Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Vand Proiect AI cu ChatGPT 4(Gene...

E-Mail in serie prin Excel si Out...

Modul alimentare rulou/jaluzea ex...

Recuperare fișiere dupa form...
 Aplicatii stress test RAM

Asigurare auto hibrid

Asus B550M - PC-ul nu porneste di...

Tzanca Uraganu - Inconjurat de Fe...
 explicatie montaj breadboard

3 Doors Down - Kryptonite

Semnalizati cand virati pe un dru...

Succesiune - mostenire apartament...
 Donez Siofor de 1000mg ( diabet t...

Izolatie intre parter si etaj

Hranirea pasarilor din orase -pro...

[unde] goarna tramvai
 

Centrale termice IMMERGAS

* * * * * 6 votes
  • Please log in to reply
5010 replies to this topic

#2485
danpet

danpet

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,578
  • Înscris: 01.03.2007
Nicio firma nu specifica "care este debitul minim la care centrala regleaza temperatura ACM",asta pentru ca aceasta valoare difera mult in functie de mai multi factori.Da,1,7l/min este debitul la care fluxostatul detecteaza cererea de ACM,dar la acest debit,e greu sa regleze ACM la o temperatura mica (40-42 grade),poate iarna,cand apa rece vine cu temperatura mai mica.
Era foarte bine daca ati fi avut un termometru separat,cu care sa masurati temperatura reala e apei calde,chiar la baterie.
O temperatura de 42 grade inseamna ca apa sa fie perfect suportabila de mana omului,chiar pe dosul palmei...pentru spalat,etcfara a mai fi nevoie sa fie amestecata cu apa rece.
Immergas sunt centrale bune.Am intalnit EoloMini (modelul vechi),care nu au fost desfacute de 11-12 ani...Eu le-am desfacut prima data.
Centrala dumneavoastra are o problema.Fiind in garantie,trebuie ca firma sa rezolve problema.Nu se poate ca la 3,1l/min ACM sa fie mereu la 65 grade...E posibil sa fie doar o setare gresita,centrala avand mai multi parametri care trebuie satati in meniu,sau alta problema.Avem date insuficiente pentru a trage o concluzie,in afara de aceea ca nu e in regula.

#2486
servoman

servoman

    Doua lucruri sunt infinite: universul si prostia umana si totusi

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,586
  • Înscris: 07.09.2008

 gloti, on 17 septembrie 2016 - 11:09, said:

Daca stiam acest lucru de la inceput nu optam pentru aceasta centrala. Iata cum te pacalesc vanzatorii.
Numai bine
Este un exemplu bun de luat in considerare pentru cei care vor sa cumpere centrale. Un vanzator are targhet, dar nu are cunostntele necesare despre functionarea centralei, nu mai spun de lucruri atat de fine precum debite mnime si temperaturi de lucru pe apa calda.
O alta greseala este de a intreba un instalator de care centrala trebuie sa cumparam. Nici un instalator nu detine cunostintele tehnice necesare repararii unei centrale. Uni nu au idee nici de modul de functionare a centralei. Dar cand bonusul este mare la vanzarea centralei atunci o recomanda cu cea ma mare incredere.
Este posibil ca si un om de service sa fie subiectiv, dar este cel mai in masura sa dea detalii care ne intereseaza in achizitia unei centrale.

#2487
dentra

dentra

    Member

  • Grup: Validating
  • Posts: 311
  • Înscris: 12.09.2010
Vara temperatura apei reci de alimentare e mai calda si daca centrala termica are puterea termica minima mare in cazul tau in jur de 10 kw are dificultati in a o mentine la o valoare joasa mai ales la bitermice ls debite mici  


#2488
gloti

gloti

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 20
  • Înscris: 26.04.2010
Pentru "danpet" am masurat temperatura si la baterie este cam cu 1 grad mai mica decat cea indicata de afisajul centralei. Problema este ca specialistul firmei zice ca centrala este buna dar "apa rece nu poate inpinge apa calda".Cu un astfel de specialist ce sa mai vorbesti. El recomanda instalarea unui hidrofor in apartament (cu 2 camere). Chestia cu hidroforul nu a fost specificata la recomandarea centralei. Acum astept raspunsul firmei, la sesizare, apoi ma adresez protectiei cumparatorului.
Numai bine.

#2489
danpet

danpet

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,578
  • Înscris: 01.03.2007

 gloti, on 18 septembrie 2016 - 12:53, said:

Specialistul trebuia sa verifice daca centrala moduleaza flacara,sa masoare cu manometrul presiunile la vana de gaz,in special pe cea minima (desfacand centrala),sa verifice daca toti parametri sunt setati corect.A facut aceste lucruri?
E posibil ca centrala sa nu functioneze corect nici pe incalzire,dar,fiind cald afara,nu s-a putut testa (banuiesc)...oricum,daca exista si un termostat de camera,pe incalzire nu ar fi atat de deranjant daca ea nu moduleaza corect.
Asteptam verdictul si rezolvarea problemei.Succes!

#2490
cosmineuz

cosmineuz

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 135
  • Înscris: 25.02.2016
Discutasem de o problema cateva pagini in urma cu eroarea 96 la un immergas Victrix 24TT 1E. Dadea eroarea de fiecare data cand pornea incalizrea (sau apa calda). Se pare ca s-a rezolvat cu o calibrare (isi face centrala singura de cap si incalzeste toate camerele vreun sfert de ora). In situatia in care mai apare problema la cineva.

#2491
gloti

gloti

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 20
  • Înscris: 26.04.2010
A fost specialistul care a montat si pus in functiune centrala in urma sesizarii mele a constatat cu debitmetrul lui ca debitul este de 3,1 l/min a scris doua hartii in care a scris ce am spus eu, a tras concluzia ca "apa rece nu impinge apa calda" si a recomandat montarea unui hidrofor. Pentru toate astea mi-a cerut si 80 lei, pe care fireste nu i-am dat. Constatarea lui a fost ca centrala merge perfect.
Intre timp am montat o pompa de ridicarea presiunii folosita la incalzirile solare, cu fluxostat. Acum am in jur de 2 bar (depinde tot de cum deschid robinetul) si debit dublu adica 6,3l/min la care centrala reglata la 40 grade livreaza apa la 49...50 grade pe aparatul centralei si 45...47 grade masurate la bateria din bucatarie. Cum scad putin debitul inchizand putin robinetul urca temperatura la 55 si mai mult in functie de cat inchid robinetul de la bateria din bucatarie.
Azi am avut o discutie cu seful firmei care zicea ca nu stie de rclamatie si ca se va interesa si ma va suna azi. Azi se termina la ora 24 deci mai astept, cu toate ca nu cred ca face ore suplimentare.
Numai bine.

#2492
gloti

gloti

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 20
  • Înscris: 26.04.2010
In sfarsit se pare ca am dat peste niste oameni destepti, am scris la IMERGAS si surpriza mi-au raspuns indicandu-mi si posibilele defecte. Se pare ca centrala este buna dar a cazut pe mana unor "apa rece nu impinge apa calda". Sunt o multime de parametri pe care trebuie specialistul sa le seteze in functie de necesitati. Se poate modifica si puterea minima la ACM la fel si puterea maxima, numai sa stii sa o faci (apropo "dentra" a spus ca la 10kW este greu sa mentii temperatura la debite mici). Sunt 8 parametri care pot fi reglati inclusiv putere minima 0% Pmax...63% Pmax.
Deocamdata astept ce-mi recomanda cei de la IMERGAS sa fac, centrala fiind in garantie. Se pare ca sunt descrise in Manualul de instructiuni si recomandari dar la capitolul TEHNICIAN. Totul este sa-l gasesti.
Numai bine.

#2493
dutzu22

dutzu22

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 12
  • Înscris: 21.02.2007
Buna ziua. Am o centrala Eolo Star 24kW cu display, instalata in 2010. Am observat in ultimul timp ca debitul apei calde menajere este scazut. Apa este destul de dura in zona - Suceava. Se poate sa fie depuneri de calcar pe circuitul de incalzire a ACM sau e altceva ? Si cum se poate rezolva ?

#2494
servoman

servoman

    Doua lucruri sunt infinite: universul si prostia umana si totusi

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,586
  • Înscris: 07.09.2008
Prima data trebuie sa verifici eventualele filtre montate pe teava de apa rece care se duce spre centrala. Daca exista filtru si este infundat atunci de acolo e problema. Daca nu ai filtru de impuritati pana la intrarea in centrala atunci trebuie sa apelezi la cineva de specialitate sa verifice fluxostatul care are o sita la intrarea lui si de asemeneaa mai are montat pe iesirea lui spre schimbator si un reductor de debit care se mai infunda si el.

#2495
florin71_skoda

florin71_skoda

    Guru Member

  • Grup: Banned
  • Posts: 18,070
  • Înscris: 02.01.2008

 gloti, on 20 septembrie 2016 - 21:46, said:

In sfarsit se pare ca am dat peste niste oameni destepti,......

Mda .... Astia sunt mult mai "destepti" fata de ala cu "apa rece nu impinge apa calda". Posted Image

Tu doar peste incompetenti reusesti sa dai ?

 gloti, on 20 septembrie 2016 - 21:46, said:

...  Se poate modifica si puterea minima la ACM la fel si puterea maxima, numai sa stii sa o faci ...

Zi zau cu limba scoasa. Reusesti ? Posted Image

Ia mai citeste manualul si vezi unde anume scrie asa ceva ?
Se poate regla doar minimul si maximul pentru incalzire din P5 si P6, dar si reglajul asta este doar intr-o anumita plaja de putere si nu poate fi zero. In schimb pe ACM, puterea nu este reglabila de niciunde. O mai poti fenta un pic din reglajul mecanic al vanei de gaz, dar nu din meniu. Se poate regla mecanic dind "focul mic" cit mai mult posibiil la minim, pina cind centrala aproape nu mai recunoaste focul si risca sa intre in avarie de lipsa gaz.

Cum se traduce pe limba tuturor reglarea lui P5 si P6 :
- Manual zice ca centrala ta poate modula pe incalzire intre 11,5kw si 23,8kW
- Daca P5 (minimul) este setat la 0%, si P6 (maximul) la 100%, atunci centrala ta va merge pe incalzire modulind intre 11,5kw si 23,8kW
- Daca P5 (minimul) este setat la 50%, si P6 (maximul) la 100%, atunci centrala ta va merge pe incalzire modulind intre 17,65kw si 23,8kW
- Daca P5 (minimul) este setat la 0%, si P6 (maximul) la 50%, atunci centrala ta va merge pe incalzire modulind intre 11,5kw si 17,65kw
( Mijlocul plajei 11,5kw - 23,8kW ar fi cam 17,65kw si deaia 50% ar insemna cam 17,65kw )

 gloti, on 20 septembrie 2016 - 21:46, said:


- Centrala ta este cu schimbator bitermic si asta este unul din motivele pentru care face mai multa apa calda fata de alte centrale cu schimbator secundar cu placi. O centrala cu bitermic este destul de greu de reglat pe ACM si de regula ai nevoie de debit mare de apa calda ca sa o ti in friu. Aia 1,7 litri pe minut sunt doar basme comerciale si sa nu te astepti sa-ti poata scoata vreodata centrala 1,7 litri/minut sub 60grd ca nu are cum. Ca poate sa plece de la 2 litri/minut este una si cum o sa-i incalzeasca este alta, pentru ca la un 2 litri/minut o sa-i incalzeasca la 60grd sau si mai mult, ca nu are cum sa-i tina la 45grd. Nu se poate tehnic.
- In regim ACM centrala ta cica stie sa moduleze intre 6,8kW si 23,8kW. Adica scade mai mult puterea fata de incalzire. Asta ar fi un lucru bun in cazul tau.
- Daca te uiti in tabelul din manual, ai sa observi ca la 6,8kW (minimul pe ACM) vana de gaz baga gazul in arzator cu 1,22mbar. In schimb pe incalzire la minim, la 11,5kw, baga gaz cu 3,03mbar.
- In general cam toate centralele au minimul de gaz pe la un 1,8-2,2 mbar. Daca te uiti in tabel, ar fi cam aia 10kW de care zicea colegul Dentra. Cam toata lumea zice 10Kw minimul, ca nu sta nimeni sa citeasca manualul la toate centralele si drept urmare asa sa impamintenit ca 10kW ar fi minimul. Centrala ta este insa o exceptie ca vad ca stie sa coboare pe ACM la 6,8kW.
- Daca citesti ce ziceam eu mai sus de reglajul focului mic, ai sa observi ca de fapt astia de la Immergas au tras deja focul la centrala ta mult mai jos fata de alte centrale. Au facut asta electronic si nu mecanic cum sugeram eu. Asa ca nu stiu cum ai putea trage tu (mecanic) focul mai jos de 1,22mbar , care oricum sunt foarte putini pentru o centrala, si asta fara sa te trezesti ca-ti intra centrala in "avarie lipsa gaz" (01)
- Cam asta ar trebui sa le ceri tu "specialistilor": sa-ti mai reduca minimul pe ACM si daca este cazul sa-ti mai urce un pic P5. Cu toate ca pe minim incalzire ai 3mbar si merge si daca scade un pic sub 2mbar si nu ai treaba cu P5

Care este treaba cu apa calda:
- In manual zice intr-un singur loc ca centrala ta poate incalzi ACM cu un DeltaT=30grd cam 11 litri/minut
- Tot in manual zice ca plaja de reglaj ACM este intre 35-55grd
Cum traducem aceaste 2 informatii ?
- Pai centrala mergind la puterea maxima (23,8kW) poate incalzi cu un DT=30grd cam un 11 litri/minut
- Adica daca in centrala intra apa rece de 20grd si ceri 11 litri / minut, poate incalzi apa ce intra la 20grd cu + acel DT de 30grd = 50grd.  Adica degeaba setezi tu centrala la 55grd ca mai mult de 50grd nu vezi la robinet in situatia data.
Mai departe despre DT
- Daca apa ce intra in centrala are 15 grd, atunci o incalzeste cu 15+30=45grd (fireste, daca ceri 10-11 litri/minut)
- Ca sa o incalzeasca mai tare, tu trebuie sa reduci debitul. Probabil ca la un 8-9 litri/minut o va incalzi cu un DT=35grd si atunci daca intra apa cu 20grd avem 20+35=55grd
- Cu cit reduci debitul asta, cu atit creste si acel DT. Daca ceri un 6 litri/minut, hai sa admitem ca ai avea un DT=40grd (nu stiu sa-ti zic exact cit este). Pai in cazul asta avem apa de intrare de 20grd + 40grd DT-ul = 60grd si tu ai setat centrala sa-ti faca ACM la 45 grd. Pai in cazul asta centrala va trebui sa reduca cumva acel DT. Si cum o va face ? Pai reducind gazul. Adica va da focul mai mic.
Concluzie:
- Cu cit reduci debitul, cu atit va creste mai mult DT-ul
- Daca tu ceri o temperatura de un sa zicem ca 45grd, tu vrei de fapt un DT=25grd pe care-l poti obtine pe la un 13-14 litri pe minut daca in centrala focul merge la maxim (11,4mar=23,8kW).
- Dar cum tu nu ceri 13 litri/minut, ca ceri doar 3 litri/minut, centrala trebuie sa reduca drastic focul ca sa pastreze acelasi DT=25grd. Dar sub 6kW nu poate saraca sa reduca focul si drept urmare ai un DT mult mai mare decit cei 25grd pe care-i vrei.

 gloti, on 20 septembrie 2016 - 21:46, said:

debit dublu adica 6,3l/min la care centrala reglata la 40 grade livreaza apa la 49...50 grade pe aparatul centralei si 45...47 grade masurate la bateria din bucatarie
Nu prea bate cu ce aproximam eu mai sus. Eu aproximam ca la un 6 litri / minut ar putea sa o faca la 60grd, dar cu focul la maxim, ori tu zici ca o face de 50grd. O reducere asa de mica (doar 10grd) denota o modulare proasta. Daca ar modula centrala pina la 6kw ar trebui ca DT-ul sa fie mult mai mic

Acum mai depinde si de softul centralei. Dar teoretic daca ceri 40grd ar trebui sa o tina intre 38-43grd. Adica un -2 cu un +3 fata de cit ai cerut. Zic teoretic pentru ca nu stiu exact ce soft are centrala ta.

----
Sper ca nu am fost prea tehnic si ca o sa pricepi cam ce am vrut sa "subliniez" in postul asta, (cam lung vad)(si poate ca si plictisitor daca este asa de lung), ca sa sti mai departe ce ai de urmarit si ce sa le ceri celor de la servis cind o sa vina sa-ti vada centrala.

Edited by florin71_skoda, 21 September 2016 - 19:45.


#2496
dentra

dentra

    Member

  • Grup: Validating
  • Posts: 311
  • Înscris: 12.09.2010

 florin71_skoda, on 21 septembrie 2016 - 19:29, said:


am si eu o curiozitate personala legata de cum functioneaza bitermicele astea,stiu ca schimbatorul unic contine ambele circuite cel de acm si caldura,am inteles ca exista tub in tub si mai un fel gen spirala poate gresesc nu stiu sigur,la solicitarea de acm apa care trece prin  sectiunea de acm a schimbatorului  este incalzita direct de flacara dar ce se intempla cu apa din sectiunea de incalzire in momentul ala ,nu intra in fierbere neavand circulatie?sau apa rece care intra in sectiunea de acm a schimbatorului are rol de racitor?daca debitul apei reci de intrare scade mult racirea apei din sectiunea de caldura a schimbatorului nu se mai face corespunzator si cred ca intra in fierbere.Ca urmare este posibil ca la debite mici la care se adauga vara si o temp mai ridicata a apei reci din retea aceste bitermice sa nu poata mentine o temperatura mai joasa  chiar daca producatorii spun asta,m-as fi asteptat ca utilizatorul sa se planga de dusuri scotiene,din cate stiu senzorul de supratemp taie gazul ca sa nu intre in fierbere

Edited by florin71_skoda, 21 September 2016 - 21:57.


#2497
florin71_skoda

florin71_skoda

    Guru Member

  • Grup: Banned
  • Posts: 18,070
  • Înscris: 02.01.2008
Nu-i chiar tub in tub in adevaratul sens al cuvintului ca arata asa:

Attached File  Bitermic 2.jpg   32.57K   14 downloads Attached File  bitermic.JPG   24.34K   12 downloads

Prin mijloc trece ACM si prin celelalte 4 "gauri" trece AT-ul

-------
In rest ai perfecta dreptate.

#2498
danpet

danpet

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,578
  • Înscris: 01.03.2007
Florin,felicitari pentru excelenta expunere pe tema functionarii centralelor pe ACM!
Un exemplu concret,este centrala mea,care functioneaza de 13 ani, impecabil (Immergas EoloMini 2003...doua schimbatoare).Presiunea minima la vana de gaz am reglat-o la aprox 1mbar...nu intra pe avarie. ACM la 42 grade (si vara) de la 2-3 l/min (fluxostatul porneste la 1.5 l/min).Poza e facuta la aprox 3 l/min,inainte de a veni frigul (17.09.16).La debit constant,temperatura ACM constanta.Reparatii in cei 13 ani:schimbat membrana vanei cu 3 cai si rulmentii ventilatorului.
Parerea mea e ca indiferent ca e cu doua schimbatoare sau cu bitermic,o centrala,la o aceeasi putere si acelasi debit,trebuie sa faca ACM la aceeasi temperatura.Altfel,ar insemna sa aiba randamente mult diferite pentru producerea de ACM...totusi,producatorii,din anumite motive,fac fluxostatele sa comute la debit mai mare la bitermice...unele pe la 3 l/min.

Attached Files



#2499
dutzu22

dutzu22

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 12
  • Înscris: 21.02.2007
@ servoman: Multumesc. Verfic si revin cu info. Am un filtru Y si dupa apometru, deci teoretic el ar trebui sa opreasca bolobanii si mormolocii...

#2500
danpet

danpet

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,578
  • Înscris: 01.03.2007
Filtrul Y are gaurele mari,pentru a retine impuritati de dimensiuni mari.E bine sa fie verificat si curatat,dar,de regula se infunda filtrul de la intrarea in centrala (al centralei),care uneori e dificil de scos pentru a fi curatat.Trebuie desfacut racordul de la teava de apa rece care intra in centrala.Filtrul e destul de fragil si poate fi rupt la tentativa de scoatere.
Asa cum a spus s @servoman,e bine sa fie curatat si limitatorul de debit de deasupra fluxostatului,sau chiar eliminat,daca presiunea la reteaua de apa e foarte mica.Poate ar fi indicata scoaterea fluxostatului din centrala,pentru a se putea opera mai usor si curatirea completa a lui (inclusiv magnetul).
Eu banuiesc filtrul de la intrare in fluxostat ca fiind principalul vinovat...asta in cazul in care nu cumva e (si) colmatat schimbatorul.
Se recomanda montarea unui filtru de impuritati  fine (cu cartus) la intrarea de apa rece in centrala.In functie de gradul de duritate al apei,e necesar si un filtru anticalcar,magnetic (la duritati mici) sau cu polifosfati (la duritati mari),in ultimul caz,apa calda,nemaifiind potabila.

Edited by danpet, 22 September 2016 - 09:33.


#2501
gloti

gloti

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 20
  • Înscris: 26.04.2010
Pentru "Florin 71-skoda" citeste cap 3.6 alin 2 Reglarea puterii minime a centralei in faza menajer (Fig.3-3) daca tot ne raportam la manual.
La mine "specialistul" nu stia ca Po trebuie pus pe On si din cauza asta tot timpul centrala incalzea apa calda la maximum indiferent de reglaj. Acum am facu eu operatiunea si acum in sfarsit regleaza dar datorita debitelor mici oscileaza intre 49...35 grade, presupun ca din cauza reglarii incorecte a puterii minime a centralei, pe care nu o pot face ca este in garantie. Practic as putea sa o fac dar nu vreau sa intru cu surubelnita in ea. Acum la recomandarea facuta de Immergas Romania am sa apelez la reprezentantul lor local probabil azi. Ca sa vad daca se poate reduce aceasta fluctuatie de temperatura.
Numai bine

#2502
florin71_skoda

florin71_skoda

    Guru Member

  • Grup: Banned
  • Posts: 18,070
  • Înscris: 02.01.2008

 gloti, on 22 septembrie 2016 - 09:31, said:

Pentru "Florin 71-skoda" citeste cap 3.6 alin 2 Reglarea puterii minime a centralei in faza menajer (Fig.3-3) daca tot ne raportam la manual.

Ce anume ar trebui sa citesc acolo ? Cum se regleaza mecanic "focul mic" la o vana de gaz Sit Sigma sau cum se regleaza la o vana de gaz Honeywell VK ?

Acolo se explica ce pasi trebuie sa urmeze specialistul cind regleaza mecanic  "focul mic" la 1,22mbar (6,8kW) (ca atit zice in tabel ca trebuie sa fie focul mic, reglat mecanic, 1,22mbar). Adica exact ce spunea eu mai sus ca ar fi trebuit sa faca specialistul cind a venit la reclamatie. Sau daca a vazut ca tu nu ai debit, ar fi trebuit sa incerce sa regleze si mai jos "focul mic" daca centrala nu intra in avarie. Fireste, sa scazi focul sub 1,22mbar nu este indicat pentru ca nu respecti manualul, dar uneori nu ai ce sa-i faci.
Colegul Danpet spune cu citeva posturi mai sus ca el a redus mecanic  "focul mic" la 1 mbar si astfel reuseste sa faca 3 litri/minut la ~42grd chiar si vara (a subliniat chiar si vara pentru ca vara intra apa rece in centrala de 20grd si trebuie sa scoata un DT foarte mic cind moduleaza)


 gloti, on 22 septembrie 2016 - 09:31, said:

La mine "specialistul" nu stia ca Po trebuie pus pe On si din cauza asta tot timpul centrala incalzea apa calda la maximum indiferent de reglaj. ...

Cum suparare sa pui PO pe On ? Ai cumva panouri solare si eu nu stiu ?
PO se foloseste doar daca in loc sa cuplezi centrala la apa rece (cum este cuplata centrala ta acum), o cuplezi la apa calda, la apa provenita dintr-un un boiler incalzit cu panouri solare. Asta presupune ca in centrala poate intra apa calda provenita de la boiler si ca centrala doar trebuie sa o mai incalzeasca un pic pina la temperatura setata, sau daca apa provenita din boilerul solar este mai calda decit temperatura setata, sa nu o mai incalzeasca deloc.

Daca PO este OFF
- Ai setat centrala la 45grd
- Focul merge la maxim pina cind ACM are peste 45grd, sa zicem ca 46grd, cind incepe sa scada focul (sa moduleze).
- Cind apa are 45+3=48grd (sau cum o fi gindit softul), focul in centrala ajunge sa fie la minim.
- Focul sta la minim pina cind apa scade sub 45grd, sa zicem ca la 44grd cind focul incepe sa creasca
- Daca apa scade la 45-2=43grd focul trece pe maxim.

- Acum ziceam mai sus ca la 48grd ca focul este la minim.
- Dar daca apa este putina (debit mic), atunci apa nu mai scade catre 45grd ca tot urca in temperatura
- Adica centrala merge la minim dar apa urca peste 48grd ajungind poate ca si la 60grd
- Cind apa ajunge la 60grd se opreste focul automat, se opreste total si nu mai pleaca pina ce centrala nu ajunge la 45-2=43grd.

Daca PO este ON
- Ai setat centrala tot la 45grd
- Cind apa in centrala ajunge la 45+3=48grd, centrala taie total focul pentru ca ea crede ca atita vine de la panourile solare si mai departe de descurci cu panourile solare.
- Cind apa are 45-2=43grd centrala porneste focul deoarece crede ca nu mai este soare afara si nu mai ai apa calda in boilerul solar.
- Asa ca daca pui PO pe ON, centrala ta porneste focul la 42grd si-l opreste la 48grd
- Posibil sa moduleze diferit in cazul asta, iar daca intradevar o face, este un lucru bun.
- Dar daca nu o face, este un lucru rau. Este rau pentru ca te trezesti cu dusuri scotiene. Cind apa are 43 grd si centrala vrea sa porneasca, dureaza un 7-10 secunde pina cind se urneste, timp in care apa nu mai este citita si controlata. In timpul asta poate sa scada prea mult si dupaia sa urce prea mult.

Daca la tine merge bine prostita cu PO pe ON, atunci este un lucru foarte bun. Trebuie tinuta minte jmecheria asta si recomandata si la alti.
Insa nu te astepta sa primesti recomandarea asta de la un om de servis deoarece omul de servis ar spune ca si mine, ca PO trebuie sa stea pe OFF. Eu unul nu as fi trecut niciodata PO pe On considerind ca este o prostie, o greseala. Dar se pare ca uneori mai trebui sa si gresesti ca descoperi lucruri noi.

Edited by florin71_skoda, 22 September 2016 - 10:51.


Anunturi

Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă

Tehnicile minim invazive impun utilizarea unei tehnologii ultramoderne.

Endoscoapele operatorii de diverse tipuri, microscopul operator dedicat, neuronavigația, neuroelectrofiziologia, tehnicile avansate de anestezie, chirurgia cu pacientul treaz reprezintă armamentarium fără de care neurochirurgia prin "gaura cheii" nu ar fi posibilă. Folosind tehnicile de mai sus, tratăm un spectru larg de patologii cranio-cerebrale.

www.neurohope.ro

4 user(s) are reading this topic

0 members, 4 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate