Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Presbiopia - la 43 ani ?

Termen transcriere autovehicul

Cazare Timisoara pe 4-5 zile

Primele zile ale internetului per...
 Ditra 25

Casti USB-C ptr A-54

Aplicatie medicala / asistent med...

De ce vor atația politicieni...
 ERR_ADDRESS_UNREACHABLE

Legea 18/1968 Se mai aplica?

Digi conectare 2 routere prin fir

Succesiune notar versus instanta ...
 Montaj aer conditionat in balcon ...

Cont curent mulți valuta far...

Sugestii plan casa

Experiente cu firme care cumpara ...
 

Meniu de Paste

- - - - -
  • Please log in to reply
12 replies to this topic

#1
Aprilia

Aprilia

    Forumist

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,846
  • Înscris: 03.11.2005
Buna dimineata! Azi se vopsesc ouale si se asculta cele 12 evanghelii.

Ce faceti de mincare pentru petrecerea din noaptea Invierii si pentru zilele de dupa (evident in afara de drob, bors si friptura de miel)? Parca as mai face si altceva si nu prea am idei. Ca salata beuf si sarmalele mi se par potrivite pentru Craciun...

#2
raducu84

raducu84

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 313
  • Înscris: 24.08.2005
pai gatesti ce iti pofteste inima, ce treaba are ca e pastele sau nu? daca mi-e pofta sa mananc ceva, atunci imi fac indiferent de sarbatoare :D

ai aici ceva preparate din zona muntoasa din Abruzzo.

Aperitiv de mere, toffu si seminte de susan

Acest aperitiv poate fi servit in deschiderea unei cine cu meniu oriental.

3 mere acrisoare, curatate de miez si coaja, taiate in felii subtiri; 100 g toffu (branza din lapte de soia), taiata in cuburi; 2 teline taiate; 6 frunze de salata; 2 linguri de otet alb de orez sau de mere; 2 linguri de maioneza (facuta fara oua); 2 lingurite seminte de susan sare de mare si piper dupa gust.

Mod de preparare:
1. Se amesteca merele cu telina, otetul si toffu.
2. Se pun frunzele de salata pe farfurii dupa care se aseaza compozitia.
3. Se amesteca maioneza cu semintele de susan si se aseaza deasupra.

Se obtin 6 portii.

Salata de andive

Cantitati pentru 3 portii:
1/2 kg de andive, 30 ml zeama de lamaie, 40 ml ulei, 10 g sare de mare.

Mod de preparare:
Andivele se curata cu atentie de frunzele exterioare si eventualele impuritati, se spala repede sub un jet puternic de apa (altfel devin amare), se taie in cuburi potrivite, se sareaza si apoi se amesteca cu sosul facut din ulei si zeama de lamaie.

Pulpa de miel ALL'ABRUZZESE

O mancare calda tipica pentru zona muntoasa din Abruzzo. In mod traditional, ar trebui folosita carnea de oaie care ar fi fripta la foc deschis, intr-un vas mare de arama. Insa mielul este atat de fraged incat carnea i se desprinde de pe oase. Friptura e delicioasa cu polenta (celebra mamaliga romaneasca).

Timp de pregatire: 15 minute
Timp de preparare: 5 ore si 10 minute
755 cal/portie

Ingrediente necesare:
700 g ceapa, 3 ardei iuti mari (chilli), 6 catei de usturoi, 2-3 kg pulpa de miel, 45 ml ulei, tarhon, 75 cl vin alb sec, 3 cutii de conserve de 400 g cu rosii decojite, sare si piper, 400 g mamaliga .

Mod de preparare:
Taie ceapa nu prea marunt. Taie ardeii in fasii de lungimea unui deget. Toaca fin ardeiul iute.
Curata usturoiul si lasa cateii intregi. Condimenteaza bine mielul.
Incalzeste 15 ml ulei intr-o cratita mare si adanca sau o tava de friptura care sa fie destul de mare incat sa incapa in ea piciorul de miel. Rumeneste bine mielul peste tot. Pune-l deoparte si inlatura grasimea arsa.

Incalzeste uleiul ramas si caleste usor ceapa, ardeii, ardeiul iute, usturioul si tarhonul, la un loc, la foc mijlociu, amestecand din cand in cand, pana incep sa devina aurii. Totul dureaza circa 5 minute.

Adauga vinul si rosiile, fierte in clocot 10 minute. Aseaza carnea de miel peste amestecul de legume si condimenteaza bine. Stropeste-o cu grasime si acopera cu un capac. Coace la foc potrivit timp de 4 ore, ungand cu grasime din cand in cand. Lasa sa se coaca, apoi descopera vasul mai mult de o ora.

Pentru a servi, scoate pulpa de miel si tai-o in bucati. Serveste-o cu sos si mamaliga, ambele puse separat in castroane mari.

Desert specific italian - Cassata di sulmona

Nu mai putin celebru decat Cassata Siciliana, desertul propus de noi va va incanta simturile gustative: un chec Madeira insiropat cu lichior Amaretto, cu glazura de ciocolata si strat de praline, crema de ciocolata si alune.

Timp de preparare: 35 minute (plus timpul de racire)
80 cal/portie

Ingrediente necesare: 125 g zahar tos; 50 g migdale curatate, prajite; 175 g ciocolata; 125 g alune prajite; 2 linguri rese zahar; 2 linguri rase cacao pudra; 300 ml smantana; 350 g pandispan; 150 ml lichior Amaretto; 50 g unt

1. Topiti usor zaharul intr-un vas mic, cu fundul gros. Nu amestecati. Cand zaharul a devenit auriu, luati-l de pe foc. Amestecati inauntru migdalele, turnati pe o foaie de hartie cerata si dati la rece.
2. Macinati fin migdalele. Puneti-le deoparte intr-un castron de marime mijlocie. Taiati in bucati nu prea marunte 90 g ciocolata si alunele. Amestecati-le si puneti-le deoparte in alt castron de marime medie. Cerneti zaharul pudra si cacaoa intr-un al treilea vas de marime medie.
3. Bateti smantana foarte usor pana devine tare (fara a exagera ca sa nu se taie sau sa devina unt). Puneti cu lingura cate o treime din cantitatea de smantana in fiecare castron.
4. Taiati in felii subtiri checul Madeira (pandispanul). Captusiti o tava de cozonac sau chec cu celofan. Puneti la baza un strat de pandispan, acoperind tot fundul vasului. Stropiti cu putin lichior. Puneti cu lingura deasupra crema cu migdale, asezati inca un strat de pandispan, stropiti din nou cu lichior.
5. Presarati deasupra ½ din crema de ciocolata si alune, mai puneti un strat de pandispan si stropiti cu lichior. Puneti deasupra toata crema cu cacao, apoi ce a mai ramas din crema de ciocolata si alune. Acoperiti cu inca un strat de pandispan si stropiti cu ceea ce a mai ramas din lichior. Acoperiti cu celofan si puneti ceva greu deasupra, peste in carton de dimensiunea tavii in care ati pus prajitura. Dati la frigider peste noapte.
6. Topiti in unt ciocolata ramasa la bain-marin intr-un mic vas de Jena. Amestecati-le bine. Scoateti cassata de la rece, indepartati celofanul si turnati ciocolata topita pe deasupra. Neteziti si imbracati in ciocolata topita prajitura cu ajutorul unei palete. Puteti servi imediat sau puteti chiar congela prajitura pana la data servirii.

Salata verde cu sos de mustar


Timp de preparare:30 min

Ingrediente: 2 salate verzi mari,3-4 fire de ceapa verde, 2-3 ridichi, masline, brinza sarata (telemea de oaie), 2 rosii, un castravete, sucul de la o jumatate de lamiie, ulei de masline, mustar fin, frunze de patrunjel sau busuioc proaspat

Mod de preparare: Salata verde spalata se taie in fasii groase, rosiile, castravetii, ridichiile si maslinele de taie rondele. Ceapa verde si patrunjelul/ busuiocul se toaca marunt. Se introduc intr-un vas de salata suficient de mare.

ma inclin,

#3
Outi

Outi

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 143
  • Înscris: 19.03.2007
Eu voi face niste peste sambata, pentru ca sotul meu nu suporta mielul si de-aceea ii pregatesc ceva care sa-i si placa, si sa fie si potrivit unei mese de sarbatoare.

#4
sandy-CTA

sandy-CTA

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 20
  • Înscris: 02.03.2007
Pe langa celelalte preparate tradionale de Paste am sa fac si o salata din peste afumat. Fac din doua- trei bucati de macrou afumat, pe care il maruntesc (cu ocazia asta ii scot si oasele). Separat se taie rondele 4-5 cepe mari albe sau rosii, pe care le amestec intr-un castron cu bucatile de peste. Adaug o lingura doua de otet, apoi amestec totul cu maioneza. Secretul este sa contina cat mai multa ceapa.

#5
abancor

abancor

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 10,076
  • Înscris: 07.07.2006
Pe mine nu prea ma intereseaza altceva in afara de miel. Important e sa am bors de miel, drob (taiat din cutit), friptura, vreo alta forma de a gati mielul plus pasca la desert, pasca in care sa predomine brinza (aluatul e optional).

#6
Naga Queen

Naga Queen

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,022
  • Înscris: 03.12.2005
Nu-mi plac chestiile prestabilite. De Pasti se mananca aia, de Craciun ailalta. Io consider ca e bine sa gatesti ce-ti place si ce iti pofteste inima. Restul sunt  mofturi si fite specifice sarbatorilor.

#7
Aprilia

Aprilia

    Forumist

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,846
  • Înscris: 03.11.2005

View PostNaga Queen, on Apr 6 2007, 15:45, said:

Nu-mi plac chestiile prestabilite. De Pasti se mananca aia, de Craciun ailalta. Io consider ca e bine sa gatesti ce-ti place si ce iti pofteste inima. Restul sunt  mofturi si fite specifice sarbatorilor.

Cred ca si prin ce pui pe masa ziua de sarbatoare e diferita de celelalte zile (cum zicea Irina Nicolau traim un timp uniform, cu zile indisctincte), de aceea, incercind sa pastrez spiritul sarbatorii vreau sa si diversific un pic meniul.
Mi-am amintit ca, la intoarcerea de la biserica, mama ne dadea cite un pestisor (prajit), asa ca fac si niste peste. Am amestecat salata clasica de icre, cumparata gata facuta, cu niste icre de pastrav si a iesit super!

#8
irene6

irene6

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 63
  • Înscris: 05.05.2008
Sotului meu nu ii place mielul,ce idei de retete mai aveti ,in afara celor de mai sus?

#9
Kakashi-Hatake

Kakashi-Hatake

    I am from New York. I will kill to get what I need!

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,703
  • Înscris: 16.09.2008
Deobicei, de Paste am cam acelasi meniu:

Aperitivul:

- Rosii
- Castraveti
- Salam/Carnaciori/Toba/Caltabosi
- Branzica/Cascaval
- Masline
- Salata de Boeuf

"Pranzul" :

-Sarmale
-Piftii
-Drob
-Friptura Porc/Pui
-Salata de rosii

Desert:

-Tort
-Prajituri, mai multe feluri
-Cozonaci

Paine:

-Normala
-Malai

Bauturi:

-Vin
-Suc




Asta e meniul meu de Paste pe langa ouale rosii. Pofta Buna!

Edited by Kakashi-Hatake, 06 April 2009 - 09:21.


#10
biancamch

biancamch

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 256
  • Înscris: 30.07.2008

View Postirene6, on Apr 5 2009, 19:03, said:

Sotului meu nu ii place mielul,ce idei de retete mai aveti ,in afara celor de mai sus?

Sotului meu ii place si mielul, dar adora porcul. E porcoman, cum s-ar zice. In Ardeal se mananca sunca afumata si apoi fiarta, de Pasti, pe post de aperitiv (obicei unguresc de fapt). Sotul meu a gatit de Pasti anul trecut un purcel de lapte, intreg, si cica a iesit super (mie mi-a fost prea mila cand l-am vazut in oala ca sa pot manca din el). Initial l-a fiert intr-o oala, nu stiu sigur, cred ca doar cu sare. Dupa care l-a pus in tava la cuptor condimentat, cu ulei , putina apa si bere. L-a lasat acolo sa se rumeneasca bine si gata! A avut un succes fantastic la musafiri. Eu am avut succes cu salata de peste: 100 g somon afumat taiat felii, vreo 400g champinioane taiate, stropite cu lamaie, sare, piper si calite in unt sau margarina, o salata verde taiata, o legatura de ridichi, taiate, si cam atat, din ce-mi amintesc. Oricum, cu toata ciudatenia combinatiei de ciuperci cu peste, e f. buna si usoara, nici n-am crezut ca iese asa bine. Am mai repetat-o si la alte ture de musafiri si sondajul de opinie a fost favorabil intotdeauna.

#11
Dari@

Dari@

    Hoașcă pur si simplu

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,733
  • Înscris: 18.06.2007
aperitive: drob, oua, salata verde si rosii pt decor, cascaval, rulada de pasare, mustar, salata de vinete, pastrav afumat cu sos de lamaie.

felurile principale: bors de miel cu loboda, sarmale (de pasare amestecata cu porc - taica'meu e cardiac si nu are voie porc, dar mai scapa fraiele), miel umplut, piure si salata de rosii cu ardei si castraveti

desert: cozonac, pasca de branza de vaci, pasca de smantana, pasca de ciocolata, salata de fructe.

bauturi: crema de whisky, lichior de cacao, tescovina, bere fara alcool, vin alb, vin rosu (cine doreste), apa minerala, suc de portocale necarbogazos.

paine de casa, cafea.

cate ceva din toate astea se vad in poze. in lighean este o parte din carnea pt miel umplut, carne care a stat la baiț. in castron - vinetele, in cuptor, mielul umplut invelit in staniol, painea crescuta si impletita, sarmalele, pastile si cozonacii. :))))))   v-am facut pofta?

s-aveti de toate bune pe masa si in viata mereu!  :D
Paste fericit!

Attached Files


Edited by Dari@, 18 April 2009 - 14:45.


#12
XAN

XAN

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,303
  • Înscris: 01.09.2002
la mine meniul consta in salata beof, salata vinete si oua la aperitiv, ciorba de cocos de tara, ceafa porc la cuptor, vin, pasca si chec. Nu mancam miel de fel, iar ceafa de porc condimentata, impanata, bucati de unt pe ea si vin rosu din abundenta nu putea lipsi . Mi-a placut tare mult si la craciun, oricum mananc porc foarte rar.

http://i42.tinypic.com/nmls07.jpg
http://i39.tinypic.com/o5nz9z.jpg

Edited by XAN, 18 April 2009 - 14:45.


#13
Dari@

Dari@

    Hoașcă pur si simplu

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,733
  • Înscris: 18.06.2007
reteta de miel umplut: din carnea macra de la miel amestecata cu pasare si/sau porc, si date prin masina (de preferinta cu un morcov mic ras fin si un carof mic tot dat prin razatoarea mica, cu ceapa prajita, marar, patrunjel, sare, piper si alte mirodenii daca vreti), deci acest amestec tocat se pune intre coastele mielului care se incearca apoi sa se coase cu sfoara subtire ca sa iasa ca un fel de minge de rugby.

restul de la miel - picioarele si gatul se pun la alte macaruri.

apoi se unge bine cu ulei, se mai adauga delikat si putina apa si se inveleste in staniol (aveti poza cu doua postari mai sus) si se da la cuptor aprox. 4 ore la foc domol.

produsul final iese asa:

Attached Files


Edited by Dari@, 19 April 2009 - 15:11.


Anunturi

Neurochirurgie minim invazivă Neurochirurgie minim invazivă

"Primum non nocere" este ideea ce a deschis drumul medicinei spre minim invaziv.

Avansul tehnologic extraordinar din ultimele decenii a permis dezvoltarea tuturor domeniilor medicinei. Microscopul operator, neuronavigația, tehnicile anestezice avansate permit intervenții chirurgicale tot mai precise, tot mai sigure. Neurochirurgia minim invazivă, sau prin "gaura cheii", oferă pacienților posibilitatea de a se opera cu riscuri minime, fie ele neurologice, infecțioase, medicale sau estetice.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate