Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Boxa membrana tweeter infundata

ajutor

Whisky for Mac

Xiaomi 14 Gpay
 Izolare zid exterior de scandura

Dezinstalare drivere W11 23H3

Recomandare masina de spalat fiab...

BSOD din cauza Intel Audio DSP dr...
 De ce sunt oamenii nostalgici

Cum vand casa fara factura Hidroe...

Scor FICO minim

Tonometru compensat CAS?
 polita RCA ONLINE

Termostat frigider - verificare

Mai au PC-urile vreun viitor?

Centrala termica immergas
 

Vacanta în nordul Moldovei - Bucovina

- - - - -
  • Please log in to reply
330 replies to this topic

#199
StefanVasile

StefanVasile

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 354
  • Înscris: 20.10.2008
Eu sunt din Suceava, am vizitat toate manastirile si locurile turistice cred pana acum in 17 ani, dar nu v-as sfatui sa va incumetati a veni in aceasta perioada. O data pentru ca drumurile sunt praf, dar praf. Daca nu cunosti zona indicatoare ciuciu, iar unele sosele sunt in lucru iar timpul petrecut pe drum va fi imens. In rest, oameni ospitalieri, peisaje superbe, manastiri de asemenea. O recomandare daca vreti sa calatoriti in zona dornei este pensiunea de la baza telescaunului, am uitat numele, sau cabana de sus. Ii cunosc personal pe acei oameni si sunt extraordinari. Veti fi foarte multumiti. In rest mi-a placut mult pe Rarau dar era drumul impracticabil cand am fost eu.

#200
FlorinManea

FlorinManea

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 827
  • Înscris: 26.07.2005
Prietene, poti fi mai specific? Nu sunt indicatoare catre ce? Catre monumentele unesco? :D
Drumul praf e doar catre cabana rarau.

#201
StefanVasile

StefanVasile

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 354
  • Înscris: 20.10.2008
drumuri proaste sunt in targu neamt, pentru a ajunge la cetatea neamtului iti rupi masina in doua, exceptie face piatra neamt( superb oras). Drumuri proaste sunt in tot judetul suceava mai putin suceava - dorna care e accesibil. Indicatoare am vazut doar la Hanu Ancutei cu Tinutul Manastirilor, dar daca nu esti de-al locului nu ti-e usor sa ajungi la manastiri. Peisajul si traseul merita deplin dar infrastructura e marea problema.

Apropo daca ajungeti aici, nu uitati sa vizitati orasul Piatra Neamt. Nu stiu cate orase din Romania arata asa, e foarte bine intretinut si aranjat. Puteti face o plimbare cu telegondola, admira muntele in spatele vostru de pe o banca din parc sau vizita Lacul Rosu, Cheile Bicazului ori barajul.. Calatorii placute

#202
traby

traby

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 250
  • Înscris: 13.06.2008
nu stiu cand ai fost ultima data din tg neamt la cetatea neamt,dar eu nu-mi aduc aminte in ultimii 2 ani sa fi fost drumul praf,e f bun,defapt  mergi prin oras pana la cetate,nu e dn sau dj(drum judetean),informatia este eronata.
drumul prost e cum intri in tg.neamt dinspre suceava,intradevar,mi se pare ca s-au facut lucrari de canalizare sau ceva de genul,dar nu pana la cetatea neamt,ci pana aproape de intersectia din centru(acum e cu denivelari)daca intri dinspre Piatra Neamt sau dinspre E85(intersectia de dupa Motca cum vii dinspre Buc) e parfum....numai bine!

#203
StefanVasile

StefanVasile

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 354
  • Înscris: 20.10.2008
Nu ma refer la drumul spre cetate ci la drumul dinspre Suceava, in Targu Neamt e o groapa nesemnalizata imensa, adanca de vreo 15 cm, pe partea dreapta cum iesi din oras. era o masina mica probabil un lupo ramas cu o roata in acea groapa si multe lucrari. La asta ma refer, la cetate am fost acu 2 ani si jumatate dar drumul Suceava - Piatra Neamt l-am facut acu o saptamana. Numai bine

#204
yonut_a

yonut_a

    Trala la la la

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,946
  • Înscris: 03.08.2008

View PostStefanVasile, on 24th August 2010, 23:06, said:

Indicatoare am vazut doar la Hanu Ancutei cu Tinutul Manastirilor, dar daca nu esti de-al locului nu ti-e usor sa ajungi la manastiri. Peisajul si traseul merita deplin dar infrastructura e marea problema.

Nu e chiar asa. Spre exemplu inainte de Falticeni cum vii dinspre Iasi, la intersectia spre Gura Humorului sunt indicatoare spre toate manastirile. Deasemenea in Tg Neamt sunt indicatoare spre Agapia Varatec Secu Sihastria.

Si pe soseau Tg Neamt spre Durau sunt indicatoare si cu Manstirea Neamt, si cu Secu. Chiar si pe drumul dintre Secu si Sihastria sunt indicatoare cu Schitul Sihla desi este pe un drum forestier.La Sihla sunt indicatoare spre Varatec si Agapia.

Cum mergi dinspre Tg Neamt spre Piatra Neamt sunt indicatoare spre Agapia si Varatec.
Deasemenea drumul Radauti Suceava are indicatoare spre Dragomirna sau Patrauti.

In ceea ce priveste drumul intradevar la intrarea in Tg Neamt cum vii direct dinspre Falticeni este prost vreo 4km, dar e drum judetean si e destul de bun in rest.
Dai niste informatii eronate. Drumul spre Suceva cum vii dinspre Roman(E85) este mai mult decat ok. La fel si portiunea intre Motca si Tg Neamt, drumul este foarte bun. De la Tg Neamt mergand spre Manastirea Neamt este iar foarte bun.
Drumul dinspre Falticeni si Gura Humorului ca sa mergi spre Voronet, Campulung este abia refacut si e destul de ok (cel putin asa era toamna trecuta).

Tu ai dat peste un drum secundar (care are un tronson mic stricat) care nu e folosit de turisti si nici macar nu e una din intrararile principale in Tg Neamt. Din celelalte directii drumul spre cetate e mai mult decat OK.

Edited by yonut_a, 25 August 2010 - 07:34.


#205
akeem

akeem

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,937
  • Înscris: 17.10.2003

View PostFlorinManea, on 24th August 2010, 16:27, said:

Santierul nu s-a terminat, se lucreaza la biserica.

Totusi, citite cu atentie, mesajele din cimitirul vesel sunt patrunzatoare si profunde.
Parerea mea este ca acest loc este unul care demonstreaza atitudinea locuitorilor de aici asupra mortii.
Sa nu uitam ca dacii se duceau veseli la moarte!

Pai tocmai asta il face deosebit. Din pacate, eu l-am vizitat prima data cand eram prichindel (asta insemnand eheei...). Si ca la mai toate obiectivele din tara, dacai ai avut sansa (sau nesansa?) sa le vizitezi cu 20-30 de ani in urma si apoi sa vezi ce au ajuns acum (ele si mai ales imprejurimile), retina iti va fi mai degraba zgariata de manelismul din jur, decat desfatata de obiectiv in sine, mai ales daca deja il stii.

Cat despre drumurile din nordul Moldovei.... hmmm.... mie mi s-au parut printre cele mai bune din tara. Daca vorbim de o groapa nesemnalizata... veniti in Bucuresti, capitala tarii, unde dispar masini cu totul in asfalt, sau sa incercati sa ajungeti la Targoviste fara un tanc in dotare.
Iar manastirile cred ca sunt destul de semnalizate si ele, mai peste tot exista indicatoarele acelea maro. Hai ca nicaieri in Romania nu suferim de prea multe indicatii.

#206
StefanVasile

StefanVasile

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 354
  • Înscris: 20.10.2008
Va dati seama ca nu v-as da indicatii proaste, tursimul aici ar putea creste salariile tuturor din moldova teoretic daca banii raman in tara. Deci v-as fi putut spune veniti cu totii, totul e magnific. Doar ca drumurile nu sunt tocmai cele mai bune. Pe langa Piatra Neamt puteti vizita si Gura Humorului, partia e foarte frumoasa, strandul, depinde in ce perioada veniti. Aveti totusi grija cu gps-ul se fac lucrari de reabilitare termica si multe strazi sunt inchise prin Suceava, succes si vacanta placuta in continuare

A si aveti grija la radarele noi, in comuna Vama, intrare Humor ori Frasin stau mereu la panda. Sunt portiuni de asfalt bun cu o banda si jumatate pe sensul de mers care te provoaca sa accelerezi si sa nu aveti ghinionul de a le da 3-400 lei.

#207
costi25

costi25

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 14
  • Înscris: 11.03.2010
Mai nene Stefan sau Vasile, zau daca inteleg la ce te referi. Eu sant din Bacau si de destui ani vizitez destul de des aceste locuri dar chiar nu te inteleg. Spre Putna drumul e foarte bun, de la aniversare, din Vama catre Sucevita, Moldovita, e super, Intre Vatra Dornei si Campulung dupa ani de zile de lucrari si drum infernal in sfarsit drumul e super, E 85 pana la Suceava e bun. Si la Cetate exact despre ce trebuia sa spui n-ai spus. De la Piatra Neamt pana aproape de Baltatesti drumul e in lucru, sau ma rog in faza de santier si e destul de naspa.
Un drum pe care ar trebui sa-l ocoliti cu desavarsite e Chiril-Cabana Rarau-Pojorata. Desi e indicat drum bun, e ceva de nedescris, noi am crezut ca se rupe masina. Pana sus, de la Chiril e o ramasita de drum cu pietris, foarte ingust si deseori traversat de mici paraiase. De la cabana stre Pojorata e drum in lucru cu camioane, excavatoare si niste sleauri imense pe care masina aluneca la vale fara a mai ajunge sa se sprijine cu rotile de pamant. Nu pot sa-mi dau seama cum cei de la Drumuri Nationale il dau Practicabil.
In rest, nu va speriati de drumurile din Bucovina, sant bune si o vacanta aici oricand poate fi placuta.

#208
FlorinManea

FlorinManea

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 827
  • Înscris: 26.07.2005

View Postcosti25, on 25th August 2010, 20:41, said:

Un drum pe care ar trebui sa-l ocoliti cu desavarsite e Chiril-Cabana Rarau-Pojorata. Desi e indicat drum bun, e ceva de nedescris, noi am crezut ca se rupe masina. Pana sus, de la Chiril e o ramasita de drum cu pietris, foarte ingust si deseori traversat de mici paraiase. De la cabana stre Pojorata e drum in lucru cu camioane, excavatoare si niste sleauri imense pe care masina aluneca la vale fara a mai ajunge sa se sprijine cu rotile de pamant. Nu pot sa-mi dau seama cum cei de la Drumuri Nationale il dau Practicabil.

Aleluia! Chiril-Rarau e un drum pe care nu l-as mai face never-ever... :cursing:

Unii au reusit sa parcurga si Pojorata-Rarau, insa am nimerit dupa ploaie si dupa excavatoare= combinatie letala de sleauri.
Nu am reusit sa urcam, asa ca am ocolit prin Chiril. Altii, pe uscat, au reusit.

Cei de pe santierul Pojorata-Rarau mi-au spus ca la anul, daca mai revenim, vom merge pe soseaua modernizata.  :coolspeak:
Iar drumul CampulungMoldovenesc-Rarau se pare ca nu va mai fi reparat, ramanand asa, rupt de ape.

#209
costi25

costi25

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 14
  • Înscris: 11.03.2010

View PostFlorinManea, on 26th August 2010, 17:23, said:

Aleluia! Chiril-Rarau e un drum pe care nu l-as mai face never-ever... :cursing:

Unii au reusit sa parcurga si Pojorata-Rarau, insa am nimerit dupa ploaie si dupa excavatoare= combinatie letala de sleauri.
Nu am reusit sa urcam, asa ca am ocolit prin Chiril. Altii, pe uscat, au reusit.

Cei de pe santierul Pojorata-Rarau mi-au spus ca la anul, daca mai revenim, vom merge pe soseaua modernizata.  :coolspeak:
Iar drumul CampulungMoldovenesc-Rarau se pare ca nu va mai fi reparat, ramanand asa, rupt de ape.

Sa inteleg ca ai urcat si coborat pe acelasi traseu? Chiril-Rarau? Supernaspa!
Si noi am nimerit dupa ploaie si am avut "noroc" ca eram la coborare, nu mai aveam nici un curaj tot prin Chiril si stiam ca era acceptabil de acu 7 ani. De urcat, intr-adevar era practic imposibil pe sleaurile pline de apa si noroi, asa ca am reusit sa alunecam ca pe sanie, din pacate. Nici n-am crezut ca masina ramane intreaga.
Drumul Campulung-Rarau era stricat inca de vre-o 7 ani. Atunci Pojorata si Chiril erau variante de lux, cred ca in final va ramane aceasta varianta prin Pojorata, dar ma repet, tot nu inteleg de ce nu l-au dat inchis pe timpul santierului care este de nedescris la ora asta!
Eu in viata mea nu o sa sfatuiesc pe nimeni sa urce pe acest gen de drum. Din pacate eu am cerut la Chiril sfatul unuia ce cobora de la Rarau cu un Logan. A spus ca e cam greu, dar se merita, sus e o priveliste minunata. Era cat pe ce sa nu mai vad nici o priveliste, din pacate.

#210
duculeana

duculeana

    Erou de sacrificiu

  • Grup: Banned
  • Posts: 7,889
  • Înscris: 08.10.2006
Aveti idee care e cea mai apropiata statie de tren de comuna Hangu (mai precis Buhalnita) si cu ce se poate ajunge acolo de la statia de tren (microbuze, autobuze), cat dureaza drumul si cat costa?  :)

Edited by duculeana, 27 August 2010 - 09:22.


#211
FlorinManea

FlorinManea

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 827
  • Înscris: 26.07.2005

View Postcosti25, on 26th August 2010, 19:00, said:

Sa inteleg ca ai urcat si coborat pe acelasi traseu? Chiril-Rarau? Supernaspa!
Si noi am nimerit dupa ploaie si am avut "noroc" ca eram la coborare, nu mai aveam nici un curaj tot prin Chiril si stiam ca era acceptabil de acu 7 ani. De urcat, intr-adevar era practic imposibil pe sleaurile pline de apa si noroi, asa ca am reusit sa alunecam ca pe sanie, din pacate. Nici n-am crezut ca masina ramane intreaga.
Drumul Campulung-Rarau era stricat inca de vre-o 7 ani. Atunci Pojorata si Chiril erau variante de lux, cred ca in final va ramane aceasta varianta prin Pojorata, dar ma repet, tot nu inteleg de ce nu l-au dat inchis pe timpul santierului care este de nedescris la ora asta!
Eu in viata mea nu o sa sfatuiesc pe nimeni sa urce pe acest gen de drum. Din pacate eu am cerut la Chiril sfatul unuia ce cobora de la Rarau cu un Logan. A spus ca e cam greu, dar se merita, sus e o priveliste minunata. Era cat pe ce sa nu mai vad nici o priveliste, din pacate.

Sansa a facut ca sa fim foarte obositi la intrarea in Campulung si am ratat indicatorul spre cabana Rarau. Ne-a spus, mai apoi, cabanierul ca e rupt drumul.
Asa ca am continuat  pana in Pojorata, unde cei de pe santier au fost rezervati in privinta sanselor de a urca. Unii ne-au trimis inapoi iar altii au zis ca s-ar putea sa mearga.
N-a mers, asa ca am tinut drumul  taman pana in Chiril, 80 de km mai departe cred.
La coborare, ma tot gandeam sa cobor prin Pojorata dar nu m-am riscat in urma discutiilor cu cei de la salvamont si cabanier si am luat-o tot pe acelasi drum, prin Chiril, chit ca am pierdut o gramada de kilometri.

Peisaje ai decat daca urci pe Pietrele Doamnei sau pe Giumalau eventual.

#212
zzangaboy

zzangaboy

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,579
  • Înscris: 14.02.2005
aici e vorma de drumu` ala care urca la pietrele doamnei?

#213
costi25

costi25

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 14
  • Înscris: 11.03.2010

View Postzzangaboy, on 28th August 2010, 16:29, said:

aici e vorma de drumu` ala care urca la pietrele doamnei?
Da. Dar ca sa fiu mai explicit pentru cine nu e in tema, detaliez. La Pietrele Doamnei, teoretic poti ajunge cu masine pe trei drumuri
1. Din Campulung Moldovenesc, dar care de acum  vre-o 7 ani era aproape impracticabil. Astazi practic nu mai e nimic care sa semene cu un drum si am inteles ca autoritatile au renuntat la el.
2. Din Pojorata, drum aflat in lucru, are deja cativa km gata asfaltati, sosea larga, frumoasa. Din pacate pentru cei ce vor sa-l foloseasca ca turisti, partea cea mai mare a drumului e in lucru cu destule utilaje grele:camioane, excavatoare, buldozere. Deci e destul de anevoios de folosit din cauza sleaurilor formate de camioane. Cand ploua, sant balti foarte mari pline cu apa si namol si din pacate, destul de adanci. De urcat nu ai nici o sansa, iar la coborare, D-zeu cu mila, nu stii in ce te bagi, pur si simplu, functioneaza inertia, aluneci de multe ori pe burta masinii, cu rotile inotand pur si simplu in noroi. Cand nu e noroi cu o masina cu garda sus, cred ca sant sanse de a ajunge sus, la Pietrele Doamnei.
3. Din Chiril, un drum ingust, daca se intalnesc doua masini cu greu poti gasi un loc de refugiu. Un drum de pietris si grohotis, traversat in multe locuri de apa, marginit pe-o parte de munte si pe cealalta de prapastie. Nu se poate merge decat cu viteza intai, 10 km i-am facut intr-o ora, as fi vrut sa ma intorc, dar n-aveam nici un loc si speram sa gasesc Pojorata in stare buna. Nu stiam ca se lucreaza cu atatea utilaje grele si e atata debandada.
In concluzie, pana tremina lucrarile la varianta Pojorata, practic nu este nici o varianta de urcat cu masina personala, doar cu a vre-unui "prieten".
Ce nu inteleg, e pozitia celor de la drumuri nationale ce nu atentioneaza ca aceste drumuri sant impracticabile. Eu inainte de concediu am incercat sa ma informez si nu am gasit nicaieri vre-o informatie despre starea acestor drumuri. Ca asa e in Romanica.

#214
zzangaboy

zzangaboy

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,579
  • Înscris: 14.02.2005
in 2007 eu am urcat cu o dacie nova prin pojorata pana la cabana aia unde am lasat masina, dupa care pe jos pana in varf. nu mi s`a parut chiar asa rau drumu` atunci si nici nu se lucra la el, doar imi aduc aminte ca era tot asa ingust pe portiunea unde urcai si abia aveai loc 2 masini, intr`o parte era prapastie, in cealalta versantul. oricum frumos de tot cand ajung sus in varf si vezi tot de acolo, se merita.

#215
giurgescu

giurgescu

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 93
  • Înscris: 27.09.2007
Am fost pe la mijlocul lui august in zona Calimani mai exact Panaci si Gura Haitii. Am stat 2 nopti la Panaci, pensiune foarte draguta, pastravarie, mincare ecologica... poti urca la manastirea Piatra Taieturii, o ora jumate, drum pieptis, frumoasa locatie pe virf de munte, cu cazare daca doriti locuri izolate, si aveti 4x4, si cu mari acareturi, nu stiu cine si de ce a investit atitia bani sa construiasca asa niste cladiri cu citeva etaje pentru 2 calugari si un baietel de 10 ani. Drumul se betoneaza acuma, prin Panaci e ok, mai departe n-am mers, ca se lucreaza la drum, care ar trebui sa iasa in Brosteni, sau Bilbor.
In Haiti, cum zice feciaru-miu, poti vedea la 10 km de mers cu masina,  orasul parasit si vechea mina,  de fapt un munte intreg decopertat, si poti urca mai sus la cabana meteo, tot cu masina, e superb si salbatec. Muntele era plin de afine, dar si de culegatori, cam tuciurii.
Poti urca pe niste poteci prin imasuri de vis spre pietrele 12 Apostoli, 3 ore de mers pe jos, peisaj deosebit spre virfurile Pietrosu Caraimanilor, spre depresiunea Tihuta , dar poti vedea si Ceahlaul din virf, eu am prins o zi insorita senina, ca se vede totul, si cobori apoi pe la pietrele rosii, o stina cu vacute ca-n elvetia, regret ca nu le-am pozat, faci stinga printr-o padure deasa de molid, pe drumul de echitatie.
Daca esti obisnuit cu potecile, sint trasee si mai lungi de 6-8 ore un dus, prin Calimani!

Edited by giurgescu, 31 August 2010 - 21:10.


#216
VipeR85

VipeR85

    Il Magnifico

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 9,659
  • Înscris: 13.12.2006
sa ma bag si eu in seama, acu 2 saptamani am vizitat moldova, adica borzesti, piatra neamt, tg-neamt, suceava, radauti putna, sapanta prin vatra dornei borsa.

drumurile sunt bune, singurul drum care m-a dezamagit a fost de la poiana teiului farcasa borca chiril pe langa bistrita. ala a fost singurul drum prost, pe langa pasul prislop.

si la fel cum s-a zis mai sus...daca vreti sa vedeti manastirea sihastria raraului va sfatuiesc sa va luati un 4x4 mic sau un atv sau pe jos. am urcat cu loganul dar pe anumite portiuni e foarte stramt drumul, e plin de pietre, sunt alunecari de teren sau surpari.

Anunturi

Chirurgia spinală minim invazivă Chirurgia spinală minim invazivă

Chirurgia spinală minim invazivă oferă pacienților oportunitatea unui tratament eficient, permițându-le o recuperare ultra rapidă și nu în ultimul rând minimizând leziunile induse chirurgical.

Echipa noastră utilizează un spectru larg de tehnici minim invazive, din care enumerăm câteva: endoscopia cu variantele ei (transnazală, transtoracică, transmusculară, etc), microscopul operator, abordurile trans tubulare și nu în ultimul rând infiltrațiile la toate nivelurile coloanei vertebrale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate