Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Rename SQL column

Achiziționare tuner TV !

Din ce este facuta terasa asta?

Cum accesez site-ul CNAS ?
 Algoritm simplu de calculare al u...

Bitdefender Total Security ș...

casa verde 2024

Intrerupator cu N - doza doar cu ...
 Incalzire casa fara gaz/lemne

Incalzire in pardoseala etapizata

Suprataxa card energie?!

Cum era nivelul de trai cam din a...
 probleme cu ochelarii

Impozite pe proprietati de anul v...

teava rezistenta panou apa calda

Acces in Curte din Drum National
 

Despre gazon

* * * * * 4 votes
  • Please log in to reply
3501 replies to this topic

#109
gcom61

gcom61

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,824
  • Înscris: 21.01.2007

 irene6, on May 18 2009, 18:53, said:

Va rog sa ma ajutati si pe mine.
Am semanat gazon Park de la Starsem inainte de Pasti, a rasarit, insa nu peste tot, mai sunt locuri golase.In plus, au iesit foarte multe buruieni.Inainte de a semana gazon, le-am smuls, dupa ce am pus gazon, iar le-am smuls, dar ele tot rasar.Ce pot face?Sa ierbicidez?Nu distruge gazonul un ierbicid?Ce fel de ierbicid sa folosesc?
Si ce trebuie sa fac sa am peste tot gazon, sa mai seman in locurile unde nu a iesit?
Va multumesc.


Atentie daca intentionati sa folositi ierbicid.Informati-va din surse calificate despre aceasta optiune,este posibil sa poata fi folosit ierbicid pt.plante cu frunza lata,dar cel mai sigur o rezolvati in timp prin taierea gazonului.
Unde nu a rasarit semanati din nou si udati-l in fiecare zi.

#110
dino2

dino2

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 332
  • Înscris: 13.02.2008
eu am mai scapat de buruienile din gazon, in afara de tunderile saptamanale, si prin scarificare. Dupa doi ani consecutivi in care am trecut cu scarificatorul primavara prin el, s-au redus considerabil. De eliminat 100% nu cred ca poate fi vorba., dar am scapat de rochita randunicii si 90% de trifoi. E ok. Mai am o planta care seamana cu pirul, nu stiu cum se numeste care s-a redus si ea considerabil. La asta nu e mare problema ca se poate scoate f usor si cu mana, cu celelalte era mai greu. Totusi daca le scapi din vedere o perioada chiar scurta ... isi reintra repede in drepturi.

Am ajuns la concluzia ca solutia pentru un gazon ok este .... munca. MULTA!

#111
XENNA

XENNA

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,006
  • Înscris: 07.11.2005
Am semanat gazonul marca Vilmorin rustic acum 3 -4 sapt.
Semanatul l-am facut pe un strat de pamant negru de 20 cm de pe care au fost plivite buruienile care apareau timp de 1 luna de zile.
Gazonul a iesit frumos, are deja 5-7 cm dar e plin de buruieni - stir salbatic, palamida, iarba rosie si mai sunt cateva.
Cum ar trebui sa procedez cu gazonul: erbicidat, smuls manual (e jale pe 300 mp si nu prea as vrea sa il calc inca) sau sa il las asa, am auzit si varianta ca pe masura ce il tunzi si se indeseste buruienile mor de la sine.
Ce erbicid ar fi bun pentru gazon?

#112
claudiumc

claudiumc

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1
  • Înscris: 03.06.2009
Buna..sunt nou pe acest forum..as dori si eu niste sfaturi..am semanat la sugestia unui prieten gazon pe nisip...adica pe circa 150 mp am turnat nisip intr-un strat de 10 cm..apoi am semanat gazonul si am greblat usor..am avut noroc de ploi dar am si udat ..a trecut  o saptamana dar nu s-a inamplat nimic..doar cateva buruieni... si o gramada de vrabii la masa..am gresit? nu trebuia sa incerc sa seman gazon pe nisip? sau trebuie doar sa am rabdare? eu am crezut ca si pe gazonul de la stadioanele de fotbal se face la fel..va rog sa ma ajutati cu sugestii si sa-mi spuneti ce sa fac...ca sa nu mai astept degeaba.. Multumesc

#113
PRONET

PRONET

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 7
  • Înscris: 12.08.2003
salutare,

am recitit toate paginile acestui forum ca sa fiu la curent cu tot ce s-a mai scris in ultimul timp.
am o casa de vacanta in apropierea bucurestiului cu o suprafata de teren de circa 300 mp, 2 parcele dreptunghiulare de aprox 7/sn.
o parcela este o livada iar alta parcela a fost sapata de toamna in vederea amenajarii unei gradini cu gazon, flori, confiere, etc

in luna februarie a acestui an am inceput documentarea despre ce inseamna insamantarea gazonului, pt ca rulourile nu erau compatibile cu bugetul meu si am avut ca principala sursa de informare internetul printre care si acest forum asa cum arata el la data respectiva.

am inteles ca udatul constant este obligatoriu asa ca a trebuit sa gasesc o solutie care sa-mi permita udatul gazonului fara ca prezenta mea sa fie necesara.

INSTALATIA DE UDAT
=====
- sursa de apa: [/b][/b]retea publica noua cu presiune de aproxim 5-6 atm si un debit de aprox 3.5 mc/h
- tip aspersoare / mufe/teava/etc: initial am cumparat 6 aspersoare pop up de la o firma cunoscuta de toti ce incepe cu G si se termina cu A, 4 model t50 si 2 s80; fac o paranteza importanta vis a vis de preturi, aceleasi produse le gasiti la magazine la preturi aproape duble, ex. am luat aspersorul t50 la pretul de 28 ron de la un magazin care incepe cu H iar la magazinul B era 49,9 ron, iar la reprezentanta G erau mai mari ca la amandoua, deci mare mare atentie de unde cumparati.
- programatoare: 2 electrovalve una de la G simpla cu setarea zilelor, frecventei si durata undatului si una de la altas firma cu aceleasi functii dar cu afisaj electronic si la jumatate de pret ..; ambele programatoare alimentate cu baterii de 9v.
- reteaua de tevi si amplasarea aspersoarelor: cum parcela ce vroiam sa o ud era un dreptunghi, am crezut la vremea respectiva ca este o solutie buna sa instalez o retea subterana , la o adancime de 10 cm cu teava de 3/4 si am creat o retea de tevi in forma de E, cu 2 aspersoare amplasate pe fiecare liniuta a E-ului , deci 3 tevi paralele la o distanta de 3-4 m intre ele, iar aspersoarele dispuse central in cadrul dreptungiului la o distanta de 1m intre ele.

incerc sa schitez mai jos:

********************
*                               *
*       A-----A-----        *
*                        |       *
*                        |      *
*       A-----A----  |       *
*                        |       *
*                        |       *
*       A-----A------|      *
*                         |
*                         |
*                          aici caseta de alimentare cu apa
********************

PAMANTUL SI INSAMANTAREA
===================

- pamantul asa cum am mentionat a fost sapat din toamna la casma, 30 cm, dupe ce o perioada de cativa ani nu mai fusese cultivat iar buruienile crescusera la 1m;
- in primavara, respectiv aprilie 2009 au inceput sa creasca buruieni, iar din ce am citit le-am lasat sa creasca cam la 10 cm ca sa le dau cu erbicid total; eu am dat cu ceva de genul glicoshpat ? nu stiu exacta, dar ceva de genul acesta; problema mea era ca buruienile erau in diverse stagii de crestere, iar dupa 2 sapt randamentul a fost cam de 80%, in sensul ca mai existau buruieni mici care dadeau sa iasa curand, motiv pentru care am decis sa prelucrez pamantul la sapa, maruntit curatat de radacini, pietre, crengi etc.; dupa aceasta maruntire am nivelat cu un tavalug luat din magazinul H cu 220 ron, care se umple cu apa cu scopul de a tasa terentul si al unformiza, am mai vazut puncte de vedere pe forum si intr-adevar nu-i vad utilitatea la banii care i-am dat; dupa aceasta am imprastiat gazonul luat de la magazinul H ceva cehesc marca agro universal, exista si sport, park, etc dar mai uitat la compozitie si mi s-a parut ok pt o zona cu destul de mult soare cum este a mea; pt suprafata mea am utilizat aproape 5 kg de gazon, mult mai mult decat recomandarile de pe ambalaj; mi-am cumparat si o masina de imprastiat chinezeaca go on, cea mai mare teapa, bani aruncati, am ajuns la conmcluzia ca pana la urma tot cu mana este mai simplu ...

dupa imprastierea semintelor am greblat usor, practic am trecut prin apasare usouara cu dintii greblei peste suprafata insamantata iar dupa aceasta am imprastiat un strat foarte subtire de nisip fin, ce-i drept neuniform.

in final am mai trecut odata cu tavalugul si am tasat pamantul greblat.


UDATUL PROPRIUZIS
==============

imediat dupa plantare am am pornit aspersoarele, inainte le testasem deja si le stiam limitele imi ramaneau cateva zone neacoperite, in conditiile in care toate erau reglate la 360 gr; ca pont pot sa va zic ca s80 sunt mai ieftine si mai bune decat t50 din punctul meu de vedere deoarece au raza mai mare si pulverizeaza mai bine apa.

am programat electrovalva sa ude 20 min dimineata la 8 si 20 min seara la 8; mi s-a parut suficient deoarece c-am baltea apa pe alocuri datorita amplasarii aspersoarelor existau zone ce erau acoperite de 2 aspersoare si in felul acesta aparea aceasta problema.


PROBLEMELE
=========

dupa 10 zile gazonul a inceput sa apara, neuniform, dar iesea ... si totodata si buruienile, vreo 3-4 feluri de buruieni, cele mai frecvente fiind unele urcatoare asemanatoare cu fasolea cu o radacina foarte adanca, nu le stiu exact denumirea, parca volbura in limbaj popular.

am incercat sa le scot cu mana dar au parut 2 probleme: erau multe si greu de scos si mai ales pamantul era moale si faceam gropi in pamant tasand in acelasi timp si gazonul fragil, in concluzie leam lasat sa creasca linistite gandindu-ma ca o sa gasesc alta solutie.

gazonul nefiind uniform, chiar necrescand pe alocuri, am reluat insamantarea in respectivele zone.

de asemenea am vazut ca zonele neacoperite de aspersoare sufera si am luat mai mult in gluma un aspersor dintracela cu multe gauri care oscileaza dintr-o parte in alta, pretabil pt zone dreptunghiulare; l-am luat tot de la mag H la un oret modic de 30 ron; cu acest aspersor reglat la max am acoperit 80% din toata suprafata mea pe lungime, iar latimea depasea parcela asa ca mai intram 1m si pe la vecinul;

in acest context am pus in functiune a 2 a electrovalva ce regla acest aspersor deoarece nu am putut sa-l  folosesc cu celelalte aspersoare ca diminua mult raza acestora, in felul acesta dimineata pornesc  popup-urile 20 min iar seara oscilantul 40 minute.


TUNDEREA GAZONULUI
===============

prima tundere am facut-o acum 1 saptamana cu o masina electrica, cel mai ieftin model de la G, ceva gen 32. am tuns la cel mai de sus nivel, adica 6 cm.
astazi am efectuat a 2 a tundere la 4 cm, mi s-a parut un progres si cu buruienile, parca s-au mai redus si de asemenea s-a indesit nemaifiind vizibile pete maro (pamant).
dupa tundere, am imprastiat un ingrasamant frantuzesc luat din hypermarketul din titan A. nu stiu cat este de bun, o sa vad ... pe el scria ca 100 de zile nu mai este nevoie de alta fertilizare. tot la aceeasi marca exista si un produs combinat cu erbicid dar nu putea fi folosit decat dupa 6 luni de la insamantare asa ca am zis pas.

am mai observat la a 2 a tundere ca deja pot calca linisti pe iarba fara sa-mi fac probleme ca mi se infunda piciorul in pamant, desi a seara a ploat si pamantul era destul de ud.


CONCLUZII (nu faceti ca mine)
========

- am gresit considerabil vis a vis de solutia aspersoarelor, imi erau suficiente 2 oscilante legate la o eletrovalva programabila + un furtun de 25m si cateva mufe; in felul acesta scapam de sapat canale pt tevi, cost redus si aveam si acoperire completa;

- erbicidarea totala in luna aprilie nu cred ca a ajutat f mult deoarece buruienile au diverse faze de evolutie, iar daca sunt prea mici erbicidul nu-si face efectul (cel folosit de mine);

- insamantatorul go on - o  prostie, uitati de el, sunt si modele mai bune si mai scumpe dar nu pot sa ma pronunt in privinata lor ca nu le-am testa, dar se paote face insamantare foarte bine si la mana pt suprafete mici...


CE TREBUIE SA MAI FAC
================

tundere saptamanala si scapare de buruieni

cu buruienile din ce am citit pe aici e treaba grea, poate ma ajutati cu un ierbicid selectiv pt buruiana acea urcatoare ca fasolea ... pana atunci il tund, urmatoarea tunsoare peste 1 sapt va fi la 2,5 cm.

scuze pt postul lung, dar m-am gandit ca pot fi utile greselile facute de mine


atasez cateva poze cu situatia inainte de lucru si o poza dupa prima tundere.

Attached Files



#114
toaderfl

toaderfl

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 167
  • Înscris: 27.12.2006
de asemenea am vazut ca zonele neacoperite de aspersoare sufera si am luat mai mult in gluma un aspersor dintracela cu multe gauri care oscileaza dintr-o parte in alta, pretabil pt zone dreptunghiulare; l-am luat tot de la mag H la un oret modic de 30 ron; cu acest aspersor reglat la max am acoperit 80% din toata suprafata mea pe lungime, iar latimea depasea parcela asa ca mai intram 1m si pe la vecinul;


ai cumva o poza sau denumirea exacta?

#115
romikatm

romikatm

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,392
  • Înscris: 14.02.2008

 dino2, on 22nd May 2009, 21:33, said:

eu am mai scapat de buruienile din gazon, in afara de tunderile saptamanale, si prin scarificare. Dupa doi ani consecutivi in care am trecut cu scarificatorul primavara prin el, s-au redus considerabil. De eliminat 100% nu cred ca poate fi vorba., dar am scapat de rochita randunicii si 90% de trifoi. E ok. Mai am o planta care seamana cu pirul, nu stiu cum se numeste care s-a redus si ea considerabil. La asta nu e mare problema ca se poate scoate f usor si cu mana, cu celelalte era mai greu. Totusi daca le scapi din vedere o perioada chiar scurta ... isi reintra repede in drepturi.

Am ajuns la concluzia ca solutia pentru un gazon ok este .... munca. MULTA!
Interesanta chestia cu scarificatorul!Poti sa ne spui cine e si ce doreste scarificatorul(eventual o poza ceva)?Am mai auzit de la cineva de chestia asta,dar nu stiu exact ce e si cum se foloseste.Daca m-ai putea lamuri,ar fi super!(si eu sunt posesor de trifoi!)
Multumiri!

#116
danghetau

danghetau

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 19,596
  • Înscris: 21.08.2008
Pe o suprafata de 70 mp am incercat anul trecut sa pun gazon si am reusit dupa multe incercari 9am ales gresit perioada de semanat).
Acum gazonul se prezinta ok insa din cauza oscilantei de irigare am ceva zone mici cit o palma unde apa nu a ajuns si acolo se vede pamintul.Cum fac sa pun si acolo saminta:e suficienta greblarea si apoi semanatul sau mai trebuie si altceva?Nu am scarificat niciodata (am ales gazon de soare si-l ud la 2-3 zile) si nici nu am ierbicidat/folosit ingrasamint pentru ca buruieni nu am.
O sa adaug 2-3 foto mine ziua cu zonele descoperite.Nu se pune problema cu irigarea...

#117
danghetau

danghetau

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 19,596
  • Înscris: 21.08.2008
Iata pozele promise.Cum procedez pentru a avea gazon si pe acele zone?Nu am nisip...
Attached File  DSCF0004.JPG   600.4K   602 downloadsAttached File  DSCF0006.JPG   577.26K   532 downloads
Attached File  DSCF0007.JPG   590.49K   506 downloadsAttached File  DSCF0008.JPG   587.41K   460 downloads

#118
PRONET

PRONET

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 7
  • Înscris: 12.08.2003

 toaderfl, on 4th June 2009, 16:45, said:

de asemenea am vazut ca zonele neacoperite de aspersoare sufera si am luat mai mult in gluma un aspersor dintracela cu multe gauri care oscileaza dintr-o parte in alta, pretabil pt zone dreptunghiulare; l-am luat tot de la mag H la un oret modic de 30 ron; cu acest aspersor reglat la max am acoperit 80% din toata suprafata mea pe lungime, iar latimea depasea parcela asa ca mai intram 1m si pe la vecinul;


ai cumva o poza sau denumirea exacta?


este cel albastru, ieri am mai luat unul gri de la wo.. care are reglaj pe latimea de udat dar nu acopera ca primul.

se pare ca am gresit destul de grav cu ingrasamantul.... se pare ca mi-a ars gazonul.
am luat de la auchan o cutie de ingrasamant organic frantuzesc, niste granule maro, pe ambalaj scria ca este suficient pt 50 m 2 iar eu aveam aprox 150 deci l-am dat pe tot.
rezultatul se vede ...

oare isi mai revine ?

iar ca distractia sa fie completa si gardul viu de 30 tuia a inceput sa se usuce dupa adm ingrajam de conifere ... nu stiu daca asta e motivul sau .... dar sunt f suparat :(

Attached Files



#119
danghetau

danghetau

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 19,596
  • Înscris: 21.08.2008
Se pare ca eu stau mai bine dar tot am ceva lipsa gazon.Un cu Gardena oscilant luat cu 125 lei din Praktiker
Nu am dat ingrasamint.Daca dau acum saminta si ud bine mai iese?

#120
gcom61

gcom61

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,824
  • Înscris: 21.01.2007
Daca semanati doar samanta fara sa zgariat pamantul trebuie sa udati in fiecare zi in asa fel incat sa nu se usuce pamantul deloc.
Referitor la ingrasaminte sa va spun o intamplare de acum foarte multi ani.La terenul de sport al scolii-zona rurala-nu se mai cunostea foarte  bine marcajul.Un individ a gasit (nu stiu unde )un sac cu azotat de amoniu,pe care la folosit pentru tusarea terenului (marcarea ).Pecateva zile a plouat si a disparut marcajul si a repetat figura tot cu azotat.
Acest lucru se intampla la inceputul verii pana in 15 iunie (elev fiind atunci).In toamna cand am revenit ,dungile care delimitau terenul de fotbal erau inlocuite de o iarba deasa si cu o inaltime de ~30-40 cm.Cu totii ne-am mirat ce sa intamplat
si un elev mai mare ne-a spus ca din cauza ca terenul a fost marcat cu ingrasaminte chimice.
Ceea ce am vrut sa spun mai sus este faptul,ca pentru gazon.poate fi folosit acest ingrasamant (azotat de amoniu) in cantitate de ~1 sac / 5000metri patrati   >>5kg /500 mp.

#121
danghetau

danghetau

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 19,596
  • Înscris: 21.08.2008
oricum ud zilnic chiar de 2 ori (dimineata si seara).
da,voi incerca sa zgirii pamintul cu o grebla si voi semana iar intrebarea am pus-o pentru ca nu am nisip sa acopar semintele si nu stiu daca e suficient sa ud.
cu ingrasamintul am "patit" la fel acum 8 ani intr-o alta locatie cu vreo 300mp,la 2-3 zile trebuia sa tund.

#122
dino2

dino2

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 332
  • Înscris: 13.02.2008

 romikatm, on 4th June 2009, 20:45, said:

Interesanta chestia cu scarificatorul!Poti sa ne spui cine e si ce doreste scarificatorul(eventual o poza ceva)?Am mai auzit de la cineva de chestia asta,dar nu stiu exact ce e si cum se foloseste.Daca m-ai putea lamuri,ar fi super!(si eu sunt posesor de trifoi!)
Multumiri!

Este un aerator/afanator. Are un tambur cu dinti care zgarie solul si fac o rarire a gazonului. Cu ocazia asta sunt scoase si o buna parte din buruienile din gazon.

Eu am asa ceva:
Attached File  Aerator.jpg   21.36K   309 downloads

Gasesti detalii pe net, daca dai search cu "aerator gazon".

#123
cipaul

cipaul

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,085
  • Înscris: 15.10.2006

 PRONET, on 4th June 2009, 00:46, said:

CONCLUZII (nu faceti ca mine)
========

- am gresit considerabil vis a vis de solutia aspersoarelor, imi erau suficiente 2 oscilante legate la o eletrovalva programabila + un furtun de 25m si cateva mufe; in felul acesta scapam de sapat canale pt tevi, cost redus si aveam si acoperire completa;

- erbicidarea totala in luna aprilie nu cred ca a ajutat f mult deoarece buruienile au diverse faze de evolutie, iar daca sunt prea mici erbicidul nu-si face efectul (cel folosit de mine);

- insamantatorul go on - o  prostie, uitati de el, sunt si modele mai bune si mai scumpe dar nu pot sa ma pronunt in privinata lor ca nu le-am testa, dar se paote face insamantare foarte bine si la mana pt suprafete mici...

Ai gresit cu alegerea tevi de 3/4, cu adancime la care ai ingropat-o, cu dispunerea aspersoarelor si cu tipul lor.
Pe termen lung solutia cu teava ingropata si aspersoare e mai ieftina si mai confortabila.
Totul e sa o faci bine.

Edited by cipaul, 14 June 2009 - 22:14.


#124
Crirus

Crirus

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 64
  • Înscris: 19.04.2004
Salut,

Are cineva idee ce ar trebui sa fac sa salvez munca de o luna?
Am sapat un teren tare ca piatra, nu ca ar fi pamantul rau dar a fost nesapat de vreo 15 ani.
Mi-a luat mult mai mult decat speram si m-a prins Iunie.

Am semanat acu vreo 2 saptamani si nu reusesc sa scot gazon. Au aparut fire din loc in loc, max 2 cm aproape invizibile de subtiri, am udat seara de seara, e foarte cald, pana a doua zi tine apa dar dupa amiaza se intareste pamantul.

A mai si plouat de vreo 2 ori.

Intrebarea e, mai salvez insamantarea asta sau e compromisa?
Are sanse sa iasa, chiar daca mai greu?

Ce ar trebui sa fac in afara de nervi?

Multam,

Cristi

#125
Bluemann29

Bluemann29

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 51
  • Înscris: 12.03.2009
parca ma vad pe mine, am trecut si eu prin toate aceste etape, doar ca eu am luat aspersoare t380 pentru o zona de 500 mp, iar dupa aceea m-am trezit ca nu gasesc pompa care sa imi duca prostiile si de acolo au inceput nebuniile, modificari de proiect pentru tevi,amplasament aspersoare, schimbat 2 pompe fara a-mi recupera investiatia facuta, iar azi sunt in acelasi impas ca si tine, am dat de 8 ori in 6 luni cu ierbicid total pe mosia mea, cum spui si tu degeaba, am insamantat acum 3 saptamani cu 25 kile de seminte, recunosc ca daca luam 50 erm un om fericit azi, in locurile in care am abuzat de stoc a iesit un gazon superb in celelalte combinatie de pamant cu buruieni, niste frunzisoare ciudatele si dese de mama focului, am tuns sambata si am mai luat 5 kile de seminte in speranta ca imi vor ajunge pentru o usoara indesire dar nu mi-a ajuns decat pentru jumatate din parcela. am lat si eu saptamana trecuta ingrasamant combinat cu ierbicid, imi asum riscul de a-l aplica si pe proaspatul gazon, voi reveni cu detalii si sper eu fara urmari nefaste, macar de data aceasta. Bafta tuturor si luati aminte

 Bluemann29, on 22nd June 2009, 20:08, said:

parca ma vad pe mine, am trecut si eu prin toate aceste etape, doar ca eu am luat aspersoare t380 pentru o zona de 500 mp, iar dupa aceea m-am trezit ca nu gasesc pompa care sa imi duca prostiile si de acolo au inceput nebuniile, modificari de proiect pentru tevi,amplasament aspersoare, schimbat 2 pompe fara a-mi recupera investiatia facuta, iar azi sunt in acelasi impas ca si tine, am dat de 8 ori in 6 luni cu ierbicid total pe mosia mea, cum spui si tu degeaba, am insamantat acum 3 saptamani cu 25 kile de seminte, recunosc ca daca luam 50 erm un om fericit azi, in locurile in care am abuzat de stoc a iesit un gazon superb in celelalte combinatie de pamant cu buruieni, niste frunzisoare ciudatele si dese de mama focului, am tuns sambata si am mai luat 5 kile de seminte in speranta ca imi vor ajunge pentru o usoara indesire dar nu mi-a ajuns decat pentru jumatate din parcela. am lat si eu saptamana trecuta ingrasamant combinat cu ierbicid, imi asum riscul de a-l aplica si pe proaspatul gazon, voi reveni cu detalii si sper eu fara urmari nefaste, macar de data aceasta. Bafta tuturor si luati aminte


#126
wegviLVGAsdf

wegviLVGAsdf

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 789
  • Înscris: 21.03.2009
Eu zic ca cel mai bun fertilizant e azotatul de amoniu.

Anunturi

Bun venit pe Forumul Softpedia!

4 user(s) are reading this topic

0 members, 4 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate