Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Incalzire in pardoseala etapizata

Suprataxa card energie?!

Cum era nivelul de trai cam din a...

probleme cu ochelarii
 Impozite pe proprietati de anul v...

teava rezistenta panou apa calda

Acces in Curte din Drum National

Sub mobila de bucatarie si sub fr...
 Rezultat RMN

Numar circuite IPAT si prindere t...

Pareri brgimportchina.ro - teapa ...

Lucruri inaintea vremurilor lor
 Discuții despre TVR Sport HD.

Cost abonament clinica privata

Tremura toata, dar nu de la ro...

Renault Android
 

Mansardare bloc de locuinte. Echitabil sau nu?

- - - - -
  • Please log in to reply
139 replies to this topic

#73
jl_rona

jl_rona

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 41
  • Înscris: 14.09.2007

View PostAstra_rullz, on Sep 15 2007, 03:14, said:

de fapt ce urmaresti? legile sunt facute pentru situatii si situatii. faptul ca se interpreteaza dupa bunul plac si se respecta decat ce se vrea asta-i alta treaba. incarca cat mai succint si mai ingurgitabil sa-ti exprimi de fapt pasul? daca continui alt 7 pagini de citate mi- teama ca nu va mai da nimeni importanta subiectului pntru care a fost deschis topicului.
Calmos...... :OK:

Incercam sa inteleg legea ca sa stiu de unde pot sa o apuc pentru a ma opune mansardei.

Asa e cand incerci sa explici altora, iti dai seama ca nu ai inteles nici tu bine, apar intrebari pe care ti le pui si eventual realizezi ce nu ai inteles. Asta e un rol principal al discutiilor.

Iar pentru a incerca sa facem ceva concret (in prima faza se poate face, daca nu semneaza cei 50 % + 1), primul pas e sa cunoastem bine aceasta lege.

Nu are nici un rost sa ne grabim. Daca ramanem mai la urma cu mansardele, altii se vor lovi de tot felul de probleme, iar locatarii blocului meu (care acum vad numai avantaje) le vor afla si ei si vor fi mai putin entuziasti.

Daca iese prost, lumea o sa se infurie, o sa fie o psihoza generala anti-mansarda si s-ar putea sa se renunte la ele.

Cei care si le-au facut probabil ca vor ramane cu ele, iar cei care nu si le-au facut vor trai fericiti pana la adanci batraneti.  

Asta e speranta mea. ^_^

#74
eddymutu7

eddymutu7

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 389
  • Înscris: 04.12.2005
de concepte ca eficienta energetica de care aminteai ai auzit?

gandestete de ce taxele de prima inmatriculare sunt diferite in functie de motor,de norma de poluare etc...si ai sa intelegi treaba cu reabilitarea termica si resursele naturale epuizabile

calmeaza-te prietene ca nu e totul atat de gri precum vezi tu

#75
sile32

sile32

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 104
  • Înscris: 27.05.2006

View Postjl_rona, on Sep 15 2007, 02:19, said:

Dupa mai multe ore de citit legi in fata calculatorului, ceea ce nu inteleg e cum ramane cu cota indiviza?!

Viitorii proprietari ai mansardei imi vor plati mie cota parte dupa recalcularea cotei indivize care acum se va imparti la mai multe apartamente, sau cum?!

In primul rand calm down, nu mai posta n-spe comments ca ne pierzi pe toti.
In al doilea rand (retoric): dupa principiul "eu sunt proprietar si pe terasa, conform cotei indivize" urmeaza intrebarea mea: TU I-AI PLATIT CEVA CELUI DE LA ULTIMUL ETAJ ATUNCI CAND SI-A CUMPARAT APARTAMENTUL???? Daca si tu esti proprietar pe tavanul celor de la ultimul etaj, de ce nu ii despagubiti si voi, cei de la etajele inferioare, pe cei de la ultimul etaj?? Adica ala cumpara pe banii lui apartamentul iar voi va treziti ca detineti ceva din spatiul "lui" numai cand vreti sau dupa cum va dicteaza interesul, pe principul ca e spatiu comun???
Acea terasa se transfera cu un etaj mai sus, ce nu vreti sa pricepeti??? Veti avea parte in continuare de cota indiviza din acoperisul blocului, care acoperis este acum cu un nivel mai sus. Si da, pentru ca apar apartamente mai mult in bloc, cota indiviza se va restrange (respectiv, imparti la mai multi locatari) ceea ce inseamna ca veti plati mai putin decat inainte.
Iar daca acoperisul ar fi fost numai al celor de la mansarda, atunci ar fi trebuit sa fiti super avantajati, pentru ca nu ati mai fi platit costurile de intretinere. Dar de asta exista cheltuieli comune, sa se imparta intre toti locatarii blocului.
Dar tu mai vrei si bani diferenta pe cota indiviza micsorata? Dar faptul ca vei plati mai putin de acum incolo cui i-l lasi???

#76
arhanghel2004

arhanghel2004

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 9
  • Înscris: 30.07.2007
Citind ultimele postari pe acest topic, ma vad nevoit sa intervin in discutii cu unele lamuriri, din postura de proiectant a unor astfel de mansarde. Precizez de la bun inceput ca nu pot fi de partea cuiva din aceasta actiune (reabilitarea blocurilor de locuit). "Reabilitarea termo-higro-energetica a anvelopei cladirilor de locuit existente si al instalatiilor de incalzire si preparare a apei calde de consum aferente acestora" face parte din programul Guvernului si este, teoretic, bine pusa la punct printr-o metodologie adusa la cunostinta autoritatilor locale (primarii, prefecturi). O asociatie de proprietari trebuie sa se inscrie in acest program, problemele concrete ce trebuie rezolvate la un bloc, de exemplu, rezulta din EXPERTIZA TEHNICA si EXPERTIZA ENERGETCA intocmite de specialisti atestati. In aceste expertize se dau mai multe solutii si costurile fiecareia, din care asociatia o alege pe cea mai convenabila. Promisiunile de la guvern sunt ca locatarii ar suporta doar 34% din costuri, 33% suporta Primaria si 33% Statul, iar documentatia (expertiza energetica) tot Statul. Dovezi de aplicare a acestui sistem nu prea sunt (2..3 dupa cate stiu eu si nu stiu cu ce efort si rezultate). Stim cu totii ce mostenire a vechiului regim avem in acest domeniu, s-a construit mult, s-a asigurat in mare parte nevoile de locuire, dar asigurarea nevoilor de confort lasa mult de dorit. Arhitectii si inginerii trebuiau sa se inscrie in niste plafoane in ceace priveste costul pe mp si in prevederile unor decrete in ceace priveste suprafetele locuibile si utile. Cei care stau la sud sau la ultimul nivel suporta greu maximele de temperaturi din timpul verii, iar cei care stau la nord cheltuiesc mai mullti bani cu incalzirea. Peste aceste neajunsuri se suprapun cele legate de proasta functionare a instalatiior si proasta hidroizolatie la terasa. Trecand la subiectul care ne intereseaza... au aparut acesti investitori (persoane care stau la ultimul nivel sau persoane fizice si juridice din afara blocului care vor sa investeasca spre a scoate un profit) care au scurtat drumul de la dorinta la realitate.
Ce ar trebui sa obtina asociatia de proprietari?
-  reabilitarea fatadelor prin aplicarea asa-numitului TERMOSISTEM cu min. 5cm de polistiren expandat;
-  amenajarea scarii pana la mansarda + luminator de acces pe acoperis;
-  reabilitarea instalatiilor vechi de apa rece/calda si incalzire;
-  eventual, izolarea termica a planseului la subsol;
-  amanajarea zonei de intrare in bloc.
   Ca o garantie, aceste lucrari sa fie facute inaintea celor de la mansarda.
Ce ar trebui sa intreprida un investitor?
-  sa solicite unui proiectant si constructorului realizarea mansardei in sistem prefabricat din panouri tip sandwich realizate pe structura de lemn - ( 1)panou exterior: din OSB 12mm + dulapi 4,5x15cm+OSB 10mm cu vata minerala 15cm la mijloc, polistiren 5cm la exterior si gips-carton la interior;  2)panou interior de structura:OSB 10mm+dulapi 4,5x10cm+OSB 10mm cu vata minerala la mijloc si gips-carton de-o parte si de alta;  3)panou interior nestructural: dulapi de 4,5x7.5(10)cm cu gips-carton de-o parte si de alta + vata minerala la mijloc; 4) ferme de acoperis din doua bucati asamblabile cu deschiderea totala cat latimea blocului (se monteaza concomitent cu peretii exteriori si se sprijina ulterior si pe peretele central)
-  sa realizeze in prima faza (max. 2 saptamani) inchiderile perimetrale, acoperisul, jgheaburi si burlane - lasand un panou lipsa pentru introducerea celorlalte prefabricate;
- sa monteze ferestre (protejandu-le cu folie) si sa lucreze la interior;
- sa desfaca si sa evacueze pe un tub (montat pe o fatada libera) straturile terasei, zidarii ventilatii si chepeng, beton rezultat din crearea golului de scara;
- sa refaca instalatiile si ventilatiile distruse;
- sa monteze peretii interiori si sa execute celelalte operatii (termoizolatii pereti, instalatii, inchideri panouri cu OSB si gips-carton, hidroizolatii si sifoane de pardoseala la bai si bucatarii, sapa termobeton la pardoseala(granule polistiren + ciment+nisp+apa), finisaje;
- sa refaca spatiile verzi eventual deteriorate.

Sper c-am fost destul de explicit si pentru unii si pentru altii. Succes tuturor!

#77
GabrielaC

GabrielaC

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 398
  • Înscris: 26.06.2007
Am vazut multi impotriva mansardarii. Dar daca ar fi fost ei in locul beneficiarilor nu cred ca ar mai ridica nici o problema. Eu de exemplu stau intr-un bloc de 4 etaje cu 2 apartamente pe nivel. De ce de exemplu nu as beneficia de mai mult spatiu, facandu-mi o mansarda cu scara interioara? Sa se faca o mansarda cu intrare separata e cam greu deoarece accesul pe bloc se face prin trapa gen submarin. De aceea, de ce nu mi-as face eu daca as avea bani o mansarda, inloc sa cumpar un alt apartament ale carui custuri oricum nu pot sa le suport.
Eu consider in general (evident, nu in toate cazurile) daca nu vor vecinii sa semneze, e pentru ca gandirea a la "romanica" prespune: "de ce sa aibe ala asa ceva si eu sa nu am?, si daca eu nu pot sa-mi fac asa ceva, atunci nici el sa nu poata, ca sunt eu buricul pamantului si fara mine n-o sa beneficieze ala de asa ceva, asa, sic". Asta e parerea mea si nu cred ca mi-o schimb prea curand.
Poate unii fac un deranj extraordinar si sunt nesimtiti dupa ce sa vad cu sacii in caruta dar nu cred ca tre sa fie o chestie generala. Acum, avand experientele unor astfel de cazuri cred ca putem ridica niste conditii care sa fie cuprinse intr-un contract. Gen sa faca curatenie, sa lucreze numai intre orele cutare si cutare, si daca nu fac, ii actionam legal. Ma rog, asociatia.

Eu sincer ma uit cu jind la ce mansarda si-a facut un individ pe un bloc de 8 etaje. Ce pot sa zic, o splendoare. Daca unii au avut norocul sa primeasca apartament la ultimul etaj care e problema? Inainte era considerat un ghinion, si ii compatimeam pe cei de la ultimul etaj ca le ploua in cap, acum insa ca au posibilitatea sa-si mareasca spatiul locativ e nasol nu, ca ei au si noi nu?

Eu una as da semnatura, si am sa ma rog sa-mi dea si mie semnatura daca va fi cazul.

#78
dacicul

dacicul

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 6
  • Înscris: 24.09.2007

View Postsile32, on Sep 18 2007, 13:20, said:

In primul rand calm down, nu mai posta n-spe comments ca ne pierzi pe toti.
In al doilea rand (retoric): dupa principiul "eu sunt proprietar si pe terasa, conform cotei indivize" urmeaza intrebarea mea: TU I-AI PLATIT CEVA CELUI DE LA ULTIMUL ETAJ ATUNCI CAND SI-A CUMPARAT APARTAMENTUL???? Daca si tu esti proprietar pe tavanul celor de la ultimul etaj, de ce nu ii despagubiti si voi, cei de la etajele inferioare, pe cei de la ultimul etaj?? Adica ala cumpara pe banii lui apartamentul iar voi va treziti ca detineti ceva din spatiul "lui" numai cand vreti sau dupa cum va dicteaza interesul, pe principul ca e spatiu comun???
Acea terasa se transfera cu un etaj mai sus, ce nu vreti sa pricepeti??? Veti avea parte in continuare de cota indiviza din acoperisul blocului, care acoperis este acum cu un nivel mai sus. Si da, pentru ca apar apartamente mai mult in bloc, cota indiviza se va restrange (respectiv, imparti la mai multi locatari) ceea ce inseamna ca veti plati mai putin decat inainte.
Iar daca acoperisul ar fi fost numai al celor de la mansarda, atunci ar fi trebuit sa fiti super avantajati, pentru ca nu ati mai fi platit costurile de intretinere. Dar de asta exista cheltuieli comune, sa se imparta intre toti locatarii blocului.
Dar tu mai vrei si bani diferenta pe cota indiviza micsorata? Dar faptul ca vei plati mai putin de acum incolo cui i-l lasi???

nu ai inteles nimic din ce s-a scris aici! de ex eu cand am cumparat apartamentul, l-am luat, cu suprafata x, plus 1/y cota parte din proprietatea comuna, e un drept pe care l-am cumparat si e al meu( apropo, nici nu stiu cum vor mansarda astia, e drept pe terasa blocului nu ma intereseaza, dar cand in loc de 38 de proprietari vor fi 42, iasa cota indiviza 1/42, in loc de 1/38, deci mi-o vor micsora pe a mea, ceea ce fara acordul meu e neconstitutional). e drept ca nu l-am ajutat pe cel de la 4 sa isi ia apartamentul, dar el cand a cumparat, a cumparat cu 15% mai ieftin, tocmai ca e la ultimul etaj, si are asupra terasei aceleasi drepturi si obligatii ca si mine, dovada ca am achitat cota parte din cheltuielile cu izolatia termica.
apropo, doresc un raspuns autorizat, daca se poate:
- cum pot ei pe baza unei legi ordinare, sa imi micsoreze proprietatea, garantata de constitutie;
- in cazul in care ar face asta, in contractul de vanzare cumparare, si in cartea funciara, sunt trecut cu 1/38 din proprietatea comuna,  deci cine plateste modificarea in cartea funciara, si mai ales, cine semneaza, ca eu nu o fac

cred ca aceasta modificare e putin ilegala, si va functiona pana un" smecher" legal, va fi afectat, si da asociatia in judecata, apoi e gata

#79
sile32

sile32

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 104
  • Înscris: 27.05.2006
Ti-a scapat un cuvant important din postul meu: RETORIC. Era un raspuns dat celor cu argumente stupide impotriva mansardarii si care se trezesc proprietari pe terasa doar cand nu sunt probleme cu hidroizolatia.
In realitate, probabil ca te referi la problema asta (citat, un articol mai vechi):

"Numai ca, in momentul de fata, suntem nu intr-un gol de lege, ci intr-un gol de interpretare a legii. Elementele pe care le are un cetatean care locuieste intr-un bloc sunt urmatoarele: proprietatea principala, constituita din apartamentul in care isi desfasoara existenta si proprietatea adiacenta, adica acea cota indiviza. Cota indiviza din terenul de sub bloc, cota indiviza din casa scarii, cota indiviza din uscator si cota indiviza din hidroizolatie. Se pune problema pe ce teren construim mansarde? Le construim pe terasa hidroizolata, care isi pierde aceasta calitate si devine o simpla platforma pe care se mai ridica un nivel. In momentul in care ai cele doua elemente de proprietate apare un paragraf din lege care spune "cota indiviza din proprietate nu poate fi instrainata decat o data cu proprietatea principala"; si asta creeaza primul pas stramb. Pentru ca sa-mi instrainez cota indiviza de pe terasa pe care se face mansarda inseamna, dupa lege, sa-mi instrainez si proprietatea principala. Deci, nu poti instraina o cota indiviza decat o data cu proprietatea principala. Admitem ca ar exista aceasta posibilitate. Noi ne dam sau nu acceptul. In ce conditii este valabil acceptul locatarilor? Cand acest accept are forma de vanzare sau promisiune de vanzare. Dau o declaratie la notar pe proprie raspundere ca renunt la acea cota indiviza care ma reprezinta pe terasa. Am renuntat la ea si sa zicem ca nimeni nu se prinde ca nu aveai voie sa o instrainezi decat o data cu proprietatea. De regula, cei care fac mansarde au suficienta experienta ca sa cumpere la global. Maine cel care construieste si care este proprietarul real al bunului incepe sa vanda. Cel care cumpara apartamentul n-are nici un statut de proprietate. In momentul in care i s-a atribuit apartamentul nu i s-a atribuit si o cota indiviza din scara, o cota indiviza si din terenul de sub bloc si celelalte elemente ce definesc un proprietar. Atunci se pune problema impartirii cotei indivize, luand in calcul si nou-veniti. Atunci ma trezesc ca ma intorc si la terasa. Pentru ca am cedat un drept de folosinta"

Textul integral aici http://old.jurnalul....ol.php?id=43424

Referitor la pretul apartamentelor de la ultimul etaj, te cam inseli. Nu-ti garanteaza nimeni un pret cu 15% mai ieftin, pretul este dat de cerere si oferta si nu respecta in mod absolut un anume procentaj in minus fata de restul apartamenetelor de la etajele inferioare. Daca tu vrei sa platesti un pret mai mare si sa cumperi, e problema ta.

A fi proprietar, nu inseamna ca poti face ce vrei pe proprietatea ta, la modul absolut. Trebuie sa respecti diverse norme de convietuire, de constructie/urbanism etc. Daca ai cumparat un teren, pe care ulterior il parcelezi si il vinzi pe bucati, va trebui sa lasi un spatiu de X metri, pt drumul de servitute, acei metri scazandu-se din proprietatea ta. Si uite cum aceasta proprietate garantata prin constitutie este incalcata de o regula de urbanism/convietuire la comun.
La bloc ce faci? Iesi din indiviziuanea pe partile comune? Imposibil.

PS jl_rona, ai vreo clona pe aici?

Edited by sile32, 25 September 2007 - 11:18.


#80
spe

spe

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,504
  • Înscris: 13.02.2006

View Postdacicul, on Sep 24 2007, 19:17, said:

nu ai inteles nimic din ce s-a scris aici! de ex eu cand am cumparat apartamentul, l-am luat, cu suprafata x, plus 1/y cota parte din proprietatea comuna, e un drept pe care l-am cumparat si e al meu( apropo, nici nu stiu cum vor mansarda astia, e drept pe terasa blocului nu ma intereseaza, dar cand in loc de 38 de proprietari vor fi 42, iasa cota indiviza 1/42, in loc de 1/38, deci mi-o vor micsora pe a mea, ceea ce fara acordul meu e neconstitutional). e drept ca nu l-am ajutat pe cel de la 4 sa isi ia apartamentul, dar el cand a cumparat, a cumparat cu 15% mai ieftin, tocmai ca e la ultimul etaj, si are asupra terasei aceleasi drepturi si obligatii ca si mine, dovada ca am achitat cota parte din cheltuielile cu izolatia termica.
apropo, doresc un raspuns autorizat, daca se poate:
- cum pot ei pe baza unei legi ordinare, sa imi micsoreze proprietatea, garantata de constitutie;
- in cazul in care ar face asta, in contractul de vanzare cumparare, si in cartea funciara, sunt trecut cu 1/38 din proprietatea comuna,  deci cine plateste modificarea in cartea funciara, si mai ales, cine semneaza, ca eu nu o fac

cred ca aceasta modificare e putin ilegala, si va functiona pana un" smecher" legal, va fi afectat, si da asociatia in judecata, apoi e gata

Intrebare: daca noii proprietari ( din mansarda ) semneaza toti un act la notar prin care declara ca nu au pretentii asupra vreunei cote-parte din terasa, cum e? Dreptul tau nu ar fi afectat, ai detine in continuare 1/38 din proprietatea comuna...

Din experienta spun ca aproape toti cei de la etajele inferioare au simtul proprietatii doar cand e vorba sa se construiasca deasupra... Cand e de dat bani pentru repararea proprietatii comune, mai toti dau din umeri. Adica sunteti proprietari doar cand va convine :rolleyes:

#81
dacicul

dacicul

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 6
  • Înscris: 24.09.2007

View Postspe, on Sep 28 2007, 09:39, said:

Intrebare: daca noii proprietari ( din mansarda ) semneaza toti un act la notar prin care declara ca nu au pretentii asupra vreunei cote-parte din terasa, cum e? Dreptul tau nu ar fi afectat, ai detine in continuare 1/38 din proprietatea comuna...

Din experienta spun ca aproape toti cei de la etajele inferioare au simtul proprietatii doar cand e vorba sa se construiasca deasupra... Cand e de dat bani pentru repararea proprietatii comune, mai toti dau din umeri. Adica sunteti proprietari doar cand va convine :rolleyes:

noii proprietari  de la mansarda, oricum nu pot avea drept de proprietate pe mansarda, pentru ca nimeni nu poate renunta definitiv la dreptul de proprietate comuna, fara a renunta si la dreptul principal, adica apartamentul:)
problema, de asemenea nu e doar pentru mansarda, ci pentru toata proprietatea comuna, holuri, beciuri, suprafata din fata blocului inclusiv parcarile, tot ce cuprinde proprietatea comuna a blocului, pe care ei o vor folosi fara nici un drept. la ce aglomeratie e, tinand cont ca o scara are 38 apartamente, nu cred ca inca cel putin 4, ar prinde tocmai bine
in plus tinand cont ca sunt obligat de lege sa fiu un bun proprietar al spatiului comun, adica sa contribui obligatoriu la toate necesitatile comune, inclusiv reabilitarea mansardei, consider ca incalcarea dreptului de proprietate nu se justifica

#82
sile32

sile32

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 104
  • Înscris: 27.05.2006

View Postdacicul, on Sep 28 2007, 13:28, said:

noii proprietari  de la mansarda, oricum nu pot avea drept de proprietate pe mansarda, pentru ca nimeni nu poate renunta definitiv la dreptul de proprietate comuna, fara a renunta si la dreptul principal, adica apartamentul :)

Ce repede ai prins-o pe asta.
Mai documenteaza-te totusi, aia era o problema din ian. 2006. De atunci a trecut un an si 8 luni. Mai cauta prin legislatie...

#83
dacicul

dacicul

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 6
  • Înscris: 24.09.2007

View Postsile32, on Sep 28 2007, 21:29, said:

Ce repede ai prins-o pe asta.
Mai documenteaza-te totusi, aia era o problema din ian. 2006. De atunci a trecut un an si 8 luni. Mai cauta prin legislatie...
sau mai documenteaza-te tu, chestia cu instrainarea proprietatii comune e principiu de drept civil, si nu e din ianuarie 2006, ci mult mai veche, restul e din august(cred, sau pe aproape oricum) 2007, cand s-a schimbat Legea Asociatilor de Proprietati

#84
Nicanor

Nicanor

    S t a l k e r

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,326
  • Înscris: 13.03.2003
...eu am cumparat un apartament de 75 de m2 la 10/10 si vreau acum sa ii construiesc o mansarda de lemn cu acces din living pe 50 de m2, restul amenajandu-l ca terasa. este vorba de un penthaus in varianta mioritica :). a construit cineva ceva de genul asta?

Edited by Nicanor, 05 October 2007 - 10:53.


#85
porphyrogenitus

porphyrogenitus

    priveste profund

  • Grup: Validating
  • Posts: 23,297
  • Înscris: 30.10.2005
partea de terasa este comuna. Daca cumperi dreptu' de la locatari, tehnic nu sunt probleme.

1. De rezolvat partea juridica a problemei. Sa cumperi terasa si sa ceri acceptu' proprietarilor
2. Se ruleaza o expertiza tehnica unde se stabilesc conditii tehnice de proiectare.
3. Se face un proiect
4. Se avizeaza la inspectorat si se obtine autorizatia de la primarie.

#86
LOCOTUS

LOCOTUS

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 628
  • Înscris: 31.12.2003
pai...

cand iti faci o firma (eu mi-am facut in 2004), trebuie sa te duci cu cei 4 vecini sa isi dea acordul.... dreapta/stanga/sus si jos

ok

daca legea spune ca trebuie sa isi dea acordul cei din bloc... in mod normal mi se pare sa isi dea acordul doar cei direct afeactati sau aflati in vecinatatea locului cu pricina

ok, si asa

cred ca ai mai multe sanse de a face mansarda in blocurile cu mai putini propietari :), conform legii asociatia de propietari :)

acum si partea mai cuidata...

vara ca vara....
dar iarna cred ca o sa fie un frig acolo de crapa pietrele :D si pe langa frig mai e si vant.

asta daca inteleg eu bine ideea de mansardare.  la catre persoane sunt implicate.... in luarea decizie... e mai usor sa iti casa :)

#87
Nicanor

Nicanor

    S t a l k e r

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,326
  • Înscris: 13.03.2003
casa in bucuresti central si in zona verde? no way.
o sa vorbesc cu administratorul si demarez strangerea de semnaturi, punkt. teoretic as vrea sa adaug pe structura apartamentului o cosmelie usoara, lemn si termopan, iar pe o camera sa pun placa. sa vedem ce zice si arhitectul, daca se incumeta sa intre in joc cu un plan.

#88
porphyrogenitus

porphyrogenitus

    priveste profund

  • Grup: Validating
  • Posts: 23,297
  • Înscris: 30.10.2005
sunt super scirbosi pasii birocratici de urmat :puke: . Succes.

#89
geoovy

geoovy

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 12
  • Înscris: 09.02.2007
am si eu cateva intrebari in legatura cu mansardarea si as dori raspunsuri daca se poate de la cineva care a trecut prin aceasta situatie sau care stie nu doar pareri personale.
locuiesc cu parintii intr-un ap. 4/4 si cat de curand voi fi proaspat casatorit...si as dori sa-mi constuiesc o mansarda deasupra apartamentului parintilor...am urmatoarele nelamuriri:
- pot sa construiesc doar pe partea mea de apartament sau trebuie sa ma asociez a.i. sa se construiasca pe toata suprafata blocului;
- am vazut ca cineva a postat o lege de prin august - sa inteleg si eu ca majoritate inseamna 50%+1;
- daca in cele din urma am voie sa construiesc doar pe partea mea de apartament, am nevoie de acordul locatarilor ce locuiesc sub apartamentul meu sau de la toti locatarii (nu mi s-ar parea normal sa am acordul spre ex de la vecinul de vizavi de la et 2 ca doar nu construiesc si pe partea lui de terasa);
- in scara in care locuiesc sunt 19apartamente....5 dintre ele nu sunt locuite...au fost cumparate de oameni ce muncesc prin strainatate...pe 4 dintre ei nu i-am vazut niciodata...daca mi se cere acordul tuturor pana la urma, ce fac cu cei 5?!
- niste preturi exacte/aproximative in legatura cu proiectul-autorizatia-constructia

#90
arhanghel2004

arhanghel2004

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 9
  • Înscris: 30.07.2007
Raspuns pentru "geoovy".
- Mansarda se poate construi pe o scara, un tronson, un bloc.
- Este vorba de Legea nr. 230/2007 care trebuie studiata bine inainte de a intreprinde ceva.
- Trebuie acordul tuturor proprietarilor sau reprezentantii acestora de la scara unde locuiti pentru a nu avea surprize in final, cand se face acel contract de cesiune, de diminuare a cotei-indiviza (raportul dintre suprafata utila a unui apartament si suma suprafetelor utile ale apartamentelor de la acea scara) cu privire la proprietatea comuna (subsol tehnic, scara, holuri, terasa, instalatii, pereti, uscatorie, camera gunoi, alte spatii cu destinatii in afara celei de locuinta, etc.)
- Preturi aproximative la constructor: 300...350 euro/mp Ac.
Studiati si raspunsurile pe care le-am dat mai sus si o imagine cu prima faza de mansardare.

Attached Files



Anunturi

Chirurgia spinală minim invazivă Chirurgia spinală minim invazivă

Chirurgia spinală minim invazivă oferă pacienților oportunitatea unui tratament eficient, permițându-le o recuperare ultra rapidă și nu în ultimul rând minimizând leziunile induse chirurgical.

Echipa noastră utilizează un spectru larg de tehnici minim invazive, din care enumerăm câteva: endoscopia cu variantele ei (transnazală, transtoracică, transmusculară, etc), microscopul operator, abordurile trans tubulare și nu în ultimul rând infiltrațiile la toate nivelurile coloanei vertebrale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate