Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Succesiune notar versus instanta ...

Montaj aer conditionat in balcon ...

joc idem Half Life gratis

PC game stream catre Nvidia Shiel...
 Pompa de apa HEPU ?!

Vreau o masina electrica de tocat...

Cum ajunge remorca de tir inapoi ...

Alt "Utilizator nou" pe T...
 ULBS INFORMATICA

Index preturi

Boxa membrana tweeter infundata

Am nevoie de poze cu un curcubeu
 Whisky for Mac

Xiaomi 14 Gpay

Izolare zid exterior de scandura

Dezinstalare drivere W11 23H3
 

Milano

* * * * * 1 votes
  • Please log in to reply
832 replies to this topic

#793
giuliani

giuliani

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,153
  • Înscris: 18.05.2007
Niciodata nu am platit bacsis in Italia, dar poate or fi zone in care se lasa si bacsis. Iar coperto de 1€ parca in Puglia am vazut....oricum cam 1,5€ de presoana mi se pare ok atunci cand mananci, cel putin noi cam de fiecare data ajungeam la 30€ asa incat cei 3€ erau chiar 10%. Am vazut si 3-4€, mi se pare mult daca nu vorbim de restaurante mai selecte.

Legat de gelato, raman la parerea ca portiile sunt enorme, aproape niciodata nu am putut manca tot si mi-era tare ciuda ca arunc.....

#794
dariuscha

dariuscha

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,540
  • Înscris: 14.04.2008
In Lazio nu exista coperto. Cel putin asa stiu eu, pt ca nu am intalnit. Acum, fiecare e liber sa lase sau nu bacsis!

In ceea ca priveste inghetata, solutia ar fi sa cumperi cea mai mica varianta. Daca si asa e multa... e clar ca fiecare avem alt apetit!😀

#795
giuliani

giuliani

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,153
  • Înscris: 18.05.2007

View Postdariuscha, on 02 octombrie 2019 - 13:55, said:

In Lazio nu exista coperto. Cel putin asa stiu eu, pt ca nu am intalnit. Acum, fiecare e liber sa lase sau nu bacsis!

In ceea ca priveste inghetata, solutia ar fi sa cumperi cea mai mica varianta. Daca si asa e multa... e clar ca fiecare avem alt apetit!��

In Lazio nu am fost, doar in Puglia, Sicilia, Sardinia, Campania, Piemont, Lombardia si Liguria (cred ca m-am plimbat mai mult prin Italia decat prin Romania :) ) si peste tot era Coperto.

Da, inghetata iau mereu mica dar mi se pare enorma. Adica pe unde am mancat eu un glob mic tot are vreo 200g ceea ce mi se pare tare mult.

#796
trandafir1970

trandafir1970

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 123
  • Înscris: 21.08.2009
In noiembrie ajung si eu in Lombardia: avion in Milano, vizitat 3-4 ore, apoi tren spre Bergamo( 2 nopti)
Ziua a 2-a: lacul Como si Belaggio( sper sa tina vremea cu noi)
Ziua a 3-a : Bergamo, apoi tren spre Verona( 2 nopti)
Ziua a 4-a : Verona
Ziua a 5-a: Verona, seara, tren spre Venetia( 4 nopti) , pentru a treia oara pe aceasta minunata insula :)
Intrebare: cum pot ajunge la aceste destinatii, intr-un buget cat mai restrans?
Cardul OVIL este ori pentru 3 zile, ori pentru 7.
Orice sfat e binevenit!
PS: cu autobusul as iesi mai ieftin?

#797
LunaCrystal

LunaCrystal

    Clubbing is life!

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 30,505
  • Înscris: 20.10.2006
Idee de city break ieftin:

La sfarsit de septembrie sunt zboruri Timisoara - Milano si retur la 5 euro/sens cu rynair, se pot vedea date in aplicatie. Eu am luat ca exemplu datele de 24 si 26 septembrie.

Cazare se gaseste la 150-200 lei/persoana pe booking sau hostelword

Transportul la si de la aeroport in Milano costa cam 10 euro

Cost test antigen (daca e cazul) 50 de lei la clinica Sante, Italia accepta si teste antigen nu doar PCR.

Roaming se gaseste la lycamobile cu 1 euro.

Total cost: 350/400 lei/persoana, inclus: transport, cazare (la hostel), test covid, roaming.

Nota: exista posibilitatea sa fie necesara carantina la intoarcere, recomand sa mearga doar cei care isi asuma acest lucru sau sunt vaccinati.

#798
T Irina

T Irina

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,680
  • Înscris: 04.11.2006
Vezi ca de pe 13 august nu mai merge in UE decat cu pasaportul verde - deci nu mai sunt valabile testele antigen.

#799
biancamch

biancamch

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 256
  • Înscris: 30.07.2008
Daca a fost cineva de curand, nu stiti daca la dom trebuie luate bilete online sau e ok daca le luam pe loc?

#800
T Irina

T Irina

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,680
  • Înscris: 04.11.2006
Se pot lua bilete pentru Dom la fata locului. Azi era coada mica.

#801
CatalynCN

CatalynCN

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 147
  • Înscris: 27.11.2007
Salutare!
Daca ati pleca in 2022 in Milano, ce hotel ati alege?
Au fost zilele trecute promotii la bilete de avion (Wizz) catre Bergamo. 9 lei + 40 de lei taxa de administrare 40 de lei = 49 de lei cost total de persoana 1 singur bilet.

Am gasit ceva hoteluri ca Bolzano (3*) si Bernina (3*). Bolzano are cateva reviewuri destul de rele ...
As vrea sa iau ceva cu mic dejun inclus. Mananc dimineata si la 8 sunt deja plecat de la hotel.

#802
iogamac

iogamac

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,294
  • Înscris: 05.11.2009
Am fost la Milano prin 2011 și nu cred că mai sunt actuale informațiile mele, dar pentru că am circulat mult și am făcut nenumărate rezervări după ce am citit diverse recenzii. Trebuie să te uiți pentru ce depunctează. Sunt mulți care vor la 2 stele condiții de 5 stele. Eu am urmărit să fie curat, să am apă caldă, saltea confortabilă și ceva loc în cameră să mă mișc. Cu micul dejun e cam problematic, mai ales în situația actuală. În general au mic dejun dulce și nu foarte variat. Noi am urmărit să avem minifigider în cameră și ne luam de la supermarket câte ceva pentru completare. Cafeaua o găsești la orice colț de stradă și e bună. Noi am stat aici. Am ținut să stăm aproape de gară și apoi mi-a părut rău, pentru că distanțele pe hartă păreau mai mari decât cele din realitate. A fost ok.

#803
ralu_seby

ralu_seby

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 371
  • Înscris: 11.11.2007
Daca raspunsul meu nu este intarziat, scriu mai jos despre scurta noastra experienta in Milano de luna aceasta.
Am evadat pentru un weekend, dupa ce ne-am hotarat rapid asupra unei oferte la biletele de avion Ryanair (aterizare si decolare pe/de pe aeroportul din Bergamo). Orar de zbor f bun, am ales sa petrecem 2 nopti in centrul orasului Milano. Avand in vedere perioada scurta de vizitare, nu am dorit sa pierdem mult timp cu transportul si am rezervat cazarea la Hotel Mentana, by R Collection Hotels, hotel pe care il recomand, la cateva minute de Piata Domului.
Fiind un grup initial de 6 persoane, ne-am decis pe findtransfers.com pentru un trasfer privat de la si catre aeroport, in detrimentul mult mai cunoscutului shuttle bus (Terravision, Autostradalle și Orio Shuttle). Am intentionat sa evitam pe cat posibil aglomeratia si coada de asteptare de la imbarcarea in autobuze, precum si transferul de la gara la hotel. Am achitat 190 EUR dus-intors pentru un VW Caravelle (cel mai bun pret comparabil cu orice alt site si alta oferta primita), recomand cu caldura compania locala Aletransfer, profi si disponibili pentru orice clarificari, am comunicat f bine cu proprietarul.
Cu toate ca treptat turistii incep sa isi faca prezenta (Piata Domului fiind plina spre seara), inca nu s-a atins pragul de dinainte de 2020. In prima zi am reusit sa bifam mare parte din principalele atractii: Piazza del Duomo, Il Duomo di Milano (20 EUR accesul full cu urcare cu liftul), Galeriile Vittorio Emanuele (nu uitati sa va invartiti pentru noroc, conform legendei, de 3 ori pe calcaie peste taurul din centrul galeriei), Teatro alla Scala (doar la exterior), Biserica San Lorenzo Maggiore.
Astfel ca sambata am decis sa iesim din oras cu destinatia lacul Como. Am chemat un Uber de la hotel pana la gara (Milano Stazione Centrale), 25 EUR pentru 4 persoane, tot un van, apoi calatorie cu trenul (compania Trenord) pana la Varenna. Am servit un mic-dejun simplu la Hotel Olivedo (chiar vis-a-vis de casa de bilete pentru ferry), inainte de a calatori catre Bellagio. Din fericire, vremea a tinut cu noi, a iesit soarele, cu toate ca am fi apreciat inca 4-5 grade in plus (media a fost de 10-12 grade in acele zile). Chiar si asa, am savurat la terasa Vecchio Borgo preparate delicioase si proaspete, si, bineinteles, Aperol Spritz. A fost o placere sa ne plimbam pe stradutele inguste (cu multe trepte), ticsite de magazine locale. La intoarcere, am luat la pas si centrul Varennei, o splendoare, mai ales ca soarele se simtea tot mai puternic. Trebuie sa mentionez ca tot periplul nostru a fost puternic influentat gastronomic si ca am testat tot ce are Italia mai bun de oferit, un deliciu. Am revenit seara in Milano Stazione Centrale, in jurul orei 20 si am luat metroul pana in Piata Domului (cartela 2 EUR/pers). Nu ne-am simtit deloc expuse sau in nesiguranta, insa tin sa precizez ca cel putin in punctele centrale de atractie erau desfasurate echipe ale jandarmilor/armatei. Am observat acelasi lucru si in Napoli in urma cu cativa ani.
O priveliste frumoasa pe timp de seara asupra pietei Domului o ofera terasa Aperol Spritz, situata la etaj, timpul de asteptare a fost de aprox. 20 min, iar preparatele din meniu (toate pe baza de Aperol) in jur de 18 EUR fiecare.
Duminica a fost pe relax si am rezervat-o castelului Sforzesco, parcului Sempione, cartierului Brera, cumparaturilor. Am mancat bine in apropierea castelului, la Van Bol & Feste (Bakery cafe - 1890), o varietate de produse de patiserie proaspete, dar si omlete si alte asemenea. Mult apreciatul Luini figura inchis si am ajuns din pura intamplare la Princi bakery, ne-a bucurat tare mult aceasta descoperire. Servesc inclusiv salate, lasagna, melanzana etc.
Marele meu regret a fost ca nu am reusit sa rezerv din timp bilete online la pictura Cina cea de Taina, realizata de Leonardo da Vinci (in cadrul bisericii Santa Maria delle Grazie), cost 15 euro/persoana, nerambursabil. De asemenea, as fi vrut sa petrecem timp si in zona cartierului Naviglio Grande, insa frigul de pe seara (dupa o zi de umblat in aer liber) ne-a impiedicat sa mai ajungem. Nu am ajuns nici la Bosco Verticale, nu cred ca inceputul lui martie este perioada ideala pentru a te bucura de ce are mai frumos de oferit, probabil ca intr-o luna totul ar fi inflorit.
Nu voi intra in detalii cu privire la cerintele de acces pe teritoriul fiecarei tari (PLF, certificate etc.) intrucat acestea sufera actualizari, iar la data calatoriei noastre regulile afisate aveau valabilitate pana la 15 martie 2022, urmand a fi revizuite. Am purtat masti FFP2 la interior, precum si in mijloacele de transport, iar verificarea certificatelor s-a efectuat in fiecare local, indiferent ca mesele erau dispuse la interior sau exterior.

Attached Files



#804
xyz30

xyz30

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 267
  • Înscris: 27.04.2009
Buna dimineata,imi poate spune si mie cineva va rog frumos,cu ce este mai ok sa iau de la aeroportul Milano Bergamo pana la gara centrala din Milano,am vazut ca asta ar fi cea mai aproape de Piata Domului? Multumesc!

#805
zuv

zuv

    Erectile member :)

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,198
  • Înscris: 05.01.2008

View Postxyz30, on 14 mai 2022 - 08:51, said:

ce este mai ok sa iau de la aeroportul Milano Bergamo pana la gara centrala din Milano
O optiune este Terravision. Eu asta am folosit, nu stiu cum sunt celelalte.

#806
sarbulb

sarbulb

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 704
  • Înscris: 24.09.2016
Sau AUTOSTRADALE . La iesirea din Aerop Bergamo , vezi care pleaca primul si care iti place cum arata . Sant 1 miliard de bus care urmeaza sa plece , ai de unde alege .

#807
xyz30

xyz30

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 267
  • Înscris: 27.04.2009
Am inteles,multumesc pentru sfaturi.

#808
xyz30

xyz30

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 267
  • Înscris: 27.04.2009
Revin,copii de 7-8 sant si ei obligati sa poarte masca ffp2?

#809
sarbulb

sarbulb

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 704
  • Înscris: 24.09.2016
intrebare , ref la depozitare temporara bagaje : unde se pot lasa bagajele pt cateva ore , fie in Milano Stazione Centrale , fie in Bergamo Airport ?

#810
zuv

zuv

    Erectile member :)

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,198
  • Înscris: 05.01.2008

View Postsarbulb, on 03 iunie 2022 - 07:54, said:

intrebare , ref la depozitare temporara bagaje : unde se pot lasa bagajele pt cateva ore , fie in Milano Stazione Centrale , fie in Bergamo Airport ?
https://www.milanber...luggage-office/
https://www.amoitaly...sit/milano.html

Anunturi

Bun venit pe Forumul Softpedia!

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate