Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Incalzire in pardoseala etapizata

Suprataxa card energie?!

Cum era nivelul de trai cam din a...

probleme cu ochelarii
 Impozite pe proprietati de anul v...

teava rezistenta panou apa calda

Acces in Curte din Drum National

Sub mobila de bucatarie si sub fr...
 Rezultat RMN

Numar circuite IPAT si prindere t...

Pareri brgimportchina.ro - teapa ...

Lucruri inaintea vremurilor lor
 Discuții despre TVR Sport HD.

Cost abonament clinica privata

Tremura toata, dar nu de la ro...

Renault Android
 

Configurare windows 2003 server ca server web si de mail pas cu pas

- - - - -
  • Please log in to reply
7 replies to this topic

#1
raduci

raduci

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 189
  • Înscris: 20.03.2006
Salutare tuturor ! Iata pe scurt care este problema mea:
Pentru un proiect personal am nevoie sa rulez un site web (nu foarte complicat) si un mic server de mail in scop de testare a unor echipamente. Am cumparat domeniul.ro am o adresa de IP publica si de aici mai departe am nevoie de un tutorial pas cu pas pentru configurarea serverelor de web, dns, si mail incluse in Win2003 pentru a face functionale www-ul si adresele de mail. Mentionez ca doresc ca totul sa fie tinut pe serverul meu fara sa depind de o terta parte. Pentru testarea echipmentelor este strict necesara platforma de server Win2003 deci nu se pune problema Linux, de asemenea fiind doar o testare nici problema unei securitati exceptionale nu ma  preocupa.
Deci, daca are cineva un tutorial pentru cele de mai sus sau poate sa-mi dea un link sau un pm i-as fi foarte recunoscator.
Mentionez ca am parcurs forumul dar nu am gasit o solutie completa.
Daca mai e si in romana cu explicatii detaliate, lada de bere sau cola e garantata :-)
Multumesc inca o data !

#2
mike22

mike22

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 429
  • Înscris: 06.07.2004
te aventurezi catre o lume nesigura, server-ul acela trebuie securizat , trebuiesc alese software-urile care vor functiona ca server de email, sql, etc.

pt email iti recomand mailenable editia gratuita

acel proiect personal al tau nu stiu cat de ok este dat fiind faptul ca eu ultima oara am platit cateva sute de $$$ pe o licenta de windows server 2003 (voi considera ca folosesti o versiune trial )

pt baze de date mysql win32 www.mysql.com

pentru web server , vei folosi IIS-ul integrat

cauta documentatie si tutoriale pe net , google gaseste tot ce vrei iar raspunsuri chiar sunt, engleza sa stii !

#3
Tyby

Tyby

    blue balls

  • Grup: Super Moderators
  • Posts: 15,385
  • Înscris: 29.11.2001
intrebarea ta suna destul de "duios": cum sa fac un server? E complicat sa raspunzi pe forum cu asa ceva. Pentru cam orice OS de tip Server, indiferent de dezvoltator / distributie, toate sunt bune si frumoase pana te apuci de configurat.

Acum, din fericire, Windows 2003 Server vine suficient de "strans" de oua la capitolul securitate. Se poate si mai mult, insa e recomandabil sa-l lasi sa faca doar treburile pentru care ai neaparata nevoie, iar partea de securizare a accesului din exterior (macar) sa o lasi pe seama unui router dedicat, in care sa deschizi catre serverul de windoz doar catre porturile de care ai nevoie in activitatile intentionate (SMTP, WWW, DNS, etc).

Ca servicii, am cat tot ce vrei tu integrat mai mult sau mai putin in distributia 2003:

- DNS: poti folosi cu incredere pe cel al lui M$, nu este perfect, insa isi face treaba bine la un nivel basic (nu este neaparat un RFC, fiind more Active Directory Support oriented, insa pentru lucruri relativ simple este suficient

- MTA: Windows 2003 vine "din fabrica" cu un MTA basic, care include servicii SMTP, POP3, IMAP de baza. Trebuie doar un pic optimizat. ATENTIE: nu este o aplicatie de sine statatoare, ci o suita de servicii integrate in sistemul de operare. De ex: nu poti crea o adresa de email, ci un user al windozului / AD caruia sa-i atribui o adresa (este Exchange like, practic functionand cam in acelasi mod). Solutii alternative: Exchange separat (neah, iti prinzi urechile doar pentru niste nevoi minore), AltN MDaemon (dap! :) ). Ambele sunt insa pe bani, si pe bani frumosi. Mai exista ceva de genul 606 Lan Suite (parca), cu 5 utilizatori gratuiti, Xmail (era gratuit, insa nu mai stiu in ce stadiu se afla proiectul)

- WWW: ca solutie de web-server am evitat mai intotdeauna IIS-ul, nu mi-a satisfacut nevoile de simplitate si maleabilitate. Am mers pe Apache, care - cel putin la momentul actual - are o portabilitate functionala excelenta pe platforma Windoz. Nu e usor de configurat, nu are o interfata frumoasa cu butoane (practic, nu are deloc! ), insa poti face cam orice din el.

- DB: SQL server gratuit (fostul MSDE, nush cum ii mai spune acum) sau - in functie de nevoi - mySQL. O combinatie Apache - mySQL - PHP, daca ai nevoie de ceva aplicatii web in acest mediu pe care il pregatesti, probabil ca va fi castigatoare. Gasesti si medii integrate, usor de instalat (Xitami e unul care imi vine acum in minte), insa am optat mai totdeauna pentru componentele separate sau - macar - catre o integrare extrem de customizabila si deschisa la update-uri ulterior (NuSphere PHP suite oferea intr-un timp asa ceva).

Cam atat despre mijloace. Despre cum ajungi la ele ... este o alta poveste, si revenim la: "Cum fac un server?!" Greu si de explicat, si de povestit pe un forum. Sunt extrem de multe resurse, si o sa ai nevoie de mult, foarte mult timp dedicat studiului. insa ... dupa aia vei fi multumit de tine!

Succes!

#4
raduci

raduci

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 189
  • Înscris: 20.03.2006
Multumesc tuturor pentru interes si ma simt dator sa revin cu cateva detalii:
Este vorba de niste echipamente industriale instalate in locatii izolate dar cu acces la net. Una din functiile lor este comunicarea prin e-mail a unor parametri. Pot fi de asemenea comandate prin e-mail. Dintr-un motiv obscur, fabricantul impune ca serverul de mail cu care lucreaza sa fie Win2003 cu Exchange sau cel inclus in Windows 2003. Repet impune nu recomanda. Am ceva experienta cu windows 2003 dar nu pe partea de server web, dns etc. mai ales in versiunea standalone. Nu cer ca cineva sa ma ajute sa fac asta, am intrebat doar daca are cineva sau stie un tutorial care sa explice ce trebuie facut pentru ca sa-mi fac treaba. Noi trebuie sa testam echipamentele sa vedem daca fac ce promit sa faca deci daca mi-a mers a 2-a zi inchid serverul acela si mergem mai departe cu profesionisti. Dar am cerut unor baieti destepti sa-mi faca treaba asta si mi-au cerut 600 de euro ca sa-mi spuna dar nu mai bine punem un Linux ? In ce priveste google si alte alea fiti siguri ca am fost pe acolo dar eu cel putin nu am gasit un asemenea tutorial.
Daca nu aveti cunostinta de asemenea documentatii putem considera thread-ul inchis.

#5
Tyby

Tyby

    blue balls

  • Grup: Super Moderators
  • Posts: 15,385
  • Înscris: 29.11.2001
raduci, acum am mai lamurit un pic situatia.

nu, de explicat cum se instaleaza si configureaza un Windows 2003 server nu avem cum sa facem aici, indiferent cat de mult am dori si incerca asta.

Insa - daca spui ca ai ceva experienta cu Win 2003 server, atunci lucrurile sunt ceva mai simple decat par la prima vedere. instaleaza serverul stand-alone, include in instalare (sau dupa) serviciile DNS, SMTP, POP3, fa updateuri & shit, verifica sa ai porturile necesare deschise din firewall (RRAS console), adauga userii, creaza-le adrese de mail. Partea de setari este destul de self-explaining, insa trebuie sa fii atent la diverse chestii. Spre deosebire de Exchange 2000, serviciul SMTP din 2003 si Exchange 2003 sunt mult mai bine stranse in chingi (de ex. nu te trezesti cu open relay dupa instalarea de SBS 2000 :) ). Va trebui sa setezi cateva politici de routare, acces si relay, politici de mailboxuri (consolele de administrare sunt suficient de "bogate", iar help-ul indestulator.

Da, partea de setare a DNS-ului va fi un pick mai tricky, insa aici e discutabil. Oricum, creezi o zona stand-alone (nu ar fi rau sa ai in spate un domeniu real, in care sa creezi o sub-zona pe care o delegi pe DNS-urile de pe noul server, de genul mail2003.domeniu.tld, iar adresele de mail -  fiind de test - nu va fi o problema sa fie sub forma [email protected], insa vor fi reale, lucru care te va scapa de batai de cap). Evident, poti face zonele pe servere actuale, si dai allow zone-transfer catre serverul / serverele de test. Desi - sincer - nefiind servere AD integrated, DNS-ul cred ca poate lipsi din configuratie sau - cel mult - sa fie setate doar ca forwardere. Aici e de discutat, in functie de nevoile de moment.

Despre WWW ... aici ar trebui sa stim pentru ce ai nevoie de www, si - in functie de asta - vedem si care sunt solutiile. pentru un front-end cu php-mysql in spate, e suficient un Apache configurat simplu, dar cum trebuie.

Cam atat deocamdata!

T.

#6
raduci

raduci

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 189
  • Înscris: 20.03.2006
Multumesc mult Tyby, incerc si daca ma lovesc de ceva mai intreb. In ce priveste www-ul nu-mi trebuie nimic special doar sa mearga www.domeniu.ro si sa afiseze o pagina chioara cu un text, nu-i nici o problema am mai facut in intranet.

#7
CRISTI1989

CRISTI1989

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 20
  • Înscris: 19.09.2009
salutare tuturor

ca sa imi fac un mic server veb de ce am nevoie? se poate insala un server pe pc care am win xp sp2 sau trebuie un pc separat pt server.

pe server vreau sa pun un mic site facut de mine in html si css.

vreau sa poata fi accesat prin internet de pe alte calculatoare adica prieteni si rude doar atat.nu site public

astept variante si sugestii
multumesc anticipat
numai bine

#8
Ravy

Ravy

    Don't be sad, get MAD!

  • Grup: Moderators
  • Posts: 16,168
  • Înscris: 05.01.2006
XP-ul este suficient pentru ce ai tu nevoie.
Mai ai nevoie de apache (sau module mai complexe gen XAMPP ce contin pe langa apache si altele) si in caz ca ai conexiune prin router mai trebuie sa faci ceva port-forward pe router catre ipul local al calculatorului care este si server.

Bafta!

Anunturi

Chirurgia endoscopică a hipofizei Chirurgia endoscopică a hipofizei

"Standardul de aur" în chirurgia hipofizară îl reprezintă endoscopia transnazală transsfenoidală.

Echipa NeuroHope este antrenată în unul din cele mai mari centre de chirurgie a hipofizei din Europa, Spitalul Foch din Paris, centrul în care a fost introdus pentru prima dată endoscopul în chirurgia transnazală a hipofizei, de către neurochirurgul francez Guiot. Pe lângă tumorile cu origine hipofizară, prin tehnicile endoscopice transnazale pot fi abordate numeroase alte patologii neurochirurgicale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate