Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
A fost lansat Ubuntu 24.04 LTS

Free streaming SkyShowtime

Skoda Fabia 1.0 TSI (110 CP)- 19 ...

Mezina familiei, Merida BigNine
 The Tattooist of Auschwitz (2024)

Se poate recupera numar de telefo...

Upgrade de la MacBook Pro M1 cu 8...

Ce tip de monitor am nevoie pt of...
 Resoftare camera supraveghere

Laptop Gaming

Cu ce va aparati de cainii agresi...

Nu imi platiti coletul cu cardul ...
 Exista vreun plan de terorizare p...

Schimbare adresa DNS IPv4 pe rout...

Recomandare Barebone

Monede JO 2024
 

Mansardare bloc de locuinte. Echitabil sau nu?

- - - - -
  • Please log in to reply
139 replies to this topic

#91
Astrul

Astrul

    PHD in fiare si betoane

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 15,541
  • Înscris: 10.05.2007
Clestii sunt "jontati" pe aceeasi directie. E ca la armaturi trebuie sa se faca alternativ pntru a nu se crea o linie de cedare.
N-am mai vazut prinderi cu osb, poate e mai ieftin asa. erau bune conectoarele metalice sau macar eclise de tabla 3mm taiete cu acetilena.
Dar de.....lucru romansc.

Edited by Astra_rullz, 06 October 2007 - 06:49.


#92
arhanghel2004

arhanghel2004

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 9
  • Înscris: 30.07.2007
Pe linia mediana va veni un perete longitudinal de rezistenta care se va monta dupa indepartarea straturilor terasei, trebuia inchisa "casa" intr-un timp cat mai scurt. Alta modalitate de imbinare era cu placi metalice perforate zincate de 3mm grosime, varianta care era mai flexibila si cu probleme la baterea cuielor de pe ambele parti. Varianta romaneasca este cu cepuri sau alte tipuri de imbinari in care se elimina metalul sau se ascunde in masa lemnului (am mai avut discutia asta cu un mester din ardeal). Tipurile de imbinari la lemn sunt altele decat la metal.

#93
pisicutza

pisicutza

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 376
  • Înscris: 21.05.2006
Am si eu o intrebare: cat de sigure sunt aceste mansarde in timp? Poate cineva sa aproximeze o durata in timp a acestui timp de constructie? Ma gandesc ca poate un constructor de meserie sau un arhitect ar trebui sa poata aproxima in linii mari, acest lucru, avand in vedere vechimea blocului si faptul ca blocul a fost construit pe timpul comunismului, la norma, dupa litera de lege "merge si asa".

Va multumesc.

Edited by pisicutza, 07 October 2007 - 20:06.


#94
arhanghel2004

arhanghel2004

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 9
  • Înscris: 30.07.2007
Durata normata a unei locuinte este in momentul de fata de 50 de ani pana la o reparatie capitala, dupa care mai poate sa dureze inca 50 de ani, mai incolo, nu e treaba noastra.
Durata de viata a unei mansarde realizate cu structura din dulapi de lemn si pereti sandwich depinde de modul cum a fost proiectata si executata, de calitatea si durabilitatea materialelor componente, de masurile care au fost luate pentru asigurarea acestei durabilitati:
-  masuri de rezistenta si stabilitate prin conceptia generala a structurii;
-  masuri de protectie impotriva incendiilor, cariilor, insectelor, precum si a ciupercilor (tratarea trivalenta a lemnului cu solutie ignifuga, fungicida si antiseptica, utilizarea materialelor pentru instalatii din seria ignifug ;
-  masuri de izolare termica si economie de energie (izolatii termice eficiente, tamplarie cu geam termopan, etansari la vant, protectii anticondens si antiinsolatie;
-  masuri de izolare hidrofuga: invelitoarea cuprinde 2 straturi hidroizolante.
Dupa punerea in functiune se va da o atentie deosebita surselor de apa si a surselor de foc:
-  nu se vor folosi mijloace de incalzire locala improvizate, de tip resou sau radiator, sobe cu flacara deschisa pe gaz (se permite totusi utilizarea caloriferelor  electrice pe ulei racordate la prize corespunzator dimensionate);
-  nu se vor utiliza prelungitoare cu prize multiple subdimensionate;
-  se va face verificarea periodica a instalatiilor de utilizare gaze (de la butelie sau reteaua stradala);
-  se vor regla presiunile in instalatiile purtatoare de apa sub limitele admise astfel incat sa nu conduca la cedarea garniturilor si a armaturilor.
Se va face urmarirea curenta in exploatare prin revizii bianuale si anuale corelat cu activitatea de intretinere sau revizii operative in caz de necesitate dupa evenimente speciale (cutremur, furtuni, precipitatii abundente, inundatii, etc)
Controlul comportarii in exploatare si a integritatii lucrarilor de constructii si instalatii va avea in vedere in principal:
   a. etanseitatea si integritatea inchiderilor si compartimentarilor;
   b. starea finisajelor interioare si exterioare;
   c. integritatea elementelor secundare ale cladirii;
   d. starea izolatiilor la invelitoare, a jgheaburilor si burlanelor.
   e. integritatea si buna functionare a aparatajului electric de comutatie (intrerupatoare si comutatoare) si a prizelor;
   f.  suprasolicitarea unor componente ale instalatiilor electrice prin utilizarea de consumatori cu puteri mai mari decat pot ele suporta;
   g. etanseitatea armaturilor instalatiilor sanitare;
   h. buna functionare a sifoanelor de la bai si bucatarii.

Referitor la blocurile existente, daca au fost executate dupa 1978, ele au un grad de asigurare seismica si constructiva suficienta ca sa suporte o mansarda, daca sunt probleme (fisuri pronuntate, tasari, degradari importante) trebuie sa se renunte la ideea de mansardare.

#95
eddymutu7

eddymutu7

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 389
  • Înscris: 04.12.2005
poate cineva sa gaseasca mai mult de 5 motive bune pt care un proprietar din blocul x sa cedeze cota sa indiviza in vederea mansardarii ?

#96
another_

another_

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 5
  • Înscris: 21.11.2007
Am si eu o perspectiva... din cate am citit cred ca e noua...

   Sunt tanar, "amarat" si nu prea imi permit sa-mi cumpar un apartament cu 2 camere in Bucuresti... ca aici am ramas de cand am terminat facultatea... nu am nici un fel de sprijin din nici o parte (parinti, rude, rudele ei, etc.) si chiar am nevoie de o casa... prietena (cu care de altfel m-as casatori... dar nici asta nu pot face din considerente materiale...) mi s-a imbolnavit de tbc de cand ne tot mutam din chirie in chirie pe mai stiu eu unde de 3 ani incoa' - suficient ca nu vreau mila - ideea este ca noi suntem linistiti si cuminti si nu vrem si noi decat "bucatica noastra" din care sa putem face un CAMIN in adevaratul sens al cuvantului... dar din pacate oameni de genul "mansarda inseamna zgomot, "boschetari", inundatii si mai stiu eu ce" au impanzit topic-ul, noi ce putem face?
  
   Am stat eu si m-am gandit... ok, as propune asociatiei de locatari o reamenajare a scarii le-as prezenta beneficiile... dar nu-mi permit sa dau cate 2.000 Euro fiecarei familii... ca sa fim seriosi, am apreciat preturile lucrarii in sine pe undeva pe la 30.000 Euro + cheltuieli aferente autorizatii + + + sa spunem ca ajung pe undeva pe la 50.000 - poate gasesc o banca, care sa imi ofere un credit de ala pe viata :rolleyes: ... dar mai mult ce as putea face? Ca nu sunt firma de constructii care sa isi ia banii dupa vindere si gata ! Eu chiar vreau sa o fac pentru mine si nu prea am alte variante...

   Si acum oameni buni, ma refer la categoria pe care am descris-o mai sus... spuneti-mi voi  -  ati privi altfel un astfel de caz? si daca nu, ce imi sugerati sa fac?

   Cam asta ar fi...

#97
porphyrogenitus

porphyrogenitus

    priveste profund

  • Grup: Validating
  • Posts: 23,297
  • Înscris: 30.10.2005

 another_, on Nov 21 2007, 12:15, said:

ce imi sugerati sa fac?
sa muncesti incredibil de mult, sa rulezi un credit si sa te muti intr'un ap. cu 2 camere sau garsoniera.
Ca o completare:
1. Raspunsu' meu nu este rautacios sau ironic
2. Nu toata lumea trebuie sa stea la casa sau sa te bucuri de statutu' de proprietar de apartament. O sa'ti confirme cei din tari civilizate si bogate.

#98
Astrul

Astrul

    PHD in fiare si betoane

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 15,541
  • Înscris: 10.05.2007
Faci credit la banca iei ap cu 2 camere, il inchiriezi, stai intr-o garsoniera confort "ultralux" :lol: sau platesti la camin pe sustache si din chirie platesti si rata si chiria la camin/garsoniera/manghernita/gazda. cand ajungi mare director bengos te muti la loc si platesti ratele cum trebuie.
Aprob afirmatia lui Punkt, nu toti tre sa fim propritari, nu toti patroni, nu toti Becali. Din pacate marea majoritate suntem saraci. Eu am apartament din motive nefericite mie, inainte stateam la chirie si daca nu interveneau evenimente si acum probabil.
Sau iei un petec de pamant de la pretenul meu Videanu, daca indeplinesti conditiile, faci rost de 20-25 de mii de euro si-ti fac o casuta de 60-70 mp cu confort bun dar fara lucruri extraordinare, strictul necesar.
u asta intentionez sa fac anul viitor poate. sa iau un tren de cateva mii de mp, sa fac ori mini casute 50-60-70 mp cu 2-3-4 camre, duplexuri, ori pe 3 nivele, parter, etaj, mansarda fiecare locuita separat desi sunt cam mari costurile de izolare fonica.
astfel sa existe locuinte si de la 25-30000 de euro. asta numai cu sprijinul primariei si pentru situatii clare, absolventi de fac, casatoriti si cu situatii clar defavorizate.
dam si noi inapoi cum putem.....ca mi-ar fi placut sa-mi dea si mie cineva cand avea nevoie. sfatul meu e sa muncesti pe rupte...eu o fac si acum cam 18-20 de ore pe zi si in studentie munceam la 3 firme plus la tata.

Edited by Astra_rullz, 21 November 2007 - 14:02.


#99
another_

another_

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 5
  • Înscris: 21.11.2007
Domnul arhitect punkt... eu sunt foarte de acord... dar spuneti-mi va rog, chiar credeti ca ati fi putut sa-mi dati un astfel de sfat daca va aflati intr-o alta postura (similara cu a mea - sau mai rau sa aveti un copil care sa vrea si sa nu-i puteti oferi...)?  Si da, sa stiti ca muncesc foarte mult... e adevarat doar de cativa ani... dar lucrurile nu stau chiar asa...
   Si, ma rog, ideea era alta si anume: in special pentru cei cu pareri contra construirii de mansarde - nu sunt firma si nu vreau profit si nici nu-mi permit prea multe, intrebarea era daca se pastreaza reticenta respectiva...

Astra_rullz - ignore

#100
porphyrogenitus

porphyrogenitus

    priveste profund

  • Grup: Validating
  • Posts: 23,297
  • Înscris: 30.10.2005
acum dam in discutii de alta natura. Ceea ce as fi facut io e total diferit de optiunile alese de tine. Io am ales o solutie clasica, muncesc si platesc.

Repet, statutu' de proprietar nu este imperativ. Se poate trai linistit pina la adinci batrineti platind chirie. Ma rog, eventual ipotecta, pina la urma tot una'mi e. Sunt natiuni intregi unde copii la nastere nu au spus "mama" ci "ipoteca" primul lor cuvint.
Se pot cumpara apartamente cu ipoteca de la banca si fara avans sau avans minim, neglijabil.

Constructia unor apartamente mansardate pe terasele blocurilor nu'ti garanteaza costuri mai mici decit cele deja folosite pe piata. Problemele juridice iscate deja cunoscute la investitii similare fac aceste interventii inoportune, dovada sta si lipsa de succes al acestei idei.

Terasa unui bloc este cota indiviza si fiecare proprietar are un procent minim din ea. Este normal sa platesti bani pt. a se permite construirea unei structuri usoare pe aceasta.

Eu, daca as fi in locu' tau, si as avea un copil si o sotie bolnava, si posibilitati pecuniare limitate, mi'as cumpara un teren agricol undeva la tara, unde aeru' este curat si mi'as construi cu miinile mele o casa pe structura din lemn cu suprafete rezonabil gindite.

Cu 20.000 Euro poti cumpara o gospodarie taraneasca.

Tine doar de optiunile fiecaruia.

#101
another_

another_

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 5
  • Înscris: 21.11.2007

 punkt, on Nov 21 2007, 15:24, said:

acum dam in discutii de alta natura. Ceea ce as fi facut io e total diferit de optiunile alese de tine. Io am ales o solutie clasica, muncesc si platesc.

...

Cu 20.000 Euro poti cumpara o gospodarie taraneasca.

Tine doar de optiunile fiecaruia.


   Foarte tare domnul .  :D  chiar sunt amuzat... numai ca eu sunt programator, nu agricultor... si de la tara am venit... nu sunt dispus inca sa renunt inca... si cu meseria mea... cam trebuie sa raman in Bucuresti !

   Nu am sugerat ca as avea un copil si o sotie bolnava... dar ma rog nu e nevoie sa te chinui sa intelegi ce vreau sa spun... Si poate ca ai dreptate... o sa ma mai interesez cu respectivele banci... dar totusi... de la asta am pornit... de fapt de la asta a pornit toata ideea de mansardare (oferirea unui sprijin tinerilor), nu-i asa !?!?!

   Cat despre occident... nimic de comentat, s-au nascut in chirie, traiesc in chirie si mor in chirie... dar problema mea e ca m-am nascut in romania si aici as vrea si in continuare sa raman si nu ma pot impaca prea bine cu ideea ca pot fi dat afara sau din mai stiu eu ce motive sa-mi ia banca apartamentul (respectiv ala ipotecat).

   Daca tu te-ai obisnuit cu ideea de a iti duce viata in chirie, iti prezint respectul meu... dar daca vorbesti dintr-o pozitie care iti ofera mai multe posibilitati, incearca sa nu mai ataci ca nu de asta am ales sa scriu pe forum...

   Oricum multumesc pentru "sfaturi" sau ce or fi fost...

#102
porphyrogenitus

porphyrogenitus

    priveste profund

  • Grup: Validating
  • Posts: 23,297
  • Înscris: 30.10.2005

 another_, on Nov 21 2007, 15:49, said:

de fapt de la asta a pornit toata ideea de mansardare (oferirea unui sprijin tinerilor), nu-i asa !?!?!
categoric NU

Politicile socialiste sunt de domeniu' trecutului. Invata sa crezi ca NU o sa primesti nimic de la nimeni.

Mansardarile blocurilor NU sunt solutii ieftine, deci NU sunt pt. cei care NU au bani.

Si NU stau in chirie :P

Edited by punkt, 21 November 2007 - 15:56.


#103
another_

another_

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 5
  • Înscris: 21.11.2007

 punkt, on Nov 21 2007, 15:55, said:

Si NU stau in chirie :P

  Pai si atunci cum imi poti da mie sfaturi cum sa ma obisnuiesc cu ideea de sta in chirie?

  Iarasi nu ai inteles... (si cu aceasta inchei schimbul de replici) nu astept de la nimeni nimic... imi fac singur, dar lasati-ma sa-mi fac! Asta era ideea adresata locatarilor razvratiti impotriva mansardarii ! Ba mai mult, sunt dispus sa dau, dar cat pot !

#104
torindan

torindan

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 172
  • Înscris: 10.11.2006

 another_, on Nov 21 2007, 17:03, said:

nu astept de la nimeni nimic... imi fac singur, dar lasati-ma sa-mi fac!
e MULT MAI SIMPLU sa-ti cumperi o bucatica de teren si sa-ti ridici o casuta, decat sa mansardezi un bloc. Costurile sunt probabil comparabile.

In plus daca urasti atat de mult chiria (ca si mine de altfel, dar sper sa scap la anu'), cred ca ideia de a avea un teren si o casa A TA, ar trebui sa te incante.

Stiu ca in Bucuresti preturile la terenuri sunt enorme, dar crede-ma (stiu ce vorbesc), poti sa fii programator si in Iasi, Timisoara, Brasov sau Cluj, cu un salar poate un pic mai mic, dar cu care te descurci aici (din pacate chiriile sunt aproape comparabile cu bucurestiul). Terenuri intravilane in jurul Iasului (15 min cu masina pana-n centru) poti sa gasesti incepand cu 15-20E/mp: cu 8000-10000 iti iei teren, 1500 proiect/avize/autorizatii, 25000-30000 o casuta de 70mp. Compara pretul asta cu mansardarea in Bucuresti.

#105
cristianco

cristianco

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 515
  • Înscris: 18.09.2004

 another_, on Nov 21 2007, 16:03, said:

Iarasi nu ai inteles... (si cu aceasta inchei schimbul de replici) nu astept de la nimeni nimic... imi fac singur, dar lasati-ma sa-mi fac! Asta era ideea adresata locatarilor razvratiti impotriva mansardarii ! Ba mai mult, sunt dispus sa dau, dar cat pot !

Ochei, dar poate exista oameni care in studentie (acum 7 ani sa zicem) munceau pe 60 de dolari. Si care poate si-au tocit coatele si nervii prin strainatate sa faca un ban de avans de casa. Si care au venit in tara si au luat un credit pe 30 de ani ca sa poata lua un apartament la ultimul etaj. De ce ar accepta disconfortul (pe viata sau pana la ipotetica schimbare a locuintei) generat de construirea unei mansarde? Stii pe cati cunosc care au fost inundati de vecinii de deasupra in mod repetat (din neglijenta), si care au ridicat din umeri, ca ce vrei acum, se intampla, n-ai decat sa ma dai in judecata? Domnu programator, e suficient ca esti scutit de impozit, parerea mea. Deci, daca ai veni la mine cu cerinta asta, si as sta la ultimul etaj, nu as avea nicio problema sa-ti dau reject din start. Asta ar fi culmea, sa mai vina si altii sa profite (40-60% marja) de sutele de mii de euro pe care unii le au de platit la banca pentru un apartament.

Edited by cristianco, 21 November 2007 - 17:18.


#106
porphyrogenitus

porphyrogenitus

    priveste profund

  • Grup: Validating
  • Posts: 23,297
  • Înscris: 30.10.2005
nu e chiar asa. Developerii de mansarde platesc bani proprietarilor pt. acordu' lor.

Chestia asta cu mansardele construite pe terase consider a fiind o mare timpenie. Nu'i suficient ca s'a executat cu curu' si calitatea structurilor ceausiste este cel putin indoielnica, mai trebuie sa promovam si tot felu' de strutocamile arhitecturale.

Edited by punkt, 21 November 2007 - 17:28.


#107
cristianco

cristianco

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 515
  • Înscris: 18.09.2004

 punkt, on Nov 21 2007, 17:26, said:

nu e chiar asa. Developerii de mansarde platesc bani proprietarilor pt. acordu' lor.

Cat, 500 euro? 1000 euro? Adica cat costa un televizor? Eu in situatia respectiva as cere minim 20-30% din pretul apartamentului, adica jumate din profitul "intreprinzatorului" pe apartamentul de deasupra, pe motiv ca el vine, construieste si pleaca, iar eu raman cu beleaua pe cap, cu tevi trase aiurea prin casa, izolatie fonica a tavanului pentru care nu poate garanta nimeni (=>zgomot de deasupra), astea asa, la o prima strigare. Pana la urma, care ar fi motivele pro mansardare in caz ca locuiesti la ultimul nivel? A mai intrebat cineva mai devreme. Acoperisul/izolatia trebuiesc facute din cheltuielile comune, conform legii. Un termopan si o zugraveala isi permite multa lume, iar daca nu, sa vanda si sa se mute intr-un cartier mai ieftin. Interesant si argumentul ala, cand i s-a spus personajului(care personaj mie nu imi pare deloc autentic) ca in vest marea majoritate stau cu chirie multa vreme (minim pana la 40 de ani), a zis ca el vrea sa stea in romania - la munca, ortodocsilor!

#108
Astrul

Astrul

    PHD in fiare si betoane

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 15,541
  • Înscris: 10.05.2007
another-in situatia in care esti tu sunt zeci de mii de studenti care vin de la tara si vor sa ramana in Bucuresti. Ne miram de ce cresc preturile, chiriile, terenurile, etc....Pai normal daca Bucurestiul ia avant cu cca 80-90000 de locuitoeri pe an, poat si mai mult.
Am colegi ingineri care castiga peste 40 de milioane pe luna si nici nu viseaza apartament aici.
Toti vin in Bucuresti ca e trai bun, se plateste bine, sunt locuri de munca si se plang ca stau cu chirii mari.
De aia raman orasele mici de caruta, nu exista profesionisti, specialisti, salarii mari.
Statutul de propritar, mai ales in Bucuresti, daca nu ai mostenire sau din vanzare de teren este un lux in momentul de fata.
Atata timp cat un om vinde un apartament, isi ia teren si isi face si casa e cam greu ca pe propriile forte sa cumperi ceva.
Apelezi la banca ca si toata luma si tragi vreo 35 de ani sa platesti ipoteca.
Asta e situatia pste tot, mai ales in occident unde, cum spunea Punkt, nici n-au notiuna de proprietate. Ei totul platesc esalonat, casa, masina, electrocasnicle, asta e drumul pe care dja pasim si noi.
Nu va veni nimeni niciodata sa dea ceva pentru ca nu are de unde. Eu cred ca mansardarea este chiar mai scumpa decat a face pe o bucatica de teren, sau a cumpara apartament vechi sau nou.
Si invata sa fi politicos, odata de iti spui parerile te expui la tot felul de comenarii din parta userilor.
Te asteptai sa sara lumea cu cele mai bune idei de a-ti face casa sau cumpara apartament. Alege ce-ti place si incearca sa nu jignesti alti useri.

Anunturi

Chirurgia endoscopică a hipofizei Chirurgia endoscopică a hipofizei

"Standardul de aur" în chirurgia hipofizară îl reprezintă endoscopia transnazală transsfenoidală.

Echipa NeuroHope este antrenată în unul din cele mai mari centre de chirurgie a hipofizei din Europa, Spitalul Foch din Paris, centrul în care a fost introdus pentru prima dată endoscopul în chirurgia transnazală a hipofizei, de către neurochirurgul francez Guiot. Pe lângă tumorile cu origine hipofizară, prin tehnicile endoscopice transnazale pot fi abordate numeroase alte patologii neurochirurgicale.

www.neurohope.ro

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate