Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Incalzire in pardoseala etapizata

Suprataxa card energie?!

Cum era nivelul de trai cam din a...

probleme cu ochelarii
 Impozite pe proprietati de anul v...

teava rezistenta panou apa calda

Acces in Curte din Drum National

Sub mobila de bucatarie si sub fr...
 Rezultat RMN

Numar circuite IPAT si prindere t...

Pareri brgimportchina.ro - teapa ...

Lucruri inaintea vremurilor lor
 Discuții despre TVR Sport HD.

Cost abonament clinica privata

Tremura toata, dar nu de la ro...

Renault Android
 

Cu ce putem inlocui antinevralgicul ?

- - - - -
  • Please log in to reply
39 replies to this topic

#19
mica23

mica23

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 215
  • Înscris: 15.06.2007
ketonal foloseste careva? e preferatul meu. algocalminul e degeaba la mine.
@Mariusxzoner algozone e algocalminul produs de ozone

#20
Laberta

Laberta

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 9,491
  • Înscris: 04.09.2006
Ketonalul e foarte puternic. Cand n-o sa mai aiba efect, ce-o sa mai iei?

#21
adadoi

adadoi

    scorpie bãtrânã

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 12,603
  • Înscris: 25.10.2006
Ia incercati cate o cafea, sau o bere din cand in cand. Zau, nu va dor degetele? Ma doare pe mine capul cand vad cum va repeziti sa recomandati omului tot felul de medicamente (stiu, stiu, sa iau un algozone :D ), si nici unul nu-l intreaba cat de des il apuca, in ce perioade, cat il tine, in ce zona il doare... poate are pur si simplu nevoie de ochelari!

Edited by adadoi, 15 September 2007 - 18:02.


#22
Dari@

Dari@

    Hoaºcã pur si simplu

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,733
  • Înscris: 18.06.2007
adadoi, cand durerile de cap survin cam la 2,3 zile, o cafea nu are nici un efect...

#23
mica23

mica23

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 215
  • Înscris: 15.06.2007

View PostLaberta, on Sep 15 2007, 18:32, said:

Ketonalul e foarte puternic. Cand n-o sa mai aiba efect, ce-o sa mai iei?

Din cate stiu eu, daca iei 1-2 pastile pe luna nu apare toleranta..asa ca nu imi fac probleme.
;)

#24
anknic

anknic

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 11,961
  • Înscris: 12.10.2004

View PostDari@, on Sep 16 2007, 06:47, said:

adadoi, cand durerile de cap survin cam la 2,3 zile, o cafea nu are nici un efect...

cand durerile de cap survin la 2,3 zile te duci cu siguranta la medic!

LE: un medic foarte batran a sfatuit o data o cunostinta care avea dureri de cap dese, ca atunci cand o apuca sa bea un pahar cu apa...i-a explicat ca nu bea suficienta apa si durerea de cap este modul organismului de a-i spune ca are nevoie de apa! la ea a mers, incet, incet s-a obisnuit sa bea macar 1,5 l de apa pe zi si nu a mai avut dureri de cap! orice durere este modul organismului de a ne da un semnal de alarma...asa ca mergeti la medic si lasati pastilele recomandate pe net!

Edited by anknic, 16 September 2007 - 07:49.


#25
adadoi

adadoi

    scorpie bãtrânã

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 12,603
  • Înscris: 25.10.2006

View PostDari@, on Sep 16 2007, 06:47, said:

adadoi, cand durerile de cap survin cam la 2,3 zile, o cafea nu are nici un efect...
si cu siguranta nici antinevralgicele, nu pe termen lung. Adica au efect: gauri prin stomac.
Exact asta-i problema mea: durerile de cap au etiologii diferite. Unul care are dureri de cap datorate de exemplu hipertensiunii ia degeaba antinevralgic. Sau daca are nevoie de ochelari. Pana nu vede din ce cauza apar durerile, nu rezolva problema.

#26
Fubar`

Fubar`

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 176
  • Înscris: 21.05.2005
in locul algocalminului se poate folosi Quarelin.de asemenea este foarte eficient in inlaturarea durerilor de cap , de a doua zi produse de betii.
in nici un caz nu se poate compara algocalminul cu aulin sau ketonal sau mai stiu eu ce alte AINS-uri.algocalminul are o indicatie iar aulinul , ketonal etc, au cu totul alte indicatii , chiar daca se intimpla sa dea acelasi raspuns.asa de ex de ce nu treceti direct pe Fortral?sigur ia durerea....

#27
days

days

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 204
  • Înscris: 17.09.2007

View Postiulian.2609, on Sep 14 2007, 15:57, said:

bai, sa nu cumva sa luati aulin care niste efecte secundare care s-ar putea sa duca in final chiar la sida. deci e moarte sigur :o
aulin iei la o nevoie, nu te hranesti cu el.
daca sunteti asa convinsi suata-n suta ca e mult mai bun antinevralgicul scrieti de ce, nu-mi ziceti mie ca vbesc prostii. la mine in familie cand a avut cate-unu o durere si a luat aulin n-a facut nimeni sida.
sau am facut? :o

No bine mai iulian, dar aulinul are la baza o substanta ( nimesulida ) care creaza dependenta. Asta DA 'efect secundar'. Eu sunt consumator cronic de analgezice ( din pacate... ) din cauza unei pb ( pe care nu o cunosc ) cu 'extremitatea cefalica' si am folosit de toate: algocalmin, paracetamol sinus, antinevralgic, aulin, quarelin, nurofen, aspirina, fasconal...

Paracetamolul se metabolizeaza in ficat si are eliminare renala, deci nu e recomandabil in doze mari.
Aspirina, nurofenul si fasconalul sunt AINS-uri, deci sunt periculoase atat pt stomac cat si pt rinichi.
Quarelinul are efect secundar agranulocitoza.
Antinevralgicul contine cofeina, deci creaza dependenta.
Antinevralgicul, algocalminul, aspirina si paracetamolul contin fenacetina care cauzeaza insuf renala  cu distructie ireversibila a rinichiului...

Solutia e sa inlocuiesti toate aceste analgezice cu ceva naturist si s speri din tot sufletul la un efect placebo... :)

Edited by days, 17 September 2007 - 02:07.


#28
ploiesteanu

ploiesteanu

    Active Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 1,591
  • Înscris: 02.10.2006
Nu ma pricep prea bine la medicina, dar am observat uneori, odata, de doua ori pe luna, ma scol cu o durere de cap dimineata. Probabil creierul nu s-a odihnit (nu a visat) indeajuns. Algocalminul nu are nici un efect. Mananc ceva si iau 2 antinevralgice cu mult ceai. Imi trece durerea in 2 ore. Se zice ca fiecare durere de cap inseamna moartea multor zeci de mii , poate sute de mii de neuroni.

Edited by ploiesteanu, 17 September 2007 - 08:57.


#29
jay333

jay333

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,171
  • Înscris: 02.04.2007
Eu de obicei iau aspirina Bayer efervescenta pentru dureri de cap. Altceva (paracetamol) iau numai in caz de lipsa de aspirina. Cat despre algocalmin am primit urmatorul mesaj. Cititi-l si judecati voi cat de adevarat si util este. (Scuze pentru lungimea lui)

"Interzis in marea majoritate a tarilor si drastic restrictionat in restul statelor, algocalminul continua sa se vanda la liber in farmaciile romanesti. Desi specialistii au tras nenumarate semnale de alarma asupra pericolului administrarii medicamentului, Ministerul Sanatatii refuza sa ia masuri in acest sens. Medicii spun ca metamizolul poate provoca o boala fatala, numita agranulocitoza, care distruge celulele din maduva osoasa, precursoarele celulelor sanguine care asigura apararea organismului. Reprezentantii Asociatiei Romane pentru Studiul Durerii sustin ca 60 la suta din medicamentele folosite in controlul durerii in tara noastra contin metamizol. Potrivit unor studii recente realizate in patru spitale universitare din Romania, peste 95 la suta dintre pacienti primesc metamizol intravenos impotriva durerilor postoperatorii. Organizatia a solicitat autoritatilor sa introduca noi reglementari legate de prescrierea si eliberarea metamizolului, avertizand asupra pericolului reactiilor adverse extrem de grave ale acestuia In SUA, metamizolul a fost retras complet de pe piata din 1977, in Marea Britanie, din 1965, iar in Arabia Saudita, din 1980. In Suedia, Danemarca, Olanda, Grecia, Irlanda, Pakistan, Ghana, Kuweit, Nepal, Bangladesh, Georgia si Lituania, medicamentul este strict interzis. In Israel, utilizarea acestui medicament a fost restrictionata, administrarea lui fiind posibila numai in spitale. Belgia a reglementat, in 1987, folosirea metamizolului doar cu prescriptie medicala si a impus pastrarea preparatului la sectiunea otravuri Pentru romani, medicamentul preferat si cat se poate de uzual impotriva durerii este banalul algocalmin. Atat medicii, cat si pacientii recomanda si folosesc cu incredere acest tratament, fara insa a cunoaste cu exactitate cat de periculos este medicamentul. Practic, algocalminul este atat de daunator, incat a fost interzis sau drastic restrictionat in foarte multe tari din lume. Mai mult, in Belgia, medicamentul este trecut la categoria otravuri. Numai la noi, in pofida avertizarilor, algocalminul continua sa fie accesibil oricui.

Metamizolul, substanta interzisa pana si in Bangladesh
Substanta controversata pe care algocalminul o contine, metamizolul, poate provoca o boala fatala, numita agranulocitoza. Aceasta debuteaza cu o infectie foarte activa si presupune distrugerea celulelor din maduva osoasa, precursoarele celulelor sanguine care asigura apararea organismului. „Metamizolul este prezent in aproximativ 60 la suta din medicamentele folosite in controlul durerii la noi in tara“, a declarat dr. Elena Copaciu, presedintele Asociatiei Romane pentru Studiul Durerii si medic sef la Clinica ATI a Spitalului Universitar Bucuresti. Aceasta a adaugat ca „un studiu multicentric recent, referitor la calitatea medicamentatiei postoperatorii, arata ca circa 95 la suta din bolnavi primesc metamizol intravenos pentru controlul durerii postoperatorii. Studiul a fost realizat in patru spitale universitare din Romania“.

Doctorii cer interzicere sau restrictionare
Asociatia Romana pentru Studiul Durerii trage un semnal de alarma si sustine ca se impun noi reglementari legate de prescrierea si eliberarea de metamizol. „Factorii de decizie trebuie stabileasca cu exactitate daca mai este nevoie sa mentinem pe piata farmaceutica combinatiile care contin metamizol. Se impune corecta informare a pacientilor in legatura cu riscurile unei automedicatii incorecte, dar si cresterea gradului de informare a medicilor prescriptori in legatura cu reactiile adverse induse de acest medicament“, a explicat dr. Elena Copaciu, care a adaugat ca riscul estimat de agranulocitoza este de 1 la 20.000 de administrari. Pe langa aceasta boala, metamizolul mai poate da si alte reactii adverse de tip alergic, la fel de grave, care pot duce la moartea pacientului, chiar si cu terapie intensiva prompt aplicata. Pe langa socul anafilactic, mai pot aparea si reactii alergice moderate, de tip bronhospasm, crize de astm bronsic, dereglari ale functiilor ficatului, rinichilor si plamanilor, dar si hipotensiune arteriala si reactii de tip greata sau voma. La noi nu exista date despre reactiile adverse ale metamizolului, pentru ca acestea nu se monitorizeaza, dar specialistii spun ca e imposibil ca dintr-o sala de conferinta sa nu se gaseasca medici care sa povesteasca despre complicatii alergice grave, care i-au facut sa fie mai atenti la prescrierea de metamizol. Unul dintre pericolele utilizarii acestei substante este generat de usurinta cu care orice individ o poate procura. Ea poate fi eliberata fara nici un fel de prescriptie medicala. Nu exista nici un control asupra consumului, riscul agranulocitozei neputand fi evitat.

In Belgia, eticheta algocalminului are un cap de mort
Metamizolul a fost lansat pe piata farmaceutica pentru prima data in 1921, in Germania, de firma Hoechst. In 1922 a fost deja descrisa agranulocitoza, dar numai dupa cateva decenii de utilizare, metamizolul a fost asociat cu reactii adverse fatale si, in primul rand, cu agranulocitoza. In SUA, printr-o hotarare a FDA, metamizolul a fost retras complet de pe piata din 1977, in Marea Britanie din 1965, iar in Arabia Saudita din 1980. Asociatia Medicala Americana a atentionat pericolele potentiale ale utilizarii acestor preparate inca in 1973. Datorita riscului mare de agranulocitoza, retragerea metamizolului in Suedia s-a facut din 1973, insa in urma unei contraofensive a producatorilor cu prezentarea unor date optimiste, statul suedez cedeaza si reintroduce metamizolul pe piata in 1995. Aparitia insa a unor noi cazuri de agranulocitoza ca rezultat al utilizarii metamizolului timp de 6-7 zile oral sau parenteral intr-un interval de 3-4 luni a dus la scoaterea metamizolului de pe piata suedeza in 1999. Danemarca a interzis utilizarea sistemica a metamizolului inca din 1979. Israelul a restrictionat in 1995 utilizarea parenterala a metamizolului sodic numai in spitale. Belgia a reglementat, din 1987, utilizarea metamizolului numai dupa prescriptie medicala si a impus pastrarea preparatului la sectiunea otravuri, cu obligatia aplicarii pe flacon a etichetei „cap de mort“. Germania, prin hotarari emise in 1987, a restrictionat utilizarea preparatelor ce contin metamizol, retragand de pe piata combinatiile ce includ aceasta substanta. Spania in 1989 a retras de asemenea combinatiile de metamizol cu exceptia celor spasmolitice, pastrand metamizolul numai pentru tratarea durerilor post-traumatice, postoperatorii si febrei care nu raspunde la alte analgeziceantipiretice. In Olanda, producatorii au luat in 1990 hotararea de a retrage de pe piata produsele ce contineau metamizol in diverse combinatii. Metamizolul a mai fost retras si din Grecia, Irlanda, Pakistan, Ghana, Arabia Saudita si Kuweit. Cazurile cele mai recente sunt Nepal, Bangladesh, Georgia si Lituania.

Ati citit cu atentie prospectul acestui medicament?
Compania producatoare avertizeaza prin prospect asupra reactiilor adverse importante, chiar daca formularea este un pic vaga si se foloseste un limbaj medical specializat: „Atentie! Acest medicament poate provoca fenomene alergice de tip anafilactic, mergand pana la agranulocitoza sau soc. Deoarece agranulocitoza apare in mod neasteptat si este independenta de doza si de durata tratamentului, in cazul aparitiei febrei, anginei si/sau ulceratiilor bucale sunt obligatorii intreruperea imediata a tratamentului si efectuarea urgenta a hemogramei. Continuarea administrarii creste riscul de deces. In cazul tratamentului de lunga durata trebuie controlata periodic hemograma. Riscul de soc anafilactic este mai mare la pacientii cu astm bronsic alergic, rinita alergica si urticarie. Inaintea inceperii tratamentului este necesara o anamneza atenta privind eventualele afectiuni alergice, precum si antecedentele de alergie la derivatii de pirazol sau la salicilati. In cazul pacientilor cu risc crescut de soc anafilactic, produsul se va administra numai daca este absolut necesar, dupa evaluarea atenta a raportului risc potential/beneficiu terapeutic si sub stricta supraveghere medicala. Medicamentul poate provoca hipotensiune arteriala, uneori severa (mai ales in caz de injectare intravenoasa prea rapida), hipotonie, hipovolemie, deshidratare, instabilitate hemodinamica, soc hemodinamic, hiperpirexie“."


#30
ploiesteanu

ploiesteanu

    Active Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 1,591
  • Înscris: 02.10.2006
Incredibil,si noi nu stim nimic !

#31
asifilip

asifilip

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 634
  • Înscris: 26.01.2005
cel mai bine e sa luam calmante intravenos, isi face rapid efectul si nu afecteaza ficatul. daca e cine sa le faca...
nurofenul e bun, isi face efectul dar am fost suprins cand medicul stomatolog mi-a recomandat MARCOFEN.
Contine aceeasi substanta si aceeasi doza: ibuprofen 400mg, si e de 4,5 ori mai ieftin decat nurofenul. Plus ca e si in capsula, deci mai bland pentru stomac.
O fi bun nurofenul dar are un pret exagerat de mare!

#32
jay333

jay333

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,171
  • Înscris: 02.04.2007

View Postploiesteanu, on Sep 17 2007, 10:40, said:

Incredibil,si noi nu stim nimic !

Normal. Daca inca e (inca) legal si pe piata trebuie sa se vanda. Ce ai vrea, sa-ti spuna producatorul sau farmacia sa nu cumperi ca e periculos? Si in prospect iti mai baga si o gramada de termeni stiintifici, limbi total straine pentru muritorul de rand care se plictiseste dupa primul rand daca are cumva curiozitatea de a citi polologhia de acolo.

@asifilip: Mai bine nu mai luam nimic. Suferim, strangem din dinti si ne apucam de yoga si meditatie budista ca nu ne afecteaza nici ficatul si nici buzunarul. :P

#33
antigen

antigen

    Djilawurr

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,599
  • Înscris: 10.08.2006

View Postasifilip, on Sep 17 2007, 10:15, said:

cel mai bine e sa luam calmante intravenos, isi face rapid efectul si nu afecteaza ficatul.

Intr-adevar, actioneaza mai rapid, dar afecteaza ficatul exact ca medicamentele per os, pentru ca tot acolo se metabolizeaza.

Edited by antigen, 17 September 2007 - 11:50.


#34
gamezcdr

gamezcdr

    Active Member

  • Grup: Validating
  • Posts: 1,474
  • Înscris: 26.08.2005
La 1 milion de oameni apare 1 caz de agranulocitoza. Cititi prospectul la toate medicamentele si o sa va ingroziti. Acolo e trecuta si o reactie adversa care apare la 1 la 10 milioane ptr ca firma sa fie acoperita legal. In Romania nu a mai fost caz de agranulocitoza la algocalmin de peste 10 ani de aceea Agentia Nationala a Medicamentului i-a dat anul acesta unda verde la vanzare.

http://www.postamedi...t/view/3938/48/

Edited by gamezcdr, 17 September 2007 - 20:36.


#35
ploiesteanu

ploiesteanu

    Active Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 1,591
  • Înscris: 02.10.2006
Evrica !
am gasit !
Se numeste Ephimigrin
E facut de EUROPHARM
Compozitie :
Acid acetilsalicilic 350 mg
Paracetamol 230 mg
Cafeina anhidra 20mg
Excipienti pentru un comprimat.
Costa cam 20 de mii.

#36
chilly willy

chilly willy

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,594
  • Înscris: 23.10.2006
mai baieti , daca nu sunteti doctori , de ce aberati online?Metamizolul are intr-adevar risc de agranulocitoza dar riscul e cam 1 / 31000 ! E mai periculos sa mergi pe strada decat sa iei algocalmin. Si paracetamolul are acelasi risc de agranulocitoza si toxicitatea hepatica e identica. Cel mai mare risc este tratamentul luat fara indicatie medicala pentru ca nu rezolva cauza durerii si te expune la riscul de a lua doze neadecvate si pe perioade prea lungi.Una e o durere de la un abces dentar la care cauza e clara si durerea o sa dispara dupa evacuarea abcesului si alta e o durere de cap care revine la 3 zile.

Anunturi

Chirurgia spinală minim invazivă Chirurgia spinală minim invazivă

Chirurgia spinală minim invazivă oferă pacienților oportunitatea unui tratament eficient, permițându-le o recuperare ultra rapidă și nu în ultimul rând minimizând leziunile induse chirurgical.

Echipa noastră utilizează un spectru larg de tehnici minim invazive, din care enumerăm câteva: endoscopia cu variantele ei (transnazală, transtoracică, transmusculară, etc), microscopul operator, abordurile trans tubulare și nu în ultimul rând infiltrațiile la toate nivelurile coloanei vertebrale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate