Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Intrerupator cu N - doza doar cu ...

Incalzire casa fara gaz/lemne

Incalzire in pardoseala etapizata

Suprataxa card energie?!
 Cum era nivelul de trai cam din a...

probleme cu ochelarii

Impozite pe proprietati de anul v...

teava rezistenta panou apa calda
 Acces in Curte din Drum National

Sub mobila de bucatarie si sub fr...

Rezultat RMN

Numar circuite IPAT si prindere t...
 Pareri brgimportchina.ro - teapa ...

Lucruri inaintea vremurilor lor

Discuții despre TVR Sport HD.

Cost abonament clinica privata
 

Martin Luther, Reforma si mostenirea sa

- - - - -
  • This topic is locked This topic is locked
269 replies to this topic

#253
ktulu22

ktulu22

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,910
  • Înscris: 21.04.2007

View Postrazvanpana, on Mar 30 2009, 02:29, said:

Lege Mozaica ramane valabila (asa cum a zis Domnul) , dar doar pt. cei care vor sa ramana sub ea ( Romani 3:19 - Stim insa ca tot ce spune legea ,spune celor ce sunt sub lege, pentru ca orice gura sa fie inchisa si toata lumea sa fie sub judecata lui DUMNEZEU ) , adica nu vor sa faca urmatorul pas spre Legea desavarsita pe care a adus-o Isus , adica Legea CREDINTEI. (iar daca vrei linii trasoare pt. Lege lui Isus , le gasesti in MATEI 5 -Predica de pe munte ; Romani 13:9)
Nici un om nu a fost capabil sa tina toate poruncile Legii Mozaice ( cu exceptia lui Isus ) , atunci DUMNEZEU a trebuit sa faca ceva ca sa ajute omul , caci este scris "cel care pacatuieste , va muri ". Vine Isus Cristos care reuseste prin ascultarea totala fata de Tatal Sau , sa implineasca toata legea Mozaica si in acest fel sa implineasca DREPTATEA lui DUMNEZEU . Acum ramane pacatul Omului , pe care Isus , fiind fara pacat , il ia asupra Lui si accepta sa primeasca pedeapsa care se cuvenea Omului pt. pacatele lui.
Ce urmeaza este NOUL LEGAMANT (care se face tot pe temeiul sangelui , la fel ca cel vechi -Evrei 9:18) , care vine cu o lege noua bazata doar pe CREDINTA in Isus Cristos si a jertfei mantuitoare. Deci de acum inainte , orice OM care va crede ca Isus este fiul lui Dumnezeu si va dori sa-i urmeze CALEA , fiind botezat in moartea Lui pentru iertare pacatelor pe care le-a facut (trecute ,prezente si viitoare) , va fi MANTUIT , fara sa trebuiasca sa tina legea Mozaica , pt. simplul motiv ca Cel in care crede si pe care il urmeaza a implinit-o (tinut-o) deja in locul lui .
Vedem aceasta si in EVREI 7:18 - Caci are loc o desfintsre a poruncii de mai inainte ,din cauza neputintei si zadarnicei ei ......
si  8:7 - Caci daca legamantul dintai ar fi fost fara cusur , n-ar mai fi fost cautat loc pentru al doilea...... 8:13 - Prin faptul ca zice "un nou legamant" ,a socotit invechit pe cel dintai , iar ceeste vechi , ce a imbatranit este aproape de disparitie.
In alta ordine de idei , apostolii erau Evrei ( ma intrebai ce lege au pastrat apostolii ) si pe cat de greu imi e mie acum sa va conving de desfintarea legii Mozaice , cu mult mai mult i-a fost lui Pavel sa ii convinga pe Evrei si chiar pe cativa dintre ucenici si stim ce a urmat din cauza aceasta. - Fapte 21:28.
Apostolii fiind Evrei , tineau legea , dar cu scopul de a evangheliza pe Evrei  , apoi incepand de la Pavel aratau clar ca legea fusese desfintata , acesta fiind motivul prigonirii lor de catre Evrei .
Legea Mozaica a venit prin Moise , inaintea lui nu exista lege , Adam nu a tinut Sabatul ! -citeste cu atentie Geneza. - ex. Romani 4:13.
Mai stiu pe cineva care zicea ca Ortodoxismul exista de la Adam si ca Adam a fost Ortodox , daca incepem cu aberatii atunci nu mai face sa ne pierdem timpul aici.
Sper ca m-am facut inteles in ceea ce priveste Legea Vechiului Testament , mai sunt exemple in Fapte , Romani , Evrei , Galateni , Corinteni , Efeseni si Iacov.
Bun.
Pierzi insa esenta citand din Romani 3:19 pentru ca iata ce scrieun verset mai jos:
Căci nimeni nu va fi socotit neprihănit înaintea Lui, prin faptele Legii, deoarece prin Lege vine cunoștința deplină a păcatului. versetul 20. Deci Legea nu a fost desfiintata. Legea te face constient de pacat. Daca nu mai este Lege si este doar har, inseamna ca daca omor pe cineva sau fur, sau imi insel sotia, inseamna ca Dumnezeu ma iarta doar daca imi recunosc pacatul, pacat care este evidentiat in Lege. Legea imi spune ceea ce este bine sa fac sau ce nu este bine sa fac.
Iar in capitolul 13 din Romani citeste tot paragraful ca sa poti intelege corect ceea ce a spus apostolul Pavel.
Romani 13.8-14
Dragostea este împlinirea Legii.

8Să nu datorați nimănui nimic, decât să vă iubiți unii pe alții: căci cine iubește pe alții, a împlinit Legea.

Romani 13.10;Gal 5.14;Col 3.14;1Tim 1.5;Iac 2;

9De fapt: "Să nu preacurvești, să nu furi, să nu faci nici o mărturisire mincinoasă, să nu poftești", și orice altă poruncă mai poate fi, se cuprind în porunca aceasta: "Să iubești pe aproapele tău ca pe tine însuți."

Exod 20.13;Deut 5.17;Mat 19.18;Lev 19.18;Mat 22.39;Marc 12.31;Gal 5.14;Iac 2.8;

10Dragostea nu face rău aproapelui: dragostea deci este împlinirea Legii.

Mat 22.40;Romani 13.8;
Veghere și curățenie.

11Și aceasta cu atât mai mult, cu cât știți în ce împrejurări ne aflăm: este ceasul să vă treziți în sfârșit din somn; căci acum mântuirea este mai aproape de noi decât atunci când am crezut.

1Cor 15.34;Efes 5.14;1Tes 5.5-6;

12Noaptea aproape a trecut, se apropie ziua. Să ne dezbrăcăm dar de faptele întunericului, și să ne îmbrăcăm cu armele luminii.

Efes 5.11;Col 3.8;Efes 6.13;1Tes 5.8;

13Să trăim frumos, ca în timpul zilei, nu în chefuri și în beții; nu în curvii și în fapte de rușine; nu în certuri și în pizmă;

Filip 4.8;1Tes 4.12;1Pet 2.12;Prov 23.20;Luc 21.34;1Pet 4.3;1Cor 6.9;Efes 5.5;Iac 3.14;

14ci îmbrăcați-vă în Domnul Isus Hristos, și nu purtați grijă de firea pământească, pentru ca să-i treziți poftele.

Gal 3.27;Efes 4.24;Col 3.10;Gal 5.16;1Pet 2.11;
Special am lasat si trimiterile ca sa poti sa intelegi si sa studiezi comparativ.
Pavel nu spune pacatuiti ca Legea numai este, ci spune ca ascultarea Legii este buna.  
Intr-adevar Legea se poate rezuma la 2 porunci:
1. Sa-L iubesti pe Dumnezeu - poruncile 1.2.3.4
2. Sa-ti iubesti aproapele - poruncile 5.6.7.8.9.10

Pentru ca primele 4 se refera la iubirea catre Dumnezeu si ultimele 6 la iubirea catre aproape cum si Pavel spune:
8Să nu datorați nimănui nimic, decât să vă iubiți unii pe alții: căci cine iubește pe alții, a împlinit Legea.

9De fapt: "Să nu preacurvești, să nu furi, să nu faci nici o mărturisire mincinoasă, să nu poftești", și orice altă poruncă mai poate fi, se cuprind în porunca aceasta: "Să iubești pe aproapele tău ca pe tine însuți."

10Dragostea nu face rău aproapelui: dragostea deci este împlinirea Legii.

Implinirea Legii nu inseamna ca aceasta numai trebuie sa fie respectata ci dimpotriva.

Cat priveste afirmatia ta cu citate din Evrei este iarasi gresita pentru ca textele pe care le-ai citat sunt scoase din context. Uite intregul paragraf:
Evrei capitolul 7:
"Evr 7.1  În adevar, Melhisedec acesta, împaratul Salemului, preot al Dumnezeului Preaînalt – care a întâmpinat pe Avraam când acesta se întorcea de la macelul împaratilor, care l-a binecuvântat,
2  care a primit de la Avraam zeciuiala din tot, care, dupa însemnatatea numelui sau, este întâi „împarat al neprihanirii”, apoi si „împarat al Salemului”, adica „împarat al pacii”;
3  fara tata, fara mama, fara spita de neam, neavând nici început al zilelor, nici sfârsit al vietii, dar care a fost asemanat cu Fiul lui Dumnezeu – ramâne preot în veac.
4  Vedeti bine, dar, cât de mare a fost el, daca pâna si patriarhul Avraam i-a dat zeciuiala din prada de razboi!
5  Aceia dintre fiii lui Levi care îndeplinesc slujba de preoti, dupa Lege, au porunca sa ia zeciuiala de la norod, adica de la fratii lor, cu toate ca si ei se coboara din Avraam.
6  Iar el, care nu se cobora din familia lor, a luat zeciuiala de la Avraam si a binecuvântat pe cel ce avea fagaduintele.
7  Dar fara îndoiala ca cel mai mic este binecuvântat de cel mai mare.
8  Si apoi aici, cei ce iau zeciuiala sunt niste oameni muritori; pe când acolo, o ia cineva despre care se marturiseste ca este viu.
9  Mai mult, însusi Levi, care ia zeciuiala, a platit zeciuiala, ca sa zicem asa, prin Avraam;
10  caci era înca în coapsele stramosului sau, când a întâmpinat Melhisedec pe Avraam.
11  Daca, dar, desavârsirea ar fi fost cu putinta prin preotia levitilor – caci sub preotia aceasta a primit poporul Legea – ce nevoie mai era sa se ridice un alt preot „dupa rânduiala lui Melhisedec”, si nu dupa rânduiala lui Aaron?
12  Pentru ca, odata schimbata preotia, trebuia numaidecât sa aiba loc si o schimbare a Legii.
13  În adevar, Acela despre care sunt zise aceste lucruri face parte dintr-o alta semintie, din care nimeni n-a slujit altarului.
14  Caci este vadit ca Domnul nostru a iesit din Iuda, semintie despre care Moise n-a zis nimic cu privire la preotie.
15  Lucrul acesta se face si mai luminos când vedem ridicându-se, dupa asemanarea lui Melhisedec, un alt preot,
16  pus nu prin legea unei porunci pamântesti, ci prin puterea unei vieti nepieritoare.
17  Fiindca iata ce se marturiseste despre El: „Tu esti Preot în veac, dupa rânduiala lui Melhisedec”.
18  Astfel, pe de o parte, se desfiinteaza aici o porunca de mai înainte, din pricina neputintei si zadarniciei ei –
19  caci Legea n-a facut nimic desavârsit – si, pe de alta, se pune în loc o nadejde mai buna, prin care ne apropiem de Dumnezeu.
20  Si, fiindca lucrul acesta nu s-a facut fara juramânt –
21  caci, pe când levitii se faceau preoti fara juramânt, Isus S-a facut Preot prin juramântul Celui ce I-a zis: „Domnul a jurat si nu Se va cai: „Tu esti Preot în veac, dupa rânduiala lui Melhisedec” –
22  prin chiar faptul acesta, El S-a facut chezasul unui legamânt mai bun.
23  Mai mult, acolo au fost preoti în mare numar, pentru ca moartea îi împiedica sa ramâna pururi.
24  Dar El, fiindca ramâne „în veac”, are o preotie care nu poate trece de la unul la altul.
25  De aceea si poate sa mântuiasca în chip desavârsit pe cei ce se apropie de Dumnezeu prin El, pentru ca traieste pururi ca sa mijloceasca pentru ei.
26  Si tocmai un astfel de Mare Preot ne trebuia: sfânt, nevinovat, fara pata, despartit de pacatosi si înaltat mai presus de ceruri,
27  care n-are nevoie, ca ceilalti mari preoti, sa aduca jertfe în fiecare zi, întâi pentru pacatele sale, si apoi pentru pacatele norodului, caci lucrul acesta l-a facut o data pentru totdeauna, când S-a adus jertfa pe Sine însusi.
28  În adevar, Legea pune mari preoti pe niste oameni supusi slabiciunii; dar cuvântul juramântului, facut dupa ce a fost data Legea, pune pe Fiul, care este desavârsit pentru vesnicie."

In capitolul 7 Pavel face afirmatii privitoare la Legea Ceremoniala nu la Decalog. Atentie deci!

Iar capitolul 8 spune clar:
Evr 8.1  Punctul cel mai însemnat al celor spuse este ca avem un Mare Preot care S-a asezat la dreapta scaunului de domnie al Maririi, în ceruri,
2  ca slujitor al Locului Preasfânt si al adevaratului Cort, care a fost ridicat nu de un om, ci de Domnul.
3  Orice mare preot este pus sa aduca lui Dumnezeu daruri si jertfe. De aceea era de trebuinta ca si celalalt Mare Preot sa aiba ceva de adus.
4  Daca ar fi pe pamânt, nici n-ar mai fi preot, fiindca sunt cei ce aduc darurile dupa Lege.
5  Ei fac o slujba, care este chipul si umbra lucrurilor ceresti, dupa poruncile primite de Moise de la Dumnezeu, când avea sa faca Cortul: „Ia seama”, i s-a zis, „sa faci totul dupa chipul care ti-a fost aratat pe munte.”
6  Dar, acum, Hristos a capatat o slujba cu atât mai înalta cu cât legamântul al carui mijlocitor este El, e mai bun, caci este asezat pe fagaduinte mai bune.
7  În adevar, daca legamântul dintâi ar fi fost fara cusur, n-ar mai fi fost vorba sa fie înlocuit cu un al doilea.
8  Caci, ca o mustrare a zis Dumnezeu lui Israel: „Iata, vin zile, zice Domnul, când voi face cu casa lui Israel si cu casa lui Iuda un legamânt nou;
9  nu ca legamântul pe care l-am facut cu parintii lor, în ziua când i-am apucat de mâna, ca sa-i scot din tara Egiptului. Pentru ca n-au ramas în legamântul Meu, si nici Mie nu Mi-a pasat de ei, zice Domnul.
10  Dar iata legamântul pe care-l voi face cu casa lui Israel, dupa acele zile, zice Domnul: voi pune legile Mele în mintea lor si le voi scrie în inimile lor; Eu voi fi Dumnezeul lor, si ei vor fi poporul Meu.
11  Si nu vor mai învata fiecare pe vecinul sau pe fratele sau, zicând: „Cunoaste pe Domnul!”, caci toti Ma vor cunoaste, de la cel mai mic pâna la cel mai mare dintre ei.
12  Pentru ca le voi ierta nelegiuirile si nu-Mi voi mai aduce aminte de pacatele si faradelegile lor.”
13  Prin faptul ca zice: „un nou legamânt”, a marturisit ca cel dintâi este vechi; iar ce este vechi, ce a îmbatrânit, este aproape de pieire."

De remarcat faptul ca in acest capitol Pavel scrie mai jos de versetul tau urmatoarele:
Dar iata legamântul pe care-l voi face cu casa lui Israel, dupa acele zile, zice Domnul: voi pune legile Mele în mintea lor si le voi scrie în inimile lor; Eu voi fi Dumnezeul lor, si ei vor fi poporul Meu.
Ce legi? Legea ceremoniala? Nu! Legea celor 10 Prounci.
Insusi Domnul Isus Hristos a spus: "Daca ma iubiti, veti pazi Prouncile Mele!"
Nu te lasa inselat de texte scoase din context care iti dau tie dreptate!

Privitor la Fapte 21:28, citeste si continuarea:
29  În adevar, vazusera mai înainte pe Trofim, efeseanul, împreuna cu el în cetate si credeau ca Pavel îl bagase în Templu.
Deci.... Pavel nu a desfiintat Legea.
Erau ca nationalitate evrei, dar ca, crestini ei au pazit Legea celor 10 Prounci in continuare asa cum a scpus Pavel in Epistola catre Evrei.
Cat priveste ceea ce spui tu de Avraam, iar nu citesti decat o parte. Citeste tot:
Rom 4.1  Ce vom zice, dar, ca a capatat, prin puterea lui, stramosul nostru Avraam?
2  Daca Avraam a fost socotit neprihanit prin fapte, are cu ce sa se laude, dar nu înaintea lui Dumnezeu.
3  Caci ce zice Scriptura? „Avraam a crezut pe Dumnezeu, si aceasta i s-a socotit ca neprihanire.”
4  Însa, celui ce lucreaza, plata cuvenita lui i se socoteste nu ca un har, ci ca ceva datorat;
5  pe când, celui ce nu lucreaza, ci crede în Cel ce socoteste pe pacatos neprihanit, credinta pe care o are el îi este socotita ca neprihanire.
6  Tot astfel, si David numeste fericit pe omul acela pe care Dumnezeu, fara fapte, îl socoteste neprihanit.
7  „Ferice”, zice el, „de aceia ale caror faradelegi sunt iertate si ale caror pacate sunt acoperite!
8  Ferice de omul caruia nu-i tine Domnul în seama pacatul!”
9  Fericirea aceasta este numai pentru cei taiati împrejur sau si pentru cei netaiati împrejur? Caci zicem ca lui Avraam credinta „i-a fost socotita ca neprihanire.”
10  Dar cum i-a fost socotita? Dupa sau înainte de taierea lui împrejur? Nu când era taiat împrejur, ci când era netaiat împrejur.
11  Apoi a primit ca semn taierea împrejur, ca o pecete a acelei neprihaniri pe care o capatase prin credinta, când era netaiat împrejur. Si aceasta, pentru ca sa fie tatal tuturor celor care cred, macar ca nu sunt taiati împrejur; ca, adica, sa li se socoteasca si lor neprihanirea aceasta;
12  si pentru ca sa fie si tatal celor taiati împrejur, adica al acelora care, nu numai ca sunt taiati împrejur, dar si calca pe urmele credintei aceleia pe care o avea tatal nostru Avraam, când nu era taiat împrejur.
13  În adevar, fagaduinta facuta lui Avraam sau semintei lui, ca va mosteni lumea, n-a fost facuta pe temeiul Legii, ci pe temeiul acelei neprihaniri care se capata prin credinta.
14  Caci, daca mostenitori sunt cei ce se tin de Lege, credinta este zadarnica, si fagaduinta este nimicita;
15  pentru ca Legea aduce mânie; si unde nu este o lege, acolo nu este nici calcare de lege.
16  De aceea mostenitori sunt cei ce se fac prin credinta, pentru ca sa fie prin har, si pentru ca fagaduinta sa fie chezasuita pentru toata samânta lui Avraam: nu numai pentru samânta aceea care este sub Lege, ci si pentru samânta aceea care are credinta lui Avraam, tatal nostru al tuturor,
17  dupa cum este scris: „Te-am rânduit sa fii tatal multor neamuri.” El, adica, este tatal nostru înaintea lui Dumnezeu în care a crezut, care învie mortii si care cheama lucrurile care nu sunt, ca si cum ar fi.
18  Nadajduind împotriva oricarei nadejdi, el a crezut, si astfel a ajuns tatal multor neamuri, dupa cum i se spusese: „Asa va fi samânta ta.”
19  Si, fiindca n-a fost slab în credinta, el nu s-a uitat la trupul sau care era îmbatrânit – avea aproape o suta de ani – nici la faptul ca Sara nu mai putea sa aiba copii.
20  El nu s-a îndoit de fagaduinta lui Dumnezeu, prin necredinta, ci, întarit prin credinta lui, a dat slava lui Dumnezeu,
21  deplin încredintat ca El ce fagaduieste, poate sa si împlineasca.
22  De aceea credinta aceasta „i-a fost socotita ca neprihanire.”
23  Dar nu numai pentru el este scris ca „i-a fost socotita ca neprihanire”;
24  ci este scris si pentru noi, carora, de asemenea, ne va fi socotita, noua celor ce credem în Cel ce a înviat din morti pe Isus Hristos, Domnul nostru,
25  care a fost dat din pricina faradelegilor noastre, si a înviat din pricina ca am fost socotiti neprihaniti.

Si remarca urmatorul citat:
unde nu este o lege, acolo nu este nici calcare de lege.


Deci daca nu exista Lege nu mai exista pacat.

1Ioan 3 .4  Oricine face pacat face si faradelege; si pacatul este faradelege.

Cum poti sa vezi ca faci ceva rau sau bine? Privind la Lege. Deci Legea este ca o oglinda care iti arata pacatul si daca il faci faci faradelege asa cum spune si Ioan.
"Si plata pacatului este moartea" mai spune Scriptura.

Deci? Legea mai este valabila sau nu? A fost pentru evrei sau pentru omenire?

Mai gandeste-te!

#254
monokeros

monokeros

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,074
  • Înscris: 11.11.2003

Quote

Daca va fi o judecata DREAPTA (adica sfanta) a celor care nu au auzit de Cristos, atunci verdictul nu poate fi decat vinovat. Insasi definitia harului inseamna 'favoare nemeritata' deci intr-un sens ne-dreapta. Verdictul a fost dat deja in Ioan 3:36 Cine crede în Fiul, are viața vecinică; dar cine nu crede în Fiul, nu va vedea viața, ci mînia lui Dumnezeu rămîne peste el.``
Stii ce inseamna ca mania ramane ? Iti spun eu. Inseamna ca mania lui Dumnezeu deja este peste pamanteni.

Citatul asta e de pus in rama. Cu un titlu deasupra: autosatisfacere cu tenta erotica pe tema "eu ma mantui, aia care n-au auzit - nu".
"Caci nu exista iubire mai mare decat sa-si puna cineva viata pentru aproapele lui".
Si:
"Iar el, răspunzând, a zis: Să iubești pe Domnul Dumnezeul tău din toată inima ta și din tot sufletul tău și din toată puterea ta și din tot cugetul tău, iar pe aproapele tău ca pe tine însuți.
Iar El i-a zis: Drept ai răspuns, fă aceasta și vei trăi.
Dar el, voind să se îndrepteze pe sine, a zis către Iisus: Și cine este aproapele meu?
Iar Iisus, răspunzând, a zis: Un om cobora de la Ierusalim la Ierihon, și a căzut între tâlhari, care, după ce l-au dezbrăcat și l-au rănit, au plecat, lăsându-l aproape mort.
Din întâmplare un preot cobora pe calea aceea și, văzându-l, a trecut pe alături.
De asemenea și un levit, ajungând în acel loc și văzând, a trecut pe alături.
Iar un samarinean, mergând pe cale, a venit la el și, văzându-l, i s-a făcut milă"

Deci toti jegosii pe suflet care impart si despart mantuirea altora ca si cum i-ar fi pus cineva judecatori zbierand fara discernamant ca trebuie respectata legea iudaica, sabatul si alte idiotenii, isi lucreaza o osanda infricosatoare, nu numai pentru ca legea veche era cu neputinta sa fie respectata in litera, nu numai pentru ca au omis respectarea ei in duh ("Iudeul intru ascuns" de care spune Pavel), deci facand legea neputincioasa pentru adevarata trezire de constiinta, ci si pentru ca isi poticnesc mintea de izma, untarita si spalatul vaselor pe-afara, fiind vizibil si proclamat in auzul iudeilor de Iisus ca va fi mai mare dreptatea unui samarinean (eretic in litera legii vechi si spurcat fata de cele sfinte) daca el implineste cu asiduitate poruncile mari, decat toata dreptatea ratacitilor in poruncile mici, care nu au viata de sine statatoare ci sunt facute ca sa sprijine poruncile mari.
"Cine din voi daca-i va cadea asinul in groapa sambata nu-l va scoate?" este tocmai diferenta intre poruncile mici si mari. Daca o porunca cu sens relativ sau negativ (sa nu...) te impiedica din legea iubirii de aproape, mai bine este sa fie lepadata. Nu a fost facut omul pentru lege, ci legea pentru om.
Iar voi care va socotiti de pe acum cum o sa priviti de sus din "rai" la iadul "necredinciosilor", sunteti cele mai de plans fiinte din univers, mult mai de plans decat Satana.

Despre credinta cu fapte sau fara fapte - am auzit si legat de asta toate aberatiile cu putinta. Pilda Martei si a Mariei este ilustrativa si spune ceva simplu: faptele sunt utile dar credinta are o putere mai mare. Talharul din dreapta crucii s-a mantuit printr-o marturisire de credinta. Rut moabiteanca s-a socotit insa cu Israel prin fapte motivate de credinta, desi in litera legii era spurcata. Nu e disociabila credinta total de fapte. Sensul spusei "credinta fara fapte este moarta" se refera la: daca faci fapte contrarii credintei este clara ipocrizia. Iar daca nu faci (din lene, din delasare, din ingamfare sau orice alte motive) faptele cerute de principiile ajutorarii aproapelui si de celelalte porunci mari si socotesti ca simpla credinta va fi o scuza, esti in aceeasi categorie cu fariseii ("Corban, cu ce te-as fi putut ajuta...). Cum deci sa se socoteasca o credinta autentica aceea care fuge de faptele credintei? Maaare scofala era de inteles si totusi au trecut secole de certuri inutile si sminteli din cele mai dezgustatoare...

Edited by monokeros, 30 March 2009 - 09:41.


#255
razvanpana

razvanpana

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 162
  • Înscris: 31.05.2006

View Postktulu22, on Mar 30 2009, 09:15, said:

Bun.
Pierzi insa esenta citand din Romani 3:19 pentru ca iata ce scrieun verset mai jos:
Căci nimeni nu va fi socotit neprihănit înaintea Lui, prin faptele Legii, deoarece prin Lege vine cunoștința deplină a păcatului. versetul 20. Deci Legea nu a fost desfiintata. Legea te face constient de pacat. Daca nu mai este Lege si este doar har, inseamna ca daca omor pe cineva sau fur, sau imi insel sotia, inseamna ca Dumnezeu ma iarta doar daca imi recunosc pacatul, pacat care este evidentiat in Lege. Legea imi spune ceea ce este bine sa fac sau ce nu este bine sa fac.


Iar capitolul 8 spune clar:
Evr 8.1  Punctul cel mai însemnat al celor spuse este ca avem un Mare Preot care S-a asezat la dreapta scaunului de domnie al Maririi, în ceruri,
2  ca slujitor al Locului Preasfânt si al adevaratului Cort, care a fost ridicat nu de un om, ci de Domnul.
3  Orice mare preot este pus sa aduca lui Dumnezeu daruri si jertfe. De aceea era de trebuinta ca si celalalt Mare Preot sa aiba ceva de adus.
4  Daca ar fi pe pamânt, nici n-ar mai fi preot, fiindca sunt cei ce aduc darurile dupa Lege.
5  Ei fac o slujba, care este chipul si umbra lucrurilor ceresti, dupa poruncile primite de Moise de la Dumnezeu, când avea sa faca Cortul: „Ia seama”, i s-a zis, „sa faci totul dupa chipul care ti-a fost aratat pe munte.”
6  Dar, acum, Hristos a capatat o slujba cu atât mai înalta cu cât legamântul al carui mijlocitor este El, e mai bun, caci este asezat pe fagaduinte mai bune.
7  În adevar, daca legamântul dintâi ar fi fost fara cusur, n-ar mai fi fost vorba sa fie înlocuit cu un al doilea.
8  Caci, ca o mustrare a zis Dumnezeu lui Israel: „Iata, vin zile, zice Domnul, când voi face cu casa lui Israel si cu casa lui Iuda un legamânt nou;
9  nu ca legamântul pe care l-am facut cu parintii lor, în ziua când i-am apucat de mâna, ca sa-i scot din tara Egiptului. Pentru ca n-au ramas în legamântul Meu, si nici Mie nu Mi-a pasat de ei, zice Domnul.
10  Dar iata legamântul pe care-l voi face cu casa lui Israel, dupa acele zile, zice Domnul: voi pune legile Mele în mintea lor si le voi scrie în inimile lor; Eu voi fi Dumnezeul lor, si ei vor fi poporul Meu.
11  Si nu vor mai învata fiecare pe vecinul sau pe fratele sau, zicând: „Cunoaste pe Domnul!”, caci toti Ma vor cunoaste, de la cel mai mic pâna la cel mai mare dintre ei.
12  Pentru ca le voi ierta nelegiuirile si nu-Mi voi mai aduce aminte de pacatele si faradelegile lor.”
13  Prin faptul ca zice: „un nou legamânt”, a marturisit ca cel dintâi este vechi; iar ce este vechi, ce a îmbatrânit, este aproape de pieire."

De remarcat faptul ca in acest capitol Pavel scrie mai jos de versetul tau urmatoarele:
Dar iata legamântul pe care-l voi face cu casa lui Israel, dupa acele zile, zice Domnul: voi pune legile Mele în mintea lor si le voi scrie în inimile lor; Eu voi fi Dumnezeul lor, si ei vor fi poporul Meu.
Ce legi? Legea ceremoniala? Nu! Legea celor 10 Prounci.
Insusi Domnul Isus Hristos a spus: "Daca ma iubiti, veti pazi Prouncile Mele!"
Nu te lasa inselat de texte scoase din context care iti dau tie dreptate!


Privitor la Fapte 21:28, citeste si continuarea:
29  În adevar, vazusera mai înainte pe Trofim, efeseanul, împreuna cu el în cetate si credeau ca Pavel îl bagase în Templu.
Deci.... Pavel nu a desfiintat Legea.
Erau ca nationalitate evrei, dar ca, crestini ei au pazit Legea celor 10 Prounci in continuare asa cum a scpus Pavel in Epistola catre Evrei.

Si remarca urmatorul citat:
unde nu este o lege, acolo nu este nici calcare de lege.



Deci daca nu exista Lege nu mai exista pacat.

1Ioan 3 .4  Oricine face pacat face si faradelege; si pacatul este faradelege.

Cum poti sa vezi ca faci ceva rau sau bine? Privind la Lege. Deci Legea este ca o oglinda care iti arata pacatul si daca il faci faci faradelege asa cum spune si Ioan.
"Si plata pacatului este moartea" mai spune Scriptura.

Deci? Legea mai este valabila sau nu? A fost pentru evrei sau pentru omenire?

Mai gandeste-te!
"Legea te face constient de pacat" ; "deoarece prin Lege vine cunoștința deplină a păcatului" - Ne referim aici la Legea Mozaica , care arata omului (pe scurt) pacatul , adica il facea constient de pacatul lui , caci nu am fi stiut de pacat daca Legea Mozaica nu ne-ar fi spus "SA NU UCIZI" . Cam la atat se limitaza Legea Mozaica , dar vine apoi Legea Noului Testament sau Legea lui Isus (prin care ai o noua cunostinta asupra pacatului ,mult mai amanuntita si care te face sa constientizezi mult mai bine pacatul ), care o "implineste" (desfinteaza) pe cea veche in felul urmator : MATEI 5:21 - 21. Ati auzit ca s-a zis celor din vechime: "Sa nu ucizi; oricine va ucide, va cadea supt pedeapsa judecatii."
22. Dar Eu va spun ca ori si cine se manie pe fratele sau, va cadea sub pedeapsa judecatii; si oricine va zice fratelui sau: "Prostule!" va cadea supt pedeapsa Soborului; iar oricine-i va zice: "Nebunule", va cadea supt pedeapsa focului gheenei.
Asa dar , avem o schimbare , in loc de "SA NU UCIZI" se schimba in "SA NU TE MANII , SAU SA NU GANDESTI DE RAU PE APROAPELE TAU".
Apoi s-a zis : 5:27. Ati auzit ca s-a zis celor din vechime: "Sa nu comiti adulter."
28. Dar Eu va spun ca ori si cine se uita la o femeie, ca s-o pofteasca, a si preacurvit cu ea in inima lui.
29. Daca deci ochiul tau cel drept te face sa cazi in pacat, scoate-l si leapada-l de la tine; caci este spre folosul tau sa piara unul din madularele tale, si sa nu-ti fie aruncat tot trupul in gheena.
Schimbarea din "Sa nu comiti adulter." in "Sa nu te uiti la o femeie ca s-o poftesti" - in mod logic daca iti curatesti "ochiul" de pofta , nu vei ajunge niciodata sa comiti adulter.
Crestinii au fost "dezlegati" de Legea Mozaica , o spune Pavel clar aici: ROMANI 7:6 - Dar acum, am fost izbaviti (dezlegati) de Lege, si suntem morti fata de Legea aceasta, care ne tinea robi, pentruca sa slujim lui Dumnezeu intr-un duh nou, iar nu dupa vechea slova.
7. Deci ce vom zice? Legea este ceva pacatos? Nici de cum! Dimpotriva, pacatul nu l-am cunoscut decat prin Lege. De pilda, n-as fi cunoscut pofta, daca Legea nu mi-ar fi spus: "Sa nu poftesti!"
Si in ROMANI 8:1 - Acum dar nu este nici o osandire pentru ceice sunt in Hristos Isus, care nu traiesc dupa indemnurile firii pamantesti, ci dupa indemnurile Duhului.
2. In adevar, legea Duhului de viata in Hristos Isus, m-a izbavit de Legea pacatului si a mortii.
3. Caci-lucru cu neputinta Legii, intrucat firea pamanteasca (Greceste: carnea, aici si peste tot unde e "firea pamanteasca".) o facea fara putere-Dumnezeu a osandit pacatul in firea pamanteasca, trimetand, din pricina pacatului, pe insus Fiul Sau intr-o fire asemanatoare cu a pacatului,
4. pentruca porunca Legii sa fie implinita in noi, care traim nu dupa indemnurile firii pamantesti, ci dupa indemnurile Duhului.

Avem in ROMANI 10:4 - Caci Cristos este sfarsitul Legii , pentru indreptatirea oricarui credincios.

Legea a fost "schimbata" de Isus prin implinirea ei , lucru care la oameni a fost cu neputinta , iar cunostinta pacatului o ai mult mai clar in "Poruncile" pe care le-a dat Isus in Predica de pe Munte. Nu va mai chinuiti sa tineti cele 10 Porunci (Decalogul) , ca nu veti reusi , nimeni , afara de Isus , NU a reusit si este scris : IACOV 2:10 - Caci, cine pazeste toata Legea, si greseste intr-o singura porunca, se face vinovat de toate.
11. Caci, Cel ce a zis: "Sa nu preacurvesti", a zis si: "Sa nu ucizi". Acum, daca nu preacurvesti, dar ucizi, te faci calcator al Legii.
12. Sa vorbiti si sa lucrati ca niste oameni care au sa fie judecati de o lege a slobozeniei....
Si in : GALATENI 2:16 - Totusi, fiindca stim ca omul nu este socotit neprihanit, prin faptele Legii, ci numai prin credinta in Isus Hristos, am crezut si noi in Hristos Isus, ca sa fim socotiti neprihaniti prin credinta in Hristos, iar nu prin faptele Legii; pentruca nimeni nu va fi socotit neprihanit prin faptele Legii.
Si mai sunt multe astfel de exemple.

La intrebarea ta cu "Daca nu mai este Lege si este doar har, inseamna ca.......inseamna ca Dumnezeu ma iarta doar daca imi recunosc pacatul" , raspunsul e DA. Probleme similare a avut si Pavel in a convinge oamenii de acest lucru , el in mai multe randuri spunea "asta nu inseamna sa pacatuim..." si arata si de ce : ROMANI 6:1 -  Ce vom zice dar? Sa pacatuim mereu, ca sa se inmulteasca harul?
2. Nicidecum! Noi, care am murit fata de pacat, cum sa mai traim in pacat?
3. Nu stiti ca toti cati am fost botezati in Isus Hristos, am fost botezati in moartea Lui?
4. Noi deci, prin botezul in moartea Lui, am fost ingropati impreuna cu El, pentruca, dupa cum Hristos a inviat din morti, prin slava Tatalui, tot asa si noi sa traim o viata noua.
Sau in ROMANI 6:14 - Caci pacatul nu va mai stapani asupra voastra, pentruca nu sunteti sub Lege, ci sub har.  15. Ce urmeaza de aici? Sa pacatuim pentruca nu mai suntem supt Lege ci sub har? Nicidecum.
16. Nu stiti ca, daca va dati robi cuiva, ca sa-l ascultati, sunteti robii aceluia de care ascultati, fie ca este vorba de pacat, care duce la moarte, fie ca este vorba de ascultare, care duce la neprihanire? ........ 22 - Dar acum, odata ce ati fost izbaviti de pacat si v-ati facut robi ai lui Dumnezeu, aveti ca rod sfintirea, iar ca sfarsit: viata vecinica.
23. Fiindca plata pacatului este moartea: dar darul fara plata al lui Dumnezeu este viata vecinica in Isus Hristos, Domnul nostru.

Tu spui : "Si remarca urmatorul citat:
unde nu este o lege, acolo nu este nici calcare de lege.
Deci daca nu exista Lege nu mai exista pacat. "   -  si spui bine , asa e. Crestinii sunt sub Legea Harului , deci sunt fara pacat din cauza lui Cristos.
Ei trebuie sa faca fapte vrednice de pocainta lor , cum spune Pavel , iar daca se pacatuieste cu voia , adica in deplina cunostinta atunci : EVREI 10:26 - Caci, daca pacatuim cu voia, dupa ce am primit cunostinta adevarului, nu mai ramane nici o jertfa pentru pacate,
27. ci doar o asteptare infricosata a judecatii, si vapaia unui foc, care va mistui pe cei razvratiti.

Dar sa nu uitam la ce am fost chemati de Domnul mai ales intre noi , la ingaduinta crestina  si dupa cum am mai spus , atata timp cat nu ne este periclitata mantuirea , nu cred ca are vreo importanta daca tinem sa daca nu tinem o zi sau alte lucruri de acest gen. Personal ii respect si ii cosider "cei dintai dintre oameni" pe acei frati care nu vor sa se atinga de carne si pot sa faca asta. In rest dupa cum se spune " fiti sanatosi".
ROMANI 14:1 - Primiti bine pe cel slab in credinta, si nu va apucati la vorba asupra parerilor indoelnice.

2. Unul crede ca poate sa manance de toate; pe cand altul, care este slab, nu mananca decat verdeturi.

3. Cine mananca sa nu dispretuiasca pe cine nu mananca; si cine nu mananca, sa nu judece pe cine mananca, fiindca Dumnezeu l-a primit.

4. Cine esti tu, care judeci pe robul altuia? Daca sta in picioare sau cade, este treaba stapanului sau; totus, va sta in picioare, caci Domnul are putere sa-l intareasca pentru ca sa stea.

5. Unul socoteste o zi mai pe sus decat alta; pentru altul, toate zilele sunt la fel. Fiecare sa fie deplin incredintat in mintea lui.

6. Cine face deosebire intre zile, pentru Domnul o face. Cine nu face deosebire intre zile, pentru Domnul n-o face. Cine mananca, pentru Domnul mananca; pentruca aduce multamiri lui Dumnezeu. Cine nu mananca, pentru Domnul nu mananca; si aduce si el multamiri lui Dumnezeu.

7. In adevar, niciunul din noi nu traieste pentru sine, si nici unul din noi nu moare pentru sine.

8. Caci daca traim, pentru Domnul traim; si daca murim, pentru Domnul murim. Deci, fie ca traim, fie ca murim, noi suntem ai Domnului............
21. Bine este sa nu mananci carne, sa nu bei vin si sa te feresti de orice lucru, care poate fi pentru fratele tau un prilej de cadere, de pacatuire sau de slabire.

22. Incredintarea pe care o ai, pastreaza-o pentru tine, inaintea lui Dumnezeu. Ferice de cel ce nu se osandeste singur in ce gaseste bine.

#256
razvanpana

razvanpana

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 162
  • Înscris: 31.05.2006
Am gasit pe net un link care se refera la legea Mozaica : http://www.theophilo.....i astazi.html

Cred ca asa se insereaza linkul  : Visit My Website

Edited by razvanpana, 30 March 2009 - 16:11.


#257
zexelica

zexelica

    Nebisericos relaxat

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 36,859
  • Înscris: 30.01.2007

View Postrazvanpana, on Mar 30 2009, 15:08, said:

"Legea te face constient de pacat" ; "deoarece prin Lege vine cunoștința deplină a păcatului" - Ne referim aici la Legea Mozaica , care arata omului (pe scurt) pacatul , adica il facea constient de pacatul lui , caci nu am fi stiut de pacat daca Legea Mozaica nu ne-ar fi spus "SA NU UCIZI" .
Cum dovedesti CU SCRIPTURA, nu cu explicatii gen "se refera" ca este in vedere "legea mozaica"?
Ca Legea arata pacatul, insa nu poate mantui. Dumnezeu porunceste sa iubesti, insa iti spune ca nici NU POTI.

Romani 8

7Fiindcă umblarea după lucrurile firii pămîntești este vrăjmășie împotriva lui Dumnezeu, căci, ea nu se supune Legii lui Dumnezeu, și nici nu poate să se supună.

Iar dupa "legea mozaica" Pavel era perfect. Daca "legea mozaica" arata pacatul, atunci Pavel era fara pacat........ asta dupa teologii pe care ii copiezi, evident.

Edited by zexelica, 30 March 2009 - 16:54.


#258
razvanpana

razvanpana

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 162
  • Înscris: 31.05.2006

View Postzexelica, on Mar 30 2009, 16:52, said:

Cum dovedesti CU SCRIPTURA, nu cu explicatii gen "se refera" ca este in vedere "legea mozaica"?
Ca Legea arata pacatul, insa nu poate mantui. Dumnezeu porunceste sa iubesti, insa iti spune ca nici NU POTI.

Romani 8

7Fiindcă umblarea după lucrurile firii pămîntești este vrăjmășie împotriva lui Dumnezeu, căci, ea nu se supune Legii lui Dumnezeu, și nici nu poate să se supună.

Iar dupa "legea mozaica" Pavel era perfect. Daca "legea mozaica" arata pacatul, atunci Pavel era fara pacat........ asta dupa teologii pe care ii copiezi, evident.
Nu inteleg ce vrei sa spui ?!

#259
monokeros

monokeros

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,074
  • Înscris: 11.11.2003
Spune ca se face ca nu intelege ca Pavel spunea despre sine insusi "pacatosii dintre care cel dintai sunt eu" iar in alt loc "pentru ca am prigonit pe Domnul". Deci cum sa fie Pavel perfect in fata legii daca fructul perfectiunii a fost prigoana. Dar tot el spune - intervenind Hristos, s-au schimbat toate, tocmai ca sa se vada ca legea a fost utila pentru fariseul Pavel, dar implinirea a venit din contrariul asteptarilor lui.

Quote

Ferice de cel ce nu se osandeste singur in ce gaseste bine.

Toate porcariile de dispute care au fost aici se puteau evita daca am fi toti mai constienti de acest principiu...

#260
leoluke

leoluke

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,445
  • Înscris: 15.04.2008

View Postrazvanpana, on Mar 30 2009, 15:08, said:

7. Deci ce vom zice? Legea este ceva pacatos? Nici de cum! Dimpotriva, pacatul nu l-am cunoscut decat prin Lege. De pilda, n-as fi cunoscut pofta, daca Legea nu mi-ar fi spus: "Sa nu poftesti!"
Si in ROMANI 8:1 - Acum dar nu este nici o osandire pentru ceice sunt in Hristos Isus, care nu traiesc dupa indemnurile firii pamantesti, ci dupa indemnurile Duhului.
2. In adevar, legea Duhului de viata in Hristos Isus, m-a izbavit de Legea pacatului si a mortii.

Legea a fost "schimbata" de Isus prin implinirea ei , lucru care la oameni a fost cu neputinta , iar cunostinta pacatului o ai mult mai clar in "Poruncile" pe care le-a dat Isus in Predica de pe Munte. Nu va mai chinuiti sa tineti cele 10 Porunci (Decalogul) , ca nu veti reusi , nimeni , afara de Isus , NU a reusit si este scris : IACOV 2:10 - Caci, cine pazeste toata Legea, si greseste intr-o singura porunca, se face vinovat de toate.
11. Caci, Cel ce a zis: "Sa nu preacurvesti", a zis si: "Sa nu ucizi". Acum, daca nu preacurvesti, dar ucizi, te faci calcator al Legii.

12. Sa vorbiti si sa lucrati ca niste oameni care au sa fie judecati de o lege a slobozeniei....
Si in : GALATENI 2:16 - Totusi, fiindca stim ca omul nu este socotit neprihanit, prin faptele Legii, ci numai prin credinta in Isus Hristos, am crezut si noi in Hristos Isus, ca sa fim socotiti neprihaniti prin credinta in Hristos, iar nu prin faptele Legii; pentruca nimeni nu va fi socotit neprihanit prin faptele Legii.
Si mai sunt multe astfel de exemple.
Deci daca nu exista Lege nu mai exista pacat. "   -  si spui bine , asa e. Crestinii sunt sub Legea Harului , deci sunt fara pacat din cauza lui Cristos.
Ei trebuie sa faca fapte vrednice de pocainta lor , cum spune Pavel , iar daca se pacatuieste cu voia , adica in deplina cunostinta atunci : EVREI 10:26 - Caci, daca pacatuim cu voia, dupa ce am primit cunostinta adevarului, nu mai ramane nici o jertfa pentru pacate,
27. ci doar o asteptare infricosata a judecatii, si vapaia unui foc, care va mistui pe cei razvratiti.
6. Cine face deosebire intre zile, pentru Domnul o face. Cine nu face deosebire intre zile, pentru Domnul n-o face. Cine mananca, pentru Domnul mananca; pentruca aduce multamiri lui Dumnezeu. Cine nu mananca, pentru Domnul nu mananca; si aduce si el multamiri lui Dumnezeu.
7. In adevar, niciunul din noi nu traieste pentru sine, si nici unul din noi nu moare pentru sine.
8. Caci daca traim, pentru Domnul traim; si daca murim, pentru Domnul murim. Deci, fie ca traim, fie ca murim, noi suntem ai Domnului............
21. Bine este sa nu mananci carne, sa nu bei vin si sa te feresti de orice lucru, care poate fi pentru fratele tau un prilej de cadere, de pacatuire sau de slabire.
22. Incredintarea pe care o ai, pastreaza-o pentru tine, inaintea lui Dumnezeu. Ferice de cel ce nu se osandeste singur in ce gaseste bine.

.....contextul acestor versete arata clar ceea ce s-a mai spus de atatea ori pe forum.....
.....Legea lui D-zeu.....este VESNICA.....chiar Hristos a intarit faptul ca nu se va schimba
O IOTA ....din ea.....ceea ce nu se intzelege este ca Legea NU are rolul de a mantui....
ea este doar o oglinda ....pt. a vedea cum stam in raport cu pacatul....prin Adevaratul Duh
Sfant Isus pune de-acum Legea Sa in inima credinciosului......nu numai pe tablele de
piatra.....care traieste cu placere in armonie cu aceasta.....
.....asadar ....e o aberatie sa spui ca s-au anulat poruncile....sa nu furi.....sa nu ucizi.....sa
nu ai idoli.....si celelalte pana la zece....precum si altele adaugate de Hristos..... :rolleyes:

#261
monokeros

monokeros

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,074
  • Înscris: 11.11.2003
Spanac. Idol v-ati facut din Biblie, ca nu scrie nicaieri in ea "eu, biblia, voi lua locul duhului". Idol v-ati facut din fatarnicie, pentru ca Luther fiind un detracat trebuia desfiintata notiunea ca vor exista sfinti, gata, au fost candva atunci, nu mai sunt. Idoli v-ati facut din trufie pentru ca poruncile nu se "interpreteaza" ci se traiesc. Sa nu ucizi ? Cine, voi ? Pai e ucidere de duh de sus pana jos numai cand deschideti gura.

Quote

.....contextul acestor versete arata clar ceea ce s-a mai spus de atatea ori pe forum.....
.....Legea lui D-zeu.....este VESNICA.....chiar Hristos a intarit faptul ca nu se va schimba
O IOTA

Adapost fatarniciei si interpretare prin omitere deliberata. Pavel zice "s-a schimbat preotia deci se schimba legea". Normal ca necrezand ca preotia e harisma a Duhului, nu aveti ce schimba. Pavel mai zice o gramada de alte lucruri, dar tata Luther trebuia sa se fi inaltat cu vedeniile la al 3-lea cer ca sa priceapa, timp in care pe el il preocupa o scuza sa se arda cu femei si sa demonstreze ca himenul fecioarei a fost perforat de barbat pamantesc. Sunteti comici cand nu se gandeste omul ce tragedie ascundeti...

#262
zexelica

zexelica

    Nebisericos relaxat

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 36,859
  • Înscris: 30.01.2007

View Postrazvanpana, on Mar 30 2009, 18:40, said:

Nu inteleg ce vrei sa spui ?!
Prin legea mozaica nu vine cunostinta pacatului. Legea mozaica contine UMBRE ale unor realitati spirituale.

Ezechiel 20

25Ba încă le-am dat și legi cari nu erau bune, și porunci prin cari nu puteau să trăiască.

Evrei 9

1Legămîntul dintîi avea și el porunci privitoare la slujba dumnezeiască și la un locaș pămîntesc de închinare.

9Aceasta era o asemănare pentru vremurile de acum, cînd se aduc daruri și jertfe, cari nu pot duce pe cel ce se închină în felul acesta, la desăvîrșirea cerută de cugetul lui.

10Ele sînt doar niște porunci pămîntești, date, ca toate cele privitoare la mîncări, băuturi și felurite spălături, pînă la o vreme de îndreptare.

Coloseni 2

16Nimeni dar să nu vă judece cu privire la mîncare sau băutură, sau cu privire la o zi de sărbătoare, cu privire la o lună nouă, sau cu privire la o zi de Sabat,

17cari sînt umbra lucrurilor viitoare, dar trupul este al lui Hristos.

Evrei 8

5Ei fac o slujbă, care este chipul și umbra lucrurilor cerești, după poruncile primite de Moise dela Dumnezeu, cînd avea să facă cortul: ,,Ia seama``, i s'a zis, ,,să faci totul după chipul care ți -a fost arătat pe munte``.

Deci, conform Scripturii, "legea mozaica" sunt legile privitoare la slujba dumnezeiască, mîncări, băuturi și felurite spălături, luni noi , sabate si sambete.

Legea lui Dumnezeu sunt cele care nu se schimba niciodata: crede, iubeste, alege, fii perfect, etc........

Te grabesti copiind cliseele teologilor nemernici...........

#263
leoluke

leoluke

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,445
  • Înscris: 15.04.2008

View Postzexelica, on Mar 31 2009, 01:47, said:

16Nimeni dar să nu vă judece cu privire la mîncare sau băutură, sau cu privire la o zi de sărbătoare, cu privire la o lună nouă, sau cu privire la o zi de Sabat,

Deci, conform Scripturii, "legea mozaica" sunt legile privitoare la slujba dumnezeiască, mîncări, băuturi și felurite spălături, luni noi , sabate si sambete.

Legea lui Dumnezeu sunt cele care nu se schimba niciodata: crede, iubeste, alege, fii perfect, etc........

Te grabesti copiind cliseele teologilor nemernici...........

.....inseamna ca te contrazici.......porunca a 4 a e intre celelalte 9......nicidecum intre
legile ,,mozaice,,......si chiar daca e o ,,umbra,, a sabatului ceresc.......pana atunci
ramane in vigoare....... ;)

#264
monokeros

monokeros

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,074
  • Înscris: 11.11.2003
Ceea ce dovedeste cat sunteti de cu capu'. Sabatul ceresc e in desfasurare, deindata ce s-a produs jertfa pe cruce. Vorbesti ca si cum zilele de pe pamant si timpul divin sunt tot una. Adica pe scurt vorbesti ca un om din carne si strain celor spirituale.

#265
razvanpana

razvanpana

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 162
  • Înscris: 31.05.2006

View Postleoluke, on Mar 30 2009, 19:39, said:

.....contextul acestor versete arata clar ceea ce s-a mai spus de atatea ori pe forum.....
.....Legea lui D-zeu.....este VESNICA.....chiar Hristos a intarit faptul ca nu se va schimba
O IOTA ....din ea.....ceea ce nu se intzelege este ca Legea NU are rolul de a mantui....
ea este doar o oglinda ....pt. a vedea cum stam in raport cu pacatul....prin Adevaratul Duh
Sfant Isus pune de-acum Legea Sa in inima credinciosului......nu numai pe tablele de
piatra.....care traieste cu placere in armonie cu aceasta.....
.....asadar ....e o aberatie sa spui ca s-au anulat poruncile....sa nu furi.....sa nu ucizi.....sa
nu ai idoli.....si celelalte pana la zece....precum si altele adaugate de Hristos..... :rolleyes:
Asa intelegi tu ,sau mai bine zis asa vrei tu sa intelegi, desi lucrurile sunt foarte clar explicate de Pavel, dar nu cred ca e o problema daca tu asa vrei sa fie si tot ce faci e spre slava lui Dumnezeu.

View Postzexelica, on Mar 31 2009, 00:47, said:

Prin legea mozaica nu vine cunostinta pacatului. Legea mozaica contine UMBRE ale unor realitati spirituale.

Ezechiel 20

25Ba încă le-am dat și legi cari nu erau bune, și porunci prin cari nu puteau să trăiască.

Evrei 9

1Legămîntul dintîi avea și el porunci privitoare la slujba dumnezeiască și la un locaș pămîntesc de închinare.

9Aceasta era o asemănare pentru vremurile de acum, cînd se aduc daruri și jertfe, cari nu pot duce pe cel ce se închină în felul acesta, la desăvîrșirea cerută de cugetul lui.

10Ele sînt doar niște porunci pămîntești, date, ca toate cele privitoare la mîncări, băuturi și felurite spălături, pînă la o vreme de îndreptare.

Coloseni 2

16Nimeni dar să nu vă judece cu privire la mîncare sau băutură, sau cu privire la o zi de sărbătoare, cu privire la o lună nouă, sau cu privire la o zi de Sabat,

17cari sînt umbra lucrurilor viitoare, dar trupul este al lui Hristos.

Evrei 8

5Ei fac o slujbă, care este chipul și umbra lucrurilor cerești, după poruncile primite de Moise dela Dumnezeu, cînd avea să facă cortul: ,,Ia seama``, i s'a zis, ,,să faci totul după chipul care ți -a fost arătat pe munte``.

Deci, conform Scripturii, "legea mozaica" sunt legile privitoare la slujba dumnezeiască, mîncări, băuturi și felurite spălături, luni noi , sabate si sambete.

Legea lui Dumnezeu sunt cele care nu se schimba niciodata: crede, iubeste, alege, fii perfect, etc........
Aha , acum inteleg ce zici si sunt de acord.

Edited by razvanpana, 31 March 2009 - 11:50.


#266
ktulu22

ktulu22

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,910
  • Înscris: 21.04.2007

View Postmonokeros, on Mar 31 2009, 09:29, said:

Ceea ce dovedeste cat sunteti de cu capu'. Sabatul ceresc e in desfasurare, deindata ce s-a produs jertfa pe cruce. Vorbesti ca si cum zilele de pe pamant si timpul divin sunt tot una. Adica pe scurt vorbesti ca un om din carne si strain celor spirituale.
Demonstreaza cu Biblia ceea ce spui! Nu spune pareri personle care nu au nici o tangenta cu Scriptura!

View Postzexelica, on Mar 31 2009, 00:47, said:

Prin legea mozaica nu vine cunostinta pacatului. Legea mozaica contine UMBRE ale unor realitati spirituale.

Ezechiel 20

25Ba încă le-am dat și legi cari nu erau bune, și porunci prin cari nu puteau să trăiască.

Evrei 9

1Legămîntul dintîi avea și el porunci privitoare la slujba dumnezeiască și la un locaș pămîntesc de închinare.

9Aceasta era o asemănare pentru vremurile de acum, cînd se aduc daruri și jertfe, cari nu pot duce pe cel ce se închină în felul acesta, la desăvîrșirea cerută de cugetul lui.

10Ele sînt doar niște porunci pămîntești, date, ca toate cele privitoare la mîncări, băuturi și felurite spălături, pînă la o vreme de îndreptare.

Coloseni 2

16Nimeni dar să nu vă judece cu privire la mîncare sau băutură, sau cu privire la o zi de sărbătoare, cu privire la o lună nouă, sau cu privire la o zi de Sabat,

17cari sînt umbra lucrurilor viitoare, dar trupul este al lui Hristos.

Evrei 8

5Ei fac o slujbă, care este chipul și umbra lucrurilor cerești, după poruncile primite de Moise dela Dumnezeu, cînd avea să facă cortul: ,,Ia seama``, i s'a zis, ,,să faci totul după chipul care ți -a fost arătat pe munte``.

Deci, conform Scripturii, "legea mozaica" sunt legile privitoare la slujba dumnezeiască, mîncări, băuturi și felurite spălături, luni noi , sabate si sambete.

Legea lui Dumnezeu sunt cele care nu se schimba niciodata: crede, iubeste, alege, fii perfect, etc........

Te grabesti copiind cliseele teologilor nemernici...........
Ca de obicei, texte scoase din context care sa ne satisfaca egoismul... NO  COMMENT!!
Asa sigur ajungi la adevar.... :lol:

Edited by ktulu22, 31 March 2009 - 13:55.


#267
monokeros

monokeros

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,074
  • Înscris: 11.11.2003

Quote

Demonstreaza cu Biblia ceea ce spui! Nu spune pareri personle care nu au nici o tangenta cu Scriptura!

Pasarica, demonstreaza tu cu Biblia urmatoarele:

"Adevarat iti graiesc astazi vei fi cu mine in rai".
La care voi adaugati asa, din greseala, o virgulitza:
"Adevarat iti graiesc astazi, vei fi cu mine in rai".

Ca urmare, stiindu-va naravul, iti spun o chestie simpla: demonstreaza tu cu Biblia cum e: Ioan zice ca L-au pus pe cruce la ceasul al 6-lea. Ceilalti trei evanghelisti - la al treilea. Ia lamureste-ma pisicutz. Sau ma-ta mare Astarte n-a iluminat-o pe Lenutza Alba-neagra cum sa va minta ?

Ia mai zi si astalalta:

Si a venit si a locuit în orasul Nazaret, ca să se împlinească ceea ce s-a spus prin prooroci, că Nazarinean se va chema (Matei 2, 23)

Unde este in scriptura profetia la care se refera Matei? Hai, ca vad ca esti priceput ! Sau marea tarfa White a ramas saraca de explicatii la fazele astea ? Hai, cerceteaza, aduna-ti sinagoga, explica. Sunt convins ca puiul de zdreanta trebuie sa va fi facut iscusiti la minciuni. Numai atata poti ?

#268
ktulu22

ktulu22

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,910
  • Înscris: 21.04.2007

View Postmonokeros, on Mar 31 2009, 14:36, said:

Pasarica, demonstreaza tu cu Biblia urmatoarele:

"Adevarat iti graiesc astazi vei fi cu mine in rai".
La care voi adaugati asa, din greseala, o virgulitza:
"Adevarat iti graiesc astazi, vei fi cu mine in rai".

Ca urmare, stiindu-va naravul, iti spun o chestie simpla: demonstreaza tu cu Biblia cum e: Ioan zice ca L-au pus pe cruce la ceasul al 6-lea. Ceilalti trei evanghelisti - la al treilea. Ia lamureste-ma pisicutz. Sau ma-ta mare Astarte n-a iluminat-o pe Lenutza Alba-neagra cum sa va minta ?

Ia mai zi si astalalta:

Si a venit si a locuit în orasul Nazaret, ca să se împlinească ceea ce s-a spus prin prooroci, că Nazarinean se va chema (Matei 2, 23)

Unde este in scriptura profetia la care se refera Matei? Hai, ca vad ca esti priceput ! Sau marea tarfa White a ramas saraca de explicatii la fazele astea ? Hai, cerceteaza, aduna-ti sinagoga, explica. Sunt convins ca puiul de zdreanta trebuie sa va fi facut iscusiti la minciuni. Numai atata poti ?
Eu ti-am spus ca sa demonstrezi cu Biblia ceea ce ai afirmat inainte si in loc ca sa o faci ma acuzi pe mine si jignesti persoane care nici nu pot fi comparate cu nivelul tau de cunoastere a Scripturilor.
Te simti complexat si nefericit de starea in care te aflii si cauti vinovati in persoane care nu au a face cu starea ta. Pacat ca incepusem sa imi fac o parere buna despre tine, dar m-ai dezamagit. Demonstreaza-ti aberatiile si nu cautan nod in papura cand nu mai ai ce zice. Cred ca bei apa din aceasi cana cu zexelica de ai atitudinea asta.
Vad ca esti un complexat care incearca sa se bage in seama si sa isi dea o importanta falsa facand acuzatii nefondate.
Pacat de suufletul tau. Te crezi cu adevarul in brate dar demonstrezi exact contrariul. Esti un crestin fals care in nici un caz nu ai comportamentul bun pe care tu crezi ca il ai.
De ce nu iti demonstrezi aberatiile? Faci acuzatii si arunci cu  noroi in dreapta si stanga fara rost.

#269
leoluke

leoluke

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,445
  • Înscris: 15.04.2008

View Postmonokeros, on Mar 31 2009, 15:36, said:

Pasarica, demonstreaza tu cu Biblia urmatoarele:

"Adevarat iti graiesc astazi vei fi cu mine in rai".
La care voi adaugati asa, din greseala, o virgulitza:
"Adevarat iti graiesc astazi, vei fi cu mine in rai".

Ca urmare, stiindu-va naravul, iti spun o chestie simpla: demonstreaza tu cu Biblia cum e: Ioan zice ca L-au pus pe cruce la ceasul al 6-lea. Ceilalti trei evanghelisti - la al treilea. Ia lamureste-ma pisicutz. Sau ma-ta mare Astarte n-a iluminat-o pe Lenutza Alba-neagra cum sa va minta ?

Ia mai zi si astalalta:

Si a venit si a locuit în orasul Nazaret, ca să se împlinească ceea ce s-a spus prin prooroci, că Nazarinean se va chema (Matei 2, 23)

Unde este in scriptura profetia la care se refera Matei? Hai, ca vad ca esti priceput ! Sau marea tarfa White a ramas saraca de explicatii la fazele astea ? Hai, cerceteaza, aduna-ti sinagoga, explica. Sunt convins ca puiul de zdreanta trebuie sa va fi facut iscusiti la minciuni. Numai atata poti ?

......nici tu nu stii ce vrei sa demonstrezi......daca talharul de pe cruce mergea cu Isus
in acea zi in rai......pe cine va mai invia D-ul la a 2 a Venire ?.....si chiar daca ar fi mers
atunci......care e problema ?......cat despre Nazaret......iarasi......care ti-e nelamurirea ?....
exista o serie de profetzii care s-au indeplinit cu exactitate in dreptul lui Isus......si care ar
fi trebuit sa le ,,lumineze,, mintile fariseilor......insa peste mandrie e greu de trecut..... ;)

#270
razvanpana

razvanpana

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 162
  • Înscris: 31.05.2006

View Postmonokeros, on Mar 31 2009, 14:36, said:

......
Ca urmare, stiindu-va naravul, iti spun o chestie simpla: demonstreaza tu cu Biblia cum e: Ioan zice ca L-au pus pe cruce la ceasul al 6-lea. Ceilalti trei evanghelisti - la al treilea. Ia lamureste-ma pisicutz. Sau ma-ta mare Astarte n-a iluminat-o pe Lenutza Alba-neagra cum sa va minta ?
.......
Foarte buna observatie legata de ceasul rasticnirii (intunericului) , si pe cat de ciudata este diferenta , atat de simplu e raspunsul.
Evanghelia lui Ioan a fost scrisa pt. Romani , iar celelalte pt. Evrei si de aici apare "decalajul" de fus orar , Evreii masurand diferit timpul fata de restul lumii.

Edited by razvanpana, 03 April 2009 - 11:42.


Anunturi

Second Opinion Second Opinion

Folosind serviciul second opinion ne puteți trimite RMN-uri, CT -uri, angiografii, fișiere .pdf, documente medicale.

Astfel vă vom putea da o opinie neurochirurgicală, fără ca aceasta să poată înlocui un consult de specialitate. Răspunsurile vor fi date prin e-mail în cel mai scurt timp posibil (de obicei în mai putin de 24 de ore, dar nu mai mult de 48 de ore). Second opinion – Neurohope este un serviciu gratuit.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate