Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
PC game stream catre Nvidia Shiel...

Pompa de apa HEPU ?!

Vreau o masina electrica de tocat...

Cum ajunge remorca de tir inapoi ...
 Alt "Utilizator nou" pe T...

ULBS INFORMATICA

Index preturi

Boxa membrana tweeter infundata
 Am nevoie de poze cu un curcubeu

Whisky for Mac

Xiaomi 14 Gpay

Izolare zid exterior de scandura
 Dezinstalare drivere W11 23H3

Recomandare masina de spalat fiab...

BSOD din cauza Intel Audio DSP dr...

De ce sunt oamenii nostalgici
 

Cartile WW II

- - - - -
  • Please log in to reply
191 replies to this topic

#19
John Paul

John Paul

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 2
  • Înscris: 07.05.2006
salutare,

Eu din pacate nu ma pot mandri cu multe titluri citite despre WW2, dar pot sa spun ca am urmarit cu imens interes documentarele si articole pe tema acestui razboi, si am ajuns sa cunosc cu detalii diferite aspecte ale conflictului. Sunt foarte interesat de discutii pe teme legate de WW2, nu de putine ori am stat sa ma gandesc intrebarea "ce ar fi fost daca"... de exemplu.. ce ar fi fost daca Hitler reusea sa ajunga la o intelegere cu Anglia ca sa nu mai lupte pe 2 fronturi ( desi asta era imposibil datorita lui Churchill :) )  ... eu tind sa cred ca tot n-ar fi reusit sa ii bata pe rusi. Planurile axei erau mereu foarte ambitioase.

Prien, am si eu o rugaminte, daca se poate. Am inteles ca ai citit cartea lui Rudel, "In spite of everything" ( a.k.a. Stuka Pilot ). Daca cumva o ai in varianta electronica ti-as fi mai mult decat recunoscator daca mi-ai face-o disponibila si mie. Rudel a fost un pilot extraordinar, si spre deosebire de alti piloti foarte buni si oameni deosebiti care au luptat in WW2, a si avut norocul sa supravietuiasca si sa scrie 1st hand despre razboi. Chiar ma intereseaza foarte mult cartea.

Edited by John Paul, 14 October 2007 - 22:37.


#20
Prien

Prien

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,877
  • Înscris: 11.12.2006

 John Paul, on Oct 14 2007, 23:36, said:

salutare,...
Prien, am si eu o rugaminte, daca se poate. Am inteles ca ai citit cartea lui Rudel, "In spite of everything" ( a.k.a. Stuka Pilot ). Daca cumva o ai in varianta electronica ti-as fi mai mult decat recunoscator daca mi-ai face-o disponibila si mie. ...
Din pacate eu am citit versiunea pe hartie, imprumutata de la un coleg. Asa ca nu te pot ajuta decat cu sfaturi:
1) Prin acest forum, nu mai stiu precis unde, scria ceva despre digibook, inclusiv un username si o parola...
2) Nu vreau sa fac reclama, dar am urmat oferta de la o firma de telefonie mobila si mi-am facut card de credit. Deja astept al doilea colet de la aia cu nume de fluviu din America de Sud..
Evident ca eu mi-am ales cu submarine...Promit ca dupa ce termin volumul despre Suhren, o sa postez comentariile.
Observatie: Cum sunt incepator in cumparaturi de pe net, m-am inscris la cei din Anglia, ca_cu germana mea...Desi nu cred ca e mare diferenta de pret la transport...
Daca cineva ma va invata cum sa fac ceva mai eficient, sau economic, ii voi ramne extrem de recunoscator..

Oricum, iti astept cu interes observatiile de dupa lectura..

#21
alexckriss

alexckriss

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 83
  • Înscris: 11.01.2007
Buna tututor pasionatilor de istoria celui de-al doilea razboi mondial si totodata de literatura.  :thumbup: Fiind si eu pasionat de aceste treburi as dori sa mentionez si eu cateva carti pe care le posed in biblioteca personala; Acestea sunt:
   -Pericol in amonte de Ion Arama
   -Bombardierul de Len Deighton
   -Ultimul Kamikaze de Anatoli Ivankin
   -Batalie in adancuri de Douglas Reeman
   -Tunelul de la Arlberg de Anthony Feek
   -La sud de capul Java de Alistar Maclean
   -Vulpile desertului de Gordon Landsborough
Pe langa acestea mai am ceva carti legate de razboi, dar care au fost mentionate de alte persoane.
In cer scuze fata de cei care au mai scris despre aceste carti pe acest topic. Tare m-as bucura daca s-ar deschide un topic dedicat Bataliilor din cel de-al doilea razboi mondial(inca o data scuze daca acest topic exista)

#22
Prien

Prien

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,877
  • Înscris: 11.12.2006

 Prien, on Aug 2 2007, 18:26, said:

Mi-am reamintit si de "Cruciada asupra Europei" de Dwight D.(Ike) Eisenhower. E misto de vazut cum expediaza in 2 randuri operatiunea "Gradina de zarzavat" in timp ce la altele..
Am recitit-o in weekend-ul asta. O vazusem acum 2 saptamani la cineva si cum mi-am adus aminte de discutiile din forum am fost curios sa vad cum o re"interpretez". ..
Se simte imediat ca e scrisa de un ofiter de stat major. Nu de un scriitor, pt ca are un limbaj sec, fara prea multe scene emotionante. Normal pt un om care planifica si care trebuie sa nu tin seama decat de obiective. Misiunea asta, conform situatiei geografice si a inamicului, necesita x oameni, din care y vor ajunge cadavre, iar z (mari) mutilati...
Dar si asta e o arta. Sa invingi cu minim de pierderi...
Mi-a placut si faptul ca incerca sa nu zica decat de bine de cei cu care intrase in contact. Sa gasesca unele calitati atenuante, sau in compensatie, de ex, pt de Gaulle. Sau chiar sa nu dea numele celor cu care nu se intelesese. Evident ca daca ai mai citit poti face conexiuni si intelege cine era "impricinatul"..

#23
Prien

Prien

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,877
  • Înscris: 11.12.2006
Tocmai am terminat de citit "Teddy Suhren. Memoirs of a u-boat Rebel ". Autorul a fost unul dintre cei mai mari asi ai submarinelor germane. O sa descriu despre ce mi-a atras atentia in mod deosebit.
Stiam ca porecla de "Teddy bear" inseamna posesorul are o fata de bebelus. Si mai ales ca se comporta ca atare...
Asta s-a potrivit si la inceputurile lui de elev la academia navala. Care nu au fost dintre cele mai linistite, superiorii lui fiind la un pas de a-l "retrage".
Si cand ma gandesc cat s-ar fi bucurat aliatii...
Pt ca dupa ce absolvit a fost repartizat pe un submarin ce avea sa ajunga celebru, U-48. Capitanii acestuia au recunoscut public ca datorita muncii lui Teddy ca ofiter cu torpilele ii datoreza minim 200.000 tone din totalul celor scufundate.
Ganditi-va ca un cartus cantareste cateva grame. Sau ca, tancurile sau avioanele merg/zboara cu benzina..Iar fara...
Asa ca au solicitat decorarea lui corespunzatoare. Si avansarea lui spre o comanda proprie. Iar dupa ce si-a primit propria nava, U-564 a trecut imediat la treaba, spre evidenta "placere" a inamicilor...

Dupa un timp, ca sa nu impartasesca soarta altor mari asi, scufundati de inamic, la ordinul direct si expres al superiorilor, a fost scos din Uboot si trimis la munca de birou, ca sef al scolii de instructie pt viitorii submarinisti..
Paginile in care descrie cum se chinuia sa lungeasca perioada de invatare sunt devastatoare. Era convins si constient de pe urma celor traite, ca isi trimite oamenii la o moarte sigura fara minim 2 luni de instructie. Iar lui i se dadeau maxim 10 zile per boboc viitor capitan, luat din scoala, fara macar o croaziera, in care sa acumuleze experinta.
Cand sa le explice cel putin o parte din trucurile necesare macar supravietuirii...

Desi era neamt, adica atunci invingator al polonezilor, iar razboiul inca nu se intorsese impotriva germaniei, s-a comportat omeneste cu o formatie de muzicieni din tara infranta si umilita. Asa ca dirijorul acesteia, dupa ce Germania a capitulat, a stiut sa intoarca obrajul si sa se revanseze, ajutandu-l sa supravietuiasca..

Finalul cartii e cutremurator. Pt ca descrie cum parintii si sora lui nu au reusit sa iasa din zona controlata de rusi. Stiind ce urma, au ales sa nu mai astepte previzibile suferinte...Iar nevasta lui, sa se imprieteneasca cu american...

"Cireasade pe tort" a fost comentariul editorului. Cand Suhren a stiut ca va muri, a cerut ca cenusa lui sa fie imprastiata desupra locului unde se odihnea U-564, scufundat dupa un an de la plecarea lui. Dupa 42 de ani el inca mai vroia sa fie alaturi de camarazii lui...

O nota aparte o constituie cele discutate la intalnirea cu fostii submarinisti, la 10 ani de la terminarea razboiului. In care sare in apararea marelui amiral Doenitz, atunci inca inchis ca criminal de razboi, conform decizie Tribunalului de la Nuremberg.
Sunt inginer, nu jurist si recunosc ca nu am calificarea legala sa contrazic o decizie juridica, mai ales de o asemenea importanta. Realizez si ca m-am nascut dupa aproape 20 de ani de la evenimente si in alta parte a globului..
Dar in carte Teddy sustine ca Doenitz a fost socotit "acarul Paun" in locul lui Hitler. Si cum acesta se sinucisese, cineva trebuia sa "platesca". Desi amiralul fusese doar un soldat, care a luptat ca si alti marinari pt tara lui, aflata in razboi cu inamicul...
Stiam si ca omologul lui american a depus marturie in favoarea lui...
Dar sa nu uitam ca blestematul de Adolf l-a numit ca succesor in testamentul lui. Si ca atare a condus Germani timp de cateva zile. Desi ar fi trebuit sa continue lupta, a facut toate eforturile pt capitularea ei, acceptand in final acel "unconditional surrender". Care evident ca este extrem de jenant pt un militar si poporul lui..
Ma rog, domeniul e extrem de sensibil si nu vreau sa fie considerat propaganda nazista. Dar nici nu ii mai cred pe cei care imi zic ca m-a adus barza. Asa ca incerc sa descifrez singur.

PS. Acuma urmeaza sa ma delectez cu un album de fotografii care descriu una croazierele lui U564..

#24
"BandiT"

"BandiT"

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,226
  • Înscris: 24.07.2007
Eric Maria Remarque a scris si "Nimic nou pe frontul de vest" despre WW1 si care a devenit sursa de inspiratie ptr. Sven Hassel....adica ptr. felul in care a descris razboiul...

#25
Prien

Prien

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,877
  • Înscris: 11.12.2006

 "BandiT, on Nov 5 2007, 08:56, said:

Eric Maria Remarque a scris si "Nimic nou pe frontul de vest" despre WW1 si care a devenit sursa de inspiratie ptr. Sven Hassel....adica ptr. felul in care a descris razboiul...
Mi se pare o remarca extrem de corecta si adevarata...

Zilele astea am primit si citit:
"Grey Wolf: U-boat Crewman of WWII", de Gordon Williamson si Darko Pavlovic. Mi s-a parut deosebit de interesanta analiza sociala a provenientei membrilor echipajului. Si faptul ca nu s-a sarit peste salariile pe care le primeau cei care erau in acesta arma. Doar constiinta trece si prin burta, nu-i asa? Chiar, se descrie si ce si cat mancau baietii. Se recunosta importanta unui super maestru in arta culinara, ca un simplu bucatar nu era admis ..
"The Type VII U-Boat (Anatomy of the Ship)" de David Westwood. Cand imi aduc aminte de orele de desen tehnic mi se zburleste parul de groaza celor suferite cand incercam sa reproduc un robinet...
Asa ca am apreciat munca si talentul celor care au produs schitele respective. Sunt atat de frumoase.
Pacat ca au fost sortite din start mortii echipajelor din ele. Sau a inamicului...

#26
Champy0n

Champy0n

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,511
  • Înscris: 03.06.2006
Poveste de lagar - nu mai stiu autorul, am gasit-o in rafturile de carti ale mamei si acum nu mai stiu unde e. Oricum, cam dubioasa cartea era a unui roman evreu anonim care a fost in lagarul de la Auschwitz si povestea cu lux de amanunte toate atrocitatile de acolo. Si in epilog ne spunea ca a scapat si primul lucru care l-a facut a fost sa scrie aceasta carte.

#27
Prien

Prien

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,877
  • Înscris: 11.12.2006
Am senzatia ca vorbesti despre "Am fost doctor la Auschwitz". Am scris despre ea in topicul dedicat acelui subiect. Daca o sa urmaresti discutia o sa afli de ce respectivul a scapat...
Oricum iti recomand atat cartea cat si filmul. Dar pe nemancate. Explicatia tot in acel topic..

#28
malmoth

malmoth

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,847
  • Înscris: 11.10.2006
Vin si eu cu doua titluri depspre lagare:
Dictionar de lagar Oliver Lustig
Cinci ani la Auschwitz W. Kielar

Alte titluri
Revolta de pe Caine Herman Wouk - ecranizata
Cruciada in Europa Dwight Eisenhover
Ziua Z  Jacques Robichon
iIntalnire in Atlanticul de Sud
Acolo unde se avanta vulturii Alistair Mc LEan (o perioada a fost difuzat in disperare pe TCM)

#29
Prien

Prien

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,877
  • Înscris: 11.12.2006
"U-boat War Patrol: The Hidden Photographic Diary of U-564" de Lawrence Paterson.
Foarte multe fotografii, cu texte explicative. Se vad marile si vastele spatii din submarin. Nu e deloc adevarat ca stateau peste cutiile cu torpile. Asa ceva ar fi fost chiar lux, iar luxul si armata.
Cred ca de abia asteptau sa mai traga cateva ca sa poata misca..
Chiar, ce fericit arata tipul care folosea dusul bricolat in sala masinilor. Folosea apa calda de la racirea motoarelor. Parca il apucase pe Dzeu de picior...
Nu am precizat ca croaziera se desfasura in zona insulelor Antile, unde dupa cum stim, nu e deloc cald. Iar in sala motoarelor, o temperatura de 50 de grade e putin...

Se mai vad cum trageau de manete in timpul scufundarilor de urgenta. Imi doream sa studiez fetele oamenilor in timpul atacurilor, cand Ubootul, devenit incontrolabil, se indrepta spre fundul marii...
Dar mi se pare normal ca si fotograful sa fie si el om. Si daca as fi fost in "copaie", cand auzi cum incep sa trosnesca pereti sub efectul presiuni, cum urla capitanul ordinele si ceilalti confirmarile, sau lista avariilor..
Parca nici eu nu as mai avea cheful sa pun aparatul la ochi, ca sa imi trag camarazii in poza..

Iar la sfarsitul cartii e o lista cu membrii echipajului din acea croaziera. Si o nota care explica faptul ca semnul + pus langa numele respectivului inseamna ca acesta nu s-a mai intors acasa, dupa o alta misiune.
Sunt foarte putine nume fara +.

#30
gogoroiu

gogoroiu

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 727
  • Înscris: 01.06.2007

 Prien, on Nov 23 2007, 09:33, said:

"U-boat War Patrol: The Hidden Photographic Diary of U-564" de Lawrence Paterson.
Foarte multe fotografii, cu texte explicative. Se vad marile si vastele spatii din submarin. Nu e deloc adevarat ca stateau peste cutiile cu torpile. Asa ceva ar fi fost chiar lux, iar luxul si armata.
Cred ca de abia asteptau sa mai traga cateva ca sa poata misca..
Chiar, ce fericit arata tipul care folosea dusul bricolat in sala masinilor. Folosea apa calda de la racirea motoarelor. Parca il apucase pe Dzeu de picior...
Nu am precizat ca croaziera se desfasura in zona insulelor Antile, unde dupa cum stim, nu e deloc cald. Iar in sala motoarelor, o temperatura de 50 de grade e putin...

Se mai vad cum trageau de manete in timpul scufundarilor de urgenta. Imi doream sa studiez fetele oamenilor in timpul atacurilor, cand Ubootul, devenit incontrolabil, se indrepta spre fundul marii...
Dar mi se pare normal ca si fotograful sa fie si el om. Si daca as fi fost in "copaie", cand auzi cum incep sa trosnesca pereti sub efectul presiuni, cum urla capitanul ordinele si ceilalti confirmarile, sau lista avariilor..
Parca nici eu nu as mai avea cheful sa pun aparatul la ochi, ca sa imi trag camarazii in poza..

Iar la sfarsitul cartii e o lista cu membrii echipajului din acea croaziera. Si o nota care explica faptul ca semnul + pus langa numele respectivului inseamna ca acesta nu s-a mai intors acasa, dupa o alta misiune.
Sunt foarte putine nume fara +.

Zau ma? Ba eu sunt convins ca o sa citesti!
In loc sa-ti recunosti greseala esti exact capra care dupa ce ca e raioasa mai umbla si cu coada pe sus...
Metafora cu "soferul de... etc" ma privea direct asa ca nu mai zice ca nu inteleg eu figurile tale de stil...
N-o mai da cotita ca nu tine!

Repet: te-ai dat profesor: ce-i inveti tu pe altii? sa jigneasca public pe cineva si apoi sa o abureasca ca de fapt nu aia a zis si ca au inteles gresit? Adica sa se scufunde si mai rau?

Daca erai un domn cum ai zis in primul tau post iti cereai scuze si poate intelegeam ca ai vorbit prostii sau ca te-a luat gura pe dinainte... sau macar sa taci definitiv...

Asa ti-ai dat arama pe fata si mi-am ginit cate parale faci...

De fapt am vazut ce ai citit... ww2 si cartile copilariei si adolescentei... literatura de mare intelepciune...

Iti doresc toate cele bune si vezi ce faci sa iesi din bezna in care ai intrat...

:OK:

#31
Prien

Prien

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,877
  • Înscris: 11.12.2006
Pt restul foumistilor.
Postarea lui G este e continuarea discutie de la topicul despre curierat. Acolo m-am aratat deranjat de modul in care "nomine odiosa" zicea ca ar fi reactionat in acea situatie.
Conform tehnicii pe care o am si pe care am mai folosit-o, vedeti chestia egalitatea cu aurolacii, l-am contrazis cu exemplificari impinse la absurd si creerea unor situatii aberante.
Asa consider eu ca pot demola o idee gresita. Alti folosesc alte argumente.

In discutia pe personala, i-am explicat tehnica mea. Si faptul ca cine spune ca l-ar fi scuipat pe curier, in fond un slujbas care executa sarcinile primite, nu o sa se bucure de aprecierea mea. Asa ca mi-e clar de ce se simte jignit.
Ma rog, si eu ma simt kaleu (capitan de submarin). Doar am citit cateva carti despre ei, folosesc si nick-ul unuia..

Cand am vazut ca argumentele mele nu sunt intelese, m-am gandit ca : 1) sau nu reusesc sa imi transmit corect mesajul, 2) poate nu am cu cine discuta.
Recunosc ca nici eu nu as intelege ecuatiile fizicii atomice pt ca provin dintr-o alta lume, am alta educatie si pregatire. Consider ca la fel se intampla si cu alte chestiuni de viata.
In plus tonul si argumentele celui cu care ma contraziceam mi-au provocat cel putin indispozitia. Asa ca l-am prevenit pe opozant ca voi aplica blok-ul si nu mai voi continua sa imi pierd vreme incercand sa il luminez.

De cand sunt in SF, unele dintre posturile citite mi s-a parut chiar extrem de interesante. Si m-au determinat sa caut opera in discutie. Asa ca, recunosc public, in revansa, am incercat sa fac si eu pe "profesorul". Si sa starnesc forumistii sa comenteze. Carti, filme-de ex Blow-up-ul, etc...
Din contrazicere afli lucruri noi. Ideea e sa gasesti lucrurile comune. Eu sunt habarnist in fotbal. Asa nimeni nu poate discuta cu mine in acest domeniu. Care ii intereseaza pe multi.
Asta insemna ca eu sau ceilalti suntem subforumisti si trebuie sa fim blamati?
Cartile enumerate au constituit un pretext de conversatie. Eu personal ma simt capabil sa vorbesc si despre muzica clasica. Daca am cu cine. (Chiar, parca nu exista asa ceva in SF).
G.., te astept pe acolo. Si te rog respectuos sa imi (de)scri cateva cuvinte despre maestri Herlea, Iordachescu sau cine vrei dta.
Sau alege un pictor, sculptor, etc. Chiar, acum multi ani, pe 24 nov, s-a nascut Toulose Lautrec. Stiu o carte si un film despre el. Hai sa il comentam. Mai putin viata si mai mult opera...
Promit : 1) sa nu ma uit pe net si sa copy pastez. 2) sa analizez la sange cele descris de dta. Pt ca, recuniosc, cand eram plod, am reprodus niste chesti pe care nu le-am inteles, doar asa ca sa ma dau mare in fata unor dsoare3) sa furnizez argumente si dovezi in sustinerea celor discutate..
Asa o sa se vada care din noi doi e capara raioasa si cine merita sa umble cu coada pe sus.

Restul e tacere. Scuze pt lungime si pt eventualele i-uri mancate.

PS. Imi explica cineva cuvantul "ginit" ? Nici mama nici tata mi-a zis ce e. Si nici ca ar fi indicat sa il folosesc in public..
PPS. Ideea cu Henri de TL mi-a venit pt ca am citit in foaia de calendar....
PPPS Uite cum eu, om batran ma ...in loc sa ...
PPPPS. Voi reveni la subiectul cartile WWII. Daca G nu va posta in sensul celor scrise de mine, adica despre spectacole de opera, opereta, muzica clasica, pictura, literatura, etc,  ii rog sa scrie orice despre mine. Pt ca va avea acelasi efect ca frectia Diana la un picior de lemn.
PPPPPS. Un moderator, ceva?

#32
gogoroiu

gogoroiu

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 727
  • Înscris: 01.06.2007

 Prien, on Nov 24 2007, 14:51, said:

Pt restul foumistilor.
Postarea lui G este e continuarea discutie de la topicul despre curierat. Acolo m-am aratat deranjat de modul in care "nomine odiosa" zicea ca ar fi reactionat in acea situatie.
Conform tehnicii pe care o am si pe care am mai folosit-o, vedeti chestia egalitatea cu aurolacii, l-am contrazis cu exemplificari impinse la absurd si creerea unor situatii aberante.
Asa consider eu ca pot demola o idee gresita. Alti folosesc alte argumente.

In discutia pe personala, i-am explicat tehnica mea. Si faptul ca cine spune ca l-ar fi scuipat pe curier, in fond un slujbas care executa sarcinile primite, nu o sa se bucure de aprecierea mea. Asa ca mi-e clar de ce se simte jignit.
Ma rog, si eu ma simt kaleu (capitan de submarin). Doar am citit cateva carti despre ei, folosesc si nick-ul unuia..

Cand am vazut ca argumentele mele nu sunt intelese, m-am gandit ca : 1) sau nu reusesc sa imi transmit corect mesajul, 2) poate nu am cu cine discuta.
Recunosc ca nici eu nu as intelege ecuatiile fizicii atomice pt ca provin dintr-o alta lume, am alta educatie si pregatire. Consider ca la fel se intampla si cu alte chestiuni de viata.
In plus tonul si argumentele celui cu care ma contraziceam mi-au provocat cel putin indispozitia. Asa ca l-am prevenit pe opozant ca voi aplica blok-ul si nu mai voi continua sa imi pierd vreme incercand sa il luminez.

De cand sunt in SF, unele dintre posturile citite mi s-a parut chiar extrem de interesante. Si m-au determinat sa caut opera in discutie. Asa ca, recunosc public, in revansa, am incercat sa fac si eu pe "profesorul". Si sa starnesc forumistii sa comenteze. Carti, filme-de ex Blow-up-ul, etc...
Din contrazicere afli lucruri noi. Ideea e sa gasesti lucrurile comune. Eu sunt habarnist in fotbal. Asa nimeni nu poate discuta cu mine in acest domeniu. Care ii intereseaza pe multi.
Asta insemna ca eu sau ceilalti suntem subforumisti si trebuie sa fim blamati?
Cartile enumerate au constituit un pretext de conversatie. Eu personal ma simt capabil sa vorbesc si despre muzica clasica. Daca am cu cine. (Chiar, parca nu exista asa ceva in SF).
G.., te astept pe acolo. Si te rog respectuos sa imi (de)scri cateva cuvinte despre maestri Herlea, Iordachescu sau cine vrei dta.
Sau alege un pictor, sculptor, etc. Chiar, acum multi ani, pe 24 nov, s-a nascut Toulose Lautrec. Stiu o carte si un film despre el. Hai sa il comentam. Mai putin viata si mai mult opera...
Promit : 1) sa nu ma uit pe net si sa copy pastez. 2) sa analizez la sange cele descris de dta. Pt ca, recuniosc, cand eram plod, am reprodus niste chesti pe care nu le-am inteles, doar asa ca sa ma dau mare in fata unor dsoare3) sa furnizez argumente si dovezi in sustinerea celor discutate..
Asa o sa se vada care din noi doi e capara raioasa si cine merita sa umble cu coada pe sus.

Restul e tacere. Scuze pt lungime si pt eventualele i-uri mancate.

PS. Imi explica cineva cuvantul "ginit" ? Nici mama nici tata mi-a zis ce e. Si nici ca ar fi indicat sa il folosesc in public..
PPS. Ideea cu Henri de TL mi-a venit pt ca am citit in foaia de calendar....
PPPS Uite cum eu, om batran ma ...in loc sa ...
PPPPS. Voi reveni la subiectul cartile WWII. Daca G nu va posta in sensul celor scrise de mine, adica despre spectacole de opera, opereta, muzica clasica, pictura, literatura, etc,  ii rog sa scrie orice despre mine. Pt ca va avea acelasi efect ca frectia Diana la un picior de lemn.
PPPPPS. Un moderator, ceva?

De ce n-ai chemat moderatorul si cand te-ai luat de parintii mei intr-un mod abject???
Nu mai vraji lumea cu texte din astea...

on topic

Vezi ca bati campii chiar si cu ww2! Si aici pot sa-ti dovedesc intunericul din cap!
Ziceai intr-un post ca un marinar de pe un submarin facea baie cu apa din instalatia de racire a motorului. Stii ce temperatura are apa din instalatia aia d-le inginer la a treia generatie? Spune d-ta te rog la ce temperatura functioneaza normal motoarele!
In alta ordine de idei motoarele "marine" se racesc exclusiv cu apa SARATA din mare sau ocean, apa cu care fac baie doar delfinii si focile, omul nu se poate spala cu apa sarata... se invata in cei 7 ani de-acasa.
In submarin sunt spatii vaste? Aici ai dreptate! Eu jucam fotbal in nocturna intr-un un submarin si mai dadeam mingea afara uneori

I-ai aratat mamei d-tale problema noastra pe care nu ai fost suficient de barbat s-o sustii in continuare? Eu i-am aratat-o azi mamei exact cum ti-am promis...
Vrei sa stii ce reactie a avut?
A mai vrut sa citeasca lucruri despre d-ta... SI A CITIT FAZA CU TRADUCEREA DUMITALE CARE A AJUNS LA EDITURA SI TI-A LUAT-O ALTUL... HAHAHA Am ras cum n-am mai ras demult. Esti tare! Bravo!
Apropos din ce limba ai tradus matale cartea aia?  


Va salut d. inginer!
;)

PS Nu te mai fandosi ca nu stii ce e aia "a gini", domnisoara!

#33
vivapcr

vivapcr

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 275
  • Înscris: 16.01.2007

 gogoroiu, on Nov 23 2007, 17:54, said:

Zau ma? Ba eu sunt convins ca o sa citesti!
In loc sa-ti recunosti greseala esti exact capra care dupa ce ca e raioasa mai umbla si cu coada pe sus...
Metafora cu "soferul de... etc" ma privea direct asa ca nu mai zice ca nu inteleg eu figurile tale de stil...
N-o mai da cotita ca nu tine!

Repet: te-ai dat profesor: ce-i inveti tu pe altii? sa jigneasca public pe cineva si apoi sa o abureasca ca de fapt nu aia a zis si ca au inteles gresit? Adica sa se scufunde si mai rau?

Daca erai un domn cum ai zis in primul tau post iti cereai scuze si poate intelegeam ca ai vorbit prostii sau ca te-a luat gura pe dinainte... sau macar sa taci definitiv...

Asa ti-ai dat arama pe fata si mi-am ginit cate parale faci...

De fapt am vazut ce ai citit... ww2 si cartile copilariei si adolescentei... literatura de mare intelepciune...

Iti doresc toate cele bune si vezi ce faci sa iesi din bezna in care ai intrat...

:OK:

lasa-l arkadash e si asta tot un ghertzoi

#34
gogoroiu

gogoroiu

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 727
  • Înscris: 01.06.2007

 vivapcr, on Nov 24 2007, 19:56, said:

lasa-l arkadash e si asta tot un ghertzoi


Zau?!?

Atunci l-am lasat...

Iti multumesc ca m-ai anuntat.

Zi-mi si mie pe PM 2-3 vorbe despre el

Multumesc si te salut.

#35
Prien

Prien

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,877
  • Înscris: 11.12.2006
Din ciclul "sa continuam  balacareala
"vivapcr
Iti multumesc din suflet pt cele scrise. Asa ca te rog si pe dta sa sa imi dovedesti ca esti mai bun decat mine. Asta daca poti si te duce capul, cultura, exprimarea. Temele de discutie propuse raman cele enumerate. Daca nu, pls, taci din gura.
Faptul ca e probabil si posibil sa fi aflat cate ceva despre mine imi provoaca o adevarata frica, de nu am cuvinte sa o descriu.

Pt G..
Da, sau sunt fraier sau sunt masochist. Sau am puterea sa recunosc ca sunt om si cateodata se intampla sa mai si judec gresit. Si astfel sa iau "plasa". De aia am si intrebat cum sa repar gafa. Pt ca,  in conceptia mea, doar prostii sunt consecventi in a sustine ca au dreptate.
O sa scanez paginile si pozele cu tipul care facea dus cu apa de la racirea motoarelor. Desi nu sunt termotehnician, bunul meu simt tehnic imi zice ca testand lungimea, diametrul tevi si regland corespunzator distanta ei fata de motoare pot aranja un un transfer termic care va face ca apa sa aiba o temperatura suportabila. Nu e obligatoriu sa fie lipita de motor, pt ca nu vreau sa il oparesc pe cel "marinelul " care vrea sa se spele. In plus, pt mine testarea e ceva de genul LMC (La Mintea Cocosului). Ma rog, a gainii care se da cocos...
In ceea ce priveste vastele spatii dintr-un submarin.  Urasc smile-urile. Mie imi dovedesc faptul ca cel care le foloseste nu poate sa induca starea in care cititorul zambeste singur citind cele (de)scrise. E aceiasi chestie ca la comediile in care se aud rasetele din fundal, faze identice cu cazutul pe banane, bataia cu frisca sau politistii Key...

Nu stiu cat o sa mai (su)port acesta discutie. Pt ca imi amintesc ca uneori, oameni nu pot face distinctia intre cei 2 care se cearta. Adica nu ii deosebesc pe cel urat cel frumos.
Va rog sa ma ajutati, sunt batran si nu imi amintesc cum il chema pe cel gratiat in locul lui Christos. Si nici care a fost contributia lui la istoria omenirii.
Pt cei care nu realizeaza, aici e un smile. Adica acum radeti, ba...

On topic.
In weekend am terminat de citit "Shooting the War: The Memoir and Photographs of a U-Boat Officer in World War II"de Otto Giese si James E. Wise. Conform obiceiului meu nu va voi povesti cartea, ci doar ceea ce m-a impresionat pe mine.
" A fost o data ca niciodata" un tanar care -ca si mine, - a fost impresionat de cartile pe care le-a citit. Dar care -spre deosebire de mine- a ales sa isi faca din mare o meserie. Si a urmat cariera clasica a unui ofite de marina. Adica academia navala. Dupa abolvire a fost repartizat pe un mare vas de trasport pasageri. Sa nu uitam ca in acea epoca Atlanticul nu putea fi traversat de avioane capabile sa duca sute de pasageri.
Asa ca un ofiter era un tip deosebit de respectat. Si evident la fel de bine platit. Dupa cateva croaziere, tara lui, Germania, intra in razboi. Ce sa faca bietul tanar?
Ma scuzati, o sa continui maine comentariul la Cartille WW II...

#36
gogoroiu

gogoroiu

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 727
  • Înscris: 01.06.2007

 Prien, on Nov 26 2007, 19:33, said:

Din ciclul "sa continuam  balacareala
"vivapcr
Iti multumesc din suflet pt cele scrise. Asa ca te rog si pe dta sa sa imi dovedesti ca esti mai bun decat mine. Asta daca poti si te duce capul, cultura, exprimarea. Temele de discutie propuse raman cele enumerate. Daca nu, pls, taci din gura.
Faptul ca e probabil si posibil sa fi aflat cate ceva despre mine imi provoaca o adevarata frica, de nu am cuvinte sa o descriu.

Pt G..
Da, sau sunt fraier sau sunt masochist. Sau am puterea sa recunosc ca sunt om si cateodata se intampla sa mai si judec gresit. Si astfel sa iau "plasa". De aia am si intrebat cum sa repar gafa. Pt ca,  in conceptia mea, doar prostii sunt consecventi in a sustine ca au dreptate.
O sa scanez paginile si pozele cu tipul care facea dus cu apa de la racirea motoarelor. Desi nu sunt termotehnician, bunul meu simt tehnic imi zice ca testand lungimea, diametrul tevi si regland corespunzator distanta ei fata de motoare pot aranja un un transfer termic care va face ca apa sa aiba o temperatura suportabila. Nu e obligatoriu sa fie lipita de motor, pt ca nu vreau sa il oparesc pe cel "marinelul " care vrea sa se spele. In plus, pt mine testarea e ceva de genul LMC (La Mintea Cocosului). Ma rog, a gainii care se da cocos...
In ceea ce priveste vastele spatii dintr-un submarin.  Urasc smile-urile. Mie imi dovedesc faptul ca cel care le foloseste nu poate sa induca starea in care cititorul zambeste singur citind cele (de)scrise. E aceiasi chestie ca la comediile in care se aud rasetele din fundal, faze identice cu cazutul pe banane, bataia cu frisca sau politistii Key...

Nu stiu cat o sa mai (su)port acesta discutie. Pt ca imi amintesc ca uneori, oameni nu pot face distinctia intre cei 2 care se cearta. Adica nu ii deosebesc pe cel urat cel frumos.
Va rog sa ma ajutati, sunt batran si nu imi amintesc cum il chema pe cel gratiat in locul lui Christos. Si nici care a fost contributia lui la istoria omenirii.
Pt cei care nu realizeaza, aici e un smile. Adica acum radeti, ba...

On topic.
In weekend am terminat de citit "Shooting the War: The Memoir and Photographs of a U-Boat Officer in World War II"de Otto Giese si James E. Wise. Conform obiceiului meu nu va voi povesti cartea, ci doar ceea ce m-a impresionat pe mine.
" A fost o data ca niciodata" un tanar care -ca si mine, - a fost impresionat de cartile pe care le-a citit. Dar care -spre deosebire de mine- a ales sa isi faca din mare o meserie. Si a urmat cariera clasica a unui ofite de marina. Adica academia navala. Dupa abolvire a fost repartizat pe un mare vas de trasport pasageri. Sa nu uitam ca in acea epoca Atlanticul nu putea fi traversat de avioane capabile sa duca sute de pasageri.
Asa ca un ofiter era un tip deosebit de respectat. Si evident la fel de bine platit. Dupa cateva croaziere, tara lui, Germania, intra in razboi. Ce sa faca bietul tanar?
Ma scuzati, o sa continui maine comentariul la Cartille WW II...

Hmmm, in mod normal n-ar mai fi trebuit sa-ti raspund deoarece asa i-am promis lui vivapcr insa iti fac o concesie datorita noului tau ton... si varstei tale...
Emoticoanele se folosesc fie ca vrei matale-fie ca nu vrei, si matale mai halesti "i"uri, si daca ti se pare ca nu am fost suficient de expresiv, spune-mi, si reformulez fara emoticoane ca mai am destule cuvinte de folosit d-alea mai necunoscute "a gini"... etc...

vad ca ai plecat deja cu un ton mai apropiat de realitatea in care traim

faptul ca ai recunoscut cu greu ca ai luat-o razna:

"Sau am puterea sa recunosc ca sunt om si cateodata se intampla sa mai si judec gresit. Si astfel sa iau "plasa". De aia am si intrebat cum sa repar gafa. Pt ca,  in conceptia mea, doar prostii sunt consecventi in a sustine ca au dreptate."

mai drege busuiocul... injuratura aiurea recunoscuta si asumata ne readuce pe aceleasi pozitii initiale de unde incercam sa discutam... (eu nu am pornit nici o discutie referitoare la cei 7 ani de-acasa sau referiri la geneza insa am beneficiat de aprecieri de acest fel)

Nu mai insista cu descrierea submarinului si cu baia... teava putea avea 38 grade celsius adica temp normala de dus... dar era apa sarata... ia de pe net toate filmele cu referire la u-boot din WW2, nu ai loc de nimic in ele...

EU PERSONAL AM VIZITAT U-???(nu mai tin minte) IN MUZEUL PORTULUI DIN HAMBURG. DU-TE ACOLO, VEZI, SI APOI ZI CA ERAU SPATII VASTE IN SUBMARINE!!!
Am citit ceva carti despre ww2 si submarine, DAR AM FOST INAUNTRUL UNUIA.

Dumneata ai intrat in vreun submarin vreodata?

Imi pare rau ca te iei de viva pe problema ce te roade pe d-ta: EXPRIMAREA, EDUCATIA, ERUDITIA
Viva e un om ok care te poate manca la micul dejun cu fulgi cu tot! Zi-i lu Viva de submarinele matale si maine ai aranjata expeditia pe toate locatiile unde se mai gasesc toate neamurile de submarine...
E un expert in calatorii-expeditii!!
Inainte sa-l injuri aiurea, cum ai facut cu mine, cauta-l si te va duce la bordul tuturor submarinelor care mai exista in porturile europene...

Nu stiu cine-o fi fost Prien dar ala a fost barbat adevarat!


asta ca sa nu mai vorbesc de posturile tale consecutive, fluviu despre subiectul asta unde se raspunde rar

Anunturi

Neurochirurgie minim invazivă Neurochirurgie minim invazivă

"Primum non nocere" este ideea ce a deschis drumul medicinei spre minim invaziv.

Avansul tehnologic extraordinar din ultimele decenii a permis dezvoltarea tuturor domeniilor medicinei. Microscopul operator, neuronavigația, tehnicile anestezice avansate permit intervenții chirurgicale tot mai precise, tot mai sigure. Neurochirurgia minim invazivă, sau prin "gaura cheii", oferă pacienților posibilitatea de a se opera cu riscuri minime, fie ele neurologice, infecțioase, medicale sau estetice.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate