Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Incalzire in pardoseala etapizata

Suprataxa card energie?!

Cum era nivelul de trai cam din a...

probleme cu ochelarii
 Impozite pe proprietati de anul v...

teava rezistenta panou apa calda

Acces in Curte din Drum National

Sub mobila de bucatarie si sub fr...
 Rezultat RMN

Numar circuite IPAT si prindere t...

Pareri brgimportchina.ro - teapa ...

Lucruri inaintea vremurilor lor
 Discuții despre TVR Sport HD.

Cost abonament clinica privata

Tremura toata, dar nu de la ro...

Renault Android
 

Despre Gresie, Faianță, Marmură, Granit, Klinker, Piatră etc.

- - - - -
  • Please log in to reply
1137 replies to this topic

#37
rox

rox

    Senior Member

  • Grup: Validating
  • Posts: 6,348
  • Înscris: 28.11.2004
eu la baie am fix 1,80 de faianta iar la bucatarie niste placi mari impartite in patratele mici mici, care dau impresia de " mozaic", pe roz si portocaliu, puse de la aragaz pana la lavoar, de la blat pana unde incepe corpul de deasupra, restul bucatariei e zugravit cu lavabila in galben

#38
tryn

tryn

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 82
  • Înscris: 26.07.2006

View Postmiki3, on Aug 28 2006, 15:55, said:

Si inca ceva :la bucatarie spuneti ca se pune faianta pana la aprox 155cm pai le pun de la nivelul de 85cm(nivelul dulapului de jos) pana la 155,unde vine asezat dulapul de sus(deci aprox70 de cm), la asta va refereati, nu?
Ca si adeziv, ce este mai bun? E bun Mureximul?


Da,asta este suprafata vizibila. Dar, de obicei, se scurg chestii...
Se poate face abstractie de gresia de sub nivelul "de lucru" daca:
esti dispus sa zugravesti cand schimbi mobilare (cel putin) sau
daca blatul si lavoarul sunt protejate cu un profil care sa fie etans si pe perete. chestia nu e valabila si in cazul aragazului (la plita e posibil) pentru ca acesta trebe putin departat de alte chestii (pereti si piese de mobilier) ca sa nu le degradeze datorita temperaturilor...

mureximul este bun, CM11 si CM 16 (e un pic mai scump, mai flxibil - doar daca suprafata are anumite caracteristici)

View Postmiki3, on Aug 28 2006, 15:23, said:

Multumesc mult pentru raspunsuri.
Tryn, atat bucataria cat si baia au forma dreptunghiulara si sunt inguste, bucataria are numai 165 cm iar baia in jur de 150 latime. M-am gandit sa caut ceva foarte deschis la culoare, cu mult alb sau bej, crem pt faianta din bucatarie,gresia ceva mai inchisa poate cu ceva maro, iar in baie la fel culori deschise cu alb si ceva insertii de bleu sau vernil. Tu ce parere ai avand in vedere ca esti si arhitect?

Napster, imi pare rau pt incidentul tau, de care faianta era cea gen mozaic? Eu am zis sa caut o faianta de 20-25 cm, iar gresia 25-30 cm, nici mare nici mica, avand in vedere spatiul destul de mic.


sunt ceva cioace prin care poti sa dai impresia de spatialitate:
- folosirea unui contrast : peretii "colorati" diferit (de eventualii stalpi), benzi verticale sau orizontale - depinde inca odata de dimensiunea camerei si de mobilare, etc.
- introducerea de placute decorative - atentie sunt scumpeeeeee
- dispunerea (alternant 90 grade cu 45 grade)
- altele...depanda de spatiu...

colorile...nu am ce sa comentez...
dimensiune mare a placilor poate da impresia de spatialitate...dar ai grija!

#39
anyidulike

anyidulike

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 318
  • Înscris: 21.06.2005
Are ceva daca in loc de chit pun silicon la gresie si faianta ?

Avantaje, dezavantaje ?

#40
sorin77

sorin77

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1
  • Înscris: 19.06.2007
@anyidulike
Chitul de rosturi dupa mine e mai estetic, si este disponibil intr-o paleta destul de mare de culori. Nu in ultimul rand chitul de rosturi e ecologic!
Siliconul e mai lucios, de obicei este fie alb fie transparent si nu stiu cum o sa il colorezi astfel incat sa se potrivreasca cu faianta gresia etc.

-Chitul de rosturi suporta un nivel foarte bun de finisare, e usor de lucrat cu el. Poti sa il indesi fara frica peste tot iar  cand termini lasi suprafetele suficient de curate. Daca le stergi cu o carpa uscata totul e bec.
-In schimb siliconul se poate intinde aiurea si daca nu esti atent poti sa murdaresti aiurea faianta.
Siliconul intins aiurea pe faianta nu iese usor nici cu crarpa uscata nici carpa umeda + sapun.
-In caz de mucegai, asta se depune ceva mai usor pe silicon decat pe chitul de rosturi.
-Poti sa mai intrebi pe la magazine, ca exista si chituri de rosturi lucioase pe baza de polimeri -dezavantajul lor ar fi doar pretul mult mai mare decat in cazul chiturilor clasice.

Edited by sorin77, 20 June 2007 - 14:43.


#41
anyidulike

anyidulike

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 318
  • Înscris: 21.06.2005
Ok. Mersi.

De preturi pentru manopera ce stiti ?
Cam ce preturi se practica pe metru patrat ?
Gresie si faianta, avand in vedere ca trebuie data faianta veche jos. Gresie nu este.

#42
anyidulike

anyidulike

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 318
  • Înscris: 21.06.2005
Marci de faianta si gresie bune cunoasteti ?
Cat de mult conteaza ?

#43
vimp

vimp

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,337
  • Înscris: 03.12.2004
ATENTIE: inainte de a incepe treaba verificati cu atentie peretii: nu numai verticalitatea dar si planeitatea. Daca aveti abateri mai bine incarcati cu beton (mortar) altfel o sa aveti batai de cap si bucati de faianta neuniforme pe margini.
De asemenea, la gresie sa tineti cont cu minutiozitate de locul in care se afla sifonul de pardoseala, inclinarea se face concentric, de la margini spre sifon pentru a asigura scurgerea apei.
Daca sunteti amatori va sfatuiesc sa folositi adeziv din comert si nu sa il preparati voi acasa. Pentru prepararea/amestecarea adezivului folositi o masina de gaurit pe care montati o piesa in forma de "fi", ceva ca la mixer, pentru omogenizarea amestecului. Dupa ce amestecati lasati adezivul sa se linisteasca, eventualele goluri de aer sa iasa. Folositi pentru aplicare un "pieptene". Bafta.

#44
vimp

vimp

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,337
  • Înscris: 03.12.2004
Am uitat, pentru a da jos gresie/faianta de care nu mai aveti nevoie si chiar pentru a rascheta peretii cu vopsea se poate utiliza tot o masina de gaurit cu percutie si cu dalta/speraclu.

#45
dacuburebista

dacuburebista

    Still Active Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,450
  • Înscris: 30.09.2003
dar niste mesteri -pe bune- cara sa puna gresie si faianta, stie cineva?
ca tare as avea nevoie...

#46
miromulus

miromulus

    c'mon inner peace...!

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 9,613
  • Înscris: 25.01.2006
M-a lovit si pe mine renovarea. Si cum vreau sa fiu pregatit (macar teoretic), am nevoie de cateva sfaturi:

1. la ce sa fiu atent ca lucrarea sa iasa bine si sa nu ma fure mesterii?
2. de unde se poate cumpara gresia si faianta la un pret acceptabil? Exista zone in Bucuresti cu astfel de magazine? Nu vreau sa platesc de 2-3 ori cat face insa nici nu alerg dupa cea mai ieftina de pe piata. Pretul sa fie fair.
3. imi poate recomanda cineva un mester serios?

#47
deianadrian

deianadrian

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 423
  • Înscris: 21.01.2005
pentru a da jos faianta veche nu iti trebuie decat un ciocan de zidar si dai inainte cu batutul pe ea si curata bine pe acolo suprafata. pentru cei care au vopsea in ulei pe pereti o solutie (aplicata de mine pe un santier ) a foist sa ii pun pe baieti sa buciardeze peretii (sa dea cu ciocandul de zidarie in perete si sai lase urme adanci in el)  sa dat cu  kleber si sa pus faianta. (a aveam 1000 de mp de pus si nu aveam timp sa stam sa curatam cu flacara sau mai stiu io cu ce solutii din astea.. si inca nu a cazut nici o placa). pentru montatul gresiei si faiantei recomand multa rabdare.. cruciulite de 3 mm cat mai mari ca lungime a "bratelor".  se incepe cu pusul faiantei primul rand de faianta se lasa gol de ( jos in sus ) si se sprijina restul placilor pe o scandura( profil cd de rigips) care sa fie prinsa in cuie, dibluri , ipsos orice de perete. la faianta sa arate bine sa se aiba grija cu coltarele la colturi si baghetele de pe ultimul strat de sus. dupa ce sa terminat   cu faianta se pune gresia si apoi primul rand de faianta.sa se aiba grija la sifonul de pardosea si sa se dea o o panta gresiei la montaj astfel incat sa se scurga apa. wc-ul se pune pe gresie. si atentie daca aveti cadite de dus. se monteaza cadita pe gresie si apoi se pune primul rand de faianta. la chituit se ia o gletiera de cauciuc  cu care se chituie. se sterge chitul cat ii inca proaspat ( daca nu dupa ii o munca de chinez sa l dai jos dupa ce sa intarit). preturi la manopera sunt de la 18 ron la 50 ron in functie de ce gresie si fainta  este vorba.  sa te fure nu se prea poate daca stai langa ei cand  fac asta si daca le iei marfa de calitatea I nu prea au motiv sa nu faca o treaba de calitate si daca nu stai langa ei dale cam cu 0.5 mp-1mp de gresie mai mult decat ii suprafata camerei. pentru verificat calitatea montajului la gresie se ia un liniar ( de 50 cm de plastic sa se poata indoi) si se impinge pe fiecare rand de gresie daca se opreste ( si sa folosit gresie cal I ) in vreo placa  ( adica acea placa este ridicata sau lasata fata de restu ) eu recomand sa o marcati si sai pui sa o scoata..( eu asa fac) . prin oprit al liniarului inteleg opriore brutala si fara sanse de mers mai departe al liniarului indiferent de cat de mult apasati. la faianta se ia un boloboc si se verifica verticalitatea si o privire de ansamablu asupra rosturilor astfel incat sa fie aproximativ egale intre ele.

Edited by deianadrian, 26 September 2007 - 22:33.


#48
celebris3

celebris3

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 210
  • Înscris: 05.05.2004
Va salut!
O intrebare pe aceeasi tema: mi se pare ca mesterul cand a pus gresia in bucatarie, a facut o "burta" in sus la mijloc. El a zis ca a fost gresia stramba, desi am luat-o cu aproape 40 lei / mp, este cica de spania, etc. - zicea vanzatorul calitatea I. Intrebarea mea este: ce-i de facut in acest moment, daca 2-3 placi din partea de mijloc a bucatariei sunt, sa zic asa, in forma de clopot? Am luat 1mp in plus. Mesterul a pus intai gresia si urmeaza ca poimaine sa puna si faianta. Eu nu vreau s-o lase asa, mai ales ca am platit manopera de mi-a iesit pe urechi. Intr-adevar, blocul este vechi si peretii si pardoseala sunt strambe, dar i-am zis de la bun inceput ca-i platesc cat imi cere dar vreau sa iasa "brici".

#49
claudiu_83

claudiu_83

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 12
  • Înscris: 03.05.2007
daca este intr-adevar gresie "stramba", e simplu... se schimba placile respective. daca e din pardoseala, se poate incerca sa jongleze putin din adaosul de adeziv... pune mai putin.
pentru ca spui ca pardoseala este cam denivelata, cel mai bine era daca inaintea montarii gresiei, foloseai o sapa autonivelanta. iti lasa suprafata perfect plana.

#50
laura8

laura8

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1
  • Înscris: 04.10.2007

View PostJaxx, on Mar 22 2004, 12:31, said:

Nu e chiar asa de simplu. Trebuie sa stii compozitia de mortar, si trebuie un minim de indemanare, pentru ca altfel iti iese gresia ondulata. Reteta de mortar e cea mai mica problema. Parca din ce am vazut pe santier pe la mesterii mei puneau 4 masuri de nisip, 1 masura de ciment, 0,5 masura de var (plus apa aferenta).
Pe urma trebuie sa ai o sapa de beton pe care sa asezi gresia (presupunand ca stai la bloc si ai pardorseala neteda pe sub linoleum e OK)
Pe sapa aia de beton asezi placile cu distantiere (niste cruciulite de plastic). Mai complicat e la taiat placile. Acolo iti trebuie un aparat vidia. Daca placile sunt subtiri le bagi in cada la inmuiat, dupa care tragi cu un cui pe partea neglazurata un sant...si racai pana la jumatea grosimii placi...dupa aia se rupe pe un scaun. Raman margini usor zimtate, dar daca le iei la pila se netezesc.
Succes. Daca mai ai intrebari posteaza aici. Ca sa nu va faceti impresii ca cine stie ce faiantar as fi, va spun ca sunt inginer constructor si am vreo 4 ani de constructii civile in spate (santier). Ce am invatat despre faianta e doar ce am apucat sa trag cu okiul inainte sa ma car de pe santier...in general cand se ajunge la pus faianta nu mai e nevoie de ingineri pe santier.
Apropo...de unde iau si eu niste gresie mai ieftin?
Salut,ar putea cineva sa ma ajute?Vreau sa pun gresie si faianta,si nu pot sa imi dau seama exact care e gresia si care e faianta.Stiu ca suna cam aiurea,dar am facut rost de ambele din lada de rebuturi a unui magazin de specialitate,asa ca......Deoarece as cam vrea sa realizez un soi de mozaic artistic.Si,printre altele sunt in Belfast,asa ca,nu prea am pe cine sa intreb.Multumesc mult!

#51
Clovis

Clovis

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,215
  • Înscris: 24.04.2007

View Postanyidulike, on Jul 17 2007, 12:41, said:

Marci de faianta si gresie bune cunoasteti ?
Cat de mult conteaza ?


Marci: MAPISA (Spania)- ieftina si buna dar modele cam vechi (gen Cesarom)
          IRIS (ITALIA) - potrivita ca pret modele super
          Keraben (SPANIA) - foarte frumoasa, calitate extrordinara , dura , un pic cam scumpa dar merita vazuta
          Mirage (ITALIA) - super cool, dar foarte dura deci greu de prelucrat, dar modele extrordinare.

Detalii aici fara site-uri externe reclama, data viitoare warn! :angry:
Daca nu vrei sa iti crape pe pereti dupa citeva luni sau chiar saptamani alege o ceramica buna. Trebuie sa ti cont si de faptul ca daca ceramica este proasta ( ca cea romaneasca) e posibil sa te coste mai mult decit una buna dar mai scumpa pt simplul fapt ca se poate sfarama la taiere.

Edited by Astra_rullz, 02 February 2008 - 23:35.


#52
trufasel

trufasel

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 43
  • Înscris: 10.06.2007
cam ce preturi se mai practica la montaj?

#53
Clovis

Clovis

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,215
  • Înscris: 24.04.2007

View Posttrufasel, on Oct 11 2007, 21:50, said:

cam ce preturi se mai practica la montaj?

Pentru o gresie buna cam 50 -70 ron mp. Pentru restul cam cit costa gresia.

Edited by Clovis, 11 October 2007 - 20:59.


#54
g_gabone

g_gabone

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 8
  • Înscris: 20.10.2007

View Posttrufasel, on Oct 11 2007, 21:50, said:

cam ce preturi se mai practica la montaj?
este mult 500-700/mp. cam 200-400 este mai rezonabil

Anunturi

Second Opinion Second Opinion

Folosind serviciul second opinion ne puteți trimite RMN-uri, CT -uri, angiografii, fișiere .pdf, documente medicale.

Astfel vă vom putea da o opinie neurochirurgicală, fără ca aceasta să poată înlocui un consult de specialitate. Răspunsurile vor fi date prin e-mail în cel mai scurt timp posibil (de obicei în mai putin de 24 de ore, dar nu mai mult de 48 de ore). Second opinion – Neurohope este un serviciu gratuit.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate