Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Renault Android

Recomandare bicicleta e-bike 20&#...

Bing-Content removal tool

Nu pot accesa monitorulsv.ro de l...
 Cum sa elimini urmele de acnee?

Wc Geberit

Routere detinute in trecut si in ...

Teii din fața casei
 E-Mail in serie prin Excel si Out...

Modul alimentare rulou/jaluzea ex...

Recuperare fișiere dupa form...

Aplicatii stress test RAM
 Asigurare auto hibrid

Asus B550M - PC-ul nu porneste di...

Tzanca Uraganu - Inconjurat de Fe...

explicatie montaj breadboard
 

Doctorii modeleaza studentii model ?!

- - - - -
  • Please log in to reply
159 replies to this topic

#145
AnoXys

AnoXys

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 790
  • Înscris: 08.08.2006
Un doctor mi-a batut apropo pentru 100 de euro pentru extirparea unui apendice !
Bineinteles mi-a precizat si pericolul la care ma expun daca nu ma operez ( peritonita ) si am dat ca nu am avut ce face !!

Dar a fost singurul !! Si am mai avut nevoie de ceva doctori dar nici unul nu a dat semn ca vrea spaga sau sa bata apropo ceva !!

Generalizarea din topicul asta e prea mare. Eu zic ca sunt cativa spagari medici si exagerarea "gurii orasului" hiperboleaza situatia.

#146
starpom

starpom

    Senior Member

  • Grup: Banned
  • Posts: 3,953
  • Înscris: 06.09.2006
din experienta mea va spun ca juramantul lui hipocrate nu se mai respecta la 99%. cine vrea sa ma contrazica ii fac o farsa. in ziua de azi totul se opreste in bani si interese.

#147
mianna

mianna

    Senior Member

  • Grup: Banned
  • Posts: 7,779
  • Înscris: 29.06.2005

View Poststarpom, on Feb 18 2007, 00:44, said:

din experienta mea va spun ca juramantul lui hipocrate nu se mai respecta la 99%. cine vrea sa ma contrazica ii fac o farsa. in ziua de azi totul se opreste in bani si interese.


ce sa se respecte? partea cu "un medic n-are voie sa taie, ci numai cei care au dreptul sa faca asta, aka barbierii"?  :rolleyes:  :P


(e o gluma, dar pe bune ca face parte din juramant, asa ca nu-l mai invocati cu atata patos)

#148
Parapluies

Parapluies

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 633
  • Înscris: 03.11.2006

View Poststarpom, on Feb 18 2007, 00:44, said:

din experienta mea va spun ca juramantul lui hipocrate nu se mai respecta la 99%. cine vrea sa ma contrazica ii fac o farsa. in ziua de azi totul se opreste in bani si interese.
eventual ar putea oamenii astia sa salveze vieti in schimbul a frunze. :rolleyes:

#149
Ramona

Ramona

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 116
  • Înscris: 29.03.2005

View Postmianna, on Jan 21 2007, 10:23, said:

se pare ca nu vrei sa ma crezi, desi iti spun ca am lucrat si de o parte a baricadei, si de cealalta. no problem, dorm linistita si-asa. si i-as ruga sa doarma linistiti si pe cei care, in urma posturilor tale, pot crede ca un medic va alege deliberat preparatul cu cele mai multe reactii adverse - nu este adevarat.


         Poate nu ar scrie un medicament mai prost ...
         Ar putea in schimb sa scrie unul mai scump (se intampla foarte des).
        Ar putea sa scrie retete opentru pacienti decedati sau imaginari (s-au mai intamplat si de-astea ; a scris in gazeta).

#150
ingersedat

ingersedat

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 237
  • Înscris: 12.02.2007
Nu toti doctorii cer bani... Dar multi fac lucrurile preferential dupa cat primesc.
Iar infirmierele si asitentele sunt mai corupte decat medicii.

Edited by me_and_myself, 18 February 2007 - 21:49.


#151
crz

crz

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,794
  • Înscris: 27.09.2005
Eu stiu doar atat:

Am ajuns de doua ori in ultimele 6 luni la mana doctorilor din Romania (din Bucuresti mai exact). In ambele cazuri la Urgenta. Si poti sa urli, poti sa fii oricat de lovit, daca nu faci gestul potrivit spre buzunarele potrivite, ajungi sa fii preluat la pastele cailor.

Mi-e sila de sistemul de sanatate din Romania (aici intra tot, de la doctori pana la asigurari). E pacat de acei doctori care isi fac meseria cum trebuie...

#152
negotzel00

negotzel00

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 678
  • Înscris: 10.09.2005
si eu sunt student la medicina. si eu fac disectii pe cadavru. nu e nici o problema doar nu era sa-i facem frectie, in plus daca ne apucam sa bocim fiecare mort pe care-l vedem ajungem la nebuni asta e clar. e normal sa incerci sa te destinzi intr-un fel ... o poza o gluma in limita bunului simt se intampla.

despre spaga:

eu fac voluntariat la SMURD la noi in oras si pot sa spun ca am vazut o gramada de situatii. cea mai fercventa la SMURD e aceea in care tu te chinui sa ii explici pacientului sa nu-ti dea bani sa=l pazesti sa nu lase bani pe acolo sa-l convingi ca nu trebuie sa dea bani, e mai mult decat jenant sa ma chinui sa ii explic la fiecare c pitici pe creier ca serviciile le plateste statul. unii sunt batuti in cap.

eu stiu ca sunt asistenti/e care iau bani smurd. e un fapt, nu f frecvent intr-adevar dar se intampla... nu poti sa-i controlezi pe toti.]
in plus cei care va plangeti ca nu va baga medicii in seama stiti ca unii medici fac ture de cate 24 ore din lipsa de personal. si ganditi-va nu numai la oboseala care se acumuleaza, dar acolo nu poti sa gresesti. la urgenta mai ales e f important sa fii atent ca de multe ori o greseala poate aduce multe neplaceri.
la smurd la noi cel putin se face garda permanenta iar o garda dureaza 12 ore. asta e mult oricum... dar 24 de ore? si nu se plnage nimeni medicul are rabdare sa te trateze sa-ti asculte de multe pasurile si dee fiecare data sa incerce sa-ti salveze viata.
iar oamenii ce fac ? mama ce rai is medicii ca deabia a venit la mine... ca pe mine nu ma baga in seama ...
in SMURD sunt foarte putine locuri iar de multe ori oamenii sunt nevoiti sa stea pe scaun.... si mama ce taraboi mai fac unii ca lor nu li se da o targa sa se intinda...

ca si concluzie ce pot sa spun? sunt medici si medici la fel cum sunt pacienti si pacienti. vina pt sistemul de sanatate e deopotriva a celod in ssitem cat si a celor care au de-a facee cu sistemul. eu zic ca ar trebui sa vedem in primul rand ce fel dee oameni sunt cei din cele 2 categorii.... si sa fim mai indulgenti unii cu altii caci fiecare are calitatile si defectele sale.

multa sanatate si sper sa nu intalnim prin spitale....

#153
rox

rox

    Senior Member

  • Grup: Validating
  • Posts: 6,348
  • Înscris: 28.11.2004

View Postnegotzel00, on Feb 20 2007, 21:36, said:

multa sanatate si sper sa nu intalnim prin spitale....
buna replica asta :)
crezi ca am cum sa prind un stagiu la vara la voi?

#154
irinuca8082

irinuca8082

    Active Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 1,985
  • Înscris: 04.03.2007

View PostTabu, on Nov 16 2006, 20:39, said:

Si care este problema initiatorului acestui topic? Ce anume ti se pare bataie de joc? Unde vezi tu lipsa de respect? Vrei sa fii tratat cum se cuvine, accepta faptul ca doctorii au nevoie de cadavre pe care sa invete, de oase, cranii si poze reale. Eu tin un craniu in casa. Si ce? Uite asa am luam note mari cat am facut anatomia. Voi cum vreti sa invete viitorii medici?
Stati voi 6 ani + toata viata intr-o facultate care iti mananca zilele, printre cadavre, pacienti care iti mor sub ochi si pentru care nu se mai poate face nimic si pe urma comentati. Meseria de medic (si mai ales chirurg) este cea mai stresanta si solicitanta meserie. Satisfactii financiare? Vax! Invatati voi sa respectati munca unor oameni care invata toata viata ca sa va trateze pe voi si sa mai vina apoi cate un individ nemultumit ca a vazut un comentariu cum ca mirosul de formol nu e tocmai placut.
Imi amintiti de o intamplare petrecuta azi dimineata pe holul spitalului. Vorbeam la telefon si vine o cucoana la mine sa ma intrebe cum foloseste automatul de cafea. Imi spune ca a bagat bani si nu-i da nici o cafea... ca ea nu poate sa piarda banii aia degeaba. Ii zic ca poate e stricat (desi nu arata ca ar fi bagat bani acolo) si incepe sa se ratoiasca la mine ca la vecinele ei din Cuca Macaii... cum ca doctorii, nenorocitii astia, nu vor decat bani; ca le bagi un plic in buzunar si te dau afara daca nu le convine suma. Ba mai mult, m-a luat si de halat si tragea de mine de parca i-am mancat eu toata pensia.
Poate ati auzit de anamneza. Este vorba de discutia cu bolnavul in care trebuie sa intrebi din ce zona e, daca sta la casa sau la bloc, cate camere are, cate persoane stau in acele camere, daca e pensionar etc. Toate aceste date pot avea valoare diagnostica. Si pe urma se duce coana Lenuta la ea in comuna sa povesteasca pe ulita cum nemernicii astia de doctori au vrut sa stie cat are ea pensia, daca are vila si masina etc.
Sigur, exista si doctori care nu ar avea ce cauta cu diploma in mana, dar sa nu generalizam si sa nu mai aratam cu degetul in toate directiile nepotrivite.

uite ca-mi dau cu parerea si in privinta asta:D.
nu este absolut nici o problema ca medicinistii fac practica pe cadavre, ca alfel cum vrei sa ajunga la o anumita competenta? si asa s-a inceput si medicina, de la hypocrates la imhotep (sau invers).
dar. problema este atunci cand se duc bobocii de anul i la cimitir sa faca rost de oase pt anatomie. fapt car nu este legal si nici moral.
citisem un artcol in flacara cu acest subiect. si , doamne , ce-am citit acolo, m-a ingrozit; ca cica tre sa fiarba craniul sau oasele, ca sa desprinda ramasitele de carne de pe oase, in cazul in care putrezirea nu e completa, si asta se intampla de multe ori in bucataria mamei, etc. nu dau mai multr detalii, ca nu mai dormiti la noapte.
chiar am discutat problema cu niste studenti si medici americani, care s-au ingrozit si crucit la propriu. si care au mai zis si ca este anticrestin. asa ceva nu se obisnuieste la ei.
eu inteleg ca studentu tre sa se pregateasca, si ca are nevoie de materiale didactice. acu , cica americanii au la dispozitie mulaje perfecte, dar multi din ei nu au nevoie decat de carti pt a se pregati de examen. dar, trebuie sa facem orice (ma refer la medicinisti) pt a ne conserva sensibilitatea , nu? ca nu degeaba este notoriu sangele rece de care dau dovada doctorasii romani.

#155
Tabu

Tabu

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,190
  • Înscris: 15.09.2006

View Postirinuca8082, on Mar 11 2007, 21:18, said:

uite ca-mi dau cu parerea si in privinta asta:D.
nu este absolut nici o problema ca medicinistii fac practica pe cadavre, ca alfel cum vrei sa ajunga la o anumita competenta? si asa s-a inceput si medicina, de la hypocrates la imhotep (sau invers).
dar. problema este atunci cand se duc bobocii de anul i la cimitir sa faca rost de oase pt anatomie. fapt car nu este legal si nici moral.
citisem un artcol in flacara cu acest subiect. si , doamne , ce-am citit acolo, m-a ingrozit; ca cica tre sa fiarba craniul sau oasele, ca sa desprinda ramasitele de carne de pe oase, in cazul in care putrezirea nu e completa, si asta se intampla de multe ori in bucataria mamei, etc. nu dau mai multr detalii, ca nu mai dormiti la noapte.
Asa, si? E vorba de teribilism, dar nu cred ca poti compara deshumarile ilegale cu o amarata de poza.

Quote

chiar am discutat problema cu niste studenti si medici americani, care s-au ingrozit si crucit la propriu. si care au mai zis si ca este anticrestin. asa ceva nu se obisnuieste la ei.
Poate va ajunge si la noi civilizatia.

Quote

eu inteleg ca studentu tre sa se pregateasca, si ca are nevoie de materiale didactice. acu , cica americanii au la dispozitie mulaje perfecte, dar multi din ei nu au nevoie decat de carti pt a se pregati de examen.
Ce chestie tare! Inca putin si facem medicina prin posta si o practicam prin telefon.

Quote

ca nu degeaba este notoriu sangele rece de care dau dovada doctorasii romani.
Ai prefera sa iti spuna doctorul plangand ca ai cancer (Doamne fereste!), dar poate supravietuiesti? Cred ca lacrimile lui de crocodil te-ar linisti tare mult.

#156
bellatrix12

bellatrix12

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 24
  • Înscris: 19.03.2007

View Postirinuca8082, on Mar 11 2007, 22:18, said:

uite ca-mi dau cu parerea si in privinta asta:D.
dar. problema este atunci cand se duc bobocii de anul i la cimitir sa faca rost de oase pt anatomie. fapt car nu este legal si nici moral.
citisem un artcol in flacara cu acest subiect. si , doamne , ce-am citit acolo, m-a ingrozit; ca cica tre sa fiarba craniul sau oasele, ca sa desprinda ramasitele de carne de pe oase, in cazul in care putrezirea nu e completa, si asta se intampla de multe ori in bucataria mamei, etc. nu dau mai multr detalii, ca nu mai dormiti la noapte.

tot ce ai citit tu acolo e adevarat. daca imi amintesc bine, eu dupa ce l-am fiert bine, l-am si mancat ca nu imi trebuiau decat oasele.

iarta-ma, dar nu m-am putut abtine.

#157
Maria_Ioana

Maria_Ioana

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 100
  • Înscris: 16.03.2007
Spooky. N-as face asta pentru nimic in lume.

#158
Diane

Diane

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,799
  • Înscris: 06.12.2003

View Postbellatrix12, on Mar 29 2007, 17:37, said:

tot ce ai citit tu acolo e adevarat. daca imi amintesc bine, eu dupa ce l-am fiert bine, l-am si mancat ca nu imi trebuiau decat oasele.

iarta-ma, dar nu m-am putut abtine.

Eu am stat o perioada, pe vremea cand eram studenta, in internatul unui liceu de muzica si coregrafie din Bucuresti, impreuna cu o colega de grupa. Ea cumparase de la niste studenti mai mari un sac imens de hartie cu oasele unui adult foarte bine facut, femurul era ca o carja de lung, oasele lipicioase, cu miros dulceag, aproape ca le simteai gustul cand puneai mana pe ele. In camera aveam o masa lunga pe care incapeau de toate, castronul de salata boeuf, primit de vreuna din noi de acasa, statea cand langa o falanga, cand langa craniu. Distractia noastra maxima, a mea si a colegei de grupa, era sa-i vedem fatza descompusa de groaza a pedagogei care venea in control, intotdeauna fara sa bata la usa, chit ca stia cine locuieste in camera aia. O femeiusca absolut infernala, n-avea mai mult de 1.57, fara buze, acra ca o guvernanta nemteasca, nu putea sa deschida gura fara sa toarne o rautate cat de mica. O ura tot palierul, de la prima la ultima camera. Avea o idee fixa ca stam cu oasele pe masa ca sa ne dam mari. Daca ar fi vazut cum mananca studentii de la medicina cu o mana in cadavru si cu mana pe biscuiti cred ca lesina pe loc !

#159
bellatrix12

bellatrix12

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 24
  • Înscris: 19.03.2007
copiii, eu glumeam! terminati cu povestirile horror. nimeni nu a mancat pe nimeni, nimeni nu a fiert pe nimeni, oasele nu sunt lipicioase decat cand le tii mult in mana si atunci de la propria transpiratie, iar daca mananci biscuti langa un cadavru formolizat e de fapt mult mai igienic decat daca mananci cu mobilul pe masa care e mult mai plin de bacterii...

#160
negotzel00

negotzel00

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 678
  • Înscris: 10.09.2005

View Postrox, on Feb 21 2007, 01:31, said:

buna replica asta :)
crezi ca am cum sa prind un stagiu la vara la voi?

pai sa vi in practica la smurd e f lejer. de fapt poate sa vina oricine ei n-au treaba. te lasa sa faci o gramada de chestii pe care pun pariu ca in spital nu te lasa.
in plus s-a infiintat OSMU oficial (neoficial exista de cativa ani) si se pot face si cursuri de pregatire in medicina de urgenta. la terminare iti dau o diploma(oricum pe nimeni nu intereseazaa de diploma ta) dar mai importante sunt cunostiintele pe care le poti acumula. cei de la osmu fac pregatiri si pt studenti medicinisti din alte centre universitare trebuie doar sa va organizati... si din cate stiu e gratuit. www.osmu.5u.ro
la smurd poti sa mergi si fara sa fii membru osmu dar daca termini cursul de la osmu mai ai ocazia sa te dai cu masina sa mergi pe teren, etc.

Anunturi

Neurochirurgie minim invazivă Neurochirurgie minim invazivă

"Primum non nocere" este ideea ce a deschis drumul medicinei spre minim invaziv.

Avansul tehnologic extraordinar din ultimele decenii a permis dezvoltarea tuturor domeniilor medicinei. Microscopul operator, neuronavigația, tehnicile anestezice avansate permit intervenții chirurgicale tot mai precise, tot mai sigure. Neurochirurgia minim invazivă, sau prin "gaura cheii", oferă pacienților posibilitatea de a se opera cu riscuri minime, fie ele neurologice, infecțioase, medicale sau estetice.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate