Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Intrerupator cu N - doza doar cu ...

Incalzire casa fara gaz/lemne

Incalzire in pardoseala etapizata

Suprataxa card energie?!
 Cum era nivelul de trai cam din a...

probleme cu ochelarii

Impozite pe proprietati de anul v...

teava rezistenta panou apa calda
 Acces in Curte din Drum National

Sub mobila de bucatarie si sub fr...

Rezultat RMN

Numar circuite IPAT si prindere t...
 Pareri brgimportchina.ro - teapa ...

Lucruri inaintea vremurilor lor

Discuții despre TVR Sport HD.

Cost abonament clinica privata
 

Harry Potter and the Prisoner of Azkaban

- - - - -
  • Please log in to reply
9 replies to this topic

#1
DanyBoss

DanyBoss

    Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,110
  • Înscris: 28.01.2004
Harry Potter si Prizonierul din Azkaban (2004)
Harry Potter and the Prisoner of Azkaban (Harry Potter 3)
Regia - Alfonso Cuaron
In rolurile principale - Daniel Radcliffe, Emma Watson, Rupert Grint
Gen - Aventuri
Premiera in Romania - 18.06.2004
Durata - 139 minute
Produs de - Warner Bros.
Distribuitor international - Warner Bros.
Distribuit in Romania de - InterComFilm Romania


[ http://imagecache2.allposters.com/images/153/862179.jpg - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]     [ http://imagecache2.allposters.com/images/153/912123.jpg - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]

Despre film
Pentru a pastra elementele tematice incluse in Harry Potter si prizonierul din Azkaban, regizorul Alfonso Cuarón a hotarat sa stabileasca un ton mai matur in garderoba personajelor, in platouri si chiar in imaginea filmului. Intrucat cei mai multi adolescenti sunt foarte bine la curent cu cultura pop si cu tendintele modei, Cuarón a considerat ca Harry, Ron, Hermione si ceilalti discipoli de la Hogwarts nu trebuie sa reprezinte o exceptie.

„Ceea ce am vrut de fapt sa fac a fost sa aduc o nota moderna si un pic mai naturalista la Hogwarts”, explica el. „De exemplu, am studiat scolile din Anglia si am observat felul in care elevii poarta uniformele. Nu am gasit doua care sa semene. Personalitatea fiecarui adolescent era reflectata in felul in care purtau uniformele. Asa ca le-am cerut tuturor copiilor din film sa poarte uniformele ca si cum ar fi facut-o atunci cand parintii lor nu erau de fata.”

„M-am trezit cu cravata complet aiurea si cu camasa scoasa din pantaloni”, spune Rupert Grint, tot timpul devotat personajului. „A fost amuzant, dar am avut si un scop serios care sa ne ajute sa ne stabilim propriile identitati.”

Atunci cand Cuarón l-a intrebat pe Radcliffe cum ar trebui sa se imbrace Harry de vreme ce acum este un adolescent, „Am considerat ca ar fi un pas prea mare pentru Harry de a deveni preocupat de propria imagine”, considera actorul. „Nu ar purta insigne si lanturi. Dar devine mai sofisticat, si desi hainele lui nu sunt exact moderne, sunt mai putin formale si mai putin copilaresti.”

Spre incantarea Emmei Watson, Hermione se bucura la randul ei de o evolutie in privinta modei. „Hermione nu mai poarta camasi din tweed si pulovere tricotate de bunica si- sa indraznesc sa o spun!- poarta blugi!” spune Watson. „Nu este la moda, dar are mai mult stil decat inainte. Hermione poarta inca uniforma incheiata pana la ultimul nasture, dar incearca!”

Pentru a respecta viziunea contemporana a lui Cuarón, creatoarea de costume Jany Temime a facut schimbari subtile chiar in designul uniformelor de la Hogwarts. ”Am folosit culori mai inchise si am inclus o gluga cu culorile casei inauntru, asa ca stii imediat carei case apartine elevul”, spune Termine. „Pentru a incuraja individualitatea, fiecare a putut sa isi aleaga bluzele, puloverele, jachetele si alte variatii ale uniformei.”

„Schimbarile nu reprezinta o deviere completa de la garderoba primelor doua filme, ci mai degraba o reflectie a dezvoltarii personajelor din carti”, sugereaza Columbus. „Nu imbracam copii in haine ultramoderne. Garderoba lor reprezinta o schimbare graduala, care reflecta tranzitia naturala spre adolescenta.”

Temime a adus de asemenea o imagine proaspata uniformelor jocurilor Vajthat de la Hogwarts. ”Ideea era sa le facem mai moderne, sa semene cu echipamentul unui sport ca rugby sau fotbal”, explica ea. „Asa ca am introdus benzi si numere. Deoarece scena cu jocul Vajthat are loc in ploaie, a trebuit sa utilizam un material foarte modern, impermeabil si care a conferit echipamentelor o imagine mai actuala.”

Pentru crearea imaginii prizonierului evadat, Sirius Black a fost o culminare a unor saptamani de activitate de design a lui Temime, Cuarón, Oldman si departamentelor de coafura si de machiaj. „Am incercat tot felul de lucruri”, spune Oldman. „Am considerat ca probabil, pe parcursul celor zece ani pe care Black i-a petrecut in inchisoare, parul i-a albit. Tatuajele au fost ideea lui Alfonso. In privinta tuturor, a fost un efort de colaborare.”

Pentru confidentul lui Harry, profesorul Lupin, Temime a ales „materialul tweed tipic Angliei. Alfonso a spus ca Lupin ar trebui sa arate ca un unchi care se distreaza foarte bine in weekenduri! Asa ca ne-am asigurat ca vesmintele lui sunt intotdeauna neglijente si mai ponosite decat hainele celorlalti profesori.”

In realizarea garderobei pentru noua profesoara de Divinatie, profesoara Trelawney, Emma Thompson a facut schite cu modul in care a considerat ca personajul comic si miop pe care il interpreteaza ca ar arata si le-a trimis lui Cuarón si lui Temime.

„Am vazut-o ca pe o persoana care nu s-a uitat de mult in oglinda”, spune Thompson. „Are niste ochi imensi, patrunzatori, si parul care pare ca explodeaza in crestetul capului si care este clar ca nu a mai fost pieptanat de mult, de foarte mult timp. Are probabil veverite care si-au facut cuibul acolo, la un moment dat.”

Utilizand material combinat cu oglinzi si ochi care sa sublinieze vederea mioapa a personajului care traieste in viitor, Temime a creat o imagine perfect plata pentru Trelawney, evidentiata prin ochelari de dimensiuni mari, echipati cu lupe. „Ochelarii fac tot costumul”, se entuziasmeaza Thompson. „Desi daca ar fi trebui sa interpretez rolul lui Trelawney mai mult timp, as fi oarba la finalul filmarilor, pentru ca nu vad nimic prin ei.”

Schitele lui Temime ajuta la conferirea unei identitati distincte Profesorului Dumbledore al lui Michael Gambon din imaginea personajului lui Richard Harris. „Alfonso a dorit ca Dumbledore sa arate ca un hipiot batran, dar totusi foarte chic si foarte stilat”, explica ea. „Costumele sale anterioare au fost destul de grele si maiestuoase, dar am luat niste matase si am vopsit-o cu model, astfel incat atunci cand Dumbledore merge, vesmintele plutesc in spatele lui. Este o aparitie mult mai supla, ceea ce ii confera personajului mai multa energie.”

Pentru misteriosul Peter Pettigrew, Temime a selectionat un costum din perioada 1970 si a tesut fire de par argintiu si o coada legata in ele. „Imaginea lui este inghetata in timp si a devenit foarte purtata si veche.”

Harry Potter si prizonierul din Azkaban primeste din nou pe scenograful distins cu Premiul Academiei, Stuart Craig si echipa sa de directori artistici, artisti scenici, masinisti, scenaristi, sculptori si decoratorul Stephenie McMillan. Dupa proiectarea platourilor cheie pentru filmele din serialul Harry Potter, inclusiv Marele Salon si camera Cercetasilor, Craig a avut sarcina de a mari lumea lui Harry Potter din cadrul Hogwarts- si din afara ei- pentru cea de-a treia productie.

Designerul a lucrat indeaproape cu regizorul Alfonso Cuarón pentru crearea multor platouri de filmare pentru productia ambitioasa, incluzand: clasa profesoarei de Divinatie Trelawney, care a fost transformata in mod inteligent din clasa de Aparare Impotriva Magiei Negre a Profesorului Lupin cu ajutorul a peste 500 de cesti de ceai; Padurea Interzisa, care a fost construita pe cea mai mare scena din Studiourile Shepperton; satul Hogsmeade; carciuma Trei Maturi; inchisoarea Azkaban; curtea turnului cu ceas; si extraordinara constructie Cabana Vaierelor.

Unul dintre mediile a caror creare a constituit o provocare, Cabana Vaierelor a trebuit sa creeze impresia ca este aproape vie, „scartaind si miscandu-se ca si cum ar fi fost incontinuu lovita de rafale de vant”, spune Craig, care a fost nominalizat pentru un Premiu al Academiei pentru Cel mai Bun Director Artistic pentru Harry Potter and the Philosopher’s Stone si a castigat trei premii Oscar pentru activitatea la The English Patient, Dangerous Liasions si Gandhi.

Drumul lung si sinuos catre „cea mai bantuita cladire din Britania” incepe prin trunchiul Salciei Batause, continua in jos intr-un tunel subteran, serpuieste in sus spre o trapa, mai departe pe o scara fragila si se termina in final cu sufrageria in ruina a Cabanei. „Calatoria spre Cabana Vaierelor vrea sa reprezinte calatoria teribila pe care o suporta Lupin pe parcursul transformarii in varcolac”, dezvaluie Craig. „Sufrageria este complet decimata si reflecta lupta lui interioara.”

Desi nu se implica tipic in realizarea decorurilor, supraveghetorii de efecte speciale John Richardson si Steve Hamilton au colaborat cu Craig si cu compania pentru a aduce la viata Cabana Vaierelor prin construirea platoului pe o platforma hidraulica mare.

Cuarón a adaugat propria lui flacara scenografiei generale a filmului, incluzand referinte subtile ale mostenirii sale mexicane in multe dintre decoruri. De exemplu, in momentul in care copii trec pe langa terasa turnului cu ceas in drum spre satul Hogsmeade, sculpturile care inconjoara fantana terasei prezinta serpi si vulturi, pe baza unui motiv preluat din steagul mexican.

Pentru a ajuta la stabilirea unei imagini contemporane, de atmosfera in film, Cuarón a apelat la talentul monteurului Steven Weisberg (A Little Princess, Men In Black II), inginerul de sunet Richard Beggs (Lost in Translation, Adaptation) si directorului de imagine Michael Seresin (Midnight Express, Fame, The Life of David Gale).

Povestirea este mult mai intunecata decat cele doua anterioare, asa ca lumina este mult mai inchisa, cu mai multe umbre”, spune Seresin. „Alfonso crede foarte mult in folosirea limitata a prim planurilor. Prin filmarea cu camere in unghiuri largi, fundalul devine la fel de important pentru firul povestii ca si actorii.”

Dupa Cuarón, el a utilizat un numar mare de camere cu unghiuri largi pentru a amplifica proeminenta scolii Hogwarts in poveste si sublinierea evolutiei personajelor: „Avem camera care se muta constant si nu folosim prim planuri ca un obiect al povestirii. Preferam sa observam copii de mai departe, intrucat gasesc limbajul corpului foarte interesant.”

„Desi Alfonso „a mostenit” cateva platouri montate din Harry Potter, modul in care el si Michael Seresin le-au filmat utilizand camere cu unghiul larg da nastere unei noi experiente vizuale”, crede Craig. „Este ca si cum ai vedea lumea lui Harry Potter cu alti ochi.”

La atmosfera stranie au contribuit scenele filmate in locatia Glen Coe, Scotia, unde echipa de productie a petrecut cateva saptamani de filmare a unor scene ce descriu zonele exterioare ale Hogwarts, incluzand scena climatica in care Harry, Ron si Hermione incearca sa il salveze pe Buckbeak, magicul Hippogriff. „Scenele pe care le-am filmat in Scotia reprezinta victoriile de care sunt cel mai mandru in film”, se entuziasmeaza Seresin, care a suportat 28 de zile de ploaie pe parcursul filmarilor in Scotia. „Nu am fi putut sa obtinem o vreme mai perfecta pentru povestea noastra. Intreaga echipa aluneca in noroi, dar eu nu puteam sa fiu mai fericit!”

Atmosfera intunecata a filmului este de asemenea reflectata in secventa placuta de Vajthat, care are loc in ploaie. Avand in fundal un cer negru si amenintator, scena prezinta efectele periculoase pe care Dementorii la au asupra lui Harry si prevad o alta intalnire paralizanta - una care il poate costa pe Harry propriul suflet.


In cinematografe
Vineri, 18.06.2004 - Joi, 24.06.2004

Bucuresti - Glendale Studio
Vineri - Duminica: 10:15 - 13:00 - 15:45 - 18:30 - 21:45 - 00:15
Luni - Joi: 10:30 - 13:00 - 15:45 - 18:30 - 21:15

Bucuresti - Hollywood Multiplex
Vineri: 10:45 - 12:15 - 13:45 - 15:15 - 16:45 - 18:15 - 21:15 - 22:45
Sambata, Duminica: 10:45 - 12:15 - 13:45 - 15:15 - 16:45 - 18:15 - 19:45 - 21:15 - 22:45
Luni - Joi: 12:15 - 13:45 - 15:15 - 16:45 - 18:15 - 19:45 - 21:15 - 22:45

Bucuresti - Patria
Vineri - Joi: 09:00 - 11:45 - 14:30 - 17:30 - 20:30

Cluj - Republica
Vineri - Joi: 11:00 - 14:00 - 17:00 - 20:00 - 23:00

Iasi - Victoria
Vineri - Joi: 09:30 - 12:15 - 15:00 - 17:45 - 20:30

Timisoara - Capitol
Vineri - Joi: 13:00 - 16:00 - 19:00 - 22:00

Timisoara - Gradina de vara Capitol
Vineri - Joi: 22:00

#2
wiSeBoy

wiSeBoy

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 65
  • Înscris: 27.12.2003
Am fost azi la 19:45 la premiera...la multiplex... si vreau sa zic ca, desi nu sunt un fan Harry Potter, acest film mi-a placut foarte mult, actorii au jucat impecabil, si mi s-a parut singurul film din acest an care s-a ridicat peste limita asteptarilor (nu ca Troy, Van Helsing sau The Day After Tomorrow care au fost dezamagitoare, la "acting" in primul rand). Asa ca va recomand cu cea mai mare placere sa vedeti acest film.

P.S. Il admir foarte mult pe Brad Pritt, unul dintre actorii mei preferati, dar vreau sa zic ca nu cred ca exista un copil in Harry Potter, care sa fi jucat mai prost decat a jucat el in Troia.

#3
Codename

Codename

    Regele ºi Regina Caºcavalului

  • Grup: Members
  • Posts: 3,776
  • Înscris: 03.01.2004
Primele douã Harry Potter-uri mi-au plãcut, în special al doilea (Chamber of Secrets) pentru povestea mai interesantã ºi pentru cã au mai crescut actorii.

Sunt nerãbdãtor sã îl vãd ºi pe acesta. Problema e urmãtoarea: vor fi aceiaºi actori ºi în partea a patra ? Ar fi pãcat sã îi schimbe, m-am obijnuit cu ei. Sper sã rãmânã pentru încã un film.

#4
wiSeBoy

wiSeBoy

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 65
  • Înscris: 27.12.2003
tot aia o sa fie .. uita-te pe imdb... o sa faca cu aceeasi actori pana imbatranesc :)... e bine ca s-a schimbat regizoru (Alfonso Cuaron)... cel mai cunoscut film pana acuma al lui e Great Expectations a lui Ch. Dickens cu Gwyneth Palthrow, care a fost foarte reusit... eu zic ca o sa faca treaba buna si in viitor  :OK:

#5
gniv

gniv

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 418
  • Înscris: 10.09.2003

Quote

Originally posted by wiSeBoy
(Alfonso Cuaron)... cel mai cunoscut film pana acuma al lui e Great Expectations a lui Ch. Dickens cu Gwyneth Palthrow, care a fost foarte reusit... eu zic ca o sa faca treaba buna si in viitor  :OK:


Huh? Cel mai cunoscut film al lui Cuaron este (de departe) Y Tu Mama Tambien. Filmul e mexican, si probabil de aia nu a facut valuri mai mari, dar este excelent. Dincolo de fazele deocheate, este un film despre maturizare a doi adolescenti care se credeau adulti de mult.

In ce priveste Harry Potter, filmul al treilea este mult mai bun decat celelalte, imho. Primele doua filme erau ca o cronica a cartilor, cu multe secvente scurte, care nu se legau. Cuaron a taiat diverse secvente din carti, si a facut un film mai inchegat, mai credibil ca film de aventuri.

#6
Ares

Ares

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,227
  • Înscris: 13.01.2003
Tocmai l-am vazut si pot spune ca mi-a placut mult mai mult decat primele 2. Stilul de regizare al filmului este cu mult mai bun decat la predecesoare. Actorii - desi au crescut - s-au cumportat exemplar (desi mi-ar fi placut mai mult Ewan McGregor in rolul lui Lupin, asa cum s-a vehiculat o vreme). "Noul" Dumbledore s-a achitat si el onorabil de sarcina...
Iar chestia care mi-a placut cel mai mult este noul "look". Decorurile mult mai bine realizate decat pana acum, culorile, modul de filmare, etc.
Fanii o sa-l placa oricum, dar eu zic ca este un film care se ridica la nivelul asteptarilor.

#7
wiSeBoy

wiSeBoy

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 65
  • Înscris: 27.12.2003

Quote

Originally posted by gniv
Huh? Cel mai cunoscut film al lui Cuaron este (de departe) Y Tu Mama Tambien. Filmul e mexican, si probabil de aia nu a facut valuri mai mari, dar este excelent.

pai din cauza asta am zis  de Great Expectations...ca probabil nu a auzit nimeni de ala, iar asta fiind o ecranizare dupa celebrul roman al lui Charles Dickens, am zis ca e mai popular.

#8
Shadow_Mast3r

Shadow_Mast3r

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 9
  • Înscris: 02.01.2004
Partenera lu' Harry arata bine ;) a mai crescut  :drac:

#9
DanyBoss

DanyBoss

    Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,110
  • Înscris: 28.01.2004
In cinematografe
Vineri, 25.06.2004 - Joi, 01.07.2004

Bacau - Central
Vineri - Joi: 10:00 - 12:30 - 15:00 - 17:30 - 20:00

Bucuresti - Hollywood Multiplex
Vineri - Duminica: 10:45 - 12:15 - 13:45 - 15:15 - 16:45 - 18:15 - 19:45 - 21:15 - 22:45
Luni - Joi: 12:15 - 13:45 - 15:15 - 16:45 - 18:15 - 19:45 - 21:15 - 22:45

Bucuresti - Scala
Vineri - Joi: 09:00 - 11:45 - 14:30 - 17:15 - 20:00

Craiova - Gradina Patria
Vineri - Joi: 22:30

Craiova - Patria
Vineri - Joi: 14:00 - 16:30 - 19:00 - 21:30

Oradea - Hollywood Multiplex Lotus
Vineri - Duminica: 10:45 - 13:45 - 16:45 - 19:45 - 22:45
Luni - Joi: 12:15 - 15:15 - 18:15 - 21:15

Pitesti - Modern
Vineri - Joi: 11:30 - 14:00 - 16:30 - 19:00

Targu Mures - Arta
Vineri - Joi: 13:00 - 16:00 - 19:00 - 22:00

Pana acum Harry Potter si Prizonierul din Azkaban are incasari in Romania de peste 1.830.00.000 lei, iar in lume de peste 463.750.000 $.

#10
DanyBoss

DanyBoss

    Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,110
  • Înscris: 28.01.2004
In cinematografe
Vineri, 16.07.2004 - Joi, 22.07.2004

Bistrita - Dacia (sala A)
Vineri - Duminica: 14:00 - 17:00 - 20:00 - 22:30
Luni - Joi: 14:00 - 17:00 - 20:00

Brasov - Go Multiplex
Vineri - Joi: 12:00 - 15:00 - 18:00 - 21:00

Bucuresti - Hollywood Multiplex
Vineri: 15:00 - 18:00 - 21:00
Sambata: 12:00 - 15:00 - 18:00 - 21:00
Duminica: 11:45 - 14:45 - 17:45 - 20:45
Luni - Joi: 14:45 - 17:45 - 20:45

Focsani - Balada
Vineri - Joi: 10:00 - 13:00 - 16:00 - 19:00

Oradea - Hollywood Multiplex Lotus
Vineri, Luni - Joi: 18:30
Sambata, Duminica: 13:15 - 18:30

Pitesti - Bucuresti
Vineri - Joi: 11:15 - 14:30 - 17:00 - 19:30

Resita - Dacia
Vineri - Joi: 13:00 - 16:00 - 19:00 - 22:00

Zalau - Scala
Vineri - Joi: 10:45 - 13:00 - 15:30 - 18:00 - 20:30


Box Office Romania: 5.720.941.839 Lei

Anunturi

Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă

Tehnicile minim invazive impun utilizarea unei tehnologii ultramoderne.

Endoscoapele operatorii de diverse tipuri, microscopul operator dedicat, neuronavigația, neuroelectrofiziologia, tehnicile avansate de anestezie, chirurgia cu pacientul treaz reprezintă armamentarium fără de care neurochirurgia prin "gaura cheii" nu ar fi posibilă. Folosind tehnicile de mai sus, tratăm un spectru larg de patologii cranio-cerebrale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate