Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Incalzire in pardoseala etapizata

Suprataxa card energie?!

Cum era nivelul de trai cam din a...

probleme cu ochelarii
 Impozite pe proprietati de anul v...

teava rezistenta panou apa calda

Acces in Curte din Drum National

Sub mobila de bucatarie si sub fr...
 Rezultat RMN

Numar circuite IPAT si prindere t...

Pareri brgimportchina.ro - teapa ...

Lucruri inaintea vremurilor lor
 Discuții despre TVR Sport HD.

Cost abonament clinica privata

Tremura toata, dar nu de la ro...

Renault Android
 

Ordinea corectă casă în roșu: electric, sanitară, tencuit interior…

* * * * * 1 votes
  • Please log in to reply
38 replies to this topic

#19
RobyNede

RobyNede

    New Member

  • Grup: Candidate Members
  • Posts: 2
  • Înscris: 11.03.2023
Salutare tuturor. Am o rugaminte ptr o casa mediteraneana la rosu DP+P+2partial, lasata in "asezare" de 10 ani, din diferite motive. Este pur si simplu la rosu, fara ferestre si izolatii, pereti, terase. Rugamintea este sa imi spuneti cu ce as putea incepe: izolatia terasei superioare, deschisa si circulabila, un tinci pe peretii exteriori formati din BCA, pe care l-au cam atacat ploile, ori daca voi izola casa termic cu polistiren, ar mai fi nevoie de acest tinci?
Casa prevede o terasa mica, momentan de beton, pe spate, la iesirea din living, este necesara o izolatie si acesteia? Izolatie termica legata de corpul casei? Mentionez ca sunt impreunate si sub aceasta terasa nu exista decat pamant.
Mentionez, casa a fost lasata timp de 10ani cu hidroizolatie bituminoasa, instalata la momentul constructiei, cu flacara si ceva sipci lemn la nivelul solului, la capatul terminal. Intrebarea este cum sa refac aceasta hidroizolatie, daca aceste sipci au cazut in timp iar folia bituminoasa s-a cam exfoliat si arcuit pe alocuri. Nu stiu daca este nevoie sa dau acel tinci, se da peste izolatia aticului terasei superioare, ori dupa?
Mai am o intrebare legata de turnarea trotuarului in jurul casei, cand se poate face acesta?
Care sunt pasii ptr a izola si continua casa, va rog:
1) hidroizolatie si izolatie termica terasa(e)
2) tinci pereti exteriori (daca este nevoie, ptr ca voi folosi polistiren si adeziv)
3) tencuirea glafurilor incluzand polistirenul extrudat de jur imprejur
4) montarea geamurior ptr a putea trece la instalatiile interioare: electrica, sanitara si IPAT
5) tencuirea peretilor interiori
6) montarea gresiei, pardoselilor si a obiectelor sanitare
Multumesc apreciez raspunsul.

#20
mikyboy

mikyboy

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 103
  • Înscris: 15.05.2008
Dupa tata timp de stat in ploaie si vant ar trebui facuta o expertiza tehnica completa si verificata structura daca este ok respectiv infiltratii daca sunt...
Apoi de refacut complet acoperisul (cu izolatie, hidroizolatie), instalatiile, tecuit interior,  pe exterior ceva tencuiala apoi pusa izolatia, geamurile (se pot pune si inainte de izolatia exterioara dar eu le-as pune dupa tencuirea interioara ca sa se poata evapora umezeala de la tencuirea interioara), apoi la final vi cu finisajele interioare.
Dar cel mai imporant este de facut o expertiza tehnica profesionala pentru a stii situatia actuala a cladirii si daca trebuie intervenit undeva in aceasta etapa

#21
RobyNede

RobyNede

    New Member

  • Grup: Candidate Members
  • Posts: 2
  • Înscris: 11.03.2023
Multumesc MikyBoy. Infiltratii nu exista ca s-ar fi vazut la subsol, zic eu. Cat despre verificarea structurii, deja este in proiect si vorbe. Multumesc de relatarea ordinii dar intrebarile mele erau mai complexe.

#22
mikyboy

mikyboy

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 103
  • Înscris: 15.05.2008
in ce sens mai complexe? scrie in ordine asa cum am facut eu cu numere si voi incerca sa iti raspund daca cunosc sau am vreun sfat

#23
tazyx

tazyx

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 50
  • Înscris: 26.05.2006
Salutare.
Si eu am facut un corp de casa, separat, P+M, de la zero.
Ordinea operatiunilor - in cazul meu - a fost astfel:

1. Cind s-a sapat fundatia, am pus si impamintarea pe perimetru, ingropata, inainte de turnarea fundatiei - consultat cu electricianul in prealabil; S-a iesit cu un 1m de platbanda, din impamintarea facuta, pina in interior, camera tehnica/baie de serviciu;
Deasemenea s-a adus alimentarea cu apa, tot in camera tehnica/baie, si s-a facut si instalatia de evacuare apa + wc, tubulatura;
2. Dupa ce casa a fost ridicata la rosu, a urmat acoperisul, pentru a nu se uda astereala si folia pusa peste adtereala. Am preferat Lindab.
3. Am pus apoi geamurile si pervazele in-out, si le-am lasate cu banda pe ele, sa fie ferite cit de cit.
4. Chemat instalatorul pentru a trasa circuitele de apa si scurgeri, bucatarie, bai; Montat distribuitorul de apa calda/rece si facut legaturile.
A spart peretii pentru traseul conductelor PPR si a chituit dupa.
5. Chemat electricianul si executat santuri, tras cabluri - toate pe sus, ideea mea - numerotate, montat dozele pentru prize si lumina, acoperit dozele cu capacele - doze luate de pe Amazon DE, prizele vor fi toate modulare, Jung, tot DE, tot Amazon - toate dupa schema agreeata cu electricianul. Deasemenea s-a tras cablu de retea CAT7 si cablu TV ecranat, peste tot unde era necesar - in sufragerie am 2 aranjamente unde pot pune TV-ul, suspendat, pe pereti diferiti, deci cite 2 rinduri de prize retea/tv. La fel si pentru dormitor, 2 moduri de aranjare diferite. Tras cabluri Retea+TV si la bucatarie, pt. un TV mic. Prizele de Retea si TV sint tot Jung, priza dubla, modulara, cu o iesire TV si alta Retea. Ocupa 1 singura doza, 2 chestii diferite.
6. Refacut traseu teava gaze si prelungit la noul corp - cu proiect, aprobat de Distrigaz, 2 focuri + 2 centrale independente - pentru 2 corpuri distincte de casa.
7. Dupa terminarea electricii, a urmat tencuirea peretilor interiori; Tencuirea a fost facuta iarna, mecanizat, s-a incropit o usa provizorie si incalzit interior cu blower industrial;
8. Dupa o pauza de citeva luni, ca sa se usuce tencuiala, am trecut la IPAT, cu Rehau si placi varianova, pas de 10, si montarea celor 2 distribuitoare - parter si mansarda - si conectarea lor. S-a facut umplerea circuitului de incalzire in pardoseala.
9. Pasul urmator a fost sapa. Dupa sapa s-a pus centrala termica si s-a facut PIF-ul si garantia.
10. Am luat o pauza de citeva luni bune dupa care recent am gasit alta echipa pentru constructie, compartimentare si izolatie Pod si Mansarda - s-a izolat podul si mansarda cu vata dublu strat de 10+10cm, Knauf cu lambda 0.035, s-au montat profilele, s-a pus bariera de vapori si apoi rigipsul - la mansarda. Podul a fost inchis cu placi OSB, este doar de depozitare si este mic, ca un triunghi ascutit deasupra mansardei. S-a montat si scara pliabila pentru pod.
11. Am ajuns la stadiul de glet, vor fi 2 miini de grosier + 1 mina de finisaj, plasa de fibra de sticla, slefuire, amorsa, lavabila - poate 2 miini, voi vedea. Ca idee, preturile la glet, doar pt. manopera, am gasit la 80lei/m2, 3 miini + plasa + slefuire + amorsa + lavabila.
Materialele le voi asigura eu, la fel ca si la constructia, compartimentarea si izolarea podului si mansardei.
Poate ca se gaseste si mai ieftin, dar pina acum am schimbat 3 echipe - constructorul la rosu, tencuiala si rigipsul+izolatie pod si mansarda.
Gletul va fi a 4-a echipa.
12. In cazul meu, etapa in lucru este de electrica, tragerea cablului 5x16 prin cablul riflat, pina in camera tehnica/baie de serviciu, de la poarta, unde va veni BMPT-ul celor de la Enel distributie. Tot in aceasta etapa urmeaza sa se puna si cele 2 tablouri electrice si sa se faca legaturile in el - momentan curentul vine din casa veche, prin prelungitor special.
13. Comandarea si montarea usii de intrare si a usilor interioare.
14. Va urma trasarea aleilor din jurul casei si punerea termosistemul exterior.
15. Urmeaza gresia, faianta si parchetul, si montarea instalatiilor sanitare - cada, dus-uri walk-in, toalete, chiuvete.
16. Mobila de bucatarie, montajul aparaturii de bucatarie - deja luate, Electrolux, cu 5 ani garantie. Achizitionare frigider si masina de spalat vase, cuptorul, plita si hota deja sint luate. Masina de spalat rufe va fi in baia de sus, de la mansarda.
17. Mobilarea sufrageriei, dormitorului si a unui mic birou, la etaj.
18. Montarea electronicelor si a rack-ului de comunicatii, unde vor veni cei de la RDS cu fibra optica si voi face distributia in corpul nou si in casa veche.
19. Reamenajare curte si landscape.
20. Alte proiecte - fintina + hidrofor, conectate la alimentarea principala de apa, cu robinet, pentru independenta fata de Veolia...
Plus montaj panouri fotovoltaice pentru aport la energie electrica, stocabila in acumulatori, cu invertor pentru utilizare off-grid.

Cam asta a fost in cazul meu ordinea lucrarilor. Functie de buget, se pot combina mai multe lucrari, dar am preferat sa nu se calce pe bataturi mesterii intre ei... ca ies vorbe ... ca de ce aia e strimba, ca de ce nu sta gletul uniform pe perete, ca de ce atirna cablul ala asa... etc. Am preferat fiecare echipa sa-si faca treaba ei, si nu sint de principiu "mesteri polivalenti", care fac multe si prost.
Mai bine sa stii sa faci un lucru BINE, decit multe si prost, sa trebuiasca sa pierzi bani cu alti mesteri si alte materiale, ca sa repare ce a facut Magicus...
Lucrarile mari am preferat sa le fac cu firma, chiar daca am platit mai mult, dar am preferat sa am garantie pe lucrare, daca am probleme macar sa stiu de unde ii iau... nu dispar sau nu mai raspund la telefon. Am facut cu firma: electrica, acoperisul, casa la rosu de inaltat, IPAT-ul, sapa, geamurile, centrala termica. Restul au fost facute cu echipe de meseriasi multivalenti...
La glet voi merge pe niste recomandari, cu lucrari deja executate, pentru portofoliu.
Acum fiecare face cum crede si poate si ii permite bugetul.
Eu am preferat sa ma implic in fiecare etapa a constructiei, sa vin cu ideile mele, sa discut variante, sa aleg materialele, nu sa iau de-a gata tot ce zic mesterii, am cautat pe net si pe forumuri ce si cum se face, sfaturi de la altii mai patiti si trecuti prin ele, sa cer oferte multiple pentru geamuri, incalzirea in pardoseala, izolatia pod + mansarda, acoperis, electrica, etc.
Asa am invatat multe, am vazut ce greseli fac mesterii, mi-am format o parere si am putut sa iau niste decizii bune (sau mai putin bune, dar macar mi le-am asumat, sint ale mele).
Daca nu stai cu ochii pe mesteri, iti cresc costurile necontrolat si ti se pun materiale slab calitative, daca nu stii ce sa ceri si sa impui meseriasilor... care se vaita ca nu au lucrari. Dar ei nu inteleg ca e o puata libera, care face preturile, si ca ei muncesc la negru, prost si pe bani multi, nu platesc nimic la stat si nu ofera garantie pe lucrare, si nici nu se gindesc cind cer luna de pe cer la omul care solicita lucrarea, ca si el munceste pentru banii ceruti de mester pe o luna cite 3-4 luni, poate si mai mult...
Mesterii care au facut podul si mansarda, au vrut pentru glet 140lei/m2 la gata, finisat.... Cind un pret decent, calitate buna, nu depaseste 75-80lei /m2, fara materiale. De aceea ne-am despartit, ca desi au lucrat bine, cam scump insa, si fara un plan in prealabil, fara o minima analiza de preturi la materiale, m-au facut din graba si nestiinta sa platesc dublu pentru necesarul de lemn - luat de la Leroy, ca era aproape - fata de orice depozit de cherestea din apropiere.... deci acestea sint motivele pentru care nu i-as recomanda mai departe.

Scuze de long-post, sper sa nu va fi deranjat.
Si multa bafta la alegerea echipelor de muncitori, a cam devenit o loterie sa nimeresti o echipa care sa faca treaba buna. Ca idee, la recomandarea mea, si vecinul de linga mine si-a schimbat acoperisul, cu aceeasi echipa, tot Lindab, tabla. I se crapase tigla pusa de 10 ani...si ii intra apa cind ploua, pina in mansarda...
Daca nu cascati bine ochii, si nu puneti pe hirtie si agreati toate lucrarile care trebuie executate in fiecare faza, o sa pierdeti bani cu mesterii, deci atentie mare. La fel, interesati-va de materialele folosite si nu va sfiiti sa cereti sfat in alta parte si sa discutati cu mesterii, in fond sint banii dvs. in joc. Si nu platiti in avans, platiti dupa fiecare etapa. Cel mult un avans pentru materiale, dar doar daca le aduce firma si va ofera factura. Altfel spuneti PAS.




#24
mikyboy

mikyboy

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 103
  • Înscris: 15.05.2008
multumim mult pentru post-ul lung si detaliat ca din aceasta invatam si noi. Ce izolatie termica pui la exterior? Ai facut la fundatie hidroizolatie si termoizolatie? daca da ce fel ai pus? ai facut si dren?
Daca ai timp si poti poate pui si niste materiale cu care ai lucrat pe etape si in partea de electrica ai comandat tu de pe Amazon intrerupatoare si materialele sau? Mersi

#25
ovidiu_dumitrescu

ovidiu_dumitrescu

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 79
  • Înscris: 30.03.2008

View Posttazyx, on 22 martie 2023 - 21:51, said:

Salutare.
Si eu am facut un corp de casa, separat, P+M, de la zero.
Ordinea operatiunilor - in cazul meu - a fost astfel:

1. Cind s-a sapat fundatia, am pus si impamintarea pe perimetru, ingropata, inainte de turnarea fundatiei - consultat cu electricianul in prealabil; S-a iesit cu un 1m de platbanda, din impamintarea facuta, pina in interior, camera tehnica/baie de serviciu;
Deasemenea s-a adus alimentarea cu apa, tot in camera tehnica/baie, si s-a facut si instalatia de evacuare apa + wc, tubulatura;
2. Dupa ce casa a fost ridicata la rosu, a urmat acoperisul, pentru a nu se uda astereala si folia pusa peste adtereala. Am preferat Lindab.
3. Am pus apoi geamurile si pervazele in-out, si le-am lasate cu banda pe ele, sa fie ferite cit de cit.
4. Chemat instalatorul pentru a trasa circuitele de apa si scurgeri, bucatarie, bai; Montat distribuitorul de apa calda/rece si facut legaturile.
A spart peretii pentru traseul conductelor PPR si a chituit dupa.
5. Chemat electricianul si executat santuri, tras cabluri - toate pe sus, ideea mea - numerotate, montat dozele pentru prize si lumina, acoperit dozele cu capacele - doze luate de pe Amazon DE, prizele vor fi toate modulare, Jung, tot DE, tot Amazon - toate dupa schema agreeata cu electricianul. Deasemenea s-a tras cablu de retea CAT7 si cablu TV ecranat, peste tot unde era necesar - in sufragerie am 2 aranjamente unde pot pune TV-ul, suspendat, pe pereti diferiti, deci cite 2 rinduri de prize retea/tv. La fel si pentru dormitor, 2 moduri de aranjare diferite. Tras cabluri Retea+TV si la bucatarie, pt. un TV mic. Prizele de Retea si TV sint tot Jung, priza dubla, modulara, cu o iesire TV si alta Retea. Ocupa 1 singura doza, 2 chestii diferite.
6. Refacut traseu teava gaze si prelungit la noul corp - cu proiect, aprobat de Distrigaz, 2 focuri + 2 centrale independente - pentru 2 corpuri distincte de casa.
7. Dupa terminarea electricii, a urmat tencuirea peretilor interiori; Tencuirea a fost facuta iarna, mecanizat, s-a incropit o usa provizorie si incalzit interior cu blower industrial;
8. Dupa o pauza de citeva luni, ca sa se usuce tencuiala, am trecut la IPAT, cu Rehau si placi varianova, pas de 10, si montarea celor 2 distribuitoare - parter si mansarda - si conectarea lor. S-a facut umplerea circuitului de incalzire in pardoseala.
9. Pasul urmator a fost sapa. Dupa sapa s-a pus centrala termica si s-a facut PIF-ul si garantia.
10. Am luat o pauza de citeva luni bune dupa care recent am gasit alta echipa pentru constructie, compartimentare si izolatie Pod si Mansarda - s-a izolat podul si mansarda cu vata dublu strat de 10+10cm, Knauf cu lambda 0.035, s-au montat profilele, s-a pus bariera de vapori si apoi rigipsul - la mansarda. Podul a fost inchis cu placi OSB, este doar de depozitare si este mic, ca un triunghi ascutit deasupra mansardei. S-a montat si scara pliabila pentru pod.
11. Am ajuns la stadiul de glet, vor fi 2 miini de grosier + 1 mina de finisaj, plasa de fibra de sticla, slefuire, amorsa, lavabila - poate 2 miini, voi vedea. Ca idee, preturile la glet, doar pt. manopera, am gasit la 80lei/m2, 3 miini + plasa + slefuire + amorsa + lavabila.
Materialele le voi asigura eu, la fel ca si la constructia, compartimentarea si izolarea podului si mansardei.
Poate ca se gaseste si mai ieftin, dar pina acum am schimbat 3 echipe - constructorul la rosu, tencuiala si rigipsul+izolatie pod si mansarda.
Gletul va fi a 4-a echipa.
12. In cazul meu, etapa in lucru este de electrica, tragerea cablului 5x16 prin cablul riflat, pina in camera tehnica/baie de serviciu, de la poarta, unde va veni BMPT-ul celor de la Enel distributie. Tot in aceasta etapa urmeaza sa se puna si cele 2 tablouri electrice si sa se faca legaturile in el - momentan curentul vine din casa veche, prin prelungitor special.
13. Comandarea si montarea usii de intrare si a usilor interioare.
14. Va urma trasarea aleilor din jurul casei si punerea termosistemul exterior.
15. Urmeaza gresia, faianta si parchetul, si montarea instalatiilor sanitare - cada, dus-uri walk-in, toalete, chiuvete.
16. Mobila de bucatarie, montajul aparaturii de bucatarie - deja luate, Electrolux, cu 5 ani garantie. Achizitionare frigider si masina de spalat vase, cuptorul, plita si hota deja sint luate. Masina de spalat rufe va fi in baia de sus, de la mansarda.
17. Mobilarea sufrageriei, dormitorului si a unui mic birou, la etaj.
18. Montarea electronicelor si a rack-ului de comunicatii, unde vor veni cei de la RDS cu fibra optica si voi face distributia in corpul nou si in casa veche.
19. Reamenajare curte si landscape.
20. Alte proiecte - fintina + hidrofor, conectate la alimentarea principala de apa, cu robinet, pentru independenta fata de Veolia...
Plus montaj panouri fotovoltaice pentru aport la energie electrica, stocabila in acumulatori, cu invertor pentru utilizare off-grid.

Cam asta a fost in cazul meu ordinea lucrarilor. Functie de buget, se pot combina mai multe lucrari, dar am preferat sa nu se calce pe bataturi mesterii intre ei... ca ies vorbe ... ca de ce aia e strimba, ca de ce nu sta gletul uniform pe perete, ca de ce atirna cablul ala asa... etc. Am preferat fiecare echipa sa-si faca treaba ei, si nu sint de principiu "mesteri polivalenti", care fac multe si prost.
Mai bine sa stii sa faci un lucru BINE, decit multe si prost, sa trebuiasca sa pierzi bani cu alti mesteri si alte materiale, ca sa repare ce a facut Magicus...
Lucrarile mari am preferat sa le fac cu firma, chiar daca am platit mai mult, dar am preferat sa am garantie pe lucrare, daca am probleme macar sa stiu de unde ii iau... nu dispar sau nu mai raspund la telefon. Am facut cu firma: electrica, acoperisul, casa la rosu de inaltat, IPAT-ul, sapa, geamurile, centrala termica. Restul au fost facute cu echipe de meseriasi multivalenti...
La glet voi merge pe niste recomandari, cu lucrari deja executate, pentru portofoliu.
Acum fiecare face cum crede si poate si ii permite bugetul.
Eu am preferat sa ma implic in fiecare etapa a constructiei, sa vin cu ideile mele, sa discut variante, sa aleg materialele, nu sa iau de-a gata tot ce zic mesterii, am cautat pe net si pe forumuri ce si cum se face, sfaturi de la altii mai patiti si trecuti prin ele, sa cer oferte multiple pentru geamuri, incalzirea in pardoseala, izolatia pod + mansarda, acoperis, electrica, etc.
Asa am invatat multe, am vazut ce greseli fac mesterii, mi-am format o parere si am putut sa iau niste decizii bune (sau mai putin bune, dar macar mi le-am asumat, sint ale mele).
Daca nu stai cu ochii pe mesteri, iti cresc costurile necontrolat si ti se pun materiale slab calitative, daca nu stii ce sa ceri si sa impui meseriasilor... care se vaita ca nu au lucrari. Dar ei nu inteleg ca e o puata libera, care face preturile, si ca ei muncesc la negru, prost si pe bani multi, nu platesc nimic la stat si nu ofera garantie pe lucrare, si nici nu se gindesc cind cer luna de pe cer la omul care solicita lucrarea, ca si el munceste pentru banii ceruti de mester pe o luna cite 3-4 luni, poate si mai mult...
Mesterii care au facut podul si mansarda, au vrut pentru glet 140lei/m2 la gata, finisat.... Cind un pret decent, calitate buna, nu depaseste 75-80lei /m2, fara materiale. De aceea ne-am despartit, ca desi au lucrat bine, cam scump insa, si fara un plan in prealabil, fara o minima analiza de preturi la materiale, m-au facut din graba si nestiinta sa platesc dublu pentru necesarul de lemn - luat de la Leroy, ca era aproape - fata de orice depozit de cherestea din apropiere.... deci acestea sint motivele pentru care nu i-as recomanda mai departe.

Scuze de long-post, sper sa nu va fi deranjat.
Si multa bafta la alegerea echipelor de muncitori, a cam devenit o loterie sa nimeresti o echipa care sa faca treaba buna. Ca idee, la recomandarea mea, si vecinul de linga mine si-a schimbat acoperisul, cu aceeasi echipa, tot Lindab, tabla. I se crapase tigla pusa de 10 ani...si ii intra apa cind ploua, pina in mansarda...
Daca nu cascati bine ochii, si nu puneti pe hirtie si agreati toate lucrarile care trebuie executate in fiecare faza, o sa pierdeti bani cu mesterii, deci atentie mare. La fel, interesati-va de materialele folosite si nu va sfiiti sa cereti sfat in alta parte si sa discutati cu mesterii, in fond sint banii dvs. in joc. Si nu platiti in avans, platiti dupa fiecare etapa. Cel mult un avans pentru materiale, dar doar daca le aduce firma si va ofera factura. Altfel spuneti PAS.
un share la ceva xcel cu costuri/materiale si recomandarile pt meseriashi will be much appreciated....Posted Image Posted Image ... foarte greu de gasit oameni seriosi.......

#26
tazyx

tazyx

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 50
  • Înscris: 26.05.2006
Cu recomandarile de mesteri, cam greu...
Sint la a 4-a echipa, prima a fost a constructorului, a 2-a a fost cea de tencuiala interioara, a 3-a a fost compartimentat, inchis, izolat si pus rigips pt. pod & mansarda si pentru parter.
A 4-a am dat sfoara in tara si prin PCR pentru glet, asteptam vizite si oferte.

Ca firme am lucrat:
- acoperisul cu un montator agreat Lindab - Roofing Expert Solution.
- incalzirea in pardoseala Rehau, cu placi Varianova - ProInstall Group
- sapa cu o firma partenera ProInstall, la recomandarea lor
- instalatia electrica - firma dl. Chelaru - il gasiti pe net, youtube, inclusiv cu filmulet cu filmare conductori tras pe sus.

Casa la rosu a fost facuta cu o firma - Ficus Construct - si a fost OK, am prins ultimul tren la pretul materialelor, pina sa se scumpeasca, in 2020-2021. Pe urma s-au cam aruncat la pret pentru interioare, si nici nu am mai avut bani de avansat, asa ca am oprit colaborarea.
Au lucrat bine, nimic de zis, pus izolatii hidro si termo la fundatie, turnat betonul cu sufa, nu facut la mina, peretii au iesit drepti, etc.

Preturi per lucrari, totale, materiale incluse, orientative si estimative... ca trebuie sa le caut:

- proiect + autorizatii + acte + constructie casa la rosu, pina la astereala, P+M, 8x8m, cam 7.5m inaltime pe spate - 40.000€
- acoperis tabla Lindab + folie, alte lemne necesare + instalare Velux mansarda + geam Velux - 21.300lei - cu fc
- geamuri tripan duble, dubla deschidere, profil Rehau Geneo cu 7 camere, lowE + 4 anotimpuri, plus usa dubla balcon tot Rehau PVC + site tintari - 11.000lei - cu fc
- instalatia de apa si canalizare - 5500lei - cu un mester pe instalatii de apa
- electrica - aprox 5000€, fara bransament interior, cu materialele lor, doar tablourile si echiparea lor au fost cumparate de mine - cu fc
- tencuit interior mecanizat - 3100€ - cu materialele lor
- incalzirea in pardoseala - aprox.3700€ - cu materialele alese de mine, aduse de ei, inclusiv termostatele, cutiile de distributie
- sapa 7200lei, fara fc dar cu garantie
- inchis, compartimentat, izolat cu vata Knauf 0.035 lambda si pus rigips pt. pod si mansarda si parter - 17.000lei fara fc - manopera+materiale
- proiect extindere gaze la corpul nou de casa + instalatia trasa in interior pt. centrala termica si bucatarie - 3000lei
- centrala viessman 24kw in condensare wh100 + PIF - 7000lei - cu fc si garantie - Prompt-Service clima

Cam astea au fost costurile.
Pentru glet complet estimez cam 5000-7000€, manopera+materiale
Termosistem exterior - probabil polistiren grafitat de 10cm, am caramizi Porotherm la pereti - 5000-7000€ estimat total
Ramine gresie, faianta, parchetul
Montarea instalatiilor sanitare
Mobila bucatarie, sufragerie, bai, dormitor, birou
O parte din electrocasnice sint deja luate.
Trecerea la trifazat... toata instalatia este facuta pentru trifazat, nu ajung 7kW monofazat pentru 2 corpuri de casa...separate.
Alei + landscape
Etc, etc
Se aduna, bani sa fie....

Spor la lucrari.



#27
vslmarcel

vslmarcel

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 249
  • Înscris: 13.02.2006
Am o nelamurire .Am ajuns la stadiul de tencuit interior.Sa continui cu tavane rigips si apoi IPAT cu sapă sau invers,adica IPAT apoi tavan rigips? Cei cu tencuiala spuneau ca urca umezeala din sapa in tavan rigips si sa trec la IPAT  prima data.

#28
stefan0011

stefan0011

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,272
  • Înscris: 01.09.2021
Vine căldura, dacă poți lăsa toate geamurile rabatate după ce torni sapa, poți face tavanele înainte. Mai mult, dacă dai prima mana de glet cu plasa pe gipscarton, va deveni armat și nu se va mai lasa dacă va trage umezeala.

Altfel, protejezi sapa turnata înainte sau îți rezervi ceva timp și nervi sa o cureți de eventuale "galme" de glet.

#29
vslmarcel

vslmarcel

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 249
  • Înscris: 13.02.2006

View Poststefan0011, on 02 aprilie 2023 - 16:01, said:

Vine căldura, dacă poți lăsa toate geamurile rabatate după ce torni sapa, poți face tavanele înainte. Mai mult, dacă dai prima mana de glet cu plasa pe gipscarton, va deveni armat și nu se va mai lasa dacă va trage umezeala.

Altfel, protejezi sapa turnata înainte sau îți rezervi ceva timp și nervi sa o cureți de eventuale "galme" de glet.
La protejarea sapei de resturi si de trantit scara sau ceva gen schela m-am gandit si eu

#30
mikyboy

mikyboy

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 103
  • Înscris: 15.05.2008
fa intai tencuiala la interior pe pereti apoi tavanele si la final sapa si IPAT. lasi geamurile deschise si nu este nici o problema. Daca chiar vrei pune rigips verde care este rezistent la umezeala si gata...

#31
vslmarcel

vslmarcel

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 249
  • Înscris: 13.02.2006

View Postmikyboy, on 03 aprilie 2023 - 06:53, said:

fa intai tencuiala la interior pe pereti apoi tavanele si la final sapa si IPAT. lasi geamurile deschise si nu este nici o problema. Daca chiar vrei pune rigips verde care este rezistent la umezeala si gata...
Multumesc.Asa am gandit si eu.

#32
bogdanhbc

bogdanhbc

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,825
  • Înscris: 23.05.2013
@tazyx  si eu sunt in constructie cu casa 7x8 P+M ( multumesc pentru pretul la glet)

Anul trecut am ridicat-o la rosu +acoperis.

Asta iarna am pus vata in pod (30cm ) si 25 cm la partea inclinata(calcane) - asta in decembrie.

ianuarie - montat tamplarie PVC circa 20 metri patrati  am facut instalatia electrica
februarie - retelele de apa (Rehau Stabil) si canalizari +IPAT tot cu REHAU  - 25.000 lei cu tot cu manopera ( am 100 metri patrati utili)
martie - am turnat sapele cand a inceput sa creasca temp noaptea peste 5 grade - la sape - pentru 100 metri patrati - manopera 2000 lei (20 lei /mp) si materiale circa 1000 lei nisipul si vreo 1200 lei cimentul (Structo plus) => undeva la 4200 lein pentru suta de metri de casuta.
tot martie - racordare la gaze - aprox 9500 lei pentru 50 ce metri de teava prin pamant si doua focuri centrala si aragaz.

De ce am facut eu aceste operatii inainte de tencuit? ca nu aveam ce sa fac in lunile reci si nici mesteri nu gasisem pentru tencuit.
Acu din aprilie vin mesterii la tencuit - 25 lei/mp manopera , cimentul, varul si nisipul le am pregatite.

Ulterior ma apuc de termosistem si mai apoi de folia anticondens si tavanele de rigips.

pe la voi cat merge manopera pentru tavane.

si eu am lasat geamurile deschise ca sa nu se duca umezeala in vata.
la mine se face curent de aer destul de tare si umiditatea eu zic ca se duce afara rapid.

Cu ce as putea sa protejez sapa de urmele de tencuiala/glet? - folie sau cartoane?

#33
razvan-softpedia

razvan-softpedia

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,108
  • Înscris: 06.10.2019

View Posttazyx, on 22 martie 2023 - 21:51, said:

13. Comandarea si montarea usii de intrare si a usilor interioare.
15. Urmeaza gresia, faianta si parchetul, si montarea instalatiilor sanitare - cada, dus-uri walk-in, toalete, chiuvete.

Salutare.

Am si eu o intrebare: de ce ai ales sa pui usile interioare inaintea parchetului ? Nu ar fi aratat mai bine daca puneai prima oara parchetul, dupa care veneai cu usile peste ? Cred eu ca in felul asta scapai de toate decupajele alea inestetice din zona tocului ( intersectia parchetului cu usa ).

Spor la treaba in continuare.

#34
tazyx

tazyx

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 50
  • Înscris: 26.05.2006
Salutare.

Inca nu am pus usile, nici gresia, faianta si parchetul.
Urmeaza.
Dar ordinea s-a schimbat, voi pune gresia, faianta si parchetul, acum ca am terminat cu gletul si lavabila, si apoi usile.
Am cumparat greasia, faianta, parchetul, chitul de rosturi - de la Weber, ceramica de la Cesarom - au reducere 20% pina in iunie, daca comanzi de pe site.
Pentru adeziv voi merge - ca am IPAT - pe Mapei Keraflex Maxi S1 - flexibil, pt. gresie portelanata si incalzire in pardoseala, cam 100lei/sac 25kg - pare ca e mai bun ca CM17, cel putin asa am citit, dar depinde de mesterul care il va pune, sa lucreze numai pus gresie si faianta, specialist, nu de toate si prost...
Apoi vor veni si usile interioare si cea de intrare.

La glet am mers pe Ceresit ct126 de nivelare si ct127 de finisaj, au intrat 36 de saci ct126 si 9 saci ct127 - ca idee.
Pretul pe manopera glet pentru 130m2, a fost de 19.000lei, dar a inclus si lucrari in rigips, acoperiri grinzi, facut nisa pentru tuburi evacuare de la etaj, dat cu lavabila - Savana cu ioni de argint pentru camerele fara umezeala si Savana anti-mucegai pentru bai si bucatarie.

Multa bafta.

View Postrazvan-softpedia, on 04 aprilie 2023 - 04:53, said:



Salutare.

Am si eu o intrebare: de ce ai ales sa pui usile interioare inaintea parchetului ? Nu ar fi aratat mai bine daca puneai prima oara parchetul, dupa care veneai cu usile peste ? Cred eu ca in felul asta scapai de toate decupajele alea inestetice din zona tocului ( intersectia parchetului cu usa ).

Spor la treaba in continuare.

Salutare.

Eu le-am zis la baietii cu gletul sa protejeze sapa si IPAT, asa ca au luat folii carton si au pus pe jos. Si au mai folosit si cartoane de la cutii, de la tv, etc...

Pentru tavane bai si bucatarie am folosit Rigips verde, anti-umezeala, pentru restul Rigips alb, normal.
Cred ca saptamina asta vine echipa la gresie, faianta, parchet.

Ne auzim.

Bafta la lucrari si la mesteri buni.


View Postbogdanhbc, on 03 aprilie 2023 - 12:13, said:

@tazyx  si eu sunt in constructie cu casa 7x8 P+M ( multumesc pentru pretul la glet)

Anul trecut am ridicat-o la rosu +acoperis.

Asta iarna am pus vata in pod (30cm ) si 25 cm la partea inclinata(calcane) - asta in decembrie.

ianuarie - montat tamplarie PVC circa 20 metri patrati  am facut instalatia electrica
februarie - retelele de apa (Rehau Stabil) si canalizari +IPAT tot cu REHAU  - 25.000 lei cu tot cu manopera ( am 100 metri patrati utili)
martie - am turnat sapele cand a inceput sa creasca temp noaptea peste 5 grade - la sape - pentru 100 metri patrati - manopera 2000 lei (20 lei /mp) si materiale circa 1000 lei nisipul si vreo 1200 lei cimentul (Structo plus) => undeva la 4200 lein pentru suta de metri de casuta.
tot martie - racordare la gaze - aprox 9500 lei pentru 50 ce metri de teava prin pamant si doua focuri centrala si aragaz.

De ce am facut eu aceste operatii inainte de tencuit? ca nu aveam ce sa fac in lunile reci si nici mesteri nu gasisem pentru tencuit.
Acu din aprilie vin mesterii la tencuit - 25 lei/mp manopera , cimentul, varul si nisipul le am pregatite.

Ulterior ma apuc de termosistem si mai apoi de folia anticondens si tavanele de rigips.

pe la voi cat merge manopera pentru tavane.

si eu am lasat geamurile deschise ca sa nu se duca umezeala in vata.
la mine se face curent de aer destul de tare si umiditatea eu zic ca se duce afara rapid.

Cu ce as putea sa protejez sapa de urmele de tencuiala/glet? - folie sau cartoane?


#35
razvan-softpedia

razvan-softpedia

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,108
  • Înscris: 06.10.2019

View Posttazyx, on 09 mai 2023 - 22:05, said:

Dar ordinea s-a schimbat, voi pune gresia, faianta si parchetul, acum ca am terminat cu gletul si lavabila, si apoi usile.

Posted Image

#36
luk2011

luk2011

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,798
  • Înscris: 05.12.2004

View Postbogdanhbc, on 30 ianuarie 2023 - 09:02, said:

Vezi pozele de mai jos.

Dupa logica mea  operatiunile ar fi in ordinea urmatoare :
1. instalatia electrica;
2. instalatia sanitara
3. polistiren pe jos peste placa si incalzirea in pardoseala
4. sapa pentru incalzirea in pardoseala
5. tencuiala pereti
6. termoizolatie exterior

E ok ordinea lucrarilor in cazul meu?

Am zis asa tencuiala la urma, pentru ca la electrice am taiat peretii, am pus doze, cabluri etc
vin cu sanitarele  care tot pozate in perete o sa fie ( tevi apa calda, rece, distribuitoarele pentru incalzire in pardoseala care tot incastrate in perete vin...)
si am zis ca e mai bine asa decat sa tai dupa...in tencuiala si sa repar iar tencuiala...
oare nu crapa tancuiala daca faci santuri si  reparatii dupa ce ai tencuit integral?

Pana la urma care ii ordinea corecta : 1. Prima data tencuiala si dupa tencuiala IPAT ?

2. Sau prima data IPAT , si dupa IPAT tencuiala ?

Anunturi

Bun venit pe Forumul Softpedia!

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate