Neurochirurgie minim invazivă
"Primum non nocere" este ideea ce a deschis drumul medicinei spre minim invaziv. Avansul tehnologic extraordinar din ultimele decenii a permis dezvoltarea tuturor domeniilor medicinei. Microscopul operator, neuronavigația, tehnicile anestezice avansate permit intervenții chirurgicale tot mai precise, tot mai sigure. Neurochirurgia minim invazivă, sau prin "gaura cheii", oferă pacienților posibilitatea de a se opera cu riscuri minime, fie ele neurologice, infecțioase, medicale sau estetice. www.neurohope.ro |
Gratar de gradina
Last Updated: Mar 13 2024 11:50, Started by
Ari
, Mar 14 2007 10:31
·
24
#757
Posted 02 December 2020 - 23:48
#758
Posted 03 December 2020 - 00:19
vezi ca se aprind mai greu, dar tin mult timp, peste 1.5ore
|
#759
Posted 03 December 2020 - 08:50
carbuni f buni , mangal , gasiti si la dedeman ...eu de acolo cumpar si in punga sunt bucati f mari de carbune si f putin praf sau bucatele marunte ...trebuie sa verificati un pic la mana punga inainte de a o alege
pt cei ce au gratar traditional , se gasesc plite de fonta groasa (circa 1,5 cm ) speciale . eu am gasit 2 firme ce produc in Romania +o gramada de chinezisme dar care sunt mult mai subtiri si usoare..am cumparat una 655 x 410 mm , romaneasca si are circa 20- 25 kg , ochiometric , daca nu mai bine ...obtii cu totul alt gust la carne si folosesti f putine lemne pt a gati pe ea plita IMG-20201010-WA0004.jpeg 174.96K 70 downloads rotisorul IMG_20200214_142439.jpg 344.07K 71 downloads VID_20200718_155402.mp4 16.98MB 10 downloads cuptorul IMG_20201008_190508.jpg 438.63K 59 downloads IMG_20200706_210300.jpg 495.38K 47 downloads IMG_20200607_151524.jpg 501.71K 44 downloads afumatoarea IMG_20200322_125057.jpg 253.85K 52 downloads IMG_20200606_190701.jpg 198.3K 55 downloads |
#760
Posted 04 December 2020 - 10:16
Ca tot vine vorba de carbuni. Mai toti carbuni din supermarket-uri, benzinarii sau la colt de strada sunt vai de ei. Nu tin mult, sunt din esenta slaba, si un sfert din sac e praf si carbunii sfarmati foarte marunti. Vreau sa iau la sac mare, 10 kg, 50 l, sa imi ajunga cateva gratare dar sa fie de calitate. Am luat acum un an dar nu mai stiu de unde, niste carbuni mici rotunzi, s-au aprins mai greu dar dupa au tinut vreo doua ore lejer. Ceva de genul dar la sac mare minim 5 kg, chiar si 10 kg. Voi de unde luati carbuni, un link ceva, exact brandul, o poza ceva, sa merg la sigur?
Edited by Mirel_85, 04 December 2020 - 10:21. |
#761
Posted 04 December 2020 - 10:48
haplea82, on 03 decembrie 2020 - 08:50, said:
carbuni f buni , mangal , gasiti si la dedeman ...eu de acolo cumpar si in punga sunt bucati f mari de carbune si f putin praf sau bucatele marunte ...trebuie sa verificati un pic la mana punga inainte de a o alege pt cei ce au gratar traditional , se gasesc plite de fonta groasa (circa 1,5 cm ) speciale . eu am gasit 2 firme ce produc in Romania +o gramada de chinezisme dar care sunt mult mai subtiri si usoare..am cumparat una 655 x 410 mm , romaneasca si are circa 20- 25 kg , ochiometric , daca nu mai bine ...obtii cu totul alt gust la carne si folosesti f putine lemne pt a gati pe ea plita IMG-20201010-WA0004.jpeg rotisorul IMG_20200214_142439.jpg VID_20200718_155402.mp4 cuptorul IMG_20201008_190508.jpg IMG_20200706_210300.jpg IMG_20200607_151524.jpg afumatoarea IMG_20200322_125057.jpg IMG_20200606_190701.jpg |
#762
Posted 04 December 2020 - 11:13
salut ,
eu am cumparat asta IMG_20201204_110441.jpg 137.93K 27 downloads IMG_20201204_110455.jpg 180.94K 29 downloads punga desfacuta este mai mult de jumatate consumata nu s perfecti dar mult mai buni fata de ce gasesti la peco-uri sau lidl ...trebuie sa verifici un pic punga , so pipai, in partea de jos sa vezi cam cat praf si maruntis e in fiecare .. tot la dedeman gasesti si carbuni din rumegus presat , brichete( rotunzi sau hexagonali in sectiune )...dar si la astia depinde ce noroc ai si cat la suta sunt sparti sau praf..la fel controlezi punga sa vezi daca in partea de jos simti bucati mari sau bucatele Edited by haplea82, 04 December 2020 - 11:14. |
#763
Posted 04 December 2020 - 13:25
#764
Posted 04 December 2020 - 17:19
Carbuni buni brichete, fara pic de miros, sunt Landman.
Tin mult, mai ales pentru gatire indirecta. Lemn interesant de afumat e hickory. |
#765
Posted 04 December 2020 - 17:58
Eu am luat întâmplător de la penny cărbuni, și sunt printre cei mai buni folosiți în ultimii 10 ani. Mai mult, cam toți care au venit la mine ai început să folosească. Nu scot fum și durează foarte mult.
Attached Files |
#766
Posted 04 December 2020 - 20:41
De la Dedeman ma impac bine cu brichetii Jolie si Gerab. Probabil ca alterneaza comenzile, cind sint unii nu-s ailalti sau sint dar pe sponci.
|
|
#767
Posted 04 December 2020 - 22:26
Nu am mai folosit carbuni de cand am avut musafiri multi (>6 persoane).
Intai lemn de conifer (se gaseste in orice casa) apoi de prun ptr, un jar mai lung. De regula caramida refractara se incinge suficient sa tina caldura pana se termina fripturile. |
#768
Posted 05 December 2020 - 01:50
#769
Posted 05 December 2020 - 09:05
#770
Posted 06 December 2020 - 09:14
personal n am avut niciodata probleme asa mari cu carbunii de gratar ...adica am avut probleme cu faptul ca sunt f marunti , f mult praf si nu ard complet din cauza ca nu pot avea suficient oxigen pt a arde fiind prea aglomerati ... si am facut gratare si pt 30+ persoane ...cei ce aveti asa mari probleme incercati sa vedeti poate aveti o problema cu distanta dintre gratar si carbuni ..trebuie sa aveti macar 2 posibilitati de a pozitiona gratarul fata de carbuni (ca distanta) pt a putea folosi gratarul si initial cand carbunii nu sunt uniform aprinsi , trecand la treapta superioara cand focul devine puternic si revenind la treapta inferioara atunci cand carbunii sunt pe sfarsite
pt rotisor , timpul de coacere pt un pui de 1,6-1,8 kg este minim 1ora si 45 minute , pt cei 2 pui din imaginea de mai sus folosesc o punga de carbune de 3 kg si tot timpul am reusit sa o scot la capat carbunii de rumegus (brchetati) sunt ok , ard frumos , tin mult dar au o problema ...din timp in timp trebuie sa i misti altfel se incarca de cenusa si ard mai greu dar dau si mai putina caldura ..din cauza asta nu s fanul lor ..cumpar doar atunci cand nu gasesc carbuni normali ok , adica simt in pungi foarte mult praf si bucatele mici , atunci cand pipai punga Edited by haplea82, 06 December 2020 - 09:16. |
#771
Posted 06 December 2020 - 11:31
pentru afumat , nu folositi lemn de stejar , obtineti gust amarui si cel putin mie nu mi place ...lemnul(rumegusul) de conifere iarasi nu i recomandat ...cica i cancerigen ...gustul insa este excelent
am afumat cu cires , visin , frasin , stejar, fag , hickory , nuc , prun , mar , salcam , par, piersic ... cel mai bun gust , parerea mea , se obtine amestec pin/brad cu fag , rumegus cam 10% pin 90% fag |
|
#772
Posted 06 December 2020 - 15:33
arg, on 05 decembrie 2020 - 01:50, said: poate cumperi si tu o data bricheti buni, nu doar surcelele alea. haplea82, on 06 decembrie 2020 - 09:14, said:
carbunii de rumegus (brchetati) sunt ok , ard frumos , tin mult dar au o problema ...din timp in timp trebuie sa i misti altfel se incarca de cenusa si ard mai greu dar dau si mai putina caldura ..din cauza asta nu s fanul lor ..cumpar doar atunci cand nu gasesc carbuni normali ok , adica simt in pungi foarte mult praf si bucatele mici... Pentru cenusa aia am tava in care fac focul si o pot misca energic de citeva ori. Daca grauntzele stau umăr linga umar gratarul sta la etaj, altfel la parter. La etaj l-am tinut cind am inceput sa fac vreo 100 mici la o bere cu colegii. |
#773
Posted 06 December 2020 - 15:41
doar crezi ca merge perfect.
si eu ziceam la fel pana am luat carbunii aia la recomandarea lu conu. Edited by arg, 06 December 2020 - 15:42. |
#774
Posted 08 December 2020 - 02:20
haplea82, on 06 decembrie 2020 - 11:31, said:
cel mai bun gust , parerea mea , se obtine amestec pin/brad cu fag , rumegus cam 10% pin 90% fag Vreau sa iau un gratar de beton tip grill din dedeman. Are vreun coleg ceva asemanator, cum si cu ce se monteaza mai exact? Platforma betonata e obligatorie, ce rol ar avea? Ca l-as pune direct pe pamant. Mai exact acest model: Attached FilesEdited by marxsovignon, 08 December 2020 - 02:17. |
Anunturi
▶ 1 user(s) are reading this topic
0 members, 1 guests, 0 anonymous users