Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
casa verde 2024

Intrerupator cu N - doza doar cu ...

Incalzire casa fara gaz/lemne

Incalzire in pardoseala etapizata
 Suprataxa card energie?!

Cum era nivelul de trai cam din a...

probleme cu ochelarii

Impozite pe proprietati de anul v...
 teava rezistenta panou apa calda

Acces in Curte din Drum National

Sub mobila de bucatarie si sub fr...

Rezultat RMN
 Numar circuite IPAT si prindere t...

Pareri brgimportchina.ro - teapa ...

Lucruri inaintea vremurilor lor

Discuții despre TVR Sport HD.
 

Despre CAINI

* * * * * 1 votes
  • Please log in to reply
4359 replies to this topic

#4285
CV03BTF

CV03BTF

    Junior Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 35
  • Înscris: 07.02.2022
A trecut cu greu prin evenimentul asta. A slabit foarte mult. Multe greseli din partea mea... sau ma rog , decizii neinspirate!  S-au pierdut multi catei.  Am ramas cu 5.   Marea majoritate calcati desi a avut suficient loc. Si-a ales alt loc pentru a fata ce nu era amenajat. I-am blocat initial accesul acolo. Doi catei fatati prin colturile curtii. Travaliul a durat prea mult. Am mai gasit 2 catei si dupa 12 ore. Am incercat administrarea de oxitocina cand au aparut contractiile, dar ori a fost o cantitate prea mica ( 02) ori s-a smuls si nu am reusit sa o administrez... ori nu a fost  in termen medicamentul suspecteaza medicul. A doua zi am reusit dar cand era culcata ( 05) . Medicul recomanda si 1 ( la gabaritul ei ) Acesta ar fi trebuit sa fie modul de abordare. La urmatoare fatare il voi avea pregatit!  Daca in prima zi a papat de a rupt, urmatoarele 2 zile abia s-a atins de mancare. Ieri a mancat iar bine. Administrez K9, 4 tablete pe zi, desi are in ratie oase.  Totusi in  cazul in care un kg de ficat crud  costa cat un un kg de boabe de calitate medie mai merita complicatia..?  Din mancarea gatita alege doar carnea  iar restul o arunc. Aud voci  care imi spun ca e mai bine pentru ea cu 5 catei la prima fatare. Unii spun ca si cu mai putini sau deloc. Nu as fi avut sufletul!  Pe moment imi torn cenusa in cap. Voi reveni cu aspecte  din experienta mea cand ma voi simti mai bine! Sa auzim numai de lucruri bune! Sanatate iubitorilor de caini si  protejatilor dvs. !

Edited by CV03BTF, 22 January 2023 - 09:08.


#4286
SmurfK

SmurfK

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,149
  • Înscris: 11.04.2015
Eu am vrut să-ți scriu de când ai postat prima oară, dar era prea târziu.

Nu orice cățea e bună să aibă pui. Și nu orice stăpân poate avea grijă de acei pui. Sunt mult mai multe chestii la mijloc care contează. Sunt crescători și dresori care cu asta se ocupă, iau cățele gestante și se asigură că totul e ok, dar fac asta după ce observă temperamentul cățelei și știu că va fi ok.

Mă rog, spre că puii rămași vor fi ok. Dar dacă-i hrănești cu ficat și tâmpenii de genul, mă îndoiesc...

#4287
CV03BTF

CV03BTF

    Junior Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 35
  • Înscris: 07.02.2022
Mda.. tardiv. De asta am incercat sa postez cu cateva zile mai devreme . Orice sfat in plus era bine venit!  Am citit  pret de cateva ore pe internet  aproape zilnic in ultima perioada si recunosc ca acum  s-au cristalizat mai bine acele informatii. Acum as sti mai bine ce am de facut Nu ma avantaja sa merg la un crescator profesionist intrucat  eu nu merg  la concursuri  cu ei. Nici nu mai sunt dispus sa platesc 100 euro pentru un termometru in fund si un mangaiat pe burta, concluzia finala fiind ca este constipat, cand eu platesc taxa de urgenta ..etc si sunt tinut cu el in masina 3 ore!  Nu contest profesionalismul unor doctori...   Ce am eu este insa un caine de curte pe care il tratez cu  ,,muult ,, mai bine fata de media pe care o vad in jurul meu. Si sunt mereu atent la astfel de aspecte. Dvs priviti problema de la un alt nivel care mie nu-mi este accesibil  financiar. Legat de ,, hrana vie,, sunt nenumarate discutii. Sunt destul de confuz, intrucat mult laudatele boabe, a caror promovare  este parte activa  a celor ce au o afacere cu ele, au aparut  practic ,,de cateva secunde,, in viata canidelor de la stabilirea  lor pe langa om. Citesc despre,, o echipa de cercetatori,, care se straduiesc de 10 ani sa stabileasca  un echilibru  de elemente nutritive in alimentatia unui caine, cand daca il scapi pe strada nesupravegheat se apuca de mizerii.. la greu.  Caz concret cand in primul an am cumparat la un pret piperat o bunga de boabe, mult laudate de ,, dealer,,  si pe care ulterior nici maidanezii  nu le-au mirosit. Este posibil ca intrucat erau mai scumpe sa fi fost in apropierea termenului de valabilitate, ( nu am fost atent )  sau  sa fi fost pastrate necorespunzator.  Va va fi greu sa ma convingeti, dar puteti incerca si va promit ca va urmaresc cu maxima atentie! Respect! Daca sunt in defect.. mai bine mai tarziu decat prea tarziu!

#4288
SmurfK

SmurfK

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,149
  • Înscris: 11.04.2015

View PostCV03BTF, on 23 ianuarie 2023 - 01:20, said:

Nu ma avantaja sa merg la un crescator profesionist intrucat  eu nu merg  la concursuri  cu ei.

Atunci de ce ai ales să înmulțești cățeaua? În general, când ai un câine pe care vrei să îl înmulțești, cam trebuie să participi la concursuri. Cu cât ai rezultate mai bune, cu atât vei putea cere mai mulți bani pentru puii respectivi.
În al doilea rând, cum ziceam, și cum mulți nu înțeleg în România, nu orice cățea este bună pentru a avea pui. Trebuie să aibă un anumit temperament, pentru ca puii ei să fie căței foarte ok. În primele luni din viață, ei iau foarte mult din personalitatea femelei. Dacă ea e fricoasă, și puii vor fi fricoși. Dacă ea îi disciplinează, îi ține din scurt, va fi mai ușor de lucrat cu câinii respectivi. Chiar cunosc cazuri de câini cărora chiar femela le-a făcut potty training. Au învățat să-și facă nevoile afară datorită femelei.

De-asta ajungem să avem tot felul de aberații. Golden retrieveri care n-au chef de joacă, sau buldogi francezi hiperactivi, pentru că lumea îi înmulțește doar după aspect.

View PostCV03BTF, on 23 ianuarie 2023 - 01:20, said:

Sunt destul de confuz, intrucat mult laudatele boabe, a caror promovare  este parte activa  a celor ce au o afacere cu ele, au aparut  practic ,,de cateva secunde,, in viata canidelor de la stabilirea  lor pe langa om.

Hrană industrială se câinilor de câțiva zeci de ani. Diferența este că s-a tot îmbunătățit. Dacă în anii '90 Pedigree era vârful, acum aia a ajuns cea mai proastă.

E o diferență între nevoile unui animal în sălbăticie și în captivitate. În sălbăticie mănâncă să trăiască, au nevoie de proteină multă pe gramul de mâncare, că nu este fezabil să consume foarte multă energie procurându-și hrana. În captivitate, situația diferă. Ai și statistici relevante despre speranța de viață. Un câine va trăi mult mai mult în captivitate, cu boabe, decât liber, în pădure.
Ca și oamenii, și câinii, pentru o dezvoltare armonioasă au nevoie de mai mulți nutrienți decât cei regăsiți în carne. În sălbăticie, nu contează dezvoltarea armonioasă, pentru că hrana e oportunistică. Un lup n-are 2-3 mese pe zi. Poate mânca odată la câteva zile.

Și argumentul tău, că îi hrănim cu boabe relativ recent... Tu îți imaginezi că în perioada medievală oamenii ăia îi hrăneau cu carne? Le dădeau resturi, așa cum se dau și acum, în zonele rurale. Oase, resturi de ciorbă, legume.

În cazul puilor mici, e bine ca ei să aibă o dietă completă. Sistemul lor imunitar e oricum varză, au nevoie să poată rezista bolilor sau afecținile. Oasele sau resturile de carne nu sunt complete.

Că nu mănâncă câinii boabe, nu le mănâncă pentru că nu sunt obișnuiți, iar hrana umedă miroase mai puternic și e mai ușor de înghițit. Dar oricărui câine, dacă nu-i oferi alternative, îți va mânca, până la urmă, boabele.

#4289
Freddy12

Freddy12

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 13,491
  • Înscris: 15.09.2010
Hrana pregătită acasa pentru caine trebuie sa conțină 1/3 carne, 1/3 legume si 1/3 orez. Daca sunt pui ori catele gestante/in lactație se da 1/2 carne, si restul legume+fainoase(orez, arpacaș sau paste). Asa erau recomandările inainte de aparitia boabelor. Ficat se da o data pe saptamana, oua crude( de preferința doar gălbenușul o data la 3-4 zile. Legumele recomandate sunt : morcovi, telina, dovlecel, pastarnac, ardei. Ii poti da si mere daca ii plac. ( una din fostii mei caini era mort dupa pepeni verzi dar ii placeau si merele, manca un sfert de mar dupa fiecare masa). Nu se da varza, fasole boabe fiindca baloneaza si provoaca diaree. Cartofi fierti si pasati cu moderație tot din cauza balonării.  Da-i si branza dulce, nu prea grasa, iaurt slab .Câinii hraniti cu mancare gatita trebuie vitaminizați .
Si eu am caini mofturosi carora nu le plac boabele sau mai bine zis, nu orice fel de boabe dar ii păcălesc usor adăugând peste boabe supa, ciorba sau conserva diluată cu apa. Si la conserve e pe preferinte: accepta conserve Rocco de vita si le refuza pe cele de curcan sau miel.

Edited by Freddy12, 23 January 2023 - 13:03.


#4290
CV03BTF

CV03BTF

    Junior Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 35
  • Înscris: 07.02.2022
.....Atunci de ce ai ales să înmulțești cățeaua? În general, când ai un câine pe care vrei să îl înmulțești, cam trebuie să participi la concursuri. Cu cât ai rezultate mai bune, cu atât vei putea cere mai mulți bani pentru puii respectivi... ASTA NU POT SA INTELEG ORICAT M-AS STRADUI.  In rest   voi studia cu atentie si voi incerca sa vad ce reusesc!

#4291
TS030

TS030

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 15,193
  • Înscris: 25.06.2012

View PostSmurfK, on 23 ianuarie 2023 - 10:39, said:

Atunci de ce ai ales să înmulțești cățeaua? În general, când ai un câine pe care vrei să îl înmulțești, cam trebuie să participi la concursuri.
Nu "cam", asta e legea. Si e o lege buna.
Strict caini de rasa, si strict dupa obtinerea dreptului de monta. E o chestie pe care o faci fie din pasiune, fie iti bati joc de bietele animale pentru bani.

#4292
SmurfK

SmurfK

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,149
  • Înscris: 11.04.2015

View PostCV03BTF, on 23 ianuarie 2023 - 18:48, said:

.....Atunci de ce ai ales să înmulțești cățeaua? În general, când ai un câine pe care vrei să îl înmulțești, cam trebuie să participi la concursuri. Cu cât ai rezultate mai bune, cu atât vei putea cere mai mulți bani pentru puii respectivi... ASTA NU POT SA INTELEG ORICAT M-AS STRADUI.  In rest   voi studia cu atentie si voi incerca sa vad ce reusesc!

Cum au spus și colegii, este legislația. Dreptul de montă se obține în urma unei arbitrări.

https://ach.ro/2016/.../c37/anexa4.pdf

#4293
CV03BTF

CV03BTF

    Junior Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 35
  • Înscris: 07.02.2022
Sub nici o forma nu-mi bat joc de caine. Sigur am facut unele alegeri neinspirate. Tot ce ma intereseaza acum, este sa asigur cele mai bune conditi posibile cateilor si mamei.  Voi contacta  un crescator de caini cu experienta pentru a remedia si celalalte aspecte.

#4294
richi_e

richi_e

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,902
  • Înscris: 02.02.2007
pai ce sa mai remediezi, ca acte poti sa obtii doar false! actele se obtin la nasterea puiului, nu mai tarziu, asta in cazul in care e posibil
si sunt destui care fac asa ceva!
oricum, la noi in tara se obtin acte la pui si din parinti nearbitrati, doar pretul e dublu! si bineinteles, si riscurile sunt duble, cel putin!

#4295
Livia2021

Livia2021

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 337
  • Înscris: 07.09.2021
Bună ziua tuturor.
Caut un mascul yorkshire mini pentru monta .
Menționez ca femela noastră are 1.7 kg.
În special pentru București sau împrejurimi.

Va mulțumesc pentru ajutor !!!

#4296
raducanu969

raducanu969

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,309
  • Înscris: 30.06.2023
salut

pentru cei care aveti bishon talie mica, max 4KG, ce le dati pentru Articulatii?

#4297
Freddy12

Freddy12

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 13,491
  • Înscris: 15.09.2010
Câți ani are ? Câinii de talie mică nu prea au probleme articulare decât dacă sunt foarte bătrâni ori au suferit o trauma.

#4298
pele

pele

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 625
  • Înscris: 16.03.2006
Salut!
Este in regular sa-i dau cainelui gaturi,spate,spinari de pui?Am vazut prin lidl,aveau caserole de 1.3 kg cu 5 lei.
Cainele are 3 luni(asa scrie in carnetul lui,este adoptat de la adapost)

Cainele este foarte fricos(il am de o saptamana),daca ma apropii de el,fuge,vine doar daca Ii dau ceva gustos.
Bobitele nu prea ii plac.
Alta problema,se trezeste noaptea si plange,latra,zgarie usa,eu cred ca de foame.


#4299
Freddy12

Freddy12

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 13,491
  • Înscris: 15.09.2010
Nu cred ca plânge de foame ci de singurătate. Câinii sunt animale de haita și nu se simt bine dacă nu au tovarăși. Câinele tău e pui și inca simte nevoia sa stea cu mama lui. Când am luat schnauzerul a fost imposibil sa il las in alta camera. Ii puneam noaptea coșulețele lângă pat și când începea sa plângă puneam mâna pe el și se liniștea. Si uite asa m-am obișnuit sa dorm pe burta��. Avea 2 luni când l-am luat și a durat cam pana la 5-6 luni. După aceea dormea prin casa unde voia dar când plecam de acasă plângea după mine. Faza asta a durat pana pe la un an. Alta catelusa adoptată intra in panica atunci când rămânea singura acasă dar in vreo 2 luni s-a convins ca nu e in pericol. Era adulta când am adunat-o de pe coclauri și fusese abandonată de stăpân.

#4300
pele

pele

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 625
  • Înscris: 16.03.2006
E aiurea,deja imi pare rau ca l-am luat,plange si urla la usa.

#4301
Tarzy

Tarzy

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,631
  • Înscris: 28.11.2001
Cățelul (și alt animal de companie) este o responsabilitate ... o ființă vie și nu un bibelou.

Un pic de atenție și mai ales sa fii dispus la un minim de compromis și toate se vor rezolva.

Bafta

#4302
Freddy12

Freddy12

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 13,491
  • Înscris: 15.09.2010

View Postpele, on 27 iulie 2023 - 22:32, said:

E aiurea,deja imi pare rau ca l-am luat,plange si urla la usa.
Ai putintica răbdare pana realizează ca e casa lui.
Trebuia sa-i iei de la adăpost un obiect cu care era obișnuit, vreo cârpa/pled pe care dormea. Eu ii lăsam un tricou vechi când plecam de acasă, își băga nasul in el și se liniștea.

Anunturi

Chirurgia endoscopică a hipofizei Chirurgia endoscopică a hipofizei

"Standardul de aur" în chirurgia hipofizară îl reprezintă endoscopia transnazală transsfenoidală.

Echipa NeuroHope este antrenată în unul din cele mai mari centre de chirurgie a hipofizei din Europa, Spitalul Foch din Paris, centrul în care a fost introdus pentru prima dată endoscopul în chirurgia transnazală a hipofizei, de către neurochirurgul francez Guiot. Pe lângă tumorile cu origine hipofizară, prin tehnicile endoscopice transnazale pot fi abordate numeroase alte patologii neurochirurgicale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate