Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Recomandare bicicleta copil 5 ani.

Recomandare kit automat acces usa

[email][nvidia] Your GeForce NOW ...

Site nesigur
 Baghetele ornamentale intre foile...

O recomandare pentru o camera ful...

Pareri magazin online quickmobile?

Unde gasesc banane albastre?
 Despre compania de aministrare Sq...

Durere taietura deget dupa 2 luni

Dalți gravare lemn

Didgeridoo
 Motorola Edge 50 Ultra

Gaura perete apartament cu evitar...

Orientare antena prime focus

Problema conectare mail yahoo
 

Gratar de gradina

- - - - -
  • Please log in to reply
908 replies to this topic

#757
flp014

flp014

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,830
  • Înscris: 22.01.2010

 arg, on 02 decembrie 2020 - 23:35, said:

incearca cu carbunii astia:
https://www.hornbach...202/produs.html
mersi de pont. Din pacate in oras nu avem Hornbach si inca nu am gasit carbuni ca cei prezentati de tine.
LE: comandat online acum:)

Edited by flp014, 02 December 2020 - 23:57.


#758
arg

arg

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 38,141
  • Înscris: 19.09.2005
vezi ca se aprind mai greu, dar tin mult timp, peste 1.5ore

#759
haplea82

haplea82

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,577
  • Înscris: 21.02.2007
carbuni f buni , mangal , gasiti si la dedeman ...eu de acolo cumpar si in punga sunt bucati f mari de carbune si f putin praf sau bucatele marunte ...trebuie sa verificati un pic la mana punga inainte de a o alege

pt cei ce au gratar traditional , se gasesc plite de fonta groasa (circa 1,5 cm ) speciale . eu am gasit 2 firme ce produc in Romania +o gramada de chinezisme dar care sunt mult mai subtiri si usoare..am cumparat una 655 x 410 mm , romaneasca si are circa 20- 25 kg , ochiometric  , daca nu mai bine ...obtii cu totul alt gust la carne  si folosesti f putine lemne pt a gati pe ea

plita Attached File  IMG-20201010-WA0004.jpeg   174.96K   70 downloads

rotisorulAttached File  IMG_20200214_142439.jpg   344.07K   71 downloadsAttached File  VID_20200718_155402.mp4   16.98MB   10 downloads

cuptorulAttached File  IMG_20201008_190508.jpg   438.63K   59 downloadsAttached File  IMG_20200706_210300.jpg   495.38K   47 downloadsAttached File  IMG_20200607_151524.jpg   501.71K   44 downloads

afumatoarea Attached File  IMG_20200322_125057.jpg   253.85K   52 downloadsAttached File  IMG_20200606_190701.jpg   198.3K   55 downloads

#760
Mirel_85

Mirel_85

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,865
  • Înscris: 07.09.2008
Ca tot vine vorba de carbuni. Mai toti carbuni din supermarket-uri, benzinarii sau la colt de strada sunt vai de ei. Nu tin mult, sunt din esenta slaba, si un sfert din sac e praf si carbunii sfarmati foarte marunti. Vreau sa iau la sac mare, 10 kg, 50 l, sa imi ajunga cateva gratare dar sa fie de calitate. Am luat acum un an dar nu mai stiu de unde, niste carbuni mici rotunzi, s-au aprins mai greu dar dupa au tinut vreo doua ore lejer. Ceva de genul dar la sac mare minim 5 kg, chiar si 10 kg. Voi de unde luati carbuni, un link ceva, exact brandul, o poza ceva, sa merg la sigur?

Edited by Mirel_85, 04 December 2020 - 10:21.


#761
scrisit

scrisit

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,235
  • Înscris: 01.12.2007

 haplea82, on 03 decembrie 2020 - 08:50, said:

carbuni f buni , mangal , gasiti si la dedeman ...eu de acolo cumpar si in punga sunt bucati f mari de carbune si f putin praf sau bucatele marunte ...trebuie sa verificati un pic la mana punga inainte de a o alege

pt cei ce au gratar traditional , se gasesc plite de fonta groasa (circa 1,5 cm ) speciale . eu am gasit 2 firme ce produc in Romania +o gramada de chinezisme dar care sunt mult mai subtiri si usoare..am cumparat una 655 x 410 mm , romaneasca si are circa 20- 25 kg , ochiometric  , daca nu mai bine ...obtii cu totul alt gust la carne  si folosesti f putine lemne pt a gati pe ea

plita IMG-20201010-WA0004.jpeg

rotisorul IMG_20200214_142439.jpg VID_20200718_155402.mp4

cuptorul IMG_20201008_190508.jpg IMG_20200706_210300.jpg IMG_20200607_151524.jpg

afumatoarea IMG_20200322_125057.jpg IMG_20200606_190701.jpg
https://www.dedeman....ni-gratar/c/506 - care sunt carbunii aceia?

#762
haplea82

haplea82

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,577
  • Înscris: 21.02.2007
salut ,

eu am cumparat asta Attached File  IMG_20201204_110441.jpg   137.93K   27 downloadsAttached File  IMG_20201204_110455.jpg   180.94K   29 downloads
punga desfacuta este mai mult de jumatate consumata
nu s perfecti dar mult mai buni fata de ce gasesti la peco-uri sau lidl ...trebuie sa verifici un pic punga , so pipai, in partea de jos sa vezi cam cat praf si maruntis e in fiecare ..

tot la dedeman gasesti si carbuni din rumegus presat , brichete( rotunzi sau hexagonali in sectiune )...dar si  la astia depinde ce noroc ai si cat la suta sunt sparti sau praf..la fel controlezi punga sa vezi daca in partea de jos simti bucati mari sau bucatele

Edited by haplea82, 04 December 2020 - 11:14.


#763
arg

arg

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 38,141
  • Înscris: 19.09.2005

 Mirel_85, on 04 decembrie 2020 - 10:16, said:

..., un link ceva, exact brandul, o poza ceva, sa merg la sigur?
eu folosesc bioten luati din hornbach

#764
bobitzaaa

bobitzaaa

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,186
  • Înscris: 23.02.2007
Carbuni buni brichete, fara pic de miros, sunt Landman.

Tin mult, mai ales pentru gatire indirecta. Lemn interesant de afumat e hickory.

#765
raduors

raduors

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,108
  • Înscris: 13.07.2008
Eu am luat întâmplător de la penny cărbuni, și sunt printre cei mai buni folosiți în ultimii 10 ani. Mai mult, cam toți care au venit la mine ai început să folosească. Nu scot fum și durează foarte mult.

Attached Files



#766
Evergreen

Evergreen

    Proud "United Gashka" member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 15,906
  • Înscris: 09.12.2004
De la Dedeman ma impac bine cu brichetii Jolie si Gerab. Probabil ca alterneaza comenzile, cind sint unii nu-s ailalti sau sint dar pe sponci.

#767
adip1962

adip1962

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,487
  • Înscris: 01.07.2020
Nu am mai folosit carbuni de cand am avut musafiri multi (>6 persoane).
Intai lemn de conifer (se gaseste in orice casa) apoi de prun ptr, un jar mai lung. De regula caramida refractara se incinge suficient sa tina caldura pana se termina fripturile.

#768
arg

arg

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 38,141
  • Înscris: 19.09.2005

 Evergreen, on 04 decembrie 2020 - 20:41, said:

De la Dedeman ma impac bine cu brichetii Jolie si Gerab. Probabil ca alterneaza comenzile, cind sint unii nu-s ailalti sau sint dar pe sponci.
poate cumperi si tu o data bricheti buni, nu doar surcelele alea.

#769
scrisit

scrisit

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,235
  • Înscris: 01.12.2007

 arg, on 03 decembrie 2020 - 00:19, said:

vezi ca se aprind mai greu, dar tin mult timp, peste 1.5ore
ma duc si eu sa iau weekendul asta. m-ai facut curios!

#770
haplea82

haplea82

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,577
  • Înscris: 21.02.2007
personal n am avut niciodata probleme asa mari cu carbunii de gratar ...adica am avut probleme cu faptul ca sunt f marunti , f mult praf si nu ard complet din cauza ca nu pot avea suficient oxigen  pt a arde  fiind prea aglomerati ... si am facut gratare si pt 30+ persoane ...cei ce aveti asa mari probleme incercati sa vedeti  poate aveti o problema cu distanta dintre gratar si carbuni ..trebuie sa aveti macar 2 posibilitati de a pozitiona gratarul fata de carbuni (ca distanta) pt a putea folosi gratarul si initial cand carbunii nu sunt uniform aprinsi , trecand la treapta superioara cand focul devine puternic si revenind la treapta inferioara atunci cand carbunii sunt pe sfarsite

pt rotisor , timpul de coacere pt un pui de 1,6-1,8 kg este minim 1ora si 45 minute  , pt cei 2 pui din imaginea de mai sus folosesc o punga de carbune de 3 kg si tot timpul am reusit sa  o scot la capat

carbunii de rumegus (brchetati) sunt ok , ard frumos , tin mult  dar au o problema  ...din timp in timp trebuie sa i misti altfel se incarca de cenusa si ard mai greu dar dau si mai putina caldura ..din cauza asta nu s fanul lor ..cumpar doar atunci cand nu gasesc carbuni normali ok , adica simt in pungi foarte mult praf si bucatele mici , atunci cand pipai punga

Edited by haplea82, 06 December 2020 - 09:16.


#771
haplea82

haplea82

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,577
  • Înscris: 21.02.2007
pentru afumat , nu folositi lemn de stejar , obtineti gust amarui si cel putin mie nu mi place ...lemnul(rumegusul) de conifere iarasi nu i recomandat ...cica i cancerigen ...gustul insa este excelent

am afumat cu cires , visin , frasin , stejar, fag , hickory , nuc , prun , mar , salcam , par, piersic ...

cel mai bun gust , parerea mea , se obtine amestec pin/brad cu fag , rumegus cam 10% pin 90% fag

#772
Evergreen

Evergreen

    Proud "United Gashka" member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 15,906
  • Înscris: 09.12.2004

 arg, on 05 decembrie 2020 - 01:50, said:


poate cumperi si tu o data bricheti buni, nu doar surcelele alea.
De ce aș schimba rețeta daca treaba merge perfect?!?

 haplea82, on 06 decembrie 2020 - 09:14, said:

carbunii de rumegus (brchetati) sunt ok , ard frumos , tin mult  dar au o problema  ...din timp in timp trebuie sa i misti altfel se incarca de cenusa si ard mai greu dar dau si mai putina caldura ..din cauza asta nu s fanul lor ..cumpar doar atunci cand nu gasesc carbuni normali ok , adica simt in pungi foarte mult praf si bucatele mici...
Cu mangalul de aia nu imi place nici mie, ori e praf mult ori bucati mari care trebuie maruntite.

Pentru cenusa aia am tava in care fac focul si o pot misca energic de citeva ori.
Daca grauntzele stau umăr linga umar gratarul sta la etaj, altfel la parter. La etaj l-am tinut cind am inceput sa fac vreo 100 mici la o bere cu colegii.

#773
arg

arg

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 38,141
  • Înscris: 19.09.2005
doar crezi ca merge perfect.
si eu ziceam la fel pana am luat carbunii aia la recomandarea lu conu.

Edited by arg, 06 December 2020 - 15:42.


#774
marxsovignon

marxsovignon

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 530
  • Înscris: 11.03.2016

 haplea82, on 06 decembrie 2020 - 11:31, said:

cel mai bun gust , parerea mea , se obtine amestec pin/brad cu fag , rumegus cam 10% pin 90% fag
Este de cumpărat pe undeva rumegus din asta?

Vreau sa iau un gratar de beton tip grill din dedeman. Are vreun coleg ceva asemanator, cum si cu ce se monteaza mai exact? Platforma betonata e obligatorie, ce rol ar avea? Ca l-as pune direct pe pamant.

Mai exact acest model:

Attached Files


Edited by marxsovignon, 08 December 2020 - 02:17.


Anunturi

Neurochirurgie minim invazivă Neurochirurgie minim invazivă

"Primum non nocere" este ideea ce a deschis drumul medicinei spre minim invaziv.

Avansul tehnologic extraordinar din ultimele decenii a permis dezvoltarea tuturor domeniilor medicinei. Microscopul operator, neuronavigația, tehnicile anestezice avansate permit intervenții chirurgicale tot mai precise, tot mai sigure. Neurochirurgia minim invazivă, sau prin "gaura cheii", oferă pacienților posibilitatea de a se opera cu riscuri minime, fie ele neurologice, infecțioase, medicale sau estetice.

www.neurohope.ro

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate