Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
casa verde 2024

Intrerupator cu N - doza doar cu ...

Incalzire casa fara gaz/lemne

Incalzire in pardoseala etapizata
 Suprataxa card energie?!

Cum era nivelul de trai cam din a...

probleme cu ochelarii

Impozite pe proprietati de anul v...
 teava rezistenta panou apa calda

Acces in Curte din Drum National

Sub mobila de bucatarie si sub fr...

Rezultat RMN
 Numar circuite IPAT si prindere t...

Pareri brgimportchina.ro - teapa ...

Lucruri inaintea vremurilor lor

Discuții despre TVR Sport HD.
 

De ce este necesar testul ginecologic (la femei) pentru permisul de conducere?

- - - - -
  • Please log in to reply
46 replies to this topic

#37
mianna

mianna

    Senior Member

  • Grup: Banned
  • Posts: 7,779
  • Înscris: 29.06.2005

 veverita, on Dec 1 2006, 18:22, said:

si ce vrei sa-ti zic mianna? inconstienta se plateste mai devreme sau mai tarziu. asta-i romanu', il duci cu targa la spital, ca de bunavoie mai rar. tu crezi ca eu am ajuns sa fac vizite periodice la ginecolog de placere? m-am dus ca ma ardea buza. de-abia pe urma mi-am facut un obicei din asta. am avut o inflamatie la un ovar care a cedat mai greu la medicatie si a trebuit sa ma duc mai des la control. dar in timp am ajuns sa dezvolt o relatie cu medicul, nu ma mai duc precum mielul la taiere. nu e o placere, adevarat, dar mai bine sa ma simt in siguranta decat sa-mi para rau mai incolo.


nu voiam sa-mi zici nimic  :)

despre controalele ginecologice am mai scris pe-aici. daca s-ar respecta macar acest examen ginecologic ar fi un pas inainte, fiindca nu stiu sa mai primeasca femeile carte postala prin care sa fie chemate la control, cum tin minte ca primea mama cand eram mica.

in concluzie, ideea nu-i asa stupida cum pare, desi n-are nici in clin nici in maneca cu sofatul. privita insa dintr-o perspectiva mai realista, as vrea sa le numar pe femeile carora intr-adevar li s-a facut acest examen la intocmirea fisei. chiar si cele care ajung sa dea ochii cu ginecologul, am impresia ca raspund cel mult la intrebarea "stiti sa suferiti de vreo boala?". asta nu-i screening, sunt doar bani dati in plus.

parerea mea despre cele carora le e teama, rusine, jena sau mai stiu io ce, sa mearga la ginecolog, cred ca-i arhicunoscuta.

#38
crz

crz

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,794
  • Înscris: 27.09.2005
Eu mi-am facut analizele "pe bune" cand am dat examenul pentru permis. Analiza sangelui a fost de fapt doar un test de depistare a sifilisului.


Doctorita mea de familie mi-a spus cam tot ce zice si @mianna. Practic este exploatata dorinta oamenilor de a avea permis pentru a se depista niste boli...


Dezavantaje:


-se poate scapa usor de vizita la medic, iar oamenii care chiar isi fac analizele cu siguranta sunt suficient de sanatosi la cap incat sa se controleze de buna-voie macar anual;
-imposibilitatea de a te controla intr-un cabinet unde te simti in largul tau. Daca pentru mine, ca barbat, este mai usor sa suport toanele asistentelor plictisite si conditiile de rahat din salile de recoltare, presupun ca pentru o femeie e o problema ceva mai delicata consultul la alt medic ginecolog decat cel "personal".


PS: Poate acum, ca medicii raspund penal pentru ce scriu pe foi, s-or mai schimba lucrurile. Desi e greu de crezut...

#39
LoveDemon

LoveDemon

    Internet Lodger

  • Grup: Moderators
  • Posts: 3,418
  • Înscris: 22.09.2003

 crz, on Dec 2 2006, 15:20, said:

Daca pentru mine, ca barbat, este mai usor sa suport toanele asistentelor plictisite si conditiile de rahat din salile de recoltare, presupun ca pentru o femeie e o problema ceva mai delicata consultul la alt medic ginecolog decat cel "personal".
Mie mi-e absolut egal daca e ginecolog, urolog (un nene care-ti baga o sonda pe uretra, in cazul meu), ORL-ist, gastroenterolog, cardiolog sau oricare din celelalte specialitati medicale. Cred ca doar la oncolog m-as simti mai naspa. Cred ca-s mai nesimtita :D.

#40
raluca_risca

raluca_risca

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 176
  • Înscris: 26.10.2006
Eu cred ca trebuie sa verifice daca esti gravida sau nu, pt. dupa cum se stie femeile gravide nu sunt obligate sa poarte centura de siguranta.

#41
olteanul

olteanul

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,285
  • Înscris: 05.12.2005

 raluca_risca, on Dec 5 2006, 15:23, said:

Eu cred ca trebuie sa verifice daca esti gravida sau nu, pt. dupa cum se stie femeile gravide nu sunt obligate sa poarte centura de siguranta.

Bravooo!
Și desigur că o femeie gravidă în lună avansată (8 - 9) nu poate fi depistată decât de ginecolog!!!

Nu găsesc niciun fel de logică pentru a urca pe capră femeia care vrea să conducă o mașină!

#42
koala

koala

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 40
  • Înscris: 22.06.2006
Rubrica de ginecologie a fost si este inca pe fisa medicala, eu nu am facut acest test pt. ca am dat examenul anul trecut,dar o prietena ce da acum trebuie sa faca si asta.Analizele de sange nu le-am facut nici pe alea pt. examen,dar zic ca ar fi foarte bine sa le faci. Spre ex. daca esti hiv pozitiv cum a zis cineva, este f. important sa se stie asta in caz de accident nah..nu erau de stiut la fel si cu grupa de sange. Treaba cu ginecologia nu am reusit sa-mi dau seama inca pt ce foloseste. O sa mai intreb poate aflu ceva.

Edited by me_and_myself, 02 January 2007 - 17:24.
Te rog, fa un minim de efort si scrie corect. L-am facut eu de data asta (efortul) da' nu miza c-o sa se repete. Multumesc.


#43
Irys

Irys

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 331
  • Înscris: 26.12.2005
Eu am facut analizele pt sofat acum aproape un an (martie 2006). Cel putin atunci era inscrisa rubrica de ginecologie pe foaie (fetele o faceau, baietii nu). Eu una nu am dat nici macar prin spital, prietenul meu de pe vremea aia (care este incidentally si Moderator pe undeva p-aici - offtopic) a dat spaga la portar si mi-a adus dupa o saptamana totul stampilat frumos. Din cate tin eu minte, pe foaie nu erau decat mentiuni gen "apt pentru categoria B", si nimic mai specific.

Eu vad ca unica explicatie un control "fortat" al populatiei. Desi am cateva prietene care au facut aceste analize pe bune (nu ca mine) niciuna nu a fost controlata realmente ginecologic - doar li s-au pu niste intrebari: daca au dureri, ciclu regulat...etc.

A fost alegerea mea personala sa nu ma duc la analizele astea; eu nu prea ma simt bine in spitalele de stat, si ma duc eu anual sau cat de des e nevoie la particulari unde macar stii ca fac ceva concret (unde mai pui ca "atentia" pe care trebuie s-o duci la medic se apropie de un abonament la o clinica privata). Oricum, ce nu inteleg eu este ca daca se presupune a fi cu  control "fortat", de ce nu le-a consultat pe cele 2 prietene ale mele?

La medicina muncii m-am dus tot asa pt obtinerea unui atestat pt. locul de munca, dar la o clinica privata (ci costurile suportate de angajator-poate are vreo relevanta) si stiu ca mi-au luat sange separat si pt sifilis. Desi nu prea e legatura intre munca mea de birou si sifilisul, cred ca si asta e o masura profilactica, un control "fortat". Dar macar aia chiar mi-au facut analiza, nu s-au facut ca ma controleaza doar...
no hai ca ma duc sa ma culc, am scris prea mult :)

#44
arbmed

arbmed

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 47
  • Înscris: 21.01.2007
E o reminiscenta, ca si termenii de "policlinica" si "medicul de circumscriptie" de pe aceeasi fisa. Afectiuni ginecologice care contraindica sofatul exista doar in baremul pentru conducatoarele auto profesioniste / de tramvaie (metroragii abundente, daca ma gandesc bine). Formularul nu a fost modificat din anii 70. In alta ordine de idei, nu e OK sa obligi pe cineva pe aceasta cale sa faca screening. Serologia sifilisului nu-si prea (mai) are nici ea rostul (am avut pacienti cu serologie negativa pentru sifilis, dar cu HIV pozitiv, sau cu hepatita C transmisa pe cale sexuala).
De obicei "pe bune" sunt oftalmologia, ORL, poate masurarea tensiunii, ortpedul / chirurgul se uita sa vada daca esti intreg, psihiatrul iti pune 2 - 3 intrebari, sa vada daca esti intreg la minte, neurologul te pune sa semnezi ca nu te sti cu epilepsie, si cam asta-i, in cel mai fericit caz.

#45
mianna

mianna

    Senior Member

  • Grup: Banned
  • Posts: 7,779
  • Înscris: 29.06.2005

 arbmed, on Jan 31 2007, 00:09, said:

In alta ordine de idei, nu e OK sa obligi pe cineva pe aceasta cale sa faca screening.


daca lumea ar intelege ce-i ala screening si la ce foloseste el, n-ar trebui sa obligi pe nimeni sa-l faca.

mie imi pare rau ca se rateaza sansa asta.

#46
nicopuscasu

nicopuscasu

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,993
  • Înscris: 26.06.2009
Nu am timp sa citesc toate comentariile, dar este necesar ca sa nu fie femeia gravida si emotiile sa-i provoace CUD( contractii uterine dureroase) sau chiar avort spontan.
Daca e vreo gogomanie, nu stiu, dar mie mi se pare logic.

Stiu ca la sora mea care era gravida, a "masluit" fisa medicala si si-a acoperit burta cu haine ff largi( era in 7-8 luni).

 olteanul, on 5th December 2006, 15:33, said:

Bravooo!
Și desigur că o femeie gravidă în lună avansată (8 - 9) nu poate fi depistată decât de ginecolog!!!

Nu găsesc niciun fel de logică pentru a urca pe capră femeia care vrea să conducă o mașină!

Sunt unele femei care vin sa nasca la termen si NU se vede ca-s gravide!!!
Garantat!! Cine lucreaza pe OG sau in Cam de Garda poate "demonstra verbal "asta

Edited by nicopuscasu, 09 January 2010 - 16:54.


#47
CrisIonescu

CrisIonescu

    New Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 9
  • Înscris: 24.02.2017
De ce doar in tarile dezvoltate pentru vaccinul antipoliomielitic s-a trecut de la administrarea orala la administrarea injectabila?
In primul rand rand administrarea pe cale injectabila este mai buna deoarece se evita calea digestiva, implicit eliminarea vaccinului prin materii fecale si contaminarea mediului cu virusul inactivat, iar efectele adverse sunt mai scazule decat in cazul administrarii orale.
Intrebarea mea era de ce doar in tarile dezvoltate se procedeaza asa ? Din cate am citit pe http://www.bebestrum...l-vaccinurilor/
Cei care au copii imi pot raspunde care este modul de administrare al acestui vaccin in Romania ?

Anunturi

Chirurgia spinală minim invazivă Chirurgia spinală minim invazivă

Chirurgia spinală minim invazivă oferă pacienților oportunitatea unui tratament eficient, permițându-le o recuperare ultra rapidă și nu în ultimul rând minimizând leziunile induse chirurgical.

Echipa noastră utilizează un spectru larg de tehnici minim invazive, din care enumerăm câteva: endoscopia cu variantele ei (transnazală, transtoracică, transmusculară, etc), microscopul operator, abordurile trans tubulare și nu în ultimul rând infiltrațiile la toate nivelurile coloanei vertebrale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate