

BSOD din cauza Intel Audio DSP dr...

De ce sunt oamenii nostalgici
 Cum vand casa fara factura Hidroe...

Scor FICO minim

Tonometru compensat CAS?

polita RCA ONLINE
 

PROBLEME CU DINTII?

- - - - -
  • This topic is locked This topic is locked
5212 replies to this topic

#19
Ana_Karr

Ana_Karr

    Ana

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,500
  • Înscris: 06.04.2005
Jarrive , e plin Bucurestiul de clinici stomatologice . Nu stiu care e mai buna si care nu ... Ti se pot intampla nenorociri si in super clinici (sau poti plati pret triplu pt o manopera care se face peste tot ). Alege una care are si Chirurgie Orala si Implantologie . La Facultatea de Stomatologie  sunt super doctori, cu super experienta. Poti veni acolo , poti fi trat acolo f bine de ei, sau poti cere o carte de vizita a  cabinetului unuia sau a altuia , daca vrei regim mai special (daca te incanta asta ; desi daca dai o "atentie" in functie de complexitatea manevrei este acelsi lucru) . Se realizeaza super operatii acolo, si doctorii sunt f buni si f experimentati.
   In afara de asta, as putea sa ti enumar niste clinici din Bucuresti , dar sfatul meu este sa apelezi la un profesor universitar, daca problema este delicata . Desi implante se fac oricui , si oricum, in ziua de azi, iar lipsurile pot fi compensate prin   tratamente chirurgicale ajutatoare, plastii de os ... Si presupn ca astea se fac in orice cabinet cu Chirurgie Orala.

#20
add

add

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,137
  • Înscris: 09.09.2003
apropos de dinti...  ce fel de reduceri ai (daca ai) cand esti student? adica platesc tot sau nu?

#21
toyomi

toyomi

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,118
  • Înscris: 05.09.2004

Ana_Karr, on Apr 12 2005, 16:53, said:

Arunescu gelurile de inalbit dintii nu sunt foarte bune . Sunt de fapte niste paste abrazive, care prin folosinta indelungata reduc stratul de smalt . Deci cresc carioactivitatea . Din moment ce l-ai folosit o data, il vei folosi si a doua, si a treia ... Efectele nu sunt spectaculoase, si nici de lunga durata, daca nu folosesti pasta constant . Efectele negative sunt mai reduse oricum, fata de cele de la abirea profesionala pe care o face medicul stomatolog in cabinet (unde stratul de smalt este consistent) .
     Un alt studiu facut recent in SUA, arata ca o componenta din pasta de albit dintii (perboratul) creste riscul aparitiei cancerului in sfera orala . Studiul s-a realizat pe un nr mare de subiecti tineri (unde cancerul oral apare f f rar) , dar care aveau in comun , folosirea pastei de albit .
     Sfatul meu este sa nu folosesti acea pasta, din cauza efectelor negative .
     Iar faza cu clantanitul dintilor, nu este de origine patogena. Dintii au o mica mobilitate fiziologica. Daca ti se misca serios, atunci trebuie sa mergi la medicul stomatolog, cat mai repede (e un sfat).

<{POST_SNAPBACK}>


te contrazic  , in japan acele substante de albit dintii nu au reactii negative , daca aveau fii sigura  ca nu le mai foloseau .

ca sa-ti albesti toti dintii costa aproape 1000$.

ninja de pe forum este in domeniu poa ' sa confirme .

Edited by toyomi, 12 April 2005 - 10:06.


#22
Ana_Karr

Ana_Karr

    Ana

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,500
  • Înscris: 06.04.2005
Sapho, eu nu dau tratamente, dau sfaturi. Un tratament il da un specialist in domeniu, numai le vederea pacientului. In al doilea rand, le dau sugestii, nu decid eu in locul lor . Faptul ca un om poate avea o idee in plus despre ceva care-l intereseaza, sau poate afla mai multe, nu cred ca e un lucru rau .
  Si sfaturile sunt total dezinteresate . Asa as putea da nume de clinici, sau sa zic ca albitul dintilor este o solutie extraordinara si de durata, fara efecte adverse, asta pt a spori vanzarile, sau programarile la cainete specific pt prostia asta . Eu pacientilor mei nu le voi face niciodata albiri de dinti, sau nu le voi pune strasuri pe dintii frontali . Dar fiecare om decide in final ce prefera mai mult. Nu eu decid pt ei .

#23
Inginerul

Inginerul

    Setup Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,488
  • Înscris: 22.05.2002
@Anna_Karr: unei femei insarcinate i se poate face anestezie locala in vederea extractiei/tratarii dintilor?

Edited by Inginerul, 12 April 2005 - 10:13.


#24
Ana_Karr

Ana_Karr

    Ana

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,500
  • Înscris: 06.04.2005
Toyomi , pastele de albit prin compozitia lor , si prin specificul lor (facute special pt a a inlatura particule din smalt), sunt daunatoare . Explozia de carii aparuta la 6 luni dupa aplicare , nu poate indrepta degetul neaparat asupra acestei paste. Pacientii deobicei se invinovatesc pe ei, sau pur si simplu nu stiu cauza . Pastele de inalbit dintii sunt strict comerciale. Se scot bani din ele, atata tot . Si de-asemenea sporesc nr vizitelor la stomatolog, ceea ce e un lucru benefic pt doctori . Asa ca de ce sa nu fie ridicate in slavi ?

#25
denis.m

denis.m

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,002
  • Înscris: 23.02.2005
cate tehnici exista pentru albirea profesionala a dintilor in cabinetele de stomatologie?

#26
Ana_Karr

Ana_Karr

    Ana

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,500
  • Înscris: 06.04.2005
Inginerul , o femeie insarcinata, mai ales in primele  luni de sarcina, trebuie sa evite vizita la stomatolog . Poate merge numai in cazuri extreme, dureri f mari, etc . Sunt anestezice speciale pt femei gravide . Dar o femeie gravida, trebuie sa evite mersul la stomatolog mai ales in primele luni de sarcina si in ultima (se poate provoca travaliul din cazua stressului, durerii). O femeie gravida trebuie sa evite stressul. Dar daca este neaparat nevoie, trebuie sa mearga, dar mai intai sa vb cu dr ei obstretician care o supravegheaza, iar pe scaunul stomatologic , sa stea intinsa ..

#27
Inginerul

Inginerul

    Setup Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,488
  • Înscris: 22.05.2002
@Ana mersi

#28
Ana_Karr

Ana_Karr

    Ana

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,500
  • Înscris: 06.04.2005
... la restul , imi cer scuze, va raspund diseara , ca trebuie sa plec . Arunescu ar fi cateva tehnici : albirea prin acele paste care se gasesc in comert, albirea profesionala la stomatolog , in cabinet , tot prin paste. Si mai exista si o albire a dintilor devitali (la care a fost extras nervul) si in interiorul carora se pun picaturi din anumite solutii care duc la albirea dintelui din interior, dar rezultatele pot sa nu fie spectaculoase .

#29
Ana_Karr

Ana_Karr

    Ana

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,500
  • Înscris: 06.04.2005
Albirea dintilor, tehnica cunoscuta indeobste sub numele de "bleaching" a aparut din nevoia de a elimina coloratiile pe care dintii le pot obtine in urma consumului de cafea, tigari, ceai etc. Ca metoda cosmetica, albirea dintilor este din ce in ce mai solicitata medicului stomatolog, mai ales datorita aspectului pregnant de alb stralucitor pe care il capata acestia in urma tratamentului.
In ceea ce priveste siguranta acestei metode, parerile sunt impartite. Tehnica se foloseste de un anume grad de demineralizare superficiala a structurilor dure dentare. Ceea ce inseamna ca pentru o anumita perioada de timp (pana la remineralizare), daca nu se folosesc anumite substante protectoare, dintii devin vulnerabili atacului carios. Prin urmare trebuie avut grija ca igiena sa fie impecabila in toata aceasta perioada.
Albirea la domiciliu este cea mai utilizata metoda actuala,in principal datorita costurilor reduse.Se confectioneaza o macheta din plastic a dintilor,numita gutiera,care va fi umpluta cu un gel special de albire si purtata cateva ore pe zi(multi pacienti poarta gutiera dupa cina pana la culcare,sau chiar in timp ce dorm).O modificare semnificativa a culorii dintilor este observata dupa aproximativ 4 saptamani.
Dezavantaje:

       Ocazional unii pacienti pot prezenta o sensibilitate crescuta a dintilor sau gingiilor in timpul tratamentului dar acestea inceteaza dupa terminarea lui.
Alternative:
• principala alternativa este reprezentata de albirea profesionala in cabinetul stomatologic.Aceasta se poate realiza prin mai multe metode cele mai eficiente fiind cele cu xenon-halogen si cele cu laser(8 nuante intr-o ora).Pretul mai mare decat al tehnicii conventionale este compensat prin faptul ca albirea cu laser este rapida, comoda si prezinta rezultate estetice evidente intr-un timp foarte scurt.
• in anumite situatii,petele persistente nu pot fi indepartate total si e necesar utilizarea fatetelor de portelan sau a coroanelor
Bine de stiut inainte de albirea dintilor :
- de ce se coloreaza dintii. Cauze posibile: fumatul, consum exagerat de cafea, intoxicatia cu fluor, colorarea datorita tetraciclinei, afectiuni sistemice (icter, porfirie);
- tratamentul de albire nu albeste plombele sau lucrarile existente. Daca acestea sunt realizate pe dintii frontali, dupa terminarea tratamentului va fi o diferenta de culoare intre dintii naturali albiti si cei "artificiali";
- daca e nevoie de plombe pe dintii frontali, se amana realizarea lor cu 2 saptamini dupa incheierea tratamentului de albire, pentru stabilizarea nuantei obtinute;
- nu se obtine un alb imaculat, de zapada, ci doar deschiderea cu 2, 3 sau 4 nuante a culorii de baza a dintelui, la care se adauga un plus de transparenta; de asemenea, se mentine variatia de culoare pe care o are un dinte natural: usor mai inchis spre gingie, mai deschis la mijloc si translucid spre margine.

#30
Ana_Karr

Ana_Karr

    Ana

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,500
  • Înscris: 06.04.2005
Anumite ingrediente din produsele pentru albirea dintilor ar putea cauza cancer al gurii. Cercetatorii de la Spitalul Universitar din Georgetown afirma ca substanta activa din produsele pentru albire a provocat la doi pacienti de 20 de ani un cancer la limba.
STELUTA INDREI
SUSPICIUNI. Produsele pentru albirea dintilor, a caror utilizare s-a triplat din 2001, sunt una dintre explicatiile posibile pentru cresterea cancerelor orale la tineri. In mod normal, aceasta forma de cancer se produce la persoane cu varste dupa 45 de ani. Cei mai afectati de obicei sunt fumatorii si consumatorii de alcool. “Dar cand este vorba despre tineri, incepem si ne intrebam la ce factori de risc sunt expusi”, spune dr. Bruce Davidson, seful sectiei de otorino-laringologie si chirurgie a gatului de la Spitalul Central din Washington.
SUBSTANTE. Peroxidul de hidrogen din compozitia gelurilor care se aplica pe dinti este substanta incriminata de cercetatori. Studiile pe animale au aratat ca peroxidul de hidrogen favorizeaza dezvoltarea tumorilor canceroase pe interiorul obrajilor, iar daca este inghitit poate cauza cancere gastro-intestinale. Dar trebuie precizat ca astfel de teste nu au fost facute pe oameni. Teoretic, cercetatorii afirma ca, atunci cand peroxidul de hidrogen atinge alte tesuturi din gura in afara de dinti, acesta provoaca leziuni care evolueaza in cancer. “Produsele pentru albirea dintilor nu sunt interzise, dar oamenii trebuie sa stie ca ar putea exista o legatura intre acestea si cancerul oral.”
Este un risc in plus fata de tutun, poluare, alcool… Ceea ce se stie cu certitudine este ca, dintre sase pacienti care au facut un cancer oral inainte de 40 de ani, doi au utilizat produse de albire a dintilor, in conditiile in care nu au fumat si nu au consumat alcool in mod constant.

#31
sapho

sapho

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,578
  • Înscris: 22.09.2002

Ana_Karr, on Apr 12 2005, 09:53, said:

     Iar faza cu clantanitul dintilor, nu este de origine patogena. Dintii au o mica mobilitate fiziologica. Daca ti se misca serios, atunci trebuie sa mergi la medicul stomatolog, cat mai repede (e un sfat).

<{POST_SNAPBACK}>



lol, ce intreaba omu si ce raspunde ea. ma fratilor, lasati-va de meserie...

dintii iti clantane in gura cand ti-e frig din acelasi motiv pentru care si tremuri: organismul incearca sa produca o cantitate mai mare de caldura prin contractii musculare. e un reflex.

in plus: daca nu stii despre ce vorbesti, sau nu stii exact despre ce vorbesti, cum e cazul cu vitiligo, lasa tratamentul in seama specialistilor, nu te baga. ai indemnat bietul pacient ba sa nu foloseasca tratamentul prescris de altcineva, ba ai bagat frica in el cum ca cortizonu e asa si pe dincolo, ba sa mai astepte nu stiu cati ani. e o prostie. mai ales ca din cate vad esti/vei fi stomatolog, abtine-te, pentru binele celorlalti.

sfaturile or fi dezinteresate, dar decat sa fie proaste mai bine lipsa.

pentru binele celorlalti: luati sfaturile de pe net cu foarte mare circumspectie. ele nu inlocuiesc un diagnostic/tratament calumea facut de un medic cu experienta. daca aveti dubii asupra medicului caruia va adresati in momentul actual, schimbati-l.

Edited by sapho, 12 April 2005 - 11:34.


#32
Danutz

Danutz

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,645
  • Înscris: 05.05.2004
aa, dar pasta de dinti Withening bla bla bla ...(blend-a-med spre ex ala nou in 3 flavours) cauzeaza la fel ca si pastele alea de care vb ?

ce solutii ai recomanda pentru o albire ?

eu spre ex fol sare+bicarbonat...altele mai sunt ?
thx

#33
denis.m

denis.m

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,002
  • Înscris: 23.02.2005
cred ca si clorul e bun intr-o anumita masura. gargara inainte de culcare

Ana, sa inteleg ca albirea dintilor cu laser are rezultatele cele mai bune? banuiesc ca este si cea mai scumpa, nu? cam cat costa approximativ?

#34
LoveDemon

LoveDemon

    Internet Lodger

  • Grup: Moderators
  • Posts: 3,418
  • Înscris: 22.09.2003
Prescrierea unor preparate cortizonice pentru uz topic implica O MALADIE ENDOCRINA??? Valeu, pai inseamna ca toate dermatitele si eczemele tratate cu derivati cortizonici, ca sa nu mai vorbim de afectiunile inflamatorii, se datoreaza unor disfunctii hormonale? O fi sistemul endocrin "motorul organismului", da' nici chiar asa.
Si... de ce la "Editoriale"?

#35
leeroy

leeroy

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 883
  • Înscris: 06.09.2004

Ana_Karr, on Apr 11 2005, 20:29, said:

Daca aveti vreo problema cu dintii, sau de alta natura (medicala), va pot da un sfat , pt ca mai am ceva timp de pierdut pana la vara, si de multe ori un sfat dezinteresat conteaza f mult .

<{POST_SNAPBACK}>



Eu am intzeles ca tu esti student/a la stomatologie si ai facut stagii prin toate sectziile unui spital (ca asa-i normal). Dar de unde si pana unde dai sfaturi pe net? :huh:

Cea mai mare tampenie pe acre am auzit-o in viatza mea. Unde-tzi este deontologia? nici un sfat nu se poate da decat dupa un minim examen a pacientului sau mai mult serii de analize specifice pt oricare dintre presupusele boli.

Singur sfat pe care-lpotzi da si pot si eu este: "Mergi si consulta un medic."


Parerea mea!

#36
leeroy

leeroy

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 883
  • Înscris: 06.09.2004

sapho, on Apr 12 2005, 11:28, said:

lol, ce intreaba omu si ce raspunde ea. ma fratilor, lasati-va de meserie...

dintii iti clantane in gura cand ti-e frig din acelasi motiv pentru care si tremuri: organismul incearca sa produca o cantitate mai mare de caldura prin contractii musculare. e un reflex.

in plus: daca nu stii despre ce vorbesti, sau nu stii exact despre ce vorbesti, cum e cazul cu vitiligo, lasa tratamentul in seama specialistilor, nu te baga. ai indemnat bietul pacient ba sa nu foloseasca tratamentul prescris de altcineva, ba ai bagat frica in el cum ca cortizonu e asa si pe dincolo, ba sa mai astepte nu stiu cati ani. e o prostie. mai ales ca din cate vad esti/vei fi stomatolog, abtine-te, pentru binele celorlalti.

sfaturile or fi dezinteresate, dar decat sa fie proaste mai bine lipsa.

pentru binele celorlalti: luati sfaturile de pe net cu foarte mare circumspectie. ele nu inlocuiesc un diagnostic/tratament calumea facut de un medic cu experienta. daca aveti dubii asupra medicului caruia va adresati in momentul actual, schimbati-l.

<{POST_SNAPBACK}>



Sunt 100% de acord cu tine!!

Anunturi

Chirurgia endoscopică a hipofizei Chirurgia endoscopică a hipofizei

"Standardul de aur" în chirurgia hipofizară îl reprezintă endoscopia transnazală transsfenoidală.

Echipa NeuroHope este antrenată în unul din cele mai mari centre de chirurgie a hipofizei din Europa, Spitalul Foch din Paris, centrul în care a fost introdus pentru prima dată endoscopul în chirurgia transnazală a hipofizei, de către neurochirurgul francez Guiot. Pe lângă tumorile cu origine hipofizară, prin tehnicile endoscopice transnazale pot fi abordate numeroase alte patologii neurochirurgicale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate